Katonai tiszteletadással fogadta Pekingben Orbán Viktor miniszterelnököt Li Csiang kínai kormányfő, ezután kétoldalú tárgyalásokra került sor.

Orbán Viktor mindenkit biztosított: „Kína jó barátja vagyunk Európában”MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

Li Csiang kiemelte: a földrajzi távolság ellenére erős, régi barátság köti össze a két országot. Hozzátette: Kína értékeli, hogy Magyarország volt az első európai állam, amelyik aláírta az Övezet és út gazdasági együttműködést.

Elmondta: kétoldalú kapcsolataink barátiak, és gyümölcsöző eredményei vannak.

Orbán Viktor is kiemelte a személyes barátságot és az eredményes együttműködést. Hangsúlyozta: politikai barátságunknak mélyebb, kulturális alapjai is vannak. Emlékeztetett: most lesz a 75. évfordulója a két ország közötti kapcsolatok felvételének.

Kína jó barátja vagyunk Európában, és jó reményeket fűzünk a további együttműködéshez

– mondta a magyar miniszterelnök.

Forrás: MTI

28 hozzászólásarrow_drop_down_circle

csak úgy....
csillognak-villognak a kínai seggek, erröl 0rbán a magyarok buthája gondoskodik! :)
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
csak úgy....
csillognak-villognak a kínai seggek, erröl 0rbán a magyarok buthája gondoskodik! :)
csak úgy....
vajon most mennyi titkosított kölcsönökkel tér haza?
Menőmanó
"A kínai gazdasági kapcsolatok nagy előnye az átláthatatlanság, mind a kínai bankok számláit és utalásait illetően, mind a projektek tisztasága vonatkozásában. Ezért olyan fontos a kínai kapcsolat, mert zsebre megy.

