Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter és Victoria Nuland európai és eurázsiai ügyekért felelős amerikai államtitkár-helyettes keddi washingtoni tárgyalásain egyetértett abban, hogy a kétoldalú gazdasági és biztonságpolitikai kapcsolatok kiválók. Legalábbis erről számolt be a miniszter az MTI-nek.

Szijjártó elmondta, hogy amerikai részről egyebek mellett elismeréssel szóltak Magyarország afganisztáni szerepvállalásáról, NATO-vállalásairól és ukrajnai gázszállításairól is.

Kitiltás? Szijjártó szerint még meg is dícsért minket Amerika

A politikai vitákkal kapcsolatban Szijjártó beszámolt arról, hogy az Egyesült Államok több konkrét bírálatot fogalmazott meg magyar jogszabályokkal kapcsolatban, amelyeket azonban Magyarország végigtárgyalt az Európai Bizottsággal, így azok megfelelnek az európai értékeknek és szabályoknak.

Magyar állampolgárok amerikai beutazásának megtiltásával kapcsolatban elmondta, hogy Magyarország a teljes nyitottság híve, és kérte: az Egyesült Államok kormánya tárja fel bizonyítékait, ha magyar állampolgárokkal szemben a korrupció vádját fogalmazta meg. Mivel erre az amerikai jogszabályok értelmében nincs lehetőség, a felek abban állapodtak meg, hogy a korrupció elleni harcban általánosságban számíthatnak egymásra.

87 hozzászólásarrow_drop_down_circle

coni
Az amerikai fél is ad ki közleményt, és azt nem a századvég írja.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
coni
Az amerikai fél is ad ki közleményt, és azt nem a századvég írja.
nyanya001
És veled is csak fél 1ig beszéltek, mert egyre hülyébb vagy !
m.macskosz
Azt, mondjuk pont lesz.rom, hogy mit hazudozik ez a nagyházas, de
a kíváncsiságom nem hagy nyugodni: ilyenkor mindig megy vele az
MTI is, hogy rögtön kép, hang, fotó, szöveg jöhessen a kedves magyar
állampolgár megnyugtatására?
volvós
@m.macskosz: Majd a kialyi TV isteníti, hogy Ö " simitotta el "
a kialakult helyzetet... Én még mindig kiváncsian várom a
167 milliós ház költségeinek a részleteit hogy
" simította el "... meg Apuci vagyonosodási bevallását-...
volvós
Megint össze-vissza hazudozik ez a felnyirt haju skinhead kölök.
Már amikot repülöre ült, a kezében volt a papir, amit a vezértöl
átvett, és most olvasta fel... Na ellenzék , utána lehet keresgélni !
Feraj49
Te meg azt mondasz amit csak akarsz. Mint az ügyvédek,akár hazudhatsz is,hisz úgy sem eshet bántódásod./Talán megdicsértek,hogy csak pár milliárdot akartatok sápolni/
volvós
@Horizont: de nöies finomsággal fejezted ki Magad :-))))))))))
volvós
@coni: 19:54

