Elégedett a havazás miatt kialakult kaotikus hóhelyzetben a mentésben résztvevőkkel Pintér Sándor, és a balügyminiszterhez hasonlóan elégedett a hatóságok teljesítményével a katasztrófavédelem vezetője. Tökéletesen kivitelezett káoszt láthatunk.

Forrás: hvg.hu
Feltöltő: miazero
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

141 hozzászólásarrow_drop_down_circle

A Tündik bündije
Meg amúgy is, emútnyócév, Gyurcsány ellopta a sót és a hófogókat...
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
kerék
Pont így tervezték. Nagyszerű munkát végeztek uraim, megint kiröhögnek minket világszerte...
A Tündik bündije
Meg amúgy is, emútnyócév, Gyurcsány ellopta a sót és a hófogókat...
lenhardtibolya
Ha ők elégedettek, akkor oda kéne menni, és beülni az elakadt autók egyikébe...Tíznél is több órán át hiába várták a mentést az autósok.
csegala
Egyébként is, ez az aljas libsi, bolsi időjárás megtámadta nemzetünket. Gyurcsány intézte ezt is, a rothadó nyugat segítségével. Plusz még azok a nemzetrontó autósok!!! De megvédjük hazánkat a hó támadásával szemben, mert bevetjük Pintér elvtársat.
adrenalink
@A Tündik bündije:Nem! Ennek Bajnai az oka...:-)
Sede
Mehet mindkettő a kukába. És akkor én is elégedett leszek.
Sede
"balügyminiszterhez" :-)))))))))
Freudi elszólás.
dr. prédikátor
Sintér sanyi meg a vakondi mindent megtett.! Csak az a k... va időjárás a hibás, meg az emult nyócév!!!Azonnal monnyanak le!
paparazzi
@A Tündik bündije: Azért most az ellenzék pattog
bretagne
@adrenalink: Ne vegyük el a showt Gyurcsánytól. Eddig is ő volt a hibás. Bajnaié lesz a következő "nyócév!"
miazavalami
Én azokat is megkérdezném akik még kinn vannak , vagy valahol ücsörögnek század magukkal!
hallgatag
Most elégedettek, de ha jó idö lesz,majd
jól megadóztatják a meteorológiai Intézetet
Január
Úgy gondolom az utazó állampolgárok is sok hibát vétettek. Először is, már egy hete a tv csatornák egyébbel sincsenek tele, mint a nyugati nagy hóeséssel. A légáramlásról mindennap tájékoztatták a nagyérdeműt, és arról, hogy itt is hasonló helyzet várható, mint tőlünk nyugatabbra.,
Tehát, ha valaki felelősen gondolkodik, akkor eleve nem indul el télen nyári gumival, de legelőször is úgy szervezi programját, hogy ha lehet ilyen időjárási viszonyok között nem utazik.
Biztosan volt nem is egy útonrekedt, aki csak a hosszú hétvégét akarta kihasználni, akkor pedig ne felejtse el senki, hogy "nyáron ne hagyja a gúnyát, télen a tarisznyát.
A kocsikat nagykorú emberek vezethetik csak, tehát ennek megfelelő felelős magatartás elvárható tőlük, s ne a "'gyámolításra" várjanak.
Természetesen mindig akadnak halaszthatatlan feladatok, rendkivüli helyzetek, de ezekre készülni is lehet.
Yeromos
@Január: Az állampolgárok sok hibát vétettek. Tudod tegnap volt a hosszú hétvége előtti utolsó munkanap, az ingázók, egyetemisták stb haza akartak jutni.
Tegnap délután nekem is Pesten volt dolgom este 7-kor indulta haza Fehérvárra hajnali 1-re értem haza útközben egyetlen hókotrót láttam az is szembe jött. Tőlünk elvárható a felelős magatartás, Pintér Sándortól meg elvárható, hogy ne az legyen a legnagyobb segítség, hogy SMS-t küld.
Január
@Yeromos: Én is utaztam már úgy, hogy a vonat indulásra órákat kellett várni, mert annyit késtek, de nem hibáztattam senkit. Tudtam, hogy mit vállaltam, és annak megfelelően indultam útnak.
kopeba
Régóta mondták milyen idő lesz , mi a fenének kell elindulni ? Azért hogy háboroghassanak ? Jól megbüntetném valamennyit .
paparazzi
Tűzoltófeleség is megszólal 2. Haszán Zoltán
márc. 15. 12:30

A férjemet már több, mint 24 órája nem láttam, nem tudtam vele beszélni, mert annyi ideje sincs, hogy felvegye a telefont, vagy hogy egyen, pihenjen!!! Értük!!! azokért, akik nem vették figyelembe a tanácsokat, vagyis, hogy NE ÜLJENEK AUTÓBA!!!

