Tóth Gabi házasságtöréséről értekezett a Magyar Nemzet. A kormánypárti lapban megjelent publicisztika azt sugallja, hogy a NER elhatárolódott Tóth Gabitól – írja a hvg.hu.

Tóth Gabi válásának bejelentése után nagyjából egy hónapig érlelődött a Magyar Nemzetben a NER (korábbi kedvenc) énekesnőjéről az ítélet, amely kedden egy véleménycikk formájában jelent meg a lap sportrovat-vezetőjének a tollából – szúrta ki a hvg.hu. Novák Miklós újságíró a cikk elején rögtön egy paradigmaváltással felérő morális kinyilatkoztatást ad:

Nem vagyok álszent, sem farizeus. A házasságtörés, még ha a Biblia tanítása szerint bűn is, velünk élő jelenség, szomorú statisztika, hogy ma Magyarországon a házasságok több mint fele felbomlik.

Közismert, hogy a legnagyobb magyart is utolérte ez a végzet. Fiatalon elszerette a sógornőjét, majd meglett férfiként egy férjes asszonyt ostromolt a szerelmével, makacsul kivárva, amíg meg nem özvegyül, hogy végre őt ajándékozhassa meg utódokkal. (S lám, az egyik ükunoka most az idézett műsorban teszi próbára a tehetségét.) Maga Blaha Lujza, aki az első volt a nemzet csalogányainak sorában, háromszor ment férjhez, de életrajzírói szerint az igaz szerelmet még csak nem is mellettük találta meg.

Vége! A NER kiköpte Tóth Gabit és a propagandasajtó átadta a selyemzsinórt „a nemzet csalogányának": "Egy bizonyos szint fölött nem megyünk egy bizonyos szint alá"

Tóth Gabi énekesnő a Himnuszt énekli a Conservative Political Action Conference (CPAC) Hungary elnevezésű, kétnapos konzervatív politikai fórum első napján a Bálna Budapestben 2022. május 19-én. MTI/Koszticsák Szilárd

A cikk szerint Tóth Gabi kipipálta a legfontosabb NER-kritériumokat, miközben „hirdette az igét”:

kinyilatkoztatást tett az erdélyi magyarok hűségéről és a nyugat-európai dekadenciáról,

a Balatont választotta a külföldi nyaralás helyett,

és persze sosem mondana nemet a nemzet himnuszára.

"Teltek, múltak az évek a színpadon, s a művésznő megváltozott, mi több, megkomolyodott, s el is várta, hogy immár így tekintsenek rá, ne bohém rockerként. Férjhez ment, édesanya lett, a Covid alatt bekamerázva élt családi életet a kötelező rettegés jegyében. Idővel egyre gyakrabban mutatkozott a népi kultúra ihlette, de persze divatos és – igen – ízléses ruhákban, beszélt hitről, nemzettudatról. Majd egymásra talált a politikával. Ami veszélyes terep. Aki ugyanis így tesz, az óhatatlanul célponttá válik. Akár rászolgált, akár nem" – írja a cikkben Novák.

A szerző hozzáteszi:

Tóth Gabi igyekezett bizonygatni, sőt bizonyítani, hogy nem a politikai érdek, hanem a belső értékrend motiválja. Szerepet kapott az eucharisztikus kongresszuson, a családi élet szépségeiről blogolt, Erdélyben turnézott, s ha mentorként olykor nem is tudott higgadtságot magára parancsolni, azért egyre erősebben formálta a konzervatív művész szerepét, ő lett a nemzet ügyeletes csalogánya.

Csakhogy itt jött be a képbe a derült égből villámcsapás, a Magyar Nemzet megfogalmazásában: „Aztán történt, ami történt.”

Aztán történt, ami történt, Tóth Gabi szerelemre lobbant az egyik táncosa iránt, s ez az érzés minden mást háttérbe szorított. Megfakultak az erdélyi emlékek, a táltosdob, a szekér oldalán grófnői jelmezben készített fotó, a biztonságos hazát beelőzte a romantikus horvát tengerpart, ahová a művésznőt az első útja vezette rongylábú kedvesével.

Nő vagyok. Valakinek a lánya, a testvére, a felesége, az anyukája vagy a barátja. Egy nő, aki sokáig kereste a helyét, aki próbálta kitalálni, miért érkezett erre a világra és próbált megfelelni vélt vagy valós elvárásoknak. Nő, aki követett el hibákat és vélhetően még fog is, hiszen emberből van” – ekképpen jellemezte önmagát új élethelyzetében, azt is kiemelve, hogy „merek önmagam lenni, merek szabadon szeretni és felvállalni magam”. Hozzátette még, a nehéz napokban a rajongók szeretete jelentett neki vigaszt. A hitét tehát átmenetileg hátrahagyta. Remélhetőleg újra megtalálja.

