Ha úgy jut valaki közhatalomhoz, hogy közben valakinek a markában van, azzal az ország szuverenitását veszélyezteti – mondta a Fidesz frakcióvezetője a Kossuth rádió Vasárnapi újság című műsorában.

Kocsis Máté olyat mondott, hogy azt maga sem hiszi el

Kocsis Máté tájékoztatása szerint a szuverenitásvédelmi törvényjavaslat hátterében az áll, hogy 2022-ben a magyar politikai baloldal külföldi pénzből kampányolt. Erre 1990 óta nem volt példa, sőt íratlan szabály volt az, hogy külföldről nem lehet kampányt finanszírozni, és a pártok számára eddig is törvényi tilalom állt fenn – mondta.

Ezt a megállapodást és tilalmat a jelenlegi szabályokat kijátszva a baloldal felrúgta, és külföldről fogadott el pénzt

- hangsúlyozta a politikus.

Úgy fogalmazott: szuverenitási kérdés, hogy ne külföldi államok, tőkés csoportok, vállalati érdekközösségek vagy a pénzügyi világ finanszírozza a politikát. Ha ezek a csoportok tesznek szert befolyásra a magyar közéletben, és úgy jut valaki közhatalomhoz, hogy mindeközben valakinek a markában van, az az ország szuverenitását veszélyezteti – jelentette ki.

Kocsis Máté arról is beszélt, hogy gyanúja szerint a baloldal nem fogja támogatni ezt a javaslatot. Fontosnak nevezte, hogy ezentúl minden választáson induló jelölőszervezetre és jelöltre ugyanazok a szigorú elszámolási és finanszírozási szabályok vonatkoznak.

A javaslat elemeiről szólva elmondta: az alaptörvény módosítása alapozza meg, hogy létrejöhessen a Szuverenitásvédelmi Hivatal. A büntető törvénykönyv módosítása pedig azt tartalmazza, hogy aki tiltott külföldi finanszírozást használ fel a választási kampányban, akár három évig terjedő börtönbüntetést is kaphat.

A harmadik szabály az, hogy minden jelölőszervezetre ugyanazok a szabályok érvényesek, a negyedik része a törvényjavaslatnak pedig a Szuverenitásvédelmi Hivatal létrehozása

- ismertette.

Ez a hivatal minden olyan külföldi beavatkozási kísérletet figyel, amely veszélyezteti az ország szuverenitását – mutatott rá Kocsis Máté. Hozzátette, hogy a hivatal nem rendelkezik majd hatósági jogkörökkel, ugyanakkor számos adatot és információt megismerhet, bekérhet, és eljárást kezdeményezhet.

Fő feladata az lesz, hogy monitorozzon, észleljen és nyilvánosság elé tárjon minden olyan külföldi beavatkozási kísérletet, amely az alaptörvény rendelkezése szerint Magyarország szuverenitását sértheti

- jelentette ki a nagyobbik kormánypárt frakcióvezetője.

Kocsis Máté szerint a Szuverenitásvédelmi Hivatal működése borítékolhatóan komoly támadás alatt fog állni, nemcsak a magyar baloldaltól, hanem a "mikroadományozóktól" is, akik arra törekedtek, hogy pénzzel befolyást szerezzenek a magyar közéletben.

Régóta ismert ténynek nevezte a magyar belpolitikában azt, hogy külföldről spekulánsok, milliárdosok, sőt más állam bizonyos szervei beavatkoznak a magyar közéletbe, szerinte elég csak arra gondolni, hogy jó ideig a magyar média több mint 50 százalékát külföldről finanszírozták, vagy az ngo-k mennyi úgynevezett civil pénzt kapnak külföldről.

Nem az a kérdés, hogy médiát finanszíroz-e valaki külföldről. Az a nem mindegy, hogy ha valaki közhatalom gyakorlására tör, és őt vagy a szervezetét külföldről finanszírozzák

- mutatott rá a különbségre.

