Szeptembertől lép életbe az a szabály, amely megtiltja az EU-ban a 80 decibelnél erősebb hangon zúgó porszívók eladását.

Az energiahatékonyságot akarják növelni és csökkenteni a károsanyag-kibocsátást. Ez egyben azt is jelenti, hogy maximum 900 wattos porszívókat lehet árulni az EU-ban. A boltok szeptember után már csak a raktáron maradt régi modelleket adhatják el. – írja a Guardian.

(A címoldali illusztráció forrása: Pixabay/Hermann/cc0)

70 hozzászólásarrow_drop_down_circle

staro2
A flex mehet? Fűnyíró,motoros kasza,láncfűrész rendben??
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
staro2
A flex mehet? Fűnyíró,motoros kasza,láncfűrész rendben??
36
Ezek a faszkalapok, lebutítanak mindent.
Ezekkel a gépekkel, csak a port felverni lehet. Nem takarítani.
Pálinkás Pál
900 watt az pont semmire nem elég egy porszívóban...csendes lesz,viszont nem takarít!!!Jelentkezen az,aki tud mondjuk az elmúlt öt évből olyan uniós döntést mondani...ami nem kapitális marhaság volt!!
lópicigáspár
@Mirabilis: Ma úgy megijedtem én is, hogy majdnem kiesett a kezemből a bontókalapács, amikor szomszéd rámverte az ajtót hajnal háromkor! :))))
elnyomott
@Mirabilis: - nem, hanem egy hatékonyabb porszívó, ami nem káros a környezetre.
division
Akkor ezt is dobhatja el az asszony? 2000W feletti a teljesítménye.
www.karcher.co.hu/karcher-sv-7-gozporszivo/
elnyomott
@Mirabilis: - egy jó teljesítményű, energiatakarékos motor hatékonyabb, kevesebb áramot fogyaszt és ezzel kevésbé árt a környezetnek.
Pálinkás Pál
@elnyomott: akkor a te gondolatmeneted mentén nem engednék 70 LE-nél erősebb autót gyártani,elvégre az is megy ,igaz??? dízelt meg főleg nem...eszem azt a környezetvédő lelked!!!
elnyomott
@Pálinkás Pál: - én a lovaskocsira szavaznék inkább. Meg kerékpárra, meg gyaloglásra.
Pálinkás Pál
@elnyomott: aha...és hány nap után unnád meg hogy nincs az üzletekben áru...vagy a főnököd leküld Nyíregyházára valamiért...esetleg ki kéne szállítanod 30 köbméter betont!!!?Mert ugye a dolognak két oldala van...a te utópiád működött valamikor csak akkor kb egyötöde volt a föld lakóssága!!!
elnyomott
@Pálinkás Pál: - gyerekkoromban is volt áru a boltokban. Tudod, ha az éghajlatváltozás nem tetszik, ha jobbítani akarunk, akkor bizony le kell mondani dolgokról.
De ez reménytelen, mert az önzés, a kényelemszeretet nagyobb úr. A Föld meg pusztul és egyre gyorsabban.
Pálinkás Pál
@elnyomott: csak az a helyzet,hogy bizonyos lélekszám felett fizikailag képtelenség gépek nélkül az élet fenntartása..és te talán olyan rég voltál gyerek hogy lovaskocsival hordták az árut???mert akkor jelentkezz bátran a Guiness-be,mint a világ legöregebb embere...bármennyire is fáj nektek zöldeknek,vagy használjuk a gépeket,vagy radikálisan csökkentjük a föld lakósságát...érdekes dilemma ,mi???
elnyomott
@Pálinkás Pál: - pusztán szemléletváltás kellene. Nehezen megy, főleg a nagy átlagnak.
De nem szívesen vitázom itt mélyebben, nem sok értelmét látom. Túl sok a zsigeri reakció.
Pálinkás Pál
@elnyomott: én sem vitázom,tényeket közlök...mai állapotokban nélkülözhetetlenek a gépek...az hogy azokat szénhidrogénekkel hajtjuk..az egy más kérdés...de tudod aki kitalált valami széleskörben használható alternatívát azt vagy megvették kilóra az olajüzletben érdekeltek...vagy sajnálatos baleset érte...eltűnt...stb!!!
peterkelemen
Helyes! A flexeket is be kell tiltani és minden ilyen hangos gépet, mert az emberek le sem szarják embertársaikat.
papa.49
Sőt mindent be kell tiltani, oszt. lehet visszamászni a fára, míg van belőle, mert hamarosan az se lesz !!!
division
@papa.49: @elnyomott: Amit belinkeltem pl. nem veszélyes a környezetre, és igazság szerint ami a környezetre veszélyes azt nem is próbálják korlátozni, gondolok itt a nagy vegyi üzemekre meg minden káros anyagot kibocsátó gyárra amelyek szarnak az egészre mivel a büntetésük kb. annyi néha mint amennyit egy hónapban kitermelnek. A lakosságot kell basztatni, az a lényeg. Én is próbálok vigyázni a környezetemre, szelektíven rakom ki a hulladékokat, nem szemetelek, stb., de ez...Nagyjából olyan ez mintha azt mondanák csak a legkisebb fűnyíróval vághatok füvet egy sarki háznál ami több száz négyzetméter. Készen leszek vele egyszer, ahogy a 900 W-os porszívóval is. Tudom, sok kicsi sokra megy, de nem itt kellene kezdeni.
quadrocopter
@Mirabilis: Egy 12 V.-os autóporszívó is felszed mindent és nem 900 wattos! Biztos lehetsz benne, hogy a teljesítmény behatárolása előtt vizsgálatokat végeztek. Az unió nem Gagyisztán!
division
@quadrocopter: Akkor takaríts ki vele egy 200 négyzetméteres házat te vagy az asszony. Sok sikert. Az Unio messze nem szent és sérthetetlen. Talán ott kéne kezdeniük ahol már fentebb leírtam, csak ugye ott nekik is van érdekeltségük.
Desischado
És szívni is fog? Vagy ezután seprűvel sepregethetünk?
Pálinkás Pál
@quadrocopter: Akkor állj neki egy lakást kiporszívózni az autóporszívóval...egy darabig nem fogsz unatkozni...! Istenem,mekkora marhaságokat böfögsz te minden cikkhez!!!
quadrocopter
@Pálinkás Pál: Visszatértek az erős 1 bites értési gondjaid! Ugorj neki még egyszer, hátha bejön!

