Hidvéghi Balázs fideszes európai parlamenti képviselő a Kossuth rádió Vasárnapi újság című műsorában fakadt ki: az Európai Parlament (EP) újabb jelentése teljesen abszurd, egy újabb zsarolási, nyomásgyakorlási kísérlet Magyarország ellen.

"Az EP újabb jelentése abszurd zsarolási, nyomásgyakorlási kísérlet" – Hidvéghi Balázs teljesen kiborult

Fotó: MTI/Rosta Tibor

A kormánypárti politikus szerint az újabb jelentés a Magyarország elleni támadások sorába illeszkedik, és arról szól, hogy Magyarországnak semmiféle uniós forrást nem szabadna odaadni, illetve az ország arra sem alkalmas, hogy az EU soros elnökségét 2024-ben ellássa.

A javaslat előterjesztői között több frakció tagjai megtalálhatók, például Cseh Katalin, a Momentum EP-képviselője is jegyzi a szöveget – emelte ki. A baloldali magyar EP-képviselők évek óta támadják saját hazájukat, ez más országokra nem jellemző.

A jelentés vitáját jövő hét szerdán tartják, és csütörtökön lesz szavazás.

Hidvéghi Balázs szerint ez egy politikai állásfoglalás a parlament részéről, amelyet azért is sürgetnek, mert folyamatosak a tárgyalások Magyarország és az Európai Bizottság közt az uniós forrásokról és a bizottság által kért törvénymódosításokról. Magyarország ebben kiszámítható és jó partner, az EP viszont nem akarja, hogy megállapodás szülessen.

Úgy fogalmazott: Magyarország "precedens arra", hogy lehet az EU-ban mást is csinálni, mint amit Brüsszel éppen kitalál. Lehet úgy sikeres, nemzeti alapú, kereszténydemokrata politikát folytatni, hogy azt az emberek megértik és támogatják.

A fideszes politikus arról is beszélt: háborús pszichózis jellemzi ma a brüsszeli világot, ahol mindenki fegyverszállításról és katonai részvételről beszél. Magyarország ebben is mást képvisel, a békepárti állásponthoz való ragaszkodása pedig csak tovább fokozza a szembenállást.

A műsorban kitértek az uniós elnökségre is, amelynek ellátása félévente más-más tagállam feladata. Ez az egyik alappillére az unió működésének, ehhez semmi köze az Európai Parlamentnek, nincs abban döntési vagy javaslattételi joga, hogy melyik ország mikor töltse be az elnökséget, illetve abban sem, hogy betöltheti-e az elnökséget – szögezte le Hidvéghi Balázs.

Az EP-választások közeledtével az európai baloldal, a magyar dollárbaloldal aktív részvételével, még inkább igyekszik fokozni a nyomást Magyarország ellen.

Egy másik kérdésre Hidvéghi Balázs minden logikának ellentmondó javaslatként értelmezte azokat az energiapolitikai terveket, amelyekben Magyarországot arra szólítanák fel, hogy "engedje el azt a rendszert", amely által Európában az egyik legolcsóbb a rezsi.

Azt mondta: a háború kapcsán az Európai Bizottság olyan javaslatokat tett le az asztalra, amelyekkel beáldozta az európai érdeket. Egy energiaárrobbanás következett be az elhibázott szankciók miatt, ugyanakkor azok nem hozták el a várt eredményt: a háborúnak nem lett vége, és nem látni, hogy milyen módon gyengítették volna meg Oroszországot. Az európai emberek és az európai cégek viszont a korábbi összegek sokszorosát fizetik az energiáért.

A magyar kormány nyilatkozott arról, hogy meg fogják védeni a rezsicsökkentést, és garantálni fogják azt, hogy a magyar emberek továbbra is az EU egyik legalacsonyabb rezsijét fizessék. Nem fogunk engedni a brüsszeli javaslatoknak – húzta alá Hidvéghi Balázs.

Brüsszelnek inkább azzal kellene foglalkoznia, hogy odaadja Magyarországnak a neki járó forrásokat, és ne tegyen újra meg újra olyan javaslatokat, amelyek ellentétesek az európai emberek érdekeivel. Ez európaiakat helyezzék az első helyre, és ne más államokat, más szempontokat.

