Orbán ellen gyűjt aláírásokat egy finn EP-képviselő. Ezt a tagállamok tétlenségével magyarázza.

Az EU döntéshozatali gépezete egyszerűen elakadt Orbán Viktor miatt. Az egyetlen módja annak, hogy működőképessé tegyük, ha megfosztjuk Orbánt a Tanácsban a szavazati jogától. Ugyanakkor megmutatjuk, hogy az EU-ban nem lehet zsarolni

– nyilatkozta Petri Sarvamaa európai parlamenti képviselő a Népszavának, miután a lap birtokába jutott a finn kereszténydemokrata képviselő aláírásgyűjtő levele, mellyel azt kívánja elérni, hogy az uniós kormányok vonják meg a szavazati jogot Magyarországtól az Európai Tanácsban. Ehhez kéri képviselőtársai támogató aláírását. Az aláírásgyűjtés hétfőn kezdődött, és péntekig várják a képviselők csatlakozását.

Brutális támadás indult Orbán ellen az EP-ben, aláírásgyűjtésbe kezdtek, hogy megfosszák jogaitól a magyar kormányfőt

Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher

Sarvamaa azt javasolja, hogy az EP határozatban szólítsa fel az Európai Bizottságot vagy a tagállamokból álló EU Tanácsot annak megállapítására, hogy Magyarországon súlyosan és tartósan sérülnek az uniós értékek, ami, mint írta, a hetes cikkelyes eljárás értelmében a magyar kormány szavazati jogának felfüggesztéséhez vezethet az uniós intézményekben. Az EP-képviselő szerint szükség van az eljárás következő szakaszainak aktiválására.

Az EP-képviselő úgy véli, hogy nem minden tagállam érti meg a helyzet komolyságát. „A tagállamok tétlenségével szemben nekünk, európai parlamenti képviselőknek kell összefognunk, és cselekednünk” – nyilatkozta a képviselő a Népszavának. Szerinte meg kell őrizni az uniós döntéshozatal képességét ezekben a nehéz időkben, amikor olyan közös döntésekre van szükség, mint Ukrajna támogatása – mondta Sarvamaa, utalva Orbán tavaly decemberi vétójára.

A Népszava szerint Sarvamaa akciója egyben azt is érzékelteti, mennyire valószerűtlennek ítélik Brüsszelben, hogy júliustól átmenetileg Orbán Viktor legyen az uniós országok állam- és kormányfőiből álló Európai Tanács elnöke.

Ennek lehetősége akkor merült fel, amikor kiderült, hogy Charles Michel, az Európai Tanács elnöke jelölteti magát a júniusi európai parlamenti választásokon. Ám ha Michelt ténylegesen meg is választják, és az uniós vezetők addig nem tudnak dönteni a megüresedett tanácsi poszton az utódjáról, a soros elnökséget ellátó ország vezetője bonyolítaná az Európai Tanács ügyeit, vagyis ő töltené be az elnöki feladatokat. És mivel júliustól a soros elnökséget Magyarország viszi, értelemszerűen így Orbán Viktorra szállna az Európai Tanács irányítása. Ezzel a forgatókönyvvel kapcsolatban azonban még Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke is „stratégiai nyugalomra” intett mindenkit.

Mindenesetre a Népszava azt írja: sajtóbeszámolók szerint a legtöbb tagállam számára elképzelhetetlen, hogy az EU egyik legfontosabb intézményét akár néhány hónapig is az „európai bajkeverő” magyar kormányfő vezesse.

