2018-ra széles sávú internetnek kell lennie minden magyar háztartásban, ez a kormány egyik célja a következő négy évre – jelentette be a Miniszterelnökséget vezető államtitkár pénteken Csanádalbertin.

Lázár János az ötszáz lakosú Csongrád megyei településen, a községházán rendezett lakossági fórumon, mintegy száz ember előtt azt mondta, hogy nem lehet annyi buszjáratot indítani vagy olyan közel hozni a szolgáltatásokat a kistelepülésekhez, amely versenyképes lenne az infokommunikációs technológiával.

A világháló használatához szükséges eszközök egyre olcsóbbak lesznek, és az ehhez nélkülözhetetlen ismeretek is alapkészségé válnak. Egyre többen vannak, akik otthonról intézik ügyeiket, fizetik be a gáz- vagy villanyszámlát, ráadásul ezzel megtakarítást is tudnak elérni – tette hozzá.

A kistelepülések számára kulcskérdés a gyors internetelérés kiépítése, amellyel közelebb lehet hozni a világot az itt élőkhöz. Az internet segítheti a munkavégzést, egyszerűbbé teszi a köz- vagy akár az egészségügyi szolgáltatásokhoz való hozzáférést – hangsúlyozta az államtitkár.

Ahhoz, hogy a széles sávú internet eljusson minden háztartásba, négy év kemény munkára és több száz milliárd forintos beruházásra van szükség, de a program előkészítése már folyik – mondta Lázár János.

49 hozzászólásarrow_drop_down_circle

A Tündik bündije
És ha a háztartás nem akarja?
Nehezen hiszem, hogy Ökörpisildefalván, ahol a lakosság 90%-a még látta Lenint, ez a legnagyobb álmuk.

Egyébként meg van itt ígéret bőven mint a búcsúban, csoki, lufi, rágógumi, éppen csak munkahelyet nem ígér senki. Viktor belengette az egymilliót, aztán mostanában már nem beszél róla, mert a tizede sem akar összejönni. Miből fog élni ez a szerencsétlen ország, rezsicsökkentésből, közmunkából meg Internetből?
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
nyanya001
És országunk lesz a tejjel mézel folyó Kánaán !
F_Viktor
Jani, akkor bukta lesz, akkor majd kinek az agyát fogjátok mosni a köztévében?
Desischado
Mi a fene, ezek még mindig a hatalomban lesznek, úgy gondolják? És a netet is szabályozni, meg korlátozni akarják?! Nekem jó az is, ami most van! Hallgataghoz én is csatlakozom, az én háztartásomban nem lesz fityiszes - féle internet!
nezelodo
Túlígérte magát a Jankó! Így az a hamis látszat áll fenn, hogy villany is lesz pl a tanyákon. Vagy csak mézesmadzag? Komám már arról a madzagról is leloptátok a mézet.
modera
Akik itt azon sírnak folyton, hogy minden drága, meg szar az élet, azok is az interneten keresztül írják, szóval...
F_Viktor
Néha nem árt Jankó szavaira is figyelni mert véletlenül elkottyant pár igazság-morzsát is:

"...több száz milliárd forintos beruházásra van szükség..."

Vagyis, a fityesz haverok közül párnak megint leesik egy kis alamizsna.

"...de a program előkészítése már folyik."

Értsük úgy, hogy most keresik a leghosszabb nyelvű havert.

