Egyre több a hazai dollármilliomos.

Pénzeső: Magyarországon olyan tempóban nőhet a szupergazdagok száma, mint a világon szinte sehol

Pixabay.com

Magyarországon közel 32 ezer embernek volt tavaly legalább egymillió dollárja, 2027-re pedig világelsők lehetünk a gazdagok számának növekedésében – írja a Knight Frank elemzése nyomán a Portfolio.hu.

Az adatok szerint egészen pontosan 31 884 magyarnak volt több pénze egymillió dollárnál – mai árfolyamon közel 348 millió forintnál –, ami 4,5 százalékos csökkenés 2021-hez képest. Ha viszont 2027-ig nézzük az előrejelzéseket, Magyarország az élre kerül a vizsgált országok körében, ugyanis a hazai dollármilliomosok számát a tanulmány 66 690 főre várja. Azt is írják:

2027-re a becslések szerint már 415 olyan magyar lesz, akinek nettó vagyona meghaladja a 30 millió dollárt, azaz mostani árfolyamon a közel 10,5 milliárd forintot.

Világszerte egyébként közel 580 ezer ember nettó vagyona haladta meg a 30 millió dollárt tavaly. Különösen a Közel-Keleten ugrott meg az ultragazdagok száma, Európában ugyanakkor kevesebben lettek – kivétel ez alól Írország és Monaco.

