Szili Katalin közölte, hogy akik ma a hazát kiszolgáltatják, ugyanazok, akik 2004. december 5-én megosztották a nemzetet.

Szili Katalin tajtékzik, nagyon kifakadt a pártra, amelynek korábban alelnöke volt: "Meg lehet-e ezt bocsátani?"

Szili Katalin miniszterelnöki főtanácsadó. MTI/Soós Lajos

Akik ma a hazát kiszolgáltatják, ugyanazok, vagy azok örökösei, akik 2004. december 5-én megosztották a nemzetet – közölte a miniszterelnöki főtanácsadó kedden az MTI-vel.

Minden év december 5-én az a 2004-es szégyenteljes nap villan fel újra és újra, amikor az akkori politikai uralkodó osztály (baloldalinak nem nevezném) megtagadta, hogy elszakított nemzettársaink hozzánk is tartozhassanak. Meg lehet-e ezt bocsátani? Voltunk néhányan, akik tiltakoztunk e védhetetlen álláspont ellen. De a neoliberális gőg már akkor is mindent megtett azért, hogy a gyűlölet magvát elültetve, a végletekig élezze az ellentétet magyar és magyar között

- írta Szili Katalin.

Hozzátette: ma már világosan látható, hogy a világrendszer változása során miként értékelődik fel a nemzeti érdekek képviselete, és milyen fontos szuverenitásunk védelme.

Az unió jelenlegi vezetése azonban földrészünket az USA vazallusává, polgárait pedig kiszolgáltatottá teszi, s ezzel megtagadja a jobb európai jövőt építő alapítók álmát – fogalmazott, hozzáfűzve, hogy amit most az uniós vezetők és bürokraták képviselnek, az nem lehet Európa jövője!

"Ahogyan a ma még kisebbségnek látszó nemzeti elképzeléseket elnyomják, az érinti nemzetünk sorsát, jövőjét is! Közös jövőnket tehát mindenképpen meg kell védeni!" – hangsúlyozta.

Úgy folytatta, hogy

az elmúlt 13 esztendő nemzetpolitikai lépései erősítik az összetartozást: a 2010-ben született jogszabályok, a magyar-magyar párbeszéd intézményeinek helyreállítása gyógyítja ugyan a 19 éve kapott sebet, de a sebhely örökre emlékeztet az árulásra.

A főtanácsadó szerint a mostani ellenzék túlnyomó többsége a mai napig "egy gyékényen árul" a nemzettagadók figuráival; politikájuk középpontjában ma nem külhoni közösségeink megtagadása, hanem a haza kiárusítása áll.

Ez sem kevésbé veszélyes, ők sem mások, mint a 2004-es neoliberális gőg örökösei – emelte ki Szili Katalin.

"Ez a szomorú nap a szégyenteljes népszavazásra emlékeztet, és cselekvésre késztet. Ellenállásunkat itt és most a nemzeti konzultációban való részvétellel tudjuk a leghatározottabban kifejezni!" – fogalmazott.

Forrás: MTI, 24.hu

56 hozzászólásarrow_drop_down_circle

justhpeter
Szili egy szerencsétlen nyomoronc mindenféle elv és erkölcs nélkül.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
kulabombaafityiszre
@KisTehen: A kurvanyád birkatehen a kurvanyád,lesz akövetkezö.HAHAHAHA
justhpeter
Szili egy szerencsétlen nyomoronc mindenféle elv és erkölcs nélkül.
jáger laszló
Aggódom
A Szilit még +üti a a guta dec.5én Mikulás napján amit szégyenteljes napként aposztrofált!!!..
Hát így változnak a politikai ízlések is hölgyem és uraim is a kor előrehaladtával!! !!??
csak ennyi
barátilag
J.L.
Eladott Ország
Szili: "elszakított nemzettársaink hozzánk is,..." Azok az elszakított nemzettársak, már régen nem csatlakoznának az orbáni diktatúrához, Európa Bangledeséhez, koldusházához.
Eladott Ország
Galló Béla: Mindíg haza Szili Katalin pályaíve, avagy hogyan nyaljunk be a melegszarig...
uploads.disquscdn.com/images/8f6a2ada4bf2badf1e0051bc00d3409b5b247b4229ed1feeac4fe90bebc60601.png?w=600&h=866
Szili kaméleon a hosszú nyelvével az ingyen közpénz után kapkod. Kaméleon Kati úgy gondolja: neki muszály mindíg élete végéig közpénzen élnie, de amit megérdemel : csákányt a hátába.A mai "Karrierista!"
(MSZMP-MSZP-FIDESZ-KDNP) ( Szili Katalin)

Ne hagyja az isten

Már nem vetem meg.
Már csak szánom őket.
A megvásárolt együttműködőket,
a megfélemlített hunyászkodókat,
a lankadatlan buzgalmú nyalókat.