Forrás: Népszava, 24.hu, 444

54 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Aki Én
Szuperjó kezdeményezés. Ez is az orbán elleni mérhetetlen ellenszenv kifejezése.
Ezt az ártalmas beteg embert tényleg már csak pár agyhalott őrnagy meg maccska féle imádja, mert hihetetlenül buták.
Asszem ennyi...
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Aki Én
Szuperjó kezdeményezés. Ez is az orbán elleni mérhetetlen ellenszenv kifejezése.
Ezt az ártalmas beteg embert tényleg már csak pár agyhalott őrnagy meg maccska féle imádja, mert hihetetlenül buták.
Asszem ennyi...
Béla333
Pávatáncosunk addig-addig totyogott, motyogott, amíg végül a fal adja a másikat...
Tessék hülyemagyar maffiahívők! Így akarjátok elfoglalni Brüsszelt??!!
Namely
Én is indíthatok aláírásgyűjtést, hogy ne lehessen fingani a liftben. Eredménye annak sem lesz. :D
izéke
Még ha nem is fog sikerülni elérni céljukat,de azért ez már egy igen kemény jelzés,csak orbán pont tojik rá. Normális ember ilyenkor visszább venne az arroganciából és eljutna a tudatáig,hogy hoppá,itt vissza is üthetnek! Én személy szerint drukkolok a finneknek! Ha összejönne a dolog,a következő lehetne a kitessékelés az EU-ból.
Cherry
Hahahah ennyi a zsiros elmebeteg disznó jelöléséről, Soha nem lesz ö vezető az EP ben...Azt hitte ez a beképzelt patkány hogy itthon van és az agyhalott követői között hahahahhahaha
Béla333
Nem olyan új dolog ez..:
2023. november. 15. 20:16
"7-es cikkely szerinti eljárás: Egyre nő a nyomás, hogy az EU végre csináljon valamit a magyar jogállamisággal"
"Az EU minisztereinek általános ügyekért felelős tanácsa újra megvitatta a Magyarországgal és Lengyelországgal szemben folytatott 7-es cikkely szerinti eljárást. A téma 2021 óta először van napirenden, és mind az EU-n belüli, mind az azon kívüli nyomás nő, hogy a tanács ne engedjen Magyarországnak, és a kormányzat politikai taktikázásának. "
hvg.hu/eurologus/20231115_7es_cikkely_szerinti_eljaras_Egyre_no_a_nyomas_hogy_az_EU_vegre_csinaljon_valamit_a_magyar_jogallamisaggal_kapcsolatban

És még ez után jött a decemberi cirkusz, meg a kávézás a szavazás alatt...
Cherry
@KisTehen: Az ilyen barmok mint te vagy hahahahhahahahah, álmodjatok ez a retkes zsiros elmebeteg soha nem fog hatalomra kerülni az EP ben,,,,
Cherry
Sz@rban vannak az imádók, álmod a dusznó a makkal hahahahhah soha nem történik meg ennek az elmebetegnek a vágya !!!
izéke
@KisTehen: látod,erről beszéltem,hogy egy ÉRTELMES ember mit tenne,,,
Aki Én
@Namely: Amilyen ostoba és értetlen vagy, az pont illene hozzád.
Nosza, mutasd meg.
kereső
El sem tudom mondani, hogy én milyen büszke vagyok az egyedülálló NERnia fejedelmére. Erre a nagyszerú, utcai harcos piros pöttyös fenekű kipcsak, türk nindzsánkra. Egyedülálló amit véghezvitt- mert ilyen még nem volt az Eu-és jogelődjének a történelmében. Bezzeg, ha a gyurcsány vezette baloldal kormányozna, nem történhetett volna ez meg. Persze akkor nem lenne NERnia sem, és a miniszterelnök miniszterelnök lenne, nem pedig "egy közülünk, "ugye paraszt" fejedelmet játszó hűbérúr. Micsoda nagyszerű dolog!!!
Eladott Ország
Orbán a magyar történelem szörnyetege. Nem tudom volt- e valaha olyan vezetőnk aki mindenkivel, még a szövetségeseivel, annak vezetőivel összerúgta volna a port. Csak a Goebbelsi propaganda tartja felszínen itthon. Minden létező lényeges média, igazságszolgáltatás legyűrve, az ő hazugságának szolgálatába állítva. Hazaáruló bűnöző! Magyarországon nyomor van, elhülyülés és egyre betegebb társadalom.
scontent-vie1-1.xx.fbcdn.net/v/t39.30808-6/278711474_2066528683551855_1431904166715912205_n.jpg?_nc_cat=101&ccb=1-7&_nc_sid=3635dc&_nc_ohc=MuzMMZQkl48AX-1Wevj&_nc_ht=scontent-vie1-1.xx&oh=00_AfARyOPROOwh-bKplMBRJck-l331DU1xIwtADkeofeI7Ug&oe=65A22A34
Nem mindegy, hogy valaki életét áldozza a hazájáért, vagy a hazáját áldozza saját gyarapodásáért. Rohadtul nem mindeggy, de jön még kutyára dér!
scontent-vie1-1.xx.fbcdn.net/v/t39.30808-6/286637362_2107074932830563_7972667995124927558_n.jpg?_nc_cat=111&ccb=1-7&_nc_sid=3635dc&_nc_ohc=Y52-ebbwMeUAX_ScfkY&_nc_ht=scontent-vie1-1.xx&oh=00_AfAEqBSTV142aOz48ZnaxzruCl0P5pc8BWrT_dXxD70KLg&oe=65A24EC0
Az enyves kezű felcsúti. Nagy ember akart lenni, de csak egy pattanás lett az EU seggén.
scontent-vie1-1.xx.fbcdn.net/v/t39.30808-6/293967502_1388614831618420_2412691525615618235_n.jpg?_nc_cat=105&ccb=1-7&_nc_sid=dd5e9f&_nc_ohc=9zScQZw_qLQAX8kqS8y&_nc_ht=scontent-vie1-1.xx&oh=00_AfD_RkXaVvrNZfyOGrXUFVyOrNI032ECunpnSyQdVKmbvw&oe=65A27D1D
Sziszifusz
@Maccska: 133

