Nem köntörfalaz Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter: az új kaszinók tulajdonosai azért kapnak évi 7 milliárd forintos adókedvezményt, hogy többet kereshessenek – írja cikkében a Napi.hu.

Az MSZP-s Bagóné Borbély Ildikó azt kérdezte a nemzetgazdasági minisztériumtól és a kormánytól, miért kell Andrew G. Vajna filmipari kormánybiztos és kaszinótulajdonos cégeit évi hét milliárd forintos adókedvezményben részesíteni.

Varga Mihály a szocialista képviselő kérdésére igyekszik megvédeni az évi hétmilliárdos bónuszt: eszerint azért védhető az adókedvezmény, mert az új kaszinótulajdonosok az első hónapokban komoly beruházásokra kényszerülnek – írja a Napi.hu.

A miniszter szerint ha Vajna és az Aranybonusz 2000 Kft. jövedelmező – akkor az általa befizetett adók "jelentős mértékben járulhatnak majd hozzá а központi költségvetés bevételi oldalának erősítéséhez, így az olyan kiemelkedően fontos társadalmi célkitűzés, mint a szociális gyermekétkeztetés finanszírozáséhoz is" – olvasható Varga Mihály érvelésben.

74 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Mobil123
"..mert az új kaszinótulajdonosok az első hónapokban komoly beruházásokra kényszerülnek.." Először is a lóf@sz kényszerítette rá őket!!
"így nagyobb tiszta játékbevétel elérésére, egyúttal magasabb összegű játékadó befizetésére is ösztönzi az üzemeltetőket"- Másodszor anyád!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Mobil123
"..mert az új kaszinótulajdonosok az első hónapokban komoly beruházásokra kényszerülnek.." Először is a lóf@sz kényszerítette rá őket!!
"így nagyobb tiszta játékbevétel elérésére, egyúttal magasabb összegű játékadó befizetésére is ösztönzi az üzemeltetőket"- Másodszor anyád!
miazavalami
Asszem nyalni tudni kell. Timike nyalja a fagylaltot mert a mézes madzag a börtönben csücsül, Vajna meg az Apró Adolf hátsó részén lévő testtájékát részesíti előnyben. Ez Adolfunknak is jó mert megspórolja a drága budipapirt. Amire már egyre kevesebbnek jut. A kajáról nem is beszélve... www.youtube.com/watch?v=uoMFAk4Hy-A
kamazuka
Azért bebújni a szociális gyermekétkesztetés,mögé.Mondjuk a szülők eu szint közelébe emelt havi jövedelme nagyban segíthetné,hogy családokban gyermekek ne éhezzenek.
Ha nincsen éhes gyermek,nincsen szükség segélyszervezetekre.Vajon kik állhatnak ilyen nyílt lenyúlás mögöt?
Oké,hogy hülyére vesznek mint adófizetőt.De ilyen bután propagálni?
m.macskosz
Ez a hozzászólás törlésre került. Többszöri törlés a felhasználó kitiltását vonja maga után.
F_Viktor
1) 7 milliárd forintból 700 darab 10 milliós, azaz egy falunyi panel lakást lehet vásárolni! Évente ennyi pénzt kap Orbán (Habony?) és Kósa kedvence.
2) "..mert az új kaszinótulajdonosok az első hónapokban komoly beruházásokra kényszerülnek.."
Míg cégem pályázatokat írt, munkánk 80 százaléka EU-s eszközbeszerzési pályázatok voltak 600 000 - 2 milliós értékig. Mert a gumis vállalkozónak nem volt pénze csápos emelőre, a kőművesnek állványra.
Magát vállalkozóbarátnak valló kormányunk a kisvállalkozót csak a lehúzásukkal foglalkozott. EU-s pénzek nélkül 2010-től évente nem 30-35 ezer kisvállalkozás szűnt volna meg, hanem ennek háromszorosa.
3) Sukoró: Teli torokból Gyurcsányozó jobbereink ilyenkor mit mondanak? Kinek ordítoznak? Itt a jó alkalom, hogy valamit enyhítsetek bűneiteken, mert nektek köszönhetjük ezt a közpénzen dőzsölő maffiózó hatalmat!
Dr. Felipe
Álmaimban Amerika vissza integet.

