2009 a borzalmak éve (annus horribilis) volt Svájc számára. A konfliktusokat csak hírből ismerő országnak most egyszerre olyan tényekkel kellett szembesülnie, melyek a róla kialakult vonzó közhelyképet igencsak megtépázta. Elég, ha annyit mond valaki: bankcsőd és banktitok (UBS, HSBC), líbiai kapcsolat, minaret-ügy, mindenki tudja, miről van szó, s ez egészen új helyzet, amivel az országnak most először kell megbarátkoznia.tovább

Forrás: globusz.net
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

8 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
profon
@Zsoel: Ha meg kicsukja a nem fehéreket akkor 1 héten belül összeomlik a bankrendszerük aminek monjuk örülnék mert frank hitelem van !
Zsoel
Még egy apró adalék: 90'-ben, zsenge gyermekkoromban én is jártam Svájcban, apukámmal, anyukámmal és öcsémmel. Egy alkalommal kirándultunk, melynek során felmentünk a közelben fekvő, Pilatus nevű hegy csúcsára is, a fogaskerekű vasúttal, amely az oldalán közlekedik. Az útra a már említett Fecsi is elkísért minket, ő volt a tolmácsunk. A fogaskerekű alsó állomásán apukám véletlenül elveszítette a kézitáskáját, benne az útleveleinkkel és majdnem az összes pénzünkkel... Ez csak akkor derült ki, amikor már majdnem felértünk a tetőre, hát el lehet képzelni, milyen idegesek voltak a szüleim. Bár rányomta a bélyegét az ottlétünkre az eset, de azért jól sikerült a dolog, és amikor leérkeztünk, kiderült, hogy valaki megtalálta a kézitáskát, és hiánytalanul leadta az állomásfőnökségen... El sem lehet mondani, mekkora kő esett le a szüleim szívéről. Saját bőrünkön tapasztaltuk, hogy a svájciak becsületessége nem csak legenda.
profon
@Zsoel: Szerinted milyen pénzek vannak Svájcban? Vagy te a fehérek közé sorolod az arab a kínai a japán meg a zsidó pénzeket is?
Zsoel
@profon: Tudomásom szerint Svájcban a legnagyobb banktőkét még mindig az alvó számlák jelentik, amelyekre európai zsidók mentették a vagyonukat, mielőtt deportálták őket. Ők természetesen fehér emberek voltak, bár a nem-fehéret én elsősorban inkább kulturális értelemben gondoltam. Persze abban főleg a svájciak hibásak, hogy idáig fajultak a dolgok, mivel azért lettek török útépítőik, arab, pakisztáni, indiai utcaseprőik stb., mert nekik már rangon aluli volt elvégezni ezeket a feladatokat. Persze ezek a bevándorlók aztán szaporodni kezdtek (nekik a sok gyerek a természetes), most már tanult emberek is vannak köztük, Svájc meg csodálkozik, hogy egyre "színesebb" az ország, egyre több a mecset, egyre nagyobb a bűnözés mértéke (ez nyilván nincs összefüggésben az Európa-idegen kultúrák fokozott térnyerésével). Ha így folytatják, lassan megérik, hogy nem vehetnek majd karajt a hentesnél, mert különben meg lesznek kövezve Allah nevében a saját országukban.
Amúgy önmagában nincs bajom semmilyen bőrszínnel és semmilyen kultúrával, amíg az a saját helyén marad (ugyanígy elítélem a fehér terjeszkedést is!), de ez a kényszerített multikulti együttélés szerintem nem tartható fenn sokáig.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.