Orbán szerint történelmi hagyományai vannak Olaszország és Magyarország közt az együttműködésnek.

Ma Európában a legfontosabb kérdés a migráció – mondta Orbán Viktor miniszterelnök kedden Milánóban.

Orbán: nem szétosztani, hanem hazavinni kell a migránsokat

Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

A kormányfő Matteo Salvinivel, a Liga olasz kormánypárt vezetőjével, belügyminiszterrel folytatott munkamegbeszélést, majd az ezt követően tartott közös sajtótájékoztatójukon Orbán Viktor hangsúlyozta: Magyarország bebizonyította, hogy lehetséges megállítani a migrációt, bár korábban mindenki azt mondta, hogy ez jogilag és fizikailag sem lehetséges.

Orbán: nem szétosztani, hanem hazavinni kell a migránsokat

Fotó, címlapi kép: MTI/Koszticsák Szilárd

Matteo Salvini vállalta azt "a történelmi missziót", hogy a migrációt a tengeren is megállítsa, erre korábban egy tengerparti ország sem vállalkozott – közölte a miniszterelnök. Úgy vélte, Matteo Salvini sikerén múlik Európa biztonsága, ezért az olasz politikus nem hátrálhat meg. "Ez a bátorság tiszteletet ébreszt bennünk" – tette hozzá.

Orbán Viktor kijelentette: Magyarország minden segítséget megad a határvédelemhez Olaszországnak.

Kifejtette: akik bejöttek Európába, azokat vissza kell vinni oda, ahonnan jöttek, haza kell őket szállítani. Brüsszel szerint ez nem lehetséges, de a határvédelemről is ezt mondták – emlékeztetett. Úgy vélte, ez igenis lehetséges, csak akarat és politikai elszántság kell hozzá.

Nem szétosztani, hanem hazavinni kell a migránsokat – hangsúlyozta.

Megjegyezte: Magyarország olyan politikát folytat, amelynek értelmében a segítséget kell odavinni, ahol a baj van, nem pedig a bajt kell idehozni.

Orbán: nem szétosztani, hanem hazavinni kell a migránsokat

Fotó: Miniszterelnöki Sajtóiroda/Szecsődi Balázs

A miniszterelnök kitért rá: Magyarország polgárai nevében köszönetet mondott az olasz belügyminiszternek, hiszen "a magyar hűséges fajta és nem felejt", jól emlékszik, amikor az Európai Parlamentben (EP) a magyarokat támadták az új magyar alkotmány miatt, és Matteo Salvini felszólalt, megvédett minket.

A kormányfő kérdésre elmondta: Európában választások lesznek májusban, és "nekünk új bizottságra és új Európai Parlamentre van szükségünk" a határvédelem és a migráció megállítása érdekében. Más, új szellemi alapokon álló Európára van szükségünk, és hogy milyen szövetségek jönnek létre, azt majd az EP-választás után lehet megmondani, most az a dolgunk, hogy minél több magyar és olasz szavazó szimpátiáját összegyűjtsük az új Európa megteremtéséhez – magyarázta.

Ugyancsak kérdésre Orbán Viktor közölte: a mostani találkozóhoz kérte a Forza Italiát vezető Silvio Berlusconi hozzájárulását, mert "vele vagyunk az Európai Néppártban" (EPP). Az EPP-ben két tábor van: az egyiket Emmanuel Macron francia elnök vezeti, ő "fel akarja robbantani" az EPP-t, ő vezeti azt a politikai erőt Európában, amely a migrációt támogatja – vélekedett.

Mint mondta, ezzel szemben "vagyunk mi, akik meg akarjuk állítani az illegális migrációt". Erről az EPP-ben is nagy vita van, és "szeretnénk, ha a mi álláspontunk lenne az általános", és egyértelműen az európai emberek oldalára állnánk, akik nem akarnak illegális migrációt – mutatott rá.

