Szijjártó Pétert az foghatta meg Farkas Bertalanban, hogy volt a világűrben és őt sokan tisztelik és szeretik ebben az országban.

Legalábbis ezt mondta Farkas Bertalan az ATV Egyenes Beszéd című műsorában arról, hogy miért választotta őt tanácsadónak a külügyminiszter.

Hogy konkrétan miben segít, azt egyelőre nem tudják a felek, de majd kitalálják.

Kiderült, az egyetlen magyar űrhajós nagyon jó személyes kapcsolatot ápol Putyinnal, még a Csillagvárosban lettek barátok valamikor egy régi rendszerben.

73 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Yoda69
Gyerekkent a peldakepem volt Farkas Berci. Ez a kep most osszetort.
Hogy adhadta arcat a nepnyomorito fideSShez es foleg szargyartohoz? Persze tudom, van az a penz.
Kar erted Berci.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Yoda69
Gyerekkent a peldakepem volt Farkas Berci. Ez a kep most osszetort.
Hogy adhadta arcat a nepnyomorito fideSShez es foleg szargyartohoz? Persze tudom, van az a penz.
Kar erted Berci.
dr. prédikátor
Berci ,Berci! nem csalódtam benned!Igaz, már régen találkoztunk de akkor sem voltál a legjobb formádban!!!
pbalage
na ezt a csákót is el kéne küldeni nyugdíjasotthonba levest lötyögtetni.
m.macskosz
Pont láttam azt a részt, amikor rákérdezett Kálmán Olgára, hogy ő vajon elvállalta volna?
K.O.azt felelte, hogy egyrészt nem ismeri a feltételeket, másrészt ő sem nem űrhajózási szakértő, se nem diplomata. Azt meg én mondom, hogy bármennyi pénzt vágnának is hozzá, nem tenné. Érdekes lenne megtudni, mi lett volna, ha Magyari Béla jut el az űrbe...
pbalage
@Horizont: erre emlékszel? Mert ha nem, ezzel a videóval együtt lesz kerek a történet:
www.youtube.com/watch?v=rNy1e3jd6yg
ATV Egyenes Beszéd, Kálmán Olgával szintén, a választások előtt.

(én láttam azt is még márciusban, és már akkor is síkhülye volt a csávókám)
Versa
Igen kevés értelmes mondat volt F.B. nyilatkozatában. Nem volt nehéz lealázni, láthatóan beállt szajkónak. Nagy lehet nála IS a córesz.
Minden esetre bajban lehet sz. petya, ha a többi tanácsadója is csak ilyen tanácsadói vénával van megáldva. Így már nem is "csodálkozom" a nyilatkozatai színvonalán.
Toby
@Horizont: Az űrutazásnak vannak olyan szervezeti károsító hatásai is, mint a meggyengült izomzat és a meggyengült váz, főleg a gerinc ! Mert van az a pénz...
vukkocska
Azért azt ismerjétek el, ő az egyetlen Magyarországon, aki olyan ismerettel és tudással bír, ez Farkas Flórián. Szerintem Szijjártó csak ki fogja használni, Oroszországban jó hely- és emberismerettel bír, anyanyelvi fokon beszéli az orosz nyelvet. A szerződés csak 6 hónapra szól, nem határozatlan időre, mint a csókosoknak. Nem lehet ez olyan nagy üzlet. Lehet, hogy Petike repülni akar :)
nusika
@Yoda69: magasabb lezs az italok ára! Valahol meg kell kereni a hozzávalót.
vukkocska
@nusika: azon sem csodálkoznék. Azért szégyen és gyalázat, hogy 174.000 forint a nyugdíja, a több százezer forintos nyugdíjakhoz képest.
Nyuszicsibe
@vukkocska: tudom, elírtad, de farkas flórián, mint lángész-professzor... ?! :-D
m.macskosz
@vukkocska: @Nyuszicsibe: "Azért azt ismerjétek el, ő az egyetlen Magyarországon, aki olyan ismerettel és tudással bír, ez Farkas Flórián."
Azért, lássuk be, Farkas Flórián is nagyon tud valamit, elég régóta a kondér közelében van!
m.macskosz
@vukkocska: ma, 10:42 48 évesen nyugdíjba vonult, ahhoz képest viszont elég szép nyugdíja van. Én 57 évesen mentem nyugdíjba, én is előbb, mint betöltöttem volna
a rám vonatkozó nyugdíj korhatárt, a nyugdíjam meg harmad annyi. Igaz, hogy én
nem voltam olyan beosztásokban, mint ő, de a rendelet ebből a szempontból egyaránt vonatkozik mindenkire. Ha 62 éves korában vonul vissza, lehet, hogy ma 3-400ezer lenne a járandósága.
nemkati
@m.macskosz: 48 évesen Te nem nyugdíjba mentél volna, hanem te is repültél volna, ha ez a kormány lett volna. :)
szandokan
Joga van azt választani, akit jónak lát. Az irigyek meg mehetnek a levesbe.
Nyuszicsibe
De mi a búgatós pics@t tud tanácsolni ennek a suttyónak az űrrepülésen kivül ??
m.macskosz
@Nyuszicsibe: Ugyan már! Nem nagyházas kereste farkasbercit, hanem a nagy űrhajós dörgölőzött némi aprópénzért.
nemkati
@Nyuszicsibe: Nyugi! "Hogy konkrétan miben segít, azt egyelőre nem tudják a felek, de majd kitalálják." Csak bízz bennük.
36
@dömdödöm: Nagyon valószínű. Úgy ahogy Gagarin sem az első volt, hanem Iljusin fia. De jó káder volt. És hát, mint már írtam, egy bizonyos szinttől, már csak felfelé lehet bukni, vele is ez történik folyamatosan. Tábornoki rangban nyugdíjazták(hatalmas a nyugdíja) és most is kiválló propaganda arcnak tartják.
Főlökött
Nem kell csodálkozni ezen a megnyilvánuláson és a történteken sem.

