Továbbra is kritikus állapotok uralkodnak déli szomszédunknál a koronavírus-járvány kapcsán. Ha a rendkívüli intézkedések nem segítenek, akkor lezárhatják a fővárost.

Egyre súlyosabb a helyzet déli szomszédunkban, tíz városban hirdették ki a rendkívüli állapotot

A dél-szerbiai Novi Pazarban és a térség más kórházaiban zsúfolásig megteltek a kórházak betegekkel, de igen sok a fertőzés Belgrádban, valamint a Vajdaságban is. Naponta több mint 300 az új koronavírusos fertőzések száma – írja a Népszava.

Zoran Gojkovic egészségügyi államtitkár közlése szerint 240 egészségügyi dolgozó betegedett meg. Szerbia tíz városában hirdettek ki rendkívüli állapotot, így Novi Pazaron és a fővároson kívül Tutinban, Kragujevacban, Vranjéban, Ivanjiciben, Szabácson, Cacakban, Kraljevóban és Ariljéban. Zoran Radojicic belgrádi polgármester közölte, ha a rendkívüli intézkedések nem segítenek, akkor lezárhatják a fővárost.

A belgrádi Stark Arénát hétfőtől 500 férőhelyes kórházként használják.

(Népszava)

Cikk- és címlapkép: MTI/Molnár Edvárd

69 hozzászólásarrow_drop_down_circle

tudode
Hurrá!
.
----- Orbán Viktor: Magyarország nem enged be nem uniós polgárokat
.
koronavirus.gov.hu/cikkek/orban-vikto...
.
""""Nem enged be unión kívüli országokból érkező polgárokat Magyarország Szerbia kivételével, mert az ellentétes a magyar emberek egészséghez fűződő érdekével - közölte Orbán Viktor miniszterelnök az Európai Unió azon javaslatának megvitatása után, amelyben azt kérik, hogy a tagállamok nyissák meg határaikat 14 nem európai ország előtt."""
.
Ezzel NEM A TŰZZEL, a bennszülöttek egészségével játszadozik a MINDENRE HATÓ, olan törzzsel, amije van nekije!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
tudode
Hurrá!
.
----- Orbán Viktor: Magyarország nem enged be nem uniós polgárokat
.
koronavirus.gov.hu/cikkek/orban-vikto...
.
""""Nem enged be unión kívüli országokból érkező polgárokat Magyarország Szerbia kivételével, mert az ellentétes a magyar emberek egészséghez fűződő érdekével - közölte Orbán Viktor miniszterelnök az Európai Unió azon javaslatának megvitatása után, amelyben azt kérik, hogy a tagállamok nyissák meg határaikat 14 nem európai ország előtt."""
.
Ezzel NEM A TŰZZEL, a bennszülöttek egészségével játszadozik a MINDENRE HATÓ, olan törzzsel, amije van nekije!
Nyírfa
Viktor, még mindig jöhetnek a szerb barátaid? És az ukrán szavazóid?
Gondolod, hogy itthon marad majd ember, aki ezek után rád fog szavazni? Egyáltalán, '22-ben még a politika színpadán fogsz játszani?
Gyütt Mönt
@durbincs: koma, kihúztad a gyufát. Eddig csak te támadtál, de fordult a kocka. Azt olvastam, hogy bedegeci vagy, később meg hogy nem a bede. Akkor csak a geci?
namihami
Igaz, hogy sz@r a helyzet, de Vezérünk legalább a határ(oka)t nyjtva tartja. Legalább a vírusnak legyen könnyebb a dolga, ha már az embereknek nem.
Na, otthonülni már unó honfitársak, kinyílt és nyitva a világ. Lehet menni...
Nyírfa
@Gyütt Mönt: Nem akarod abba hagyni?
Clavigo
Gratulálok a nyitott szerb - magyar,,ukrán magyar határokhoz. Fénylő Csilagunk meg rakja teherbe a qrva @nyját ,,..oszt jó napot. taps- ovésön...!!!
Nessy
@Nyírfa: Én is ezt akartam kérdezni. Megártott neki is az UV sugárzás.
Nessy
@namihami: Az unión kívűl nem jöhetnek, mert az veszélyezteti a magyar emberek egészségét! De a környező országokból, ahol már településeket zárnak le, "hű magyarjaik" jöhetnek, ők nem fertőzik meg a honi magyar embereket! Könyörgöm, nyissák vissza az OPNI-t!
Nyírfa
@Nessy: :)) Eddig tök normális volt.
Nyírfa
@Nessy: Szerintem a VIP-börtönt előrelátóan maguknak építették.
colibri
Javaslom, Szerbiából ne engedjenek ide senkit, inkább orbán menjen Vucichoz hetente!
justhpeter
@colibri: Javaslat elutasítva !!! Tökéletesen elég, h a jó Viktorunk csak 1X megy és utána bezárni a határt.
SystemError
Na számít a meleg? Mindenki csak ésszel, mert Orbán a nyári gazdaság kimaxolására fog menni 500 idős ide vagy oda...megéri neki
Nessy
@SystemError: A költségvetésnek is! Kevesebb egészségügyi és nyugdíj költség! Kell a turizmusra Lőrinc barát és tsai számára!
SystemError
@Nessy: Szörnyű ez az utópia. Merkely is egy báb... ez az elmúlt hetek nyilatkozataiból egyértelmű lett számomra..:( Mindenki kezelje ugyanúgy a dolgokat, mint 1-2 hónapja. Egy rosszabb van a lélegeztetőgépen döglődésnél, ha 35 fokban kell egy lélegeztetőn döglődni, amiről kiderül, hogy légzéssegítő..
Nyírfa
@SystemError: Én készülök, ugyanúgy tartalékolok mint egy hónappal ezelőtt, kesztyűt is húzok, és rendre megkérek mindenkit, aki a nyakamra áll, hogy legyen kedves távolságot tartani. Az emberek semmit nem tanultak, ledobták a maszkokat, a boltokba simán beengedik maszk nélkül a vásárlókat, egymás hegyén-hátán tolakszanak...mi kéne még, hogy felfogják, ez a járvány nem fog véget érni azzal, hogy csökken a fertőzések és a halálozások száma. A legnagyobb baj, és, persze, csalódás, hogy a többség nem érti, teljes életmód-, gondolkodásmód- változásra van szükségünk ahhoz, hogy a föld továbbra is otthont tudjon adni az emberiségnek. Hogy fennmaradjon egyáltalán az emberiség.
Nessy
Hiszen nap, mint nap azt harsogják, hogy mi kormányunk milyen okos, milyen ügyes, ránk nem veszélyes a vírus, hiszen alig volt fertőzött. Most meg már pláne nem lesz, hiszen a több tesztet tiltja a tiszti főorvos! Orvos??? Szabadon lehet jönni menni a fertőzött országokba, országokból.
simmering73
Csak Szerbiából jöhetnek korlátozás nélkül az emberek - mondta fényes tekintetű vezénylőtábornokunk. Köszönjük.
Eriksson
@tudode: " Európai Unió azon javaslatának megvitatása után, amelyben azt kérik, hogy a tagállamok nyissák meg határaikat 14 nem európai ország előtt."