Segítenének rajtuk, de mindenhol nem lehetnek ott ők sem!!! Emberek ők is!!! Szép, hogy mire keservesen odaérnek valahova, csak a kiabálást kapják ők is!!! Elnézést a helyesírási hibákért és a hangnemért, de már nagyon ideges vagyok magam is és elszomorít ez a hozzáállás. Mintha az egyszerű tűzoltó a tökét vakarná a laktanyában és nem menne segíteni! Ott vannak! Folyamatosan! Ahol lehet, ahova parancsolják őket! Mást nem tehetnek!!!
adrenalink
@bretagne: "Bajnaié lesz a következő nyócév" "entero"-t meg is ütné a guta!:)))
arbiter
Az vesse az első követ a szerencsétlenül jártakra, aki még nem hibázott életében.
De most nem is ez a lényeg, hanem a kormányzat hozzáállása.
Ismerős elemekből építkezik:
Ebből is sikertörténet lesz.
Mindenki hibás csak ők nem.
pintér kb két órája vette észre, hogy baj van. Addig mit csinált? Nézte a Baywacth teljes 7. évadot másolt DVD-n?
Sede
@paparazzi: elhiszem, hogy így van. Itt a vezetők által előidézett szervezetlenség a fő probléma, nem az, hogy a "kistűzoltók" ne dolgoznának becsülettel!
tűzróka1939
Hányszor de hányszor megírtam már , hogy ezek a barmok mindíg az időjárást okolják a saját tehetetlenségük miatt . Nyáron aszály , télen hó . Citálják bíróságra az időjárást és 100 évre tiltsák el a foglalkozásától . Nekünk itt az orbánunk , majd ő levezényli az éves időjárást . Az emberek miért hibásak vajon ? Mert sokan munka után haza szerettek volna jutni ? A kamionos meg időre megy , nem kívánságra . Uff, Hadova Dakota törzsfőnök :)
paparazzi
@Sede: Egyszerűen nincs annyi ember, jármű már a honvédségnél hogy 5000 elakadt autót, több száz elzárt települést kiszabadítson fél napon belül. Lehet mégse lenne hülyeség egy nagyobb honvédség?
Sede
@paparazzi: le lett rohasztva minden, mesterségesen.
A kérdésednek van alapja.
IAR892Q407
Ember van:

"Hende Csaba kiemelte, hogy a kormányváltás idején papíron 18 önkéntes tartalékos katona volt, a valóságban egy sem, jelenleg 4400 kiképzett, esküt tett és bármikor alkalmazható tartalékos katonája van a honvédségnek."

Mással lehet probléma.
Dr.Doktorovics trinitron dr.
Minket mindenki támad ::::((((még a hó is!!A Zorbán intézi ezt is Brüsszelben.
coyote3
Tessék még okolni a Gyurcsány-Bajnai ibsikomcsi kormányt és a nemzetközi multikat. És engedjék szabadon Szaniszlót, hogy világgá tudja kürtölni, hogy a NATO volt az időjárást befolyásoló fegyverével, így gyakorolva nyomást a nagyszerű alaptörvényünk megszavazása ellen.
Yeromos
@Január: Én is tudom mit vállalok ha útnak indulok. De tudod azért költünk milliárdokat a katasztrófavédelemre, hogy ilyenkor segítsenek a bajba jutottakon, lehetőleg ne SMS-ben.
A télvédelmi megbízott és hasonló baromságok remekül végzik a dolgukat +15 celsius fokig.
Olvasd el a híreket az M1-en több mint 16 órája ácsorogtak mikor küldtek melegedő busz ami nem vitt sem vizet sem teát sem élelmiszert.
Bórembuk
@Január: Ugyan úgy, mint az aug. 20.-i ünnepség résztvevői a viharban? A hatóságok reagálása "0" volt, ahogy folyamatosan romlott a helyzet (egy napos viharos szél volt prognosztizálva egy kis havazással, pech, hogy három lett, de ki érdekel ez?). Egyébként, aki még autót sem látott belülről, az ilyen marhaságokat ne hordjon össze.
A gépjármű vezetést nem lehet összekeverni a gépjármű közlekedés biztonságának hatósági, tetszik érteni, hatósági felügyeletével, biztosításával (csak a sebességmérő radart ismerik, meg a 30-as táblát a vasuti átjáróban).
Január
@Yeromos: Látod ezért is kell az, hogy az emberek felelősen viselkedjenek, mert adott esetben nem számíthatnak senkire...csak magukra, vagy a jó szerencséjükre.
Sede
„A TEK is besegít az utcai mentésben
A rendfenntartó szervezetek közel 10 ezer alkalmazottja vesz részt országosan a hóesés miatt kialakult katasztrófahelyzet kezelésében: a katasztrófavédelem mellett a rendőrség, a honvédség, a polgárőrségek és Terrorelhárítási Központ (TEK) munkatársai is autókat, embereket mentenek ki a hó csapdájából - tájékoztatott az Országos Rendőr-főkapitányság.”

És ezek, mind, így együtt - ennyit tudnak…
nehogymá
majd megnézem az echo tv n az uj kitüntetett ujságiró müsorát,akkor hiteles képet fogok kapni.vagy nem.mindenesetre kifog rántani ebböl a tavaszi fáradtságos letargiából.
Hellcat
Szégyen és gyalázat ahogy a kormány kezeli ezt az ügyet. MInden tiszteletem annak aki kint segít az autósoknak...
Sede
@Hellcat: kezeli???
Éppen az a gond, hogy tehetetlenül, töketlenül állnak a problémához, és képtelenek a helyzeten úrrá lenni.
Helyette sms-ezgetnek..
Vajon Bakondi György fogalmazza már a lemondólevelét? Már most is késésben van.
Yeromos
@Sede: Hallgasd majd meg a híradásokat, abból ki fog derülni milyen zseniálisan kezelték a helyzetet, néhány csókost még ki is fognak tüntetni.
nyanya001
Kedves Pintér úr !
Az sms-t megkaptam, köszönöm, kocsim az nincs, én a meleg szobában vagyok,
de azért minden estre köszönöm ! :)
Sede
@Yeromos: ebben én is biztos vagyok. Folyamatosan, arcátlanul belehazudnak a képünkbe.
Még 1 év...
nahát
Tegnap volt piros jelzés már fél Magyarországra, biztos vagyok benne az úton rekedtek nagy részének fogalma sincs hogy mit jelent ez!
Sede
Friss hír a témában:

"Közben az Osztrák Vöröskereszt bejelentette: Negyven járművel útnak indulnak az M1-es sztrádán rekedtek mentésére. Kissé meglepő - de az autósok szerint jellemző -, hogy az osztrákok visznek nekik teát, elsősegélynyújtó eszközöket. Ausztriából több hóeke is a magyarok segítségére siet, várhatóan 4 óra körül érkeznek a helyszínre."
Öregpubi
este 7 órakor léptem határt Komáromnál, a 13-as le volt zárva, az ott álló rendőr mondta, hogy menjünk vissza a régi 1-re, majd tatabányánál felmehetünk a pályára. Pont így volt lassan, de biztonságosan elmentünk a pályáig, a 60-as kő körül a Bp-re vezető oldalra felmentünk, majd 5-6 km után totál állj. a rádiókat folyamatosan hallgattam, egy értelmes hírt nem olvastak be, jelzem nem a rádiók hibája! este 9-kor többen úgy döntöttünk, hogy szabálytalanság ide vagy oda lehajtunk a leállón. Elmentünk Tatáig lassan a sávon, onnan le az 1-esre, majd Bicskéi 40-50 km-es sebességgel kovogva, de relatív biztonságosan vissza a pályára, ott 30 perc Pest. MIÉRT NEM LEHETETT EZT A RENDŐRÖKNEK MEGCSINÁLNI??? A pályám állva kb 15 villogó rendőrautó ment pest felé, MIÉRT NEM ÁLLÍTOTTA MAGA MÖGÉ LEGALÁBB A SZEMÉLYKOCSIKAT ÉS VEZETTE ŐKET LE??? MIT KERESTEK MÉG MENETBEN A KAMIONOK ESTE (_KOR A PÁLYÁN KINN? HA PINTÉR SZERINT STOP VOLT??? MIÉRT NEM ÁLLÍTOTTÁ KI ŐKET A PARKOLÓKBA??? Miért nem mentesítették végig a régi 1-est és azon levezényelhették volna a forgalmat?? Ki gondolkodik?? És még mi vagyunk a hibásak??? Azért, mert hétvégére haza akartunk jutni?? Mi köze ennek a téli gumihoz?? Hogy a pálya nem volt letakarítva és a kamoinok nem tudtak felmenne a tatabányai emelkedőn? Hogy elkezdték egymást előzgetni és ezzel elzárták mindkét sávot??? Miért nem lehet 24 órája szemből felvontatni és félreállítani a Kamoinokat???
bundi
@nahát: az emberek egy részének ennek ellenére be kell jutni a munkahelyére, kinek autóval, kinek busszal. és ahogy elnézem neked fogalmad sincs, hogy mit jelent ez.
A Tündik bündije
.
Itt van a tavasz, érzem már az illatát, /
így nem tudom, miért van a kezemben hólapát...
nahát
@bundi: húzzál inkább havat lapátolni személyeskedés helyett, annak legalább van haszna!
Ha történetesen most árvíz lenne, nem hóvihar, akkor is nekiindulnának, mindenáron akár úszva is?
Sede
@Öregpubi: azért, mert forradalmi 2/3-os kormányunk másként ítélte meg a helyzetet.
És ők, mint az köztudott, sosem tévednek!
Sede
"Pintér Sándor elégedetlen - Pintér a sajtótájékoztatóján arra az újságírói kérdésre, elégedett-e az eddigi megelőző, illetve mentési tevékenységgel, azt mondta: amit az egységek tettek, azzal elégedett, ugyanakkor az állampolgári fegyelemmel nem. Az egységek mind odaadással, mind szakmai felkészültséggel jelesre vizsgáztak - szögezte le. - írja az origo."
kerék
@nahát: Ja az emberek hibája, hogy a kormány nem tud letakarítani egy elcseszett autópálya-szakaszt?
Most jön az, hogy csak mszp-sek rekedtek az utakon...
A Tündik bündije
@bundi: Ő nem tudja, mi az a munka, a pártközpont fizeti, mint szőkeferit...
Sede
"Negyed 4 körül megérkeztek a hóekék a hegyeshalmi határhoz, amelyet Ausztria ajánlott fel az M1 autópálya útburkolatának megtisztítására."
nahát
@kerék: napok óta tele vannak a hírek , hogy milyen idő várható. Igen, az emberek hibásak, ha nem indulnak el nem maradnak ott. Ekkora szélviharban 1 óra után újra járhatatlan a letakarított út, nem beszélve a látótávolságról ami ugyan csak lecsökken egy hóviharban. Mindezek ellenére az emberek elindulnak, mert muszáj...
kerék
@nahát: Jól mondod, muszáj. Dolgozni kell menni, haza kell jutni, az árukat kell elvinni,
Bakondi is tudta jól milyen idő lesz, ilyenkor az utak biztonságát kell biztosítani. A kamionoknak időre kell menni, igen be van kalkulálva egy bizonyos késési idő (dugó, defekt) ettől függetlenül oda kell érniük. Ha nem érnek oda az áruval akkor egy külföldi ill. belföldi cégnek csúszik a termelése, ami nagy mennyiségű pénzkiesés.
Az M1-es egy elsőrendű autópálya, az egyik legnagyobb forgalmat bonyolítja.

Beláthatod, ilyenkor a felelős vezetés dolga biztosítani az utakat, "ha menni kell akkor menni kell".

