Hadházy legújabb bejegyzése szerint újabb minisztériumok tagadják, hogy bármilyen közük lenne az évtized egyik legnagyobb szabású csalásához, az állami Antenna Hungária átjátszásához a 4IG részére.

 Ez az egyik legnagyobb csalás a rezsim történetében – Tovább nyomoz Orbánék ügyében Hadházy

A csalásban fontos szerepe lehetett a PwC tanácsadó cég tanulmányának, ami alapján a 4IG sokkal értékesebbnek hazudhatta magát a valóságnál.

Így az gyakorlatilag egy forint kifizetése nélkül bekebelezte a teljes magyar telekommunikációs, adatátviteli infrastruktúrát működtető, korábban állami tulajdonú Antenna Hungáriát. Úgy csinálták, hogy ELVILEG 402 milliárd értékű vagyont apportáltak a cégbe, amivel többségi részvényesek lettek – ehhez viszont egyes cégeket a valós értékük sokszorosán számoltak el.

- írta.

A politikus szerint egy ilyen üzletet persze elég bonyolult nyélbe ütni. Kellett például hozzá az egyik nagy könyvvizsgáló cég, a PWC Magyarország tanulmánya, amelyből ki kellett derülnie az apportált vagyon valódi értékének.

Az elmúlt hetekben több közérdekű adatkéréssel, illetve képviselői kéréssel is fordultam a kormány különböző bugyraihoz, hogy megtudjam, mennyi az annyi, vagy legalábbis az országgyűlési törvény alapján betekintést kérjek a dokumentumokba.

Korábban már megírtam, hogy sem a Nemzeti Vagyonkezelő, se a Gazdaságfejlesztési Minisztérium, se a Miniszterelnöki Kabinetiroda nem érzi magát adatkezelőnek. Vagyis senki nem cáfolta, hogy a tanulmány létezne, csak épp nem náluk van… A bulit amúgy anno Mager Andrea tárcanélküli miniszter vezényelte le, nyilván a titkolózás azt akarja kihasználni, hogy Mager Andrea már nincsen a kormányban. De az iratainak valahol kell lennie...

- számolt be róla.

Most újabb négy minisztérium írja azt, hogy nekik semmi közük nincsen a bűncselekményhez.

Kifejtette azt is, hogy persze nyilvánvalóan legvalószínűbb, hogy a Nemzeti Vagyonkezelő , illetve az őt felügyelő Gazdaságfejlesztési Minisztérium birtokában vannak az adatok, de ha ők már letagadták, akkor gondoltam, menjünk végig a teljes kormányon, ha már abszurd, akkor a Külügyminisztériumot is megkérdeztem.

A 4iG ügyet nem fogom elengedni, hiszen ez az egyik legnagyobb csalás a rezsim történetében, nem véletlenül nem akarják megmutatni a valódi számokat!

- jelentette ki.

22 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Dr. Proktor
@Philip Marlowe: Minimális szellemi képességek birtokában is fel lehetne fogni, hogy amikor lopnak akkor a mi zsebünkből szedik ki a pénzt!
A tiedből is...
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
lusta
Miért nem elég az a tudat, hogy az iratok nem valahol, hanem jó helyen vannak?
Dr. Proktor
@Philip Marlowe: Minimális szellemi képességek birtokában is fel lehetne fogni, hogy amikor lopnak akkor a mi zsebünkből szedik ki a pénzt!
A tiedből is...
bence
@Dr. Proktor: ! Nem tudhatod , hogy őt azért nem zavarja , mert a fidesztől annak a többszörösét kapja meg ! Ha nem így lenne , őt is zavarná de mennyire !
nemkati
@Dr. Proktor: Elég nagy szegénységi bizonyítvány ettől a magát nyomozónak hazudó @Philip Marlowe: -tól, hogy fel se fogja, hogy az ő zsebéből is veszik ki az urak ezt az irdatlan mennyiségű pénzt.
Az igazi Philip Marlowe az Hadházy, elképesztő nyomozói munkát végez. A magyar nép hatalmas hálával tartozik neki. Főleg, ha ezeket a pénzeket, vagy legalább a nagyrészét vissza lehet majd egyszer venni az ország tulajdonába a tolvajoktól.
Qqberci
@Dr. Proktor: 4IG hazahordunk mindent...
Szarházy Mákos
@Philip Marlowe: Ne csodálkozz! Tegnap a Facebookon láttam, hogy a libsi fajtája még mindig itt van leragadva:

kepfeltoltes.zapto.org/public/20230808090418ov18.jpg

Számolni sem tudnak, többségük írni se! Honnan ismernék akár a választási rendszer alapjait?!
csak úgy....
@Philip Marlowe: mert hülyének születtél! ... :))))))
csak úgy....
@KisTehen: @Philip Marlowe: 0rbán elbutult szopósmalacai! :)
Toller Béla
Morognak a fidesznyikek, de azért a tényekhez nem tudnak hozzá sem böffenteni. A csalás tény, a lopás is, a hazugság is, a szemenszedett aljasság is. Mit kell ezen még magyarázni is ? Megsértődni sem kell a teheneknek, marlowknak, ha nem vagytok olyanok, váljatok le, senki sem erőszakolja, hogy a nyelveteket orbán fenekébe merítsétek ! Nem kötelező erkölcsi norma az !
Nessy
Ja kérem, sz@rnak, bajnak nincs gazdája ! Orbanisztánban meg pláne! Pártunkat és kormányunkat csak hódolat illeti, s nem bírálat! Tényleg, mikor írják bele a többször módosított alaptörvényükbe?
Clavigo
@Philip Marlowe: Napi Fülöpke..DDD.. Ennyit tudsz,,kicsi csíra..? A szopós boci ,félhülye @KisTehen: hugoddal együtt ? Nagyon gázosak vagytok,,Fülöpke ...
Dr. Proktor
@Philip Marlowe: A született vaknak hiába magyarázom a szivárványt, neked meg a tényeket...
ómió
Hullaházy efftárs ezt is rövidesen meghazudja!?
kereső
Miközben már 53 gyanusitottja van a miniszterelnökségen és a pénzügyminisztériumban a vesztegetési botránynak.
CsipkeRózsa
Messzire jutottak a székház vásárlástól a 4.IG.-ig.
CsipkeRózsa
@sgl: A kezdő lakás a Mester u. volt. Ott még hokedlin állt a TV.
Lepényleső
Nem leírása ez az egész az öreg Maf fiának államának hazudott szövetkezetéről,- amely akár lehet bűn is?
Dr. Proktor
@Szarházy Mákos: " Honnan ismernék akár a választási rendszer alapjait?!"
Akarod mondani hogy a választási rendszer hamis lapjait...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.