Ha jól tudom, Szerbia európai ország. A nem európaiaknak meg kívül tágasabb.
Továbbra sem kellenek migránsok. Semmilyen ürüggyel.
tudode
@Eriksson: .
----- Húsz éve bontották le a vasfüggönyt Ez lett! Átélve a második világháborút, nézek ki a fejemből, hogy ez az ország
.
mult-kor.hu/20090629_husz_eve_bontottak_le_a_vasfuggonyt
.
Annak ellenére, hogy őfélesége első un. kormányzása alkalmával még több millió bevándorlót várt
.
www.google.com/search?q=orb%C3%A1n+t%C3%B6bb+milli%C3%B3+bev%C3%A1ndorl%C3%B3t+v%C3%A1r&oq=Orb%C3%A1n+t%C3%B6bb&aqs=chrome.1.69i57j35i39j69i61j69i65l2j69i61.6262j0j8&sourceid=chrome&ie=UTF-8
-----------------------------
.
Aztán rájött arra a Charlie Hebdó békemeneten, hogy a bevándorlókból is üzletet lehet csinálni
.
----- Pintér Sándor elárulta, hányan telepedtek le pénzért
.
24.hu/belfold/2017/01/04/pinter-sandor-elarulta-hanyan-telepedtek-le-penzert/
-----------------------------------
.
!!!
Eriksson
@tudode: Én teljesen egyetértenék a Mo-on dolgozni, vagy letelepedni vágyó külhoni emberek befogadásával, ha azok nem határokon átgázoló ellenőrizhetetlen, teljesen fajtaidegen, zabolázhatatlan csordaként szállják meg az országot.
Rockxy
viccesek a maszkos pofák.
vagy inkább hiteltelenek
Nyírfa
@Eriksson: 20.04

