Egyértelműen vádaskodásnak tartja Szijjártó Péter, hogy Magyarországon rendszerszintű a korrupció. Szerinte ha így lenne, nem jönnének hozzánk a külföldi befektetők.

Szijjártót nagyon megsértette az EU, szerinte vádaskodnak – Kifakadt a CNN riporterének a magyar korrupcióról

Fotó: MTI/Kovács Attila

"Ők sértegetnek minket. Folyamatosan sértegetnek minket, Richard, meg kell mondanom" – mondta az Európai Unióról a CNN riporterének Szijjártó Péter.

A külügyminiszter úgy véli, az szúrja az EU szemét, hogy „itt van egy kormány, amely egyértelműen mainstream-ellenes. Ez egy jobboldali kormány, ez egy kereszténydemokrata kormány, ez egy nagyon hazafias kormány, ez a kormány szembemegy a nemzetközi liberális fősodorral sok fontos kérdésben, és mindeközben ez a kormány sikeres. Mert egy dolgot ne felejtsünk el, választást nyerni nagyon bonyolult dolog, de választást nyerni négyszer egymás után, nagy fölénnyel, na az nagyon nehéz” – írja a 24.hu.

A CNN riportere felhozta, hogy az OECD szerint Magyarországnak jelentős előrelépést kell tennie a vesztegetésre és korrupció kezelésében, hiszen hazánk a a legrosszabb ország az EU-ban, a 27. helyen állnak az átláthatóság terén.

"Beszéljünk a tényekről, mert ez nagyon-nagyon fontos. Nézze, én azt értem, hogyha van egy ország, amelynek világos növekedési pályája van, mindenféle nehézség ellenére, beleértve a COVID-ot, beleértve a háborút a szomszédságban, beleértve azt, hogy nem kapja meg az EU-s pénzeket; ezzel együtt még mindig növekedési pályán vagyunk. A gazdaság évről évre növekszik. Évről évre megdöntjük a beruházási rekordokat. Gondolja, hogy mindez lehetséges lenne, ha rendszerszintű korrupció lenne?! Hiszen ha rendszerszintű korrupció van, akkor nincs növekedés, a befektetők nem jönnek, nem hozzák ide a pénzüket. Tehát ez egyértelműen vádaskodás. Kérdezze meg… Ön már régóta itt van. Miért nem kérdezte meg az itteni befektetőket, a Németországból, Franciaországból, az Egyesült Államokból érkező nagyvállalatokat? Ők is tapasztaltak bármi hasonlót? De ők azt mondják, hogy nem! Ezért fektetnek be. Ha itt, Magyarországon rendszerszintű korrupció lenne, akkor nem fektetnének be újra ebbe az országba" – hangsúlyozta Szijjártó Péter.

