Orbán Viktor szerint az élelmiszerek minősége ügyében kettős mérce érvényesül az Európai Unió piacán.

A miniszterelnök a visegrádi országok (V4) kormányfőivel egyeztetett csütörtökön Varsóban, majd a sajtótájékoztatón elmondta: ebből a szempontból másodrendűeknek minősülnek Közép-Európa állampolgárai.

Orbán: másodrendű állampolgárok vagyunk az EU-ban

Emlékeztetett: az ügyet már korábban szóvá tették, de azt az Európai Bizottság nem kezelte. A V4 kezdeményező szerepet akar játszani abban, hogy olyan szabályozást alakíthatsanak ki, amely megakadályozza a kettős mércét ezen a területen – jelentette ki Orbán Viktor.

35 hozzászólásarrow_drop_down_circle

RonaGyuri
Nem Viktor ezt félreértetted! Csak te, s csak harmadrendű! =))
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
RonaGyuri
Nem Viktor ezt félreértetted! Csak te, s csak harmadrendű! =))
human
A lényeg, hogy ne legyen európai ügyészség. Igaz, OVi?
nyanya001
Viszont lenyúlni az Unióból küldött milliárdokat na abban ti elsőrangúak vagytok - sőt -
világelsők
quadrocopter
Köszönhető neked - szaros kajmán!

"Kritikusai szerint Orbán Viktor sikeresen átültette pártjába az amerikai karizmatikus egyházak (rossz nyelvek szerint: biznisz-szekták) minden fontosabb jellemzőjét. A Fidesz ugyanúgy virtuális valóságot teremt, saját nyelvet és szimbólumokat használ, élményközösséget nyújt, a tagok felsőbbrendűségét hirdeti és gyűlölt ellenségképet jelöl ki. Ezen túl a „főpap”, Orbán Viktor beszédeinek stílusa, pátoszossága is jobban hasonlít egy vallási vezető igehirdetéseire, mint egy demokratikus politikus érvelő jellegű megszólalására.
Árulkodó, hogy Orbán szisztematikusan a saját érdekeire szab mindent, ami a demokratikus úton történő leváltását lehetővé tenné: választási rendszert, médiát, civil szervezeteket. A szakértő szerint a 4 éves kormányzása alatt 650 ezer választót elveszítő miniszterelnök is tisztában van vele, hogy ez a tendencia vélhetően folytatódni fog, ezért a közjogi és a politikai rendszer teljes átalakításával igyekszik meghosszabbítani az uralmát."
(24.hu/belfold/2014/07/31/imadjuk-es-gyuloljuk-orban-viktor/)