Elmondta azt is, hogy Európa számos tagállamában komoly feszültségekhez vezetett az elmúlt hónapokban az energiaárrobbanás, tüntetések, tiltakozások voltak, hiszen emberek tömegeit jellemzi elégedetlenség. Hidvéghi Balázs úgy véli, egyre több kormány fog visszatérni a normalitáshoz és a reális döntésekhez, és kiemelt témaként kezeli az energiabiztonságot és az energiahordozók árát.

Nem lehet hosszútávon fenntartani, hogy az európai emberek a sokszorosát fizetik a rezsiért a hibás kormányzati, illetve brüsszeli döntések miatt annak, amit egyébként fizetniük kellene – mondta a kormánypárti politikus.

Forrás: MTI

26 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Toller Béla
Hazudik is, nemcsak lop ! Nygat-Európában nem fizetnek méregdrága rezsit, relatíve kevesebbet, mit nálunk, ahol miliárdok mennek el feleslegesen a legmagasabbb fizetésűek dotálására. És ahol a mentesítő köröket egyszerűen betiltják, kiiktatják. Ahol az erőművek szanálási megtakarításait egyszerűen lenyúlják, majd magukta hagyják ezeket a cégeket. Politikailag Magyarország a legnagyobb csődben van ! Erre olyan büszkék ezek ?
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Toller Béla
Hazudik is, nemcsak lop ! Nygat-Európában nem fizetnek méregdrága rezsit, relatíve kevesebbet, mit nálunk, ahol miliárdok mennek el feleslegesen a legmagasabbb fizetésűek dotálására. És ahol a mentesítő köröket egyszerűen betiltják, kiiktatják. Ahol az erőművek szanálási megtakarításait egyszerűen lenyúlják, majd magukta hagyják ezeket a cégeket. Politikailag Magyarország a legnagyobb csődben van ! Erre olyan büszkék ezek ?
nemkati
A rezsicsökkentés a költségvetésből történik, és anyagi helyzettől mindenkinek jár, annak is, akinek többmilliós havi jövedelme van, a költségvetésből viszont nem jut a tanárok felháborítóan alacsony fizetésének emelésére, vagy az önkormányzatok kisegítésére, vagy legalább a náluk keletkező bevételek náluk hagyására.

Az EP nem a magyarokat támadja, hanem azok elvetemült kormányát. A fideszrubeljobboldalt bírálják, az ellenzéki EP kéoviselők pedig csak az igazságot akarják. Amit az únióban, "Brüsszelben" pontosan látnak és ismernek, szemben azokkal a magyorokkal, akik elhiszik a kormány hazugságait, pedig az igazság a napnál is világosabb. Lopnak, hazudnak, félrevezetik az országot, és a saját zsebükre kormányoznak, azt is roppant tehetségtelenül és aljasul.
Nessy
De hiszen Orbán és külügyérünk már hónapok óta zsarolja az Uniót.!
Szembe megy 26 tagállammal. Most mit nyavukol Hidvéghi?
jáger laszló
Ez a hülye EU 26 országa már évek óta szembemegy a forgalomban MO-all!!
Nem veszik észre hogy rossz úton járnak!!
Mo mutatja a helyes irányt ,de ezek rá se baxnak!!??
Érti ezt valaki,mert Orbán ezt nem tudja felfogni!!
Köztük én sem!!
Ki itt azkor a hülye!!??
Én vagyok én,te vagy te??
Tessenek választani
csak ennyi
barátilag
J.L.
Maccska
Több mint 1500 klímatüntetőt vett őrizetbe a holland rendőrségAz Extinction Rebellion azzal vádolja a rendőrséget, hogy már 15 perccel a blokád kezdete után vízágyúzni kezdtek.