A frakcióvezető szerint a törvények talán kellő visszatartó erőt jelentenek majd. Megjegyezte ugyanakkor, ismerve a magyar baloldalt és a nemzetközi baloldal finanszírozási rendszerét, minden szabályt megpróbálnak kijátszani a jövőben is.

Kocsis Máté várakozásai szerint a kettős mérce alkalmazásával Magyarországgal szemben megint hangos lesz a brüsszeli liberális elit, "mindenféle eljárásokat fognak kilátásba helyezni", de tudni kell mindenkinek, hogy a magyar szabályozás nem lesz kirívó más országokéhoz képest. Számos uniós tagországban léteznek szabályok a szuverenitás védelme érdekében – jegyezte meg.

Egy országnak ha tetszik, ha nem, mégiscsak joga az, hogy senki, sehonnan – az Egyesült Államokból vagy Brüsszelből, vagy a Föld bármely részéről – ne avatkozzon be a belügyeibe – vélekedett. Hozzátette:

végképp ne vásároljon meg senki magyar baloldali politikusokat, ne pénzeljen olyan szervezeteket, amelyek az országra nézve döntéseket hozhatnak, mert ez sérti Magyarország szuverenitását.

Kocsis Máté úgy fogalmazott: a vitában szívesen részt vesznek, magabiztosan állnak az álláspontjuk mellett, és minden eszközt bevetnek azért, hogy érvényt is tudjanak szerezni mindannak, amit a szuverenitásvédelmi törvény tartalmaz.

