Manfred Weber, az EPP csúcsjelöltje épp a Fideszről szóló szavazás előtti napon hozta nyilvánosságra elképzeléseit. Például azt, hogy megvonná a pénzt azoktól az államoktól, ahol rendszerszinten sérül a jogállam.

Weber: ha nincs jogállam, nincs pénz

Valószínűleg nem véletlen, hogy éppen a Fidesz Európai Néppártban betöltött tagságáról szóló szavazás előtti napon hozta nyilvánosságra és küldte el az újságíróknak Manfred Weber, a jobbközép konzervatív pártcsalád csúcsjelöltje saját javaslatát a jogállami kritériumrendszerről. Olyannyira nem lehet véletlen, hogy a Frankfurter Allgemeine Zeitungban németül megjelent rövidített változatot Orbán Viktor fotójával illusztrálták.

„Még az Európai Unión belül is nyomás alá került a jogállam és a demokrácia”

– kezdi Weber, majd meg is említi, hogy Lengyelország és Magyarország ellen már folyik az uniós alapokmány hetes cikkelye szerinti eljárás.

„Úgy tűnik, hogy az uniós jog megsértése, a korrupció, az igazságszolgáltatás függetlenségével szembeni politikai manőverek és az alapvető jogokkal szembeni laza hozzáállás aláássa az európai jogállamiságot."

Manfred Weber elképzelése szerint egy kilenctagú, független, a jogállamiság területén elismert bírói testület, amely kétévente valamennyi tagállamról jelentést készít.

A testület háromféle értékelést adhat:

- Zöld kártyát kap az az ország, ahol minden rendben van.

- Sárga lapos lesz az, ahol egyes területeken hiányosságok, jogsértések tapasztalhatók, ellenük az Európai Bizottság kötelezettségszegési eljárást indít.

- Piros lapot kap az, ahol súlyos és rendszerszintű hiányosságokat tárnak fel. Itt az Európai Bizottságnak nincs mérlegelése, az adott tagállamot be kell perelnie az Európai Bíróságon. Ha az Európai Bíróság is megerősíti a súlyos és rendszerszintű hiányosságok meglétét, akkor az Európai Bizottság automatikusan pénzügyi szankciókat vet ki, ami az uniós forrásokhoz korlátozott hozzáférést jelenti. Ezt az Európai Tanács minősített többséggel, vagy az Európai Parlament egyszerű többséggel megvétózhatja.

Aki piros lapot kap, nem kap pénzt

– tette egyértelművé javaslatát a csúcsjelölt.

Forrás: index.hu

43 hozzászólásarrow_drop_down_circle

teuton
@Pegero: Hat sok fogalmad nibncs a dolgokrol... De ki lehet lepni az EU-bol es belepni a Szovjetunioba! Nagyon egyszerü, csak egy nepszavazas kell es talalnod kell meg hozza kb. 4 millio magadhoz hasonlo együgyü birkat...
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Commenter
Jó. Akkor nem részben, hanem teljesen tessék elzárni a pénzcsapot. Már tegnap is késő lett volna. A Fideszt pedig tessék holnap kizárni a Néppártból, mert már tegnap is késő lett volna.
SystemError
Dehogy nincs pénz, csak Putyin utalja Lölőnek..
RonaGyuri
@SystemError: na azt várd meg míg Putyin pénzt ad ennek a bagázsnak, ő csak segít nekik lopni tőlünk!
Eriksson
Mit nem beszél a német...
by Petőfi Sándor
SystemError
@RonaGyuri: Jogos...:) ha csak a MET-et nézzük, ahol 2 ember ül évi 150 milliárdért és az egyik orosz...
teuton
@Pegero: Hat sok fogalmad nibncs a dolgokrol... De ki lehet lepni az EU-bol es belepni a Szovjetunioba! Nagyon egyszerü, csak egy nepszavazas kell es talalnod kell meg hozza kb. 4 millio magadhoz hasonlo együgyü birkat...
colibri
Érdekes! Kövér a parlamentben önhatalmúlag hajtja végre retorzióit, az ellenzéki képviselők teljes havi jövedelmét lekpcsolja, anélkül, hogy valaki figyelmeztetné, hogy ejnye-bejnye, ezt nem kéne... Bezzeg a német vezető jelölt belengetett sárga, piros lapjaitól milyen rosszul vannak egyesek, pedig anélkül, hogy szimpatikus lenne ez a Weber, ebben a témában jól gondolkodik. Már így is rengeteget elnéztek a jogállamiság eltaposásáról, ideje dumálás helyett cselekedni is!
Ronin2
Majd szól valaki a német gazdaság vezetői közül ennek a manusnak,hogy a kedvéért nem fogják feladni a negyedáron dolgozó piacokat,köztük Magyarországot sem.
Ezek a senkik által meg nem választott önjelölt EU-megváltók csak hülyét csinálnak magukból.
Persze,a korrupcióellenes bizottság jó lenne,de valahogy az EU-ban sem találna 3 igaz embert az Öregisten sem,mint anno Szodomában..
arcmás
Orbán nem tartja be a törvényeket (a sajátjait sem), és nem fogadja el a jogerős ítéletet.
Milyen gané, már ez a kis geci!?
Történelemhamisító egyentankönyvvel butítja a fiatalságot ez a söpredék aljadék.