Fidesz regnálása alatt az dominál kinevezések tekintetében, hogy nem kell értenie ahhoz a területhez, hanem az ki-kinek-rokona-sógor-koma-jóbarátja, illetve elvhű legyen a csapathoz.
Mivel áll a bál a külügyi kapcsolatok terén, a hozzá nem értő ifjú titán segítséget kért egy olyan embertől, mely elismert és megbecsült. Magyarul ki akarják használni, amíg lehet, vagy amíg hagyja.
Ha bevállalja, az az Ő dolga, nem tudom mivel vették rá.

Az pedig, hogy Putyin és Medvegyev -el jó - kivételes kapcsolata van, ezen nem kell csodálkozni. Mindegyik Csillagvárosban volt és aktív hajózó is volt, s köztudott, a hajózók mindig - minden körülmények között összetartanak. Nem volt véletlen az, amit mondott Berci, amikor meglátta Putyin és otthagyta a társaságot, hogy üdvözölje.
Egy elitt csapat tagjának lenni megtiszteltetés és jár is néha egy 'kis' előnnyel :)
Yoda69
@szandokan: Te szerencsetlen, te is azt valasztottal akit jonak lattal, es most mi isszuk a levet.
De mennek majd a levesbe elobb utobb.
36
@Nyuszicsibe: Bemutatja neki a repülést.:)
Gyuri Géderről
Jó lenne, ha a "Köztiszteletben Álló" ismételten elkezdene edzésekre járni, főleg gerincerősítő gyakorlatokra.
Maradjon ki a politikából, képviselje csak a nemzetet. Akkor majd ismételten - a szemembe is - Köztiszteletbe Álló lesz.
nezelodo
"...nem tudom mivel vették rá."