Forrás: MTI

61 hozzászólásarrow_drop_down_circle

kulabombaafityiszre
Akkor már mehettek is a sittre csokis,a 30 évre titkosított kinai jelzáloghitel miatt.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
ómió
Pedig a bolsiknál minden "közhatalom" külföldi gazdítól szokott függni!
kulabombaafityiszre
Akkor már mehettek is a sittre csokis,a 30 évre titkosított kinai jelzáloghitel miatt.
kulabombaafityiszre
@ómió: Mint például orbáncsicska putyintól.
Aztán orbáncsicska eladva hazáját a kinaiaknak a kinai jelzálog hitellel.
Bár hülye vagy te ehhez,hogy megértsd.
kulabombaafityiszre
@Maccska: ma, 09:05
Azért mert nem lehet lopni belőle?
El kell számolni a pénzzel mire költötted,mivel ez egy célzott hitel.Az pedig nem befolyásolás ha a költségvetési hiány javítására tesznek ajánlásokat.Elvégre szóban a kormány is ezt szajkózza..Ez egy sima lakáshitelnél például a csoknál is így van.
viszont lehet tárgyalni az átütemezésről ha nem tud az ország fizetni,nincs titkosítva és nem jelzálog hitel mint a kinai.
kulabombaafityiszre
@Maccska: ma, 09:07
Gondolom ismered a jelzálog hitel fogalmát.
A gond az,miért van egy kinai hitel 30 évre titkosítva?
Hisz az eu és imf hitel szerződése nyilvános,sőt be is jelentik mire adták,míg a kinai 30 évre titkosítva van.Ugye érzed az árnyalatnyi különbséget?
csak úgy....
@Maccska: konkrétan az a probléma a hitelekkel,hogy a fö fideszesek több mint a felét ellopják a maradékot meg fölösleges baromságokra költik,- és az után veszik föl a következö hitelt!
pesze neked, profi seggnyalónak ez nem probléma, te akkor is véded öket ha a szádba szarnak!
Csizmás Kond
@Horizont: ...huba...hogy te nem vagy befolyásolható...az hihető hogy tovább nem lehet folyásolni téged, de hogy annyira a lecsó katyvasz baloldali áldemokratikus befolyás alatt állsz hogy másbefolyás nem is érhet...:)
kulabombaafityiszre
@Maccska: ma, 09:10
A paks 2 pénze ami már rég elment a magas kamatu hitelt fizetjük az erőmünek nincs jogerős építési engedélye,Kb 10 év alatt ástak egy nagy gödröt.Ez amiről írtam egy 10 millárdos eutós orosz hitel,szintén nem tudjuk milyen feltételekkel.Cuncimókus.
kulabombaafityiszre
@Maccska: ma, 09:21
Néz utánna,a seggedet sem törlöm ki.cuncimókus.
tudod internet.
kulabombaafityiszre
@Maccska: ma, 09:29
Orosz és kínai pénzek: tovább titkolózik a nagy állami üzletekről a kormány
Paks II. és a Vodafone felvásárlás is hatalmas állami beruházások. Az egyiket az oroszok hitelezik, a másikban egy magyar állami bankok keresztül kínai hitelezők jelenhettek meg. A részleteket nem tudni, mert a kormány titkolózik.
forbes.hu/uzlet/orosz-kina-magyar-nagyberuhazas-kormany/
kulabombaafityiszre
@Maccska: ma, 09:29
Célzott hitel egy soha meg nem térülő beruházásra,aminek egy a lényege,hogy az oroszok hozták a szabályokat,és nem tudjuk milyeneket cuncimókus.
kulabombaafityiszre
@Maccska: ma, 09:33
Szóval nincsenek érveid és elkezdtél terelni cuncimókus.Itt én befejezetem,mert nem érdekel sem németország sem amerika ,én itt élek és ez érdekel ami itt folyik.A terelésed meg főkébb nem érdekel.
csak úgy....
mióta krétán alaposan meghágta bayer ,azóta máté folyamatosan mellébeszél...
Clavigo
@Maccska: Te ugye,,,,konkrétan hülye vagy . (?)
kereső
"Ezt a megállapodást és tilalmat a jelenlegi szabályokat kijátszva a baloldal felrúgta, és külföldről fogadott el pénzt"- szzeretném emlékeztetni kocsis mátét, és mindenkit, hogy az aki külföldről fogadott el pénzt- az soha a büdös életben nem volt baloldali, mert egy echte jobboldali, 2018-ig vérfideSS-es-talpig kokárdában járó, mélyen vallásos , homofób poltikus.
Egy orbán 2,0 - igy aztán ez a szuverenitás védelmi hányadék éppen rólatok szól kocsis- és ellenetek kéne használni, nem pofázni "baloldalról". A kormányt meg már ne is emlitsük, a titkosabbnál is titkosabb külföldi hitelekkel, a baltás gyilkos vérdijával a 7 millió guruló dollárral.

