A kormány mostantól semmilyen kritikát nem fogad el az Egyesült Államoktól a demokrácia állapotával kapcsolatban, miután ott ki akarják zárni a választási versenyből a legesélyesebb elnökjelöltet, Donald Trumpot – közölte Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter csütörtökön Budapesten.

Szijjártó Péter atomkemény csapást mért az Egyesült Államokra
Fotó: Facebook/Szijjártó Péter

A minisztérium közleménye szerint a tárcavezető az észak-macedón kollégájával közös sajtótájékoztatóján újságírói kérdésekre válaszolva a friss amerikai belpolitikai fejlemények kapcsán arra kérte az Egyesült Államok adminisztrációjának minden tagját, hogy "a magyar demokrácia állapotával kapcsolatos kioktató nyilatkozataikat tegyék a fiókba".

"Innentől kezdve nem szeretnénk arról hallani az amerikaiaktól, hogy itt hogy működik a demokrácia, hogy működnek az intézmények, mi van a jogállamisággal"

- fogalmazott.

"Mert ha azt meg lehet tenni, hogy a választás egyik legnagyobb esélyesét diszkvalifikálják, akkor innentől kezdve mi semmilyen kritikát nem fogadunk el ebből az országból a politikai rendszerünk működésére vonatkozóan"

- tette hozzá.

Szijjártó Péter emellett arra is kitért, hogy Donald Trump kizárása azért is lenne nagyon rossz hír, mert benne lehet bízni, amikor béketeremtésről van szó, ugyanis ő volt az egyetlen az utóbbi évtizedekben, aki sikeres volt a közel-keleti helyzet rendezésében.

"Azt hiszem, hogy joggal bízunk abban, hogy ha Donald Trump lenne az Egyesült Államok elnöke, akkor nagyon gyorsan béke lenni a közelünkben, a szomszédságunkban. Arról is meg vagyunk győződve, hogy ha Donald Trump maradt volna az Egyesült Államok elnöke, ez a háború nem tört volna ki"

- mondta.

"Úgyhogy nekünk, békepártiaknak kifejezetten rossz hír lenne, ha az Egyesült Államokban azok a törekvések, amelyek a legesélyesebb elnökjelölt kizárására irányulnak, sikeresek lennének"

- szögezte le.

Forrás: MTI

39 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Béla333
Menj oda Peti és oktasd ki őket, ne csak innen kiabálj!
Vegyél részt a választási küzdelemben is. Neked már úgyis mindegy!
Tökfej!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
namihami
A következő már a hadüzenet lesz! Reszkess Amerika, jövünk!
És ez a rohamléptekben emelkedő hadikiadásokra is magyarázatot ad! (vicces lesz, amikor az egyik NATO tag ráront a másikra)
Béla333
Menj oda Peti és oktasd ki őket, ne csak innen kiabálj!
Vegyél részt a választási küzdelemben is. Neked már úgyis mindegy!
Tökfej!
Aki Én
Nem mindenhol divat sitteseket indítani.
Pálinkás Pál
majd gondolnak egyet az usánkák, és görény,nem lesz hová bújnod...a föld alól is előkerítenek...
Aki Én
@KisTehen: Nem. Azt akarom mondani, hogy egy unalmas, ostoba barom vagy!
Peller Anikó
@namihami: Rontani már rontott, de rárontani olykevés esélye lenne mint egy molyfingike.
balos
@nagy-barma aTehénnek: nedveske!Látom,hogy magácskát is az az apa szoptatta,mint aki a többi fideSSes bírkát!
jáger laszló
Habár nincs rászorulna
Ennek LNÉre Szijjaró +védi az amcsi demokráciát a ránk támadó háborúpárti amerikaiaktól!!!
Ilyen a Sz.peti fordított észjárása,logikája!!
Eszem +áll!!
csak ennyi
barátilag
J.L.
simmering73
Ti miért ugattok bele más ország belügyébe, szúnyogcsődör?
Qqberci
Az Usákok már össze is szarták magukat...
kereső
"Mert ha azt meg lehet tenni, hogy a választás egyik legnagyobb esélyesét diszkvalifikálják, akkor innentől kezdve mi semmilyen kritikát nem fogadunk el ebből az országból a politikai rendszerünk működésére vonatkozóan"- mondta druzsba pjotr. A többit nem is idézem, mert az durva beavatkozás az USA belügyeibe.

A hivatkozott mondatban a magyar külügyminiszter megkérdőjelezi az USA független biróságának múködését, amennyiben a biróság 37 rendbeli köztörvényes bűnök elkövetésével vádolta meg trumpot.Ezt nevezi a magyar külügyminiszter "diszkvalifikációnak". És elhallgatja azt is, hogy egy független ügyészekből felállt testület folytat vizsgálatot trump ellen(függerlenül a birósági vádtól), amely trumpot alkotmánysértéssel vádolja.Ha, ez a testület és ennek nyomán a szenátus nemzetbiztonsági testülete bűnösnek talélja trumpot, akkor ez a testület valóban eltilthatja az előválasztsától is, valamint örök időkre kizárhatja a politikai életből. Ezt követheti egy újabb birósági vád.