Mellesleg pont most kaptam meg a "segítő" sms-t.
Csizmás Kond
Még véletlenül sem merül fel senkiben az a kérdés. hogy az utak karbantartása, azok takarítása, hótalanitása meg egyeben nem a kormány feladata.
Lehet a kormányt ugatni gyerekek de ez már vicces kezd lenni...
Yeromos
@Csizmás Kond: Szerinted nem a katasztrófa védelem feladata a helyzet kezelése? Azért itt nem egyszerű út tisztításról van szó.
bundi
@Csizmás Kond: akkor miért van most szó a bakondiról, és pintérről?
meg katasztrófahelyzet, meg hasonlók? akkor most kit is kellene ugatni?
Yeromos
@bundi: Az elmútnyócévet, De lehet, hogy Tel-Avivból küldték a szelet és a havat.
bundi
@Yeromos: miért a szaniszló vagy kicsoda ezt is levezette?
(ajánlom ezt gránitnak, ki kedveli a hasonló "összefüggéseket")
Csizmás Kond
@Yeromos: Itt leginkább arról van szó, hogy lehet butaságokat hangoztatni.
A katasztrófa valaminek a következménye. Jelen esetbe a havazásnak. Ha a hó ólyan intenzitással hull, hogy azt az útszakasz kezelői nem tudják folyamatosan takarítani akkor le kell zárni az utat stb.
Lehet Pintrérezni de azzal csak a illető a saját butaságát hangoztatja.
human
@nahát: " napok óta tele vannak a hírek , hogy milyen idő várható"
Akkor talán időben fel kellett volna készülnie az illetékeseknek az út tisztán tartására. Nem?
human
Azok az országok, ahol ennél jelentősebb hó szokott esni ott hogy oldják meg a közlekedés akadálytalan biztosítását?
bundi
@Csizmás Kond: a te szóhasznélatod vettem át:
"Lehet a kormányt ugatni gyerekek de ez már vicces kezd lenni..."
tudom ez rasszizmus kissé a macskák felé, de te provokálod ki.
egyébként ha jól tudom senki nem kényszerítette fegyverrel, a magukat felelőseknek érző vezetőket a nyilatkozatokra. gondolom saját maguk is úgy érezték, hogy ez az ő dolguk is. ennyi:
"Ellentmondásos tájékoztatót tartott az extrém időjárási körülményekről és következményeiről péntek délelőtt Pintér Sándor belügyminiszter és Bakondi György, a katasztrófavédelem vezetője. Ugyanis utóbbi többször határozottan állította "föl voltak készülve" a rendvédelmi szervek az előrelátható rendkívüli helyzetre – a raktári készleteiktől a szállítási kapacitásg. Ehhez képes a belügyiniszter a hvg.hu azon kérdésére, mely szerint a melegőbuszokon sok esetben miért nincs folyadék és élelmiszer, azt mondta, "Ilyen készleteik nem voltak, és már az is öröm, hogy a melegedőbuszok kiérkeztek"."
bundi
@human: ezzel ausztriára gondolsz? mert a jelek szerint ők megoldották valahogy aztán beugrottak hozzánk is egy kicsit segíteni. gondolom ott is fel voltak készülve rá, csak jobban mint mi. mert mindenki felkészült, de egyesek felkészültebbek (orwelltől ferdítve).
Csizmás Kond
@bundi: Pintérék azért vannak, hogy mondjanak utasítsanak és vannak olyanok is akik el kellett volna takarítsák a havat vagy lezárják az útszakaszt. Ezt nincs amit vitatni. Mégha kikiabálod a tüdődet akkor sem fog Pintér lapátot fogni és havat pucolni, ennyit kéne tudj.
A katasztrófa akkor keletkezett amikor a hóhányók bedöglöttek. A melegbusz meg az élelem meg a babám töke csak nyavalygás.
bundi
@Csizmás Kond: és könnek az osztrák hóhányók? nem tudom, de onnan nem hallottam teleharsogni a sajtót, hogy ők felkészültek. ők csak csinálták amit kell.
Csizmás Kond
@bundi: Ott a hóhányó az hóhányó és a miniszter az miniszter...és a kisember sem téveszti össze őket...mindenki végzi a dolgát, nálunk meg csak nyavalygunk.
ingyen akarok tanulni...mentsenek meg mert elakadtam az úton...melegbuszt meg kaját alkarok...
verőce21
Aki állami vezető állásban van, 0-24 órában felelős a szakterületéért és a várható veszély elkerüléséért! Van aki a katasztrófaelhárításért. A meteorológusok négy nappal előre jelezték, pontosan a várható veszélyt.

A legfontosabb autópályákra 40-50 km-enként előre kellett volna szervezni a készültséget, hókotrókkal, sószórókkal és a kamionforgalmat leállítani. Elfogadhatatlan, hogy a Belügym. 16 órával az esemény megtörténte után küld egy SMS-t. :)

(Úgy tűnik, a kereskedelmi TV-k jobban fel voltak készülve, mert mindenhová eljutottak.)
vukkocska
Az időjárást nem illik okolni, mert az jön. Pláne, ha mindenhol, többször meg is ismételték. Az embereket már inkább lehet. S ha már beütött a krah, arra fel is lehetett volna készülni még akkor is, ha nem számítanak ennyi emberre az utakon. Most akkor ki mondjon le? Szerintem Gyurcsány. A többi úgy sem hajlandó.
coni
Öregpubi 15:08

Mi is pont ezt kérdezzük 3 éve, miért nem lehet ésszerűen, normálisan, szakértelemmel kormányozni? A válasz valószínűleg egyszerű a válasz: mert nem értenek hozzá, plusz leköti őket a pénzszerzés.