Megígérték alakítanak egy klubot, hogyaszongya a Nemzet Űrhajósa, és havi kövér apanázst kap a nyugdíja mellé. Aztán ha az oroszoknál akar brillírozni a Petya azt mondja a Bercire, velem van. Az orosz meg azt, hogy fordítva, te vagy vele...
nemjoezigy
Sok a pénz, új kliens kell ahova lehet osztani?
A külföld és a szakemberek nem felejtenek, hogy miért tért haza Amerikából az ott Magyarországot képviselő FB.
Ittasan vezetett! Milyen felelős ember az ilyen? Milyen tanácsot adhat ez szijgyártónak? Azt már így is tudja.
Ez az anyagiakon kívül, csak bázis bővítésről szól. A FB. szimpatizánsait akarják maguk alá gyűrni.
ma, 08:41: propeller.hu/itthon/3026902-szijjarto-peternek-ad-tanacsokat-farkas
KERKA
Mindíg tiszteletben tartottam a másik ember korát, tekintélyét, de most nagyot csalódtam. A valamikori hős magyar űrhajós arcképe nagy plakátokon diszítette az iskolák folyosóit, úttörő csapatokat-rajokat neveztek el róla. Az akkori teljesítménye alapján tiszteletreméltó volt. A tegnapi szereplése a műsorban azt hittem, hogy Farkas Alzheimer adott interjút. Jaj,de nem kellett volna ez! Ledőlt előttem egy bálvány:(( MIt akar elérni vele Szijjártó? még ezután találnak ki neki feladatot. DE MIT,,,,???
levarosbukta
Súlytalan faszkalap, de az is aki szóba áll vele!
vukkocska
@Nyuszicsibe: Nagyon elírtam. Hogy miért jutott eszembe az a gennyláda, nem is tudom. Talán, mert nem igen szoktuk emlegetni Farkas Bertalant. Most megnéztem kétszer is, hogy jól írtam-e. :) @m.macskosz: ezt Neked is írtam. :)
human
Farkas Bertalan sértettségéről is beszámolt, mert az elmúlt 25 évben félretették. És most felfigyelt rá Szijjártó Péter a fideszből. Farkas szeme pedig felcsillant, hogy ennyi évtized után végre valakinek fontos. Hogy csak a neve kell a pártnak abba vagy nem gondolt bele vagy nem is érdekli. Ne feledjük, hogy nemrég még a fidesz ellen (vagy az ellenzék ellen?) indult jelöltként.
JAJMÁR
Juj, a hideg kiráz az elvtelen emberektől. Nekik aztán teljesen mindegy, ha zöld párt jelöli, megtiszteltetés, ha a fides hívja az is, és ez elég neki. Minden hatalomhoz lojális, és ha kötni akarja valaki egy csoporthoz, azonnal hárít ! (Mert hát, mit lehessen tudni, mi lesz, ha azok kerülnek hatalomra...? Szóval ő csak úgy, meg nem is azér"...) Az ilyen semmilyenekre haragszom a legjobban !
(Sokszor emlegette a "kiválasztást", anno, hogy ki repüljön. Hááááát, meginogtam... tényleg, mi dönthetett? )
Azt mondja, gondolkodási időt kapott, hogy elvállalja-e, de arról nem beszéltek mi lesz a feladata... hát akkor min gondolkodik? :-D
tivoli
Tudnék nagyon csúnyát írni rátok, akik most különböző jelzőket ragasztotok egy valamikor bálványozott hősre. Ez ember akkor is dicsőséget hozott kis országunknak, ha most Szíjjártóval, vagy Putyinnak beszélget.
Kíváncsi volnék, hogy TI, nagyarcú nethuszárok, mit tettetek le a nemzet asztalára, ami több, különb, és feljogosít az ilyen minősítésekre?
Piha!
Január
@JAJMÁR: Pontosan azon, hogy Farkas Bertalannak már kialakult egy nimbusza régen, ez picit megkopott, és ez vajon nem fog-e köddé válni, ha a Fidesz megbízást elvállalja.
Nem mindegy...
pbalage
@tivoli: marha sok összefüggés van a két mondatrészedben.
Például aki kéket kakil, jó matematikus.
vagy
Aki a kutyáját szereti, gyakrabban eszik rántott kecskebékát.
JAJMÁR
@Január: 15:46 Hát igen . Amiatt nem aggódott, hogy vajon alkalmas-e rá? Jó lenne, ha a K.O. a futsalos társakat is behívná beszélgetni :)
tivoli
@pbalage: Nem érted? Akkor az diszlexia.
pbalage
@tivoli: Úgy érted, hogy aki felment az űrbe, az már nem is lehet tökhülye? Több tiszteletet a föld körül keringett elmeroggyantnak? Így kell érteni?
tivoli
@pbalage: ma, 15:57
Nem. A kérdés az lehet, hogy mire föl elmeroggyantozol nálad sokkal különb embereket? Ez a mentalitás csak pszichotikus emberekre jellemző, leszarozni mindent és mindenkit, akinek a nyomába se érhet. Ez hoz lelki kielégülést? Elmenyomor.
pbalage
@tivoli: Oké, de például Hitler is sokra vitte, mégis mekkora agyhalott nyomorék volt.
Levendula
F.B. már nemcsak az űrrepüléséről jut eszembe, sokkal inkább az ittas vezetése miatt, amikor is hazánk washingtoni katonai attaséjaként elmondása szerint egy pohár bort fogyasztott...
Aztán hazahívták, nyugdíjazták...
tivoli
@pbalage: ma, 16:10
Nem volt sem agyhalott, sem nyomorék. Nagyon nagy dolgokat vitt végbe, s az ő nevét akár pozitívan, akár negatívan, de még évszázadokig fogják emlegetni.
pbalage
@tivoli: a kettő egyáltalán nem függ össze, például egy asztalos is lehet csúcsszuper ember és személyiség, egy egyetemi elektrótanár (Halál Béla, Győr) meg egy rozzancs ökör.
Vagy fordítva. Ezért céloztam arra, hogy semmi köze a két dolognak egymáshoz, összefüggéstelen állítás.
pbalage
@tivoli: Az a pár millió ember kiirtása akkor pozitív tényező nálad?
m.macskosz
@vukkocska: Egy kis Freud, ne szégyelld, ma, 15:20, ennél követünk el mindannyian súlyosabb elírásokat! :)
pbalage
@tivoli: vagy például beszélhetünk Sztálinról is, az is nagyon fasza gyerek volt, mert egy országot irányított. Ceaucescu is király csákó volt.
tivoli
@pbalage: ma, 16:23
Farkas Bertalanról beszéltünk, aki világhírt szerzett kis országunknak. Békés, hősi módon.
Ne téríts.
JAJMÁR
@tivoli: 16:08
FB jól teljesítette a vállalt feladatát, izgultunk érte, és ünnepeltük, amikor visszajött.
Különleges megtiszteltetés volt számára, hogy őt választották , de ez egyben kötelezi is, nem gondolod? Egy valamikori "hős", ne álljon a nyilvánosság elé, ha csak a szerep a fontos, és nincs mögötte valódi feladat, mert ez eltakarja azt a régi "valódit".
A mostani tettei, mostani megítélés alá esnek, mint ahogy minden ember megmérettetik minden egyes napon.
csa-csa
@pbalage: egyetértek, de hogy jön az az eszement őrült az űrkutatáshoz, utazáshoz!!
tivoli
@JAJMÁR: ma, 16:50
Szegény jajmár. Felfoghatnád, hogy nem tudhat mindenki a te igényeidnek megfelelni, pláne ha azt se tudja, hogy a világon vagy. :-((
papa.49
Farkas Bertalan csupán ,,bio díszletnek,, kell a xargyártónak, akkor fog csak csodálkozni a volt űrhajós mikor a gúnárnyakú ráhivatkozva fog valami marhaságot előadni...
Fentebb írta valaki ,,összetört a kép,, bizony Berci összetört, ettől többre tartottalak!!!
JAJMÁR
@tivoli: 17:12 Hihi, nincs baj a felfogásommal ...nekem :) Tudod, saját magammal szemben is vannak igényeim. Remélem érted.
tivoli
@JAJMÁR: ma, 17:28
Volt egy részlet, amikor azt mondta Farkas, hogy ott álltam(...) többek között Gyurcsánnyal..és odajött hozzám Putyin.
Erről mi a véleményed? Mármint a Gyurcsány delegációról, melynek tagja volt.
m.macskosz
@tivoli: Jó kérdés: tehát mdf, zöld párt, mszp, fidesz...ez aztán a pártfüggetlen legény!
tivoli
@m.macskosz: ma, 17:59
Meg a Gyurcsány delegációjának tagja.
m.macskosz
@tivoli: Azért írtam az mszp-t. Vagy akkor már dk-s volt?
tivoli
@m.macskosz: De mennyire igazad van. Jajmár írta 16:50-kor, hogy: "A mostani tettei, mostani megítélés alá esnek, mint ahogy minden ember megmérettetik minden egyes napon."
Gyurcsánnyal mi a helyzet?
JAJMÁR
@tivoli: 17:46 Mire gondolsz? A delegációról nem tudok véleményt mondani, mert nem tudom mikor volt, hol, kik voltak ott és miért. FB azt nem mondta el, hogy ő miért volt ott, csak azt, hogy odament hozzá a Putyin ??? amikor ő Gyurcsány mellett állt. :)