Václav Havel: “Ha ez az ember még egyszer hatalomhoz jut, Isten óvja Magyarországot, de még Európát is!”
human
@RonaGyuri: Orbán csak akkor lesz elsőrendű, mikor a bíróság előtt fog állni.
justhpeter
Viktor ! Azt a számot, ami azt megmutatja, hogy te hányad rangú állampolgár vagy, még nem találták fel. Remélem, méltó büntetésedet meg fogod kapni ezért.
cs.n.
Ha annyira "élelmiszerszemét" (Orbán mondta), plusz még a minősége is szar, akkor hogy engedhetik forgalmazni? Orbán baszod, a Nébihed miért nem tiltja be akkor? Mi itt, nagypofájú V4-ek árérzékenyebbek (vagyis csóróbbak, csak szofisztikáltabb kifejezéssel) vagyunk a nyugatiaknál. Itt egy átfogó cikk erről az egész hacacáréról: hvg.hu/gazdasag/20170228_szemetet_arul_nekunk_a_multi_es_a_politikus
Legyen egyenlő mérce, oké. De még ott tartunk, hogy a csirkefarhátat is a saját tányérjába veszi az ember, nem a kutya táljába, mint ezek a fránya nyugatiak.
Vihar a biliben ez az egész, csak a szokásos ellenségkép fenntartásáról szól. Nyugat felé köp, Kelet felé nyal ugyanazzal a nyállal.
Cefi
Nem kellene kilopni az alapanyagot az itthoni packozó/csomagoló üzemekben. Ezen nem kellene elgondolkodni faszkalap fideszállat?
F_Viktor
Az elelmiszergyartok minden orszagban felbasznalnak hazai alapanyagot, valamint igazodnak a helyi igenyekhez.
Jo pelda erre a Chips. Keves orszagban forgalmaznak annyi izesitesut, mint Magyarorszagon. A makoi Givaudan bizony helyben is vasarol alapanyagokat a Chipshez, levesporokhoz.
De a tejtermekeknel is hayonlo a helyzet. Nem a multi bune, hogy szar (es nagyon draga) a melymagyarjaink altal agyon dicsoitett magyar mezogazdasagi termekek, hogy pl. a lengyel, belga tejbol igazan kremes, laza joghurt keszitheto...
TomasP
Alább hagyott a migrációs kérdés süketelése már nem tudja állandóan azt lovagolni, nem annyira vevők az emberek a rémisztgetésre, most jött ez. Mégha ez is lenne, a legfontosabb számunkra, akkor is unalmas ez az állandó lázítás. Most is az unió elleni bevetett demagóg szöveg, amit megkapott ukázként a "lekötelezőtől". Jó pár éve volt már erről szó, akkor nem érdekelte, de akkor is volt vizsgálat és annak eredményét nem ismerhettük meg, most hogy már nincsen semmi más, hogy támadhassa az EU-t és rombolja az egységét. Momentán ráült erre a témára. Nekik már megvolt a zsebpénzük az Uniós támogatásból, amelyből az átlagemberek nem részesülhettek. 2020-ra elzárják az EU-s támogatást az addig kifizetett segélyből kellett volna rendbe rakni a gazdásságot, hogy felemelkedhesse egy magasabb szintre, de ezt a pénzt eltüntették. Addig – addig támadunk, hogy elérjük azt, hogy megvalósítják a kettős Európát, amely azzal jár, hogy lesz a nyugat és leszünk mi. Egy fillért nem fogunk kapni felzárkóztatás címén. Akkor ismét lesz egy általa kialakított támadhatóság, hogy lássátok ilyen ez az EU most is nem az egység, hanem a saját érdekeiket veszik figyelembe és minket elhanyagolnak. Miért is törekedett erre, mi is az alapja ennek, az hogy kiléptesse az országot az EU-ból. Neki addig lesz és volt fontos az EU, ameddig letudta nyúlni a segélyeket. Voltak gondjai eddig is több eljárást is indítottak ellenünk a pénzek felhasználása, demokrácia és a szólásszabadság megnyirbálása az EU-s rendeletek megszegése miatt stb. Ezek végett több elvonásban is részesítik majd az országot. Amely ismét egy támadhatóságot nyújt az EU ellen, és megvalósíthassa az álmát, hogy egy olyan országot vezethessen, amelyben csak ő alakíthassa ki az alapszabályokat és mutassa meg, hogy ki mint élhessen az országban és egyben kialakíthassa tekintélyelvű hatalmát.
Szókrakész
Mindig is azoknak tartottak minket.
Semmi új a nap alatt.
Szókrakész
Azért azt ne tagadjuk, hogy a németeknél külön gyártósor volt a keleti piacra.
magyarbakancs
Annak idején se a MSZP-nek,se a Fidesznek nem kellett volna privatizálni a élelmiszer feldolgozó ipart talán máma nem etetnének velünk rosszabb minőségi élelmiszert 6 szoros áron.
Van olyan megye ahol egyáltalán nincs élelmiszer feldolgozás.
Ezt nevezik vidékfejlesztésnek.
Az állami földeket el adás termelés meg sehol.
evacica
Amíg Orbán a miniszterelnök, nem is csodálom, örüljünk, hogy ennyi pénzt nyomnak az országnak igaz, hogy nagy részét ellopják a haverokkal!Mást se tud, csak az EU ellen uszítani, de a pénzt zsebre vágja! Ez ám az úri ember!! Röhögni kell!
Perwool
"Azt mondta, az ügyet már korábban szóvá tették, de azt az Európai Bizottság nem kezelte"
El vagy tévedve Viktor! Vagy az importőrök hígítják, el ugyanazt a terméket, vagy eleve rosszabbat vesznek, olcsóbban. Gondolod, hogy ha egy francia, német, osztrák, bármilyen cégnek megéri adott áron, adott minőségben eladni a termékét egy 500 milliós piacra, akkor pont azon akar marha nagyot kaszálni, hogy átver 10 millió magyart?
Az importőr pontosan ugyanazt veszi az anyacégtől, amit azok otthon is forgalmaznak, csak itthon kissé tuningolja... Nos, talán a saját házad táján sepregess először!
quadrocopter
Már többször jeleztem és most is:

A legtöbb külföldi termék csomagolás legalább 6-14 nyelven tüntetik fel a fontosabb termékinformációkat, újabban törökül is, de magyarul nem! Főleg műszaki jellegű termékekről van szó.Általában a Lidl és az Aldi által forgalmazott termékeken szerepel magyarul a termékleírás, időnként a teszkóson is.
Ennyit tudnak rólunk a nagyvilágban, no és az illiberális szót is hozzánk kötik!
wagabund
A szarabb minőséget minden nap tapasztalom...sajnos...de nem tudok semmit tenni, legfeljebb megpróbálok egy másikat...
Futottam má bele olyan nyugat gyártmányú virslibe, hogy a kutya amikor meglátta, el akart költözni...
Gyuri Géderről
"Orbán: másodrendű állampolgárok vagyunk az EU-ban" Na cimbora, ha nem tudnád, mikor majd ki b ...nak bennünket az EU - ból akkor leszünk igazán másodrendűek, és csóringerek.
lenn
Te hájas fejű zsírzabáló disznó, te már csak tudod, hogy mi az egészséges.
Mesélj az egészséges táplálkozásról.