Ám a Magyar Nemzet munkatársa szerint a nemzet csalogánya nem lehet megosztó és természetesen nem viselkedhet közönségesen.

Egy bizonyos szint fölött nem megyünk egy bizonyos szint alá – ahogy Esterházy Péter fogalmazta meg találóan a művészi minimumot.

"Az emberi lét egyik különlegessége, hogy miközben idővel a testünk, sőt a szellemi erőnk is hanyatlásnak indul, a személyiségünk az életünk végéig fejlődik. Tóth Gabi sem ragad meg ott, ahol most tart. Választania kell. S nem csak a saját életében" – fogalmaz Novák Miklós.

Aki utat, irányt akar mutatni, annak súlyos felelősség nyomja a vállát.

A nemzet csalogánya most berekedt. Hallgathatjuk a régi lemezt vagy kivárjuk, mire ismét kristálytiszta hang fakad a torkán.

A költői képekbe csomagolt elbocsátó szép üzenet szerint tehát a nemzet csalogánya most berekedt. Nagyon úgy tűnik tehát, a NER épp most köpte ki Tóth Gabit – fogalmaz a hvg.hu a publicisztika kapcsán.

Forrás: hvg.hu, Magyar Nemzet

23 hozzászólásarrow_drop_down_circle

justhpeter
Azért ez a nemzet csalogánya csípi a szememet. Nem kicsit, nagyon !
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
rakitics41
Tóth Gabi megkapta ami kijárt neki!Nem lehet már többé a nagy közönség előtt bűnbánó Magdolna sem!
justhpeter
Azért ez a nemzet csalogánya csípi a szememet. Nem kicsit, nagyon !
CsipkeRózsa
Ezt nem igazán értem, miért lett ennyire fontos egy házasságtörés, ez a fidesz hívek első ilyen esete?
Eddig minden botlást elkövetőt meg szokott védeni, ill. nem szokta őket kitagadni.
Az elítélt bűnözőket is támogatni szokta a fidesz, indítja képviselőnek, polgármesternek. Lehet ereszes művelet, kábítószer, bármi.
Peller Anikó
Mindennapi tótgabinkat add meg nekünk ma.

Ha lehet utoljára.
jesz
rossz a hasonlat, de érdemes emlékezni..
...cuslág sem azért kapott annyit, amennyit, mert egy alig látható hetven millát sikított, hanem a Dunába lőtt zsidókon röhögött...az megbocsájthatatlan... A pénz senkit nem érdekelt...

A nemzet csalogánya sem a válása miatt lett piha, valami más is van mögötte...