Mi ugyanúgy állunk behavazva lassan 3 éve, mint szerencsétlen autósok a pályán.
kerék
Mellesleg a kialakult helyzet is jól példázza: orbán hozzá nem értő emberekkel rakta tele az összes felsővezetési helyet, és mindent ő irányít.
nahát
@human: ja persze és azelőtt eltakarítani a havat hogy leesik. minden autós mellé meg hókotrót rendelni
Csizmás Kond
@nahát: Mindenkinek egy melegbuszt...vagy legalább egy meleget...:)
véleményalkotó
Amikor Pintér Úr az állampolgárok felelőtlenségére hivatkozott vajon tudta-e, hogy a csütörtök Mo-n munkanap? Mi nem nyugdíjasok vagyunk ám mint Ő! Melóból igyekeztünk hazafelé a gyerekeinkhez amikor elakadtunk!!! Szerintünk meg az a felelőtlen aki milliós fizetést + nyugdíjat vesz fel és nem gondoskodik időben a bajbajutottak ellátásáról! A honvédséget már csütörtök délután be kellett volna vonni! Mi nem mondhatjuk azt a melóhelyen, hogy bocsi nem jövök, mert azt mondták a TV-ben, hogy rossz idő lesz. Persze neki ez elképzelhetetlen!!! Pökhendi nagyképú alak!
human
@nahát: Más országban, ahol ennél több hó esik akkor miért tudják megoldani ezt a "lehetetlen' helyzetet? Talán mert szakmailag is értenek hozzá, nem csak egy télbiztosuk van aki semmire sem jó.
coyote3
Ez nagyon király!!!

"A vihar nyomában támadt káoszban úgy tűnt, az országnak nincs gazdája, csak a mentők, a tűzoltók és a rendőrök lelkiismeretes és megfeszített munkájának köszönhető, hogy a sebesülteket ellátták, és megkezdődött a rend helyreállítása. A kormánnyal ellentétben ők tudták, mit kell tenniük."

Navracsics Tibor, 2006 augusztus 26.
manocska1
vajon azok is elégedettek akik órákon át kint rekedtek ???!!!
Sede
@coyote3: mintha csak ma íródott volna.
Visszanyalt a fagyi a narancsbőrösöknek.
rokker33
Én a Belügyminisztériumtól kaptam egy SMS-t hogy
Segítünk! Ne hagyja el a gépjárművét!Ha elfogy az üzemanyaga,üljön át másik gépjárműbe!Belügyminisztérium

Valaki kapott még ilyen Sms-t??Mert még autópálya közelébe se vagyok :D
rokker33
Amúgy meg elég szégyen ,hogy fizetünk valamiért több ezreket és még arra se képesek az útkezelők,hogy letakarítsák a havat pedig kutya kötelességük lett volna és nem az emberek vagy az időjárás a hibás hanem az aki nem tudott megfelelően intézkedni és hagyta,hogy az autósok több órát üljenek az autóba,mert egy kis szakaszt,se tudtak eltakarítani!Ennyit ér Magyarországon az autópályák míg fizeti a sok hülye a pénzt addig minden rendben van,de ha már van egy kis hóesés vagy gond rögtön megáll az élet!Én még nem fizettem autópálya használatért,mert nem vagyok rászorulva,de nem is fogok egy darabig használni,mert egy elcseszett szolgáltatás.Érdekes külföldön sokkal nagyobb havat,is időben eltudnak takarítani ezek meg itt szerencsétlenkednek egy pár centis hó miatt!!
darwin
@rokker33: Én is kaptam.Obszcén elképzelés,de ugyan olyan,mintha gyásztáviratot küldenék mindenkinek,mert valaki meghalt.
Gondolkodtam rajta,hogy kiülök az autóba,aztán átkéredzkedek a szomszédéba,de fáztam.:)
Egyébként ez mind az időjárás bosszúja,mert meg akartuk adóztatni őt is.:)
kukac50
Csak későn ébredtek rá,hogy el kellene indulni a hókotróknak és a segítségnek.
Velük nem vagyok elégedett! Az autósokat okolják,de nem tudják mi miatt indultak útnak,vagy egyszerűen csak haza szerettek volna menni a munkából,vagy az idős szüleikhez. Még nem tudja Pintér Úr az okát minden egyes autós úti céljának addig ne nyilatkozzon az autósokról.
Dr.luigilongo60
@rokker33: Én ma este hétkor kaptam ilyen sms-t,itthon ülök két napja.
human
@Dr.luigilongo60: A kormány megkülönböztetett figyelemmel még rád is gondolt :)
Dr.luigilongo60
@human: Most könnyek szöktek a szemembe.:-)))
hattorihanna
Ez rossz arcú Pintér még azért is okolja az embereket hogy nyári gumival
közlekednek márc.15. körül,ilyenkor már szinte mindenki azt használja,másrészről meg
feltennénk a télit is, ha lenne miből venni,okostojás.Sajnos nem mindenkinek futja rá,de
ez fel sem merül a kis agyában,na ja neki telik biztos több szettre is.
coni
Ez az SMS küldés a belügyminisztériumból csak olyan "magyarázom a bizonyítványomat".