Akinek az érzékeny lelkét sértené az utalásom az illetőre, az néha gondolkodhatna is!
Clavigo
@csak úgy...: csokis,bajjjer,,halász ,,meg a filmes cimbó... Vajon melyik lehet már átoperálva ?
csak úgy....
@Maccska: 09:33 konkrétan annyi, hogy ilyen rövid idön belül képtelenség többszörös milliárdossá válni ,mint ahogy az a fidesz tolvajoknál tapasztalható!
pld. azt tudod,hogy bírósági végzés van arról, hogy rogát símán lebünözözheti bárki? - és baxod, tóni egy miniszter !
csak úgy....
@Clavigo: nem a buzzancsok operáltatják át magukat, ez a gárda külsöre marad pasinak ! :)
szaboria1
@Maccska: Az IMF kicsi a kamata és nem lehet saját célra elkölteni a többinek meg nem is tudod mennyiért vették fel. Amit lassan már dédunokák is nyögni fogják.
fergeteg
Látom a bolsik száma nem növekedett,de nem is csökkent. Ugyanazok a nevek,de az ellenfélnél is.
Hülye ki itt kommentel.
Giovanni Alba
@Maccska: ma, 09:05
Konkrétan mia problémád az IMF hitellel? A világmeglváltó ninja(utcai)harcos azt sérelmezte, hogy nem használhatta fel a pénzt saját kénye-kedve szerint, mert a szabályok szigorúak. Egy ks emlékeztető erről a rossz, csúnya, fujj szervezetről.
"Magyarország 1982 óta tagja a Nemzetközi Valutaalapnak, részvételi kvótája 1038,4 millió SDR. Magyarországon az „1982. évi 6. törvényerejű rendelet a Nemzetközi Valuta Alap alapokmányának kihirdetéséről”[10] fektette le az IMF jogkörét. A csatlakozás óta hazánk többször is igénybe vette a Valutaalap forrásait ún. készenléti hitelmegállapodás formájában:
Az 1973-as majd az 1979-es olajválság, valamint a Kádár-korszakra jellemző külföldi hitelekből fenntartott (mű)jóléti politika elhúzódó kölcsönhatása miatt 1982-re államcsőd-közeli helyzetbe sodródott az ország. A csatlakozást követően 1982 decemberében történt meg az első hitelkeret folyósítása.[11]
A rendszerváltás idején a politikai átalakulás egyik gazdasági támaszaként: Az államháztartás radikálisabb kiigazítása helyett legfőképp a költségvetési hiány csökkentésében jutott neki szerep 1988-ban és 1990-ben.[12] Az Antall-kormány nem tartotta be a megállapodások feltételeit, emiatt az 1991-ben aláírtnak a felét és az 1993-asnak mindössze az első részletét lehetett felhasználni.[13]
Az 1996 márciusában kötött Magyarország elővigyázatossági hitelmegállapodás: Az IMF ezzel az 1995-ös stabilizációs programot támogatta, amely a korabeli pénzügyminiszterről elnevezett Bokros-csomagként került be a közbeszédbe. A program sikeres teljesítését követően 1998-ban a szervezettől felvett hiteleket teljes egészében visszafizette az ország.
A 2008-ban kirobbant gazdasági világválság káros hatásainak enyhítésére: A magyar kormány 20 milliárd eurós kölcsönt kapott, aminek a nagy részét az IMF adta. Ennek törlesztése 2016 áprilisában fejeződött be."
csak úgy....
@fergeteg: "Hülye ki itt kommentel." :) legalább önkritikád van,ha már eszed nincs!
csak úgy....
@Maccska: 09:59 hazudsz!
@Maccska: 10:04 már megint németország miatt aggódsz? :) megoldják a problémát mint mindíg, 0rbánotokkal ellentétben aki csak fokozni szokta!
telegdilaci
@kulabombaafityiszre:Mátéka hogy ki kinek a kezében van az Rátok halmozottan érvényes,gondolkodni kellene mielőtt baromságokat beszélsz,az meg egyenesen felháborító hogy dollárbaloldaliztok,hogy tudná valaki külföldi adományokból befolyásolni a Választásokat, nem is tudom ki támogatja a választásokat,Szerbiában és ki adott kormányzati kezességvállalással hitelt,egy szélsőjobboldali Francia politikusnak hogy támogassa a választási kampányát,ki garantálja hogy azt a pénzt vissza is Fizeti Mari Lepen?
telegdilaci
@Giovanni Alba:Azért nem kell Orbánnak az IMF-és az EU-hitel mert nem bírja elviselni hogy bár ki beleszóljon hogy mire herdálja el a kapott hitelt,neki a Kínai-és az Orosz hitel a jó azok nem kérdeznek!
Giovanni Alba
@Maccska: ma, 10:26
Zavaros a szöveged. Az IMF a gazdaság megerősítésére folyósít hiteleket a bajba került tagállamoknak különösen kedvező kamattal, de feltételekkel. Mégpedig azzal a feltétellel, hogy a pénzt meghatározott gazdasághelyreállítási célokra lehet felhasználni.
Te most nem akarod érteni, hogy ez nem szabadfelhasználású jelzáloghitel?
Nem megy az értő olvasás?
" Az államháztartás radikálisabb kiigazítása helyett legfőképp a költségvetési hiány csökkentésében jutott neki szerep 1988-ban és 1990-ben.[12] Az Antall-kormány nem tartotta be a megállapodások feltételeit, emiatt az 1991-ben aláírtnak a felét és az 1993-asnak mindössze az első részletét lehetett felhasználni."
csak úgy....
@Maccska: engem csak a te iszonyatos butaságod és az agyament szervilizmusod kínoz! :)
csak úgy....
@Giovanni Alba: ezt a macsskabörbe bújt öszvért ,frankón összezavarták a fideszes oktatáson!
Giovanni Alba
@Maccska: ma, 10:26
A te értelmezésed szerint Magyarország '82 decemberében veszítette el szuverenítását első alkalommal, és utána még többször.
És még te minősítgetsz másokat. Menj analízisbe cicmarek, rád fér.
Sakk Matt
" Ha úgy jut valaki közhatalomhoz, hogy közben valakinek a markában van, azzal az ország szuverenitását veszélyezteti – mondta a Fidesz frakcióvezetője a Kossuth rádió Vasárnapi újság című műsorában."

