Kifejlesztettek egy eszközt, ami szó szerint láthatóvá teszi a vénát – olvasható a Lemon.hu cikkében.

Az Ausztráliában kifejlesztett vénavizualizációs tapaszt a bőrre ragasztva és egy speciális fénnyel megvilágítva láthatóvá válnak az ereket a könyökhajlatban és a kézfejen is.

Itt az újítás, amivel végre mindenkinek megtalálják a vénáját

Itt az újítás, amivel végre mindenkinek megtalálják a vénáját

Az oxigénszegény hemoglobin elnyeli az UV fényt, így még az egy centi mélyen fekvő erek is kirajzolódnak, megmutatva a legjobb helyet a tű beszúrásához.

26 hozzászólásarrow_drop_down_circle

bakegya
@enslaved: nézd ,megértelek,de ez alapellátási segédeszköz.Szúrni,vágni egyébként gyakorlattal sem egyformán képes mindenki a szakmában.
A kemoterápiás kezelőkben már megjelent ez az igen hasznos érzékelő eszköz ,nagyon sokbeteg komfortérzetét fogja javítani.
-ÉS A LÉNYEG,egyetlen véna sem fog oxigénnel telitődni-az minden pénzt megér véleményem szerint.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
bakegya
Mint ahogy minden más is ez sem ingyen van...aminek én magam részéröl nagyon örülök is-de ki fogja ezt mint ahogy sokminden más igen hasznos dolgot is megfinanszírozni.MÁR FERTŐTLENITŐ SZAPPANRA SINCS KERET.
enslaved
@bakegya: Én még akár fizetnék is érte, mert volt már olyan, hogy mindkét kezemet szétcseszte egy "tanuló" gyönyörűség...
verum
@enslaved: - nem olyan könnyű megtalálni sokszor a vénát. Az enyém is nagyon rossz. Nagyon nehezen vesznek vért tőlem.
Szerettem volna rendszeres véradó lenni, de ott mondták (igazán nem tanuló volt, hanem rutinos) adnak nekem olyan papírt, amilyent csak akarok, de inkább többet ne menjek, mert nekem is mindkét karom szét lett szurkálva és a harmadik asszisztens tudta csak levenni a vért. Pedig mind rutinos, tapasztalt volt.
Mindig gondom volt ezzel.
Csak valóban félő, hogy sajna erre sem lesz pénz.
enslaved
@verum: Az enyémet egy tanuló intézte el, előtte soha nem volt még baj. Azóta csak szakképzett embernek engedem.
verum
@enslaved: - hát, ez a készülék pont a magamfajtáknak való. Örülj, hogy neked nincs rá szükséged.
szaboria1
A páromnak nagyon jő lenne ugyanis évek óta probléma a vérvétel mert nem tudják kitapintani a vénáját.
wagabund
látom előre mekkora kasza...
itt reggel az sztk-ban hosszú sorok várnak vérvétlre két szobában is...baromi jól dolgoznak a vértvevő szakemberek..soha nincs panasz...
de...