Na hülye magyarok. Jöttem, láttam, győztem.
Mobil123
@F_Viktor: Ilyenkor kusssssban vannak mert ugye ez nem vicc amibe bele lehet kötni!!
Ez tény és ilyenkor a fan világ még azt sem tudja merre hány méter van .
F_Viktor
@Mobil123: Ha kussban vannak, akkor ezek az orbáni szekértolók ugyanolyan bűnősök, mint maga a Vezér.
Mobil123
@F_Viktor: Hát ezt eddig is tudtuk Mi, csak az a baj hogy ők nem látják , nem akarják látni mert még mindig csurran -cseppen nekik valami . Akinek meg nem az meg olyan ostoba mint a hátsó fertály.
hetöndöe
Kedves hibbant fitymaszfanok,akkor most meg lehet magyarázni,hogy a gaz multik miért is kapnak hatalmas 2,5 % adómentességet legalább 5 évig!(HIPA)
Vagy Bandi Bá kedvezménye az csak smafu?...és azt is itthon költi el és nem viszi kifelé a hasznot?

Komolyan ennyire barmok vagytok?
pityuka
@Horizont: Istenem miért ver a sors minket ennyi hülyével?
---------------------------------------------------------------------------
A válasz pofon egyszerű: mert megérdemeljük.
lajospapa
Úgy látom itt csak a háborgók vannak! Eme döntéshozókat akik így gazdálkodnak 2/3-os uralkodásra ítéltük! Tessék!
Kamcsatka
Nyilvánvaló hogy ez a magyarázat a fidiótáknak szól,ugyanis ők azok akik annyira primitívek hogy el is hiszik.
human
A képen Habony Árpád, Orbán tanácsadója látható, aki az utcán két nyugdíjast bántalmazott, mert útjában voltak autójának. Gratulálok Orbán és fidesz fanok. Ez az elitetek.
Simon Gábor pár százmilliója (amit elítélek) hol van ahhoz az ÉVI 7 milliárdos ajándékhoz, amivel több bevétele lesz Vajnának. Ez a 7 milliárd 100% a költségvetésből fog hiányozni és 100%, hogy legalább ennyivel nem fog többet adózni a cég.
human
És mi az, hogy a Szerencsejáték Rt nem pályázott a kaszinók működtetéséért??? Odaadták az aranytojást tojó tyúkot a tolvajoknak. Ha az Rt kapta volna a 7 milliárdos kedvezményt, akkor legalább elmondhatnánk, hogy az állam egyik zsebéből a másokba tette a pénzt, de így egyszerűen csak odaadta Vajnának. Ráadásul úgy emlékszem, hogy offshore cég is van a dologban.
F_Viktor
@Mobil123: Írod:
"Akinek meg nem az meg olyan ostoba mint a hátsó fertály."