Szánom őket, mivel infláció van:
harminc ezüst nem összeg euróban,
a megfélemlítők is berezelnek
s szaros hátsón kisiklanak a nyelvek.

A megvetés nem mindig megalázás,
dacot szülhet, a rosszért hős kiállást,
de megbélyegzett lesz a szánalomtól,
ki hitványságát mentegetve hódol.

Elkeserít az elprédált jövendő,
túl sok a szánandó, a megvetendő,
én már az Úristent csak arra kérem:
ne hagyja, hogy megútáljam a népem.

Baranyi Ferenc
CsipkeRózsa
Több szavazó volt a jobboldali pártoknál, mint a baloldaliak. Abban az esetben, ha a jobboldal többsége az igenre szavazott volna, az igenek győztek volna. Ez azt mutatja, hogy a jobboldaliak sem fogadták el Orbánék szándékát.
Eladott Ország
@Maccska: ma, 16:07 ☻ Szili inkább politikai prosti, mint a kereszténybolsevik, pufajkáskrisztusi román cigányod, a pártitkár konzervativ apjával a faluvégén, amikor vájkot vertek és teknőt váljtak. Aki anno a templomban megitták a szenteltvizet is.
Nyírfa
Szili és a pártfogoltjai nem tartoznak hozzám, semmi közös nincsen bennünk, még a szülőföld is egyre kevésbé.

Akikkel együvé tartozom , azok, az állatok kivételével, az itt kommentelő társak.
Nessy
Nagyon kellenek azok az elleőrízetlen levél szavazatok! 2004-ben sem a kettős állampolgásrás volt a probléma, hanem a választójog, ami ellen akkoriban a fidesz is tiltakozott! Azóta rájöttek, hogy a sok milliárdért vásárolt, legutóbb félmillió fideszre adott levél voks biztosította a szűk 50%-t, amiből aztán 2/3 lett! Talán próbáljon meg emlékezni! Nagyon jó memória javító szerek kaphatók a patikákban! Esetleg megkereshetné a gerincét a szekrénybe, ahova beakasztotta az elmúlt évekbe!
Nessy
@Nyírfa: Én mostanság "irigylem" a jó asszonyt! Nem lévén gerince, nincsenek csigolya problémái!
dr. prédikátor
ez egy elhízott dagadt gerictelen elvtele politikai prosti!!!annak fekszik aki többet fizet!!!
Sakk Matt
Úgy látszik, nem csak a teste, az agya is zsírosodik!
Havanagi
Tajtékzik a félkarú rabló.
Érdekes,hogy akiknek kussolni kellene,azok,mint a piaci légy előjönnek rendre és újra és újra felhívják a figyelmet jellemtelen ,hazaáruló önmagukra.Még annyi eszük sincs ,hogy legalább csenden legyenek.Vagy a fidesz alkotmányukban benne van,hogy évente legalább 2x,3x nyilvánuljanak meg.Ezért fizeti őket a putris.Ez egy undoritó vén pcsa!
nejlontacskó
@KisTehen: Aki részt akar venni a választásokon, költözzön vissza Magyarországra!
Nyírfa
@Nessy: De van más! Amikor olyan embereket látok az utcán, akik kétrétgörnyedve tudnak csak járni, mindig az jut az eszembe, hogy mennyire nem tudtak meghajolni az élet előtt, nem képesek az elfogadásra, az alázatra. Meg az is, hogy az evolúció során az ember kiegyenesedett.
teuton
Csak emlekeztetnem azokat, akik egy kicsit jartasak a törtenelemben es tudnak a fitymaszbirkak közül olvasni, hogy utana kellene nezni, hogyan szoktak elbanni az arulokkal...
Nyírfa
@nejlontacskó: 16.31

