Kormányülést hívott össze Orbán Viktor. Az ezzel kapcsolatos Facebook-posztjában béremeléseket ígér a kormányfő.

Munka van bőven: az inflációt letörjük, de itt nem állunk meg! Beindítjuk a gazdasági növekedést és tovább fogjuk emelni a béreket!

– fogalmazott Orbán Viktor miniszterelnök szerdán Facebook-posztjában, melyben azt is közölte, hogy kormányülést hívott össze.

Bréking! Orbán Viktor hatalmas bejelentést tett a magyar bérekről, ez sokakat érint majd – Itt vannak a részletek!

Fotó: Facebook/Orbán Viktor

Orbán Viktor a „Munka van” feliratú posztjának kísérőszövegében az ígérte, hogy

a kormány beindítja a gazdasági növekedést és emelni fogja a béreket.

Ez utóbbi nem új üzenete a miniszterelnöknek, a legutóbbi Kossuth rádiós szereplésekor is hosszan beszélt róla. Akkor azt jósolta, hogy a magyar reálbérek 2023 végére elérhetnek egy „pozitív nullát”.

Vagyis, ha Orbán forgatókönyve bejön, akkor idén év végén az inflációt is figyelembe véve előfordulhat, hogy nem fog kevesebbet érni a magyarok fizetése, mint amennyit tavaly ért, de ebben azért a kormány sem biztos

- teszi hozzá a hvg.hu.

Orbán a Kossuth Rádió interjújában azt fejtegette, hogy gazdasági növekedés nélkül nem lehet béreket emelni, ezért előbb le kell törni az inflációt. Orbán szerint az emberek megszokták, hogy vannak gyarapodó bérek, de a háború ezt megállította. Ide kell visszatérni. A gazdasági növekedés a második negyedévben is csökkent, de Orbán szerint az jó, hogy ezen már túl vagyunk.

Az idei első negyedévben az infláció miatt a bérek reálértéke 15,6 százalékkal csökkent, ami a legdurvább mínusz az OECD-államok között.