Olyan, mint itthon a HirTv hiradó, meg az ATV hiradó:
Pont az ellenkezöje !!
Apropó: Tudja valaki, mi van a szuper seggnyaló obersovszkival ??
Rózsika Hatházi
Határtalan siker! Amerika a lábunk előtt hever. Sőt mi több, példát vesz rólunk.
Hiányolom sandokant. Hol lehet, hogy kiálljon a fityisz mellett? Csak nem megtért?
human
@volvós: Egyet értek. Könnyen elképzelhető, hogy már meg volt írva amit nyilatkoznia kell. Dehát ezért alkalmazzák őt és nem egy önálló gondolkodású gerincesebb embert.
bencemacska
@m.macskosz: Szerintem egy egész repülőgépnyi kíséret utazott vele!!!
köhögő bolha
Sokat elmond,hogy egy külgazdasági és külügyminisztert az európai és eurázsiai ügyekért felelős amerikai államtitkár-helyettes fogad!
bencemacska
@volvós: Nem vetted észre, hogy lenyalta a taraját?! Sima volt a feje teteje!!!
nemkati
A meghallgatás kedélyes légkörben zajlott, Amerika kifejezte nagyrabecsülését Magyarországgal kapcsolatban, sőt, egyenesen "tiszteletet a magyaroknak!!" kiáltásokkal színezték a vacsoracsatát, elismeréssel szóltak Magyarország afganisztáni szerepvállalásáról, NATO-vállalásairól és ukrajnai gázszállításairól is, majd mélyen elnézést kértek, hogy az amerikai partnerek durván és udvariatlanul visszautasították a kormányzati tisztségviselők által jószívvel és önzetlenül felajánlott kenőpénzeket. Szíjjártó Péter kissé kelletlenül, végül mégis elfogadta a bocsánatkérést, majd "nana, kis huncutok, vigyázzatok, kivel húztok ujjat!" dorgálással, elnézően mosolyogva megdicsőülten távozott a megszégyenült vendéglátóktól
1magyar
Azt hittem a 27 %-os áfát dicsérték. Aládolgozik a kormány vele a csalóknak.
bencemacska
De, viccen kívül, világosítson fel valaki, hogy most mit mondott, mit intézett? Én nem tudtam kitalálni.
Mi köze neki Afganisztánhoz? Azt a megállapodást még az "emútnyócév" kötötte, és ők nem merték felmondani!
nezelodo
Látszik, hogy ez a zselés még nem dolgozott pontrendszerrel állandóan értékelt cégnél. Egy ilyen értékelés úgy zajlik, hogy azt hiszed hülyére dicsérnek, gyanútlanul nyúlsz egy méter, és akkor jön az agyagba döngölés. Ez a mulya meg észre se vette.
sentinel216
Petike, elmondom neked, hogy a diplomaták beszédében inkább a sorok közötti mondandót kell meghallani! Elkábulsz a szembe dicsérettől és nem veszed észre az elvárásokat tartalmazó gondolatokat. Öt éve így vagytok ezzel. Már az is jellemző, hogy nem az USA külügyminisztere fogadott, bár neked, még egy államtitkár - helyettes is túl jó.
Vasárnapiiskolás
Tegnap még vödörszámra kenték a szart, ma meg dííícsérnek?! Szinte hihetetlen mekkorát változott a világ !
m.macskosz
@köhögő bolha: Miért? Még érdemein felül is becsülték!
bencemacska
@Vasárnapiiskolás: Nemcsak a papír türelmes, az éter is!!!
Kamcsatka
@köhögő bolha: Az eurázsiait még csak értem, de európai ismeretekre itt semmi szükség nincs.
almosd
És megsimogatták a buksidat és táncra perdültél ,és mi elhisszük !
nemkati
"Szijjártó a TV2 Tényeknek még annyit mondott: ha a magyar kormány nem kap konkrét információkat, ebben az ügyben nem tudnak tovább lépni."

Teljesen lebénultak a kitiltások hírétől, így érthető, hogy most még abszolút nem ugrik be nekik, mi is ilyenkor a teendő.
m.macskosz
@bencemacska: Szóltak neki, hogy miniszterként talán egy kicsit komolyabb frizurát illene viselnie, erre most meg a főnöke nyíratta fel a haját. :(
bencemacska
@nemkati: No, köszönjük az esti mesét, mehetünk aludni!
coni
Teljesen hihető, hogy tegnap Nuland a sárgaföldig lehordott bennünket, de most, hogy meglátta a tarajost (taraj nélkül), elolvadt.

