A jogállamiságot és európai demokráciát ígérő Donald Tusk és baloldali szövetségesei tavaly decemberben vették át Lengyelország kormányzását, s azóta sorra hoznak alkotmány-, illetve törvénysértő döntéseket, melyek közül kiemelkedik a közmédia erőszakos elfoglalása – írta Szikra Levente, az Alapjogokért Központ vezető elemzője szerdán közzétett Facebook-bejegyzésében.

Miközben Orbánék kegyvesztettek lettek Lengyelországban, gőzerővel támadják a Tusk-kormányt

Szikra Levente szerint a legfelháborítóbb, hogy kedden "olyan ellenzéki képviselőket tartóztattak le, akiket Andrzej Duda köztársasági elnök korábban kegyelemben részesített. Ezzel a kormány semmibe vette az alkotmánybíróság döntését is, amely szerint az elnöki vétó jogszerű és érvényes". A "letartóztatás módja is törvénybe ütközött, mert az elnöki hivatalból annak engedélye nélkül vitték el a képviselőket a rendőrök". Jogállamban az államfői hivatalban nem lehet csak úgy rendőri intézkedést foganatosítani. Ez biztosítja, hogy a kormány az általa irányított rendőrséggel ne fenyegethesse az elnököt.

Tusk számára azonban a jogállam semmit sem jelent

- fogalmazott Szikra Levente.

Magyarországon a baloldal szintén arra készült 2022-ben, hogy jogsértő módon megváltoztatja az ország berendezkedését – tette hozzá.

Lengyelországban sajnos meg is valósult, hogy a jogállamot hirdető baloldali és liberális politikusok hatalomra kerülve lebontják a jogállamot. Az Európai Unióban példátlan, hogy ennyire látványosan, ilyen durva és erőszakos módszerekkel szegje meg a jogszabályokat egy kormány – írta a szakértő.

"Brüsszel sokatmondó hallgatása" újabb bizonyíték arra, hogy komolytalan minden "jogállamisági" vizsgálat, azokat kizárólag a jobboldali kormányok elleni politikai zsarolóeszközként használják. Ha pedig elvbarátaik – szemben a hamisan vádolt jobboldallal – valóban rombolják a jogállamot, azt tétlenül nézik.

Kiállunk lengyel barátaink mellett, és elítéljük a Tusk-kormány jogellenes lépéseit

- fogalmazott Facebook-bejegyzésében Szikra Levente.

Forrás: MTI

26 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Péter2
Bizony eljött az ideje ,hogy a magyar példára működő állami tv a sok hazugság , mások nyilvános rágalmazása, uszítás és egyéb disznóságok amik embereknek az országuknak ártottak a felelősök elszámoltatás elkezdődött , ilyenkor a támadásnak élik meg mikor felelősségvonás van folyamatba , azt hogy úgy foglalták el a közmédiát ahogy, érthető is volt , mert elkezdődött a hangulatkeltés , nem akartak áldozatokat , az ottani kormány által lebutított elvetemült hívők tombolását gátolták meg vele, és az egészségüket , remélem a propagandistákat sok év börtönre ítélik a rendszer teljes média kiszolgálóit !
Aki Én
Ha így is van, mi a fasz közük van hozzá?
lusta
Ez egy következő közpénz zabáló hazug muksó.
Kezdjük az elején. 1. Mit is jelent kegyelembe részesíteni valaki(ke)t? Ugyanis Duda még nem elítélteket részesített kegyelemben. 2. 2023. december 20. napján jogerősen elítélték azt 4 személyt és így bűnözőkké váltak.
Ezodabasz
Itt is így kellene rendet csinálni. A fideSS-maffiának börtönben a helye!
Peller Anikó
Csak nem az orbánik baszkódnak a polinézek prdn polonézek szuvenéritásával? Dájszen azt nem lehet, mert az nekünk szent és törvénysertés lenne. Van ez a vadiúj aljasságunk, ez aa miacsuda törvény hivattal, ez a neszóljbele törvény, a viktorka játszótere. Hát akkor hogy??
namihami
Ilyenkor derül ki, hogy hány ilyen gittegyletes haveri kifizetőhelyeket létesített és tart fenn a konda etetése céljára! Ha ezeket egy kormányváltás után megszüntetnék, a nemzet adóssága csak az ezeknek a megspórolt fizetése által azonnal a felére csökkenne!
Peller Anikó
@namihami: Aggódnak a gecik, jáájj mi lesz ha nálunk is valahogy elvesz a hatalom, rossz rágóndolni is. Azt persze komáznám ha a vicctoár is a felére csökkenne, de negyedelve mégjobban mutatna. A fizetése te..
csak úgy....
0rbánékat a pisisek sem csípték...,be is döglött a híres v 4
colibri
Támadásba lendültek... pedig mennyivel jobban tennék, ha kussban lennének!
Ezodabasz
@KisTehen: Neked a legjobb! Tudod miért?
Ezodabasz
@KisTehen: Hát ha úgy gondolod akkor az vagy, de nem azért:)
Ezodabasz
@KisTehen: Az nagyon fontos, de nem azért:)))
Peller Anikó
@KisTehén: Azért mert lelki szegény vagy. És tied a menyek országa. Vagy menyétek? Nem emlékszem pontosan, de majd Ezó jól lebasz. :)
qunta
@Clavigo: izé és te " Kijafaszom " vagy ?
qunta
@Peller Anikó: te (ti) + leki zérók minimum. de inkább nettó aljas gazemberek
qunta
Az utolsó 2 választon már nem is szavaztam, mert rühellem a fideszt. Tuskó lengyelországi ténykedése miatt ezekután reggel korán sírva megyek szavazni és fogcsikorgatva leadom a szavazatom o1g-re. Tuskó fénysebességgel süllyed róth manó szintjére.
Ezodabasz
@qunta: Leelőzted kistehént! Nem is neki a legjobb, hanem neked! Már azt is tudom, hogy miért!
Clavigo
@qunta: :):):):) Talán a húgod ez szikra fiú,,vagy a barátnőd,,hogy ennyire a szívedre vetted a kérdésemet..? :):)
Ezodabasz
@Clavigo: :)))quntaőrnagy tökhülyék, sebaj,kellenek nagyon!
balos
Hát ilyen amikor a geciék nem szólnak bele 1 másik ország belügyeibe és elvárják,hogy leszarják őket ezért!Ahogy az itten a fideSSes vármegyei uraik kedvére szaré húgyér kultúrhát terjesztenek!
qunta
@Clavigo: nem vettem a szívemre 1általán, emiatt nem megyek a dunának. Csak rühellem a bunkókat
Clavigo
@qunta: Akkor kevesebbet nézegesd magadat tükörben... Nem fogsz utálkozni reggeltől estig..
qunta
@Clavigo: én talán nárcisztikus vagyok, te +szimplán hülye

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.