Bayer Zsolt reagált az Ungváry Krisztián által saját nagyapjáról kiderített történelmi tényekre.

Bayer Zsolt: „nem én élek zsidóktól elrabolt budai villában”

Bayer: "Alig-alig tudtam erről valamit." Forrás: Youtube

Ungváry Krisztián történész vasárnapi podcastjében Bayer orvos nagyapjának életéről közölt eddig nem ismert részleteket.

Ungváry levéltári dokumentumok alapján ismertette, hogy Bayer nagyapja, Gyimes Károly a II. világháború előtt aktív tagja és szervezője volt a nyilas pártnak Kiskőrösön, mielőtt 1940-ben átlépett volna egy másik szélsőjobboldali pártba. A zsidók összegyűjtése idején, gettóorvosként testüregi motozásra tanította be a kiskőrösi gettó személyzetét. Az ötvenes években önként jelentkezett az ÁVH-nál, besúgónak.

„Olvasom. Harmadszor is. És iszonyodom” – kezdi válaszát Bayer Zsolt a Magyar Nemzetben, majd hosszasan fejtegeti, hogy szinte alig találkozott nagyapjával:

Nagyjából négyéves korától kezdve vannak az embernek emlékei, így én ezzel a nagyapámmal – minden kivételt is beleszámítva – legfeljebb ha hússzor találkoztam. Ez egy kisgyerek életében semmi. Szóval nagyapámnak nem volt lehetősége, hogy „meghatározzon” engem.

Ezért meglehetősen üres és politikailag motivált pszichologizálásnak tartom Ungváry Krisztián azon igyekezetét, amellyel megpróbálja levezetni a nyilas–kommunista nagyapa – ugyanolyan unoka logikai sort – írja Bayer a Magyar Nemzet oldalán megjelent cikkében. Megjegyzi azt is: úgy érzi, fejére olvasták nagyapja bűneit.

„Alig-alig tudtam minderről valamit” – folytatja Bayer, majd tévedésnek nevezi, hogy évekkel ezelőtt kikérte volna a nagyapjára vonatkozó iratokat. Bayer azt írja, hogy egy meg nem nevezett rokonától kapott összesen négy iratot. „Két levelet, amelyekben a levélírók mintegy „igazolják” Gyimes Károlyt, a kiskőrösi gettó orvosát, miszerint mentette a gettóban lévőket” – olvasható Bayer válaszában. Ezután így fogalmaz:

Iszonyodom attól a nagy, erős, csöndes embertől, aki a nagyapám volt, és akiről emlékem is alig van mindezeken kívül. S ami van, családi legendák sora csupán. Az egykor volt kiskőrösi ház, az akkor kisgyermek anyám emlékei a kilakoltatásról, ahogy egy szekéren, dunyhákon ülve a nagymamája Ábrányi Emil Haza című versét szavalja a riadtan összebújó gyerekeknek, anyám emlékei Komlóról, „az iszonyatos szocialista bányavárosról”, az ottani iskoláról és a tanítókról, az öngyilkosságba menekülő, általam nem ismert nagymamámról. Nincs okom kétségbe vonni anyám gyerekkori emlékeit. Nincs okom kétségbe vonni apám gyerekkori emlékeit. Nincs okom megmagyarázni a XX. század minden iszonyatát, benne a nagyapámét. Csak fáj. Most átkozottul fáj.

Végezetül Bayer azt írja, köszönettel tartozik Ungváry Krisztiánnak:

Köszönettel, amiért szembe kell néznem nagyapám múltjával, a nagyapáméval, akinek nem volt módja és ideje meghatározni engem, semmilyen módon és semmilyen mértékben. De ez a család dolga. Ez a szembenézés. Mert ilyen az élet, hogy nekem is vállalnom kell ezt. Ezt az iszonyodást. Még akkor is, ha nem én élek zsidóktól elrabolt budai villában, amit a kommunista tömeggyilkos nagyapámtól örököltem.

Azt is köszöni Ungvárynak, hogy „mindez, amit nagyapámról megírt, ismét megerősít a régi hitemben: aki bármely gyilkos eszme, idegen érdekek és idegenek által ránk kényszerített szörnyideológia, szörnyállam, utópia vagy társadalommérnökösködés szolgálatába szegődik, abban a pillanatban ráteszi a lábát a pokolba vezető útra.”