15:33 hsz.
m.macskosz
@tivoli: Nem tudom, mit kellene mondanom: Gyurcsányt védenem vagy vádolnom
kellene szerinted? Az, hogy önkritikát gyakorolt, nekem tetszett.
Szimba
Egyet le kell szögezni: Farkas Bertalan elévülhetetlen érdeme - ő az első ( mai napig egyetlen) magyar űrhajós. Ezt ne kérdőjelezzük meg.
Megkérdőjelezhető azonban Szijjártó Péter elmeállapota, amikor miniszteri tanácsadónak kérte fel Farkas Bertalant, hogy „tudásának köszönhetően … a magyar gazdasági érdekek külföldi érvényesítéséért fog fellépni ”. Mint tudjuk, Farkas Bertalan tudása leginkább vadászrepülőként és űrhajósként teljesedett ki, valamint 1976–1980 között több magyar kutatóintézet dolgozta ki Farkas Bertalan világűr programját, melynek alapján orvosbiológiai, fémtechnológiai, fizikai, távérzékelési és erőforrás-kutatási kísérleteket és megfigyeléseket hajtott végre. A kísérletekre 1980. május 26. és június 3. között került sor a Szaljut–6 űrállomás fedélzetén.
Én nem látom ezek között azt a tanácsadói tudást, mellyel a magyar gazdasági érdekek külföldi érvényesítéséért tudna fellépni.
Hacsak, nem tudunk egy valamiről: szíjjártó a magyar gazdasági érdekek külföldi érvényesítésén az űrbéli lényekkel való kapcsolat felvételt értheti.
Vukkocska mondta: Azért szégyen és gyalázat, hogy 174.000 forint a nyugdíja, a több százezer forintos nyugdíjakhoz képest Tegyük még hozzá:
Tagságai
Űrhajósok Nemzetközi Szövetségének alapító tagja
A Space for Earth Alapítvány alapító tagja
Talán ezekből is jön a jövedelméhez.
m.macskosz
@Szimba: Tegyük hozzá azt is, hogy erről a 174 ezer forintos nyugdíjról csak tőle tudunk...
(Ismerősöm férjét egyszerű BV-sként 48 évesen lerokkantosították,
-ha ő hazudik, én is-, 180ezer forintos rokkant nyugdíjat kapott.
Most, a rokkantság felülvizsgálata óta nem tudom, mi a helyzet,
de azért már hadd ne kérdezzek rá!
tivoli
@JAJMÁR: ma, 18:10
Na igen. Amiről nem tudsz az nem is létezik. (Benne van a videóban). Minden másról van véleményed.
Köszönöm a beszélgetést.
tivoli
@m.macskosz: ma, 18:13