A zsírtól dagadt az arcod, a nyakad, a tested, és az agyad is el van zsírosodva, mert hülyeségeket beszélsz.

Ömlik a zsír belőled, orbán.
Szeretnéd máshogy?
lenn
Orbán a zsírember.

Mondj valamit orbán, mindegy, hogy mit mondasz, az ZSÍR.

Zsír és cukor - Új Brazil 1000 részes sorozat.
A 999. résznél jön a csattanó.
lópicigáspár
Miért, hányad rendűként kezeljenek bennünket!? Oda szarik, ahonnan zabál!
F_Viktor
@Szókrakész: Írod:
"Azért azt ne tagadjuk, hogy a németeknél külön gyártósor volt a keleti piacra."

Ezt megint kilogikáztad?
Az a "volt" neked a történelem melyik időszaka?

Mert valamikor még a kádári rendszerben a magyar ipar igen, külön gyártott termékeket "exportra".
"Nyugati exportra"!
Azért, mert kellett az úgynevezett valuta!
Ezeket a tényleg minőségi termékeket külön gyártották le a magyar melósok munkaidő után túlóráért és szintén munkaidő után GMK-ban, más, minőségi alapanyagokból, sokkal nagyobb odafigyeléssel, precizitással.
Mert akkoriban a nyugat csak a minőségi árúért cserébe volt hajlandó a hőn áhított valutát kifizetni. Míg a hazai és keleti KGST piacra nagyon jó volt a sz@r is. Vették, mert nem volt más.
Fordítva viszont nem így működött, mert a nyugati import szinte alig létezett, mert az a bizonyos valuta, amiért cserébe jött volna a nyugati termék, az bizony nagy hiánycikk volt a kádári Magyarországon!
F_Viktor
@Perwool: Írod:
"Vagy az importőrök hígítják, el ugyanazt a terméket, vagy eleve rosszabbat vesznek, olcsóbban."

Ez a keleti, főleg kínai termékekre jellemző.
A kínaiak a minőség ellenőrzése során 3-4 kategóriába sorolják az elkészült termékeiket. A magyar piacra a legalsó és egyben legolcsóbb kategória kerül, mert ezeket a minőségileg megbukott árukat rendeli be az importőr, illetve maga a kereskedő.
lusta
@F_Viktor: Ez csak az egyik része a problémának. Az importőr, a kereskedő csak azt és olyat árul, amit meg is vesznek. Óccsó legyen, mondja a vásárló. Annó Gráf mondta, hogy 200 forintos virsli nincs, de mégis ez volt az első, ami elfogyott a polcokról. Mikor húsos barátnőm elmondta, hogy a kedves vevő azért ócsárolta a termékét, mert drága, csak azt mondta, a hús drága, ezért a hentesárú is az. A kedves vevő persze csak annyit mondott, hogy a szomszéd boltban olcsóbb, akkor vegye meg ott. A magyarokat ez a sorosbérenc föld-trafik tolvaj árt és qurmány tette másodrendűvé. Szeretné a minősigi terméket megvenni, de nincs rá pénze. Igen, a far-hát idehaza királyi menünek számít.
hetöndöe
@Szókrakész: Sőt ,külön búzatáblák is.:-)
r2d2
Ezt még valahogy kibírjuk! De, hogy a CIGÁNYOK elsőrendűek?!
1magyar
Nekünk adják el a szart az arabokat meg eltartják. Ennyi eszük van az unios vezetőknek!
1magyar
@F_Viktor: A lidiben nézz szét a ruha és egyéb áruk között! Német ugyan de milyen minőség?
Van persze kínai is közöttük, ugyanolyan mint a német alsószint.
Lepényleső
Talán ki is egyeznék a másodrendűséggel,ha a bánunk nem lenne elsőrendű?
kukac50
Farkas Flórián elsőrendű Orbán szerint.
Kutyuska
@RonaGyuri: Saját maga minősítette magát és sleppjét fél-ázsiainak. Akkor mi a gond?
36
Amikor Günther Oettinger, EU pénzügyi biztos mondta ugyanazt, amit most Orbán és a többi V4-ek, azonnal szexista, homofób, rasszista, sikkasztó stb. lett.
Érdekes ez, hogy a liberalizmusnak és a piac-nak, minden tisztségviselő megfelel addig, amíg ki nem mondja a valóságot.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.