41 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Qqberci
Zsóti, megint nem zavar a történelem. De legyen igazad, a zsidó kereskedőtől elrekvirált házban Pápán a Kövér család lakik...
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Qqberci
Zsóti, megint nem zavar a történelem. De legyen igazad, a zsidó kereskedőtől elrekvirált házban Pápán a Kövér család lakik...
namihami
Mi lett a nagypapi ""becsületes"" keresetével?
RonaGyuri
Zsóti te pont nem az vagy akinek oka és joga lenne mások hol is lakik-ját firtatni, különösen nem azt, hogy miképp került hozzá!!! =))
Béla333
Persze, hiszen a Zsóóóti a budai várban szerzett magának lakást!:

"Bayer Zsolt vári lakásszerzéséről: mindenki rá van kényszerítve, hogy törvénytelenséget kövessen el"
"Bayer Zsolt kormánypárti publicista hosszú interjút adott az azonnali.hu-nak, amelyben közölte, hogy törvénytelenségre volt kényszerítve ő és családja, amikor a budai Várban megszereztek két önkormányzati lakást, mert másképp nem tudták volna nyélbe ütni az üzletet."
24.hu/belfold/2020/09/10/bayer-zsolt-fidesz-budai-var-onkormanyzati-lakas-torvenytelenseg/

Ez kell a hülyemagyar maffiahívőknek, az ilyen szellemi vezéreket szeretik! Hát megkapták!
CsipkeRózsa
Bayer egy csalással megszerzett, Várban levő nagy értékű lakásban él.

Egyébként, a zsidóktól elvett lakások, házak száma nem egy és nem kettő, hanem nagyon sok, hiszen a sok elhurcolt zsidók mindegyike lakott valahol!
szaboria1
Zsótika a te lakásod is lehetett zsidótól elvéve. Mivel állami lakás lett.
szaboria1
Zsótika a te lakásod is lehetett zsidótól elvéve. Mivel állami lakás lett.
CsipkeRózsa
@Philip Marlowe: Hülye vagy, vagy szemét vagy! Mindegy, ne szólj hozzám!!!
Eladott Ország
Ennyi jött ki belőled, te gerinctelen, szarházi mocsok! Az egész familiád, és a román cigány gazdád is csak politikai prostituált, bűnöző. Ki is kapott szarér hugyér lakást Budán?! Ki is kommunistázza le az ellenzéket, te rohadt gennyláda!
Pusztai
Tudjuk!
kövér laca élt ilyen villában pápán.
ha az apró villára gondolt aljasul, az bizonyíthatóan nem ilyen
pont.
Eladott Ország
Pont ezért nem kellene telepofával kommunistánzi, zsidózni, nácizni. Elég lenne ha csöndben kussolna. Igy járt "szegény" Pokorni is. Nyilas nagyapa, III/III-as apuka. Nehéz élet fideszesnek lenni. Bayerné vérkereskedő, az unoka felesége bizniszel szemérmetlenül a magyarok vérével. Szép, magyar keretes szerkezet. És a fővámpír Bayerné beperelte a Válasz Online-t, amiért Bayernének nevezték a leleplező cikkben, persze bukta a pert Bayerné. Remélem a cikkről tudomást szerez a mikutyánkos Toroczkai is, majd béke jobbot nyom neked, és együtt küzdetek a globális Rothschild , meg Sorosék ellen, phaszfej. Amikor megtudod, hogy nem lehetsz fideszes, mert a családodban nem volt nyilas, ÁVH-s vagy legalább MSZMP-s
uploads.disquscdn.com/images/ef96274a96b2b8bcf8adb201da46806c61ef9360e035a915b5b7453275068ad7.jpg
Menőmanó
Azt is megírta Ungváry, hogy olyan házban nőtt fel ez a trágár barom, amit annak idején nyilaskeltetőnek hívtak, mert ott képezték ki a kis nyilasokat a gyilkolásra, kegyetlenkedésre.
Én elhiszem, hogy az unoka nem tehet a nagyapja tetteiről, de ez a Bayer azért elég nyilas dumát nyomat, és zsidózik ahogy a pofáján kifér, szóval a génjeiben van neki vastagon.
Eladott Ország
@Őrnagy: ma, 15:56 ☻ Bizony szánalmasak is vagytok! Újabb válasz, hogy miért nem nyilvánosak az ügynökakták. És újabb válasz, mennyire belterjes a politikai paletta. Bayer nagyapja (nyilas-kommunista) a " háború után pedig önként jelentkezett az ÁVH-nál, és besúgónak állt. " Az alma nem esett messze a fájától”, csak bayergeci fordított utat járt be, ő hithű elvtelen, érdek kommunistából lett jobboldali féreg. Maradt ugyanolyan ruszki seggnyaló képmutató, gerinctelen, mint volt. El kell felejteni, hogy a fidesznek bármi köze van a jobboldalisághoz. Ez egy tetű élősködő kaszt, amelyik árulja a hazát a jó ég tudja mióta. A fidesz se nem jobboldali se nem balodali párt, hanem szekta, bűnszervezet! Orbán: „Lényegünk a korupció’+ uraljuk az orzságot ’= kerestény’ csabaccság’.” Szimpatikusan gondolkodik a bácsi.
uploads.disquscdn.com/images/02c9e448840f85617826e6cf2e292da44c70efdaca46686c66e02adaf5585321.jpg?w=800&h=324
Béla333
Nem Zsóóóti tudjuk!
Te a törvénytelenül megszerzett budai várban levő lakásodban élsz...!!!
Hiszen te mondtad:

"Bayer Zsolt vári lakásszerzéséről: mindenki rá van kényszerítve, hogy törvénytelenséget kövessen el"
"Bayer Zsolt kormánypárti publicista hosszú interjút adott az azonnali.hu-nak, amelyben közölte, hogy törvénytelenségre volt kényszerítve ő és családja, amikor a budai Várban megszereztek két önkormányzati lakást, mert másképp nem tudták volna nyélbe ütni az üzletet."
24.hu/belfold/2020/09/10/bayer-zsolt-fidesz-budai-var-onkormanyzati-lakas-torvenytelenseg/
Pusztai
Ezredik eset amikor valami gazemberségbe akarja vinni valmék fideszes az ellent aztán kiderül a szar visszalő.
Menőmanó
@Béla333: Az összes fidkány különös kényszert érez arra, hogy törvénytelenséget kövessen el, mert tudja, hogy Orbanisztánban nem lesz következménye.
kereső
@Maccska: 15:38 Bocsika, de az ötöske nem "ujságiró", hanem egy szófosó görény, akinek a búze beteriti az egész országot.
Pusztai
@kereső: kocsija rendszáma szlovák, ne itt adózzon Gyurcsánynak.
tehát a bűz átmegy a határon.
izéke
meg kell a szívnek szakadni... a krokodilkönnyek is potyognak?
Eladott Ország
@Maccska: ma, 15:55 ☻ Ezt itt hagyom az egybites fidesz-nyaloncoknak. Ruszkibérenc hulladék, ...
twitter.com/i/status/1751710149842972784
A fidesz ...
twitter.com/paddyobonkey/status/1735330412409327625/photo/1
Eladott Ország
@Őrnagy: ma, 16:05 ◘ Az egyik legjobb tanács amit valaha is kaptam: Ne fogadd el azoktól a kritikát, akikhez sohasem fordulnál tanácsért.
i.pinimg.com/originals/8e/cf/16/8ecf1631a804b269f4750e13dd4545cd.jpg
Péter2
Apró villa története
"Történelmi levéltár szerint az Apró villa soha nem volt zsidó családé!
„A Történelmi levéltár szerint, ez a telek s a rajta álló villa:
„Az 1930-as években az Odescalchi család egyik tagja, Erba Odescalchi Sándor mint ügyvéd tevékenykedik Budapesten. Ő lakja a Szemlő-hegy utcai villát. Ebben az időben ez a terület még eléggé ritkán lakott, a már felépült házak között még jócskán húzódnak meg szőlőskertek, és úgynevezett “mál”-ok, azaz dűlők váltakoztak a Szemlő – vagyis a Szemlélő-hegyen. Innen tiszta időben egészen a Magas-Tátráig is el lehet látni.
Sándor herceg, mint a svéd király egyik budapesti ügyvivője, gyakran jár külföldön. Az olasz királytól Stockholmba utazott hivatala megbízásából, ott családot alapított. Haza azonban nem jöhetett a háborús idők miatt.”
S az Odescalchi család (ejtsd: odeszkálki) soha nem volt zsidó.
E családból eredt a XI. Ince pápa is. (1611–1689)
S az Erba-Odescalchi Sándor hg. (eredetileg Céh Sándor, Budapest, 1914 -) ügyvéd, író. A budapesti Tudományegyetemen 1936-ban jogi doktorátust szerzett. Ügyvédi gyakorlatot folytatott. 1932-ben az Erba-Odescalchi hercegi családból származó nagynénje örökbe fogadta. 1943-ban az olasz király átruházta rá a hercegi címet. 1944 előtt több könyve jelent meg Magyarországon. 1945-ben Svédországba költözött. Stockholmban banktisztviselő. Yad Vasem kitüntetést kapott zsidók mentéséért.
ISMÉTELEM, Erba-Odescalchi Sándor hg. (eredetileg Céh Sándor, Budapest, 1914 -)
SOHA NEM VOLT ZSIDÓ!
Ab-ovo, az a telek nem volt soha zsidó családé.
De a MELEG MÁTÉKA biztosan jobban tudja.
Arról is biztosan tud, hogy a Szemlőhegy utca e területe, kiknek a birtokába került!
„A jobb oldali telek a Kádáré volt… hátsó kis kertkapuval Apróék felé… (mellesleg, az Apró villa földszintjén élt – anno – az ötvenhatosokat elítélő vérbíró is), a Tutsek Gusztáv Vazul, aki elítélte egykoron a Wittner Máriát is. S aki a ma mindenkit kioktató Toroczkai László (alias Tóth László /született: Szeged, 1978...
Pusztai
@Péter2: Yad Vasem kitüntetett nem lehet zsidó!
ez alapszabály.
lampa laz
"idegen érdekek és idegenek által ránk kényszerített szörnyideológia, szörnyállam, utópia vagy társadalommérnökösködés szolgálatába szegődik, abban a pillanatban ráteszi a lábát a pokolba vezető útra.”
Mióta orbánt szolgálod te is ráléptél a pokolba vezető útra, mert amint írtad idegen érdekek, idegenek által ránk kényszerített... putyini szörnyideológiát követtek. Jó utat Zsolti!
Horizont
Végig rágtam magam az írásán. Meglepően szolid és visszafogott volt. Nem is gondoltam volna. Szerintem érezte, hogy most nem beszélhet mocskosan ahogy szokott.
Magyarázkodik sajnálatos módon. Szerintem normálisan egészségesen gondolkozó ember nem is kiálthatja ki bűnösnek azért, mert amit a nagyapja csinált. Sok mindenkinek sáros a múltja bűnösek a felmenői. Az a baj, hogy Bayer nem is érti mi a baj vele. Most és itt.
A rohadt mocskos bűzös szája. Az. Ahogy kioszt mindenkit ahogy legyilkol mindenkit aki nincs velük, aki bírálni meri őket.
És pont ő ne beszéljen itt villaszerzésről amikor a törvényt megszegve (beismerve) lakást szerzett a budai várban.
Persze azért a szolidsága is színészi játék, mert azért a végén azt írta, hogy : "miért most, nyolc év után lett érdekes anyai nagyapám, dr. Gyimes Károly múltja. Azért, mert harc van. Háború van. Küzdelem van. A szuverenisták, a nemzetállam hívei, a kurucok, illetve a globalisták, a nemzetállam elárulói, a labancok között."
"Csak a jéghideg elhatározás: menni kell tovább ezen az úton, hogy elkerüljük a poklot."