fajtaidegen...ez a mérhetetlenül műveletlen, tudatlan Orbán által használt kifejezés. Mindent átvesztek tőle, a szavait, a gondolatait, az indulatait. Semmi tartás, semmi önbecsülés nincs bennetek. Mit szólnál hozzá, ha az értelmes emberek megkülönböztetésül azt mondanák rád, hogy értelem híján fajtaidegen vagy? De nem fognak ilyet mondani. Éppen azért, mert értelmesek.
Eriksson
@Nyírfa: tenap, 23:12 Aki egy ilyen szóba bele tud kötni, attól minden kitelik. Sőt! Az egy kifejezetten értelmes gondolkodást mellőző krakéler.
Gyütt Mönt
@durbincs: olvastam, hogy te vagy a bedebeci, később meg mondták, hogy nem a bede. Akkor marad a geci?
Nyírfa
@Eriksson: " . A nácik lehetetlennek tekintették, hogy egy eltérő fajú személy asszimilálódjon egy másik kultúrába vagy etnikai csoportba, hiszen az eredeti, örökölt jellemzőkön nem lehet változtatni. Szerintük az úgynevezett fajkeveredéssel csak a faji jellemvonások elkorcsosulását lehetett elérni. "

encyclopedia.ushmm.org/content/hu/article/victims-of-the-nazi-era-nazi-racial-ideology
Eriksson
@Nyírfa: Az idézet tökéletesen igaz, akár a nácik mondták anno, akár régebbi népvándorlásokat, vagy akár a napjaink eseményeit tekintjük.
Bevándorlók tömegei mindig egymás társaságát keresik azonos élőhelyen, azonos szokásokkal, azonos törvényekkel. Mindig a többséget képviselő fajta lesz a meghatározó, bárhol történik a letelepedés.

A holokauszt egy egészen más témakör, embercsoportok kiirtása nem csak a zsidóságot érintette.
Nyírfa
@Eriksson: Akkor én tovább lépek. A belátásnak a szikráját sem érzékelem, és feleslegesnek tartom kölcsönös önismétlésekbe bocsátkozni. Egyszer megérted, hogy miről beszélek, beszélünk ezen a fórumon -is - , ha nem most, majd.
kereső
@Nyírfa: Érti Ő. Csak éppen ez kell. a tereléshez.
Eriksson
@Nyírfa: 11:38
Remélem egyszer eljutunk odáig, hogy egy általad behozott témakört elfogadhatóan tudsz képviselni, s ha megrekedsz nem azt mondod, hogy "Akkor én tovább lépek".
Én próbáltam elmondani, hogy mit látok, mit miért állítok. Világosan, érthetően, magyarul.
Nyírfa
@Eriksson: Valóban, egyértelműsítetted, hogy a náci fajelmélet tökéletesen igaz.
A népvándorlást érvként citálni pedig logikai bukfenc, ugyanis azzal éppen azt támasztod alá, hogy az Ázsiából idezavart magyarok mennyire nem tudnak beilleszkedni az európai kultúrába. Akkor most fajtaidegen? Orbán ugyan képes ezt állítani erről az identitászavaros népről, csak éppen a különlegesség árvalányhajával feldíszítetten a magasba emelve. :) No, nem keveredem bele az orbáni zagyvaságba, belekavarodott ő már a saját elborult világába, mindössze csak rá akartam világítani, hogy jobb gondolkodni, mint együtt harsogni egy szellemileg leépült emberrel a nyilvánvalóan keresztényietlen szólamokat. A náci fajelmélet ugyanis "fajtaidegen" a kereszténységtől. Nemdebár?
Nyírfa
@Aki Én: Nálunk nyugatabbra már egyetlen tétel úgy kiverné a biztosítékot, hogy a delikvens többé labdába nem rúghatna - még a börtönválogatottban sem.
Eriksson
@Nyírfa: S mivel a keresztényeken kívül még rengeteg "fajta" ember él a földön, nem a náci eszméket népszerűsítjük azzal, ha ezt a magunk józan paraszti eszével elismerjük.
csak úgy....
@Eriksson: a kereszténység nem "fajta",te bimbó ! szentséges szüz anyám...
te meg a józan paraszti, legalább ne röhögtess.
Nyírfa
@Eriksson: A kereszténység vallási közösséget fed le, nem faji kérdés. Józan ész? :))
Tudod, mit? Nem nevetlek ki. Inkább tényleg búcsút intek.
Eriksson
@Nyírfa: Valóban. Ám te írtad ezt:
" A náci fajelmélet ugyanis "fajtaidegen" a kereszténységtől. Nemdebár?"
Vagyis a náci is egy fajta volt szerinted. És akkor miről beszélsz itt te helikopter?
csak úgy....
@Nyírfa: akkor nem vagy jó keresztény! hagynád bután meghóni ?
csak úgy....
@Eriksson: neked a käslerral még gyakorolnod köne a 10 parancsolatot és a katekizmust! a náci egy rohadt fajta volt és marad,persze igaza van @Nyírfa: -nak..,néked magos még a rutafa is..
Eriksson
Lássuk csak... Miből lehet kikerekíteni egy csekély értelmű vitát:
Eriksson
@tudode: Én teljesen egyetértenék a Mo-on dolgozni, vagy letelepedni vágyó külhoni emberek befogadásával, ha azok nem határokon átgázoló ellenőrizhetetlen, teljesen fajtaidegen, zabolázhatatlan csordaként szállják meg az országot.

