Évek óta zajlott az elsikálás. 

A 444 foglalta össze, hogy elkészült egy 129 oldalas jelentés, amely részletesen leírja, hogy a görög parti őrség és a Frontex nevű uniós határvédelmi ügynökség hogyan vett részt a menedékkérők illegális visszatoloncolásában. 

Visszalökték a tengerbe a menedékkérőket Görögországban, aztán minden nyomot eltüntettek

Fotó: ARIS MESSINIS / AFP

A német Spiegel nevű lap évek óta dokumentálta az Égei-tengeren történő illegális visszatoloncolásokat, a görög parti őrség és a Frontex pedig következetesen tagadták ezeket. Mostanra viszont már hivatalos uniós nyomozás szól nemcsak arról, hogy ezek megtörténtek, hanem arról is hogy szisztematikusan tüntették el a nyomait, és torzítottak el uniós adatbázisokat.

Többek között a hatóságok vízbe lőttek, megállították a menedékkérő csónakokat, és tönkretették a motorjaikat. Az embereket átterelték egy életmentő csónakba, amit aztán elvontattak Törökország felé, majd magukra hagyták őket a tenger közepén. Órákkal később talált rájuk a török parti őrség.

Mindez ellentétes a nemzetközi, az EU-s és a görög joggal is. A görög területre érő menedékkérők számára lehetővé kellene tenni, hogy benyújtsák a menedékkérelmüket, amit aztán elbírálnak a hatóságok. Semmiképp se lehetne őket visszalökni a tenger közepére, aztán ott hagyni egy csónakban.

Az OLAF jelentése szerint olyan esetek is voltak, amikor a frontexes hajók nemcsak, hogy szemet hunytak a visszatoloncolások felett, hanem konkrétan részt is vettek bennük.

Forrás: 444.hu

66 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Nyírfa
Kettős érzéseim vannak. Egyrészt senki nem terhelheti rá magát egy másik nemzetre annak akarata ellenére. Másrészt bárkiből válhat menekült, és egy ilyen élethelyzetben zárt kapukat találni, borzasztó lehet.
Egy biztos: soha nem indulnék útnak kisgyermekkel úgy. hogy kockáztatom az életünket.
Az emberkereskedőket pedig úgy megbüntetném, hogy mindenkinek elmenjen tőle a kedve. Ez nemcsak egyénre, hanem országra is vonatkozna.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Pálinkás Pál
jól tették, csak így tovább...bár én inkább lőnék...pár hét után eszükbe sem jutna csónakázni..
Peller Anikó
Talán szólni kellene nekik, hogy jöjjön mind az ezer millió, mert itt európában hülyék laknak.
Nessy
@KisTehen: Az embercsempészek?? Van még pár idióta ötleted?
Nyírfa
Kettős érzéseim vannak. Egyrészt senki nem terhelheti rá magát egy másik nemzetre annak akarata ellenére. Másrészt bárkiből válhat menekült, és egy ilyen élethelyzetben zárt kapukat találni, borzasztó lehet.
Egy biztos: soha nem indulnék útnak kisgyermekkel úgy. hogy kockáztatom az életünket.
Az emberkereskedőket pedig úgy megbüntetném, hogy mindenkinek elmenjen tőle a kedve. Ez nemcsak egyénre, hanem országra is vonatkozna.
Nessy
@KisTehen: Ebben a témakörben nem igen! De, te biztos tudod.
rokker33
Nagyon jól cselekedtek! EZEK ILLEGÁLIS BETOLAKODÓK ÉS NEM DOLGOZNI AKARÓ MENEDÉKKÉRŐK ! Van legális módja a letelepedésre, de nem így kell
agresszíven betolakodni más országba! Kár hogy csak a vizbe lőttek és nem rájuk! Akkor most bírósági ügy sem lenne a cápák és tengeri élőlények is jóllaktak volna hahaha
Pálinkás Pál
@Pági: kívánok neked sok arab szomszédot..
csak úgy....
az elöbb számoltam össze magamban,hogy valamikor,mikor még dolgoztam,hány arab ,afrikai, török embert ismertem meg,akik emberek voltak! -nem úgy mint itt a sok semmittevö okoskodó szarházi!
ti tevét is csak a tv. ben láttatok ,-különben honnan a tökömböl származik a magyar? :) ti a rokonaitokat köpköditek le...,persze csak akkor,ha valóban magyar a származásotok!?
csak úgy....
a magyaroknak hasonlóan küzdelmes útjuk lehetett az öshazából a kárpátmedencéig és most ti,állítólagos magyarok öket gyalázzátok..
csak úgy....
@rokker33: te az eu. nak köszönhetöleg lettél a labancoknál nem illegális bevándorló,közben köpködsz az eu. ellen! :) -remélem,ha viktorotok kiléptet benneteket az unioból,, akkor a hülyegyerekek is hazalesznek toloncolva!
-majd megint leskelödhettek a szögesdrót mögül...
Peller Anikó
@csak úgy...: Európa megtelt, gyalázkodás ide vagy gyalázkodás oda.

