A Fidesz ügyvezető alelnöke nem állt meg Dubajban, továbbrepült a világ végére, egy rockkoncertre – írja a Bors.

A lap cikke szerint ez lehet a vilég egyik legdrágább koncertlélménye, ugyanis az egész egymillióba kerülhetett fejenként. Kósa Lajos a Borsnak korábban azt mondta, pár napos magánjellegű kiruccanást tesz za Egyesült Arab Emírségekbe.

civishir.hu úgy tudja, csak az átszállás idejéig tartózkodtak Dubajban, onnan tovább utaztak a 18 ezer kilométerre fekvő Új-Zélandra, a Rolling Stones aucklandi koncertjére. Budapestről Aucklandbe 450 ezer forintos repülőjeggyel lehet eljutni. A csoport a Bors információi szerint a négycsillagos Copthorne Hotel Auckland Harbourcity nevű szállodában szállt meg, ahol egy éjszaka 60 ezer forintba kerül. Számításaik szerinte tehát fejenként 1 millió lehet az az ár, amiért megnézhetik a koncertet.

128 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Yoda69
Remelem ezt is kozpenzbol fizetik, mint kosa kollegainak floridai szuper nyaralasat.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Yoda69
Remelem ezt is kozpenzbol fizetik, mint kosa kollegainak floridai szuper nyaralasat.
m.macskosz
@karma1: Nem tudtál eléggé messzire menni, ezek utolérnek...:(
A múltkor köteleskövér, most 20%-os lala...
Nem ártana, ha odacsörögnél a környezet-védelmiseknek, hogy
figyelni kéne! Ezek még bevisznek valami kórságot a bariknak. :(
coyote3
Hát azután a fémkupakos nyilatkozat után én is messzire repültem volna...
nemjoezigy
ne csodálkozzunk a mi pénzünkből (a gyengébbek kedvéért az adónkból) azt csinálnak amit akarnak. (elvégre megszavazták nekik)
De folytatva: van pénz a háztartásokban kormányunk és a stat hivatal szerint, családonként 8,4 millió Ft kp-t tartunk otthon. Ebben benne van ez a kupakos koncertszerető, 20 %-os, a havi közel 3 millát kapó siccpali, a három év alatt 7 milliárdot összedolgozó mészáros (fideszkdnp: mert ugye mindenkinek adva van a lehetőség), a kitudja mennyi pénze van orbán famíliának és a gyurcsány veres, kóka, demszki dicső csapatot se hagyjam ki. és a többi jólmegélhetési politikust ne is említsem.
Tehát megteheti, miközben a nép 40 %-a nélkülöz.
Hahó fidesz fanok várom a magyarázatot mert én nem értem. A népnek nincs pénze nem tudja a fogyasztással serkenteni a gazdaságot, de a fidesz az tudja hogy kell élni.
nyanya001
Kósa Lajos volt debreceni polgármester és jelenlegi Fidesz-alelnök rápihen egy kicsit a jövő évei költségvetési vita miatti fejfájására: a titkárnőjével, Halász János államtitkárral, valamint Halász fiával Dubajból Új-Zélandra utaztak, hogy ott az aucklandi Rolling Stones-koncerten bulizhassanak
Vitte a titkárnőjét is ...
nyanya001
@Horizont: Sokba kerül a kupakolás ! :))
m.macskosz
@nemjoezigy: "...családonként 8,4 millió Ft kp..."
Hát, ez bizony nagyon kemény! Tekintve, hogy nekem a tizedes vessző utáni sincs,
és nem nélkülözöm, sőt mélyszegénynek sem mondanám magam, ez sajnos azt
bizonyítja, hogy az országban nagyon sok embernek van nagyon sok pénze,...
...arról nem beszélve, amiről a nav és a ksh nem is tud!
Következésképpen tényleg szörnyen magas az anyagilag lecsúszottak aránya! :(
Strong
És? ..azóta mick jagger már fidesztag?
pbalage
Június 16-án Bécsben voltak, az ERNST HAPPEL STADIUMban. Gondolom akkor nem ért rá elugrani a Tiszteletreméltó Főuraság.
www.rollingstones.com/tickets/

Amúgy most már én is biztosra veszem, hogy ezek ott a fideszben Szauron gyűrűjét mennek megszerezni:
www.youtube.com/watch?v=2mzGl0I5NwQ

(Aki esetleg nem ismeri, a történetet a Zátonyon forgatták)
karma1
@m.macskosz: Draga Csillagom! Valaki hazudik! Egy nullat lehagytak a fejenkenti osszegbol, ugyanis ha nem elsoosztalyon, hanem Business Classon utazik, akkor fejenkent a "legocsobb" jegy 9.950 NZD (szorozd meg 202. HUF-fal. Ez volt 2012-ben EGY jegyunk ara, es ebben a vilagon semmi mas nincs, csak az utazas. Ha ehhez hozzavesszuk, hogy petya nem fogja 5 csillagos szallodanal alabb adni, valamint nem az arenaban akar csapolni a fuvon, akkor a jegy sem volt par cent...(Na, ezt most nem tom mennyi, mert nem erdekel a koncertjuk, ez ugyanis mar kb. a 6. legutolso farewell koncertjuk. Epp ma este lesz, valoban egy nagyon nagy buli... Ebben a horribilis osszegben, amit mi fizettunk (100 dolcsi hijjan 20 ezer dollart!!), meg egy rohadt taxi vagy berelt auto sem volt benne. Muszaj volt hazajonni ilyen aron, mert a Mamam temetese volt.)
Szoval, sajnos, ezek mindenhova eljutnak, bar engem nem fertoznek, mert en a deli szigeten, tovabbi 1600 km-re vagyok a koncert szinhelyetol...
Sziszifusz
Irritáló dolgok ezek, akkor amikor a magyar emberek milliói napi megélhetési, létfenntartási gondokkal küszködnek.
Ez a bunkó legalább ezekben a nehéz időkben fékezné magát. Azt a pénzt, amit a világ másik oldalán tartott koncert látogatásra költ, éhező gyerekekre is költhetné.
karma1
@nyanya001: Dubaibol az a kis "atruccanas" 13 es fel oras repulout egyhuzamban, mert a ket orszag olyan krva kozel van egymashoz...
nemjoezigy
@Horizont: mondom én, hogy ezek azt hiszik, hogy - a mi pénzünkből- azt csinálhatnak amit akarnak.
És tényleg azt csinálhatnak, mert bűntettelenül csinálják!
Hahó fideszkdnp fanok, az igazság érzet nem háborog, miközben a kétkezi dolgozók, vagy ha úgy tetszik a lakosság 50 %-a nélkülöz?
www.blikk.hu/blikk_aktualis/minden-masodik-magyarnak-elfogy-apenze-honap-vegere-2306461
karma1
@Horizont: Nyuszikam! A kettle-class-on (a ferjem hivja "tehen-osztaly"-nak az "economy class-ot...:o)))) is tobbe kerul az ut, kb. 550 ezer forintba... De el tudod Te kepzelni, hogy a magyar kormany masodik embere beul a legtobbnyire indiai, kinai, koreai utasok koze, mondjuk a gep derekaba, kozepre?