A miniszterelnök kérdésre arról is beszélt, hogy Olaszország erősebb, mint gondolják, az egyik legerősebb Európában. Magyarország és Olaszország mindig jól tudott együttműködni, történelmi hagyománya van az olasz-magyar együttműködésnek, és a választott olasz kormány potenciális partnere Magyarországnak – mondta.

(MTI)

49 hozzászólásarrow_drop_down_circle

namihami
Hazavinni? Felcsútra? Mennyit vonyított a fidesz-média, amikor a Gyurcsány egy (EGY) családot jóllakatott. Most az összeset vinni akarja? Enni is ad nekik? Mert a határon megfeledkezett róla. Igaz, neki és a családnak nagyobb alapterületű és több kastélyaik vannak, mint a Gyurcsánynak. Végszükség esetén a fűtött gyepen is elalhat néhány ezer migráncs.
És még mondja valaki, hogy a Mi Jótevőnk nem a szenvedő emberekért teszi ki szivét-lelkét.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
namihami
Hazavinni? Felcsútra? Mennyit vonyított a fidesz-média, amikor a Gyurcsány egy (EGY) családot jóllakatott. Most az összeset vinni akarja? Enni is ad nekik? Mert a határon megfeledkezett róla. Igaz, neki és a családnak nagyobb alapterületű és több kastélyaik vannak, mint a Gyurcsánynak. Végszükség esetén a fűtött gyepen is elalhat néhány ezer migráncs.
És még mondja valaki, hogy a Mi Jótevőnk nem a szenvedő emberekért teszi ki szivét-lelkét.
SystemError
@Horizont: Nem az olaszokét, csak ennek a hasonszőrűnek. Mivel az olaszoknál már ott vannak és nyilván a szétosztás az érdekük, ezt is kommunikálják(nem ez a pöcs), így ez a találkozó öngól diplomáciai oldalról az olaszoknak szerintem. Azért az, hogy az olaszok kivannak érthető, mivel valós teher van rajtuk, oda tényleg hajószámra érkeznek, de még így sem olyan suttyó megoldásokban gondolkodnak, mint ez gyógyszerfüggő teleszart búvárruha!
steve82
Orbánt kéne szétosztani és 4 irányba elutaztatni, mindenki jobban járna...
kereső
@steve82: na de orbán nem Koppány, hanem államalapitó Szt István nyomdokaiba kivánkozik.
SystemError
@durbincs: Szopófantom IT-s, kezd lehűlni az idő, sok odakint a hideg végtag, amit a fogatlan pudvás kis szádba vehetsz. Már sapit is húzhatsz, hogy ne látszódjon a szopornyica. A kóbor kutyák és Habony miatti aranyered még fáj?
justhpeter
Szerintem Orbánt a szabadsága alatt nem sikerült feltölteni, mert láthatólag ugyanazokat a baromságokat szajkózza mint azelőtt, mielőtt lemerült volna.
Commenter
@kereső:ha István élne azt tenné vele mint Vazullal csak ezért!
tudode
Mit izmozik ez a KÖZJOGILAG ÉRVÉNYTELEN zsetonnal repkedő POLITIKAI KALANDOR akkor, amikor fiacskája Istene még a TERRORISTÁKNAK is talál mentséget
.
„A terroristák sem problémák Jézus számára” – ezrek nézték a sportarénában a világhírű prédikátorokat
24.hu/kozelet/2018/08/28/tuz_konferencia/

"""Szeretnénk meghívni benneteket egy rendezvényre, amit most nem mi szervezünk, viszont teljes vállszélességgel és mellbedobással ott vagyunk mi is, mert hogy szeretnénk képviselni az egyház egységét mi is, amennyire tőlünk telik

– invitálta a rendezvényre az embereket Prekopa Donát is, a Felház egyik vezetője, oldalán a két másik vezetővel,
-
----Orbán Gáspárral és Ember Illéssel. Mivel tavaly cikksorozatot írtam a Felházról – egy, kettő, három és négy –, és itt volt a lehetőség megnézni, milyen egy hasonló, de világméretű szervezet nagy rendezvénye, ezért nem volt kérdés, hogy ott leszek a Tűz Konferencián. Megérte."""
.
TŰZ, ÉS VÍZ egy családban!
karma1
@Horizont: Azert ezt a cikket nem engedi be a propi cenzuraja:

24.hu/kulfold/2018/08/28/salvini-orban-talalkozo/

Vagyis ez arrol szol, hogy orban helybe ment a lofaszert, mert ha valaki, akkor Salvini azert fog kuzdeni, hogy akik nem segitenek a menekultvalsag megoldasaban a szolidaritasukkal, azok egyaltalan ne kapjanak semmilyen penzt az Uniobol...
Hehe...
karma1
@namihami: Felreertetted: orban a menekulteket a SAJAT HAZAJUKBA akarjak visszavinni. Hat nem tudom, hogy ezt az otletet a kibombazott, nyomorban elo menekultek hogyan fogjak fogadni...
division
Be sem kell engedni őket. Újabb TBC - s került be az országba, be fognak hozni annyi vírust amelyek már-már feledésbe merültek hogy...Bőven elég lesz itt nálunk a szúnyog probléma a melegedés miatt. Otthon tegyenek rendet a hazájukban.
division
@karma1: Lehet te sem szeretnéd ha itt is megjelennének olyan vírustörzsek amelyekre eddig még nem volt példa, vagy csak újra felbukkanna, már amennyiben itt laknál. Ebben a témában teljesen egyetértek Orbánnal, még ha már sok másban nem is mindig.
parasutyo
"Nem szétosztani, hanem hazavinni kell a migránsokat" ejjj vitya! már a migráncsokat is! :D nincs már mit hazavinni? most szólok, hogy nem fognak a kertvégi stadionban elférni! meg össze szarnak hugyoznak mindent... és még a rexi kutyát is faszra húzzák... kell ez neked? XD
SystemError
@SystemError: Most miért csinálod a műsort Szopófanti. Ne szerénykedj, mindenkinél megvan az a kis só. Van akinek a necc harisnya vagy egy póz. Neked haldokló végtagok a leszopkodása a gyengéd. Azonnal leszopod mindegy, hogy üszkös-e. Tudjuk, hogy a vágóhídon is ott bujkálsz a dobozok között várva, hogy hazamenjenek az alkalmazottak...Durbi von Szopófanti the only, the best! !
anima
Butuljatok tovább.

Alapból az amerikaiak cseszték el, a demokrácia exportjukkal, hogy kicsinálták azokat a diktátorokat, akik megfékezték a migrációt.
Amit az olaszok csesztek el még tovább, hogy a tengerből kimentetteket nem küldték haza,
nekik kellet volna törvényt hozniuk.
Aztán jött Merkel elcseszett nyilatkozata.
Aztán kiderült, hogy kellenek a hozzáértő emigránsok.
De egyszer már beszopták a törökökkel, tehát nekik tudniuk kellett volna.
Aztán jött Orbán.
És most a két teljesen ellentétes érdek, de nekik fontosabb, hogy a szélső náci jobb egyként lépjen fel...
A NÁCIK uralomra törnek, és ebből háború lesz, mert a NÁCIK ilyenek.

A kurva anyátok, nácik !
Ha harc, hát legyen harc
Egész életemben a háborúra készültem, most megkapjátok mint üveggolyót.
Amikor elkezdődik, szétbaszok mindent, és mindenkit - CSÚNYÁN !!!
Leöllek, mint a disznót, te náci geci !!!
anima
Az egész testem egy fegyver.
Késsel neki megyek a lőfegyvernek.
300 méterre precízen lövök minden szar szutyok lőfegyverrel.
De tudok egy kilométerre is pontosan találni távcsövessel.
Mindenkinek neki megyek, aki ellenem jön.
Die, die, die.
anima
Eljött a nácik kora.
És még a faszopó maffia is hallgat.
Azt a büdös kurva életbe !!!
Mi folyik itt?