A másik dolog- ami egy vaskos csúsztatás. Az usa elnökjelöltje az lehet, akit a pártja előválasztásán a szavazók többsége annak választ. A 2024-es elnökválasztás előválasztása még nem zajlott le, tehát trumpot az usa elnökjelöltjének, és főleg legesélyesebbnek mondani, enyhén szólva is a valóság elhajlitása- és nem "atomkemény csapás".
Az atomkemény csapárt mi várhatjuk az usa adminisztráció részéről, szijjártó és orbán trucknak adott interjúja után. Nem lesz benne köszönet.
human
Tarajos! Az, hogy Magyarországon bűnözőből elnök lehet az nem minden országban ilyen könnyen megoldható. Van ahol működik az ügyészség.
szegény hazám
"Innentől kezdve nem szeretnénk arról hallani az amerikaiaktól, hogy itt hogy működik a demokrácia, hogy működnek az intézmények, mi van a jogállamisággal"
HÜLYE VAGY KAKADU!
Kereső az imént írta le, hogy mennyi ostobaságot, butaságot, hazugságot állítottál. A karmelita malac zsíros valagából nem látsz ki, ezért honnan is tudnád, hogy működik egy demokratikus ország államigazgatása.
Péter2
Mit képzel ez a szarházi ! Ott nem szokás olyan embert indítani elnöknek aki ellen több ügyben büntető eljárás van folyamatba, és valószínű börtönbe is megy ! Az usa nem Magyarország , hogy elítélt bűnözők tisztséget tölthessenek be mint a fideszben Mo-n ! Aztán ott van még egy tény , hogy az usa nem függ Magyarországtól semmilyen mértékben de Magyarország gazdaságilag függ az usától !
Dr. Proktor
Ilyen az, mikor a kakaduból papagáj lesz...
Yeromos
@Őrnagy: Azért azt ne felejtsd el, hogy a hatalmon lévő elnöknek, elég komoly kontrollja van. Nem úgy mint nálunk föleg rendeleti ikormányzás estén.
Peller Anikó
@Úrnagy: Kabbe már a faszot marharépa, szerinted érdekel itt valakit a hülye tudálékos özönlésed.

"A bán uralkodása minimum arra épül, hogy soha senki nem választotta meg semmire"

Mia francot uszítasz te itt román tahó az amcsik ellen? Te magadtól vagy ennyire hülye vagy ezt a szemináriumon tanítják?
kereső
közvetett szavazás
Közvetett szavazásnál a választáskor a polgárok nem közvetlenül a jelöltekre szavaznak. Az egyik legismertebb közvetett választási forma az elektorok útján történő választás. A választópolgár ilyenkor választási megbízottakra, elektorokra szavaz, és az elektor lesz jogosult a tényleges választásra. Így történik például az USA elnökének megválasztása is.
kereső
Az usaban múködik!!! valós tartalommal a négy hatalmi ág.
A törvényhozás- a két kamarás parlamenttel: alsóház +szenátus (az előbbiben republikánus, az utóbbiban demokrata többséggel a2022-es időközi választás eredményeként,.A trumpisták vesztettek)
Az igazságszolgáltatás - a független biróságok, és az ügyészség
A sajtó kimondottan hatalmi ág- tagadja ezt bárki???, hiszen elnököt is képesek buktatni.
A végrehajtó hatalom- a kormány./adminisztráció