Na, mert nekem ugyan oriasi a vizualis raerzesem, de ez fizikailag sohasem fog megtortenni a lalaval...(Mondjuk, en se dicsekedtem volna el, hogy hova megyek, mert mar a repteren megevett volna a sajto reggelire)
karma1
De nyugi, mindjart jon Kabir Bedi, es elmondja, hogy egy jo Metalica koncertert o is elmegy a vilagvegere is, es a fiat is viszi magaval, mert csaladszereto, de nem az allam penzen utazik, hanem a sajatjan, mert megkeresi, nem ugy mint mas, aki csak itt nyavalyog es varja a sultgalambot...:o)))
Vasárnapiiskolás
@Strong: Szerintem Jagger embermarad bármit szív!!!
karma1
@Vasárnapiiskolás: Varj, nekem egy percig sincs Jagger-rel problemam, O annyit adott jotekonysagra, amit egy atlagos ember otthon egesz eleten at kap fizeteskent.

Csak ez a felesleges titkolozas, hogy csak 3 napot megyek Dubaiba, pihizni, tobbet most nem akarok mondani.stb... Na, ez a gusztustalan, a szerencsetlen adofizetok penzebol...
m.macskosz
@Vasárnapiiskolás: Hű, barátom! Te aztán asszociálsz rendesen!! :)
Strong
"És? ..azóta mick jagger már fidesztag?"

Szerintem Jagger embermarad bármit szív!!!
simmering73
Ilyenkor miért kussolnak a fideszfanok? Az ő véleményükre is kíváncsiak vagyunk.
m.macskosz
@simmering73: Lehet, hogy ők is ott csápolnak a koncerten. :)
Cicamama55
A parlamentben gyűjtött fém kupakok jól jövedelmeztek...
Kamcsatka
Én is szeretem a Rolling Stonest. A baj csak az ,hogyha ha hazafelé lezuhanna a csökött agyú gépe sok ártatlan ember is meghalna.
Kamcsatka
@nyanya001: És még a Lézer Janit be sem számítottad.
Knapp75
Gondolom azért ment, hogy felajánlja Jaggernek, ha lead 20%-ot, felléphet a nagyerdei stadionban is.
Knapp75
És most énekeljük együtt: "I can't get no satisfaction"
Toby
Nocsak, Kósa huszár egy liberális demokráciában csápol ? Ezt tudja meg az illiberális imbecil demagóg főgengszter !
Knapp75
@Toby: Vagy csak küldetést teljesít! Elhinti ott is az illiberalizmus magvait, Először az örömlányoknál.
mariaberta
De hát miért irigykedjünk egy "fáradt, beteg, öreg emberre"? akinek nem jutott az Erzsébet utalványos üdülésből, és kénytelen a saját -vagy nem saját- millióit feláldozni a pihenés oltárán?
Hogy asszonypajtás itthon hagyva? Naná, csak nem teszi tönkre a pihenést egy oldalbordával?!
Zsuga
Mert ő ezt is megérdemli! Már azért is, mert szüksége van kikapcsolódásra. Szegény már egyre több zagyvaságot hordott össze mostanában. De legalább szóba állt a riporterekkel, és ez már valami. Engem még fel is vidított néha.
Zsuga
Imádtam Kósa válaszát egy kérdésre, amit pillanatnyi zavar, és a kamera elől való ellépése után adott, mármint kérdezett: "Miért nem tud olyant kérdezni, amire pozitív választ tudok adni?" :)
lajospapa
Keressétek meg inkább a legújabb kutatási eredményeket a magyarországi gyermekszegénységről!
vukkocska
Most is férfival utazott? A felesége meg lányokkal barátkozik. A hosszú házasság titka.
miazavalami
Hát na! Edda koncerten csak nem égeti magát.:-) Vagy fél az ufóktól?
1magyar
Így élnek a politikusaink, akiket azzal bízunk meg,hogy gazdálkodjanak a nép vagyonával, a befizetett adókkal.
narancsbirka
Ez a hozzászólás törlésre került. Többszöri törlés a felhasználó kitiltását vonja maga után.
szandokan
@Horizont: @simmering73: @karma1: Szerintetek csak azért, mert vannak az országban szegény emberek, most akkor senki ne mehessen el egy ilyen koncertre, ha megteheti? Miért? Mikor fejezitek már be ezt az állandó gyűlölködést, ezt a nekem semmi nem jó, meg dögöljön meg a szomszéd tehene is szemléletet? Hol a bizonyíték arra, hogy közpénzből ment? Csak köpködni tudtok állandóan, az a legegyszerűbb. Karma, gondolom, ezt a brazil vb-döntő miatt szántad nekem, de tudod mit, nem tud érdekelni. Amit én a saját munkámmal megkeresek, azt arra költöm, amire nekem tetszik!!! Simmering, azért nem reagáltam ma még sem ide, sem máshova, mert ma voltak 6 évesek az ikreim, és tudod ők sokkal fontosabbak a számomra nálad. Te egy jelentéktelen ember vagy, főleg hozzájuk mérten.
hattorihanna
Rászántuk volna mindannyian azt a kis lóvét,csak ne láttuk volna viszont soha többé,azt az arrogáns pofáját.
Desischado
Habzsi dőzsi, de a segélyt meg a lakhatási támogatást elveszik! Nem mondom mire költse!

@szandokan: A saját pénzed arra költöd amire akarod. Csakhogy közted és Mr 20% kóser alajos között van egy óriási külömbség. Te magad keresed a pénzt, nem másoktól veszed el. Ez a féreg meg összerabolta, amije van, és ne vegyél rá mérget, hogy nem közpénzből ment, mert az összeggel kapcsolatban is hazudott, sokkal többe került egy milkónál. Ne védd már állandóan ezeket a férgeket!
A fő, amiért írtam, a csipet csapatnak nagy puszit küldök, isten éltesse őket, nőjenek nagyra, és legyenek jó emberek, és az életük legyen boldog! Kéretik őket a nevemben megölelgetni, és megpuszilgatni! És ebben egyetértünk, egy igazi szülőnek a gyere/gyerekei az elsők! Happy birthday for twins!
bakegya
@lajospapa: nekem van egy szemkilövő csúzlim-azt kellene az e féle jómadarakra fogni.
mate03
@szandokan: Gratulálok az ikrekhez! Hosszú boldog életet kívánok nekik! Kislányok vagy fiúk?
simmering73
Na előkerült a színidirektor is. A maláj tigris, a látens fideszbirka. Kia@ vagy te, hogy beugatsz másoknak? Azzal szórakozzál, ami veled egyidős és hozzád nőtt.
m.macskosz
@Vasárnapiiskolás: Baj?!
Mi baj lenne?
Tetszik, hogy aki fideszesnek áll, az csak a fű fogyasztásának tudható be. :)
Vagy félreértettelek?
Vasárnapiiskolás
@m.macskosz: Ezek hülének születnek, nem kell tudatmódosító:-)))
lajospapa
@szandokan: Kedves @szandokan ! Ha megteheti menjen el Kósa a drága koncertre! Márpedig megteheti, ha csak azt számoljuk, hogy mennyi maradt neki az egykulcsos jövedelemadó bevezetéséből kifolyólag. A baj csak ott van, hogy az egykulcsos adóból megmaradó összegből kétszáz esztergályosnak, tanárnak, ápolónőnek, áruházi feltöltőnek sem jönne össze annyi, hogy egy elmehessen. Tudom, szerinted ezek buták és lusták, semmirekellők, Kósa pedig okos és szorgalmas, ha arra kerülne sor, a felsoroltak munkáját is el tudná végezni. Kétszázét egyedül!
nyanya001
@szandokan: Dehogyisnem persze, hogy elmehet, és vigye a titkárnőjét is
aki jegyzeteli gyorsírással az élményeket !
Knapp75
@szandokan: A gyerekeidnek nehéz dolga lesz, ha tehetségesek, kreatívak és önállóan akarnak majd boldogulni, de ha hívőnek és alkalmazkodó alkalmazottnak neveled őket, akkor persze lehet számukra ez egy élhető ország...