Ez kell nektek, libcsik?
Eladott Ország
"Az EU már megint nem hagyja békén szegény magyar kormányt. A magyar kormány(párt) szerint azért, mert a választásokon újra a Fidesz győzedelmeskedett, az EU-nak fel kellene hagynia azzal, hogy megpróbálja észhez téríteni a magyarokat és a magyar kormányt. A magyarok arra voksoltak, hogy egy bizonyítottan tolvaj kormány továbbra is hatalmon maradjon, ezért ezt az EU-nak is el kellene ismernie, és végre elhallgathatna. A magyarok azt akarják, hogy meglopják őket és tönkretegyék a jövőjüket, ezt pedig az EU-nak hagynia kell. Szerencsére azonban a kormány nem befolyásolhatja, mit vizsgál és mit állapít meg az EU, hiszen az független az Orbán által kiépített NER-től. Próbálkozhat ilyen ostobácska érvelésekkel Hidvéghi, meg aki csak akar, de sokra nem fognak vele menni. " Nem kellene telibeszarni a jogállamot
és nem kellene annyit lopni Balázska, mond meg a kenyéradó rétinéger gazdidnak és tudod kit nézzél hülyének, te szarzsák!
ómió
Na, de - mi az efftársi "lényeg" - Cseh efftársnőnek már "megvan" a maga 5.5 milliárdja!
Béla333
A mocskos hazaáruló maffiózó nem tudja elviselni az igazságot!
Érdekes, hogy az sosem jut el a maffiózók agyáig, hogy egyszer kipróbálják, mi lenne, ha az országuk érdekében dolgoznának, ha nem hazudnának és nem próbálnák meg mindenáron ellopni az országnak szánt pénzeket??!!
Eladott Ország
@ómió: ma, 09:44 ☻Egy igazi fasiszta maffiavezér vagy Viktor, aki stockholm szindrómában szenved agyb@szott szocialista világképpel. Nálad ellentmondásosabb történelmi szereplő nem nagyon létezik. Nagyon sajnálom, hogy ennyire undorító köztörvényes bűnöző, szélhámos román cigány miniszterelnöke van szülőhazámnak és miattad bélyegként kell hordozzam magamon a világ előtt magyarságomat. Békességet és nyugalmat kívánok neked a pokolban! Ahogy a NER sem politika, hanem bűnbanda, és a fidesz sem politikai szervezet, hanem bűnszövetkezet.? Na, ez a sál az ő igazi egyéniségét tükrözi. Nem elég szoros, még kap levegőt!...
scontent-vie1-1.xx.fbcdn.net/v/t39.30808-6/316252445_8292107377526408_2361025243756847213_n.jpg?_nc_cat=108&ccb=1-7&_nc_sid=730e14&_nc_ohc=WOwcPxfsuf0AX9yGBAi&_nc_ht=scontent-vie1-1.xx&oh=00_AfAluYehFusDlBb323vbx9d0fBA1nWafNTLM7tfqkwCIjg&oe=64788965
Putler' igért neki valamit ...
uploads.disquscdn.com/images/0ee533cc23572d969a2f551d02fa721903b2070033731a820cb0fe1d4d01ae97.png?w=800&h=642
Diktátorok titkos vagyona: Ceausescu, Kim Dzsong ILL , és Orbán Viktor - 4 milliárd dollár, 5 milliárd dollár és 7 milliárd dollár
scontent-vie1-1.xx.fbcdn.net/v/t1.6435-9/144592857_256868879278123_854464165561349857_n.jpg?_nc_cat=108&ccb=1-7&_nc_sid=dbeb18&_nc_ohc=DKfgW6meSXMAX-3wVML&_nc_ht=scontent-vie1-1.xx&oh=00_AfBD6g4hAANMmr1TuRZcKFPGQWWxoQT6S6gNpu5zeGRTPA&oe=649A9104
sgl
Hogyan tud valaki enynire meghülyülni?
Ja hogy a fideszvírusnak ez a látható jele???
sgl
Egyébként ennek kretén ellenzéknek nem jutna eszébe emlékeztetni ezeket férgeket mit csinált a fidesz amikor buktak?
Hogyan alajskodtak, hazudoztak, mivel ródeózták végig Európát és harsogták, ne adjanak támogatást a komcsi kormánynak.
Még egy minta:
Martonyi hazát árul: nepszava.hu/picture/113177/normal/452/00452182.jpeg
sgl
@sgl: Megjegyzem, ha a szomszédod kilopja a postaládádból a pénzesutalványt amit a családod kapott, és ezután kivered a balhét, ne lopja a el a pénzed, akkor te egy ganyé vagy???
A fidesz bélférgek szerint rendben hogy minden évben kimutathatóan adatokkal kb annyi közvagyont loptak el, mint amennyi az eu támogatás, ez évi 1500-2000 mrd 2010 óta, ami a gdp kb 45-50% eddig.