A kínaiakkal való harácsolás árát majd a magyarok fizetik meg. A hasznát a kínaiak és Orbán már elvitte, ebbe az árba beletartozik az uniós pénzek elvesztése és a nyugati demokráciák közül való kiebrudalás is. De ez nem nagy ár az Orbán-családnak, ha újabb milliárdokat kereshetnek. Orbán az egyetlen „európai” politikus, aki részt vesz a kínai selyemút fórumon, ahol olyan kiválóságok jelennek meg, mint a tömeggyilkos Putyin."
namihami
""... „Kína jó barátja---ÉS EGYBEN GÁLÁNSAN FIZETŐ ADÓSA IS---vagyunk Európában”"
Legalábbis az általam annyira szeretett népem""---fejezte be nyilatkozatát Orbán Viktor!
kereső
Ez egy újabb hadüzenet az uniónak- innen Európa/eurázsia közepéből. Annak az uniónak-és nato-nak, amelyeknek még elvileg a "szövetségi rendszerébe" tartozunk. Papiron- mert a valóság az, hogy orbán végleg letette a garast eurázsia/putyin és kina mellett. Ez a 33 éves pályafutásának megkoronázása.
Hitler is megigérte anno, hogy adjanak neki a németek tiz évet, és nem fognak ráismerni Németországra. Beváltotta az igéretét.
Orbán meg kolbászból font keritést , Európát igért- gazdasági és kultúrális értelemben-és mi lett az igéreteiből.
Egy erkölcs nélküli, alattvaló ország- a büszke, saját nagyságát születése okán dicsőitő nép - akiknek számára a szabadság, már csak egy szitok szó., amely szeret lehajtott fejjel és "lex@rom" módjára élni. Ennyi(ke).
Eladott Ország
A lopási lehetőséget még nem hallottam kulturális alapnak nevezni. Nagy lehet a córesz. Az "egy Kína"-elv azt jelenti, hogy majd meg veszünk azért, hogy a nagyobbik Kína szaladjon már neki a kisebbik Kínának, azaz Tajvannak, mert Vezérünk és kanCellárunk (úgyis mint kolostorártány) majd megvész a nagy békepártiság nevében, hogy lásson végre kirobbanni egy világháborút! Neki mindegy, hogy Ukrajnában, Izraelben vagy Tajvanon, csak látszon ki vége az a kib@szott nagy békepártisága! Megint igazolta az elméletemet arról, hogy van annál nagyobb baj, mint a tinédzserkori abortusz! Sipos Erzsi is mennyivel jobban tette volna. Az egyetemen nem tudom, hogy gondolkodtak ezek a belterjes Bibói koleszesek, öszinten szólva, ahogy hallom inkább a gruppennel és a pálesszel voltak elfoglalva, ámde én még emlékszem arra, hogy voltak itt "free Tibet" (szabad Tibet) zászlók meg nagy felhajtás a fidzse részéről anno. Orbán kuncsorog egy kis pénzért. Az EU leblokkolta a kifizetéseket, az oroszok a saját háborújukra költik, az amik hamarosan kitilt(hat)ják az USA-ból, így hát még bepróbálkozik Kínában.
gina
Undoritó egy féreg ez az OV, ilyen csúszómászó nincs még egy ezen a világon , ez nem politikus hanem egy jellemtelen hazug pénzéhes nárcisztikus elmebeteg féreg,,,,
Nyírfa
Nem vagyok a kínaiak barátja. És ennek a hatalmas államnak a vezetői pontosan tudják, hogy Orbán Viktornak nincsenek barátai, csak vazallusai , mint ahogy ő maga is csak egy szem a kínai hűbéri láncban.
Hogy ez az "utcai harcos" ott pojácáskodhat a pekingi urak között, az az egész társadalom új mérföldkövet jelentő szégyene. Nem volt elég Horthy, Szálasi, úgy látszik, kell egy nemzetvesztő Orbán is.
Viktor Viktorovics, el ne felejts Putyinnal is dumcsizni egy nagyot, neked már úgyis mindegy, a lejtőn nincs megállás.
kereső
@Maccska: Azért ennyire nem lehetsz hülye, hogy az unió egész gazdaságához viszonyitod a magyar gazdaságot- és ezzel indoklod a kinai "elköteleződést". Keress nekem egy másik olyan országot az unió tagjai között, amely kinai hitelből épit/beruház a kinaiak számára egy soha meg nem térülő projektet. És igen az unió kereskedik kinával, de éppen mostanság kapnak észbe, hogy ez mennyire nem előnyös az európai ipar számára- és lépéseket tesznek a csökkentés irányába.
Az unió , és egyetlen más uniós tagország sem kötelezedőik el kinának politikailag- csak mi.
És ha azt veszem még hozzá, hogy a magyar kormány olyan beruházásokat ösztönöz, amelyek hihetetlen nagy energiaigénnyel rendelkeznek- amikor Magyarország energia szegény, akkor azt mondom, hogy ez fejreállás -és bukta lesz a vége.
Azon túl, hogy am it Magyarország nyujtani tud, az a természeti kincsei- a föld, és a viz. - amelyeket ezek a beruházások végképp tönkre tesznek környezeti rombolással. -amelyet a magyar kormány még "környezetvédelmi" törvények lazitásával is megtámogat. Nem lehetsz ennyire hülye, itt európa közepén- hogy a kinai gyarmatositást támogatod, Magyarország kárára- mert ha átlátható, és transzparens lenne a kinai-magyar kereskdelmi kapcsolatok rendszere, akkor fel sem merülnének ilyen problémák/gondolatok. De mert nem azok- hanem gyakorlatilag titkositva van az egész, joggal merül fel a z elzálogositás kérdése, és a politikai kiszolgáltatottságé.
Eladott Ország
Ameddig a híveket a "guruló dollárnál" nem zavarja jobban a guruló rubel, jüan meg a guruló gyógyszer, addig a külföldre guruló magyar lesz az általános. Ha Törökországba látogat, türkök vagyunk és kipcsakok. Ha Kínába, akkor kínaiak. Mi mást várnánk egy populistától?! Bezzeg Brüsszelben nem európai vagy demokrata. De oda nem látogat, vagy vendégségbe utazik, hanem kényszerből, a hátsó ajtón közlekedik, mint ahogy az igazi bűnözőket szokták a tárgyalóterembe vinni. Orbán Viktor: A politikainál mélyebb alapja is van Magyarország és Kína barátságának. Ami a pénztárcám. Érdekelne az a régi kulturális alap. Hacsak nem onnan ered, hogy Orbánt is nevesíthetjük kínai nyelven, Lop Csen Csórnak. Ebből a gigantikus kínai hitelcsapdából már nem lesz visszaút mimagyaroknak. Orbán kínai pávatánca inkább hasonlít egy kommunista mandarinos pekingi kacsára.
Menőmanó
Együtt loptok, együtt nevettek rajtunk. Ez nem barátság, hanem maffiaszövetség.
rakitics41
Mit jelent az hogy Kína jó barátja vagyunk Európában?Máshol nem vagyunk jó barátok Kínával , és ezért történt az Európában kiemelés?
kereső
@Maccska: Egyébként meg elgondolkadhatnátok azon, hogy miért nincs egy sor másik uniós tagország ott ezen a "selyemút" konferencián? Miért léptek ki belőle az olaszok- milyen hátrányokat érzékelhettek a kinaiak gazdasági kapcsolataiból, hogy ezt megtették?
Csak a különleges magyar tejbetök az, amelyik oda köti szekerének rúdját a diktatúrákhoz, a többiek meg megmaradnak a vállalati szintű gazdasági kapcsolatok mellett- véletlenül sem emelik kormányzati szintre azokat.
Nyírfa
@kereső: 12.04