Egyébként meg az irigységről annyit, hogy ez a szutyok kormányzat arra "neveli" az embereket, hogy minden vállalkozó szemét, ha profitra törekszik, minden pedagógus csak lógatja a lábát nyáron és persze minden délután az évben, minden diák ingyen tanul, hogy aztán hálátlanul itt hagyja az országot, tehát lényegében az irigységére és önzésére épül az egész politikájuk.
(vegyük el a magánpénztári megtakarításokat, hogy az állam tudjon nekem nyugdíjat fizetni...)
Akiket így "programoznak", azok sosem fognak elgondolkodni azon, hogy ők is lehetnek munkavállaló helyett akár már holnap munkaadók is. (legalább a sajátjuk)
Lúzergyártás van és a kontraszelekció is visszaüt majd azok is, akik most nyeregben érzik magukat, mert lassan minden szakmában, minden pozícióban a seggnyaló élvez előnyt a szakemberrel szemben, legyen az egyszerű dohányboltos vagy kórházigazgató.
Aki a gyerekeink sorsáért aggódik, az nem megy el ezek mellett szó nélkül.
F_Viktor
1, vagy 10 millió forintba került a Zembereknek? Teljesen mindegy.
szandokan
@Knapp75: A gyerekeim sorsa miatt ne aggódj, a jövőjüket én már bebiztosítottam nekik, még akkor is, ha más pályát választanak, mint én (mondjuk a legnagyobb már nem viszi tovább, de sebaj, van még négy:-)) ).
szandokan
@narancsbirka: Te csak ilyen szösszenetekre vagy képes, vagy azért néha saját gondolataid is vannak?
szandokan
@lajospapa: Tévedsz, semmi bajom az általad felsorolt szakmákkal, és azokkal, akik ezeket csinálják, elvégre egy üzem szakemberekből áll, ahol jó esetben maga a vezető is az (vagy a legnagyobb). Ahol az emberek jól kerestek, ott az egy kulcs nem jelentkezett problémaként, és ehhez nem kell feltétlenül politikusnak sem lenni. Azoknak, akik meg közmunkások, érdemben nem sokat jelent az egy vagy a két kulcs.
narancsbirka
@szandokan: Szerinted ki rágta a számba?
szandokan
@mate03: Köszönjük szépen, főleg ők! Fiúk, ahogy az összes:-)
szandokan
@simmering73: El kell keserítselek, azzal más foglalkozik már hosszú évek óta, remélem a tied sem görbült el még az idők során...
szandokan
@narancsbirka: Nem érdekel, ki szokta rágni a szádat, ez magánügy...
szandokan
@Desischado: Rendben, és köszi. Mindkettőnek megmondtam, hogy egy aranyos néni puszilja őket a propiról:-)
Szimba
De legalább: Gyerekszegénységben Magyarország a sereghajtók között van az EU-n belül, Bulgáriával, Romániával egy csoportban. A legkisebb, 7 év alatti gyerekek 42,4 százaléka él nálunk szegénységben.
A fidesz jobban teljesít: újzélandba is el tudnak menni egy Rolling Stones koncertre.
szandokan
@Horizont: Köszönjük! Egyébként én csak nem ítélkeztem azonnal, mert amit nem tudok, az nincs is:-)
szandokan
@Szimba: Na és a szülők felelőssége?
Szimba
@szandokan: "vannak az országban szegény emberek" - lsd. 22:51.
Továbbá: "A kormányzati intézkedések ellenére évről évre nő a szegények száma itthon. Ez derül ki az Európai Unió statisztikai hivatalának adataiból, amit a Tudományos Akadémia Szociológiai Intézete dolgozott fel. -
www.168ora.hu/itthon/egyre-no-szegenyseg-magyarorszagon-132198.html
"senki ne mehessen el egy ilyen koncertre, ha megteheti?" - nem kovács józsiról, a tisztességes munkájából megszerzett vagyonából kiutazott hazánkfiáról szól a hír. Vezető politikusokról, akiknek néhány éve még kilógott a segge a gatyájából, most meg mit ad Isten, Dubajig eljutva gondolva egyet átruccan újzélandba egy Rolling Stones koncertre.
És ezek a mocskok javasolják és szavazzák meg a munkavállaláshoz kötött családi pótlékot, miközben nagyon jól tudják, milyen munkanélküliség van?
És ezek a mocskok javasolják és szavazzák meg, hogy közmunka-lehetőséggel váltsák ki a foglalkoztatást helyettesítő támogatásokat, amikor tudják, hogy a közmunka idényjellegű, bére 50ezer körüli és amikor nincs közmunka huszon valamennyi? Próbáljon meg ebből élni orbán és sleppje, meg te.
szandokan
@Szimba: Kósa nem 2010 - ben lett először polgármester, és 2001 - ben az év polgármestere is lett. Amiben egyetértek, hogy a közmunkáért legalább minimálbért adnék teljes foglalkoztatottságnak elkönyvelve. A segélyeket csak azoktól vonnám meg, akik még így sem volnának hajlandóak dolgozni.
szandokan
@narancsbirka: Rendben, de ezzel mit is akartál mondani? Fek...Ezt a szót nem ismerem.
Knapp75
@szandokan: "A gyerekeim sorsa miatt ne aggódj, a jövőjüket én már bebiztosítottam nekik, "