Pár száz autó akadt el a hóban és elküldtek 4-5 millió SMS-t.
hattorihanna
@coni:" Nehogymámeg" smucignak titulálja őket az ellenzék meg a köznép...Amúgy sem nagy erősségük a spórolás szerintem./kivéve saját zseb/
entero
@adrenalink: Ne félj, nem ütne meg a guta, de a magyarok nagy része kihalna:-))
entero
@bretagne: Tipikus magyar ember módján nyilatkoztál. Elvégre emberek vagyunk mind, nem igaz?
kkalman
E hét hétfőjén a 6-os fkl. úton Pécs és Szentlőrinc között a közútkezelő elbontotta a hófogórácsot. Akkor már lehetett hallani, hogy tőlünk nyugatra ítéletidő van, és várható, hogy nálunk is lesz.
És lett!
A 6-os fkl. út csütörtökön lezárva a hóátfújás miatt. Egész nap!
Illetékesék felkészültek!
A sok "felelőtlen autós" kora hajnalban elment dolgozni, és délután még felelőtlenebbül, haza szeretett volna jutni. Helyette órákat várhattak az úton, várva, hogy kiássák a hó alól az utat.
A ma este kapott SMS csak szerecsenmosdatás, semmiféle segítséget nem ad az úton rekedteknek. Azoknak, akik esetleg már egy napja várják, hogy valaki segítsen nekik kiszabadulni a hó fogságából.
lenhardtibolya
Csodálom, hogy pintérék elégedettek a mentéssel, mert semmi okuk az elégedettségre. A civilek segítettek egymáson, ill. egyes településvezetők gondoskodtak az elakadt autók utasairól, ennyi történt. Ha már tényleg ilyen sikertelenek, legalább ne fényezzék magukat a sündörök!
szaboria1
Olyan jól felkészítették az ország önkormányzatait is, hogy ünnep lévén nem volt összhang Nálunk sem tudtak még egy ügyeletet sem össze hozni. Mi lapátoltuk el az ki útszakaszunkról a havat , hogy az ügyeletes orvos betudjon jönni. Ők mondták sehol sincs hókotrás a városunkban. Csak az 55-ös van letakarítva, mert az az útkezelő kötelessége.Mint kiderült nem kötöttek szerződést azokkal akiknek van hókotrójuk a traktorokhoz.
silber13
És száll, száll egyre sűrűbben a Pintér művekből az öntömjénezés füstfellege...
human
Az SMS egy pohár víz volt a már leégett ház hamuira.
P-Márta
Ezek szerint Pintér "maffiózó" és Bokondi elégedettek a KÉT HALÁL ESETTEL IS???!!!

Ugyan már, egy ilyen helyzetben egyszerűen annak kezdetekor, azonnal NEM VOLTAK KÉPESEK érdemben intézkedni !!! Tehetetlen banda, orbánjuk kiteszi a lábát és lebénul az ország? - mert nélküli még VÉSZ HELYZETBEN SEM MERNEK CSELEKVŐEN DÖNTENI!
Szégyen, hogy a felelősséget másra tologatják, még azokra az autósokra, közlekedőkre is, akik a vihar előtt egy nappal indultak HAZA a több napos szabadnapok miatt...