Attól, hogy Afrika és Ázsia túlcsordult nem tehetünk itt nincs helye arabok és négerek százmillióinak.

A Föld bolygó túlnépesedett. Lesz ez még rosszabb is ha nem vigyázunk. De ha igen, akkor is.
csak úgy....
@Peller Anikó: ok! én benne vagyok! -ha szerinted ennyire szar a helyzet ,akkor az alacsony iq. val rendelkezö haszontalanokat állítsák a falhoz és jöjjön az értelmes utánpótlás.-te kiásnád a gödröt a sok selejtes,kétes származásu shikarinak?
csak úgy....
@Peller Anikó: a másik,hogy szerinted ki az értékes és az értéktelen ember?
Peller Anikó
@csak úgy...: Belecsaptál a lecsóba rendesen, viktorunk pont ezt teszi, csak nem a kisikut hanem a nyuggereket 'állítja falhoz' gondolok itt a 48 ezerre például, vagy a nyomorultak kiéheztetésére. A kisikut aljas módon kihasználja, lásd csikari-német-libatömő-ghurka és próbál egy újgenerációs hitlerjugendet kitenyészteni magának.

Értékes ember az aki előszöris képes beilleszkedni a társadalomba, nem romboláson jár az esze hanem alkotáson ami a társadalom (ami nem = orbán !) hasznára, boldogulására válik (nem egy kiválogatott here seggnyaló népség boldogulására). Értékes ember legyen értelmes, de ha nem annyira az sem baj amennyiben a társadalom, hazánk boldogulásáért küzd és dolgozik.

Kényes és bonyolult kérdés, nyilván nem lehet pár mondatban korrekt választ adni.
balos
@csak úgy...: Minden ember fontos aki Ember!Sajnos ebben a mai Való Világban már a gazember az ember!Állítólag akkor lesz a Világunknak vége amikor 35 igaz ember marad!Reménykedem,hogy a 36. még él!
Málna
@csak úgy...: Te vén hülye! Téged állítanának először falhoz - az IQ-d és a haszontalanságod okán is.
ómió
Akkor, nem a "Zorbán fajgyűlölete" volt a tettes? És utólag se lehet ráhazudni?
verőce21
@csak úgy...: (16:17) A magyarok nem csónakkal jöttek a styeppékről, hanem lóháton..., te hányadékos!
csak úgy....
@verőce21: és hol váltották a lopott tevéket lopott lovakra? :)
FLETÓ
Erről, ugye készült videó?! Merthogy máshol is csinálnak ilyet! Rendszeresen!
Görögöket kell baszogatni! Most ők a bűnbak?!
csak úgy....
@Málna: egy okoskodó de tudatlan prosti véleményével ki foglalkozik? :)
verőce21
@csak úgy...: Ez a "lopott" is egy buta rágalom...! te szánalom...
csak úgy....
@verőce21: az ösmagyarok lopósok voltak,ez történelmi tény! - ezért is jön be nektek a szintén lopós de nem teljesen magyar,orbán! :)
verőce21
@csak úgy...: Te amit kérdezel, az sem igaz!
Hogyan hinné el neked többszáz, vagy ezer év távlatából ezt a nyilvánvaló rosszindulatú hazugságot...?
Ilyet csak egy nyomorék, gonosz egyed állíthat...!
csak úgy....
@verőce21: ugye nálatok a szakmunkás képzöben,csak heti 1X volt történelem óra? :) ezért is maradtatok kukák..
Nyírfa
@csak úgy...: tegnap, 16.04, 16.17, 16.28, 16.53, 17.02