Sikerült már őket nyugatra menekíteni?
Azt ugye tudod, hogy a kettészakadó, szegényedő országban azok lesznek a legkevésbé biztonságban, akiknek vagyonuk van. :)
Egyrészt az állam is az ő pénzükre pályázik majd (amit most elvettek a szegényebbektől és mondjuk a nyugdíjpénztári tagoktól, azt majd a gyermekeinknek kell visszapótolni!!), másrészt ha megfigyelted, a szegényebb országokban, régiókban a közbiztonság is rosszabb.
Szóval csak hitegeted magad, hogy már a gyermekeid jövőjét is megoldottad, a hited megvéd a realitásoktól. :)
szandokan
@Knapp75: Egy leszakadó, elszegényedő országban igen, de te most Magyarországra célzol? Gondolom. Én másként látom. Vannak szegény emberek, mint ahogy eddig is voltak, és lesznek is. Nem megyek bele a miértekbe, mert már sokszor megtettem, persze mindhiába. Az emberek szerint mindenről a Fidesz tehet, legalábbis sikeresen belesulykolták az ellenzéki médiák ezt azokba, akik már hosszú évek óta élnek szegénységben. Szerinted majd az MSZP megoldaná mindenki életét? Vagy a Jobbik? Te sem gondolhatod komolyan. Csak egy újabb párt jönne, és széttárná a karjait, hogy emberek, most megszorítások következnek, mert a Fidesz üresen hagyta az államkasszát. Minden meg is lenne magyarázva ezzel, és az emberek élnének továbbra is úgy, mint eddig, vagy ki tudja...Én nem hiszem, hogy a gyerekeimnek ki kellene menniük, de ezt majd ők eldöntik, az alap meglesz nekik hozzá, ha esetleg úgy döntenének.
Knapp75
@szandokan: Az egykulcsos SZJA, a családi adókedvezmények, a rezsicsökkentés és a rá nem szoruló devizahitelesek megmentése mind növelték a gazdasági különbségeket az országon belül.
Szerintem az állam feladata nem a különbségek növelése (ehhez nem is kéne állami újraelosztás, ezt elintézné a piac maga), hanem pont, hogy ezeknek a tompítása lenne.

Ez az egyik legnagyobb hibája a Fidesznek, a másik meg az, hogy lúzereket gyárt, mivel pont ők hangsúlyozzák, semmiért nem vagy felelős, semmiért nem kell a tényleges árat megfizetned!
Persze, a szerencsétlenektől válogatás nélkül elvennék a segélyeket (mert aki szegény, az bűnöző is ugye) de a híveiket közben azzal nyugtatják, hogy mindenről a gaz Gyurcsány, a gaz multik, a gaz szolgáltatók, a gaz bankok tehetnek és a zembereknek csak várni kell, hogy az állam (azaz Orbán) megoldja HELYETTÜK a problémáikat.
Lásd teljes foglalkoztatottság...

Ha azt hiszed, hogy a gyermekeid életére nem lesz hatással, hogy sokan beszopják ezeket a kreténségeket, miközben ezzel párhuzamosan milliók nyomorognak, akkor nagyon el vagy tévedve...

De azt is írhatnám, hogy ha valamelyik gyermeked véletlenül vállalkozó lesz, akkor szerinted mennyi időre tud majd előre tervezni, ha akkor is ilyen szutyok kormányunk lesz?
Vagy szerinted kik fogják a külföldre kergetett magyarok helyett megtermelni a nyugdíjadat?
Az itthon maradt gyermekeid, akik majd fizethetik mellette az államadósságot meg Paksot is. ;)
Erre szavaztál.
szandokan
@Knapp75: A nyugdíjammal nem lesznek problémáim, mivel arról magam gondoskodom. Amúgy meg én nem szaladnék ennyire előre az időben, és attól tartok, hogy főleg a két legkisebb csemetém felnőtt pályafutását már nem is fogom megérni sajnos. Egyébként meg előrelátó vagyok, nehogy azt hidd, hogy az itthoni bankokban fialtatom a pénz jelentős részét, és nem is kizárólag pénz formában teszem mindezt. Nem írom le, hogy pl. mekkora a tulajdoni részem is egyben a gyár terén, de nem kis összeg. Az egy kulcsos adó pedig a jobban keresőket segítette, a keveset keresőkét viszont nem rontotta jelentős mértékben. Tulajdonképpen csak a magasabb beosztású, vagy csak szimplán jól kereső emberektől nem vettek el annyit, mint eddig. A rezsicsökkentés valóban nem sokat ér azon embereknél, ahol szinte fogyasztás sincs, de nagy fogyasztás esetén van némi vonzata, más kérdés, hogy nekem például nem volt erre szükségem, ahogy a családi adókedvezményre sem. Viszont itt megállnék egy percre: Szerintem természetes, hogy azok kapnak nagyobb kedvezményt, akik dolgoznak, és mellette gyerekeket nevelnek, mert a gazdaságban, népesedésben ők jelentik a leglényegesebb pontot. Akik egyedül élnek, kevésbé van szükségük erre a kedvezményre, mivel egy átlagosan kereső család adókedvezménye két gyerek esetén 20 ezer forintot jelenthet, de két gyerek ennél jóval többe kerül, és akinek meg nincs gyereke, az adókedvezmény nélkül is sokkal többet költhet saját magára. Orbán pedig nem baj, hogy kelet felé is jó viszonyokat akar ápolni, elvégre a "ruszkik haza" nem volt egyenlő a gazdasági kapcsolatok megszüntetésével, mint azt itt oly sokan írják.
nezelodo
@nemjoezigy: Na és még némelyik politikus és a "valagavégeik" azt hazudják, szegény ország vagyunk. Igen lelki-szegény ország, mert máshol már a legjobb esetben régen elkergették volna ezeket.
nezelodo
"ruszkik haza" nem volt egyenlő a gazdasági kapcsolatok megszüntetésével, mint azt itt oly sokan írják."

Nem, Meséld ezt el az alföldi szőlőtermesztőknek, akik nem jókedvükben vágtak ki 200 000 ha szőlőt, pár ezer ha almaültetvényt, zártak be négy konzervgyárat és ugrott az ehhez tartozó termeltetés. És ez még csak az eleje, mert hozzájön az akkor még tizenöt évig érvényes a timföld alumínium egyezmény, a világ rajtunk röhögött, amikor fölmondtuk, pedig a gyengébb minőségű anyagért többet fizettek a világpiacon szokásosnál. Próbáld ezt a kocsmában beadni a kirúgott bauxitbányászoknak, hamar megörökölnék a gyerekeid az eldicsekedett vagyonodat. A sort nem érdemes folytatni, mert van még elég fel nem sorolható kár, most meg ugyanezek a nagyszerű emberek keletre nyitnak. Ebből is látszik a hiba számukra nem a Kádár rendszer volt, hanem az, hogy nem ők vezették,
evacica
Na Lali király se a saját pénzéből fizette a kirándulását, erre telik, bezzeg egészségügy, iskola, gyerek élelmezésre nem futja ebben a ragyogó orbáni világba! Telkik viszont puccoskordásra a sok senkinek! Meddig tűrjük még ezt?
tivoli
@evacica: ma, 08:54
Egy percig se tűrd!
vukkocska
@szandokan: Nincs azzal gond, hogy Lajosunk külföldre ment, még azzal sem, hogy a világ talán második legdrágább országába. A baj azzal van, hogy amikor Medgyessy kormányra kerülése után elment családjával Kubába, és koktélt szopogatott, az egész Fidesz stáb fel volt háborodva, az egész média birodalma ezen fröcsögött, hogy amikor itt emberek éheznek, ő el mer menni Kubába, ami egyébként az egyik legolcsóbb ország. A akkor még nem is éheztek olyan sokan, mint manapság. Az egyik, aki egy útja során milliókat költ, az természetes, a másikat meg köpködni kell. Miért baj az, hogy a fagyi visszanyal?
Knapp75
@szandokan: Lehet, hogy neked nem lesznek problémáid a nyugdíjaddal, de a gyerekeidnek lesznek azzal problémái, hogy összedobják a többi nyugdíjas járadékát a befizetéseikkel. Egyébként a tiédet is nekik kell majd befizetni. Persze ez neked nem lesz gond. :)

Olyan apróságokat elfelejtesz, hogy aki dolgozik, annál alapvetően a munkaadójától függ, hogy mekkora összegre van bejelentve. Ma Magyarországon a sokat szidott multik és az állam hajlandó teljes összegre bejelenteni a munkavállalóit, a többi munkaadó nem. Akkor sem, ha rendesen dolgozik és akkor sem, ha gyermekei vannak. és ugye egy átmenetileg vagy tartósan munkanélküli gyermekei megérdemlik, hogy jóval rosszabb körülmények között nőjenek fel, az államnak ezt inkább tovább kell rontania és nem tompítania az egyenlőtlenségeket, ugye?