Ugyan úgy,
mint a nemzeti konzultációs baromság.
Aki Én
@KisTehen: ...értelmezd már amit írtam, te eszelős vén hülye.
Hogy a faszba vagy te ennyire sötét balfasz???
Nessy
Aki végig gondolja Orbán unióbeli viselkedését az utóbbi időkben , az itthoni Brüsszel elleni uszítását, az országot elborító unió ellenes plakátját, a népnemzeti konzultációt, az ne nagyon legyen meglepve, hogy nem rajonganak érte tömegesen Brüsszelben! Megsértődni meg ezek után kicsit sem logikus!
colibri
Csak azt kapja, amit megérdemel / kivívott magának. A legdrasztikusabb lépést is meg kell tenni!
percsi
@Aki Én: "Ezt az ártalmas beteg embert tényleg már csak pár agyhalott őrnagy meg maccska féle imádja, mert hihetetlenül buták."
Nem buták, lihegnek a jutalomfalatért, a haza nekik nem jelent semmit:
Fidelitásos vezetésű szervezetek taroltak a pályázaton...
... frissen alapított korábban tevékenység nélküli ifjúsági szervezetek is milliós közpénztámogatást kaptak. Ezek mind fideszes álszervezetek!
fuggetlennemzet.hu/reszletek.php?id=68223
Béla333
A támadást egyébként O1G indította az Unió ellen és ő folytat harcot már évek óta.
Igen sokat vártak, mire eljutottak oda az Uniós politikusok, hogy a tüskét a köröm alol, vagy a botot a küllők közül el kell távolítani. Már régen meg kellett volna csinálni!
kereső
Némi infiormáció: a finn képviselő konzervativ kereszténydemokrata- nem libsi, nem szocdem, nem zöld.
Nyírfa
Na, hál'istennek! Már nagyon ideje volt.
De aláírnám!
kereső
És a kis elefánt NER hülyéknek, akik 200 év alatt sem jutottak el arra a szintre, hogy megismerjék az EU működését.
Igaz, hogy az EP nem "főnöke" az ET-nek, de ez vica versa is igaz. Viszont mellérendeltségi- azaz együttműködési viszony van , kötelező jelleggel a két testület között. Nos 2023 június 1.-én már született egy EP határozat a "magyar" ügyben- amely nem tartalmazott felszólitást az ET,EB felé- csak jelezte, hogy az EP nem tartja megfelelőnek a két testület ontézkedésit orbán /magyarország ellen.
.-Ez a mostani kezdeményezés Metsola EP elnöknek szól, és azt tartalmazza, hogy az ET és az EB élesitse a 7-es cikkely szerinti eljárást- az ország szavazati jogának felfüggesztését, az ET-ben, és az EB megfelelő testületeiben.
Mivel az EP-nek bizalmatlansági inditvány joga van- azaz leválthatja az EB-t, ez igen komoly dolog von Der Leyenre nézve. Az ET -vel ugyanezt nem teheti meg, mivel egyenrangúak- viszont felmondthatja az együttmúködést a testülettel- ami megbénitja az Úniót. Nos melyik tagállam lesz az, amelyik ezt fel meri vállalni az EP-vel szemben.

Lehet ezen röhögcsélni, de ez primer és szekunder szégyen az országra nézve- mert egy együttmúködésre képtelen, erkölcstelen, szerződést felrúgó és e mellett zsaroló/ lejmoló ország képét mutatja.