tegnap, 20:04
Nyírfa
@Eriksson: 13.03

Ez komoly?
Szerintem ne zavard bele magad még jobban, mert sem a fogalmakat nem használod a helyükön, sem a szövegkörnyezetet nem értelmezed.
A lényeg a lényeg, innen kezdve tudom, tudja mindenki, aki itt megfordul, hogy Te egyetértesz a fajelmélettel.
Bármit is írsz még, úgy tedd, hogy már nem reagálok.
Nyírfa
@csak úgy...: 13.03

Most mondd! De mit csináljak? Ha neki így jó,legyen!
Nyírfa
@csak úgy...: Ezzel csak az a baj, hogy mások által megfogalmazott válaszok közül kéne választani. :)
csak úgy....
@Nyírfa: ennek a született hamupipökének (@Eriksson:) nak az is jó! -mást sem csinál gondolkodás helyett mint válogat! külön az ellenzéki és külön fideszes híreket, az elsöre köpköd a másodikra tapsikol! fogadjunk,hogy ezt még az mszmp.-s korából hozta magával..
Nyírfa
@csak úgy...: Szerintem ne pocsékoljuk az energiánkat felesleges dolgokra.
Ilyenkor eszembe jut Az utolsó szamuráj, az egyik kedvenc filmem egy mondata: " Ne gondolj!" A legnagyobb bölcsesség!
SystemError
@Nyírfa: 13:32 Te nem tudod, hogy milyen életlen sajtreszelőt szabadítasz magadra...:)
Nyírfa
@SystemError: Nem akarok sajtot reszelni, krémesen szeretem! :))
Nyírfa
@SystemError: De azért mind megnézegettük, megszagolgattuk a sajtot. :)
Gyütt Mönt
@Nyírfa: úgy tűnik, már kezdi érezni a törődést. Ha leszáll rólam, akkor abbahagyom.
Gyütt Mönt
No de a szerbek mellett jöhetnek az amcsi filmesek is.
Peller Anikó
Ideje lenne megfékezni a szerbeket, úgy mászkálnak Szegeden mintha húsvét lenne.
SystemError
@Nyírfa: Persze, többször is...:) Mind ilyenek vagyunk, hiába mondják, meg kell tapasztalni..:)
SystemError
@durbincs: Nem, az anyád volt a Rákóczi téren
SystemError
@durbincs: Mondom, hogy a troll kurva anyád volt az.
SystemError
@durbincs: Igen igen, erről beszélek, hogy anyád ebben nagy volt a Rákoczin. De jól emlékszel te is erre!
Sámannus
@tudode: Ez a köcsög csak a maffiára hallgat. Remélem lölö is elkapja tőlük, és mehetnének együtt a gyengélkedőre.
tudode
@Eriksson: .
Mintha Szerbia nem lenne EU-s ország, azért dörgölőzik az óriás bébi a kerti törpéhez, hogy segítsen nekik, a kerti törpe pedig amiatt, hogy megvalósíthassa a Budapest-Belgrád vasuútvonal második vágányának megépítését, természetese a Lölöről sem felejtkezve meg, vagy a fehét.
tudode
@Sámannus: .
Aki képes a köcsög észjárást követni, az Nobel-díjat érdemel!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.