Azt tegyük hozzá, hogy valójában az állami alkalmazottak egy fillér adót nem fizetnek, ha adókedvezményt kaptak vagy az egykulcsossal csökkent az adójuk, az mindössze annyit jelent, hogy a "nem állami" alkalmazottaknak több pénzt kell kigazdálkodniuk, hogy az állam kifizethesse az alkalmazottjait. ;)

Az adójóváírás eltörléséről hallottál már? Az egykulcsos szja-val egy időben vezették be, pont a legrosszabbul keresők helyzetét rontva ezzel.
Az meg, hogy a választások előtt eszébe jutott Orbánéknak, hogy a gyermekek után járó adókedvezményt a járulékokra is igénybe lehessen venni, mert az alacsony jövedelmű dolgozó ÉS gyermeket nevelő családok ebből nem részesülhettek addig, annak a részleges beismerése volt, hogy ezzel ők is tisztában voltak...
De egyébként is olyan kínos a gyerekekre hivatkozni, mikor a szegény gyerekekre nagy ívben sz@rnak, miközben az ő sorsukon múlik, hogy milyen országban fogunk élni! Lesz-e belőlük piacképes munkaerő, egészséges járulékfizető, fognak-e fogyasztani, hogy eltartsák és fenntartsák a gazdaságot...

Az egykulcsos adó meg azt is jelentette, hogy lemondott az állam több száz milliárd forint éves bevételről (amit együtt kell pótolnunk...
Knapp75
Az egykulcsos adó meg azt is jelentette, hogy lemondott az állam több száz milliárd forint éves bevételről (amit együtt kell pótolnunk mondjuk az ÁFÁn és a szektorális különadókon keresztül), mert azt hitték az idióták, hogy ha megnövelik a legjobb helyzetben lévők szabadon elkölthető jövedelmét, akkor majd megnő a fogyasztás. De a lázárjánosok, a kósalajosok és a szandokanok inkább külföldre viszik azt a pénzt, ahogyan a példák is mutatják.

Hja, csak két lényeges dologra nem reagáltál:
- a jövedelemkülönbségeket növelte a Fidesz az országon belül. Miért is jó ez nekünk?
- miért is csápolsz a birkaképzésnek?
Mikor azt hazudják, hogy az állami nyugdíj "garantált", hogy a multik "extra profittal" dolgoznak, hogy az állam majd teremt munkahelyeket. Egyiket sem hiszed, de szerinted jó felé megyünk.
Ennyire elvtelenné tett, hogy haszonélvezője vagy a rendszernek?
Gyuri Géderről
A kupakmágus, jól összekupakozta magának az útiköltséget.
szandokan
@Knapp75: Szerinted hazudják, hogy nem lesz állami nyugdíj (más kérdés, hogy a nyugdíjra ritkán lehetett alapozni), szerinted nem dolgoznak extra profittal a multik (habár ez engem egyáltalán nem zavar, és a kormány helyében ne akarnám elüldözni őket, ez nagy hiba lenne), az állam pedig teremt munkahelyeket, amire lehetősége van. Munkahelyeket teremteni nem olyan egyszerű, mint az elsőre látszik, főleg meg is tartani, sőt fejleszteni a színvonalat. Nincsen ebben semmi elvtelenség, és kikérem magamnak ezt a haszonélvező kifejezést, mert innentől már csak személyeskedni kezdesz.
Knapp75
@szandokan: Miért? Nem vagy haszonélvezője a rezsicsökkentésnek, az egykulcsos szja-nak és a családi adókedvezménynek?
Nem hoz ez neked milliós szinten évente? ;)

Értékálló, megfelelő nagyságú nyugdíj nem lesz. Ez matematika, amely a Fidesz legnagyobb ellensége. :)
Olyan, hogy "extra profit", nincsen.
Aki extra profitról beszél, az csak azt bizonyítja, hogy bekajolta a propagandát és életében nem gondolkodott még vállalkozó szemmel. (ráadásul a közgazdasághoz is hülye) Persze most azokról beszélek, akik "komolyan" gondolják, nem a patkányokról, akik a hazugságokból élnek.

Munkahelyet úgy a legkönnyebb teremteni, hogy tudatosítjuk, mindenki képes erre! Nem a gazdagok, a csókosok, a multik kiváltsága, hogy munkaadók lehessenek, hanem bárkiből lehet vállalkozó, azaz munkaadó is.
Na ezt a hajlamot építik le azzal, hogy az életképeseket elüldözik, akikben meg nincs meg a késztetés, azt nem tanítani, felvilágosítani akarják, hanem birkát csinálnak belőle.

Arra persze most sem tértél ki, miért jó ez nekünk és miért kell növelni a társadalmon belül a különbségeket...
Oké, ez neked kedvező, de ne keverd már össze azzal, hogy az országnak és a társadalom többségének akár rövid, akár hosszabb távon előnyös lenne.
szandokan
@Knapp75: "Munkahelyet úgy a legkönnyebb teremteni, hogy tudatosítjuk, mindenki képes erre!"
Aham. Azért ezt rágd még át egy kicsit. Mindenesetre legközelebb megpróbálom majd tudatosítani azokat a közmunkásokat is erről, akik félrészegen alszanak a fák alatt munkaidőben, és majd azt mondom nekik, egy bizonyos Knapp75 szerint jó munkahelyteremtők lehetnének:-))
Knapp75
Ez a hozzászólás törlésre került. Többszöri törlés a felhasználó kitiltását vonja maga után.
Knapp75
Ez a hozzászólás törlésre került. Többszöri törlés a felhasználó kitiltását vonja maga után.
szandokan
@Knapp75: Többet ne szólj hozzám, remélem ez már sokkal érthetőbb volt számodra.
Knapp75
@szandokan: Egyszerűbb, mint válaszolni a kérdéseimre és megvédeni azt, hogy miért hirdeted a sikerpropagandát, igaz. ;)
Egyébként összekeversz valakivel (vagy magadat kevered össze valakivel), egy nyilvános fórumon ahhoz szólok hozzá, akihez akarok.
Persze vannak, akiket kiemelt figyelemmel követek. :)
pbalage
@szandokan: ez a "ne szólj hozzám" szerintem a lehető legrosszabb stratégia a részedről, de végül is te tudod...
Azt tanácsolom, hogy védd már meg a Kormányt valami turbómagyarázattal!
szandokan
@Knapp75: Az lehet, de a kussolsz, meg a fél hülyék szintű megnyilvánulásaidat mellőzd. Én sem szoktalak sértegetni.
szandokan
@Knapp75: Ja, és a tömöm a zsebem sem igazán helytálló, mivel a technológiám hozta ide a befektetőt, és nagyon sokat profitált abból, amit én létrehoztam. Nem én kerestem meg őt. A pénzemet meg ott tartom, ahol nekem tetszik, adózott pénz, szóval semmi közöd hozzá, mit csinálok vele, hogyan fektetem be. Ezek az általános sirámok meg nem érdekelnek, ennek a népnek úgysem lenne jó semmi, maximum ha ingyen ingyen adnának mindent. Az utóbbi történések között azért számomra is vannak visszatetsző dolgok Fidesz oldalról, de remélem, hogy tanulnak majd belőle (magánnyugdíj, netadó, multik ellehetetlenítésére irányuló intézkedések, Kósa cinizmusa).
szandokan
@pbalage: Van, amikor megvédem, de van, amikor én sem értek egyet velük, lásd feljebb.
Knapp75
@szandokan: Ott tartod a pénzed, ahol akarod, de ettől még mondhatom, hogy sz@r az a gazdaságpolitika, amely lehetővé teszi, hogy te külföldre hord azt az összeget, amit részben másoktól vesznek el, részben utólag kell a költségvetésbe befizetnünk. (nyugi, nekem sem jelent hatalmas tragédiát, mikor gyengül a forint... ;) )