Annyira jó volt a hangulat, hogy elfelejtette közölni, amennyiben az érintettek ügyük felülvizsgálatát kérik akkor tisztázni lehet a kizárás okait. De ebben az esetben ha megbuknak nem csak kizárás hanem büntetőeljárás is lesz.
Egyelőre mind a 6-an bujkálnak, eszük ágában sincs jogi útra terelni az ügyet. Érthető...
verőce21
Problémát okoz a tengerentúlon, hogy az Együtt-PM-re nem lehet felépíteni egy nagy baloldali néppártot, ráadásul Bajnai Gordon is távozott a magyar közéletből. :)
(Futnak a pénzük után?)
dzurinda
Az amerikai jogszabályok értelmében nincs lehetőség a bizonyítékok feltárására? Remek, akkor megint nem fog történni semmi...
dzurinda
@verőce21: Mennyi pénzt adtak az Együtt-PM-nek? Van valami forrásod erről?
Manhattan
Hogy ez a kép fotoshop, az ziher! Hisz mindenki kajál, csak Szijjártó előtt nincs semmi. Rá sem hederítenek. A kutya nem hívta meg Washingtonba, nem véletlenül kutyába sem vették.
verőce21
@dzurinda: Pontos összegről nincs infóm. A norvég alappal kapcsolatos a dolog.
karma1
@Horizont: Ne mondjatok ma', hogy obersovszky hianyzik...! Ugye, NEM hianyoljatok? Ez csak egy koltoi kerdes volt Toletek?
dzurinda
@verőce21: Aha, értem, szóval nem tudsz összeget, de "jelentős". A norvég alap kapcsán is megkérdezem: van róla forrásod, hogy kit támogattak és mennyivel, már ha egyáltalán támogattak valakit?

(Egyébként hogy jön a norvég alap az USA-hoz, ezt sem értem.)
bencemacska
@verőce21: De ugye őt nem tiltották ki!!!
verőce21
@dzurinda: (21:29) Igen jelentős! - politikában nem szoktak aprópénzek forogni. (pl. Clintonnéék pénze is.)

"hogy jön a norvég alap az USA-hoz"? - a támogató civil alapokon keresztül. USA-ban nagy tekintélye van Norvégiának.
dzurinda
@verőce21: Értem, pontos összeg továbbra sincs, a norvég alap kapcsán sincs pontos összeg, de "jelentős". Ha jelentős az összeg (ami vagy létezik, vagy nem, forrást még nem adtál rá), akkor miért volt jóval kevésbé észrevehető a baloldal kampánya tavasszal és most ősszel, mint a Fidesz kampánya?

"a támogató civil alapokon keresztül."

A norvég alap különböző projekteket támogatott, a honlapjukon megtalálható, hogy melyeket. Nincs köztük politikai projekt, így nem juttattak pénzt a politikusoknak.
verőce21
@dzurinda: "...akkor miért volt jóval kevésbé észrevehető a baloldal kampánya tavasszal és most ősszel, mint a Fidesz kampánya?" - valószínűleg kevésbé volt tehetséges a kampányfőnökük, vagy tehetségtelenebbek, nem látok be ellenzékékhez. :) - remélem megnyugtató a válaszom.
dzurinda
@verőce21: Én itt a plakátok számára gondoltam, a fizetős hirdetőfelületeken való megjelenések számára gondoltam, illetve a médiában való fizetett hirdetések számára gondoltam. Ez mind-mind jóval kevesebb volt, mint a Fidesznél. Miért van ez, ha ennyi pénzt kaptak?
karma1
@dzurinda: Csak tudnam, miert adjak a hulyet, es miert jatsszak azt szijjartoek, hogyha nem kapnak infot Amerikabol, akkor ok bizony itt a kisujjukat sem fogjak mozditani?
Pedig nagyon ugy nez ki!

Vagyis nekem a cikkbol az jott le - eleg vilagosan - hogy a vilagon SEMMIT sem intezett, vagyis a vad ellenunk tovabbra is fennall, es Victoria asszony megerositette, hogy NEM fognak adatokat kiszolgaltatni.
Mivel Victoria asszony politikus is, tehat megemliti, hogy ertekeli a reszvetelunket , mint NATO tagallame't Afganisztanban (miert is ne? Az nincs osszefuggesben ezzel az uggyel!). Az nem ugyanaz azzal, hogy most igenis tobb, mint duhosek rank, es NEM fognak valtoztatni a kitiltasos dontesukon.