Te most pontosan azt mondod, amit a magát kereszténynek nevező embernek is kéne. Függetlenül attól, hogy van-e vallásod, az én szememben igazi keresztény vagy:Ember.
Málna
@csak úgy...: Ez minden gondolkodni képes ember véleménye. Akár hiszed, akár nem.
Nyírfa
@Peller Anikó: tegnap, 18,28

Anikó, nem létezik érték nélküli ember. Olyan, igen, sok-sok, aki nem úgy nőtt fel, hogy felfedezhette volna a sajátját. Arra kell törekedni, hogy minden gyermek, bárhol él is a világban, szabadon, szeretetben nevelkedhessen, mert csak így kerülhető el, hogy egyáltalán felmerülhessen, ki az értékesebb ember, ki a haszontalanabb.
Egy felmérés kimutatta, hogy a leglustább emberek a legjobb munkások, ha motiváltak. Légy magad is az, és tedd ezt a környezeteddel, s nem lesznek kételyeid az emberi értékeket illetően - ezt általánosságban, mindenkinek írom.
csak úgy....
@Málna: ha te nem az eröszakos,inkább a gondolkodó emberek közé tartoznál,talán el is hinném neked.
Málna
@csak úgy...: Mit akarsz te? Ahhoz is kevés az eszed, hogy lásd, hova tartozom.
Peller Anikó
@Nyírfa: Ez mind szép, de sajnos elérkeztünk oda, hogy ha valamilyen módon nem hullik el ennek a sok "értékes" embernek legalább a fele, akkor nagy eséllyel kihal az emberiség.

Ennek több oka van, nem szeretjük észrevenni,

- A túlnépesedés felborította az éghajlatot, a hőmérsékletváltozás saját lábra állt és exponenciálisan nő. Nem áll meg 40 foknál ami máris csaknem elviselhetetlen hanem kúszik tovább, 50 akár 60 fok celsius.
- annyi atomot halmoztunk fel ami képes kiirtani az emberiséget. Nem azonnal mindet, csak pár tíz vagy százmilliót. A többit csak néhány hónap múlva a szétterjedő radioaktív kiszóródás.
- Az ebek megmondták, hogy az emberiség létszáma nem nőhet 8 milliárd fölé.
- a nyersanyagokat kibányásztuk, feléltük, szétszórtuk. Egy két évtized és mindenből kifogyunk.
- csináltunk belőle hulladékot, szemetet
csak úgy....
@Málna: te a seggfejüekhez tartozol! -ezt mindenki ,még szemüveg nélkül is láthatja.
Málna
@csak úgy...: Egy unatkozó, haszontalan, nyomorult vénember vagy. Aki csak azt várja a nap 24 órájában, hogy itt rossz dolgok történjenek. Ezt hívjuk vegetálásnak...
csak úgy....
@Málna: nálad még a fantáziádba is bé lehet sz..ni! :) hiszékeny és buta némber vagy,aki irígykedik a föltételezett koromra !
Málna
@csak úgy...: Irigykedem a korodra? Évtizedekkel öregebb vagy nálam, tata...Ne legyél már ennél is hülyébb...:-)
csak úgy....
@Málna: csak nem kéményseprö az eredeti szakmád,hogy stendig a korommal foglalkozol? :) te egy ritka buta ribanc...
Málna
@csak úgy...: De, kéményseprő az eredeti szakmám...Atyaúristen...Ennyi gyerekes baromságot összehordani. Erre a korod sem mentség.
telegdilaci
@Shikari:Ezek mi elől is menekülnek csupán a jólét reményében mindet vissza zavarnám a hazájába!
csak úgy....
@Málna: unalmas a gyerekes butaságod,te szellemileg max. 10 éves lehetsz! :)
a vergödszke haverodnál ,csak 3 hónappal vagyok "öregebb"
Málna
@csak úgy...: Dehát te vagy gyerekesen buta. Tudom, már soha nem fogod ezt felfogni. Nem baj, mi itt tudjuk.:-)
csak úgy....
@Málna: a te kezedben a buták fegyvere! -szóval mesélj még rólam,te tudatlan tudálékos örömök lehánya! :)
csak úgy....
@Málna: leblokkoltál vagy kundsaftod jött? :) -nehéz lehet a markotányos lyányok élete...
Nyírfa
@Peller Anikó: 12.30