Elbaszott maffia.
Elbaszott katolikusok.
Elbaszott Amerika.
Elbaszott Európa.

A kurva anyátok !!!
anima
Hulljon szét darabjaira minden !!!
Mert megérdemlitek, köcsögök !!!
A kurva anyátok, ti gecik !!!
anima
Én túlélem ezt az egész szarvihart, mert egy fucking túlélő vagyok, vágod, baszd meg !?
anima
Posztapokaliptikus szarvihar?
Mindenkit kinyírok!
És nem azért, mert egy geci vagyok, hanem azért, mert mindenki más egy geci.
Posztapoliptikus-apu.

"Apu, te most posztapolaptikus apu lattél?"
"Igen, kislányom, sajnálom!"
"Most akkor megölsz mindenkit?"
"Igen."
anima
Elbaszott beteg egy világ ez - most már.
Nem kell tőletek semmi, beteg állatok!

Még mellétek sem hánynék, ti hulladékok.
Pálinkás Pál
@Horizont: Nem tudom értelmezted-e??? Nem Magyarországról beszélt,hanem Európáról!!!
"akik bejöttek Európába, azokat vissza kell vinni oda, ahonnan jöttek, haza kell őket szállítani"
RonaGyuri
noscitur ex socio, qui noncognoscitur ex se

avagy Őfenesége beteges vonzódása az erőszak-szervezetek vezetőihez

Nem, nem csak – sőt most határozottan nem – arra gondolok, ahogy dörgölődzik a diktátorok különféle egyedeihez Putyintól kezdve, Erdogánon át totaliánus uralkodókig, hanem azokra akik ezt feladatként végzik.
Csak nézem a TV-ben, ahogy ez a dagadt törpe pózolgat és igaz barátként veregeti a Földközi-tengerből kimentő hajók kikötési tilalmával elhíresült olasz belügyér, Matteo Salvini vállát.
Nem, nem egyedi ez nála, hisz gondoljunk csak a közelmúltban Horst Seehofer német belügyminiszterrel eljárt – nem, ez most nem páva-tánc volt – botozójára.
Persze – nár hazánkban ez nem szokás – gondolhatunk az ő és a pártja (akkor még csak bagázs) első igazi pártfogójával az utolsó véreskezű komcsi rendőrminiszterrel, ahogy ő szokta (persze akkortájt) mondani: drága Pista-bátyámja remek kapcsolatára is!
Pálinkás Pál
@Horizont: Akkor mi a problémád...véletlenül most nem mondott baromságot!!!
steve82
@Shikari: Megszólaltál propagandamatyi? :)
namihami
@karma1: Bocs, de rosszul esett, hogy ennyire hülyének nézel. Én, már csak a korom miatt is, de megtanultam olvasni a sorokban és a sorok között is. Nem hittem, hogy ez ennyire nem jött át. Azt hittem, kijön a szarkazmus. Legközelebb direktebb leszek.
staro2
A dagadt összekeverte a közpénzt a migránsokkal.