Vagyis: Petike egy nagy lof@szt intezett, de nem kulugyet!
(Na es mi van a plecsni atadassal? Azt elfogadta Victoria? Mert mintha errol az esemenyrol nem olvastam volna...)
dzurinda
@karma1: Amíg az emberek elhiszik, vagy közönyösek maradnak, addig miért ne adhatnák a hülyét?
karma1
@dzurinda: Sajnos, ez a helyzet... Ezert kell a slampos holgy, aki a vezir szonoklata utan beuszik a kepbe, es hatarozott kezmozdulatokkal felallasra es tapsolasra buzditja a me'g nem elegge edzett fideSS-eseket...:o(((
verőce21
@dzurinda: (21:48) A plakátokat sem számoltam meg, sajnálom :)
Knapp75
@verőce21: Fidesznyikekkel fideszesül kell kommunikálni, nem magyarul, tehát:

Kérlek, tárd elénk a bizonyítékaidat (ez szijjártóul van), különben azt fogom hinni, csak vicc az egész (ez meg rogánul van)!
dzurinda
@verőce21: Feltűnően több volt a Fideszes, ami azt bizonyítja, hogy a baloldalnak nem volt sok pénze (hiszen nem kaptak támogatást).
Knapp75
@verőce21: Senki nem várja, hogy tudj számolni, ha erős a hited! ;)
Én 1:9-hez arányt számoltam egy 30 perces dél-budapesti buszozás alatt.
Kitalálod, kinek a javára?
verőce21
@Knapp75: (22:03) Nem, de rákérdezek! Együtt-PM?
Knapp75
@verőce21: Miért nem érdekel? Mert ellentmondana a baromságaidnak és a kretén elméleteidnek?
Értem.
bence
Hát hallod ! te még a fönöködnél is hülyébb vagy !!!
kkalman
Szégyen ha egy külügyminisztert csak egy államtitkár helyettes fogad. A megbeszélésen elhangzottak meg pont annyit érnek, amennyit ez a droid megértet belőle.
bakegya
Vicctorunk vérig lesz sértve és bevezeti a NATO adót!!!
Mobil123
Hát ez vaskos dicséret volt.:))
Az" általánosságban számíthatnak" egymásra szöveg meg számomra annyit jelent hogy az amcsik elküldés a busba petikét. Legfeljebb nem bővül a lista most. Majd fog!
whatthefuck
Szerintem csak Goodfriend nevét mondták párszor, ez meg azt hitte hogy dícsérik. De azért bízzunk benne hogy megnyugszanak a kedélyek.
szaboria1
Elég korán kell már a Petikének is gyógyszer szednie.
1szomjas
@Horizont: Pihentetik a Kossuth-rádiónál...
Senara
@coyote3: Ki hazudik , majd megtudjuk ha a másik fél is nyilatkozik ...képhez ... Mindenki eszik kivéve a mellette üllő pasit , a szőke nő jegyzetel evés helyet Kim Jong Peti nem kapott kaját ? :-)))
silber13
@Knapp75: Na, olyan elméletekből bőséges az ő raktárkészlete!:-))
bakegya
@Mobil123: rogán tonyó számításait kell csakkk figyelemmel kísérni!-vIcc nélkül.
silber13
Petike hazudik! Vastagon hazudik, de ezt verték abba a stupid fejébe!
keresztapa
@silber13: A hazudik szó töményen fejezi ki a mondandó tartalmát, csak nem szalonképes kifejezés. Igaztalan mondás van szalonképessé elismerve. szalonképes, vagy nem a lényeg az, hogy a mondandónak nincsen igazságnak elismert tartalma.. Tehát hazudik, csak egy szóban van kifejezve, az idő rövidsége miatt.
kukac50
Ez egy elmebeteg hűje! Nem az Egyesült államoknak kell bizonyítani hanem a kormánynak vizsgálni az ügyet.