EZT A HATALMAS ÖSSZEGET TŐLÜNK LOPTÁK EL!
Miből is lettek hirtelen 10 év alatt fideszközeliek sokszor milliárdosok, 100 milliárdosok??
kulabombaafityiszre
@ómió: ma, 09:44
Ugatsz itt össze-vissza gyagyás.Bizonyítsd be a fene a krvnyd.Ta kis köcsög fidernyák.orbán faszát szopó nyomorult senki. Bizonyítsd ne csak ugass két szopás közben.
Maccska
@sgl: hülyeséget írsz,ember!

Akkor mutasd ki,hogy mennyit lopnak évente.

Esetleg nézz körül mondjuk Veszprémben . Gyönyörűen felújították a várat,de az egész belváros gyönyörű.
Ha így lopnak,akkor lopjanak csak.
Te szarházi hazudozó.
csak úgy....
az idióták sosem fogják észrevenni,hogy lop,csal,hazudik a fidesz, - ezért is nevezik öket idiótáknak! :)
Maccska
@csak úgy...: Te meg ülsz a húgyszagú putridban és nem tudod mi van a büdös lépcsőhazon túl.
Csak a szád jár.
sgl
Az egész rezsibaszásról az jut eszembe a geczi 2015-ben kijelentette, le kell válni ill. diverzifikálni kell az orosz energia beszerzéseket.
Erre nemsokára szorosabbra vették, és eu legdrágább beszerzését köszönhetjük Szarrágónak és csürhéjének és akkor jön ez a fasz és gajdolja megvédjük a rezsicsökit!
A legdrágább beszerzést véditek?
Qqberci
@Maccska: "Esetleg nézz körül mondjuk Veszprémben "

Szépen szétqrtátok a székesegyházat!!!...
Qqberci
"Magyarország ebben kiszámítható és jó partner"

Amihez hozzáfér, azt ellopja, két vétó között...
simmering73
Hol lik után a másik elmebeteget is előkerült. Pünkösdre mind előbújik? A fene ette volna meg őket.
lusta
@Maccska: Megint egy hülye.
A 20 kilométeres Szeged-Hódmezővásárhely dízel/villamos 120 km/h sebességű kötöttpályás vonala 80 milliárdba került nem csak a nemezthy matyar gyapjasoknak, hanem nekünk is. Ugyanakkor a 60 kilométeres Wrocław-Sobótka-Świdnica dízel/villamos 120 km/h sebességű kötöttpályás vonala 17 milliárdba került.
Szóval így lopnak.
Pálinkás Pál
az emberek nem támogatnak titeket, csak a krumplis cigók,a demens nyuggerek, a külhoni paraziták, meg a vidéki ,gazdáknak hívott eltartottak, úgy hogy kuss, nemzethy csürhe..!
ómió
@kulabombaafityiszre: Nem baj, hogy vizsgálat folyik ellene, csak sajnos sosem ér véget!? Nem mondta a bárcáskurva anyád, bolsiék elmebetege!? Vagy a Böszmeánusz záróizma, ami mögül ugatsz, mindent elszigetel előled!?
ómió
@Eladott Ország:Szépen összegyűjtötted a tetvesbols rablóbandád legfőbb jellemzőit, amiket - ahogy a Lenin összes előírja a tetvesbolsi bandád számára - a "Zorbánra" hazudva elő is adtál, gyagyás! Ezekután bízvást jelentkezhetsz a Lenin Rendedért!
bence
Szegény Hidvághi ha nem jön össze amit orbán akar , hozzáőrül a gazdájához !
Lepényleső
A sajátjával a csalánt? A nagy többség pont annyira kihagyható belőle mint amennyire benne van?
Fogalmazás órára ezek közül egy sem járt,- ők csesznek el mindent,aztán a mi nyakunkba varrják?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

További ajánlatok