A Magyar Érdemrend lovagkeresztje kitüntetést adományozta Novák Katalin köztársasági elnök Obedie Solomon Kimaro tiszteletbeli konzulnak kedden Tanzániában.

Novák Katalin lovagkeresztet adott Obedie Solomon Kimaronak
Kép: Facebook/Novák Katalin

Az ünnepségen részt vevő tanzániai alumnik és a magyar közösség előtt tartott beszédében Novák Katalin kiemelte: Obedie Solomon Kimaro jól ismeri a magyarokat, megérti a mentalitásukat, gondolkodásmódjukat.

A köztársasági elnök úgy fogalmazott: minden egyes jó program, jó kezdeményezés mögött emberi történetek állnak, így az ösztöndíjprogram mögött is. A 2017-ben indított Stipendium Peregrinum Program mögött ott az akarat, hogy ezek a történetek folytatódjanak – hangsúlyozta, hozzáfűzve: az a kiváltság érte, hogy Magyarország első női elnökeként szolgálhat, és találkozhatott Tanzánia első női elnökével.

Mint mondta, elhatározták, hogy fokozzák az együttműködést és a barátságot, ami azt is jelenti, hogy mától kezdve ez az ösztöndíjprogram nemcsak tanzániai fiataloknak kínál lehetőséget arra, hogy Magyarországra jöjjenek tanulni, hanem a magyaroknak is, hogy Tanzániában tanulhassanak.

Ennek jelentősége, hogy ezek a diákok hozzájárulhatnak két ország, két nemzet barátságához és együttműködéséhez is

- mutatott rá Novák Katalin.

Mészáros Zsolt nagykövet azt hangsúlyozta: ez az első alkalom, hogy Magyarország köztársasági elnöke Tanzániába látogat, ami a két ország kapcsolatának történetében kiemelkedő esemény.

Laudációjában Mészáros Zsolt emlékeztetett: Obedie Solomon Kimaro 1977-ben érkezett Magyarországra mint ígéretes fiatal diák, aki ösztöndíjjal építőmérnöknek tanult. A diploma megszerzése után visszatért hazájába, és kiemelkedő üzleti karriert futott be.

Obedie Solomon Kimaro a Magyarország és Tanzánia közötti híd élő megtestesítője lett – mutatott rá a nagykövet, hozzáfűzve: a tiszteletbeli konzul jó példája a magyar ösztöndíjprogramnak.

Novák Katalin hétfőn érkezett munkalátogatásra a Tanzániai Egyesült Köztársaságba. Szerdán Fumvuhu településen megkoszorúzza Kittenberger Kálmán természettudós emléktábláját, és ellátogat a település iskolájába, csütörtökön pedig Arushában Sáska László orvos sírjánál helyezi el a tisztelet virágait.

Forrás: MTI

7 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Eladott Ország
Hányan is adták vissza a lovagkeresztet, mert le sem szarták, Katika?! Kérdezd meg az elődödet, (bajszos szart) cinikus, és pofátlan, parazita , NER qrva!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Néro2
Ez a szegény Obedie Solomon Kimaron tudja ezzel milyen pöcegödör társaságba téved ?
Ha egy rakás kutyaszarral képentörli veresné azzal is nagyobb megtiszteltetés érte volna mint fitymák körösztjével.
simmering73
Nyugodtan adhatja zsákszámra. Szart se ér ez a nerkereszt.
jáger laszló
Lehet,hogy + érdemli,de a magyarok többsége előtt ismeretlen ez a hölgy !!
Nem igen tudnak azonosulni vele.
csak ennyi
barátilag
J.L.
namihami
Itt az ideje, a baráti hölgyek miatt, a lovaginakereszt megalapításának! Sok barát ugyan nincs, de azért néha beesik egy-egy!
Legalább nem kell sokat csináltatni a medáliából!
jesz
teperünk?...teperünk?...a muszlim testvérekkel nem árt jóban lenni? Vagy az elnökasszonynak súgtak valamit?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.