Sírni tudnék: a termálvizeink, az ivóvizünk, a termőföldjeink , az erdeink, a tavaink, mind oda!
Normális a magyar? Tényleg!
izéke
" 2 jüanért szopok,nyalok,gombot varrok 1 jüant még visszaadok " miért fizetne többet a kínai mint putyin?
Nyírfa
@Maccska: 12.30

Kislányként olvastam, hogy az indiánok a hülyéket nem bántották, a törzs gondoskodott róluk, csak éppen nem szólhattak bele semmibe.
kereső
@Maccska: arról. A kinaiak számára teljesen előnyös gazdasági és politikai "üzletről", amelyből csurran -cseppen orbánnak és a maffiának. Ennyi(ke).
Nyírfa
@kereső: 12.46

Köd előtte, köd mögötte.
kereső
@Maccska: Nem Németország lett , mint állam a kinaiak kereskedelmi partnere, hanem a német vállalatok..Ugye nem érted- pedig qrva egyszerű ám: ott a Lajtától nyugatra vannak vállalkozások, amelyek az unió közös gazdaságpolitikáját betartva(mert amúgy ez létezik- csak mimagyaroknak nem, ezért hadüzent orbán lépése), amelyek kereskednek kinai cégekkel- a SAJÁT KOCKÁZATUKRA?és hasznukra. Nem teszik fel egy egész ország létét, egisztenciáját kormányzati szinten kockáztatva azt. A német állam egyetlen pórul járt német céget nem fog megmenteni, ha előnytelen üzletet köt egy másik állam cégével. Na, de ki fogja Magyarországot meg,menteni, mert a kormány nem megfelelő üzletet köt- nem a maga, hanem az ország kockázatára. és itt van az élő példa- a vasút épités kinának- a sohanapján meg nem térülő befektetés Magyarország számára. Az üzletet kötötte a magyar kormány- az ország kockázatára, nem mészáros lölö a saját kockűázatára. Na, gazdaságtanból legyen ennyi elég.
csak úgy....
@Maccska: szar lehet neked,hogy te csak a sült bolondoknak és a sült bolondokban hiszel!
pultosjocó
a NER miatt kéne visszaállítani a halálbüntetést...puhos, kínában gazdasági bűncselekményért is kivégezhetik az embert-...
lampa laz
Dglj meg, te rohadék. Én nem vagyok 1 kínainak sem barátja.
Eladott Ország
A kolostorgeci Pekingben szopja Putlert, kevesebb mint egy héttel október 23. előtt Ha lenne gerinc a magyarokban nem engednék haza többé, rohadjon meg ott keleten, mint az elődje. A román cigány geci, az EU+NATO trójai falova Kínában és Putlernál !
twitter.com/SzabadonMagyar/status/1713784321683656733/photo/1
Clavigo
Neked More,,( meg esetleg anyádnak ) vannak kínai haverjai...
Nessy
Könyörgöm, mi ebben akkora újdonság? At ötvenes évektől kezdve "jó barátunk" volt Kína, Vietnám, a mai FÁK országok! Remekül működött pl. a József városi kínai piac! Mi is pl. ott szereztük be a cigit, meg sok mindent.
Most kínai hitelből, kínai munkások, a Magyar állam sok milliárdos támogatásával építhetik a környezet szennyező, energia és víz igényes a akkugyáraikat! A "vendég munkások" meg kényelmes szállásokon, szabadabban, jobban élnek, mint otthon. A profitot meg a kínaiak is haza viszik, mint bárki más!
libellle
Pontosan, már mindent eladtak nekik kölcsön fejében. Kina már minden megszerzett amit akart, mert latja, hogy egy pénzéhes disznóval van dolga.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.