Jön még kutyára dér, Ungváry nem ússza meg ennyivel. Emeleti ablakhoz ne üljön.
Eladott Ország
Bayerral elvből nem foglalkozunk, de ezt nem tudtam kihagyni. Ha Bayer Zsoca nagypapája lett volna a tábori orvos, most ezt nem tudnám odaadni, de lagalább volt mit örökölni Zsocának.
twitter.com/MartonIvanyi/status/1751997366909997203/photo/1
Eladott Ország
@Philip Marlowe: Bayer Zsolt nem tehet arról, hogy ki volt a nagyapja; abban viszont van felelőssége, hogy róla milyen módon nyilatkozik. Bayer Zsolt pedig hazudott nagyapja egykori tetteiről. Bayer: „Ha már a nagyfater igazi seggnyaló volt, akkor én miért nem lehetnék az! Büdös lipsikéim?”
twitter.com/putyingrad/status/1751691378671632615/photo/1
Valójában nem azok veszélyesek, akik harapnak, hanem akik nyalnak!
twitter.com/xmedardc/status/1751936415842103642/photo/1
Nanya
@Őrnagy: te senkiházi ! nektek lehet Dobrevet vádolni az Apró villával?
de ha a ti bilitek borul nem győzitek felnyalni ! büdösbogár.
rücsü41
Amit mondtál Zsóti , azt sokan le se szarják!Az ukránok se Moszkva alatt harcolnak, még sem támogatja mindenki őket! Hogy az ilyeneknek nincs igazuk , ezt Te érezheted a legjobban , de hát Orbánék rád se figyelnek!
vitriol
Ha ennek a bajjernak csöpp esze lenne, meghúzná magát és nem ordítaná nagy pofával, hogy: "ide lőjetek!" mert amint az szépen megmutatkozott, van mit a mocskos fejére olvasni! Na de a tagkönyv mellé észt nem kapott, ezért időről-időre mindig megpróbál okoskodni, aztán ez lesz a vége!
dr. prédikátor
bajer a kurva anyádat! te meg a rifkéd a magyar adófizetők pénzéből lébecolsz és vered a kisnyilas szaros pofádat faszjankó!!!
RonaGyuri
Ami sok az sok(k)