@division: Figyelj csak kiscsóka! A jelenleg hatályos előírás szerint 1600 watt a megengedett!
Nem tudtál róla, mi?

Ez pedig a nyöszörgőknek:

EU tiltás- Hétfőtől csak 1600 watt teljesítmény alatti porszívókat vehetünk
www.magyartudat.com/eu-tiltas-hetfotol-csak-1600-watt-teljesitmeny-alatti-porszivok...
2014. aug. 30. - Ugyancsak ez az előírás rendelkezik arról, hogy hétfőtől csak olyan porszívó hozható újonnan forgalomba, amelynek teljesítménye 1600 watt ...

Lehet csemegézni, balfaszok!
lópicigáspár
@division: Mielőtt kiakarná dobni szólj légyszíves, veszélyes hulladékként ingyen elviszem! :)))
lópicigáspár
@Desischado: A seprőt is be kell tiltani, mert felveri a port és szmogot csinál!! :)))
quadrocopter
Jó szokás szerint máris megy a hőbörgés, az ellenreakció, holott még egy 900 wattost sem próbált senki közülük.
A technikai zsenik! Elfelejtik, hogy az elektromotorok teljesítménye pár év alatt akkorát ugrott, hogy több kilót emel levegőbe egy a kereskedelemben megvásárolható drón is!
karma1
Latszik, hogy marhara unatkoznak az Unioban, es nem igazan gondoljak at a donteseiket. Nekem ne mondja senki, hogy 900 Wattos TELJEsITMENYU (tehat ez mar meghatarozza a szivohatast is, akar tetszik akar nem) helyettesiteni fog egy 2400 Wattost. A ferjem porszivo-manias, igy amikor meglat egy jo szivohatasut, akkor legszivesebben megvenne. (Mar nem hagyom, mert osszesen 5 mukodo jo porszivonk van, de van, amivel csak a kalyha korul porszivozunk, a haz tobbi reszeben nem hasznaljuk.) VISZONT: akarki akarmit mond, de egy 900 W teljesitmenyuvel sokkal - legalabb dupla ideig - tovabb tart a porszivozas, mint egy eros porszivoval. Es akkor mar meg is kimeltuk a hosszan tarto eros hanghatastol a fulunket.
Egy alacsonyabb watt teljesitmenyu porszivo sem sokkal halkabb, mint a nagyobb watt szamu...
Es igen, mi van a funyiroval, a lancfuresszel, az utvefuroval - ez kulonosen a panelhazakban "elvezetes" -, es egyeb elektromos szerszammal???
Akkor most tenyleg megyunk vissza az oskorba?
Szep dolog a lotartas, meg a "zold" elet, csak eppen kivitelezhetetlen. Nem azon kene agyalni, hogy betiltsak a - szerintuk - tul hangos szerszamokat, hanem azon, hogy amit keszitenek, idotallo legyen, es a legnagyobb hatasfokon dolgozzon.
quadrocopter
@karma1: Nem filózni kell arról, amit még nem próbáltál sem te, sem én, hanem kipróbálni! Amíg az említett kéziszerszámok nem üvöltenek működés közben, addig a porszívó visít!
A drón-példát nem véletlenül tettem be!
Nyilván, hogy nem Seprűs Vincent állapította meg a 900 wattos határt, hanem szakemberek vélhető csoportja, kellő hatáspróbák után!

Mert mi a nagybánatosrohadtbaromság lenne az unió célja a használhatatlan 900 wattos, eladhatatlan porszívókkal?
