Egyébként a határozatot nagy többséggel megszavazták.

Ezek a fideszes EP-képviselők nem akarják, hogy az Európa Tanácsban kivizsgálják az orosz kapcsolatot is feltáró máltai újságírónő meggyilkolásának ügyét

Archív kép Daphne Caruana Galizia máltai oknyomozó újságíróról, akit az autójába rejtett pokolgéppel 2017. október 16-án a Mostában lévő otthonának közelében maggyilkoltak. Az 53 éves Caruana Galizia tárta fel többek között a hazája és az úgynevezett panamai offshore-botrány közötti összefüggéseket. (MTI/EPA/The Malta Independent)

Döntött az Európa Tanács: vizsgálatot kell indítani az autójában felrobbantott máltai újságíró ügyében. A kormányzati és ellenzéki korrupciót, illetve

a máltai elit alvilági, orosz és azeri kapcsolatait feltáró

Daphne Caruana Galiziát 2017 októberében gyilkolták meg, és azóta sem oszlanak a kétségek az elkövetőkkel és a nyomozás függetlenségével kapcsolatban.

A határozat a holland néppárti képviselő, Pieter Omtzigt jelentésén alapul, és nagy többséggel szavazták meg: 72 igen, 18 nem, 3 tartózkodás. Nem annyira nehéz kitalálni, kik nyomtak nemet. Az itt található összesítés szerint a 18 elutasító szavazatot a következők hozták össze:

a két olasz kormánypárt és Berlusconi pártja egy-egy képviselője,

egy ciprusi szocialista,

négy török Erdogan pártjából,

hat azerbajdzsáni képviselő

és négy fideszes. Név szerint: Németh Zsolt, Csöbör Katalin, Tilki Attila, Nacsa Lőrinc.

(444.hu)

Címlapkép: Youtube, BBC

26 hozzászólásarrow_drop_down_circle

RonaGyuri
világos ellenzik az "elit alvilági, orosz és azeri kapcsolatait feltáró" dolgokat! =))
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
RonaGyuri
világos ellenzik az "elit alvilági, orosz és azeri kapcsolatait feltáró" dolgokat! =))
Dr plágium
Putyinnak ismét sikerült benyalni, vagy majd azt mondják csak véletlenül nyomták a nem gombot?
tudode
Bizonyára amiatt nem "akarják" a fityiszesek, mert össze vannak zavarodva szövegértelmezésileg.
.
Üzent ezt, azt, amazt. Ember legyen a talpán aki értelmezni tudja, hogy kitakar, betakar ÜFÉLESÉGE sem tudja mit akar, miközben csapkodta/ja a nyilászárókat
.
Lehet válogatni:
.
https://www.youtube.com/results?search_query=...
.
Nagyon zavaroSS a góré!
tulipan
Na, ez igazán NAGYON IS JELLEMZŐ, erre a sötét, bunkó HARAMIA CSORDÁRA!
kereső
Máltai elit alvilági kapcsolatai ,orosz-és azeri szálakkal.Nem lepődnék meg, ha magyar szálat is találnának.
human
Kíváncsi vagyok, hogy a kormány körök érintettségén kívül mi lehet az indoka a fidesznek arra, hogy egy gyilkossági nyomozást akadályozzon?
Ahogy MZP mondta nem csak EU ügyészségre, de egy EU FBI-ra is szükség lesz nagyon.
Nessy
@kereső: Ha ott nem is, de máshol esetleg. Ergo leszavazzák a kivizsgálást! Otthon érzik magukat, egy bizottsági ülésen, ahol ab start mindent leszavaznak, amit más nyújt be.
nezelodo
Miért, a maffiatagok mikor akartak egymás ellen vizsgálatot?
namihami
Ki kell minden bizottságot zárni, ami vizsgálódhat.. Mert minden, amit Fidesz-szinten is vizsgál(hat) az ellenség, arról sose tudhatják, hogy melyik szál fog egy tiborczi, mészárosi (orbáni) vagy egyéb baráti/üzleti vonalhoz kapcsolódni. Éppen ezért jobb még a lehetőségét is kizárni a dolognak.
Szeparepa2
Ezzel újra beismerték, ezeregyedszerre, hogy legalábbis bűnrészesek, de inkább abszolút bűnösök... Sok birka nem lát a szemétől... ezek a mocskos náci hazaáruló rablógyilkos banditák nem engednek korrupció ellenes ügyészséget, nem engedik bemutatni, a magyar korrupció kimutatásokat... minden ilyennel SAJÁT BŰNÖSSÉGÜKET ISMERIK BE ABSZOLÚT ÉS 100% BIZONYOSSÁGGAL...
bencemacska
Nagyon beszédes a nemmel szavazók listája:

" a két olasz kormánypárt és Berlusconi pártja egy-egy képviselője,
egy ciprusi szocialista,
négy török Erdogan pártjából,
hat azerbajdzsáni képviselő
és négy fideszes. Név szerint: Németh Zsolt, Csöbör Katalin, Tilki Attila, Nacsa Lőrinc.

És mivel foglalkozott az újságírónő:

"A kormányzati és ellenzéki korrupciót, illetve
a máltai elit alvilági, orosz és azeri kapcsolatait feltáró
Daphne Caruana Galiziát 2017 októberében gyilkolták meg, és azóta sem oszlanak a kétségek az elkövetőkkel és a nyomozás függetlenségével kapcsolatban."
VAN, AKINEK NEM VILÁGOSAK A ÖSSZEFÜGGÉSEK???
Borsodi
A szemetet össze fújta a szél rendesen.A fidesznek ott a helye nem is kétség.
Commenter
Németh Zsolt apja, Németh Géza lelkész forog a sírjában. Akik nemmel szavaztak azok a gyilkosokkal vállaltak szövetséget. Nagyon emlékeztet ez a Khashogdzsi, Politkovszkaja gyilkosságokra, valamiért az autoriter rezsimek így bánnak el az oknyomozó újságírókkal.
Commenter
@papa.49: egy normális párt azonnal visszahívná a nemmel szavazó képviselőket, és a pártból is kizárná őket. Aljasság, Fidesz a neved.
bencemacska
@Commenter: ma, 20:51
Épp a fiával beszélt telefonon a robbantás időpontjában. Egyenesben hallotta a fia a robbanást. Mire odaért, már minden égett.
És Németh Zsolt - aki szintén elsőként látta a halott anyját - nem akar segíteni a gyilkosok felderítésében,
Commenter
@bencemacska: Szörnyű az újságírónő végzete. Németh Zsolt akinek az apja lett öngyilkos maga is tragédiát élt át, de mára azt hiszem immunis lett mások tragédiájára.
lampa laz
Gondolom van félnivalójuk, h a nyomozás során kiderülne egy-két fideszes politikus érintettsége is a korrupciós ügy kapcsán. Elég a nemmel szavazó országok névéit végig olvasni, h értsük miért is csatlakozott a magyar brigád is ehhez az alakulathoz. Amúgy borzasztó szégyen!
papa.49
@Commenter: Na de a fütyisz mint NORMÁLIS PÁRT ne röhögtess ))))))))))))))))))
Commenter
@papa.49: természetesen egy abnormális párt tagjai nemmel szavaznak, mindenféle következmények nélkül. A helyükön maradnak a nagyon nemzethy keresztények, hogy is van ez a "ne ölj!"?
papa.49
@Commenter: Azt hiszed ezek ismerik a TÍZPARANCSOLATOT szerintem BIZTOS HOGY NEM, ezek csak a LOPÁS PARANCSÁT ISMERIK !!!
Desischado
Mindig szégyenezem, hogy ezek az aljas férgek szólnak kint, bennünket minősítenek. Amúgy szerintem is van összefüggés, félnek, hogy ők is képbe kerülnek. És ez világos üzenet, hogy a korrupcció ellen nyomozókat meg is lehet gyilkolni, úgysem vizsgálják!
papa.49
@Desischado: Sohase szégyelld, amit ránk irkálnak, csak figyeld meg ha ,,szopik a mutatvány,, (márpedig hamarosan az lesz) eltűnnek, és mint újra megvilágosodottak fognak nyalni az új hatalomnak, csak akkor össze kell őket szedni, és a nertagokhoz csapni, élvezzék a társaságukat !!!
Lepényleső
Úgy ne végződjék mint nálunk az olajozással kapcsolatos vizsgálatok? Aki vallott,akinek
vallott,aki bármiről tudott s pofázott,az már mind halott? A fővádlott pedig minden
nyomozati anyagot nyolcvan évre titkosított?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.