Anikó, nem tudunk túlnépesedni. Egyrészt, mert a természet szerves része vagyunk, s így ránk is vonatkoznak a törvényei, melyek közül a mindenkori egyensúly fenntartása a leglényegesebb.
Amennyiben hülyén élünk, és például előidézzük a globális felmelegedést, annak hosszú távon csakis mi láthatjuk kárát, hiszen a hőmérséklet emelkedése nemcsak aszályt, éhezést hozhat magával, hanem a mi elhalálozásunkat is.
Tizedelnek minket folyamatosan azok a katasztrófák, amelyek feltételeit elsősorban mi teremtjük meg a felelőtlen, mohó, gazdálkodásnak nem nevezhető, profitéhes garázdálkodásainkkal.
Nagyon érdekes folyamat zajlik a szemünk előtt: néhány évtized, és Afrika sivatagjai egyre több oázissal gazdagodnak, a kontinens területein javulni fognak az életfeltételek, mezőgazdasági beruházások szüntetik meg a jelenlegi éhezést, betegségek mint pl. az ebola tűnnek el, talán végleg, hiszen, ahol felüthetné a fejét, ott már lényegesen fejlettebbek a higiénés viszonyok, a társadalmi, egyéni tudat.
Az biztos, hogy mind a túlélést, mind a fejlődést csakis az segítheti, illetve mozdíthatja elő a bolygónkon, ha a szolidaritás, az egymásra figyelés, a kölcsönösség eléri és meghaladja az emberiség kritikus többségét, vagyis, ha hajlandóak vagyunk fejlődni.
Nem a bolygó nem tud minket eltartani, hiszen az energia végtelen, csak fel kell fedeznünk a lehető legoptimálisabb felhasználási módjait, hanem mi nem hagyjuk magunkat boldogulni, s akadályozzuk a föld megújulását. De ezt a természet el fogja intézni, ha másképpen nem megy, nélkülünk.
Nyírfa
@Horizont: 14.30

Bosszant, hogy egy ilyen értelmes, magasan szocializált ember miért ereszkedik le arra a korlátolt szintre, ahol a "kedvencei " tanyáznak.
Nagyon nem kéne.
Nézegesse őket, nahát, ilyen is van a földön, aztán menjen tovább. :)
Peller Anikó
@Nyírfa: Tkp. nagy vonalakban erről beszélek. Azon aggódok, hogy nélkülünk.
Málna
@csak úgy...: Elmentem ebédelni és shoppingolni. Rád is rád férne egy kis kiruccanás, te nyomorék.
Málna
@Horizont: Úgyse bírja ki. Halálra unja magát.
Nyírfa
@Peller Anikó: 16.11

Csakhogy a megoldás nem a nélkülünk, hanem a velünk és ennek a mikéntje. A velünk pedig annyit jelent, hogy nincs szelektálás, te maradhatsz, te nem.
Málna
@Horizont: Hát arról beszélek én is. Lelki nyomorék. Ejnye...:-)
Málna
@Horizont: Dehogynem ezt írtam. Te gondoltál valami másra.
Te tényleg rosszindulatúnak neveztél? Te??? A Propi legrosszindulatúbb kommentelője? Hahaha.
Málna
@Horizont: Nem írtam azt sem, hogy testi nyomorék. Miért írnék ilyet? Normális vagy? Beleképzelsz valamit és én hazudozok?
Te is rendszeresen szóba állsz velem. Most is. Mondjuk leszarom.:-)
Málna
@Horizont: Egyetlen pillanatig nem szórakoztam azon, hogy az öreg sánta. Még meg is sajnáltam. Te beszéled ezt bele a kommentembe. Te szórakoztál mások kancsalságán, te szarházi, arra már nem emlékszel, ugye? Hát én igen. Vagy napi szinten a kövér embereken, pedig te is az vagy...Egy szégyen vagy, mint nő, anya és nagymama. Szóval te csak hallgass, nyomorult vénasszony...
Nyírfa
@Málna: 22.30