Ne vicceljünk!
karma1
@quadrocopter: Nem ertelek. Eppen ez az, hogy CSAK a 900 Wattos porszivokat lehet majd eladni - ez eppen arrol szol, hogy mindenki vette a nagyobb teljesitmenyu, jobb szivohatasu porszivokat, a 900 wattosak meg ottmaradtak a polcokon. Nosza, jon egy intezkedes: holnaptol CSAk 900-asokat lehet eladni - igaz, akkor meg az ennel nagyobbak fognak rajuk rohadni, de mit erdekli ez oket?
Vagyis az Unio nem csinalt a vilagon semmit, csak a gyartok egy masik szektorat ill. gyartmanyat szivatja meg...
A ferjemmel orok vitaban allunk, - persze ez inkabb evodes es a vegen mindig Neki van igaza - , hogy mekkora autot kellene vennunk, egy kisebb teljesitmenyut, vagy egy nagyobbat, erosebbet? (Nalunk mindig az erosebb gyoz, mert a tuzelot utanfutoval kell felhoznunk a hegyre, na meg telen az allatok tapjat, es van egy nagy utanfuto, amiben az allatokat visszuk a vagohidra, tehat nekunk nem mindegy a kocsi ereje.
De ha azt neznenk, akkor itt mindenhol eleg lenne a laposabb varosokba a 900 kobcentis, vagy ennel alig nagyobb teljesitmenyu motor, mivel a lakott teruleten 50 km, az autouton pedig 100 km a sebesseghatar. Mit kezdenel egy 5 literes bohom nagy terepjaroval, vagy sportkocsival, ha ugyse hasznalhatod ki a teljes loerejet?
A porszivo viszont mas dolog: ott igenis fontos az eros szivohatas, mert sok helyen vannak haziallatok sok szorrel, vagy eppen sok porral, mint nalunk, hiszen farmon lakunk.
Kivancsi vagyok arra, hogy egy elfoglalt nemet no, aki munkahelyre jar el dolgozni, kozben gyereket nevel, haztartast vezet, mennyire fog ennek a baromsagnak tapsolni, amikor a keves szabadidejebol masfelszer annyi ideig huzogathatja a porszivot?
Tuti vagyok benne, hogy ezt egy agyatlan ferficsoport talalta ki, akiknek otthon az anyja porszivozza foallasban a lakasukat.
quadrocopter
@karma1: Ellentmondásos! Miért gyártottak volna tömegével 900 wattost, hatástanulmányok és kellően alapos próbák nélkül, ha azok eladhatatlanok lettek volna?
Hiába tettem be a drón-példát?
10 éve a katonai drónokon kívül még senki nem hallott semmit a ma kereskedelmi forgalomban lévő drónokról, de a technikai fejlődés lehetővé tette, hogy kisméretű, de kellő teljesítményű elektromos motorokat gyártsanak! Ez a kulcsa az egész hercehurcának, 10 éve mikro-kapcsolók sem voltak, ma Kína gyártja mindenkinek, 10 éve lítium-polymer akkuk sem voltak, ezt is Kína gyártja mindenkinek a kedvező teljesítmény/tömegarány miatt alkalmazhatók.
Ez a helyzet a villanymotorokkal is.
wagabund
a zajcsökkentésnek ára van ám... a mostani digitális, hatlövetű samsung porszívónk 2400 wattos. Igaz, hogy nagyon halk, de szív mint a rossebb... ez akciósan hatvan ropi volt a tesóban.