"nem szétosztani, hanem hazavinni)
verőce21
Nagyot hibázott Orbán ezen a találkozón. Elbeszéltek egymás mellett, OV. pedig kiterítette a lapjait! (Az a macronozás nem kellett volna főleg) Az olaszok nem akarják megállítani a migrációt, ez végzetes tévedés! Szét akarják osztani az illegális jövevényeket másokhoz. Ők majd hoznak közkívánatra még többet is szívesen.
karma1
@namihami: ne tolj le, Kedves, nem Benned van a hiba. Meghalt a batyam, most nincs kedvem a sorok kozott olvasni, CSAK olvasni,.. Ugy, ahogy...
Soha nem is volt baj a Te pengeeles meglatasaiddal...:)
Koszi,..:)
Nessy
OK. Hajóra rakják őket, és vissza viszik. ha megengedik a kikötést, egyáltalán a vizeikre való behajózást.
karma1
@division: Kedves, maximalisan egyetertek Veled - tenyleg nem kellenek virusok Magyarorszagra.
De azert tedd a tudodre a kezed, es nezz Magadba becsulettel: (tudom, Te vegig fogod gondolni!), a kotelezo tudoszurest a magyar egeszsegugy szuntette be, es egy csomo mas szurest is. Nem tolem kell megtudnod a hirt: de a tudobaj MAR legalabb 10 eve sajnos merheto nagysagrendu Magyarorszagon, eppen a kituno szuresi rendszer megszunese miatt.
A kanyaro virust pedig kb. 2 eve ROMAN "honfitarsaink" hoztak be a makoi korhazba, ahol az egesz szemelyzetet megfertoztek es halaleset is volt. Koszonhetoen a romaniai es egyeb orszagon kivuli magyaroknak juttatott ingyenes magyar orvosi ellatasnak .
Ha en most hazamennek Magyarorszagra, hiaba vagyok magyar allampolgar (is) nekem az ellatas allami egeszsegugyi intezmenyben FIZETOS lenne, mert nincs TAJ kartyam. (Jelzem, teljesen igazsagosnak tartom ezt: akinek nincs TAJ kartyaja, az fizessen az alkalmi gyogyellatasert. DE MINDENKI FIZESSEN - aki Romaniabol, Vajdasagbol, Karpataljarol jon, MINDENKI! )

Majd akkor fogom isteniteni orbant, ha valaki el fogja nekem tudni magyarazni, hogy en miben kulonbozok mondjuk egy erdelyi "magyar" allampolgartol, akinek a semjen eroszakolta bele a zsebebe a szavazatok miatt a masodik allampolgarsagot, a magyart. Es mondjuk lehet, hogy mar az illeto magyarul sem beszel , soha egy percet nem dolgozott Magyarorszagon - tehat adot sem fizetett egy fillert sem, meg nyugdijjarulekot sem.)
En igen. 28 even at fizettem nyugdijjarulekot, TB jarulekot, adot - mindent.
Szoval, mi a kulonbseg kettonk kozott???
Eriksson
@justhpeter: 20:34 Ettől függetlenül van benne valami következetes, érdemes lenne komolyan gondolni.
Mindenkinek joga van ott élni, ahol született. Abban kellene segíteni, hogy otthon, a saját szülőföldjükön teremtsék meg nekik a megélhetési feltételeket. Pl: úgy, hogy ne csak a természeti kincsekre utazzanak a volt gyarmatosítók, hanem teremtsenek a családoknak megélhetést és munkalehetőséget.