Volt egy pont, amikor konszolidálhatott volna, de nem tette - mert hivatalosan is beteg mentálisan.
Most meg már késő.
Ennek nem lesz szép vége.

És igen, lázadnak a népek !!!
A populisták ellen !!!
Akik csak ócsárolni, meg hangulatot keltei tudnak pillanatnyi népszerűségért, de tisztán látszik, hogy romlott, korrupt, erkölcstele, a saját népüket bántő aljas férgek.

Gyűlöllek titeket, és...
Nessy
@Ronin2: Már elnézést, de az uniós képviselőket az uniós országokban választják Sőt van ahol unión kívüliek is szavazhatnak egy uniós állam képviselőire. Igaz, kicsit drága szavazatok, de pl. nálunk így múlat egy kormány.
arcmás
Majd lesz pénz az oroszoktól, mag a kínaiaktól - persze qrva nagy kamatra, de a hülye magyar választópolgár fizet hülyén vigyorogva.
Demokráciából egyes - ti patkányok !!!
Milyen nép már az, amelyik nem tud mit kezdeni a szabadsággal, és önként és dalolva rabszolgának áll újra?
Tépjen is a balsors titeket, nyomorultak!
SZÁNALMAS BÉNA BANDA !!!
arcmás
Pénz?

Orbán pénzért akar nagy családokat, gyerekeket venni.
A Néppárt pénzér akar engedelmességet, lojalitást, demokráciát venni.

Mi a különbség a kettő között?
Semmi!

