A spanyol lap, az El Palís arról ír, hogy egy Ukrajnára kilőtt rakéta Moldova és Románia légterét is érintett – ezt jelentették az Ukrán Fegyveres Erők.

Az Ukrán Fegyveres Erők jelentése szerint péntek reggel két orosz rakéta lépte át Moldova és Románia – utóbbi NATO-tagállam – légterét – írja a Forbes.hu. Az orosz Fekete-tengeri flottából kilőtt két Kalibr cirkálórakéta Ukrajna nyugati tartományait célozta. Kijev szerint ez az első alkalom, hogy az invázió tavaly februári kezdete óta orosz fegyverek léptek az atlanti szövetség területére.

Áthaladt Románia és Moldova légterén két orosz rakéta pénteken, mielőtt elérte volna Ukrajnát

– közölte később Valerij Zaluzsnij ukrán vezérkari főnök is, aki szerint a Kalibr típusú rakétákat a Fekete-tengerről lőtték ki.

Breaking! Orosz rakétát észleltek a NATO légterében

Képünk illusztráció! Fotó: 123RF.com

Az Ukrajinszka Pravda hírportál a légierő szóvivőjét idézve azt írta:

Ukrajna képes lett volna arra, hogy lelője a rakétákat, de nem tette meg, mert nem akarta veszélyeztetni külföldi országokban élő civilek életét.

Moldova és Románia reakcióját a incidensről a Forbes.hu cikkében olvashatják.

Forrás: Forbes.hu, 444
Fotó: 123RF.com

21 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Manhattan
Provokálnak! Nem nyugszanak a rohadék orkok!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Manhattan
Provokálnak! Nem nyugszanak a rohadék orkok!
csak úgy....
@Shikari: és ha keveset? :) te tibim egy nagy marha, kb. mint a süsü spötle..
kereső
Igy tudták megkerülni az ukrán légvédelmet. Moldovában már nem az első eset. Románia???- elsunnyogja,vagy diplomáciai lépéseket tesz?
Dr. Proktor
Te jó ég! Románia és Moldova megtámadta a ruszkikat...
Mint Ukrajna!
rokker33
Szerintem megint a szőröstalpú gecik provokálnak! Nem akarták lelőni a rakétát szándékosan,hogy a NATO megint Oroszországot hibáztassa! Remélem nem dőlnek be!
csak úgy....
@rokker33: te egy nagyon buta borsodi cigánygyerek, állj be a ruszkikhoz, pont ilyen seggfefejeket keresnek mint te!
csak úgy....
@Philip Marlowe: szerinted egy örültet meg lehet gyözni , hiszen már egy bolondot sem!
kereső
Ukrán provokáció mi? A Fekete -tengerről kilőtt orosz rakéta- amely miatt a román külügy bekérette az orosz nagykövetet.
Agyhalott putyinsecheggszájak.
csak úgy....
@Maccska: akkor most mit csináljon az a szerencsétlen moldva,feküdjön le a ruszkiknak?
szerintem nélküled és a te tanácsaid nélkül moldva nem megy semmire, neked oda kéne utaznod! :)
balos
@Philip Marlowe: Van 1 olyan érzésem,hogy maga még nagyobb geci,mint a megvezetője!Azért csodálkozom,hogy miért nem maga ül ott fenn a karmell-itt-ában?
Csizmás Kond
Újabb hazudozás a bohóctól. Mér a román hadügy is cáfolja a hír igazát, amúgy is mivel románia nato tag így a radarrendszer a nato központban jelezte volna de nem jelezte tehát hazudtak. Az hogy a bohóc a háború kezdete óta bele akarja rángatnia natot is a cirkuszba azt jelenti hogy neki az sem számít ha világháború lenne , mert ha az ő háza ég hát égjen a másé is...egy felelőtlen, rosszindulatú bérenc bohóc
Németh István
Az ukránok mindíg hazudnak >> az usa-nató-Eu.vezetés korrupt tesójaként! nincs mitől beszélni >> Az orosz ellenállás bebizonoyodott, hogy honvédő háború, az usa-nató-Eu. vezette agresszió ellen!
Mit keres Európában 78 éve az usa! Nincs szovjet veszélyeztetettség! Mi több ök, mármint a nató-usa-eu vezetés vette át a baloldaliság leple alatt a vezetés és diktatórikus igyekezetét! >> döntenek terrorista diktátummal a hatalmuk alá hajszolt nemzetek felett >> pontosabban a nemzetek nagyon rohadt korrupt vezetőin élősködnek és használják ki a népeket! !!!
DE A LNYEG >>EZÉRT HARCOLNI KELLLLLL, MUSZÁJJJJ>> az usa -nató takarodjon Európából és az Eu vezetése a börtönbe - akasztásilag!
sokanvagyunk
Az én légterembe meg másik négy család lakik!
ómió
Az meg, ugye, maga volt a "csuda", hogy sehol nem csapódtak be!?
gina
Csak rá kell názni erre a pedofil mocskos zsiros disznóra, mindenki hibás de ö nem, rohadék egy cigány, mást nem várni töle !!! a sok hivö ugynolyan aljas proli 2 alsó osztályos kocsma szemetek !!!
gina
Rossz cikkhez irtam de ide sem illik rosszul,,,,,
Németh István
Nem az a baj, hogy sokan vagyunk, ezen is lehetne váltóztatni > persze az ilyen agyonkúrt barom mint a @gina: őersze lehet vészes faszhiányos is, mert biztos egy moslkék! < az ilyenek nem tudnak gondolkozni! AZONBAN a za bizonyos kivagyisági és uralkodni vágyás alapvetően a moslék zsidó pénzguruk részészéről akik uralni akarnak mindent, stán avalamiféle krőzusnak képzelik magukat ezeket kéne kinyírni!
A születésszabályozást már a 15. század környékén kitalálálták, mégpedig kínában, indiában, de miként csak a 20 században a kínaiak tettek valamit, ami hatékony volt >> de mára itt is gondvan! Lehetne emberül rendezni a sorokat, de amíg a pénzéhes, hatalom-hajhász szemetek, ursula, biden, soros, zelenszkíj, makron, a nagyon undormány angolok -úgy az egész megjátszós népség regnál addig bizony nehéz lesz!
De a lényeg hogy az usa-nató mocskos szemetek takarodjanak Európából, az Eu, aljas vezetése a börtönbe! - akasztásilag!
Németh István
a @gina: egy hányadék, a létét a jelen kormánynak köszönheti 12 éve! különben valószínű, hogy kuki szopás bajnoksából tengetné magát!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.