És még azt hazudják, hogy ebből (szja csökkentésből, rezsicsökkentésből, rá nem szoruló devizahitelesek megmentéséből) lesz gazdaságélénkítés, azaz belföldi (!) fogyasztás bővülés... Az egész gazdaságpolitikájuk erre az alapvető tévedésre épül. (és akkor még jóindulatú voltam), miközben a jövedelmek átcsoportosítással csak jobban kinyitották a csapot az országból kiáramló jövedelmeknek.
Azért köszönöm a megerősítést a személyes példád által, legalább nem csak "általános sirámokról" beszélgetünk! ;)

Az ingyenességről meg inkább ne szóltál volna! Pont az ingyenesség hamis illúzióját erősítik Orbánék a demagóg gazdaságpolitikájukkal. (rezsicsökkentés, ingyenes készpénz felvétel, állami nyugdíj a semmiből)
Azért emlékeztetlek, hogy ez a birkaképzés a 300 ft-os vizitdíj- és kórházi napidíj leszavaztatásával kezdődött. hja meg hogy ne legyen tandíj, mert az ugye rossz dolog. :) Szerintem hol tartanánk, ha akkoriban Orbánék nem állnak bele a népbutításba? He?
Te akkor egyébként mire is szavaztál? ;)

Ha meg ötödik nekifutásra sem sikerül válaszolnod a birkaképzésre és a növekvő gazdasági különbségekre vonatkozó kérdésemre, akkor a "kussolsz" elég találó megjegyzés volt.
És sajnálom, de aki extra profitról beszél, az nálam a félhülye kategória. Ez nem kifejezetten a te személyednek szól.
Az persze fel sem merül, amikor a fizetésedet vagy a tőkejövedelmeidet nézed, hogy azok "extra profitként" lennének definiálva, ha éppen nem nálad jelentkeznének! hehe

Hja, a Fidesz nem fog tanulni a korábbi intézkedésekből, ha nem vennéd észre! A magánnyugdíj vagyon felélése után éppen most jelentkeztek be a maradékért, a multik szívatása is folytatódik...
Knapp75
a multik szívatása is folytatódik gőzerővel, s ennek egyetlen oka van: nagy ívben sz@rnak a következményekre, ha ebben a 4-8-12 évben generációkra összelophatják magukat. (na és persze beágyazhatják magukat minden területen a gazdaságba)
Mindössze az a cél, hogy ezekben a ciklusokban megússzák az államcsődöt az extra adók segítségével, az intézkedéseik hatása nem számít nekik.
2010-11-ben még a nagy mértékű államadósság csökkentést reklámozták, ez volt a lopás és a pofátlanság indoka, mára már ez is elmúlt.

Továbbra is tartom, hogy egyetlen dolog miatt csápolsz a fidesznek: anyagilag ez neked sokat jelent. Persze ez sem kevés és abszolút érthető, alapvetően a saját családodért vagy felelős. Csak nem kéne a gyarapodásod az országéval összekeverned! ;)

Hja, végre nincs több választás, így kijöhetett a KSH "szegénységi" statisztikája.
www.portfolio.hu/gazdasag/egyre_no_a_szegenyseg_magyarorszagon.207047.html

Felhívom a figyelmed a legelső grafikonra.
szandokan
@Knapp75: Te tényleg azt hiszed, hogy a saját gyarapodásom az oka annak, hogy a Fideszre szavaztam idáig? Te tényleg azt gondolod, hogy nekem nem volt elég az a pénz, amit már évek óta megkeresek, meg a családomnak? Semmi köze a pénznek ahhoz, hogy Fidesz párti maradtam, és annak sem, hogy a nejem is majd a dupláját keresi meg pedagógusként 2010 - hez mérten, habár ez számára szakmai elismerést is jelent, ami cseppet sem elhanyagolható. A Kádár rendszer szar volt, Gyurcsányék sem kormányoztak valami fényesen (a vizitdíjjal egyébként egyetértettem, kivéve az indokkal, miszerint majd kiváltja a hálapénzt), emlékszem még Horváth Ágnes, Kóka János, Veres János és fiai magánakcióira, és nem tudnék jelenleg a Fidesz helyett mást elképzelni a hibáikkal együtt sem. Majd itt lesz 2018, és le lehet őket váltani, csak el kell menni szavaznia a fotelforradalmároknak is.
adrenalink
@szandokan: "a nejem is majdnem a dupláját keresi meg pedagógusként 2010-hez képest"
Becsüld meg az asszonyt, mert aranyat ér! Más, egyszerű pedagógusnak csak 2013-ban kezdődött a béremelés, és 2017-re is csak 60%-ot fog elérni...
szandokan
@adrenalink: Én is úgy értettem, csak a Fidesz végett írtam 2010 - et.
szandokan
@adrenalink: Azt akartam ezzel mondani, hogy a Fidesz volt az, aki a béremelést végrehajtotta, és ezért írtam a 2010 - et, mert akkor lettek megválasztva. Az már más kérdés, hogy az emelés később történt. Ne legyél már ennyire értetlen:-))
adrenalink
@szandokan: Hanyasod volt nyelvtanból? A 60%-os béremelés még 2017-ig F OLYAMATBAN van... Értem én , hogy ez a fityiszes össze-vissza hablatyolás:-)
szandokan
@adrenalink: Tudom, szóval még ez nem a vége az emelésnek, most lesz egy januárban is.
Knapp75
@szandokan: "Te tényleg azt hiszed, hogy a saját gyarapodásom az oka annak, hogy a Fideszre szavaztam idáig?"

Más oka mi lenne?
Nem értesz egyet a multik szívatásával, a nyugdíjpénztárak bedarálásával, az ingyenesség hamis illúziójával...