Forrás: hvg.hu, 24.hu

36 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Sakk Matt
Na, megint böffentett a "pozitív nulla"!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Sakk Matt
Na, megint böffentett a "pozitív nulla"!
Béla333
Amikor a maffia médiája azt kezdi el terjeszteni, hogy világraszóló, hatalmas bejelentést tesznek/csinálnak - nos onnan elkezdhetünk félni, hogy már megint mi a fenét találtak ki, amitől nekünk rosszabb lesz?!
Hiszen az elmúlt 13 év tele volt hatalmas bejelentésekkel, világraszóló tettekkel, aminek a vége ma az, hogy a béka segge alatt vagyunk. Pontosabban Bulgária van még mögöttünk, de az Unióban mindenki más már előttünk jár.
Még egy néhány szenzációs hír és már Bulgária is előttünk lesz.
Aminek a hülyemagyar maffiahívőkön kívül más nem hiszem hogy örülni fog!
Sámannus
Pont olyan a képen, mint egy bolondgomba.
Sámannus
Választási igéretéhez híven csak hátrafelé megyünk, és egy tapodtat sem előre. Má nincs mitr beszopni, a telifosott surranós békasegge harcos gagyi bányába tolja a putler taligáját.
kulabombaafityiszre
@KisTehen: ma, 13:07
Tudom szellemifogyatékos vagy ezért nehéz megjegyezned milyen évben járunk.
Tudod most 2023-t írunk,és utánna vagyunk 100év legjobb 12 orbáni évének.
Nos ez azt jelenti,lassan csődbe megy azt ország.Ebben pedig ti vagytok a bünösök akik nyaljátok a dagadt seggét és rászavaztok.
Nessy
Feltételezhetően nem a közszféra béremeléséről mesél, amit az államnak kellene biztosítani, hanem a vállalkozások, multik, vállalatok feladata lesz! Más kacsójával szedi a csalánt szokás szerin! Mint a kötelező minimálbér. Amit természetesen mi fizetünk a magasabb árakban!
lampa laz
Már megint más farkával veri a csalánt. A versenyszférában is gondok vannak, ott is visszaesés van, de ez a dagadt állat bele akarja kényszeríteni őket a béremelésbe. Az állam viszont bszik bért emelni a hozzátartozó ágazatokba. Vagy megütötte a Pesty féle kiszólás, a diktátorok vendégeskedése meg ez a kopt faxi látogatás, az MCC-s idiótáról már nem is beszélve. Most akkor gyorsan kellett gyorsan valamit kreálni, h terelje az emberek figyelmét a blöffjére. Úgy pcsn kellene már rúgni, h ketté szakadjon.
Sámannus
@Nessy: Amit ő fizet azzal elszaladt a fostos fidesznyik cica. Csaxólok előre a kurvákra költenek mindent, meg a buzikra. pedofilokra szélhámosokra.
szegfue
@lampa laz: Pontosan! Üres a kassza. Ha kötelezően emelik a bért, az csak a versenyszférában lesz, igy több lesz a költségvetési bevétel a járulékokból és az adókból.
Yeromos
Ezek szerint ismét emelni fogják az államtitkárok, miniszterek illetményét. A dolgozóknak sajnos most sem jut majd mutogatnak brüsszelre.
csak úgy....
0rbánnak az a mázlija,hogy a magyarok (állítólagos) 2/3 a gügye! - ami nem igaz! - ha csak hozzá nem csapjuk a leamortizált,krumplis cigányokat akik lehetnek már 1 millióan,
és a külhoni pénzért vett miegymásokat, akik 0rbán elött nem is voltak magyarok, oszt egyszer csak hirtelen megérte...
lampa laz
@sgl: @szegfue: orbán nem kormányoz, hanem rabol. Mindig megtalálja azt réteget akiről le tud fejteni még egy bőrt, még akkor is ha az már égési sérült. Ezt nem érdekli vagy nem akarja tudomásul venni, h milyen károkat okoz az egész országnak? Persze kivétel a közvetlen sleppje ez alól. Döbbenet, h az emberek milyen sötétek és ez nem korosztály, műveltség vagy iskolázottság kérdése már. Ez már oltári nagy szégyen.
csak úgy....
@sgl: no de mit vársz egy a fidesztöl kilóra megvett ellenzéktöl? nekik az a dóguk amit csinálnak, tehát a semmi..
csak úgy....
@sgl: én a fideszre szavazóktól,akik már sokan nyomorognak, várnám el ,hogy ne várjanak a fidesztöl fölvásárolt ellenzékre!
számomra érthetetlen,hogy gyurcsán és kollégái elszámoltatását ígérték a 2/3 ért és nem lett belüle semmi...
szerinted elég egy mézesmadzag a magyarnak?
kereső
Csak megjegyezném, hogy a magyar gdp már egy éve csökken- azaz 4.negyédévében csökkenő. az infláció- meg...nő, mint az Anya.Csak a növekedés mértéke csökkenő az első két negyedévben.
kereső
@sgl: Igy kell eztet, a hülye magyar meg csak néz a boltban, meg a benzinkútnál. Megáll az eszem...
Tetszik egyébként- hiszen én két hónappal ezelőtt megmondtam, hogy az augusztusi inflációs ráta 15% lesz- mert ez az alapja a nyugdijak novemberi korrekciójának.- azaz ennyi lesz az éves átlagos inflációs ráta.
Clavigo
" Európa motorja "... kissé krahácsol.. Arccal a pozitiv nulla felé...! Te falhuggyozó dagadt Gyökér..!!
csak úgy....
@kereső: @sgl: gyakorlatilag mind igaz amit írtok, csak azt nem értem meg,hogy eggyesek miért ragaszkodnak pld. gyurcsányhoz és klárához, akikrö már annyi szemetet hordott össze a fidesz, (érdekes,soha nem mentek ezért perre ellenük)hogy az átlag,m.1 töl elbutított magyar inkább szavazna az örögre ,mint ami gy betüvel kezdödik!
csak úgy....
@sgl: ezért is híjja a fidesz gyurcsánynénak! Tsaxólok! :)
essen már le az a kurva garas...
kereső
Ej, de szép is ez. Ki emlékszik, hogy 2020 /pandémia óta hányszor is "inditotta újra a gazdaságot", a kormány??? Volt gazdaságvédelmi alap- meg anyám tyúkja, minden negyedévben új névvel. Ésssssssssss? Az eredmény, hogy 4. negyedéve- azaz egy éve esik a gdp. Mostanra befagyott a fogyasztás is- merdeken csökken, mert elfogyott az elkölthető pénzmennyiség az állampolgároknál, ami ugye eddig még úgy ahogy kiváltotta a termelő/szolgáltató ágazatok csökkenő teljesitményét. És hiába az infláció mértékének csökkenése- a reáljövedelmek akkorra mértékú veszteséget könyveltek el- a munkavállalók- bérből és fizetésből élők (4 millió) és a 2,5 millió nyugdijból/nyugdijszerű ellátásból élő- a lakosság túlnyomó többsége, hogy ezt egyszerúen a kormányasztal mellől nem lehet megoldani- 5 hónap alatt pláne nem. És, ha belegondolok, hogy az eddigi gazdaságvédelmi alapokba beleöntött- máshonnan átcsoportositott- ezer milliárdoknak mi lett a sorsa, akkor nem nagyon bizakodom. Valószinúnek tartom- hogy a &Co. kezd lázadozni, mert csökkent a bevétele/jövedelme- és az mégsem megengedhető., ezért az újabb "újrainditása a gazdaságnak.
kereső
@sgl: Húúúúúúúú, na mit is irtam fentebb, pedig még nem is láttam a két görbét.
kereső
@sgl15:57 : Kösz!! Ez már tényleg kész röhej- na ezért nem nézek semmiféle hiradót, MŰ"vitaműsort"- mert elszáll az agyam.
C_3PO
Akkor ugye a tanárok bére emelkedik?!
Aki Én
@ómió: Azért valahol a hazudozásban is kellene határt húznotok, te buta balfasz!
Nem az a baj, hogy buta vagy mint a föld, hanem az, hogy nagyon és indokolatlanul hangos suttyó vagy.