Forrás: 24.hu

23 hozzászólásarrow_drop_down_circle

csapnivalo
"Szerinte ha így lenne, nem jönnének hozzánk a külföldi befektetők." - Nos, pont ezért jönnek. Itt még van szabadrablás.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
csapnivalo
"Szerinte ha így lenne, nem jönnének hozzánk a külföldi befektetők." - Nos, pont ezért jönnek. Itt még van szabadrablás.
kereső
@csapnivalo: És horribilis összegú támogatásokat kapnak a "munkahely teremtésre"- egyébként is, a tőke nem demokrácia érzékeny! És, egyenlőre a rendszerszintú rablás- őket nem érinti, Bár, már pedzegetik...panaszkodnak a német befektetők...
kereső
Jó, hogy emlited a covidot pjotr. Mennyit loptatok el a "gazdaságvédelmi"-és "járványvédelmi" alapból? Ja, hogy mindet?
Eladott Ország
És akkor Szijjártó Péter berendelte Joe Bident és megfenyegete, ha így folytatja Orbán nem fogja támogatni Amerikát. Ja és Biden számoljon el korrupciós ügyeivel. Először nevetek... Aztán legszívesebben sìrnék... Sőt háborút indít ellenük ..tankok már szaporodnak ..jaj Amerikának !
scontent-prg1-1.xx.fbcdn.net/v/t1.6435-9/122050127_846230636121359_7577210290959888451_n.jpg?_nc_cat=101&ccb=1-7&_nc_sid=730e14&_nc_ohc=uhcTp1v7xxwAX_0DU76&_nc_ht=scontent-prg1-1.xx&oh=00_AfBZDaox7k_CAjzHX9RXA1zI52s0PUkaRBv9V6sIKGHeAQ&oe=647ACBBB
Ennyire szar, prosztó, külügyminisztere még nem volt ennek az országnak. Ti mindent és jobban tudtatok bárkinél. Ülj le, kussolj! Képességeid alapján egy normális országban tisztasági manager lennél egy gyárban. Ehelyett közpénzen tartunk és öltönyben kavarod a szart. Remélem egyszer rászolgál a nevére és szíjat gyártanak a hátából.
Tuggyukkik’ golyóit szorongatja a Putyin. Tuggyukkik’ lopták szét ezt az országot. Hát nem „Prüccel”...
uploads.disquscdn.com/images/6fbeff3dd9a35801f8a01456afb8a775e0a998c43cbd390545cd870440625171.gif?w=800&h=248
Szijjártó: „Tudjukki gazdagszik.” Hát te, Lufifejű hazaáruló. Na menj, ugorj egy seggest a delfines medencédbe, Dzsudzsi már felfűtötte. Tombol a szúnyogcsődör... javasolnám neki, hogy von Ribbentrop életútját a nürnbergi akasztófáig tekintse át...
a.disquscdn.com/get?url=https%3A%2F%2F24.hu%2Fapp%2Fuploads%2F2014%2F09%2FSzijjaarto-villaja.jpg&key=9_PprYgBM6ble-IAniuDjA&w=800&h=488
Eladott Ország
"708 négyzetméteres Szijjártó Péter új háza. A ház nettó lakótere 334 négyzetméter, ehhez viszont még hozzájön a medence és a fitneszterem köré épített épület, az 5 garázst rejtő pince, és a terasz is."...
rtl.hu/hirado/2014/09/29/708-negyzetmeteres-szijjarto-peter-uj-haza
Béla333
Richard! Ne bántsd a tarajost, mert még sírva fakad!
Nessy
"Nyomják Krahácsot!" Ezt jobban adta elő Csákányi és Agárdi, mint sértett külügyérünk!
Macskaszem
Már hogyne jönnének a befektetők, mikor mi építünk nekik gyárat, adjuk az éhbérért kizsákmányolható munkaerőt, és alig kell adózniuk, a hasznot viszont elvihetik. Hülyék lennének nem kihasználni, ha akad egy ilyen rohadt hazaáruló kormány.
Béla333
Meg még azt is mondják, hogy oroszbérenc, hazaáruló, mocskos tolvajok vagytok?! Brruuuhahahaha...
Edebácsi
Befektető Magyarországra két okból jön:
-Eu.ból azért, mert az EU vámhatárain belül és viszonylag rövid szállítási távolságra itt kapja a legtöbb kedvezményt és a legalacsonyabb béreket
-Eu-n kívülről pedig azért, mert így az EU-n belül építhet ki bázist és még nagy támogatást is kaphat hozzá.
Ami a sértegetést illeti, a helyzet éppen fordított, Ártó Péter sértegeti folyamatosan az EU-t!
jáger laszló
Peti +sértődött!!::
Nincs itt semmiféle korrupció
lehet húzni a 3,14 csába!!
csak ennyi
barátilag
J.L.
Eladott Ország