Na, mocskos rubeljobbágy fideszg3czik! Ha ez nem indokolja végre az ügynökakták nyilvánossá tételét, akkor mi?!
Sakk Matt
@Maccska: Nézd meg az Oppenheimer című remek filmet, talán megérted!
csak úgy....
@Sakk Matt: tartok töle,hogy azokat a bizonyos ügynökaktákat már réges rég ledarálták , mint dóri a mesekönyvet.
Sakk Matt
Nyilván a magyarság elleni támadásnak és Magyarország belügyeibe való beavatkozásnak vennék dagiék, ha pölö Románia is hozna egy Sz-törvényt.
Szegény Édeserdélyi dupla-identitásúaknak honnan lenne temploma, iskolája satöbbije?!

"a hivatal minden olyan külföldi beavatkozási kísérletet figyel, amely veszélyezteti az ország szuverenitását"

Akkor a külhoniak szavazását is tessék megvonni!
Sakk Matt
@csak úgy...: Lehet..csak akkor pláne érthetetlen, miért kaszálták el ismét a kezdeményezést!
jáger laszló
Kocsis a szuverén fidex papagáj most ezt a nótát fújja,mert ezt tanulta be újabban...
csak ennyi
barátilag
J.L.
Csizmás Kond
@Horizont: ...huba s szameg...elv az elv a befolyás az befolyás a propaganda az propaganda...mindegy hova de egyik percben besorolod magad a másikban meg letagadod...mert neked nehéz feléfogni de a kormány propaganda vagy ellenzéki propaganda addig marad az amíg a szerep nem változik, és így az egyikből a másik lesz...hacsak a szokásodhoz híven olyankor nem csapsz át a másikba hogy mindig ellenzéki maradj...:)
csak úgy....
@Sakk Matt: talán mert lebuknának az illegális darálás miatt? -ilyesmit 0rbán nem engedhet meg magának..,azt csak nem mondhatják,hogy elvitte a cica, persze a gyermeteg macsska,tehenke és társaik bevennék...
Csizmás Kond
@Horizont: ...10:41-re...ja ja...tudod már tele van a t...m a szo(p)(k)ásaiddal...
Yoda69
A nacik es a bolsevikok legfobb jellemzoje, hogy sajat buneiket masra probaljak rasrofolni.
Nos kocsis matane nagyon jol peldazza ezt
Csizmás Kond
@Horizont: ...neked sokminden olyan szokásod van amit én nem csinálnék ...ilyen a mindenkit kritizálni...
...rossza kutya aki a saját vackát ugatja...azt nem kritizálni kell ahova tartozol hanem tenni a hibák ellen...mert a kritika csak üres locsogás.
Csizmás Kond
@Horizont: ...ez az látod...vagy vau vau vagy hahahaha
Csizmás Kond
@Horizont: ...ki mire képes csak azt tudja tenni...
mert még ha te nem is de én emlékszem, hogy amikor az ukránnyugdíjak folytak itt naphosszat akkor majdhogynem hadat nem üzentél ukrajnának...a háborús vitakor meg pisikáltad össze magad értük meg a bohóc vezérükért...vagy amikor az erdélyi menekültekről volt szó neked mind rohadék büdös román volt az egész, viszont amikor a milliomos szélhámos begét elitélték majdhogynem sírva nem fakadtál...ilyen ide-oda locsogó egyén vagy...hintapalinta politizáló...öndicsérő nagy fehér madár...
simmering73