Látom előre, hogy nem csak a légkondit kell betervezni a lakásokba, hanem a központi porszívót is.
(itt Budán, például a Karinthy F. úton is van olyan bérház, amibe már az 1930-as építésekor beépítették a központi porszívót, ami a mai napig lárható. Igaz egy komplett pincerészt foglal el a hatalmas szívó- berendezés. Ma már a központi porszívó mosógép méretben is elhelyezhető bárhol a ház körül. Nem zajos, tiszta, csak a fali csatlakozóra kell ráilleszteni a csövet) igaz, nem is kilencszáz wattos, inkább 3900...
karma1
@quadrocopter: Hidd el, itt is meg lehet vasarolni a legujabb elektromos szerszamokat, es nalunk is van nagyon modern 900 wattos porszivo, de azt csak az oregasszonyok veszik, akiknek van idejuk tovabb huzogatni a szonyegen, de nincs erejuk a porszivot tologatni, ha a nagyobb teljesitmenyu porszivot hasznalnak. (A ferjem jokat szokott rotyogni rajtam, amikor kuzdok az eros porszivoval, de az az igazsag, hogy ezen a melon en is minel elobb tul akarok lenni, igy inkabb csak egyszer megyek mindenhol vegig a lakason lassabban, de akkor meg a szonyegpadlot is felszivja az alaprol a porszivo.
Nem vitatkozni akarok Veled, ne ertsd felre, leteznek a dupla szivoszelepes Dyson porszivok - keress ra a neten , erdemes - , de azok is 900-nal nagyobb teljesitmennyel dolgoznak, es nem is tul hangosan... Persze, hogy fejlodunk, de peldaul amikor egy heat pumpra a Mitsubishi ceg azt irja, hogy a vilag leghalkabb futoventillatora, akkor a hirdetes aljan fut egy makszemnyi betus megjegyzes, hogy ez az allitas igaz, hogyha a heat pump a gazdasagos uzemmodban, levegokifujas nelkuli uzemmodban a legalacsonyabb futesi hofokon megy. Szoval NEM IGAZ a "csendesseg"...
Nalunk egyebkent minden elektromos cikkre ra van irva hogy mennyire fogyasztas-gazdasagos, mosogepnel, mosogatogepnel mennyi a vizfelhasznalasa, de a zajra meg nem talaltak ki ekkora okorseget.
Ha mar ennyire vigyaznak az emberekre, akkor szerinted mit csinalnak azokkal a lakokkal, akik pl. a frankfurti repuloter kozeleben laknak? En majdnem egy evig eltem Long Island-en, New Yorkban, 10 percre a JFK reptertol. Tudod, hogy mi volt ott decibelben? Ami ellen semmikeppen sem tehetsz... Amikor kimentem a hazbol, ahol laktam, kb. 3 percenkent szallt el felettunk egy 747-es , es olyan alacsonyan volt meg, hogy felettunk huzta be a kerekeit.
Szoval, a frankfurti (heathrow-i repter), vagy az amszterdami, vagy csak a ferihegyivel mi is van? (Ha mar a dronokat emlitetted...:o))))
karma1
@Horizont: Es olyan hangerovel ment, mint Gagarin urhajoja! Az eros hanghatas nagyon nagyban attol is fugg, hogy hogyan helyezik el a motort a porszivo belsejeben, mert egy ilyen kis terbe bezart motor zaja szuksegtelenul felerosodhet a porszivoban, ami ilyenkor rezonatorkent mukodik. Fugg a motor felfuggesztesetol is, mennyire jol van rogzitve a porszivoba.
karma1
@Horizont: Raketi es Szaratov...:o)))) Soha el nem mulo marka!...:O))))
(Husvetkor meg a Krasznaja Moszkovszkaja, hihihi...:o))))
nem tibi
Van benne valami , amikor a házvezető nő törölget majd porszivóz ,menekülnek a macskák
menekülök én is . :-)
karma1
@nem tibi: A macskaknak van mentseguk, Neked nincs...:o))) Micsoda dolog az, hogy nem Te porcilozol???Zajosan vagy zajtalanul, de nagyon?...:o)))))
quadrocopter
@karma1: Az idő és a vásárló eldönti, hogy mennyire szar, vagy nem szar a 900 wattos, az extraprofit-érdekelt tőkésnek nem érdeke szart a piacra dobni tömegével, mert az első szériából vesznek, aztán ott rohad a többi a polcokon!
A repülőtéri zajok: - még egyetlen egy repteret sem költöztettek el, mert hangos a hajtőműzaj!
Nem lehet összehasonlítani egy 40 m2-es szobában keltett porszívózajt egy szabadterű hajtóműzajjal.
papa.49
@Horizont: Tedd hozzá, hogy a Rakéta 350 W volt csupán ... Nálunk a Lehel kezdte gyártani az ennél nagyobb teljesítményűeket, egy ilyet kaptunk nászajándékba '70. ben, működött kb. 35 évig, szénkefét, meg porzsákot, tömlőt kellett rajta cserélni, és visított mint állat...
karma1
@lópicigáspár: Hasznald ezt, mert ez csak elemrol mukodik, de 40 percig sziv, mint allat. Igaz viszont, hogy ennyiert veszek egy mukodo es hasznalhato autot, ($ 1049 = 200 000 forint )
Teljesitmenyt nem ir, de ebben az esetben nem is fontos.
Viszont nincs az a penz, amiert megvennem. Pedig nem kell bele porzsak (szinte egyik Dyson-ba sem)... Egyszeruen megorulnek ettol a hoover-rendszeru merev csotol...
www.trademe.co.nz/Browse/Listing.aspx?id=1392854076&mkwid=spmfdToo1_dc&pcrid=184902320049&pkw=&pmt=&plid=&gclid=Cj0KCQjw8b_MBRDcARIsAKJE7lnIfkp3IiX9JNDmX6bkII1j187oBiG7ym84rSQFQ37CwA6OO65sylAaAnaEEALw_wcB
karma1
@lópicigáspár: Ez nem igy van: Ne verje ki, ne razza ki, kiszivja Aniko! ...:o)))
karma1
@quadrocopter: Ha 80 evig ki lehetett birni - es altalaban NEM a nok suketultek meg, ! -, akkor meg egy darabig nekem piszok jo a nagyon kicsit hangosabb,
Nekem ebbol van 3 (meg ketto nevenincs, ami a hamus, salakos piszkot szivja fel csak ) es nagyon szeretem. Hidd e;l, nem zajosabb, mint egy 900-as.