valaki kitalálja, hogy az egyik szobában lesz ilyen jelzőfóliázásra is lehetőség...
-ott teccik fizetni, aztán szólítják...és a kuncsaft boldog...mertugye ez a lényeg...
verum
@wagabund: - rosszindulatú vagy. Aki a vért veszi, pontosan látja, hogy ki az, akinél problémás, az küldi a vénát olvasó készülékhez.
Mindenkinek jó lenne, ha lenne rá pénz.
bakegya
@enslaved: nézd ,megértelek,de ez alapellátási segédeszköz.Szúrni,vágni egyébként gyakorlattal sem egyformán képes mindenki a szakmában.
A kemoterápiás kezelőkben már megjelent ez az igen hasznos érzékelő eszköz ,nagyon sokbeteg komfortérzetét fogja javítani.
-ÉS A LÉNYEG,egyetlen véna sem fog oxigénnel telitődni-az minden pénzt megér véleményem szerint.
Feraj49
Majd a magánklinikákon fogják használni ! A TB.meg "csak úgy" általában fizeted.Aztán ha orvoshoz kerülsz fizess hálapénzt vagy menj magánklinikára, vagy annyi a vizsgálatoknak.Még mindig béltükrözésnél tartanak a tb.-nél,mikor van "kapszula kamera" amit le kell nyelni a bélrendszeren átmenve mindent rögzít / Da Vinci magánklinika / Ott a másik amit nem értek.Nálunk orvosi rendelő: "vetkőzzön le ",tűrje fel az inge ujját. Máshol nem kell,ruhán keresztül is lehet szívverést,vérnyomásmérést is csinálni.Másik a prosztata vizsgálat.Vérből kimutatható a betegség.De a dr.-úr "turkál a fenekedbe,lehetőleg női asszisztenciával. Tehát Mo.-on a technika csak a magánrendelőkbe gyűrűzik be.A tb-s beteg meg csak tűrje a fájdalmakat.
Csizmás Kond
sakkor ezután az indigón keresztül szúrnak ugye mert ha leveszik akkor ismét nem fogja találni a kétbalkeses...
enslaved
@Feraj49: A prosztata betegség nem feltétlenül mutatható ki vérből. Gondolom, a PSA értékre gondolsz, ami akkor is megemelkedhet, ha csak gyulladásban van a prosztata, vagy megnagyobbodott, azaz nem feltétlenül jelent rákot, ahhoz kell a biopszia vizsgálat is. Egyébként voltam egy ilyen kapszulás vizsgálaton fél éve, és hidd el nekem, nem helyettesíti teljes egészében a tükrözést, vannak buktatói.
enslaved
@bakegya: Igen, az utolsó mondatoddal teljesen egyetértek.
justhpeter
Az ötlet mesés és nagyon hasznos is. Azért ettől a szinttől a magyar egészségügy nagyon messze van, még csak az ígérgetésnél és a hazudozásnál tartanak. Lásd "életpályamodell" és fizetésemelés.
Feraj49
@enslaved: A prosztatánál pontosan erre gondoltam.Az más,ha kimutatható a betegség,akkor már nem "feleslegesen "turkálnak" az emberben. A kapszula mégsem olyan fájdalmas mint egy gyomortükrözés.Ha valami gond van "csak "csinálják a tükrözést.
wagabund
@verum: viccelni próbáltam, de félreérthetően fogalmaztam...
én értem mit véltél annak, mit nem értek..
verum
@wagabund: - akkor bocsi, úgy látszik a meleg miatt nem jött át az irónia!
Dr plágium
@enslaved: Hát nemcsak a tanuló nővér cseszheti el :) Engem pl. 5 x szúrtak meg sikertelenül, a végén az intenzívről hívtak segítséget :) Ő viszont elsőre eltalálta.
Rá két hétre viszont qrvára szerencsés voltam mert 2 sikertelen kísérlet után máris hívták a "profi" nővért így csak 3 x szúrtak :) Az arány lényegesen jobb volt mint első alkalommal :)
magyarbakancs
Nagyon jó a készülék .
Megcseszheted ha a beteg vénája szúrás közben szétreped.
36 év tapasztalata mondatja velem.
magyarbakancs
@Csizmás Kond: Ez a készülék két emberes egy tartja másik szúrja.
iteo
Semmilyen tapasz nincsen, ez a készülék kivetíti a vénák infravörös képét, szabad szemmel látható zöld színben. Ha valakinek van rá pénze, vegyen egyet a helyi SZTK-nak. Stadion helyett.
enslaved
@Dr plágium: Majd írd meg, ha elsőre eltalálják:-)
enslaved
@iteo: Lehet ilyet már kapni? Bármelyik SZTK - ban?
Dr plágium
@enslaved: olyan még nem volt :) és nem is lesz...de nem hibáztatom Őket, nagyon szar a vénám...
enslaved
@Dr plágium: Az baj, ha a véna a rossz.
verőce21
Elég baj az önmagában is, ha valakinek a vénáját kell keresgélni.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.