"Szerintem nem kell sokat várni a munkásőrség feltámasztásra sem, mert kell majd egy olyan apparátus, amelyik leveszi a terhet a rendőrség válláról, és elvégzi a szükséges pressziós munkát, amíg beindulnak majd a széleskörű inzultálások. Ha 1956 után tömegesen hagyták el az országot a magyarok, szerintem jön majd a következő hullám, amelyik az orbáni apartheid elől fog elmenekülni. Azt nem tudom, ki hogy van vele, de számomra annyira fojtogató a levegő, annyira dohos és reménytelen, hogy nem csodálkoznék, ha az értelmesebbje megint tömött sorokban venné a kalapját, és lelépne innen a hülyék a bárkájáról. Aztán maradjon itt ez a narancssárga beltenyészet, szaporodjanak, sokasodjanak kedvükre. Banánköztársaság? Lófaszt, narancsköztársaság lett az új mértékegysége az abszurditásnak, mert ez kell ennek a népnek. Jól van az úgy, jól lesz ez így. Minden jó, csak engem hagyjanak békén, legalább ennél rosszabb már nem lehet. Ha meg mégis, akkor Gyurcsány, Soros és Brüsszel."
kolozsvaros.com/2023/11/26/kakukk-lesz-az-nem-fecske/
Csizmás Kond
@Horizont: A személyeskedést tőled tanultam, még csak a nevezgetést kell gyakoroljam mit irányomba alkalmazol és akkor a szarakodásban egyenlőek kezdünk lenni...addig viszont te vezetsz...egy libahosszal...
...soha nem is akartam neked fontos lenni...az ilyen viselkedéstől kiráz a hideg főleg ha azt egy olyan személy csinálja aki nőnek vallja magát...
CsipkeRózsa
Ki az, aki Kocsis Mátétól valami értelmes mondatot vár?
balos
@simmering73: S.A. lesz az kérem!A munkásőrhöz munkás is kell,de lassan már lámpással se találsz a "sötétség" honában!
balos
Az apja feje helyett a báj-dorongjára húzta volna a gumit,most nem beszélne hülyeséget a kis homokozó szökevény!
Sámannus
Jáj seggfejkém ti meg külföldi pénzekkel tömitek az offshóre számláitokat. Mikor teszel feljelentést nagytételben eltüntetett pénzekről a külföldi számlákra. Ha te független vagy a picsának fektetitek be Horvátországba vagy Madeirán?
Ribanckodtok, mint a fürdőskurvák putyin pippantókáim.
?agyar céget vett a kínai vállalat, majd az üzlet pénzügyiutalásait is írásba foglalták amíg a kínaiak oktatási célú felhasználást is megjelöltek, a magyarok offshore cégbe utaltak pénzeket. Volt ez még orbán hatalomra kerülése után nemsokkal. Szegíny kicsávókáim ilyen az, ha van halálbüntetés, és van kétharmad...
Ditrich
@kulabombaafityiszre: Érdekes hogy rájuk semmilyen törvény irott vagy iratlan szabály nem vonatkozik! Ilyen talán a fekete Afrikai banán köztársaságokban lehetséges!
csak úgy....
@CsipkeRózsa: bayernak krétán igent mondott,mi ezzel is elégedetek vagyunk...
Lepényleső
Sokadjára ismételten; "Másokat vádolnak azzal amit ők követnek el!"?
surdilloFUJT
Hugyosmáté,tükörbe néztél és rádöbbentél,hogy az aljas fideSS fitkányok ,aljas manőverei,pénzlenyúlásai jutottak eszedbe???Rádöbbentél,hogy rákened a baloldalra,te napihülye,szellemi toprongya a fitkányoknak!!!