,,A Központi Statisztikai Hivatal tájékoztatása szerint az infláció júliusra 17,6 százalékra mérséklődött. Ez azonban nem a fogyasztói árak csökkenését jelenti, csupán azt mutatja, hogy a növekedés üteme lassult. Az EU-n belül továbbra is Magyarországon a legmagasabb az infláció, a háztartási energia és az élelmiszerek drágulása különösen kiemelkedő.
A csökkenés valójában a növekedés lassulását takarja."

444.hu/2023/08/18/ujabb-szep-magyar-siker-terdre-rogyva-is-europa-elen

,,Kilencedik hónapja a magyar infláció a legnagyobb az Európai Unióban – derül ki az Eurostat pénteken közzétett adataiból. Bár Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő vasárnap az úgymond közrádióban még azzal büszkélkedett, hogy térdre rogyasztottuk, erről természetesen szó sincs: bár a januári csúcs óta valóban folyamatosan csökken, még mindig 17 százalék fölötti mértékben nőtt, azaz a vágtató infláció kategóriába tartozik a fogyasztói árak magyarországi emelkedésének mértéke."
ómió
@Aki Én: Szóval, a mérséklődő infláció nem fogy.árcsökkenés! Akkor, "efftársiasan" csak emelkedés lehet meg a "Zorbán! Ami meg érthetetlen számodra ott az elmeosztályon, azt fokozd nyugodtan! De a "Zorbánt" ki ne hagyd!
Dr. Proktor
Már megint nem mond igazat, úgy is értelmezhetjük hogy hazudik!
Ugfyanis nem ők emelik a béreket hanem a munkáltatók, akiket köteleznek erre, azaz már megint más farkával vereti a csalánt...
Azt se hagyjuk figyelmen kívül, hogy a bérek emelésével a bérjárulékok is nőnek, amik ugyebár az államkincstárt gyarapítják, azon keresztül Lölő, Tiborcz és tsaik gazdagodását!
Érdekesség ezen felül, hogy az állami dolgozók bérét nem emeli, mert azt neki kellene emelni!
Simicskának igaza volt!
Aki Én
@ómió: Nem te barom. Legfeljebb lassuló áremelés. Vagyis lehet, hogy az orbáni-megainfláció hamarosan nem háromszor, csak két és félszeres lesz.
Húúúú, brbrbbrrrrr de ostoba suttyó vagy.
Lepényleső
...mese habbal,- ahogy lenni szokott minden amit a bán bejelent nagy dirrel - durral,
természetesen kivételt képez minden amit ígért,- az ország kifosztására ha kitért?
rücsü41
Gulyás Gergely meg azt modnta, hogy noha z állam az egyik legnagyobb munkáltató de ott az idén nem lesz bérfejlesztés,Ki itt a főnök , majd meglátjuk, csak az az érzésem hogy úgy járunk mint a vak ember, hogy sose látta meg!Orbán meg azt mondta, hogy a bérfejlesztés a magán munkáltatók és a munkavállalók közötti egyezségen múlik, ami azt jelenti hogy semmi köze ehhez, de ezt segíti az állam.A munkáltatók meg tegnap kijelentették hogy nincs pénzük az idén a bérek fejlesztésére.Akkor most át lettünk vágva, mert csak O.Viktor belengette a bérfejlesztést, de pénz nélkül ez tudjuk hogy nem megy.
ómió
@Aki Én: Ez, az, bolsiék elmebetege! Hazudd már meg nekünk: "lassulóan mennyivel emelkedtünk"!? Megvan legalább a duplája!? De a "Zorbánt" ki ne hagyd!
balos
@Dr. Proktor: Megjegyezném,hogy igenis emeli a béreket a csalárd párttársainak és családjuknak!Ne azt nézd,mit mond hanem azt,hogy mit és kiket machinál!A szavazóit ezerrel,mert a polgári ökrei így szeretik!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.