NE!!! Lassan így is kitúrnak minket a saját hazánkból.
Amúgy eszükbe sem jutna, nekik ennél jobb dolguk nem volt, és nem is lesz a jövőben. Eltartjuk őket, épül, szépül kis hazájuk, cserébe csak egy ikszet kell tenniük a fasiszták pártja mellé.
Yoda69
Silly egy gerinctelen hazaarulo, pont olyan aljadek mint Orbán és a NER. Jól egymásra találtak.
Nessy
@Nyírfa: A Morbus Bechterew egy nagyon gonosz betegség. ( Nekem nem az van, szerencsére) A csigolyák össze csontosodnak, és nem tud a beteg kiegyenesedni. Halála után sem lesz egyenes.
Eladott Ország
@Nyírfa: ma, 16:38 ♦ Az 500 eurós havi munkabérekkel, az összeszerelőüzemekben és akksigyárakban, biztos elűzik a magyar munkaválalókat. Ez értelemszerűen begyűrűzik az élet minden területére (a magyar állam a legnagyobb munkáltató, majd Mészáros) Érdekes egyébként hozzánk csak a jólét nem gyűrűzik be, legfeljebb még a hüvelygomba.
Nyírfa
@Nessy: Egy néni éveken keresztül álldogállt hol itt, hol ott, a kerületünk valamelyik utcasarkán, és koldult.
Beleborzongtam, ahányszor csak megláttam: szabályos derékszögben bámulta az előtte elhaladó emberek cioőjét, a ruhája hevenyészett, lerítt róla a nélkülözés. Később hallottam, hogy az önkormányzat megpróbálta védelembe venni, de nem adta fel a "függetlenségét".
Nyírfa
@Eladott Ország: 16.46

Fél millióan jönnek a frissen szerződtetett , ideiglenesen itt állomásozók. Szerinted megpróbálják szavaztatni is őket? Rogán majd kitalálja, mi módon.
Clavigo
@Maccska: Kicsi,nemzethy rottyantó,,Ne szégyelld,hogy mekkora buznyák lett belőled.,Elég ,ha anyád szégyenli,két kuncssft között a " roda- placcon "... Viselkedjél, oláh retek !
Toller Béla
Szegről-végrl mondom, eriggy innen amíg jó dolgod van! Ha van áruló ebben az országban, akkor azt szilikatalinnak hívják ! Nem restelled kiosztani azokat, akik ezt a velejéig rohadt orbánrendszert minden eszközzel korlátozni akarják ? Akik ennek a nemzetnek a boldogulásáért élnek-halnak ? És nem csak azért a pár ezer csókosért remegnek, hanem mind a tizenmilióért, szanaszét a világban ! Ti nem ilyenek vagytok ! És ezt rajtatok kívül mára azért elég sokan tudják ! Ha gondolod, blamáld csak magad, számítani már nem számítasz, nevetséget, megvetést vonszolsz magad után !
nejlontacskó
Nem értem Szili Demens Katalin felháborodását!
A 2004. December 5. ügydöntő népszavazás volt.
Nem holmi, semmilyen hatással nem bíró nemzethy konzultáció!
Arról ugye Demens Kati megfeledkezett már, hogy előtte 1998-ban, éppen a Fidesz volt az, aki mereven elzárkózott a kettősállampolgársától, és a vele járó szavazati jógtól egyaránt!
Éppen ugyan úgy, mint a 13. havi gyugdíj ügyében!
Arról is, hallgat a Kati, hogy a másik kérdés a kórházprivatizációs törvényt volt hívatott megerősíteni, de az isten adta nép, ezt nem engedte hatálybalépni!
Pedig ezt a Fidesz és az Mszp éppen úgy szerették volna!
Másfelől, a Szili néne által említett népszavazás idején, Mszp tag volt ő is!
Tehát, ha akkor megbocsáthatatlan bűnt követtek el, hogyan bocsátott meg önmagának?
Eladott Ország
@nejlontacskó: ma, 16:31 A románokak és a szerbeknek nem kell hazajönni választáskor, még a fideszesek érte is mennek a levélszavazatokért még postára sem kell adni és ráadásul még jól is fizetnek érte.
Nanya
@Nessy: Bármi is légyen e betegség neve,úgy vegye elő a magyar kormány ,minden tagját ,hogy csak a lábuk közt átnézve lássák a seggükkel együtt a világot.
Ftomi
Én abban a hitben voltam, hogy már rég kielégítették az árulásáért!

Akkor most már tényleg nagy a baj, ha már őt is előveszik, hogy mondjon valami keresztényit!