Érdekes a vélemény amely azt bizonygatja, milyen jó dolog a menekülők befogadása - mondván -, jöjjenek csak, jöjjenek.
Szemben azzal, hogy mekkora tragédia az, hogy a magyar ha élni akar, külföldre megy, migráns lesz .
namihami
@karma1: Részvétem. Head Up!--ahogy az angol mondja.
karma1
@namihami: Koszonom, Kedves, Neki most mar sokkal konnyebb... A hasnyalmirigyrak nem valogat. Soha ne kerulj hasonlo helyzetbe sem - vigyazz Magadra! Hogy a barataid meg nagyon soka kerdezhessek Toled, "namihami?"
namihami
@karma1: A barátom neje éppen nyálmirigyrákkal harcol éppen. És, sajnos a jelek szerint, erősen vesztésre áll.
karma1
@namihami: Jaj,... Ez borzaszto,... Nagy szuksege lesz a baratod csaladjanak is az erore, hogy ezt kezelje,...Nagy szenvedes mindenkeppen, pedig szegeny batyam is megprobalta magat tartani - a vegen mar csak morfint kapott, maskepp nem birta volna... Erot kivanok a baratodnak, a nejenek meg a leheto legkevesebb szenvedest...:o(
Eladott Ország
Orbánt lehet, hogy szabadsága alatt is támadták az elnyomó erők? Görögországból és Horvátországból próbálta védeni a hont a leigázni kész nyugati hatalmaktól? Egy biztos, a mindig fitt és egészséges vezető nem tűnik sem fittnek sem egészségesnek. Talán Németh Szilárd pacalja még segíthet rajta, hogy visszanyerve régi erejét újra megvédhessen bennünket a migránsoktól. Fontos hetek és hónapok következnek, ugyanis kőkemény időszak jön. Az Európai Parlamenti választások a nyakunkon vannak, a tét pedig – természetesen, mi más lehetne? – az ország sorsa. Orbán Olaszország után Kirgizisztánban, majd pedig Oroszországban folytatja harcát az elnyomó nyugattal szemben, amihez minden erejére szüksége lesz.
namihami
@Eladott Ország: És a jelek szerint erősen nyerésben látszik Európa ellen. Ehhez kell a kirgiz lovasság (lásd a kalandozó magyarok sikereit) és a mostani nagy barátságban még az Aurórát is kölcsönadhatja a Putyin. Azt pedig egyszer már eldördült.
Reszkess Európa, jön az ellen.
solidedge
Én nem akarok az Ural mögé visszamenni.
1magyar
Milyen finoman fejezte ki magát, én azt mondanám eltakarítani őket a pichába!
1magyar
@Shikari: mérkell mögött az agyatlan tőkések vannak akik azt hitték majd ingyen szépen besétál
az olcsó munkaerő nekik Németországba.
Csak azt felejtették el, hogy ezek annyira nem hülyék hogy dolgozzanak.
Szülnek egy csomó segélyest akiket tovább kell tartani és pofára esnek a tőkések.
JAJMÁR
Mindent megígérni és mindent megadni... a kutyaszorítóba kerültek szoktak! És semmi köze a diplomáciához.
Lingvist
@solidedge: A finnugor népek öshazája - ha erre gondolsz - az Urál és a Balti tenger között volt és van, Európa észak-keleti részén. Az illetö etnikumok nagy része a mai napig is dialektkontinuumokat képez.
justhpeter
@Eriksson: Biztos sok igazság van abban amit írsz, de végiggondolva azt lehet mondani, hogy a gazdasági menekülteket pont azért üldözzük, amiért a magyarok is nyugatra mennek. A jobb életért. S mindezt az a kormány, aki itthon sem tudja a nyugati megélhetést biztosítani a polgárainak. Tehát a mieink is mennek tovább. Egyenes út ahhoz, hogy a gyerekek, a rokkantak a nyugdíjasok és a közmunkások országa legyünk.
1magyar
@justhpeter: Mert itt is a gazdagok irányítanak és nem gondolkodnak előre. Mi lesz, ki dolgozik majd nekik ha éhbéreket adnak.
Eriksson
@justhpeter: Igen, így is fel lehet fogni. De úgy is, hogy a fehér telepesek elvették az afrikai őslakosok életterét, tűzzel vassal irtották őket, belviszályokat szítottak. Kellett a szinte kimeríthetetlen afrikai természeti kincs, a feldolgozó iparnak a nyersanyag, csak a bennszülöttek útban voltak. Mai napig így megy.
Semmiképpen sem kellene idehozni őket, mert Európa nem fogja elbírni a menekültáradatot, amelyek aztán tovább fognak szaporodni az otthon megszokott ütemben. Belegondolni is rossz!
Azt írod még, hogy " S mindezt az a kormány, aki itthon sem tudja a nyugati megélhetést biztosítani a polgárainak. Tehát a mieink is mennek tovább."
Ha a kormány nem tud megélhetést biztosítani a polgárainak, akkor miért is kellene ide még sok százezer ingyenélő? Mert az ő mentalitásuk, munkabírásuk, tudásuk nem európai minőségű, tehát nem is hasznosítható.
justhpeter
@Eriksson: OK. Mindenki maradjon otthon. Tegyük fel, ez bekövetkezik. Ekkor ki fog itthon dolgozni, adót és nyugdíj-járulékot fizetni ?
Eriksson
@justhpeter: Aki dolgozik azon, hogy megteremtse a maga és családja megélhetését.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.