, de a program előkészítése már folyik"
Hellcat
1 millió új munkahely??? Arról igen nagy kuss van...
pbalage
nekem már van, azt a fideszes szart meg inkább ruhaszárító-kötélnek ajánlom. Esetleg másra, de vezetékes legyen, mert a wifi nem tart jól a lámpavason.
Pisti271
Kifejezetten ezt a célt szolgálta a közműadó bevezetése is.
Csak úgy bontották vissza miatta a már működő hálózatokat.
Nil
Most még írok- ki tudja meddig.lesz áram és net. A gyertya nem viszi a gépet és sok helyen nincs áram sem -persze ettől be lehet vezetni a netet aztán készenléti díjat kérni ahogy a gázosok is teszik - és ha nem fizetsz jöhet a kilakoltatás
kkalman
Annyitisér Jankó legalább ígérni tud. Ebből az ígéretből is max. annyi valósul meg, hogy a milliárdok vándorolnak. A közös kasszából a magán zsebbe.
yazo64
@modera: Igazad lehet, internetezni csak annak van joga aki a macskáinak külön fűtött szobát tud biztosítani... említsd meg ezt országos cimbidnek...
bakegya
Az óvó -nénik és bácsik a kiscsoportosokat oktathatják a frankó tábornok szekszuális valóságára,nem németül,de angolul sem,daragíj druzja!!!
Ime a halálra biztosítók ki tudja hányadik atombiztosított csomagja!!!
silber13
@nyanya001: Bizony Nyanyuska kedves! És a kertekben leszen majd sok szóló szőlő, csengő barack, meg mosolygó alma! Istenem, hogy ezt miért nem engedték kiskorában bombával játszani!:-))
szjupermen
Janika, kicsi gyerek! év múlva? De hát addig lesz még egy április is. Vagy már kitaláltátok a tutit a választás elcsalására?
coyote3
Kötelezik a szolgáltatókat törvénnyel??? Srácok ez már lassan a kommunizmus lesz...
szablyafűrész
Ejnye - ejnye Lézer Akinek Semmije Sincs, Annyit Is Ér János ! Választás előtt kifelejteni azt a varázsszót, hogy széles-sávút INGYEN ?
Gyengülsz János, úgy is mondhatnám, fokozatosan épülsz le...
adrenalink
Végre egy jó ötlet! Este leülnek a gyerekek a Net elé /ha nincs áram apuka felpattan az áramfejlesztő kerékpárra/ olvasgatják a recepteket, nézegetik a szines fotókat, ha már vacsorára nem is telik...
Senara
Lázár: széles sávú internetet viszünk minden magyar háztartásba ...ha kell hanem (?) a havernak internet szolgáltató cége lesz amiről majd gondoskodunk . Mariskanéninek konyhán vezetjük át zsinórt , jó lesz teregetni a sparhelt melegénél .
GeoCravker
Faluvillamosítási program újratöltve.
dr. prédikátor
Lézerannyitisér jankó! remélem 2018 ra a neveteket is elfelejtjük!!!Mentek a pöcébe!!!
A Tündik bündije
És ha a háztartás nem akarja?
Nehezen hiszem, hogy Ökörpisildefalván, ahol a lakosság 90%-a még látta Lenint, ez a legnagyobb álmuk.