Szinte már könyörgök, hogy érvelj, miért jó nekünk MÉGIS a Fidesz, de valahogy nem sikerül kicsalnom belőled. :)

Arra meg csak nem sikerül válaszolni ezredszerre sem, miért jó nekünk (neked), hogy növelték a jövedelemkülönbségeket a társadalomban...
Miért jó ez nekünk, ha alacsonyabb képzettségű, olcsó munkaerőt "gyártunk", amely nem fog tudni sem megfelelő összegű adókat fizetni, sem fogyasztani.
szandokan
@Knapp75: Na persze, nem fognak tudni...Ma közel fél órát álltam sorban a Teszkó pénztáránál, annyian voltak, hogy az csuda, és bizony nem apróságokkal voltak tele a kosarak. Megy itt a nagy panaszkodás, semmi nem jó ennek a népnek, holott ilyen jó élet még nem volt itt soha. Ja, és még ez: beszelomajom.blog.hu/2014/11/26/horvath_andras_hazudott#more6934515
adrenalink
@szandokan: "ilyen jó élet még nem volt itt soha" Ezt a kijelentésedet még RezsiSzilárd is megirigyelhetné! Bár, ha az 1kulcsos SZJA-val + rezsicsökkentéssel nagyon jól járó szűk felső rétegre gondolsz, akkor bingó.
A Tescoban nálunk is ugyanolyan hosszúak a sorok a pénztáraknál, mint évekkel ezelőtt, csak most fele annyi pénztár üzemel...
dzurinda
@szandokan: Rossz a mintavételed. A szegény embereket nem fogod a boltban látni. Ez nagyon-nagyon gyenge érv, mégis időről-időre előjössz vele.
szandokan
@dzurinda: A nagyon szegény emberek eddig sem voltak a Teszkóban valóban, csak éppen nem 2010 óta van ez így. Ki van a tököm már azzal, hogy ebben az országban csak 2010 óta vannak szegények.
szandokan
@adrenalink: Mondjuk azt én sem értem, hogy miért nem képes ennyi embernél kinyitni még vagy két pénztár, habár helyettük már ott vannak azok a pénztárak, ahol te magad intézheted a fizetést, csak ott kevesen vannak, mert...Egyébként nem hiszem, hogy azok a felső rétegből származnának, akik otthagynak a pénztárnál 50 ezret, majd a 10 éves Opel Astrába bepakolnak.
dzurinda
@szandokan: Ezt ki állította? Mármint azt, hogy csak 2010 óta vannak szegények. Ellenzéki oldalról is csak azt hallani, hogy 2010 óta nőtt a szegénység, ez pedig nem egyenlő azzal az állítással, hogy csak 2010 óta vannak szegények.
szandokan
@dzurinda: Mert az ellenék ugyan mi mást mondhatna? Nem is azt, hogy náluk ugrott meg.
dzurinda
@szandokan: Nos, tehát elismered, hogy amit 11:39-kor írtál, az nem igaz ("Ki van a tököm már azzal, hogy ebben az országban csak 2010 óta vannak szegények."), ugyanis ilyet, hogy 2010 óta vannak csak szegények, senki sem állított?
dzurinda
@szandokan: Szerinted miért nem publikálják 2010 (vagy 2011, nem emlékszem pontosan) óta a szegénység mértékéről szóló statisztikákat? Azért, mert nőtt a szegénység, és a Fidesz ezt el szeretné hallgatni, vagy valami másért?
szandokan
@dzurinda: Persze, hogy nő a szegénység, elvégre az évek alatt egyre több gyerek is születik, ami magával hozza ezt.
dzurinda
@szandokan: Nos, ha elismered, hogy nő a szegénység, akkor igazat mond a jelenlegi ellenzék? Hiszen ugyanezt mondják.
szandokan
@dzurinda: Végtére is igen, igazat mond. A szegény családok szaporodnak leginkább, szóval ez nem véletlen.
Knapp75
@Knapp75: Te nem is félhülye vagy, pontosítanom kell...

Hányszor kell tőled megkérdezni valamit, hogy ne félrebeszélj? he?

Emlékeztetőül:
miért jó nekünk (neked), hogy növelik a jövedelemkülönbségeket a társadalomban?

Vagy szövegértési zavaraid vannak?
Oké, erre a kérdésre nincs "hivatalos" fideszes válasz, ezért szerencsétlenkedsz itt te is már hetek óta, mert nincs honnan valami kreténséget idézni. ;)
Knapp75
@szandokan: "Ki van a tököm már azzal, hogy ebben az országban csak 2010 óta vannak szegények."

Na akkor a fogyatékosok kedvéért még egyszer, első grafikon a cikkben:

www.portfolio.hu/gazdasag/egyre_no_a_szegenyseg_magyarorszagon.207047.html

Miért is jó, ha tovább nyílik az olló?
Knapp75
@szandokan: "A szegény családok szaporodnak leginkább, szóval ez nem véletlen."

Jó reggelt! És mit tesznek Orbánék, hogy ezekből a gyerekekből ne szegény, alacsony képzettségű, olcsó munkaerő legyen, amely nem fog tudni sem megfelelő összegű adókat fizetni, sem fogyasztani?
(miközben a leszakadó családokhoz újabbak csatlakoznak)
36
Ők 1 millióért utaznak egy koncertre, a föld másik oldalára. Én 2 éve nem tudok 300 km távolságra, hazaautózni országon belül, hogy a szülői házamat lássam és anyámat meglátogassam.(Ezért inkább, anyámat költöztettem magamhoz, miután nyugdíjba ment és havi, 43 ezer forintal szúrják ki a szemét, az özvegyi nyugdíjat megtagadták tőle, mert és ez nonszensz, a nyugdíjbiztosító kiküldött egy embert, aki a beleegyezésünk nélkül, megkérdezte a szomszédokat, hogy vajon, biztosan együtt éltek-e az apámmal? A "jószándékú" szomszédok meg, mondtak minden hülyeséget.) Bocs a szubjektív megközelítésért, de nálam tényleg 2010 óta hat a nagy "gazdasági csoda", negyedévenként jön a CHF hitelem 50 ezres kamatkülömbözete a törlesztőn felül. Most meg még jól meg is fognak segíteni a forintosítással.
Knapp75
Ezt a Tesco sorban állást is jókor említed, a választottjaid éppen most akarják megszüntetni az ingyenes Tesco buszjáratokat és bezáratni vasárnapra az üzleteket.
Szerinted hosszabb vagy rövidebb lesz majd a sor a pénteki bevásárlásodnál, ha vasárnapról áttevődik oda a forgalom egy része? ;)
Te meg majd állsz a sorban és mantrázod magadnak, hogy "Ilyen jó még sosem volt, ilyen jó még sosem volt"... :D
36
Azt persze nem tagadom, hogy szegények mindíg is voltak. A látszat jólét, 2010 előtt az állami hitelfelvételek miatt volt. De a lecsúszás szerintem 2010 után felgyorsult.
dzurinda
@Knapp75: "Miért is jó, ha tovább nyílik az olló?"

Az olló nyílása senkinek nem jó. Lásd Brazília.
dzurinda
@Knapp75: "És mit tesznek Orbánék, hogy ezekből a gyerekekből ne szegény, alacsony képzettségű, olcsó munkaerő legyen, amely nem fog tudni sem megfelelő összegű adókat fizetni, sem fogyasztani?"