Az 1,5 millió szekértolónak kb. 10 százalékának lök valami pénzmagot Orbán, tehát 1,35 millió ostobától elvárható lenne, hogy megállítsák ezt az örültet.
F_Viktor
@human: Igen, Luxemburg is adó(mentes)paradicsom.
human
Egyébként Varga logikája alapján akkor a reklámadóról is le kellene mondani, mert ezzel az adóval az RTL adóalapja is megcsappan és kevesebbet tud adózni, így több gyerek fog éhezni.
F_Viktor
@human: Sőt, a vállalkozók, a Zemberek terheit is csökkenthetné Varga, akkor tuti kevesebb gyerek (és felnőtt) fog éhezni. Persze, akkor nem jutna közpénz a kiváltságos, magukat Istennek képzelő fityeszeseknek és haverjaiknak.
Hofipisti
A baj az, hogy az ember hiába akar - jóindulatúan - hinni, mindig jön a csalódás.
Magam abban hittem, reménykedtem, hogy Varga szakember, s szervilizmusának határa van, s ezzel együtt tisztessége nem a bányász béka környékén keresendő.
Tőle ezt a s@eggnyalás - helyesebben a Vezér iránti korlátlan szervilizmus ily módon való kimutatása a fennmaradó reményt is eloszlatja.
Gondolnak ezek az emberek arra, hogy semmi nem tart örökké - s az ő "tündöklésüknek is egyszer (remélem az érzékelhető jelekkel ellentétben) rövidesen vége lesz?
human
@Hofipisti: Én is így vélekedtem Vargáról. Leszerepelt.
Pontosan tudják, hogy semmi nem tart örökké ezért igyekeznek milliárdosok lenni minél hamarabb. Ha buknak, majd elköltöznek számláikkal együtt.
Január
...és nem tudhatjuk, hogy az a 7 milliárd végül kinek is a zsebében landol, mert mi van, ha Vajna csak egy stróman.
Mi jót tett ez az ember az országnak, hogy csak jött Ámerikából és öntik rá a pénzt?- ennyire hülyének nem nézhetik az ország lakóit, hogy ezt a körmönfont magyarázatot beveszik.
Varga pedig eljátszotta a renoméját, eddig azt hittem szakember, de Ő is beállt a sorba...
Január
@Január: Ebben az ügyben az ellenzék is csak kussol, csak , aki tudja az valóságot az mind hallgat.
1magyar
Nem tudjuk Vajna mit tesz,tett, tud -amiért ilyen kivételezett anyagi helyzetbe került Mo-on?
human
@1magyar: És miért távozott az USA-ból?
F_Viktor
@Január: Bagóné Borbély Ildikó az ellenzék padsoraiban ül, mint képviselő. Az ő írásbeli kérdése után derült ki pontosan mekkora összegű közpénz vándorol magánzsebbe.
Jó a megérzésed, valószínűsíthető, hogy Vajna egy stróman, mert ez az ember még egy fűszálat nem tett keresztbe Magyarországon, kormánybiztosként sem vitézkedett.
lajospapa
@human: Mért hitted, hogy Varga más? Varga és a többi mind egyforma. Hát egy sem most tünt fel, mint az esthajnalcsillag. A stabil mag már régen kiválogatva. És nem is fog változni, mert mind sokat tud. A másikról. Vigyáznak egymásra. Ha egy kidől, minden dőlni fog. De ez nem következik, mert az építmény jó. Felépítettük, nekik.
F_Viktor
@lajospapa: Az új arcoknak pedig ki kellett valamivel tűnniük a fityelitászból (Rogán, Szíjjártó, Zsigó, stb.), vagy fityeszes városok politikusi köreiből (pl. annyitisérLézerJankó). Természetesen sok ész nem kellett hozzá, elég volt X mennyiségben elmútnyócévezni, bukottbaloldalazni, vagy libsibolsizni.
kkalman
Az egyetlen ember a kormányban, akiből még kinéztem a szakmaiságot, most, ezzel az ó héber tanmesével ásta el magát nálam.
Varga is mehet a levesbe, a többi antitalentummal együtt,
F_Viktor
@kkalman: Varga csak jól lavírozott, miközben végig a zavarosban halászott.
Desischado
@Horizont: De a szivemből szóltál! Én sem érdemlem meg többek között!