Érdekes lenne Ha az Egyesült államok bizonyítékkal állnának elő, két év alatt Magyarországon szerzett vizsgálatokról,lehet,hogy több száz ügy kapcsolódna egybe ami a kormány a NAV, és az igazságszolgáltatás végleges bukását jelentené.
Főlökött
Peti gyerek jó cucchoz férhetett hozzá, ha Ő így látja a helyzetet.
perfekt
Nálatok, három leb@szás egy dicséret!
silber13
@perfekt: Miért? A leb@száson kívül mi járna még nekik? Pápa által celebrált ünnepi mise? Hozsanna, színarany glória?
köhögő bolha
Petike tudomásul vette,a nokiás konténerrel itt baj lesz!
perfekt
@silber13:Szia 12:32 re. Csak konstatáltam:).Amiket ajánlottál nekik még mint lehetőségek,én nekem azokról, az jut eszembe,amit a Misszionárius pap mondott:-))
Vizual
Mivel csak Fidesz, kormányközeli lapok vannak ugy vagyok vele mint az 50-s években. Minden szép. csak nyomorgunk. Vagy most. Kb. 70 balesetet végigolvasok, hogy Mari néni tyúkját a szomszéd majdnem ha lálra gázolta és ezért a TEK elkapta, Azért a sok millióért. helyes tyuk a jövö. Még a gangon is azt fogunk terjeszteni. Még exportra is mert nálunk dübörög.
Na ilyen Szijjártó is. Gondolom megprobálta bevinni a témát, és amit sikerült arról tudjuk, hogy dicséretet kaptunk. A vesztegetésre meg csak legyintettek. Nem volt nagy ügy. Csak ez a külügyminiszter elfelejti, hogy az Eu. dolgaiba, hatátozataiba nem szól bele az USA. Hát ez az ha potyogtatos WC mellett irja valaki a leckéjét. Lehet, hogy külügyminiszter lett, de attól még tudatlan maradt. Nem baj. Rákosi kommunistái is egyszer csak zsenik lettek. Irina Causeszku IS 7 DIPLOMÁVAL RENDELkEZETT. Állítólag a 7. x odairása már egész szépen sikerült neki.
Vizual
Biztonságpolitika ? Hmmm. Nem tudták, hogy az sok ember nem testör hanem rendőr és azt figyelik, hogy a cájgot nem lopják e el. ?
Na megyek, jön a lefüggönyzött autó.
rugacs
@kukac50: Ez jó, hiszen az amcsik azt állítják, ok nélkül vizsgálódik a Nav a cégeiknél!! Akkor most már elég, ha belöknek néhány vádaskodást, amit nem fognak bizonyítani, mi meg majd évekig azokat kell, hogy vizsgálgassuk adatok, tények nélkül. Na az lesz majd nálunk tiszta Amerika! :-)
rugacs
@kukac50: Hja, és a Nav-nak az a dolga, hogy vizsgálódjon, a vádaskodónak meg az, hogy bizonyítson!
Ugyanis, ha valaki csak vádaskodik bizonyíték nélkül, az rágalmazás, tisztelt kukacoskodó ügyvédúr. Még Amerikában is!
rugacs
@Vizual: Igazad van, unalmas a Mari néni tyúkjairól mint főcikkről olvasgatni. Mennyivel izgalmasabb volt a Horn vagy a Meggyesi idején a maffia leszámolásokról, kivégzésekről, a kézigránát robbantásokról értesülni! Mára tiszta unalomba torkolt a közbiztonság javulása!
Még jó, hogy itt van lehetőség a demokrácia gyakorlására, mindenki szidhat bárkit élesben!
Persze ki tudja meddig? Hiszen ha jön az internetadó, s te már most nyomorogsz, lehet hogy arra sem fog telni, hogy itt maradj!
Hogy fog hiányozni a szűklátókörüséged!!! :-)
JAJMÁR
Persze, csak pozitívan... végül is elengedték, és hazajöhetett nem? Pedig ott volt, fénykép is készült...
bencemacska
@JAJMÁR: Mondtam én, nem az a baj, hogy elment, hanem az, hogy vissza is jön!!!
Vizual