Forrás: Portfolio.hu
Fotó: Pixabay.com

20 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Eladott Ország
"Nem az a boldog ország, ahol legtöbb a gazdag ember, hanem az, hol legkevesebb szegény ember vagyon."
( Deák Ferenc)
i.pinimg.com/originals/2b/92/58/2b92582d8528e77bc44c5341aab25de2.jpg
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Toller Béla
Olyan ez, hogy ha ennyire kicsúcsosodik valahol, nagyon belapul valahol odébb ! Egy kormánynak erre oda kellene figyelnie, egy parlamentnek meg még inkább, nem is beszélve a bizottságokról meg a többiről ! A nyáj már hangosan béget, de még mindig semmi ! Dől a pénz kifelé, elfelé ...a lukakban meg törnek a féltengelyek ...
Eladott Ország
"Nem az a boldog ország, ahol legtöbb a gazdag ember, hanem az, hol legkevesebb szegény ember vagyon."
( Deák Ferenc)
i.pinimg.com/originals/2b/92/58/2b92582d8528e77bc44c5341aab25de2.jpg
kereső
@Toller Béla: Parlament?? Nem Magyarországnak van parlamentje, országgyúlése- hanem orbánnak. Cakom-pakk, fideSS-sestől, ellenzékestől...mit vársz ottan ellenőrzést???
jáger laszló
Nem célzom + ezt a szintet, ezért nem is érdekel a téma
Legyen ez mások vadász/jáger/ területe...
csak ennyi
barátilag
J.L.
Nessy
Miközben az unió legszegényebb országa leszünk nem sokára! Ezeket a milliókat valahol, valakik "megfizetik"! Nem a marslakók, hanem a plebsz!
namihami
Ez biztos a remekül prosperáló hazai és nemzetközi gazdasági, politikai és pénzügyi eredményeinknek köszönhető!
A mészárosok, tiborczok, szijjak, rogánok és a többi gazdasági zsenink áldozatos, minden erőn felüli munkájának! És, ne feledkezzünk, nem feledkezhetünk meg az országot ilyen szinten vezető politikai rétegünkről!
Viktor, mennyit kaphatok én ezért?
(bazinga)
Juhász István
Már a HIVATALOS szervek is kimutatták, hogy CSÖKKENT- jelentős mértékben a LAKOSSÁG reálbér értéke. Ezzel egyenes arányban NŐTT a milliárdosok száma. Ez is mutatja, hogy HOVÁ, ÉS MERRE vándorol a pénz. Lehet kommentekben magyarázni a dolgot, de a lényeg, az sajnos igy van. Az út ki van jelölve, ezen kell tovább BUKDÁCSOLNUNK, amig el nem fogunk esni. De akkor, nagyot... esünk.
Pálinkás Pál
a megoldás roppant egyszerű...váltás után vagyonokat elkobozni, nemzetközi elfogató parancs, ha olyan helyre menekül ahol nincs kiadatás, kommandó...a kimenekített pénzek visszautalásáról kartel módszerekkel " érdeklődni "..!
kereső
@Horizont: Bruck András - "a gonoszság megoszthatatlan gyönyöre
(Petri György)
Egy diktatúra anyatején nőttem fel. Azt szívtam magamba, magától értetődően sajátítottam el az elnyomó rendszerrel együtt járó életszabályokat, igazságtalanságokat, agymenéseket. Alapvetően homogén közeg volt ez: mindennap ugyanaz, ugyanúgy, csak a fiatalkor szokásos kellemességei oldották a rendszer mélabúját. Azért volt éles, erős foga is, vasmarka is a rendszernek, ezért csupán naponta lemenni az utcára kompromisszum volt, és az összes többi kompromisszum abból fakadt, hogy muszáj volt lemenned az utcára.
Ez a mostani diktatúra sok mindenben más. Abban az egykoriban, amely, most látjuk, igazából sosem múlt el, vagy inkább nem ment ki belőlünk és még a gyerekeinkben is maradt belőle, a szabadság hiánya egyértelműen körülhatárolható volt: nem tehettél ezt, nem tehettél azt, pont; s valóban sok mindent nem tehettél, amihez amúgy kedved lett volna, és ebben az évtizedek múlása sem hozott lényegi változást. Az egész tohonya, elnyomó kóceráj mint egy lusta, nagy folyam hömpölygött saját maga előtt is ismeretlen célja felé, de az biztosan nem a tenger volt. Ma tagadhatatlanul több mindent tehetünk, ezért ma sokkal jobban kéne éreznünk magunkat, de én például sokkal rosszabbul érzem magam. Megszégyenítve, megalázottan, amit nem éreztem Kádár alatt.
Kádár rendszere azt adta, ami annak a rendszernek lényege, ez a mostani meg azt, ami Orbán Viktor lényege, na, ez a különbség. Akkor egy cirill betűs rendszertől függtünk, az határozta meg, mi a jó és mi a rossz, ma egyetlen ember mondja meg, egy nem is különösebben megnyerő személyiség. Kádár örökölte a bűnt, ez a mai maga hozta létre, baseballütővel hátulról, orvul rontott ránk, s a külső elnyomás helyébe éppen csak egy árnyalattal kevésbé gonosz belsőt állított. Mint egy rossz álom, olyan ez az egész, bár annak kicsit hosszú, s a rendszer bűzét a reggeli kávé illata sem sokáig nyomja el.
