Az Európai Unió 27 tagországa közül szeptemberben továbbra is nálunk volt a legmagasabb az éves fogyasztóiár-index és a most „kergetett” egy számjegy a többi 26 államban már kivétel nélkül összejött – írja a Privátbankár.

Kegyetlen pofonba szaladhat bele Orbán Viktor – Korai lehetett a hurráoptimizmusa?

Egész Európában is csak Törökországban nagyobb a pénzromlás, mint nálunk. Ráadásul a nem EU-s orrszágok közül a törökök mellett már csak Szerbiában volt a múlt havi éves fogyasztóiár-index két számjegyű – bár ott is már csak szinte hajszállal, lévén, hogy 10,2 százalék lett.

Amiből az is következik, hogy a háborúban álló mindkét félnél, Oroszországban és Ukrajnában is egy számjegyű az éves infláció, de mellettük még olyan, a magyarnál fejletlenebbként számontartott államokban is, mint például Fehéroroszország, Koszovó, Észak-Macedónia vagy Montenegró.

Ha mégis valamibe szeretne kapaszkodni a kormány, akkor hosszú-hosszú hónapok után végre találhat egy mutatót, amelyben Európában mi vagyunk az elsők:

nálunk lassult a legnagyobb mértékben az infláció augusztusról szeptemberre.

A havi szinten, augusztusról szeptemberre a legnagyobb mértékben, 2,59 százalékponttal Törökországban gyorsult a pénzromlás, míg Cipruson 1,37, Szlovéniában pedig 1,3 százalékponttal.

Ennek ellenére továbbra is Magyarországon a harmadik legmagasabb a jegybanki alapkamat, Törökország és Ukrajna után.

Azzal, hogy a hazai infláció nagyobb arányban lassult, mint amennyivel csökkentette az MNB a tavaly októbertől irányadó egynapos betéti kamatát – amely ezzel egy szintre került a jegybanki alapkamattal, megszüntetve ezzel a kettős kamatrendszert –, Magyarország is feljebb lépett a visszatekintő mutatók alapján kiszámított reálkamat-rangsorban.

Most már „csak” tizenketten állnak előttünk, ami az adatszolgáltatók 40-es létszámát tekintve azt jelenti, hogy a mezőny első felébe kerültünk.

Forrás: Privatbankar

23 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Péter2
Kinek mit intéz a kormánya , igaz itt vannak páran akiknek a negatív siker is siker történet és még tapsolnak is hozzá ! Ilyen kártékony kormánya még nem volt az országnak a történelme során !
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Péter2
Kinek mit intéz a kormánya , igaz itt vannak páran akiknek a negatív siker is siker történet és még tapsolnak is hozzá ! Ilyen kártékony kormánya még nem volt az országnak a történelme során !
jáger laszló
A fal adja majd a másikat...
Remélhetőleg!!!???
csak ennyi
barátilag
J.L.
justhpeter
Az istenadta nép 2010 óta erre a rendszerre szavazott - tehát nem tiltakozhat senki. A kettős hulladék szereplő - hulladék kormányoldal + hulladék ellenzék - mellett mi másra számíthatnak a "belgák" ? A "bevett" szégyenkeresztény egyházak támogatásával sikeresen felépült a kip-csak lop-csak rendszer. Azt egyre kevésbé értem mit akar a nép az EU-tól, amikor három ciklus sem sikerült felismernoie a rombolást és megszavazta negyedszer is a saját kifosztását.
Ám a mai fejlemények alapján úgy látszik a lengyelek kettő után is fel tudtak ébredni.
Aki Én
,,Az Európai Unió 27 tagországa közül szeptemberben továbbra is nálunk volt a legmagasabb az éves fogyasztóiár-index és a most „kergetett” egy számjegy a többi 26 államban már kivétel nélkül összejött.

Amiből az is következik, hogy a háborúban álló mindkét félnél, Oroszországban és Ukrajnában is egy számjegyű az éves infláció, de mellettük még olyan, a magyarnál fejletlenebbként számontartott államokban is, mint például Fehéroroszország, Koszovó, Észak-Macedónia vagy Montenegró."

