Elképesztő gázárat fog fizetni Európa a katonai akció hatására belengetett gazdasági szankciók miatt – üzenték az orosz elnök legbelső köréből.

Nemrég a német kancellár tett bejelentést, hogy leállítják az Északi Áramlat 2 nevű gázvezeték németországi engedélyezését az oroszellenes szankciók jegyében, írja a Portfolio. Erre válaszként éles reakciót küldött Dimitrij Medvegyev, az orosz Nemzetbiztonsági Tanács elnökhelyettese:

Nos, üdv a szép új világban, amelyben az európaiak nagyon hamar 2 ezer eurót fognak fizetni ezer köbméter gázért.

Csak összehasonlításképpen: jelenleg a holland TTF gáztőzsdén a márciusi lejáratra 80 euró körül jár egy megawattórára a jegyzés (a nemrégen már végbement 8 százalékos emelkedés után).

Nagyon csúnya következményei lesznek, ha Európa szívózik Oroszországgal, mindannyian megérezzük majd

Fotó: TOBIAS SCHWARZ / AFP

Karácsony előtt már amúgy is új történelmi csúcsot jelentett a gázár. Medvegyev most azt vázolta, hogy az Északi Áramlat 2 engedélyezésének leállításával elmaradó plusz orosz szállítási kapacitás, illetve az egyéb európai importlehetőségek korlátozott volta, továbbá áprilistól az intenzív betárolási igény miatt extrém árszintre fogja feltornászni a gáz árát, ami akár tartósan is megmaradhat.

Mindez persze óriási kihívásokat jelentene egész Európa-szerte az ipari fogyasztóknak, de a háztartásoknak és az államháztartásoknak is, hiszen egy ilyen árszint tartós elviselése rengeteg forrást emésztene fel.

Forrás: Portfolio.hu

27 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Qqberci
Ha most nem állítják meg Putyint, megint meg sem áll Berlinig!...
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Qqberci
Ha most nem állítják meg Putyint, megint meg sem áll Berlinig!...
teuton
@KisTehen: Nagy Marha, tudod ki fog a vegen röhögni? Gondolj vissze 40 evet, bar a memoriad olyan, mint az aranyhale! A fegyverkezesi versenyt az oroszok elvesztettek, mert gazdasagilag nem birtak es majdnem csödbe jutottak! A vege az lett, hogy elvesztettek Kelet-Europat es a fel Szovjetuniot is!
RonaGyuri
Ócska duma! Tessenek mondani mit fog bele csinálni??? Mármint a gázával, ha nem adja el Európának, s miből fognak élni??? =))
Rizikó
Na idióták! Akarjátok rugdosni az orosz medvét?
RonaGyuri
@KisTehen: megint nagy marha vagy, erre van a vezetéke!! =))
Baker
"...az európaiak nagyon hamar 2 ezer eurót fognak fizetni ezer köbméter gázért."

Ugyan már! Majd a doktorminiszterelnökúr kiteszi azt az erös karját és megállítja az árat, ahogyan a farhátnál is tette ;)
RonaGyuri
@KisTehen: miből te szerencsétlen, ha nem adja el a gázt még enni sem fognak tudni, nemhogy gázvezetéket építeni! =))
kereső
@KisTehen: @Rizikó: Miért vagytok Ti ennyire putyin imádók?Miért nem költöztök oda, ahelyett, hogy itt Európában rontjátok a levegőt?
Baker
Visszamenőleges törvénykezéssel 1956 ellenforradalom volt és ez utólag is magyarázza a Nagy Imre szobor elpaterolását.
Utinform: A Hazafias Népfront (korábban CÖF) felvonulása (korábban Békemenet) miatt az eltörölt választás másnapján (április 4.-én) a Népköztársaság útja autómentes lesz.
kereső
A gázzal lesz gáz?? És mi lesz az Európában lévő bankszámlákkal, befektetésekkel, ingatlanokkal,magánszemélyek és vállalatok nem kivánatos jelenlétével?
Jozefina
Putyint csak gazdasági és pénzügyi szankciókkal lehetne megállítani. Bármennyire is fáj Európának és a világnak, ezeket meg kell tenni. Ha majd megint műanyag csirkék lesznek az orosz hús boltok kirakatában, akkor az orosz nép is talán észhez tér.
lusta
@RonaGyuri: Nem is olyan régen írtak száz egynéhány milliárdos gázszállítást a kínaiakkal.
jesz
a németeknek olyan elmeroggyant elképzelésük van, hogy az új gázvezetéket nem engedik asználni, így az oroszok nem tudnak azon gázt küldeni..ez egy igenerős büntető szankció lesz...
...erre a hírre az oroszok rögtön lefosták a bokájukat(a röhögéstől)

A németek jól megbüntetik az oroszokat, hogy nem fogadnak tőlük gázt...oszt ki fog fázni? Az orosz gázexport nem roggyan meg, mert kína vevő mindenre...

(más..
...Kínában hatalmas sertésvész pusztított..mivel a sertéshús az egyik fő étkük, mindent megtettek, hogy leküzdjék a fertőzést...eközben mindenkitől sertéshúst vettek. Nőttek a felvásárlási árak, mindenki boldog volt..
Kínában helyreállt a rend, újra teljes a régi sertésállomány, már ellátják saját magukat, nem importálnak...na ez bebaszott sok európai országnak, köztük nekünk is..)
verőce21
"katonai erőfeszítéseket finanszírozó pénzintézetek."? - ezek annyira át vannak szőve, hogy bukik mind, mint a dominó...!

