Magyarázkodás közben éppen csak bocsánatot nem tudott kérni a köztársasági elnök, amiért a vezérkari főnök relativizálta Hitler bűneit. Akár csak egyébként Orbán.

Novák Katalin bevédte a történelemhamisító Böröndit, éghet az arca a lengyel nagykövet válaszától

Kép: Novák Katalin / Facebook

Gondoljunk bele a második világháborúba, 1939-ben a német-lengyel háború lokális háborúnak indult, és mi lett a vége? Nem fogták meg – ha fogalmazhatok így – időben békefolyamattal azt az eszkalációt, és elvezetett a második világháborúhoz.

– ezt az új magyar vezérkari főnök, Böröndi Gábor nyilatkozta kedden. Böröndi történelemhamisítását Sebastian Keciek, a Lengyel Köztársaság magyarországi nagykövete ezzel tette helyre egy levélben:

Ezek a szavak, amelyek hazámat egy globális konfliktus eszkalációjáért és bűnrészességgel való megvádolásaként értelmezhetőek, számunkra a történelem elfogadhatatlan elferdítését jelentik, és nem szabadna elhangozniuk, különösen nem egy szoros szövetséges ország képviselője részéről. A második világháború kirobbanásához nem az agresszorral folytatott béketárgyalások hiánya vezetett, hanem az appeasement politikája és a Harmadik Birodalom újabb követeléseinek való engedmények.

A vitából úgy tűnik, Novák Katalin köztársasági elnök sem akart kimaradni. Twitteren ezt írta pénteken:

A hadsereg parancsnokaként és Magyarország elnökeként tisztában vagyok vele, hogy az új vezérkari főnöknek rengeteg a dolga, például szembe kell néznie az ukrajnai háború jelenttette fenyegetésekkel, illetve modernizálnia kell a hadsereget. A történelmi vitákat és interpretációkat jobb meghagyni a történészeknek.

Novák szavai ugyan értelmezhetőek úgy is, mintha egyszerre szólt volna be Böröndinek és a nagykövetnek. Keciek ugyanakkor talán egy suta bocsánatkérést láthatott benne, amikor megfogalmazta válaszát:

Elnökasszony, egyetlen mondat, csak egy szó is megtenné.

Hitler bűneinek relativizálásába egyébként pénteken maga Orbán Viktor is bekapcsolódott, amikor azt mondta, a második világháborúért és a holokausztért felelős náci diktátor is csak az európai egységről álmodott.