De igen, Málna, szórakoztál rajta. Sok mindenkin szórakozol, pontosabban eljátszod ezt a szerepet, a kívülálló szerepét, aki folyamatosan bekiabál , hogy figyeljenek rá, de nincs mondanivalója, csak pár mondata, mint egy papagájnak.
Sajnálom, hogy @csak úgy... belemegy egy hozzá méltatlan üres, ízléstelen fecsegésbe veled, de ez az ő döntése.
Azt is sajnálom, hogy @Horizont: nál el-elszakad a cérna, és válaszol neked, de ismerjük már, viszi az igazságérzete. Neki ugyanis van olyan.
Amiket írtál neki, róla , az olyan nemtelen, amit nem is kívánok minősíteni.
Nem tudom, hogy téged milyen nemmel áldott meg az élet, de teljesen mindegy, mert az ember, aki itt Málnaként megnyilvánul, ordenáré.

Horizont egy meleg kisugárzású, vérbeli édesanya, akinek helyén van az esze és a szíve: jó együtt lenni vele.
Te viszont olyan vagy mint a leprások, csak neked nem a húsod rohad, hanem az erkölcsiséged. Büdös vagy, Málna, és ezt a szagot nem lehet lemosni.
Nyírfa
@Horizont: 06.45

Szia!
Szívesen! Ezt már nem hagyhattam!
FLETÓ
Utoljára Jézusnak sikerült vízen járni, de nyoma annak sem maradt!
Málna
@Nyírfa: Ó, nicsak, a depis ripacskirálynő hozzám szólt...Mindjárt magam alá csinálok. Persze most is árad belőled a hazugság és valami olyan mérhetetlen negatív kisugárzás, hogy az embernek borsódzik a háta...Én tudom, hogy miért nyalod rendszeresen a többiek seggét. Őket hülyére veheted, jó alanyok hozzá, de engem nem. Átlátok rajtad.:-)
@csak úgy... , szegény, nem képes másra, csak üres, ízléstelen fecsegésre, Horizont meg tényleg meleg kisugárzású a mocskos szájával meg a végtelen irigységével, rosszindulatával...Hahaha. Hülyítsd csak őket, ripacs, megérdemlik.:-)
Málna
@Horizont: Ó, hogy imádom azt a meleg kisugárzásodat!:-)
csak úgy....
@Málna: te pozitív örömlyány remélem ,hogy ma is lesz pár kuka fejöstehened ! :)
Málna
@Horizont: Ahogy viselkedsz és beszélsz, az a te intelligenciádat mutatja. Sajnos, nem vagy vele bőven megáldva.
Málna
@csak úgy...: Méltatlan hozzád ez az üres, ízléstelen fecsegés. Nem tudtad? Hahaha...
csak úgy....
@Málna: nem tehetek róla de ki nem állhatom a buta örömlyányokat!
a buta okoskodásaidat tedd takarékra és szent a béke! :) - szeresd orbánt de csak csöndesen.. ;)
boldog
Csak ezzel a módszerrel lehet a migráncsokat elrettenteni az utazástól/betolakodástól, sajnos. Mert, ha semmit sem csinálnak asátorban, vagy az útszélen, esznek isznak, lődörögnek már megérte nekik, mert dolgozni soha nem fog egyik sem az biztos, csak ideig óráig és tudják, hogy az eltartás biztosított az uniós országokban.
boldog
@Shikari: Engedném őket oda, aki hívta őket, de, nem
megérkezéskor kell fellépni, induláskor...
Peller Anikó
@boldog: 14:38, Így van, sajnálatos, a Föld túlnépesedett.

Ha szabad az út cirka 3 milliárd ember ugrásra kész. Afrika fele tizenéves, az arabok a hülye vallásukkal a hátunk közepére se kellenek, Ázsia és dél Amerika dugig van nyomorgó szerencsétlen emberekkel, a Mergel anyó nagyon elcseszte. Ideje lenne az embercsempészetet főbenjáró bűnnek tekinteni. Egyetlen nemzet sem teheti meg, hogy kéretlenül milliószámra beerőszakolja magát egy másik állam / földrész testébe. Hmm, csak az orosz.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.