Itt a mi városunkban is volt nagy hó, SEMMIVEL SEM TÖRŐDÖTT a városvezetés, sem a rendőrség, nem büntették még a belvárosban a járdákat sem takarító háztulajdonosokat, de a SZOLGÁLTATÓK sem takarították még ott sem a PARKOLÓKAT, ahol a lakók komoly évi díjat fizetnek, hogy ott parkolhassanak. Bokáig érő hóban gázoltunk... A takarékosság, itt tart, de MILLIÁRDOK KÖLTÖZNEK a KÜLFÖLI SZAVAZÓK VOKSAIÉRT,
na, itt vannak a nagy ellentmondásos, az éhező felnőttekről, gyerekekről nem is beszélve.
Ez egy satnya, érzékeny szegény kormány, akik csak a saját 40 milliós házaikra szerzik meg a sarzsit... lopni, csalni, embereket becsapni nem nehéz ??!!
amaramaistanna
Minimum 12-14 órát késtek.Orbánt,Pintért,Bakondit politikai és személyes felelősség is terheli.Megint úgy viselkedik a lekvár,hogy be akarja főzni nagymamát.
karaj
Én is elégedett vagyok ! Mert nekem nem kellett várni a mentőcsapatra ! Kósa Lajos szerint is minden renben volt (, mert rendesen letakaritották a polgármesteri hivatal parkolójából a havat.)
human
@amaramaistanna: Mégis következmények nélküli ország vagyunk!
Zsuga
Igaz, hogy röhejesek az önelégült nyilatkozataikkal, de ha már belekeverjük a politikát is ebbe a szerencsétlen helyzetbe, akkor próbáljuk meg reálisabban nézni dolgokat. Nem feltétlenül a jelenlegi kormányt okolnám csak a kialakult helyzetért, bár fordított esetben a fidesz ugyan ezt tenné, ebben biztos vagyok. Amiben viszont biztosan hibáztak, hogy nem fektettek kellő nyomatékot a megelőző figyelmeztetések közzétételére különböző médiákon. A katasztrófavédelemnek tudnia kellett, hogy az időjárás előrejelzések alapján milyen ítéletidő várható, ami viszont a laikus és tapasztalatlan lakosságtól nem volt elvárható. Ezért - a néhány rádióban közölt általános figyelmeztetés ellenére, hogy akinek nem muszáj, ne induljon útnak - sokan indultak el mégis a hosszú hétvégére tervezett programjaikra is, mert nem számítottak ennyire durva helyzetre. Annak a bizonyos sms-nek is nagyobb hasznát lehetett volna venni, ha két nappal előbb egy megelőző figyelmeztetést tartalmaz, de ha már el is küldték, legalább egy segélykérő telefonszámot biggyeszthettek volna a végére. Azt hiszem Pintér urunk mondta, hogy emberemlékezet óta nem volt példa ilyen hóhelyzetre, azért én fiatalabb lévén is emlékszem 1-2 hasonlóra. A 80-as években is volt egy sokkal nagyobb havazással és hófúvással járó eset, mikor leállt minden közlekedés, és talán 99-ben volt még, mikor ismerőseim a második műszakból hazafelé induló buszon töltötték az éjszakát. A mostani esetből talán már tanul annyit a kormány is, hogy ne stadionépítés és hasonló "hasznosságokra" verje el a pénzünket, hanem Ausztriától tanulva, az ő példájukat követve készüljünk fel a téli időjárásra. Itt köszönet a segítségért az osztrákokat, a civil embereket, a nagyáruházakat és a mentésben közvetlen résztvevő hivatásosokat illeti, amihez a nagyon is önelégült főszervezőknek kevés köze van.
nyanya001
Ezeket kellene megkérdezni mennyire elégedettek :
"16 órája veszteglünk, felénk sem néznek" ( Propeller )
sonderkommando
Nem firtatom, hogy kinek kellett volna elindulni, kinek nem vagy egyáltalán kellett volna autóba ülni. A lényeg a segítségnyújtás a bajban lévőknek, később lehet elmélkedni, konklúziót mondani, tanulságot levonni.
Az viszont biztos, hogy az illetékesek lassan reagáltak, annak ellenére, hogy előre lehetett tudni, hogy milyen időjárási viszonyok lesznek és tesztelt vészhelyzeti információs szolgálat van (és működik) az országban. Ez 2013-ban elfogadhatatlan! Most pedig szokásuk szerint megy a hárítás, a vetítés össze-vissza. Sajnos ez is egyfajta hungarikum.
QQCSI
@Pisti271: :-) vagyis inkább :-(
A sógorok direkt áttolták a havat magyar területre, hogy utána átjöhessenek letakarítani. :-)
amaramaistanna
A facebook közösség ismét bizonyított.A helyén van,s teszi a dolgát az aktuális problémák megoldásában.Tegnap így sikerült eljuttatni inzulint egy cukorbetegnek.Megmenteni az autóban született kisbabát és édesanyját.Folytathatnám a sort...
gabrella
@amaramaistanna: Csak kérdezem, ilyenkor amikor az autóban szül egy anyuka,nem lehet helikoptert küldeni?
Zsuga
@gabrella: A reggeli hírekben úgy mondták, hogy császárral született meg a baba, nekem úgy rémlik, hogy már a kórházban. Helikoptert pedig már csak akkor tudtak bevetni, mikor a viharos szél elállt.
radios45
A fiam Csütörtökön este 7kor indult el Bp.keletiből, és Szolnokig jutott az Ic.vel fél tízre.
Az előző gyorsvonat 5:10 kor indult, az Szajolig közlekedett, állitólagos felső vezeték szakadás miatt, nem mehetett tovább.
Az este fél tízkor érkezett Ic.reggeli 4óra 30perckor indult, dizelvontatással személyvonatként tovább Békéscsabára, minden állomáson megállt, 7:25re ért be Csabára
Felháborítónak tartom, hogy egy 4éve teljesen felújított. 2vágányú vasúti pályán, nem tudnak vonatot indítani, mert esett az ónos eső, egész este, és fújt 60-70km.es szél.
Hol vannak az ilyenkor szükséges tartalék dizelmozdonyok?
Egy csomót, leselejteztek, mert sajnálták a pénzt a motor felújítására, a 90es évek közepéig.
Egy vasutas elmondása szerint, az összes dizelgépet, a dunántúlra vitték el, menteni, vonatokat továbbítanai, Szolnok Békés me.ben csak néhány db. maradt.
dekas
@rokker33: Én is kaptam a szobában ültem és néztem a TV-ben hireket, a sok szegény ember több mint 24-órán át a hidegben fagyoskodott, de még akkor sem tudták mikor érnek haza.
Sede
Bakondit még mindig nem rúgták ki?
radios45
Azért az érdekes hogy a szomszédos Szlovéniában, nagyobb hó esett, 40cm.helyenként,és ott a vonatok egy kivétellel,/200percet késett/,mind elindultak és célba értek, 30-45perces késésekkel.