22 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Nyírfa
Katalin, te minden ,megnyilvánulásoddal állást foglalsz. Elnökként ezzel illene tisztában lenned. Mielőtt elrohansz Varsóba egy barátságosnak szánt álmosollyal, kérj akkora bocsánatot, amit a Marsról is lehet látni.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
szegény hazám
"Novák Katalin bevédte a történelemhamisító Böröndit, éghet az arca a lengyel nagykövet válaszától" de sajnos nem ég. Azért nem, mert ő maga is a birkanyáj egyik szalagokkal feldíszített báránykája, aki azt tesz, amit ura és parancsolója mond. Igaz a fülbevalója már valahol az emlékeit tároló titkos fiókban lapul.
Eladott Ország
„A hadsereg parancsnokaként és Magyaroroszág elnökeként"
uploads.disquscdn.com/images/c0188be8c4f978ee8ea4fc9dd7af1f9b10985a056df692daf9b65309970e8912.jpg?w=800&h=706
"OV22-es fülbevalós ringyó" - elég lett volna ennyit írni. Hogy mi lenne a dolga azt mind tudjuk, hogy aztán mit tesz valójában az is egyértlemű. Arcod, mikor egy nálad erősebb férfi beszól:
uploads.disquscdn.com/images/87647f67c10a6f75b59edd4111240f64ba292258caf657acc94583eb6c3e69ba.jpg?w=800&h=300
iszik ez rendesen? "Érdekesség, hogy Novák a Böröndinek szóló üzenetet magyarul nem írta le, és a Sándor-palota oldalán sem jelent meg közleményként." Ebben az égvilágon semmi meglepő nincsen. Az igaz szittya magyarok nem makognak ánglius nyelven, így nem kell attól félni hogy elérné őket a kognitív disszonancia. Habár, amilyen szövegértési szinten áll a többségük, az ilyen finom megfogalmazást nem is fognák fel hogy mit jelent. A hadsereg főparancsnokaként a kinevezést kellett volna visszavonni. Orbáni bábszínház, mindkettő szájába ő adj a szavakat...
Nyírfa
Katalin, te minden ,megnyilvánulásoddal állást foglalsz. Elnökként ezzel illene tisztában lenned. Mielőtt elrohansz Varsóba egy barátságosnak szánt álmosollyal, kérj akkora bocsánatot, amit a Marsról is lehet látni.
Eladott Ország
Novák Katalin, elfelejtette hozzátenni, hogy FÜGGETLEN. Helló Röfi! A szikrázó értelem az arcon, karrier záloga a fülben...
uploads.disquscdn.com/images/7741ebd9f7423897dfd9e2da44a1830d94604b050116e75f69ce45dafd53d5e2.jpg?w=800&h=631
Hálátlan népség az a lengyel. Pedig a németek csak Varsót akarták megóvni. Ilyen szívonalas "megvédést", ma már csak Ukrajnában lehet látni...
a.disquscdn.com/get?url=https%3A%2F%2Fepiteszforum.hu%2Fuploads%2Fimages%2F2023%2F01%2F960_the-royal-castle-in-warsaw-1945-jpg-epiteszforum-160-2023-01-17-181229.jpg&key=GVYjjfS6rReBeNEBbtIuQA&w=800&h=643
jáger laszló
Hát akkor már felejtsük is L,mint ha nem is létezett volna!!??
Na ne csináld már ezt Katika!!!
csak ennyi
barátilag
J.L.
Eladott Ország
Katika inkább foglalkozna nőügyekkel mint pl. takarítás, főzés, gyereknevelés, szülés, no meg a mindennapi vacsora utáni mélytorkozás az urának. Ehelyett férfiügyekbe szól bele. Mit fog majd szólni ehhez a gazdi? Szerintem fogadd melléd "Ákost", aki biztos megtanítja neked, mi az a női princípium. Így nem lesz belőled mintaanya, a te esetedben jobb lenne az előbb felsorolt életmódot követned mielőtt háborúba sodornád szegény Magyarországot a butaságaid miatt. 3,14naKata írhat akármit. Ő is részese a ruszkiszoponc, áruló bandának. Bocsánat kérés nem lehetséges, mert a NER sosem téved.
Toller Béla
A bocsánatkérés, a belátás nem tartozik ennek a bandának a fegyvertárába ! A vicsorító sándorpalota meg a meggondoltan cinikus orbán egyaránt bunkók, akármilyen selyemruciba is bújnak, Rázzák a rongyaikat és bőgnek, bele a vak világba ! Hatalom ! Semmi mást nem értenek,
gina
Ez államfö ??? ugyan, OV fülbevalós ribanca, azoknak több a becsülete
gina
@Shikari: Te csak tudod román bocskoros hahahahahahahah neked ez a ribanc egy nö vagy férfi???
gina
Ha ezen az OV ribancon meg OV n múlna a nagy békegalambok, már a 3 ik világháborút élnénk át, amilyen diplomáciai retkek.. hahahhaha egy vicc, kik ezek a senkik,,,,???
Macskaszem
Csak tudják meg a csóró, buta romák, hogy ezeknek Hitler a példaképük, úgy beszarnak, még orbán nevét is elfelejtik, nemhogy szavaznának rá.
Az ellenzéknek csak el kéne hinteni, hogy orbán miattuk építi a gázerőműveket, hogy elégesse őket.
A rágalmazás, hazudozás már nem büntethető, hajrá. A fideszt csak saját aljas módszereivel lehet kezelni.
Nessy
@Macskaszem: Megint lesz Hitler tér? Moszkva tér?
balos
Sajnos ez a világ ami nem löki ki az o-gecit és bandáját magából az megérdemli a 3.világháborút!
Németh István
A lengyelek egy simlis tetű népség ! A németek ugy rohantákle a lengyeleket, hogy egyszerűen előzetes titkos megállapodást kötöttek amit nem hoztak nyilvánosságra! A háború eszkalálódását igencsak meg lehetett volna akadályozni, de mindenképpen késlelteni, ha lengyelek ellenállnak, de nem tették a nyerészkedéseik okán! nagyon jól tudták, hogy a hitler-sztalin féle békemegálla-podás egy nagy szart étr mint ahogy az be is következett a "tinta megszáradása előtt" a seggfej hitler megtámadta oroszországot > tegyük hozzá lengyel segédlettel! Csaknem 80 év múltával lehetne - mi több kellene nyiltan beszélni a történésekről!
Az usa-nató ghecik dolgát ismeritek az Eu aljasságát és helyét szintén, az usa nagykövet undormány soros pöcsén élősködő pattanás sorsát is tudjátok! De ismétlés a tudás atyja!!!
jáger laszló
Most jönnek a botcsinálta történészek Ungvári után szabadom és talán még Schmidt Mariska néni is beleszól ebbe a vitába!!??
csak ennyi
barátilag
J.L.
Nessy
Orwell: 1984. Naponta cserélik lapokat a történelem könyvekben! Eddig jó barát volt Lengyelország, most ki kell cserélni az erre vonatkozó lapokat, a II. Világháború történetével együtt a történelem könyvekben!
verőce21
A múlt mindig bizonytalan, csak a jövő a biztos...!
ómió
Nagykövet úr! Olvass, értelmezz! Ki vádolta itt meg a hazádat bármivel is!? Hátha megérted! Egyébként az "egységre törekvés" nemcsak náci, de bőven bolsi törekvés is (itt is egy tőről fakadnak) - mindmáig: a "világ proletárjai egyesüljetek" csak nem a széthúzásra buzdítás szinonímája!?
telegdilaci
@Nessy:Amikor évekkel ezelőtt idehozatták a Lengyel Barátainkat,az Orbán nemzeti ünnepünkön a hazugság dömping meghallgatására hogy legyen közönsége a potrohosnak,akik meghallgatták a hazugságait,ami mindenről szólt csak éppen az ünnepről nem,és a meg emlékezésről,akkor még barátok voltunk,azóta már nem mivel a Lengyelek nem értenek egyet az Orbán káros hazug politikájával,ahogy a Magyar lakosság tisztességes része sem!
Nessy
@telegdilaci: A "barátaikat" ugyanúgy cserélgetik, mint az elveiket, a hitüket! Amerről a szél fúj. Most a türkök a nagy barátok, Putyin és Lukasenka mellett!
Sámannus
@Nessy: Ezt én az időjárássl magyaráznám. Kár volt nekik a várba költözni. megárt nekik huzat. Kis buksijukat a kósza szél is megzavarja
Yoda69
A fideSS csak hozza a fasiszta format. Nincs ebben semmi meglepő.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.