@rugacs: Látod rudógacs. Azok a fiuk akik akkor kissé elvetetteék a sulykot most kerültek be, mert veszélyeek voltak. Mert ah apofáztak volna, ma más rendszer elnne. Csak nem olvastsál utánna. Medgyesi és Horn pedig neked úrak, mert a körömpiszkuk becsületesebb volt mint te pld. pedig ők baoldaliak voltak. Te hová tartozol ? Mert valami jó dolog nem szorult beléd. Demokrácia, Hát tudod van 67 féle demokrácia. Ezt a lenyulásosat hová sorolod ? Mert Hornak az ellen nyugat szobrot állított. Nekünk meg kitiltják a mostani potentátainkat. Korrupció miatt.
nezelodo
Rugózunk itt a fijjuk spanjainak az amerikai kitiltásán, de ez végül is nem hír, az lenne a sztori, ha Magyarországról lennének kitiltva, jogosan, ahogy egykor a Kiskopasz.
rugacs
@Vizual: Ezt hány feles után sikerült összeütnöd???!! :-))
Így gondoltad: Medgyessy D-209-es kódszámú ügynök úr és Horn pufajkás úr. Te lehet, hogy uraztad őket, tán még a csizmájuk talpát is nyalogattad. Nekem meg még evtársaim sem voltak sohasem!
Na legalább kiderül végre, hogy te ismered a kitiltott "urakat", hiszen a te potentátjaid azok!
Gyuri Géderről
@nezelodo: Hát,tiltsuk ki őket!!
De úgy látszik nincs hozzá merszünk, mert ismét bizalmat kaptak.
(Tőlem nem!)
Toby
Hogy a p***ába ne dicsért volna meg Amerika, ezért volt csak 6 darab kitiltás, ez már önmagában is dícséret, különben az egész mocskos, gyökér Fideszt kitiltotta volna még a Földről is !
libellle
och petibe a rossz chippet dugták, bolondokat beszél!!! HAHAHAHA
rosalinda57
Na a dicséret még igaz is lehet. Megdicsérték, hogy az alkalomhoz öltözött és így jelent meg a partnerénél. Annyira azért ne legyen elbizakodott a dicséret tekintetében. Diplomáciában minimális elvárás egy normál megjelenés. Ez a dicséret nem lényege annak, amiért kiküldte őt Orbán.
Vizual
@rugacs: mivel antialkoholista vagyok, több okból is , ezért csak azt tudom megállapítani, hogy Te kb hány felest ittál lehet, hogy egyet sem. ? Amit TE firkász a tudatlanságodat mutatja. A felesek után ki lehet józanodni, de ezt a mélységet amit TE mutatsz nagyon nehéz behozni. És neked erre már nincs időd. Tudod az egyszerűség sulyosabb formáját mutatod. Az élet nem olyan egyszerű mint amilyennek Te látod. Nálunk ügynök még Köztársasági elnök is lehetett. ha pedig ennyire tudod mi történt maffia ügyben miért vagy még szabadlábon. Mélységeid szorakoztatnak. Kiesik a kapa a szádból, és gondolom az erkélyen müveled a zödséget, mert az meg MDF találámány és éppen most fogják ujból ötletként visszahozni. Ezt érted ? Vagy elmagyarázzam ?
kukac50
@rugacs: 2 éve már tájékoztatták a külügyminisztert,csak nem vették komolyan.
rugacs
@Vizual: Nem vonz a te értelmi szinted! :-)
Hogy oda süllyedjek minimum sztrókot kell elszenvednem. Látom te már túl vagy rajta, az életed megmaradt ugyan, de a sokk utáni értelmed nem javult. Ha rendesen szeded a gyógyszereidet, ennél rosszabb talán nem lesz!
Nyugodtan irogass marhaságokat, téged talán megnyugtat, engem meg nem zavar...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.