www.trademe.co.nz/Browse/Listing.aspx?id=1391564936&mkwid=svhA2ix6t_dc&pcrid=185686798546&pkw=&pmt=&plid=&gclid=Cj0KCQjw8b_MBRDcARIsAKJE7lnycXPWtQGEmdEdmXKWKv6pbJpmkza67CUBu9kA2If2Sy-DsM_VX_YaAgepEALw_wcB
quadrocopter
@karma1: Nekem Samsung van, 1400 wattos, a szomszéd helyiségből nem lehet meghallani a telefont, ha dolgozik!
karma1
@quadrocopter: Problemat megoldottam: lehet, hogy nalunk sem hallani meg a telefont, de majd megprobaljuk ugy, hogy addig zsebbe teszem a setalo telcsit, es majd a zsebembe megcsorren. Sajnos, a jo regi telcsi beadta a kulcsocskat (imadtam a csengeset, valami nagyon klassz zenet jatszott), es a mostani telcsit pont ugy valasztottuk meg, hogy nagyothalloknak is jo legyen, amikor bejon egy hivas, minden elkezd pirosan villogni rajta...:o)))) (Erdekes, itt minden van Samsungbol, de speciel porszivo nincs. Melyhuto, huto, heat pumpot is kivalot gyartanak , de porszivo nincs. Itt a Dyson a divat, mert az egy ausztral palinak az ujitasa, es toluk vesszuk. szerintem nagyon jo gepek, de baromi draga minden Dyson termek.
Csizmás Kond
... a porszívó zúgását nem csak a teljesítmény nagysága befolyásolja...
1magyar
Az jó lesz,mert ma délelőtt is valaki olyan borzalmas hangú porszívóval porszívózott,hogy minden idegszálam égnek állt.
wagabund
@durbincs: a szállodában pláne praktikus..
36
Életem egyetlen és legszeretettebb porszívója, egy NDK-s AKA volt. Anyám, kiadta a parancsot, hogy takarítás! és azzal, percek alatt, a tűlevéltől a papírgalacsinon át, a játék katonáig, mindent fel lehetett szippantani. Csak a porzsákra(szövet, nem papír, mint a mai játékokban) volt érzékeny.