Így járt...
aqua40
Mindennap van hasonló válás, sőt, van, aki még else váltak, de, a tv párkeresőjében már új társat keres, gyermekük is van, akkor? Az igaz, annyira nem jó énekesnő, mint amekkora port csinálnak körülötte és minden csapból ő folyik.
Péter2
@KisTehen: Illibernyák konzerva Jakab miért is vált el ? Jakab nem nyomta a keresztény értékek , meg a család, és a nemzet az első agitációt mantrát , nem verte vele a mellét , ti meg ezt teszitek ma holnap meg már szartatok is rá ! Nem így van ?
Dr plágium
A mély vallásosága nem akadályozza meg, hogy káromkodjon, hisztizzen a TV-ben... Egy kocsis különbül beszél és viselkedik nála.
Eladott Ország
@KisTehen: ma, 15:12 ♥ Ime illibernyák fidzser fan és frankón menj a gecibe! A Nép Pártján elnöke valósággal kivirult kampányfőnöke oldalán: már nem csinál titkot abból, hogy egy párt alkotnak Molnár Enikővel.
scontent.xx.fbcdn.net/v/t39.30808-6/373703150_6829024117158739_5835799443411556489_n.jpg?stp=dst-jpg_p552x414&_nc_cat=103&ccb=1-7&_nc_sid=6b662e&_nc_ohc=RFhHBR889WQAX_BmN0w&_nc_ht=scontent.xx&edm=AE9M3mUEAAAA&oh=00_AfCXprnweZkCedkyubGkRsQ2TMhla2BW1qcR7__bAgoVCg&oe=6505F8D2
Eladott Ország
"Nem a válásnak van visszhangja, hanem a lelepleződésnek, hogy ami eddig elhangzott, amit megmutattak, amit eddig eladtak, az egy lufi . Én nem ártottam, nem loptam meg senkit, nem csaltam adót, nem drogozok, nem csalom meg a férjem, nem csinálok semmi olyat, ami tényleg botrányhősnő szerepbe rakna engem. Én egy családanya vagyok, aki sok mindent megélt. A nagy bulvárviharban ott körvonalazódik, hogy mennyivel családbarátabb lenne ez az ország, ha nem Tóth Gabi vagy Varga Judit, vagy épp bármelyik másik NER-katona családi életére alapozna."
Néro2
Megkapja a NER jutalmát ahogy már egy csomó seggnyalójuk akit picsán rúgtak.
Ne aggódj vászoncseléd lesz helyetted másik agykárosult barom aki a helyedbe lépve nyalja a NER segget.
dr. prédikátor
GLORIA MUNDI!!! a nemzeth egy matraca bevégezte!!! mehet vissza ahonnan jött!!!
lampa laz
"bizonyos szint fölött nem megyünk egy bizonyos szint alá"... Novák 'úr' ne tessék azt a bizonyos szint fölötti rész ennyire kiemelni a fidesz kapcsán, mert még egy ilyen ócska erkölcstelen bandát mint ők csak ritkán lehet Európában látni. Mindjárt ott van a lopás, ami a párt lényege, az asszonyverés, a pedofilok és melegek gyűjtőhelye, hazug álkeresztények és hát ezek a trógerek is válnak rendesen. Ott van mindjár rogántonyó, jucus akinek halasztani kellett 1 évet a választások miatt, mert a dagi nem engedte válni. Kósa dr körül is volt 1-2 érdekes eset, de lehetne ezt még sorolni... ne törjön pálcát a tóth lány felett, mert ő nem ment se fölé, se alá, ő vízszintesen szereti, olyan igazi taplósan.
izéke
Most elküldik kicsit,mint szájert, borkait,lázárt,majd apránként visszaszivároghat ha lecsendesül a vihar. Addig jegelik de nyugalom,nem fog éhenhalni és a házrészleteket is ki fogja fizetni,,,helyette " valaki " mert senkit nem hafynak az út szélén ha közülük való...
Giovanni Alba
@dr. prédikátor: ma, 17:24
Azért tegyük hozzá a kevésbé olvasottak kedvéért a mondás első felét is, sic transit gloria mundi, azaz így múlik el a világ dicsősége.
Bár az is igaz, hogy a matyólotyó nem a világ, az ő dicsősége csak szalmaláng volt. A vállára vette a siker, pénz, csillogás, de mostanra elfogyott a lendület.
Megjegyezném azért azt is, hogy nem maga a válás ténye ami megütközést kelt/keltett, hanem az, hogy menet közben ült át egy másik nyeregbe, hacsak nem a méltán híres "Pusztai négyes" adta az ihletet, ki tudhatja manapság?
csagyi
@KisTehen: 16:12 Tehénke! Most nem Jakabról szólt a cikk ha nem vetted volna észre.
Amúgy te mire "libnyákolsz",ha azt sem érted miről szólt a cikk.
Funkcionális ANALFUSZ vagy.
Nagyon muszáj neked mindenbe beszólni?
Szerintünk te csak a szarkavarásra vagy beprogramozva, azonban még abban is nagyon silány vagy.
Peller Anikó
@szerencsétlen balfasz: Te csak egy tehén vagy, egy okoskodó tehén, akinek nagyobb az orra mint az esze. Órnagy.

Miért húzzon téged vissza a dedóba amikor onnan kuruttyolsz kifelé dedódádé? Ha valakinek csak öklömnyi agya van annak nem illik beleugatni mindenbe kéretlenül.
namihami
Bizony, nem könnyű a katolikus erkölcsöt állandóan a hívekhez igazítani! Pláne, ha az igény ennyire gyakorta változva ennyire szövevényes!
Giovanni Alba
@namihami: tegnap, 22:34
"VII. Kelemen pápa 1530. március 7-én visszautasította VIII. Henrik angol király azon kérését, amely az uralkodó házasságának felbontására irányult. A kérdést a Medici családból származó pápa már hosszú ideje halogatta, döntése végül olyan következményekkel járt, amely a római katolikus egyház számára a lutheri reformáció után egy újabb csapással ért fel. Anglia elszakadt Rómától, az angol király megszüntette a pápai fennhatóságot országában, saját magát pedig az angol - anglikán - egyház fejévé tette. Az ellentét érdekessége, hogy a két fél akaratának hátterében nem a vallási meggyőződések voltak a lényegesek. Mindkét ember személyes és hatalmi érdekek mentén gondolkodott és hozott olyan döntést, amelynek következményeként egy olyan új vallási irányzat alakult ki, amelyben találunk katolicizmusra és protestantizmusra jellemző sajátosságokat is. "
S mindez egy nő miatt :-D

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.