Szánalmasnak minősítette a horvát miniszterelnök viselkedését Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter pénteken, és kábé elküldte a vérbe a horvátokat, ami a schengeni terveiket illeti.

A tárcavezető közleményében arra reagált, hogy Zoran Milanovic mai beszédében többször élesen bírálta Magyarország migrációs politikáját és azt is mondta, Horvátországban a menekültek kapnak vizet, élelmet és mehetnek, ahova akarnak Magyarországon vagy Szlovénián keresztül, Zágráb nem akarja feltartóztatni őket.

Szijjártó Péter értékelése szerint azután, hogy mindössze egyetlen nap alatt összeomlott a horvát bevándorlóellátó rendszer, Milanovics még mindig Magyarország hazug és méltatlan támadásával tölti idejét, alaptalan rágalmakat megfogalmazva.

"Talán inkább választ kellene adnia arra, hogy mit rontott el a bevándorlók érkezésére való felkészülés során, és hogy miért nem tudja Horvátország egyetlen nap után ellátni a bevándorlókat"

– vetette fel, kiemelve: Horvátország megbukott a schengeni teszten, bebizonyosodott, hogy még hosszú évekre van szükségük a sikeres felkészüléshez.

Szijjártó szerint Horvátország az uniós jogszabályok betartása helyett illegális határátlépésre, vagyis bűncselekmény elkövetésére buzdít államilag több ezer embert. Ez nem európai viselkedés – mondotta.

37 hozzászólásarrow_drop_down_circle

vonotok
Peti! Egyszer már szánalmazhatnád, hogy ilyen diktatúrát építő főnököd van.Én a helyedben kikérném tapasz külügyesek véleményét, tapasztalatát. Mert sajnos ez a feladat meghaladja a Te szintedet.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Jankó123
"Zselés diplomata"
Vigyázzá kishorvát, me nálunk a kormányba most hatalmas nyárvégi akcijó van.
Egyet beszósz, kettőt kapsz!
:-)))
vonotok
Peti! Egyszer már szánalmazhatnád, hogy ilyen diktatúrát építő főnököd van.Én a helyedben kikérném tapasz külügyesek véleményét, tapasztalatát. Mert sajnos ez a feladat meghaladja a Te szintedet.
adrenalink
Ez a hülyegyerek az élő fába is beleköt! Ezek után ki fogja meglátogatni a rezidenciáján? Pedig mekkora anyagi áldozatot hozott a rokonyság...
paolo006
Ezeket a fasszopókat már 25 éve alaptalanul rágalmazza mindenki. Milyen érdekes. Mindég csak "bánccsák" üket.
F_Viktor
Nagy áldozatot hoz(hat)nak azért as pár 100 ezer szavazatért, a Szebek már fenyegetőznek, de a románok is közel állnak hozzá:

"Szerbia akár hadsereget is bevetné annak megakadályozásra, hogy Magyarország visszatoloncolja a menekülteket – idézte az M1 a szerb munkaügyi minisztérium államtitkárát, Nenad Ivanisevicet.
(...)
Mi senkit nem fogunk erőszakkal az országban tartani, és nem engedjük meg, hogy bármelyik ország erőszakkal, a megfelelő törvényes előírások és a toloncegyezmény betartása nélkül bárkit is az ország területére visszaküldjön" – fogalmazott Aleksandar Vulin."
F_Viktor
@Horizont: Kemény dolgok következnek ha nem állnak le ezek a b@rmok!
nezelodo
Miért nem lepődtem meg, hogy a Petya ezekkel is tengelyt akaszt. Biztos voltam, hogy így lesz, ha ilyen biztosan tudnám a holnapi lottószámokat is, vettem volna szelvényt. Persze, külgazdasági miniszter, szerencsére nem nevezik diplomatának, mert ha az lenne, nem szaporodnának a haragos szomszédaink ilyen tempósan.
justhpeter
Kleine Pötsch, mondja a francia, ha jól beszél németül.
nemkati
@Horizont: "Orbán elmegy a falig sőt azon túl is"
Azon túl csak egy kicsit menjen, aztán maradjon is ott. A falban.
KERKA
MIndenesetre a horvátok eddig fotelból nézték, hogy mi hónapok óta kínlódunk. És lám, nincsenek felkészülve a migrénesek fogadására. Mégis mit gondoltak eddig a dologról??
Kijelentették, hogy el van aknásítva a területük. Ettől talán megijedtek?
Könnyű ám más farkával verni a csalánt!
enslaved
@Horizont: Nem arra a törölt videóra gondoltam, annak itt most semmi jelentősége, hanem Amerika szerepére. A szerbek meg nyilván lőnek majd, ahogyan már meg is tették figyelmeztetésként, de nem ránk, magyarokra...
nezelodo
@KERKA: Én úgy látom az EU urai is csak néznek mint kezdő b..i a gőzfürdőben, ahogy Hofi mondaná. Aztán amikor már kezdődött a baj, jött a Merkel sallert osztani, mert mi is elpanamáztuk Schengent, amúgy magyarosan. Most meg tőlünk várják, hogy végrehajtsuk azt ami papíron olyan gördülékenynek látszik.
bencemacska
@Mirabilis: ma, 17:41
Ahhoz diplomata kellene, nem futballista!!
nemkati
@bencemacska: Nem is futballista. Futsallista. :)
bencemacska
@nemkati: Nekem egy kutya, a diplomáciát ugatja, mint Foxi a holdat!!!-:))))
nemkati
@bencemacska: Van még nagykövet Európában, akit nem kéretett be mert bírálta a kormányunkat, ország, amelyiknek a vezetését nem gyalázta, amelyikkel nincs konfliktusban? Ja, van. Az oroszok. :DD
bencemacska
@Horizont: Az emberek gyűlölete a "megdolgozás" nélkül negyedannyi sem lenne!
Lackó50
Nem tudja valaki befogni már ennek az embernek a pofáját? Semmi diplomáciai érzéke nincs. az rendben van, hogy a horvátok is túlbecsülték a lehetőségeiket, de azért nem kellene mindjárt szánalmasnak nevezni. A román elnököt is hazugnak nevezte, de sorolhatnám. Lassan már nem marad ország, akibe ne kötött volna bele. Ráadásul olyan parlagi stílusban, hogy nem csodálkozok azon ha mindenki ellenünk fordul. Nem tudom mivel érdemelte ki ezt a külügyi tárcát, de hogy nem ide való, abban biztos vagyok. . Van itt éppen elég baj nem kell ezt még tetézni. Néha már úgy néz ki, hogy mindenki hülye, csak ő a felsőbb rendű faj, aki megmondhatja mindenkinek a véleményét. Valószínűleg mindenkinek megvan az indoka, hogy mit miért csinál. Nem neki kell megítélni, hogy az helyes volt-e vagy sem. Bölcsebb maradna ha elhallgatna. Ha valamit nem ért, akkor tegyen fel kérdéseket, de nem kell minden kormányfőt azonnal hülyére venni.
bencemacska
@Lackó50: Ő az elefánt a porcelán boltban! Bizony nagyon nagy szégyen M,o-ra nézve egy ilyen f... külügyminiszter!
Ov-nak ő a jó, mert nem kérdez vissza, csak végrehajt!
Knapp75
A 40 horvát rendőr állítólag Szijjártóhoz indult.
Desischado
@pbalage: Köszi! Szénné röhögtem az agyam!

Muris, hogy a pétör gyerek hogy osztja az észt, pedig halvány lila gőze sincs arról, hogy mit kellene tennie. De hát nem is a hozzáértés volt a fő szempont, mikor megkapta a posztot!
Logogrif
Egy egészséges társadalmi miliőben egy ilyen foxi-maxi csak a rajzfilmekben lenne szereplő...Abban bízhatunk,hogy a diplomáciában - másutt - intelektuellek dolgoznak.A szövege nem M.O. szégyene! - csak az,hogy egy ilyen macskajancsi nálunk miniszter lehet!!!
mate03
@Horizont:! Az hogy a szomszédok utálnak.nem újdonság! De hogy egész Európa,meg a fél világ!? Az már nagyon szomorú! Mind ezt köszönhetjük,egy fél őrült diktátornak,meg a szavazó bázisának!
magyarbakancs
Tanult diplomás emberek beszéli,fogalmazni sem tudnak.
Intelligenciát nem osztanak diplomával.
Faragatlan f*sz.
amaramaistanna
A " külügyminiszerünk" védelmébe:
"" - Nem lehet mindenki okos, óberlajtnant úr - mondta Švejk meggyőzően -, kell, hogy a hülyék kivétel legyenek, mert ha mindenki okos volna, akkor annyi ész volna a világon, hogy attól minden második ember teljesen meghülyülne."
(Hasek-Svejk)
amaramaistanna
@amaramaistanna: ...javítás: ...védelmében... - "szórakozik" a billentyűzet..
Bercifiu
@magyarbakancs: Az Ecserin vásárolt diploma ennyit ér. Otthon meg a tesójától nem tanult semmit, mert az röfögött.
magyarbakancs
@Bercifiu: Feltételezem,hogy megküzdőt a diplomáért és nem vette a piacon.
Az a probléma egy régi magyar közmondás jut eszembe ezen típusú emberekről"A szar felkerül a polcra elfelejtette,hogy ki volt".
Bercifiu
@magyarbakancs: Ha megküzdött volna, meg is becsülné, s nem beszélne baromságokat, nem hazudna, nem lopna.
Lepényleső
Most hallom először,hogy a miénk meg remekül működik,bár akkor működne valójában,ha nem hallanánk róla úton-útfélen.
amaramaistanna
@amaramaistanna: Lemaradt a cím:
Konok Péter rövid jelentése lilliputi külügyi szokásokról

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.