Szánalom ez az Orbáni hatalomféltés!
Nessy
@Nyírfa: A 90+ barátnőmnek is az van. Szerencsre, van nyugdíja, lakása. . Meg a fia, bár vidéken él, hetente jön bevásárolni. Még nincs ebben a stádiumban. Amiért csodálom, belvárosi, régi ház harmadik emeletéről le és fól legalább két naponta. Nekm az egy emelet is "kirándulás, az egyesével, jobb lábbal le, föl baktatni. a kiskocsimmal.
Nessy
@Ftomi: Nekik lesz pénzük az állandó orvosi VIP ellátásra, házvezetőre, ápolóra.
Eladott Ország
@Peller Anikó: ma, 15:00 ♦ Gyerekek könyörgöm akasszuk fel!
youtu.be/KaUPuuZ_w1Q
Nyírfa
@Nessy: 17,42

Hála az égnek, ez eddig elkerülte a családot, volt más. Eléggé úgy tűnik, hogy inkább apámra hajazok, igyekszem is elkerülni az őt , végül 89 évesen legyűrő rákot. Szinte hihetetlen, hogy a halála előtt egy évvel még kirándulni járt, utána azonban már csak sétálni, de azt naponta.
Érdekes, hogy nem ment össze, nem lett alacsonyabb, természetadta módon egyenes volt a tartása is.
Hogy miket produkál az élet: volt egy kollegám, 190 magas, eltörpültem mellette. Néhány éve kaptam fel a fejem, amikor elment mellettem: ez ő lenne? Nem akartam hinni a szememnek, rettenetesen görbék lettek a lábai, és legalább 20 cm-rel lett kisebb.
csapnivalo
Szocialistaként igen magas pozíciókig jutott. A 2002-es kampányban ő is szerepet vállalt a Kövér László elleni, az úgynevezett köteles beszéd ürügyén végrehajtott karaktergyilkosságban. A 2005-ös köztársaságielnök-választáson nem nyerhetett, hiszen sem Orbán Viktor, sem Gyurcsány Ferenc nem volt érdekelt a sikerében. A kudarc után pedig háttérbe szorították az MSZP-ben. (by Sz.Szabolcs Hang pont hu)
Amit hozzátennék, Szili álszent, mint az őt befogadó politikai tábor. Egoista, és sértett is. Karrierista volt, de immár csak a húsosfazék a célja. Ha visszavonulna, pont senkit nem érdekelne, és nem is hiányolná senki. Mégis, ez lenne a saját élete szempontjából a legjobb döntése.
simmering73
@Maccska: 16:07 Takarékra rakhatnád a mocskos, retkes pofádat.
Nanya
@Horizont: Suba a subához,guba a gubához.
Ez a mocsok áruló luvnya ott van ahová való.

Jut eszembe: hogy az öreg istenbe van ennek pofája megnynyikkanni ?
Ezodabasz
Petőfi Sándor: AKASSZÁTOK FÖL A KIRÁLYOKAT !

Lamberg szivében kés, Latour nyakán
Kötél, s utánok több is jön talán,
Hatalmas kezdesz lenni végre, nép!
Ez mind igen jó, mind valóban szép,
De még ezzel nem tettetek sokat -
Akasszátok föl a királyokat!

Kaszálhatd a fűt világvégeig,
Holnap kinő az, ha ma lenyesik.
Tördelheted le a fa lombjait,
Idő jártával újra kivirít;
Tövestül kell kitépni azokat -
Akasszátok föl a királyokat!

Vagy nem tanúltad még meg, oh világ,
Gyülölni méltóképen a királyt?
Oh, hogyha szétönthetném köztetek
Azt a szilaj veszett gyülöletet,
Mitől keblem, mint a tenger, dagad! -
Akasszátok föl a királyokat!

Szivöknek minden porcikája rosz,
Már anyja méhéből gazságot hoz,
Vétek, gyalázat teljes élete,
Szemétől a levegő fekete,
S megromlik a föld, melyben elrohad -
Akasszátok föl a királyokat!

Ezerfelé bús harcmező a hon,
Arat rajt a halál irtóztatón,
Itt egy falu, amott egy város ég,
Százezerek jajától zúg a lég;
S halál, rablás mind a király miatt -
Akasszátok föl a királyokat!

Hiába ömlik, hősök, véretek,
Ha a koronát el nem töritek,
Fejét a szörny ismét fölemeli,
S akkor megint elől kell kezdeni.
Hiába lenne ennyi áldozat? -
Akasszátok föl a királyokat!

Mindenkinek barátság, kegyelem,
Csak a királyoknak nem, sohasem!
Lantom s kardom kezembül eldobom,
A hóhérságot majd én folytatom,
Ha kívülem rá ember nem akad -
Akasszátok föl a királyokat!