Nem vagyok nagy hive a konteóknak, de az amikor ez csupán a tudatlanságból, butaságból fakad- az nem "konteó".Ennél, még a fideSS "mert mi lenne ha..." üveggömb jóslatai is valósabbak.
Nessy
Amerika talán kiheveri ezt a "csapást"! Külügyérünkön kitört a "hol az a macska" szindróma!
gina
Tudja ez a meleg szöcske mi a diplomácia??? nem hiszem, csak OV kis gyülölködő seggnyaló ocsmány szemete,,meddig túri a nép ezeket a nagyzoló senkiket, és még retkes tolvajok is...
szaboria1
Petike azt hiszi ő valaki de csak egy porszem az amerikaiak szemében.
rücsü41
Peti !Sértődj meg Donald kizárása miatt , és fordíts hátat nekik , és köpj egy jó nagyot, csak arra vigyázz ,hogy ne köpd le magad!Micsoda bosszú lesz ez!Ezek után biztos felmentik a volt elnököt a vádak alól.Ha nem hát kis nyúl!Mióta avatkozol ilyen nyíltan más országok belügyeibe?Hát nem mindegy neked hogy ki az USA elnöke?
kereső
@rücsü41: Neki talán igen, de putyinnak nem.
rücsü41
Látszik Szíjgyártó szövegén hogy a joghoz annyit ért mint hajdú a harang öntéséhez!Ha alapos gyanú merül fel hogy valaki bűncselekményt követett el akkor a bűnüldöző hatóságnak kutya kötelessége a bűnt üldözni, a gyanúsítottat bíróság elé állítani, és ami nálunk szokatlan mert itt a vezetők egyenlőbbek az egyenlőknél,teljesen mindegy hogy kicsoda az elkövető, a volt elnök vagy egy hajléktalan.Ezt hívják , de Te ezt nem tudhatod mert sem jogi ismerteid, sem jogérzéked sincs, a törvény előtti egyenlőségnek !Remélem egyszer megtapasztalod ezt a nagyszerű jogi tétetel, ha nem is ezekért a nyilatkozataidért , hanem a lélegeztető gépek beszerzése ügyében tett hathatós lépéseidért,az egyszer biztos!
gina
@Őrnagy: A legnagyobb te vagy agyi nulla,,, lehet más húgyagyú de örülhetnél ha neked az lenne benne, nem rothadó OV bacillus hahahaha Idióta !!!
infinity
Kezd beérni O1G-nek és ennek a hülyegyereknek az ámokfutása:

"A NATO-nak fel kellene ajánlania „Orbán Viktor Magyarországát” Putyinnak. Ez „téríthetné észhez” a miniszterelnököt és az őt vakon követő híveit – írják az osztrák Die Presse című napilapban megjelent vendégkommentár szerzői.
...
Stephan-Götz Richter és Alexei Bayer arra jutott: az Orbán Viktor-i Magyarország odadobása Putyinnak választás elé állítaná az örök egoista és öndicsőítő magyar miniszterelnököt: döntenie kellene a Putyin-haverság és a NATO-tagság között. Ezzel a lépéssel a NATO leleplezhetné Orbánt, és remélhetőleg magához térítené, és visszatérne a nyugat ölelésébe. „És ha mégsem, akkor a magyar választók elküldenék a pokolba.”

hang.hu/kulfold/die-presse-a-natonak-oda-kellene-dobni-magyarorszagot-putyinnak-157497
Yeromos
@Őrnagy: szenilis vén ember ez kedvencedre putyinra nem vonatkozik?,
infinity
@KisTehen: Ma a szokásosnál is butább vagy - a kedves vezetőt és a maffia-állampártot védő és dicsőítő újpufajkás moszkovita propagandista, akinek az origo,hu (de inkább .ru, mert az oroszpropaganda magyar hangja az Origo) a No.1 hírforrás.
Amennyi faszságot ma összehordtál.. (és még vége sincs a napnak!)

Szóval, meg sem próbálom elmagyarázni neked, hogy ez cikk miért számít mérföldkőnek Magyarország kormányának megítélésében (és mindez hová vezet!), még ha a nem is kivitelezhető.

Én ilyen libsi szarokat szokok olvasni az origo.ru helyett:

www.orulunkvincent.hu/a-fasiszta-miniszter-esete-a-fajtammal/

atlatszo.hu/orszagszerte/2023/09/07/valami-buzlik-az-akku-hulladekok-korul-tobb-selejtet-termel-az-ipar-mint-amit-fel-tud-dolgozni/

b1.hvgblog.hu/2023/08/24/mi-igy-erosodunk/
kulabombaafityiszre
Kiszólt a szar az ánuszból és azt mondta:A kormány mostantól semmilyen kritikát nem fogad el az Egyesült Államoktól a demokrácia állapotával kapcsolatban.
Ezen azóta is röhögnek az amcsik,bár nemigen tudják ki az a bolond aki ezt mondta.
Lepényleső
...na ja,aztán a kéz belelógott az éjjeli edény tartalmába?
koszpeko
"A kormány mostantól semmilyen kritikát nem fogad el az Egyesült Államoktól a demokrácia állapotával kapcsolatban,"

Eddig érdekelt titeket bármilyen kritika?
percsi
Atomkemény csapást csak a magyarokra tud mérni, köszönhető a gyagyásoknak!
ómió
Pedig ott olyan "jogállamian" és olyan "demokratikusan" tennék taccsra Trumpot, hogy annál "haladóbb" nincs is!
csak úgy....
pötyinek nincsenek szülei akik figyelmeztetnék,hogy egyre nevetségesebb?
Aki Én
@ómió: Nem mintha bármi fogalmad lenne arról, mi és miért történik ott...
Te mindig azt ugatod, amit a szádba tesznek. Mondjuk befoghatnád végre, te elmebeteg hazudozó.
ómió
@Aki Én: Mi van, bolsiék fajgörénye!? Csak nem az efftársiasságodat frusztrálják az ott történtek!?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.