Egyébként meg van itt ígéret bőven mint a búcsúban, csoki, lufi, rágógumi, éppen csak munkahelyet nem ígér senki. Viktor belengette az egymilliót, aztán mostanában már nem beszél róla, mert a tizede sem akar összejönni. Miből fog élni ez a szerencsétlen ország, rezsicsökkentésből, közmunkából meg Internetből?
JAJMÁR
Ők elhozzák a háztartásokba a széllessávút? Mert ez kulcskérdés, és létfontosságú?
(No meg több százmilliárdos beruházás)
T. lázas, nem kell ide százmilliárdos kormányzati beruházás, csak munkahelyek. A többit bízzátok rá az emberekre.
Január
@A Tündik bündije: Biztos úgy gondolták a munkahelyet, hogy majd az EU-ban, hiszen akik elhagyták az országot az az 500 000 munkavállaló annak már van munkája, van csak egy kicsit másként...
kiskutyauto
Szép új világ - totális kontroll 666... hajrá orbanisztán hajrá abszuridsztán
Pálinkafőző Rézüst
Vajon ki fogja ezt az embernek látszó tárgyat először nagyon-nagyon pofán(monnyuk az nincs neki) csapni, elég csak 1X!
Tekla
Kistelepülésen elöregedett falvakban . A telefon jel eltudna jutni ,az nagy segítség volna , egy orvost hívni ,vagy a családtagokat elérni ,ha baj van.
Közlekedést szervezni ,hogy ne csak este -reggel legyen busz, ha már se bolt, se posta!
Mobil123
Most is van netem és ÉN fizetem és azon nyüszítek! Azt amit akarok és ne hogy már ti bubogjatok itt Nekem hogy mikor mit nézzek meg, mit kereshetek meg, mit olvashatok el stb. Tehát az én lakásomba kuss a nevetek és csináljatok a széles sávú valamitekkel azt amit gondolok.Nem unjátok még a hülyítést, igérgetést??Én már nagyon.
gabrella
Jobb lenne ha először enni tudnának minden háztartásban rendesen és fürödni.
mariaberta
Az enyémbe nem kell, utálom, ha Lázár Úr betagozódik a háztartásomba.
Ne nekem adjon internetet, hanem gondoskodjanak az éhezőkről, a szegényekről , emeljék a minimál nyugdíjakat, a rokkantaknak adják vissza amit elvettek és segítsenek a hajléktalanokon, akiket egyelőre csak üldöznek.
A háztartásom felszereléséről majd én gondoskodom.
mariaberta
@Tekla: És arról kellene gondoskodni, hogy az utak járhatók legyenek, legalább annyira, mint amilyet építettek a lakodalmas népségnek.
csikknorisz
Hirtelen deja-vu érzésem támadt, aztán eszembe jutott, hogy a szocik is ígértek hasonlót 4 éve a választások előtt. Őket koppintják fideszék? :)
2010. február:
"MSZP: állampolgári jogon elérhető legyen az internet"
sg.hu/cikkek/72544
"Olcsó internetet is ígér majd programjában Mesterházy"
www.origo.hu/itthon/valasztas2010/kampanynaplo/20100216-mesterhazy-attila-mszp-miniszterelnokjelolti-programot-hirdet.html
Ezt egy kici óccó telefonnal és kici óccó internettel kopipészteltem, ami bárhol használható, ahol van térerő. Nekem ennyi is elég. :)
hallgatag
...ötszáz lelket számláló faluban száz érdeklödö elött
beszélt lézerjani, kiváncsi vagyok hányan hitték el neki !
Vagy csak addig nem kellett otthon füteni a lakást,
mert ugye az államtitkár tiszteletére elöre begyujtottak
a müvházban...
verőce21
Nem hiszem, hogy a széles sávú internet tenné boldogabbá az embereket!
(hacsak nem több lekvár fér el rajta!) :)
nusika
A zsiroskenyér mellé az internet!!!Remélem,hogy mind a kettő ingyenes lesz!
joopapa
Széles sávú internet, hogy a csuti beleférjen! Azt a rémálmot képzeljétek el mikor csak fityesz párt propagandát lehetne rajta néni, ezek megoldják!
Mobil123
@Pálinkafőző Rézüst: Hát már volt:-))
csabee.m
Széles sávú internet, amelyen elérhető a fideSS által lefoglalt összes lehetőség (a többi tiltott), csüngőhasú és blokkolósjani összes dicséretével, sza(')rnyaló gazdasággal, százmilliónyi munkahellyel, amivel az EU és a világgazdaság összes problémája megoldottá válik...
Jankó123
Itt a harmadik négyéves terv!
Arccal az internet felé etácsak!
-Aki esetleg megéhezik, majd letölt magának valamit! :-))))))))))
Mobil123
@Jankó123: Kereshet kaja receptet :-))) És ha mázlija van képet is lesz az ételről!!
gabrella
A gazdagok nem tudják, a kormányt beleértve,hogy hogyan lehet megélni 47 ezerből.
mariaberta
@gabrella: Annnál is inkább, mert az internethez először is kell legalább egy laptop, egy előfizetés, és nemhogy a 47.000 ugrott, de felvehetnek hitelt, ha egyáltalán helyzetüknél fogva kapnak.Ezeknek tényleg halvány lila gőzük sincs arról micsoda hülyeségeket beszélnek össze-vissza? Lázár Úr mondta, mindenki annyit ér, amennyije van, és akinek nincs munkahelye, segélyből él, az is csak az éhenhalás elkerülésére elég,- néha arra sem nagyon- valószínű az ö hülye ötletének megvalósítása lehetetlen.
Persze akinek a körvadászat milliói csupán egy kis mellékes kiadás, mond hat ekkora marhaságot.
Leszállhatnának már a földre, de erre nem képesek, vagy nem akarnak.
hallgatag
Szélessávú helyett inkább kenyeret, húst, tejet. és föleg MUNKAHELYET !!!
gabrella
@mariaberta: De remélem áprilisban leszállnak!
kopatika
Döbbenetes! Ezek vagy nem tudják , hogy az emberek nagy többsége mennyiből és hogyan él, vagy csak szánt-szándékkal hűlyíteni akarják az embereket. A baj az, hogy nagyon sokan el is hiszik nekik, mert a csaholó kutyák melléjük állnak és duruzsolnak az embereknek. Ebben CÖF nagy partner.
kukac50
Előbb villanyt vigyen a tanyákra!!!
Aki tanyán él annak nem jár rezsicsökkentés???

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.