A Spanyol Szocialista Munkáspárt (PSOE) megnyerte az előrehozott parlamenti választásokat – jelentette be Isabel Celaá spanyol kormányszóvivő vasárnap este Madridban, a szavazatok 93 százalékos feldolgozottságánál.

A szocialisták nyerték a spanyol választást, koalíciós tárgyalások jöhetnek

Pedro Sánchez miniszterelnök, a Spanyol Szocialista Munkáspárt (PSOE) főtitkára voksol Pozuelo de Alarcónban 2019. április 28-án, az előrehozott spanyol parlamenti választások napján. Fotó: MTI/EPA/EFE/J.J. Guillen

A bejelentés szerint a Spanyol Szocialista Munkáspárt (PSOE) 122 mandátummal végzett az élen, míg a korábbi erőjelzéseknek megfelelően a Néppárt (PP) kapta a második legtöbb szavazatot.

Ezzel együtt a konzervatívok eddigi legrosszabb választási eredményüket könyvelhetik el a megszerzett 65 mandátummal, ami hatalmas vereség eddigi 134 mandátumukhoz képest.

Bejutott a törvényhozásba a VOX párt is, a radikális jobboldali erő 1982 óta most először nyert parlamenti képviseletet Spanyolországban, egyből 24 mandátumot szerezve.

Forrás: MTI

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Yoda69
Gratulalok a gyozelemhez! Visszaadta a hitet hogy gyozhet a jozan esz a populizmus felett.
Hajra Europa, hajra Unio!
Remelem majus 26-an hasonlo eredmeny szuletik az Europai Parlamenti valasztason, es akkor az orban fele suttyo gecik vegkepp hatterbe szorulnak.
Jozefina
Minden józanul gondolkodó és Európa jövőjéért küzdő embernek egy egy hatalmas győzelem!!! Csak gratulálni lehet a spanyol népnek!!! Sajnos a nemzeti populizmus, a radikális jobboldal is erősödött, de valószínűleg ők is rájönnek majd, hogy a jövőt nem ők képviselik.!!! Hasonló eredményeket kívánok a közelgő EU választásokon is.
almalibre
Örülök, hogy szakértői véleményeket olvashattam. A legutóbbi szocia kormányzás után a joboldali kormány nagy nehezen visszahozta az országot a gazdasági összeomlásból. Persze ennek sok népszerűtlen intézkedés volt az ára. A katalánok is rendesen bekavartak a joboldali kormánynak, a szocik viszont amnesztiát igértek a raboskodó “forradalmároknak” a támogatás fejében.
A szocik programja 3 ponban beszél a gazdaságról, és 60 pontban a jólét, jog, tudomány, a fenimizmus, egyenlőség, és a nemzetközi kapcsolatokról.
Persze a megoldást (mint mindig) abban keresik, hogy a gazdagokat jól megadóztatják, csak azt felejtik el mindig, hogy ezek a gazdagok adják a munkát a társadalom többségének. Ha a gazdagok fojtó kantárt kapnak, a gazdaság féket kap, a dolgozók az utcán találják magukat (igaz, ezek nem állami alkalmazottak). Ezzel szemben akarják támogatni az egészségügyet, oktatást, nyugdíjakat, stb… Nincs rá forrás? Sebaj, lesz kölcsön, végül is van tartalék, a spanyol eladósodás csak 97.1% a nemzeti ösztermék viszonylatában… Tehát egyet értek, szép jövő vár Spanyol országra!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.