csak úgy....
@surdilloFUJT: szerintem ez a seggbe izélt nem döbbent rá semmire..., zsolti ,krétán elvette a maradék fidesznyi eszét...
ómió
@kulabombaafityiszre: A haza eladásáról makogsz, idióta!? A legutóbbi 4 milliárdnyi guruló dollárkáért mit kaptatok volna érte!? Csak nem trianoni "kiárusítást" terveztetek, gyagyás!? Ezt bolsi idiótákként mindig másokra próbáljátok hazudozni!?
@Horizont: Egyelőre az elmebajod hiányát próbáld pótolni! Anélkül minden gondolkodásod felől kár erőlködnöd!
kulabombaafityiszre
@ómió: ma, 17:17
Igen igazad van 4228341413 dollár és 28 cent volt pontosan.
kulabombaafityiszre
@ómió: ma, 17:17
Trianoni kiárusítás egy kicsit korábban volt az olyan hülyéknek köszönhetö idióta barmoknak mint te,akik vergődtek az ezeréves állammal a trianoni tárgyalásokon.Kaptak a pofájukra rendesen,mint te is nemsokára.Te barom.
simmering73
"Nem tudom, mikor fog legközelebb beütni annak az emelkedett pillanata, amikor maximálisan egyet fogok érteni egy olyan lények a kijelentésével, akivel tíz kérdésből tizenegyben soha nem tudnék egyetérteni, és aki sokan másokkal nagy versenyben biztosan benne van a legkártékonyabb, legtoxikusabb állampárti politikus még el nem készült, de bármikor elkészíthető toplistáján. Pedig. Kocsis Mátéról, a Fidesz deklaráltan heteroszexuális frakcióvezetőjéről beszélek, akit tegnap bezavartak az egykori közszolgálati rádió helyén működő pártmédiába magyarázkodni. Miközben a főnöke egész pályás letámadást hirdetett az Európai Unióval szemben, Kocsis nertárs, a Fidesz Szoboszlai Dominikja egyebek mellett azt mondta tegnap a Kossuth rádióban – szerintem jegyezzék meg jól azok, akik ezek után még mindig úgy gondolják és ígérik a választóiknak, hogy most már aztán tényleg leváltják a Fideszt, csak még egy kis időre van szükségük -, hogy ha úgy jut valaki közhatalomhoz, hogy közben valakinek a markában van, azzal az ország szuverenitását veszélyezteti."
kolozsvaros.com/2023/11/27/a-hazug-bizonyitvany-elore-menekulo-magyarazasa/
ómió
@kulabombaafityiszre: Már annyi se baj nálad, hogy anno még az "efftársaid nagysága" rohasztotta le egyharmadára az országunkat - de csak, hogy legalább katonáink ne maradjanak - igaz!? Így könnyebb rablóbolsi magatokat másokra hazudnotok!? A legutóbbi 4 milliárdért mire kaptatok fix ígéretet!? A maradékért!?
kulabombaafityiszre
@ómió: ma, 08:44
Igazad van.Hú,de nagyon igazad van.Ilyen nagy igazságokat amit leírsz,az csak a fideszes zsenik kiváltsága.Végre személyedben mag van írva a minden érvet elsöprő igazság,sőt az igazságok igazságának az igazsága.Te hülye.
ómió
@kulabombaafityiszre: Nem baj, gyagyás! Told a kreténségeidet! Mátok úgyse maradt már!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.