...folytatás
kereső
A demokrácia törvényei helyébe az autokrácia láthatatlan törvényei, a diktátor tízparancsolata lépett, ami valójában egy: amit megtehetek, megteszem. Csakhogy Orbán Viktor 2010-ben nem rendszerváltásra kapott felhatalmazást és végképp nem a demokrácia lerombolására. Most pedig már eltökélt szándéka, hogy mire megöregszik, átsegítse nemzetét a „túlvilágra”, oda, ahol többé végképp semmi jó nem történhet velünk. Ez talán még mindig nem világos? Hány példát mondjak? Egy országban, ahol baj, baj hátán, ahol a vasúthálózat ötven százalékán csak lassító jelzések mellett haladhatnak a vonatok, és ha rosszul leszel, nem biztos, hogy a mentő időben érted jön, vagy elindul egyáltalán, ott egy kétszázötven milliárdért épített atlétikai stadion valójában jelképes sírgödör. Vak és ostoba, aki abban a betonteknőben fejlődést és dicsőséget lát. De hiszen nincs is magyar atlétika! És ha lenne, akkor a gyerekeink leghőbb vágya nem az volna, hogy csak el innen?
Annak idején, még Kádár alatt, egyik versében Petri György „egy érdektelen ország fölösleges embereként” jellemezte magát. Sokunk helyett mondta. 1990 és 2010 között aztán támadt valami esély, remény, ha nagyon akartál, hihettél benne, hogy nem vagy többé teljesen fölösleges, s hogy az állam szemében is több vagy puszta adóalanynál, aki kifosztható, s akinek pénze nulla kontroll mellett elverhető. Most már viszont megint semmi remény, abszolút semmi. Magyarországon minden, ami egy-egy társadalmi láncolat végén valamiképp az emberhez kapcsolódik: iskola, kórház, tananyag, betegellátás, nyugdíj, szociális ellátás, úthálózat, állampolgári jogok, menekültekkel való bánásmód, a hatalmon lévők számára nem létezik, átléphető szemétkupac csupán. Na és egy ilyen országra milyen jelző illik?
Az ember nem lehet szabad ott, ahol a hatalmon lévők szabadságát semmi nem korlátozza. Önámítás a „belső szabadságra” hivatkozni – egy száz százalékban hazugságon nyugvó rendszer mindenkin lelki teher.
...folytatás
kereső
... Azon is, aki átlát rajta, és azon is, aki számára a lelki béke azonos a szellemi élet, az autonóm emberi lét teljes feladásával. Így vagy úgy, valamennyien egy fordított előjelű világba vagyunk bezárva, egy hazugság lágerré vált az otthonunk. Különösképp demoralizáló és csak kivételképp feloldható, amikor a lelkiismeret szembetalálkozik az egzisztenciális fenyegetettséggel, így aztán mindenütt láthatók egy önmagával meghasonlott ország vérző sebei.
Hiába minden. Ahol az állam bármire jogot formálhat, ott az állampolgár szabadsága nem más, mint kölcsönkapott idő, átmeneti biztonság, amíg az államnak nem támad veled kapcsolatban más gondolata. Vajon a tanárok mit gondolnak a magyar állam nekik feltálalt bosszútörvényéről? És a fiatalok, akik lassan többet vannak az utcán, mint az iskolában? Nincs menekvés. Ahol egyetlen ember kezében összpontosul minden hatalom, ott az események törvényszerűen a végzet felé haladnak. Ott az újabb és újabb veszélyek mindig csak karnyújtásnyira lesznek, mert aki bármit megtehet, az előbb-utóbb mindent meg fog tenni. Van, aki elhiszi, hogy ezeket érdekli, milyen országot hagynak majd maguk után?"
Aki Én
Ez nem volna baj, de azt tippelem, hogy ezek 80 százaléka korrupt bolsi fidesz-közeli efftárs.
Hogy oda honnan és kiknek a pénze dől számolatlanul, azt meg IQ 30 felett tudjuk.
Macskaszem
Persze, hogy nálunk növekszik legjobban a gazdagok száma. A NER sorra mindent bekebelez, felzabál és szétoszt a cimbik között, ami attól fogva nem az államnak hoz hasznot, hanem a NERgeciknek.
A magyarok gátlástalan kifosztásából gazdagodnak a mocskos hazaáruló gengszterek.
Eladott Ország
@Macskaszem: ma, 08:39 ♣ Vajon hány NER csókos oligarcha nyert nemzetközi tendert , amelyik néhány év alatt megmilliárdosott? A válasz, egy se! Ezek csak az állam csöcsein híztak, akik letejeltek a politiusoknak. Többszörös túlszámlázások, gagyi munka, (vasbeton szerkezetek betonacél nélkül) etc... I tak dálse, ahogy a ruszki mondaná.
bence
Annál még nagyobb tempóban már csak a nincsteleneké , koldusoké !
Peller Anikó
Kimaradt a főludas matyi, ez a mosolygós kedves ember, zsenike, a bán főtanács adója

img-s-msn-com.akamaized.net/tenant/amp/entityid/AA1brytr.img
ómió
Az még a bolsi "privatizáció" évadaiban volt!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.