Ha nincs hajlandóság...
Ha csak a pénz miatt látszólag néz ki úgy...
Ha több problémát generál, mint amennyit megold...
És ugye ott vannak a változók, amikkel senki nem számol, amik boríthatják az egészet...
Szerencsi Irma
@colibri: A parlamentben a saját maguk alkotta törvények az irányadók. Ha ez a kergebirka társaság úgy érzi rájuk nem vonatkozik - mire is tettek esküt? Beválasztották őket - viselkedjenek felnőtt emberek módjára. Nem érzik magukhoz is méltatlannak ezt a viselkedést? Bohóckodást?
Yoda69
Ki kell rúgni a fideSSt, és megvonni az uniós támogatásokat. Így lehet őket megbuktatni és visszaállítani a demokráciát.
desiro
@durbincs: @durbincs: @durbincs: @durbincs: @durbincs: @durbincs: @durbincs: @durbincs: @durbincs: @durbincs: @durbincs: @durbincs: @durbincs: @durbincs: @durbincs: @durbincs: @durbincs: @durbincs: @durbincs: @durbincs: @durbincs: @durbincs: @durbincs: @durbincs: @durbincs: @durbincs: @durbincs: @durbincs: @durbincs: @durbincs: @durbincs: @durbincs: @durbincs: @durbincs: @durbincs: @durbincs:
Ennyi hülyét egy rakáson.
colibri
@Szerencsi Irma: Nem! Ne csináljunk már úgy, mintha csak a mostani ellenzék lenne "kergebirka társaság", aki bohóckodik és méltatlanúl viselkedik... Fideszes empátiával hamar elfelejtjük, hogy milyen volt kedvenc vezetőnk ellenzékben a parlamentben! Csak egy picikét vissza kell gondolni, de ha nem megy segít a Google! Kordonbontás, kivonulások, stb.. minden megtalálható egy kis keresgéléssel...
Eladott Ország
@durbincs: Írod "megprobálhatná ? ha már a bolsi haverja, ilyen nívótlan,sex tivornyás?"
m.blog.hu/te/tenytar/image/25_23295_727359_c784b7f80a58d5f06c608de7082a3e1c_9c2bb9_301.jpg
i2.wp.com/balramagyar.hu/wp content/uploads/2017/09/21687488_715745548624051_7805232243783610093_n.jpg?w=960
uploads.disquscdn.com/images/f859baa0e731464e4d544eeff7b1d754961a84164bce4cec23a9dc9f4b226b45.jpg?w=600&h=646
hirpress.hu/cikkimg/201503/15227.jpg
djnaploja.files.wordpress.com/2015/03/orban_2_.jpg
Nem azokat kell lekomcsizni, te fideszes bunkó szarházi seggfej, akinek családjából "málenkij robotra hurcoltak el öt évre."
A bunkó legalja kommunistákat a fidesz soraiban kell keresni, hogy ba@zdmeg a fajtádat!
tulipan
@durbincs: : Mi van, te sötét, kretén narancsos seggnyaldosó, szaros pofáju, félfaroknyi Sügér? nyomkodjátok egymást, jó melegen, Shikarival rendületlenül, ott abban a ploesti bánykecódban, kellő menyiségű bányalóvizeletpáleszt vedelve? a játszóterek részeges, ballonkabátos rémei, IQ-bajnok, imposztorok vagytok! nicsak, sexeltél már ezzel a Vebberrel ? mesélj már ? egymás zokniját-alsókáját,elhoztátok ? A nyomi nyáladzó, Shikari kuksolt: tartotta a petros lámpát a lilás aktus alatt ? Hát nem egy Pazar ? a többi narancsos haverjuk meg nyitogatta a Ballonkabátját a rítus ütemére a hokedlin ? Ugyibár ?? az a rettenet ez a román Ákkcentusotok ? +Ti egy tök tudatlan-tanulatlan s buta rémségek vagy? elég? jah, azért elmehetnél a bányaorvosodhoz ? kérned kéne 1 kéregfestést ,nagyon hirtelen butulsz, végleg..,. a sertéstelepen azért ugyi, mint minivirsist felvettek ? szaladj mert a disznokák sivalkodnak?hisz az etetésük meg a te feladatod ? ennyi eszed mág maradt ? ha feldöntöd a vályukákat bizony kipenderítenek a jó állásodból ? hord el magad innen, sűrgősen, visssza oda, ahová való vagy ? a narancsos disznokáidhoz ? rettenet alacsony színvonalú ?azért moshatnál reggel inkább fogat? orcát is ?mielőtt ide köpködnél? rettenet messziről, a román Ploestiből ? nehéz ez neked, ugye ? Te buta narancsos bértollnok...
mérnek valahol a naracsnyik központban, felül ,szerencsétlen, amikor éppen a cipödre vizelgetsz ? Különben meg, hiába szeretnéd annyira, mégsem lakhat mindenki, veled együtt, a romániai
Ploestiben! Vagyunk jó néhányan magyarországi lakosok!!!
Mi a hézag? Csak nem attól reszkedsz, hogy a viziiló főnököndknek nem jön elég pénz? Nyugi, nem fog, éhezni, ahogy Te sem, hiszen összelopkodott már eddig elég "tartalékot"!!!
Csizmás Kond
...és mi lesz akkor ha ezt a wébergyereket nem is választják meg ?
Peller Anikó
@Shikari: Így van, igazad van. Legyen 1000 % védővám minden Eus termékre.