@Edebácsi: ma, 08:41 ♦ Kivéve az USA befektetőket. Sikerült az 1979-ben kötött egyezményt szétkúrni, - az Egyesült Államok Kormánya a 2022. július 8-án küldött értesítésével egyoldalúan felmondta a Magyarországgal 1979-ben kötött, a kettős adóztatás elkerüléséről szóló nemzetközi szerződést - csak mert a degenerált csúti barom, úgy gondolta, hogy a vétó, a húzd meg ereszd meg, a pávatánc meg az igérgetések egy életre elég, és úgy isten igazából nem gondolt bele, hogy nem csak az EU-n belülről jöhet a pofon. Azért ehhez már tehetség kell. Azóta már sem Népköztársaság, se Köztársaság nincs, van Magyarország, és van maffia kormánya. „A múltat végképp eltörölni, Rabszolga-had, indulj velünk!
" ..
ómió
Hát, bizony, a korruptbolsi brüsszeli efftársak saját "szakterületüket" próbálják ránk hazudni!
Eladott Ország
@ómió: ma, 09:29 ☻ 2010-től a csúti geci maffiaállama van kormányon! Miről ugatsz?! Hol is fagytak be az EU-s pénzcsapok, a 27 tagállam közül ?!
HOGY LETT MAGYARORSZÁG AZ EU LEGKORRUPTABB TAGÁLLAMA? A Korrupció Érzékelési Index (CPI) alakulása, 2012-2022
www.canva.com/design/DAFXd5LehhM/view
Néro2
Ez a hülye harci kakadu nem nyugszik.
Ez több kárt okozott trágyadombországának mint az összes És és meg jóvenezígy birkanyáj savazó együtt.
simmering73
"Mipetink rendesen felhúzta magát azon, hogy korrupcióval súlyosan fertőzöttnek mutatja minden létező kutatás Magyarországot. Elő is kapja a propagandaminisztérium által legyártott sablondumát, mely szerint nem is korrupt, csak a kereszténysége, a konzervsége, a gyermekek és családok védelme melletti elkötelezettsége miatt támadják őket. A korrupció meglétét hihetetlenül vicces érvekkel cáfolta minden idők legjobb, legmunkabíróbb, legtöbbet szaladgáló külügyminisztere. Szerinte az bizonyítja a magyar kormány makulátlanságát, hogy jönnek az országba a külföldi befektetők. Ha itt korrupció lenne, akkor messzire elkerülnék a csirkehálót. Aki valaha megfordult az üzleti világban (én megfordultam, innen tudom), az igen pontosan tisztában van azzal, hogy a nagytőkések érdekérvényesítése és a becsületes, korrupciómentes gazdasági környezet a végtelenben sem találkozik. A tőkének rohadtul mindegy, hogy kit kell megkenni, kinek kell visszaosztani. Ha az ő nyeresége biztosított, ha ismeri a helyi játékszabályokat, ha megtérül a befektetése, akkor – és máskor sem – a nemzetközi tőkének nincsenek erkölcsi korlátai. Soha nem is voltak, soha nem is lesznek. "
kolozsvaros.com/2023/05/04/na-akkor-lesz-csak-jajveszekeles/
teuton
@ómió: Analfabeta fajkreten naci efftars, emlitenel EGYETLENEGY brüsszeli politikust, aki korrupcio miatt börtönben van??? A fitymaszosok közül annyi ül, hogy kijönne belölük fociban egy börtönvalogatott!!!
ómió
@Eladott Ország: Az "EU-s pénzcsapok", bolsiék fajkreténje, a 27 tagállam közül ott "fagytak be", ahol a tagállamok bolsi hazaárulókat is delegáltak Brüsszelbe, akik ezt (hallgasd meg Böszme gazdád "nyilatkozatát") "befagyaszttatták"! Szóval, sehol másutt, mint nálunk! Ez a te hazaáruló bolsi tetüfajtád! Az "EU legkorruptabb tagállama" meg úgy lettünk, hogy a hazaáruló "delegáltjaitok" a korruptbolsi brüsszeli efftársaitokkal karöltve, "többségileg" (ilyen tetvek adják a brüsszeli többséget) ránk hazudták azt, amik ők maguk! Na, innét told az aljas hazugságaitokat!
ómió
@teuton: Már a korruptbolsi brüsszeli efftársaid nyilvántartójával is összetévesztesz, önnön tetves bolsiságodat nonstop másrahazudni igyekvő analfabéta fajkretén bolsevista nyilas efftárs!? Fordulj a brüsszeli illetékes efftársadhoz - tuti meghazudja neked! Tudtommal, az "egyenlőbbség jegyében" az érintettek már nyomkövetővel a lábukon "osztályozzák", hogy ki a korrupt, ki nem"! Ők, mint a bolsi korruptság "efftársi totemoszlopai"! Így - "ajropéer-demokratikusan", fekália minőségben, mint a bolsi fajtád!
telegdilaci
@csapnivalo:Ez a kakadu tényleg ekkora barom,azért jönnek ide a befektetők mert aki idejön több ezer milliárdos állami támogatást kap hogy idehozza a vállalkozását,viszont az igaz és ez a valóság Magyarországon rendszer szintű a korrupció,hiába hadakozik ellene ez a futóbolond!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.