A gyerekekkel takarózni, ez nagyon durván gusztustalan és mocskos, miska! Szégyellhetnéd magad! De tartok tőle, fogalmad sincs róla, hogy miről beszélek!
Yoda69
Ennyire gusztustalan es cinikus magyarazatot meg nem hallottam eddig. Az ehezo gyerekekre fogni, hogy a gazdag casino tulajok meg tobbet keressenek. Ez azert tobb a soknal. Remelem a sok pontagyu fideSSnyik elgondolkodik ezen egy csoppet. Itt ebben az orszagban senkinek sincs helye amig ez a rezsim van hatalmon. Beleertve a fideSSes talpnyalokat is, hacsak nincsenek orban kozeleben. De ugye egyszer ez is veget er, lasd simicska is kihuzta gyufat.
Levendula
@Yoda69: Az MSZP kormány idején mindenkinek egy kicsit rossz volt és egy kicsit jó volt. Most egyeseknek nagyon jó, és nagyon soknak nagyon rossz...
bakegya
Varga is csakkk egy kisstílű szerencsejátékos-bakkecske!
Mobil123
@F_Viktor: De pont az a pláne benne hogy ostobák még arra is .
prime777
A fideszeseknek nem gond ez sem.És nem is gondolkodnak el ezen.Ők totál másképpen látnak mindent.Mintha mindegyiknek az Orbán lenne az apja.Mert hát ugye a családtagot akármilyen rossz is meg kell védeni,hiszen a mi vérünk.Körülbelül így gondolkodnak a fidesz oldalon.Nem lesz vége ennek a kormányzásnak!Sőt!
2018-ban jórészt csak a jobboldali fog elmenni szavazni.A magnak megfelel ez ami van.Jól élnek aránylag és hát elhiszem azt is ,hogy sokan félnének másra szavazni.Szóval a fidesz és a jobbik között dől majd el ki viszi ezt tovább.Akkor pedig tényleg lőttek nekünk.Az a réteg aki hatalomra juttatja őket az persze majd jól megél.A többi magyar meg kit érdekel?Ha nyomorog ha nem.Ennyi.
Ennek véget vetni csak úgy lehet majd mint 56-ban.Szerintem máshogyan nem megy.És akkor majd azon magyaroknak is felelniük kell akik most rájuk szavaztak.Akik éjjel-nappal nyalták ezeknek a valagukat,és védték őket tűzön vízen át az önös kis piti dolgaik miatt.
Fradigege
A varga misike nem akarja véletlenül, hogy nekem is jobb legyen?! Csak azért, mert én vagyok a legszebb?! Andy-ke már bocsánat, de hogy néz ki. Kizárnák a bowling-pályákról, mert a golyók megijednének. Ez egyszerűen vért kíván! Ezeknek hogy van pofájuk minket nyúzni, erre ez a golyófejű zsírt meg hízlalják?! Ennek lámpavas volt a vége '56-ban.
F_Viktor
@prime777: Én is hasonlóan látom, békés módszerekkel a fityeszt legyőzni nem lehet, erre vigyázni fognak.
Abban is igazat adok neked, hogy a rájuk szavazóknak - én szekértolónak nevezem őket - is felelniük kell, mert engedték garázdálkodni, a közjavakat szétlopkodni, az országot elárulni a maffia bandájuknak.
nusika
A szegény gyerekek várják meg a gazdagok bevételeit, amiből majd hajlandóak befizetni a költségvetésbe? ...és addig mi legyen gyerekekkel? Szégyen, hogy ilyen válaszokat adnak!
Pálinkafőző Rézüst
@F_Viktor: ma, 17:03-ra:
Írod: "... - én szekértolónak nevezem őket..."
Én meg farkarbantartóknak!
human
@nusika: Jól látod a fidesz politikájának lényegét. A tálhoz először a gazdagokat engedik és ha azok hagynak valamit az alján, na az marad a többieknek.
human
@prime777: A fideszeseknek teljesen más a világképük, amit egy baloldali érzelmű nehezen tud megérteni, elfogadni. Ahogy Orbán mondta, az erő számít nekik. Az erősebb győz és a gyengébb elhull. Ezért nem lehet szemükre hányni, hogy a szegényebbekkel nem foglalkoznak, mert nem dolguk. A fidesz a jómódúak pártja.
Az igazi bal oldalnak viszont kötelessége elmondani, hogy ez így számunkra nem elfogadható. Fel kell hívni a figyelme az rendkívüli aránytalanságra, az egyre jobban elszegényedő társadalomra.
F_Viktor
@human: Logikádnak ellentmond, hogy akkor kire szavazott a 4 millió szegény magyar?
Mert a baloldalnak jól jött volna ezen szavazatok.
human
@F_Viktor: Mert ők arra figyeltek, hogy Orbán mit mond és nem arra, hogy mit tesz.
human
@F_Viktor: Ahogy Rodolfo mondta. "A kezemet figyeljék, mert csalok."
F_Viktor
@human: No, jön még a kutyá(k)ra teherautó!
verőce21
"Az új kaszinók tulajdonosai azért kapnak évi 7 milliárd forintos adókedvezményt, hogy többet kereshessenek, és ez jó hír az éhező gyereknek is." (?)