És akkor vehetnél végre magyar grippeneket, magyar narancsot, magyar banánt, magyar suzukit, magyar Sony tévét, magyar számítógépet de mégjobb ha mindez orosz.

És akkor végre boldog lehetni minden fideszes bunkó (remélem te nem vagy az:)
Yoda69
@Shikari: Aha, es mi lesz a nemet es japan auto gyarakkal nagyokos?
Elmondom neked ha kilepunk az Uniobol masnap itt allamcsod lesz. De meg az se kell hogy kilepjunk, eleg ha belenget egy ilyet O1G, es a forint osszezuhan.
De csak mondjal ilyen okossagokat.
Aki Én
Ez a hír egy dolog. De, hogy a fideszes eszelősök miket írnak ide, az valami egészen elképesztő. Még mindig megtudok lepődni azon, hogy ezek a fideszes szimpatizánsok milyen eszméletlenül buták.
Komolyan mondom, sokkoló.
RonaGyuri
Egy eposzi jelző margójára

ártunk és qurmányunk propagandája egyik blőd baromsága

„A senki által soha meg nem választott”; ha jól emlékszem a blődli Orbántól származik - de ahogy értelmes szlogenek esetében is gyakori ez sem biztos – újra és újra felmerül. Kezdve az EB és az EP vezetése, de akad olyan is mikor az EP-re vonatkoztatva. Sőt a minap az EPP vezetésre vonatkozóan is elhangzott.
Nos a dolog úgy áll, hogy mindez egy olyan országban, ahol az államfőt sem választják. Ami pedig a „választottakat” illeti az is erősen sántít.
Az un. alaptörvény – ami nálunk az alkotmány helyett van – a hatalmat (pontosabban a közhatalmat) a nép választott képviselői útján gyakorolja. A 49/XX-asban is hasonló mondat volt csak a dolgozó népről, míg a madár-láttában a dolgozó elhagyásával.
Kezdjük azzal, hogy hazánkban a Miniszter elnököt sem választották, sőt. Még csak nem is választott képviselőkből. A negyedik ciklusát uralkodó Orbánt sohasem választották meg, Lévén mindig egy párt delegáltjaként jutott a parlamentbe. Ráadásul az első két alkalommal még olyan listán sem szerepelt, amire lehetett szavazni. Azóta – az átalakított rendszerben – a dolog összemosódik, mivel az un. töredék-szavazatokból is listás szavazatokat csináltak.
tulipan
@Yoda69: NEM HISZEM!!! Előkaparnak a narancsos hiénák valamit az ellopott milliárdokból, leállítjk a folyamatban levő beruházásokat, befagyasztják a béreket, ellopják a megtakarításokat!!! Valahogy nehogy elfeledd, ezeknek a HATALOM, MINDENNÉL FONTOSABB!!!
tulipan
@SystemError: Annak mi lesz az "ÁRA"???
Peller Anikó
@tulipan: amikor ellopjék a megtakarításokat (a te állampapírjaidat) akkor néhány hónap múlva már nem lesz mit ellepni. És akkor egymásnak esnek, néhányan kilépnek a fideszből, néhányan bocsánatot kérnek, hogy ők nem is olyanok csak parancsra cseleked tek, bocs narancsra, aztán szépen kimarják egymás szemét.