Igazi katasztrófa. Máshol ezért 24 óra alatt kormányváltás lenne.
ómió
De, azért, ugye, ti előre meghazudjátok, efftársak!?
kereső
És??? Megirja az ujság, a" proletár" a boltban morog...azután boldogan leszavaz "orbánra"...
Eladott Ország
A gazdaság recesszióba fordult, az EU-ból egy büdös vas se jön, a beruházások leálltak, az ingatlanpiac visszaesett, gyerek nem születik se pénzért se szerelemből, állandósult a vészhelyzet és a rendeleti kormányzás, az MNB olyan veszteséges, hogy történelmet írt vele, az államadósság 50 ezer milliárd fölött, egy negyedév alatt összehozták az állam háztartási hiány egész éves keretét és a jövőévi büdzsének a honvédelem lesz a nagy nyertese úgy, hogy közben a pohos a békéről pampog. Jogos a felvetésem, hogy mi a kurvaélet folyik ebben a retek országban?! Valahogy sohasem közeledik a cél. Valami kis alamizsnát kell adni, kell a belógatott répa a szamárnak.
a.disquscdn.com/get?url=https%3A%2F%2Fwww.shutterstock.com%2Fimage-vector%2Fdonkey-following-carrot-tied-back-260nw-282473300.jpg&key=ASTybvWETsP1lzFYkZYDNw&w=800&h=280
Aki Én
@Maccska: Akkor jelentkezz, ha volt már bármi, amit megértettél, helyén kezeltél.
Aki Én
@ómió: Melyik tényadat téves? Mi ebben a hazugság?
Nyilván nem fogod elmondani, mert fingod nincs, csak hazudozol ahogy szoktál.
gina
Tolvaj hazug patkány ,, ez a te müved zsiros elmebeteg
lampa laz
Az inflációval is kitartunk Törökország mellett mint a svédek NATO csatlakozasának ratifikalásával.
Béla333
A hülyemagyar maffiahívőket ilyen adatok nem érdeklik. Nekik bőven elég annyi, amit az Arrogáns Tóni féle minisztérium hazudik nekik/nekünk.
Ők nem gondolkodnak, csak azt teszik, amit mondanak nekik...
Aki Én
@KisTehen: 3,5 %-os tej

multi 450,-
cba 760,-

ugyan az a wc papír
multi 880,- -1.100,-
cba 1.700,-

Fizetés meg a duplája a multiban.
Pontosan mi a gond a multikkal, akik a kormány törvényei, szabályozásai, ellenőrzései, kedvezményei... szerint működnek?
Yoda69
Dilettáns idióták. Eljátszottak a magyar emberek jövőjét és tönkretették az országot.
Bortonbe velük!
Dr. Proktor
@KisTehen: Nem vetted még észre hogy te vagy rendszabályozva, nem a multik?
simmering73
@KisTehen: Ezért kár volt ide jönni, te tökkelütött marha.
simmering73
@Aki Én: Tovább megyek. Aldi 3,5% tej 350 ft.
Aki Én
@simmering73: ...igen, amit írtam korábban volt már.
jáger laszló
1kg fehér kenyér 760 forint
1 kg kr.,cukor 504 forint
csak ennyi
barátilag
J.L.
ómió
@Aki Én: Az efftársiasan "előre meghazudni" kifejezésből mit nem értesz, bosiék idiótája!? Abból is semmit!?
Peller Anikó
Megártott az egy számjegy a kergetett tehénnek. Megkergült.
rakitics41
@KisTehen: Ha nem lennél ennyire szemellenzős, akkor látnád azt is hogy nem csak a multik jövedelme nőt, hanem a Mészárosok és Tiborczok jövedelme is.Amíg a magyar dolgozók reálbére csökkent a magas infláció miatt, addig ezek az oligarchák degeszre keresték magukat, náluk az infláció nem csökkentő hatással járt, hanem oligarcha jövedelmezősége nőt, az ország pedig az EU második legszegényebb országává vált!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.