A neten követtük az eseményeket, az autosztrádákon szintén nem volt fennakadás, ezt egy rádióba betelefonálló autos is megerősítette.
Ott és a szomszédos Ausztriában folyamatosan mennek a hómarók, hókotrók, levannak tisztítva a főútak, van pénz mindenre, 4hókotró megy egymás utánban, ha szükség van rá,
Itt nálunk'meg megáll az élet, katasztrófa helyzet alakul ki, mert esett 10-20cm.hó, egy nap alatt, és Meg volt egy kis szélvihar, ami összefújta az útra, mert a közútkezelő nem képes letakarítani, nincs pénz semmire,a létszámot fentről leépítették régen.
spu00
Ha leszakad a vezeték, ami sajna megtörtént, akkor mi van?Szlovákiában milyen szél fújt ?Nálunk esett 10 cm, de néhol 3 m-s falat húzott.Ja, volt ott valaki, mert ha nem , akkor visszafogottabban kellene nyilatkozni, véleményt alkotni.Én ott voltam.
Pálinkafőző Rézüst
@nyanya001: coki az elvtársaknak! A betegek meg dögöljenek meg!
coni
@P-Márta: Érthetetlen, hogy első nap bemondták a haláleseteket (állítólag megfagytak), majd meg nem történté váltak idővel, mire jött a kitüntetés és dicséretek ideje.
kkalman
@gabrella: Viharban nem tud felszállni. Ha az sikerülne is, a leszállás sem lenne egy sima ügy. Több benne a rizikó, mint a haszon.
Tudom az emberélet a legdrágább, de a helikopterben min, 2 ember ül, de mert mentő, ezért több.
gabrella
@kkalman: Olyan nagynak és nehéznek gondoltam.
kkalman
@gabrella: Pedig a legnagyobb is kicsi és törékeny.
gabrella
@kkalman: Még nem jártam soha fenn a magasban. Tudatlan vagyok.
SLAakku
"Amikor a nyári vihar lecsapott az augusztus 20.-i ünnepi rendezvényre, mecsoda lamentálás volt, mintha Gyurcsány döntögette volna a fákat, pedig az egy néhány órával a bekövetkezte előtt még jósolhatatlan esemény volt, itt meg napokkal előre lehetett tudni, hogy mi következik."
Pálinkafőző Rézüst
@gabrella: ne szégyelld...:) Vannak ezzel úgy itt is, akik azt hiszik hogy valakik..:))
És Te vagy erkölcsileg velük szemben nyerőben! :))
kkalman
Én is csak egyszer, egy AN-26-ossal, ez egy merev szárnyú repülőgép, a mostaninál kisebb viharban elbibelődött a felszállással egy órát. Helikopter már akkor sem tudott volna felszállni.
SLAakku
Az ilyen helyzetekre nem készültek konkrét tervek? Ahol a konkrét feladatoknak vannak nevesített felelősei? Nálunk vannak unortodox megoldások, és még örülhetünk, ha ezek nem merülnek ki a hullaszállítás megszervezésében.
Mindenesetre ne adjuk fel a harcot, tartsunk ki, még néhány nap és olvadni kezd - akkor majd ismét járható lesz az ország, mert Orbán elintézte.
pupublogja
SLAakku
Névtelen írta...
Az volt itt a legnagyobb baj, hogy a katasztrófavédelemnek nevezett bakondi-légió VÉDTE a katasztrófát, a helyett, hogy elhárította volna. Akik meg kint voltak, őket katasztrófavédőknek hívták elhárítók helyett, tehát bőszen védték a katasztrófát. Aki ezt a tevékenységet védésnek nevezte el, biz' isten hólapátokkal vertem volna agyon.
darwin
Ez 2012 -es levél.Miért nem hallottunk eddig róla? @coni:
nehogymá
csak ovatosan a kritikával.ha elveszik a közmunkát mert a gyerek a suli mellé jár,akkor elvehetik a kocsit is attol aki olyan butus ,hogy nem figyel.büdös kölkök,csak a sallerböl értetek
Zsuga
Elképedtem tegnap tapló Pintér nyilatkozatán, miszerint ők jelesre vizsgáztak a mentésben, ellentétben a fegyelmezetlen lakossággal! Felháborító és szégyenletes egy belügyminiszter szájából ilyen kijelentés, mikor az utakon legfőképp a munkájukat végző kamionosok, szállító cégek gépkocsijai és rengeteg átutazó külföldi volt megrekedve. Az általa fegyelmezetlennek minősített lakosság pedig óriási önzetlenséggel segítette ahol tudta a hóban rekedt autósokat, amit már mostanra maguk a szorult helyzetben ragadt emberek köszönő nyilatkozataiból is hallhatunk. Az állam "jól megszervezett" katasztrófa elhárítása pedig véleményük szerint is csak káoszba merült. Ez a pofátlan banda az öntömjénezés helyett hálás köszönettel tartozna a fegyelmezetlen lakosságnak! Őket ismerve viszont a megrekedt autósok testesíthetik meg a "hazaáruló ellenzéki magyart", míg a segítségükre sietők a békemenetes hívőket. Íme a mai magyar kormány! Nyilvánvalóan sz@r munkát végez, melyet véletlenül sem hajlandó elismerni, inkább jelesre minősíti. Így működik minden területen! Igyekeztem eddig elfogulatlanul bírálni a kialakult közlekedési helyzetet, de mostanra nálam is betelt a pohár.
SLAakku
Tartsunk ki, még néhány nap és olvadni kezd - akkor majd ismét járható lesz az ország, mert Orbán elintézte.
pupublogja
human
@coni: A levél alapján a helyzet rosszabb, mint gondoltam.
Kutyafüle
@SLAakku: 14.56 Ha elolvad a hó! Már most jelzem előre, hogy akkor meg árvíz szokott lenni, nem tudom, hogy ez jut-e eszébe a kataszrofális elhárítóknak. Csak jelzem, hogy a folyók kiszoktak áradni, gondolom ugyanott, ahol eddig is.
Mielőtt még a Bakondi kitüntetné magát, jó lenne, ha elkezdenék gyártani a homokzsákokat.
Kutyafüle
@Pálinkafőző Rézüst: Hát ez jó:)) Végül is van, de minek? Így van ez, amikor egy pozíciót megkapja a fej, de gondolkodni nem tud vele:))
SLAakku
A közútfenntartó már korábban készenlétbe helyezte 538 eszközhordozóját, amelyre hóekét, sószórót vagy hómarót is rögzíteni lehet. Ezeken kívül 130 rakodógépet, 49 hómarót és 59 grédert tudnak hadrendbe állítani. Ha ez nem lenne elég, a társaság szerződéses vállalkozóit is az utakra rendeli - olvasható a Magyar Közút 2009 -ben kiadott közleményében.
kiskutyauto
Pontosan tökéletesen és elvárhatóan úgy "érvelnek" ahogy azt egy bukott vezetőnek kell... hajrá Abszurdisztán hajrá Orbanisztán!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.