Koszovo ügyében nem voltak ennyire finnyásak a liberomarxista elvtársak...
Az egész euróbuzi gittegylet csak mozizott, s megtámadták Szerbiát (szinte egy ugyanilyen színjátékkal), hogy a koszovói cigány-szervkereskedőket leválasszák az országról...!
libellle
Ez a kis nyomorék inkább attol fél, hogy Europa nem fog sokáig már gazt venni töllük. Phu akkor lesz ott nagyon nagy baj. Ez a kis 120 cm -es gnom ugyan hova manekül majd botox putinnal együtt?
libellle
@lusta: Ja csak éppen nincs kiépitve a pipeline. Na de nem problema majd a szél átviszi kinába a ruski gazt.
lusta
@libellle: Nagy tévedés 2019 decemberében beüzemelték a Power of Siberia gázvezetéket, amely 38 milliárd köbmétert fog szállítani. Tavaly 10 milliárd volt.
kotos
@RonaGyuri: Hátha megérted: eddig 1 kg húst vettél 1.000 Ft-ért. Mostantól fél kg húst kapsz 2.000-ért. (Vagy többért.) Ez aztán az üzlet, meg a szankció! A nyújtott szívesség másik fele az, hogy a többi vásárló, akiknek nincs hosszútávú szerződése az oroszokkal ugyanígy fizet.
Az oroszok nem gázt akarnak ajándékozni, hanem ezekben a szűkös időkben a lehető legtöbb pénzt beszedni a lehető legkevesebb gázért. Itt esik egybe az USA és Oroszország érdeke. A palagázt ugyanis csak nagyon magas ár mellett érdemes kibuherálni. Akkor ki a hunyó? Európa, abban is Németország, mert, ha jól tudom egyetlen LNG kikötője sincs.
szaboria1
Medvegyev is csak fenyeget. Vajon miért is kell nekik annyira Ukrajna. Mert a Gáztározók többsége az ukránoknál van. Tegnap mutatott térképet az ATV hol helyezkednek el a gáztározók Ukrajnában.
kereső
@KisTehen: És. Tartozzanak. Azért volt a minszki megállapodás. Csak azzal nem számolt senki, hogy a kgb-s ezredesnek állandóan viszket a töke, és provokált állandóan.
Na, mihez is vezet a "nemzet állam"??? A túlzott nacionalizmus? És ha már itt tartunk, miért is kérdőjelezi meg putyin pl. Magyarország Nato csatlakozását? Miért is akarja - mert azt akarja- a jaltai konferencia szerinti világfelosztást.?
És, ha már miért is nincs joga Ukrajnának, az ukrán népnek az önrendelkezéshez, a szuverenitásához?
Kijev már akkor önálló fejedelemség volt, amikor Moszkva csak egy mocsár.
Miért vagytok, Ti itt jó néhányan belebújva a kgb-s ezredes scheggébe? Fizet nektek ezért az ide telepitett orosz titkosszolgálat a bankján keresztül? Költözzetek oda, elég nagy az orosz szteppe.
Toller Béla
Ejnye mackó, ha Európa kétezret fizet a gázért, akkor te egy milláért kapod a BMW-t és kettőért hozzá a visszapillantót ...érted már ? A nép meg megint mehet gombát keresni az erdőkbe ...
ómió
Ez a liburnyák Európa, bizony, nagyon hajlamos az öntökönszúrásra!
libellle
@lusta: Na prima, akkor nem kellene annyira ragaszkodnia a ruskinak Europához.
lusta
@libellle: Egyelőre sok választása nincs. Ugyanis a Power of Siberia 2 csak papíron létezik csakúgy, mint a jamali LNG terminál. Miután a kis kínaiak a széntől szintén búcsút akarnak venni, nagy felhasználók leszen a közeljövőben. Na itt is látható a jelen és a jövő időbeni különbség.
libellle
@lusta: Természetesen van más választás csak utánna kell nyulni. Katar mindenkor minden mennyiségat szállitana. A mult héten már meg is érkezett az elsö 140 tankhajó Europába Katarbol,Nigeria és Algeria is szállit. Ezenkivül a megujuló energiát sokkal jobban kellene kiépiteni. Igaz a nyugat már teszi de a többi államoknak is maximálisan kellett volna abba az energiába investalni.
lusta
@libellle: És haza is érkeztünk. 12 év alatt hány szélerőmű épült Magyarországon? A mostani szeles időben a lengyelek napi villamos energia szükségletének 30%-t adták a szélerőművekj.
kissé felnőttem
gázszállitás ha leáll atttól az orosz muzsik is meg a hatalom is pénz nélkülivé vállik ezt tudja Putyin is ha reálisan nézi. és a + +++ gazdasági szankciók azért visszarettentő eszközök ám 20 nap és az élelemkészlet is akadozik a seregnek is a népének is csak hát a felelősség vagy a felelőtlenség a diktátor ez a kérdés a gép is megáll ha az ember éhes vagy éhezik akkor ki vezeti a tankot és hová lő ??? ugye,

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.