Semmit, és ez a nagy baj. Megszűnik a társadalmi mobilitás (na nem mintha létezett volna), és lesz egy nagyon széles réteg, amely képtelen lesz magas hozzáadott értékű termelést végezni, vagy szolgáltatást nyújtani. Ebből pedig soha nem lesz a Nyugat-Európait megközelítő, urambocsá elérő életszínvonal.
Knapp75
@dzurinda: Arra próbálom szandokan "kollégát" rávezetni, hogy hiába henceg azzal, ő már gondoskodott a gyermekei jövőjéről, a rengeteg szegénnyel a gyermekeinek kell majd együtt élnie!
... És amit most elvonnak a legnyomorultabb helyzetben lévőktől (hogy a módosabbaknak adják), azt majd a gyermekeink fizetik meg.
Főleg azok, akiknek lesz munkája. ;)
szandokan
@Knapp75: A legtöbbjükön nem lehet segíteni, mert eleve nem olyan családban születnek. Ti meg ezt nem akarjátok megérteni. Ahol már a 6. gyerek jön a nagy semmire, ott mit szeretnétek elérni? Azt hozza majd magával, amit otthon lát. Bizonyos társadalmi rétegek pedig ölni tudnának a gyerekeikért, az integráció szó hallatán viszont ombudsmanért kiáltanak.@dzurinda:
Knapp75
@szandokan: Megint nem sikerült válaszolnod!
Azért kell növelni a különbségeket, hogy minél több ember legyen, akin nem lehet segíteni?!
Ha lemondasz róluk, akkor mi lesz velük? Békében élnek, míg meg nem halnak? :)

Nem az érdekel, hogy azoknak miért nem segítenek, akiken - szerinted - nem lehet, hanem hogy miért növelik az aránytalanságokat a módosabbaknak kedvező, a leszakadókat büntető újraelosztással! (egykulcsos szja, rezsicsökkentés, devizahitel kiváltás stb...)

Azt is továbbgondolásra ajánlom, hogy ha még szerinted is nő a szegények száma, akkor mi alapján jelented ki, hogy még soha ilyen jó nem volt, mint most! ;)

Mindenki azt hozza magával, amit otthon, a KÖRNYEZETÉBEN és a MÉDIÁBAN lát. A népbutítást pl. (rezsicsökkentés, állami gondoskodás, ingyenesség) nem otthon látják az emberek, hanem a médiában hallják a vezéredéktől! Nem tűnt fel?
Persze ezért te sosem fogsz felelősséget vállalni...

Ha mindenki csak addig juthatna el, mint a közvetlen ősei, akkor mondjuk nem nőne az írástudók száma a fejlődő világban... (és persze mi sem tudnánk írni, mert a nagyapánk nagyapjának nagyapja sem tudott)

És mielőtt belefeledkeznél a magad elé képzelt sok gyermekes, felelőtlen, munkanélküli (vagy éppen bűnöző) roma család képébe, ez rohadtul nem róluk szól! (legfeljebb őket is érinti)
Ez a kép csak azoknak a nyomiknak a szellemi tápláléka, akik képtelenek észrevenni a környezetükben lévő rászorulókat. Ezzel a képpel indokolják magukban, hogy miért nem kell segíteni és empatikusnak lenni a rászorulók iránt.

Meg ez az "elhatárolódás" egyfajta személyiségzavar is. Neked is könnyebb valakinek érezned magad, ha vannak "lenézhető" szegények. ;)
Most gondolj bele, mit szimbolizálna a profilképed, ha mindenki hasonló kategóriájú autóval mászkálna!
szandokan
@Knapp75: Messze nem kizárólag a romákról beszéltem. A nem roma családoknál is szülnek 5-6 gyereket a semmire, mert egyszerűen buták. Tudod, a nejem óvónő, és a gyerekek 90 % - a ingyen étkezik, és csak kb. 10 % a roma közöttük. A szülők többsége a 8 elemit sem végezte el, agyilag is problémások, a gyerekekről már nem is beszélve. Van, amelyiket pszichiáter kezeli, lelki betegek, sírnak, amikor 1 mp - el az óvoda bezárása előtt jön érte a munkanélküli anyuka, hogy ő nem akar hazamenni...Komolyan azt hiszed, hogy itt lehetne tenni bármit is? Mit? Elveszed a gyerekeket tőlük, és külön foglalkoztatod mindet? Ezektől a gyerekektől már akkor elvették az esélyt az ilyen szülők, amikor megfogantak.
dzurinda
@szandokan: "Ahol már a 6. gyerek jön a nagy semmire, ott mit szeretnétek elérni?"

Azt kellene elérni, hogy olyan legyen a rendszer, hogy a gyerek ösztönözve legyen arra, hogy tanuljon, szakmát szerezzen (pl. ne hagyhassa el az iskolát szakma nélkül, ha pedig sokszor bukik, akkor anyagilag rosszabbul járjon a családja, ezek csak ötletek, de valahogy át kellene alakítani a rendszert). Továbbra is: ha még jobban szétszakad a társadalom, az a középosztálynak és a gazdag rétegnek sem lesz jó, ezért kellene valamit sürgősen tenni.
Knapp75
@szandokan: Biztosan nem az a megoldás, hogy ezektől az emberektől még elveszel, ráadásul ellenük hangolod a társadalom irigy, frusztrált részét. (lényegében ez a hazai "jobboldal" politikája)

Szerintem a párod tartson előadást a szülőknek és a gyerekeknek, hogy még sosem volt ilyen jó nekik! Te is felléphetnél vendégelőadóként. :)

De azért csendben kiszámolhatod, hogy mekkora segítséget jelent az ingyen étkező gyerekek családjának a családi adókedvezmény és az egykulcsos szja és mekkora segítséget jelent nektek, miközben ti éppen nem vagytok rászorulva! ;)
Szóval miért jó, hogy őket szegényebbé, téged meg gazdagabbá tesz a fideszes újraelosztás?
(ez a kérdés csak nem tud eljutni az agyadig)
Knapp75
@szandokan: Amikor azt érzékelteted, hogy nem lehet tenni semmit, az azt jelenti, hogy sorsára hagyod azt a gyereket, aki sír, mert nem akar hazamenni az oviból.

Egyébként Pokorni is megemlítette, hogy nem a középosztály gyermekeiből kéne szakmunkásokat csinálni (most ugye ez a fő csapásirány: legyen belőle tanulatlan birka a "munkaalapú társadalomban"), hanem a legszegényebbeket kell elvinni legalább a szakképzésig.
Azt meg nem is értem, hogyan írhattok le embereket, mikor pont az óvoda 3 éve alatt látszik, hogy a kicsiket lehet szocializálni.

Az is érdekes, hogy Gyurcsány és a Jobbik is megemlítette a bentlakásos iskolák szükségességét, csak Gyurcsány egy szegénységről szóló konferencián beszélt erről (még a kormányzása idején), a Jobbik meg lényegében a bebörtönzés és a gettósítás alternatívájaként a gyűlölködő választóinak.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.