Debrecen, 1848. december
nejlontacskó
@Pegero: látom beindult a papagájkommandó!
Nem, nem a baloldal, hanem a nép döntött!
Ez egy ügdöntő NÉPSZAVAZÁS VOLT, nem hülyéknek szánt, hülye kérdésekkel megspékel semmilyen hatással nem bíró, de legalább milliárdokoba kerülő konzultáció!
nejlontacskó
@Pegero: Aki részt akar venni a választásokon, költözzön vissza Magyarországra"
Elvileg sem tartjuk helyesnek, hogy Magyarország legfontosabb belpolitikai kérdéseiben olyanok is döntsenek, akik nem élnek Magyarországon, akik nem adófizető polgárai az országnak, és akik a két választás között semmilyen formában sem tudják az általuk választottakkal kapcsolatos véleményüket elmondani, ráadásul sokaknak semmilyen kötődése nincs is már az országhoz ...
nejlontacskó
@Pegero: ezt 98-ban a fidesznek is, elmagyaráztad?
nejlontacskó
@Eladott Ország: kirekesztő vagy, ugye tudod?
Attól, hogy valaki négy éve halott, még joga van, a fideszre szavazni!
Nanya
@Pegero: Lehet ,hogy ők magyarok,de te akkor is hülye vagy. Ha nem magyarok ,te akkor is hülye maradsz.
Értve vagyok?

Befogod a pampulád,mert kemény leszek ,mint a kád széle!
Tényleg egyirányú zsákutcában laksz ?
nejlontacskó
@Pegero: 2004 volt a kiinduló pontunk, én visszamentem 98-ig, és idéztem neked a fidesz akkori álláspontját.
Erre most jössz 1918-al?
Dózsa György is vétett, netán ő felmenthető?
Clavigo
@Pegero: Jobban mondva... magyarul beszèlő románok,szerbek ,ukránok,,,,ecetera...Trianon 100 évvel ez előtt volt...
vitriol
Honnan vette a bátorságot az ország szarkeverője, hogy betámadjon becsületes embereket? Szégyenletes pályafutása arra kéne ösztönözze őt, hogy soha meg ne szólaljon, csak mélységes csöndben vonuljon háttérbe. Az még amúgy is meg-vizsgálandó, hogy milyen mértékű felelősség terheli őt, mint orbán hivatalos tanácsadóját, az utóbbi idők helyrehozhatatlan, rossz döntéseiért!
Nyírfa
@Eladott Ország: 20.24

Az a legkevesebb, hogy életük végéig kísértsék őket.
Nyírfa
@Ezodabasz: 18.35

Úgy látom, Petőfi verse elég kelendő, pedig nem kerekasztal-beszélgetésre invitál.
Mit szólna, vajh, a Karmelita urához, ha ma fogna a húrok pengetésihez?
Peller Anikó
@Pagero: Ja, hogy te is román vagy. Ez hányadék nikked?
Ezodabasz
@Pegero: ma, 20:13 "Nem ők tehetnek róla, hogy Trianon óta beszűkültek a határok, attól ők még magyarok!"
Igazad van! És??? Megoldás erre? 2023.12.21 van észreveted hogy repül az idő?
Három lehetséges megoldás van: 1: Kinyitni/áthelyezni a határokat.(ez pillanatnyilag nem kivitelezhető) 2: Jöjjenek haza.(hülyék lennének idejönni az 0rbán-rezsim szemétdombjára.Külhoni magyarként szavazhatnak jó pénzért) 3: Alkalmazkodjanak annak az országnak a "törvényeihez" ahová Trianon kényszerítette őket! 1920-ban és azóta sem lázadtak! Miért pont most amikor már késő? Magyarország határai azóta változatlanok. Minimum elvárás lenne, hogy akik-e határainkon belül laknak csak azok szavazhassanak és nem olyanok akit semmit sem tudnak a magyar valóságról és még fizet is nekik a fideSS propaganda! Azokból a magyarokból is hasznot húznak O1G katonái akik önszántukból itthagyták ezt a trágyadombot! "gyere haza fiatal" című projekt rengeteg pénzből...nesze semmi!
Ezodabasz
@Pegero: Rendben! Akkor ezt is túlbeszéltük!
Ccakát!
jáger laszló
Nálam a Szili kon völgy a nyerő,ha választani lehetne...
csak ennyi
barátilag
J.L.
NKF
A DK jó helyen van az árnyékszéken!
csak úgy....
a kétéltü katalin, -színes,szélesvásznú szovjet film

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.