De abban igazad van, előbb a mienket.
tulipan
SIKERÜLT, ebben a nagy, az egész világ ellen vivott harcában" a narancsos rinocérosznak SIKERÜLT elérnie, hogy a brüsszeli sajtótájékozattón, a megjelent úságirók KIRÖHÖGTÉK!!! Ügyes!!!
hvg.hu/itthon/20190321_Elkepeszto_magyarazatokat_hoz_a_kormanykozeli_a_sajto_a_Fidesz_felfuggeszteserol?s=hk
tulipan
@durbincs: Na kis melegke, le sem tagadhatod, hiszen az egyik legnagyobb narancsos orbánseggnyaldosó vagy te félfarkonyi Sügér onnan, a Pléoesti mélyitett denevérszartól bűzos bányakecóban, ami nem is csoda, elvégre a vezéred bőven MEGFIZETI a "szolgfáltatásodat"!!!
1magyar
Ez áll a 2004-es uniós szerződésben?
desiro
@Shikari: ANYÁDAT MEG VIDD KI AMSZTERDAMBA VAGY HAMBURGBA A KUPIBA.
1magyar
Azért az kérdéses, hogy miért nem venezuelai keresztényeket fogadnak be inkább mint muszlimokat?
Felmerül emiatt a kérdés, hogy tényleg a fehér fajt akarják kiirtani?
magyarbakancs
@durbincs: Téged meg le hánynak te kérdőjeles idióta Fideszes segg nyaló.
simmering73
Na, lehet a nadrágszíj után kapni nertársak. Célegyenesben az ország.
kokopelli
@Commenter: Azon ß@rnék be,ha a nagypofájúak egy kilépés után vízummal közleked-
hetnének az EU-n belül! A kinnt dolgozó polgártársak örülnének a kötelező "Arbeitserlaubnis"
bevezetésének..stb..stb! Az autógyárakkal nem lehet senkit megzsarolni,mivel azonnal beug-
ranak a többi országok! A kormánynak semmi sem drága!mert a rablott vagyon már régóta a
határon túl fiadzik!
tulipan
@durbincs: Mi van, te meleg orbánseggnyaldosó, szaros pofájú Sügér, ot a Ploesti mélyített bányakecódban, a meleghaverod,Shikarival, ? a Petro mellett ? a bedes Denevér-kulát rágicsálva? Most aztán nyaldoshatod a gazdád seggét!!! :) a sertéstelepi? menj már szaporán a tiszta vízért mosd ki a vályúkat újra , csili-vilire ? etetés lesz,a narancsos malackák megéheztek,hajrá? azt ropd ám sebesen és ne lopjd a munkát,mint bányába 50IQ-s a fejét meg ne verd állandóan a falba jó, mert múgy is egy született agyrepedt ,s csak bocskoros bedesbaki vagy? azt meg ne próbálj hablatyolni te szerencsétlen, hisz soha nem ment az neked? verembe világrajöttél nem kell hogy megint 2 napig ugasd a holdat ,a giliszta alkatoddal ? a tücsöknyi hangoddaal ? Rettenet Bedes Kapcás szörnyeteg?
tulipan
@durbincs: : Mi van, te meleg orbánseggnyaldosó, szaros pofájú Sügér, ot a Ploesti mélyített bányakecódban, a meleghaverod,Shikarival, ? a Petro mellett ? a bedes Denevér-kulát rágicsálva? Most aztán nyaldoshatod a gazdád seggét!!! :) a sertéstelepi? menj már szaporán a tiszta vízért mosd ki a vályúkat újra , csili-vilire ? etetés lesz,a narancsos malackák megéheztek,hajrá? azt ropd ám sebesen és ne lopjd a munkát,mint bányába 50IQ-s a fejét meg ne verd állandóan a falba jó, mert múgy is egy született agyrepedt ,s csak bocskoros bedesbaki vagy? azt meg ne próbálj hablatyolni te szerencsétlen, hisz soha nem ment az neked? verembe világrajöttél nem kell hogy megint 2 napig ugasd a holdat ,a giliszta alkatoddal ? a tücsöknyi hangoddaal ? Rettenet Bedes Kapcás szörnyeteg? moslék Ajakú bányarecskás ?
Tácsad a szád megyek WC-re..
kokopelli
@Nessy: ...miért is zavarná az egybites fideszes "szagértőket" a valóság? (;-))

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.