Nehezményezi a román külügyminisztérium, hogy Orbán Viktor Tusnádfürdőn, a 32. Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktábor zárónapján mondott beszédében nyilvánosság elé tárta azt a visszafogottságra intő felhívást, amelyet a tárca a magyar miniszterelnök látogatását megelőzően diplomáciai csatornákon keresztül juttatott el hozzá – derült ki a tárca hétfő esti közleményéből.

A román külügyminisztérium rosszallását fejezte ki Orbán Viktort beszéde miatt

Az MTI-hez is eljuttatott "pontosítás" szerint hétfőre bekérették az ügyben Magyarország bukaresti nagykövetét, és arra emlékeztették, hogy a román fél következetesen azt kérte a Romániába magánlátogatásra érkező magyar tisztségviselőktől: tanúsítsanak visszafogottságot nyilvános kijelentéseikben, beleértve a Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktábor idei rendezvényeit is.

A minisztérium meglepetését fejezte ki, hogy Magyarország miniszterelnöke beszédében a nyilvánosság előtt részletezte a tárca felhívását, amelyet szóbeli diplomáciai csatornákon juttattak el hozzá.

"Az ebből az alkalomból tett, nem helyénvaló nyilvános kijelentések nincsenek összhangban a román fél által következetesen szorgalmazott célkitűzéssel, hogy a felek az építő jellegű, pragmatikus, jószomszédi viszonyt, a két állam együttműködését ösztönözzék" – zárul a román külügyminisztérium közleménye.

Forrás: MTI

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

verőce21
Szerencsénk, hogy a román elnök nem jött el a hétvégi debreceni dzsemborira, ahol a Tiszántúlt követelte volna Romániának...! :)
Néro2
Mi a faxnak engedtétek be a várbeli desznyót.
Ha meg igen akkor mit siránkoztok ?
koszpeko
Teszem fel, bármilyen kisebbség anyaországából ide jönne a m.elnökük és elkezdene baromságokat magyarázni.
A mi diplomáciai elitünknek, hogy állna a szája?
Sámannus
Ezt a két agyalágyultat kellett volna anyukájuknak gumikalapáccsal visszaverni a nunájukba, hogy csak hétköznap munkaidőben bujjonak elő, és fejest ugorjonak a pottyantós retyóba.
ómió
Naná! Az ott dúló "efftársi szólásszabadságban" szigorúan "definiálva van" a kimondható mondanivaló!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.