Orbán Viktor felmenti rektori megbízása alól Németh Tamást, a Pápai Református Teológiai Akadémia rektorát. Ezen kívül a miniszterelnök több főiskolai tanár kinevezéséről is döntött.

Több felsőoktatási intézmény rektorának felmentéséről és megbízásáról hozott döntést Orbán Viktor miniszterelnök – írja az index.hu. A Magyar Közlöny június 18-án megjelent számából kiderült, hogy a kormányfő felmenti rektori megbízása alól Németh Tamást, a Pápai Református Teológiai Akadémia rektorát. 2024. július 1-jétől 2029. június 30-áig pedig Balla Ibolyát bízza meg a rektori teendők ellátásával.

Ezen kívül a Sapientia Szerzetesi Hittudományi Főiskola rektori pozíciójával ismételten Fehérváry Örs Jákót bízza meg a miniszterelnök. A rektor megbízatásának időtartama 2024. július 1-jétől 2028. június 30-áig tart.

Fontos pozíciót töltött be – Orbán Viktor személyesen intézte el a kirúgását

Orbán Viktor felmentette Németh Tamást, a Pápai Református Teológiai Akadémia rektorát/Fotó: képünk illusztráció/MTI/Szigetváry Zsolt

Az Adventista Teológiai Főiskolában ismételten Tonhaizer Tibor kapott rektori megbízást Orbán Viktortól, megbízása 2024. augusztus 1-jétől 2029. július 31-éig tart.

A miniszterelnök döntéseit a kultúráért és innovációért felelős miniszternek a fenntartóval egyetértésben tett előterjesztésére hozta meg.

A miniszterelnök több főiskolai tanár kinevezéséről is döntött és főiskolai tanárrá nevezte ki Linczenbold Leventét, Racs Csabát és Török Lászlót. Kinevezésük július 1-jei hatállyal lép életbe.

Forrás: index.hu

9 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Toller Béla
Balog csiklandozza orbánt, orbán felmenti balog ellenfeleit...az ország meg rohad, főleg erkölcsileg !
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Cherry
Ki kell használnia a hatalmát ennek a zsiros cigánynak amig még lehet, már nagyon lehayatló a csillaga, és ezt már érzi
rücsü41
A hittudományi főiskolák rektorait is a kormányfő nevezi ki , mert az egyházak és az állam különváltan működnek, ugye Orbán Viktor, ezek a különböző egyházak neveit viselő főiskolák, akadémiák csak elnevezésükben, a kóbor apácák megtévesztése érdekében viselik ez egyházak neveit?
Toller Béla
Balog csiklandozza orbánt, orbán felmenti balog ellenfeleit...az ország meg rohad, főleg erkölcsileg !
Qqberci
@rücsü41: Min csodálkozol, Kádár alatt is volt Állami Egyházügyi Hivatal...
rücsü41
@Qqberci: De hát Orbánék nem azt mondták, hogy ez nem a Kádár rendszer, itt már nincs ingyen ebéd, azt hittem hogy itt már Állami Egyházügyi Hivatal sincs mert ahogy az Alaptörvény is írja az állam és az egyház különváltan működnek,-a külön működés szerintem azt is jelenti hogy sem az egyház sem az állam a másik szervezetébe , annak működésébe nem szól bele- s az egyházak az iskoláikat egyedül úgy vezetik ahogy akarják és az a vezetője ezeknek az iskoláknak akiket az egyház kinevez.Úgy látszik tévedtem!
Qqberci
@rücsü41: Még a végén Balog páterről is kiderül, hogy békepap (ha még ismerős ez a kifejezés...)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.