A kockázatokról és mellékhatásokról pedig olvassa el a betegtájékoztatót vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét! :)
Senara
Az új kaszinók tulajdonosai azért kapnak évi 7 milliárd forintos adókedvezményt, hogy többet kereshessenek, és ez jó hír az éhező gyereknek is." ...Mennyiben hazug Misi , mehetnek a Hiltonba enni ? Vagy Vajna támogatná a gyermekélelmezést ? . Kis csávó , fizesse be adó és majd ti támogatjátok , vagy imázst építetek a gazdagoknak , mert ők akik adakoznak ...aha amit eloroznak a közösből ...Hűtlen kezelés ...szoci már sitten lenne ...nem baj majd törvényt hoztok ?:-((((
m.macskosz
@m.macskosz: augusztus 19., 18:19 Vajon, mit írhattam, amit tíz ember lájkolt,
de egy valakinek nem tetszett, ezért bemószerolt a moderátornál?
Kizártnak tartom, hogy vétettem a moderálási szabályok ellen, ezért nyomatékosan
felkérem az illetőt, olvassa el a moderálási feltételeket, mielőtt ilyen aljas húzásra vetemedik.
Köszönöm, bár sejtem ki voltál. :(
1magyar
Bölcsebb maradt volna ha nem szólt volna...
bebetv
@kkalman: Sajnos Varga sem egy nagy formátumú ember. Nickelsdorf-ban max. ügyfélszolgálatis lehetne az ottani Sparkasse-ban. Ennél fogva nem csoda, hogy mindenki 120-al pedálozik a főnöknél. Egyébként sanszos, hogy Vajna tényleg csak stróman, ugyan úgy mint a Mészáros és még sokan mások, akik szintén leadják a sápot. Már az is önmagáért beszél, hogy a Vajna esküvője a Banderas házában lett megtartva. Ezek szerint Andy barátunknak már háza sincs Hollywood-ban.
JAJMÁR
A cinizmus legfelsőbb foka..
Erkölcs? Ugyanmá'... majd beszélnek arról is, bármiről... :)
szandokan
@m.macskosz: Erre a cikkre csak most találtam rá, szóval ha rám gondoltál, tévedsz. Ezúttal egyébként az én véleményem is az, hogy ilyet állítani Vargától óriási blődség volt. Magam sem értem, megmondom őszintén. Hogy Vajna foglalkozik ezzel a casino témával, még oké, elvégre tapasztalt, vén róka, de hogy a gyerekek hogyan fognak ebből profitálni...Talán csinálnak részükre egy segélyalapot, ahová bizonyos százalékát a haszonnak majd át kell utalnia.
kkalman
@szandokan: Ha jól tudom, Vajna a filmiparban dolgozott eddig. Nem tudom, milyen tapasztalata van a szerencsejáték iparban. De legyen, bitorolja a kaszinókat.
Az viszont már a mese kategória, hogy a nyereségből alapítványt, vagy segélyalapot hoz létre, a gyerekek megsegítésére.
F_Viktor
@kkalman: Hollywoodban megtanulta a pénzt számolni, ott, mint producer a saját és az általa szerzett befektetők pénzét kockáztatta, itthon pedig kockázat nélkül, rizikómentesen jut milliárdokhoz.
Orbán úgy van vele, hogy a nagy mágusnak 70 évesen, levezetésnek ilyen kockázatmentes üzlet való.
szandokan
@kkalman: Hátha. Nem kizárt, hogy több emberség szorult belé, mint a legtöbb hazai vállalkozóba, avagy a nagy multik vezetőibe.
kkalman
@szandokan: Erre majd az idő megadja a választ. Addig csak bámuljuk, hogy egy filmproducerből, hogy lesz kaszinómilliárdos.
F_Viktor
@kkalman: Írod:
"Az viszont már a mese kategória, hogy a nyereségből alapítványt, vagy segélyalapot hoz létre, a gyerekek megsegítésére."