avagy Zsóti „válaszának” is vannak még annál is ocsmányabb részei

A nem politikus, csupán a Párt alapitó tagja és élharcosa, sőt igazából az egész rendezer egyik legikonikusabb alakja a Párt központi napilapjában válaszolt „
Bayer Zsolt: Válasz Ungváry Krisztiánnak

Meg kell köszönnöm Ungváry Krisztiánnak, hogy mindaz, amit a nagyapámról megírt, ismét megerősít a régi hitemben.”
Igen Zsótinak volt bőr a pofáján panaszkodni, hogy biza őt felzsidózták (ő persze lezsidózásról mesélt)! =))
balos
@rücsü41: A nagybetű a bayerCsótány esetében a származására utalhat!CSAK!
Aki Én
,,Hackertámadással lőtték le a Telexet a Bayer Zsolt testüregmotozó besúgó rokonáról szóló cikksorozat új része után"

media1.hu/2024/01/29/hackertamadas-telex-ddos/
Horizont
@Aki Én: A rohadékok. Mondom én, hogy még nincs ennek vége.
Most Ungváry és őseinek életét centiről centire nagyítóval vizsgálja egy egész csapat.
Bántotta valagkeresztes Zsótikát.
namihami
Bizony Zsoltikám, ismét beigazolódott a régi igazság: ""Ne menjen a napra, akinek vaj van a fején!"" ! avagy ""Addig jár a korsó...!"" !
Addig vizslattad a Dobrev/Gyurcsány/Apró család előéletét és lakhatását, amíg a sz@r--hopp--egyszercsak visszacsapott és pofánvágott! Ilyen ""drága nagypapival"" a háttérben talán(!!!) kissé szordínósabban kellett volna másokat ekézni és másokon élcelődni!
Az pedig, hogy te és a véderő azonnal egy hátvédet állítotok ki (lásd még mint az Orbáni Védegylet), az külön szagossá teszi ezt az egyébként se rózsaillatú ügyet!
Bibíííííííí!
Horizont
@Pusztai: "Nyilasnak meg a lumpenproli ment, aki aztán átöltözött ávósnak."
Ezt Bayer 2004-ben írta. Még rajta is le tudok döbbenni.
Nanya
@Maccska: te meg a kicsike,picike pöcsöddel foglalkozz !

Mosd meg tetűkém mert orbán nem hashajtózott ! Vagy igen?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.