Amúgy meg, ha az EU, megint barom döntést hozott a porszívókra, akkor takarító gépet kell venni és kész.
wagabund
@36: ...a személyzet a legjobb. Majd azok megoldják.
division
@quadrocopter: Figyelj balfasz (már ha te is így szólítod meg az embert a hatalmas intelligenciáddal), az enyém attól hogy több mint 2000W - os halkabb mint egy 1000 - res, szóval talán te tájékozódj előbb. Na persze még nem hallottál működés közben ilyen drága porszívót, van ilyen.
division
@lópicigáspár: Te leszel az első, ingyen házhoz is szállítom:-))
quadrocopter
@division: Ne hazudozz köcsög, nem taggyűlésen vagy!
Kétszeres teljesítménnyel fele az üzemi zaja?
Ennyire barom vagy köcsög?
division
@quadrocopter: Kíváncsi voltam beveszed e, amekkora tahó vagy kinéztem volna belőled:-))
quadrocopter
@division: Látod ökör, csak a magadfajtának tudod beadni a technikai baromságodat, következő kérdés lett volna, hogy mikor aspirálsz a Nobelra!
division
@quadrocopter: A magamfajtának sosem tudnám beadni, a szakemberek nem hülyék. Egyébként meg az EU sem Isten, és ez nem Orbán vagy nem Orbán kérdés. Az a baj hogy a magadfajták szerint még a jégesőt meg a szélviharokat is ő idézi elő, sőt bármilyen hírt olvastok egyből Orbán lebeg a szemetek előtt. Na ez a nevetséges idiotizmus.
quadrocopter
@division: - Ki beszélt itt Orbánról rajtad kívül?
- az Eu valóban nem isten, mint ahogyan a tagállamok sem, de az Eu. nyugati felének népessége nehezen tűri a gagyit!
quadrocopter
@durbincs: Mi van primkó, beléd léptem? Skizofrén hajlamra utal a váltott magázódás és tegeződés - nem mondták?
Egyre több születési rendellenességedre derül fény!
mackoka46
Ezt nem kellett volna az EU-nak. Most orbánc erre hivatkozva tiltja be az ellenzék száját !
division
@quadrocopter: Na és a gagyit abban mérik hogy hány watton működik? Egyébként meg igazad van, én is gyűlölöm a gagyi termékeket, nem is veszek soha.
karma1
@quadrocopter: Aranyom, milyen hosszu a hajad? Mert ha hosszu, akkor tudod, mit jelent egy hajszaritas? Mekkora zajjal jar egy nagyteljesitmenyu hajszarito a fuledtol 5 centire? Nekem hosszu es suru a hajam, nem piskota megszaritani.
Ha a Remington hajszaritot beinditom, se ferj, se TV, se telefon, ezt elhiheted. Es legalabb 15 percig. Erre is van valami megoldasod? Mert jo lenne...Allatira utalom a hangjat.
Dr plágium
Jó hogy egy hónapja vettünk újat :) 10 évig ez is kitart, remélem...
quadrocopter
@karma1: Van megoldás:

Opciók:
- rövidebb haj - gyorsabb száradás,
- szobai ventilátor elé ülsz,
- közel hajolsz az elhaladó kamionhoz - a vonat is megteszi és az hosszabb is,
- hajszárítás közben bekapcsolod a porszívót, annak zaja elnyomja a hajszárítóét és a fújási oldalt is használhatod ( ha olyan a kiképzése)
- lengőajtón ki-be,
- buszozol egy kört, lehúzott ablak mellett...stb.
egyvandor
@Mirabilis: Nem az a fontos mennyit fogyaszt egy porszívó, hanem mekkora a szívó teljesítménye. A kettő nem feltétlenül fedi egymást. van egy csomó 2000W-os szerkezet ami több hőt tol ki magából mint amekkora teljesítmény felhasznál a szíváshoz.
egyvandor
@Dr plágium: Az utóbbi időkben több porszívót is vettem, egyik sem bírta három évnél tovább.
egyvandor
@Pálinkás Pál: Pl. a 20W-os LED lámpák ugyanakkora fényerővel a 100W-os izzók helyet? Bár mostanában a 3tonnás városi terep cirkálók idejében nehéz ezzel érvelni.
egyvandor
@Mirabilis: Ha ugyanarra képes a 900W-os mint a 2400-as akkor 1500Watt a különbség. 900W elég nagy teljesítmény hogy macskaszőrt távolítson el, csak éppen nem olyan primitív szerkezeket kell a piacra dobni aminek legfeljebb a hálózatból teljesítményének a nagysága az egyetlen erénye. Van ezen a területen mit fejlődni. No persze az ilyen porszívók nem férnek be egy cipős dobozba. A legtöbb éppen a miniatürizálás miatt képtelen a feladatának ellátására. Beszívnak három porszemet és már el is tömítődnek.
egyvandor
@Mirabilis: Ebben igazad van hatalmas a zűrzavar. Semmi támpont a jó döntéshez. No.ban már legutóbb láttam a porszívóknál mérőkészüléket, ami a szívás teljesítményt méri, különböző fejekkel, tömítettséggel. (A boltban felszívathatsz bizonyos porokat, és utána is megnézheted.) Ha legközelebb porszívót veszek ilyen valami segítségével fogom eldönteni mit vegyek.
karma1
@quadrocopter: Mar latom: tiszta erobol arra hajtasz, hogy mielobb megkopaszodjak...:o)))
Dr plágium
@egyvandor: Az sok mindentől függ. Az előző több mint 10 évig bírta, pedig az takarítógép volt...
kokopelli
@quadrocopter: 13.-án 21:57
...erre van a független "Stiftung Warentest" folyóirat,és a cikkeken egy jelzés! :--)
kokopelli
@karma1: Hajatvágni,fiatalosra, "strandbarátra" stb,stb! Napon szárítani,vagy a bringaellenszelet
kihasználni,Cabriót venni stb stb! ...és mégegy! Szeretném,ha az lenne a legnagyobb
problémám,hogy milyen erős porszívót vehetek,ugyanis egyetlen marha sem fogja a
házakat körbejárni, a porszivattyúmat megnézni hogy mekkora a teljesítménye!
Ki nem ß@rja le a normát,ha nem vesz porszívót?? :--))
U.i.: hol marad a világbéke,meg a gleccserek olvadása,a nők jogai világszerte,
a jegesmacik életterének beszűkülése, és persze az én vacsorám !!! :-- ))

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.