Kellet ez?
Yoda69
Reméljük összejön. Legalább ok tesznek valamit O1G ellen, ha mar a magyar nép nem.
Ditrich
Rá férne már végre hogy móresre tanitsák! Csak sajnálatos lenne ha az országot miatta ki dobnák az EU ból! Na akkor miket hazudozna a hatökör követőinek?
Yoda69
@Philip Marlowe: Engem NE képviseljen egy megaloman autoriter beteg barom az EP-ben. Es ez nem fóbia, ez tény.
justhpeter
Imádom az Orbán-híveket a szent együgyüség nevében. Valamilyen általam felfoghatatlan módon az nem bántotta az erkölcsiségüket amikor az Unió korábbi és mostani vezetője megjelent az ország összes óriásplakátján mérhetetlenül primitív szövegkörnyezetben. Azt sem gondoltál elítélendőnek amikor a führerük - a kipcsak-lopcsak-szittya-türk-nindzsa utcai harcos - brüsszeli kirohanásai előtt mindenféle sületlen gondolattal etette a nyáját.
Ennek ellenére még nem akasztják a hóhért, csak kezdett "visszanyalni a fagyi", ami csípi a hívek szemét.
Korábban kellett volna a kleptokrata-nemzeti-keresztény csürhét - és Bayer Zsótit - leállítani.
Nanya
Ha ez bejön,akkor vasárnap Szent Antalnak bedobok öt rongyot a perselybe !
De én is lenyomok egy ,vagy két Jack Daniels " gyóccert "
Nanya
@Őrnagy: még senki nem szólt neked ,hogy ügynök a gazdád volt !
Tunes1106
Rühellem a kolostormalacot a narancsos követőivel együtt! De végre brüccel is érezze a törődést a saját bőrin!!
simmering73
Öröm nézni, ahogy itt visít az illipsi konda.
Horizont
Végreeeeee!!! Hála az égnek tökön rúgják a hordóhasú dagadt hazaáruló disznót.
Végig olvasva az összes kommentet hát annyit röhögtem ahogy az itteni orbán nyaloncok rinyálnak, fosnak, sírnak, vissza akarnak vágni csak nincs mivel. Rég nevettem ennyit. Bánccccsssák a gazdijukat, igen őrmikének is a gazdija. hahahahaha
Várom a koleszterin megérkezését annál gyorsabb semmi és senki nem lenne...Hajrá.
Eladott Ország
A gecinek már régen a börtönben lenne a helye! Orbánék meg sem szavazták sem az EU sem a NATO csatlakozást. Akkor miről beszélünk! Sőt a Parlamentből kivonultak a trianoni megemlékezés évfordulóján, annyira "marha" nagymagyarok, nemzethyek' voltak!
verőce21
"olyan közös döntésekre van szükség, mint Ukrajna támogatása" - itten van a kutya elásva...!
Milyen jó, hogy van Orbán, különben a vesztébe rohanna ez a sok marha ott az EP-ben...!
Béla333
Foglaljátok el hülyemagyar maffiahívők Brüsszelt! Állítsátok meg. (Mondjuk ez már sikerült..., nem jönnek a pénzek...!)
Mutassátok meg a többi 26 országnak és a vezetőinek hogy ki az úr a háznál és mondjátok meg nekik, hogy mit akar Putyin! De igyekezzetek, mert mindjárt elveszik a szavazati jogot a maffiafőnöktől. (és sajnos vele együtt az egész országtól!)
Pági
@Őrnagy: hú, látszik, hogy mennyire ideges! Szinten habzik a szája, dührohamot kapott!
Horizont
@Őrnagy: izgulsz húgyagyú gyagyás bérköcsög erőteljesen fidkány???
Fosol mi lesz a gazdáddal?? Ne félj picinyem.
Csizmás Kond
...navazeee...ezt is megértük...ellopták Orbán találmányát a konzultációs íveket...
A zuniónak már nem is kell törvény csak szavazótestület...Még Néró idejében is sokkal jobban ügyeltek az etikettre mint most...
izéke
@Őrnagy: nem szarsz te le senkit nyuszika,kapnál egy parasztlengőt és egy hétig vetőkrumplit fosnál :)))) azzal fizetitek ki a rátok szavazókat. A te párttag könyved hányas számú bayer után ?
izéke