Ezt hol olvastad?
Varga a nagyobb(??) Vajna adóból feltételezi az éhező gyerekek étkeztetését. :-))
nezelodo
Jaj Istenem, könnybe lábad a szemem az ilyen nagylelkű adakozók láttán! Szegények, éhezők, nyomorultak, lelki szegények! Eljött a megváltótok, tátsátok ki a szátokat, Vajna bácsi meg a Misi Bá' röpteti a sült galambokat, a sült bolondoknak.
kkalman
@F_Viktor: szandokan írta tegnap 15:58-kor: "Talán csinálnak részükre egy segélyalapot, ahová bizonyos százalékát a haszonnak majd át kell utalnia."
Erre írtam, hogy mese kategória.
F_Viktor
@kkalman: Igen, mese, ahogyan Varga is a Zemberek etetése céljából dobta be a trollok köztudatába az éhező gyerekeket.
Tény, hogy kb. évi össz. 7 milliárddal támogatják közpénzből Vajnát, Orbán kedvencét és Szimát, aki Kósa pajtása.
miazavalami
@F_Viktor: Nem is tudtam hogy Timike drága éhezikkkk
szaboria1
Valami kezd itt kialakulni a Vajna birodalom kiépítése terén mert már nem csak a Casinokban lesz nagy haszna hanem az minap alakult MNB bankkal közösen egy újabb trükkös vállalkozás is.
Vargában csalódtam mert nem lesz évi 7 milliárdon felüli adó bevétel a casinokból és akkor miből lesz a éhező gyerekeknek ebből valami kis juttatás.
F_Viktor
@miazavalami: Először nem értettem a poénodat, de leesett :-))))
Toby
Itt valaki hazudik, de ez gengszterisztánban nem csoda !

"„Minden választott kormány feladata, hogy a becsületes adófizetők érdekében valamennyi szereplőre, még a legnagyobbakra is kiterjessze a közteherviselést és betartassa a Parlament által szentesített adótörvényekben foglaltakat.”

Na most akkor hogyan is állunk a dagadék Vajna Adrás és cafatja kaszinóbevételének elengedett adójával ?
Nil
Csak Vajna jár jól no meg Timike hogy legyen értelme hogy hozzáment ehhez a pasihoz.
Az éhező gyerekek akkor járnának jól ha a szüleiket megfizetnék a munkájukért ha a minimálbért és a közmunkabért nem sújtaná 16%os adó és ha az alapvető élelmiszerek áfamentesek lennének.
Nem mellesleg a munkaalapú társadalom egy nagy hazugság és az emberek beveszik - egyébként meg mindenki dolgozik/teszi a dolgát legfeljebb munkahelye nincs - ezért miért kell büntetni?
F_Viktor
@Toby: Kicsit RTL Klubozzott a Misi.
Érdekes, 2 hónapja nagyobb ellenség lett az RTL, mint Gyurcsány és Bajnai :-)))

Az is érdekes, hogy a korrekt tájékoztatásba mennyi minden belefér ha valamit el akarnak érni. Mert eddig is az RTL számolt be semlegesen mindenről.
Viszont egy mutyit meg lehet említeni egy mondatban, de készülhet oknyomozó riport is.
Cukkini
Hé, magyar: Mi az ábra? Úttesten fekszik a zebra és nem áll lábra?
kukac50
Igazságtalan az adó törvény! Igazságtalan a gazdagoknak adott adókedvezmény!
A minimálbérből 16% -os adót vonnak,aki alig tud megélni, a gazdagnak meg elengednek ez a Fidesz!!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.