@Őrnagy: bugyborékolj csak a híg fos alól narancsfejű bérkommentelő :))) szájert leszophatod jutalmul a hűségedért
Nessy
@izéke: Hagyd a csudába! Lehet, hogy otthon, vagy a munkahelyem köcsög kalapban sétál a szőnyeg alatt, és itt végre a goromba stílusával boldog.
Yoda69
Hogy sipákolnak a fideSS birkák a demokrácia megsértése miatt. Az fel sem merül a sok gyagyásba, erre azért kerülne sor, mert orban megsértette a demokráciát Magyarországon.
Úgy latszik az ok es okozat összefüggésének megértése meg nem megy simán a sok 1 bites román bertolnoknak.
jáger laszló
Szavak 6alma
Azt kehet zsarolni aki maga is zsarolható!
A brutalitást pedig sehol nem látom
A cikk enyhe túlzásként minősít!!
csak ennyi
barátilag
J.L.
Dr. Proktor
Azért ez mindent elmond az EU képviselőkről és tisztségviselők szellemi képességeiről!
Ennyi idő kellett ahhoz hogy kiismerjék Orbánt vagy ennyi ideig csak lapítva, mint szoaré a fűben, nem hittek szemüknek?
NKF
Akkor már új EP lesz! A libsik akkora leapadnak!
Pálinkás Pál
helyes...értéktelenné, haszontalanná tenni uniós szinten..a többit majd elintézik gazdái, a cárevics meg a kínai elvtársak...
Aki Én
@Őrnagyagyás: Javíthatatlan idióták vagytok. Nem is értitek mi a baja a többségnek egy elmebeteg tolvajjal.
Aki Én
@percsi: Ezek itt tényleg nem jutalomért teszik. Ezek itt páran valóban nagyon buta, megtéveszthető emberek.
Nézd csak meg. Minden nap ugyanazokat a szövegeket nyomják. Mindenre ugyan az a válasz.
Pénzért nem kellene butának lenni. Minden esetben döbbentem nézem, mit képesek megérteni egy-egy hírből.
Vannak a simán buták, és van néhány komplett idióta, mint az őrnagy, ómió...
Ezek eszelősök.
percsi
@Aki Én: Igazad van, van köztük gyagyások, és vannak cinikusak is.
Több esetben írtak arról, hogy a fidalitasszektának ez a feladata, megtéveszteni az embereket, hazudozni, ezért kapnak bőséges jutalomfalatot. Elég szomorú, hogy fiatalokat erre képzik ki, ezekből tisztességes felnőtt nem lesz!
A tényeket nem tudják átértelmezni-magyarázni-cáfolni, ezért írnak cinikus badarságot, táblázatból ismétlik magukat.
És vannak a gyagyások, őket értelmes ember nem tudja megfejteni.
Én ezt szűrtem le, de lehet, hogy tévedek :)
bence
Még csak ez lenne a kipcsaknak egy hatalmas koki ! Ezt még a jupiterről is látni lehetne ! Ugye ugye kisgömböc ez a vége a Nix Ugri Bugrinak !
Nanya
@Őrnagy: buta paraszt vagy . tanulatlan befolyásolható hülye !
fidess tányérnyaló !
Ja és a nick neved kész röhej !
Lehet katona se voltál ,mert nyamvadt szűkmellű ,gizda voltál ! Meg X lábú,meg fosos seggű aranyér világbajnok.
Aki megérte tudja,miről beszélek : Sorozáson :::Hajoljon előre, húzza szét a farpofáját ,,,,,,,,,,az enyémbe tudod mit láttak? téged,az ómiót ,a durbincsot, a shikarit a mirrabilist,
És az azonnali döntés : ALKALMAS
24 HÓNAPNÁL KICSIT TÖBBET TÖLTÖTTEM AZ . MN 1549 GÁBOR ÁRON HARCKOCSI EZRED Kötelékében
I. osztályú rádiótávíírászként,
1971 ben magyar néphadsereg győztes rádió távirásza voltam (nézz utána a neten most is fellelhető )
1972 ben sorállományú őrmesterként szereltem le. AKKORIBAN EZ PÉLDÁTLAN ELŐMENETEL VOLT.
Ezzel szemben te egy senkiházi ,önjelölt szarházi vagy, egy nyúlékony takony aki valaha is szeretett volna valaki lenni..
Úgyhogy szépöcsém te egy geci vagy, mint orbán !

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.