:-)) Meggyőződésed szerint. Azért élünk demokráciában. :-))
JAJMÁR
@tivoli: 18:43
Ja, én is köszönöm a mellébeszélgetésedet, bár semmiről meg nem győztél, a véleményemet most is fenntartom, de valamiért nagy örömködést okozhattam neked és ezt nem akarom elrontani :)))
Miért is ez a nagy öröm? Ja, mert nem emlékszem szó szerint az interjúra? Bevallom, nem tudtam teljes figyelemmel lenni felé, inkább picit elfordultam :(
Desischado
Előttem ezentúl egy nagy nulla! És pont!
bakegya
Sokkal egyszerűbb ennél a térkép-volt hol és hogyan összefejelni az orbánteoretikát-a szerint hogyan fujt az alatt az "emút nyócév"-idején is és annak előtte még hatványozottabban a MAGYARTENGER-partján az úgynevezett fityiss-villában!
Toby
Az a fidesz trükkje, hogy megkörnyékezi azokat a nem politikus balosokat, vagy a ballal szimpatizálókat, akik egyrészt közismertek, szimbólumok, másrészt ezzel a lépéssel akarja bizonyítani, hogy lám lám, a társadalmi békesség érdekében még ilyen lépésekre is képes !
Bercinek tönkre ment a légitársasága, s a megszokott életszínvonalából senki sem szívesen enged, ezt a pillanatot ragadta meg a gengszteripar !
kukac50
Lehet,hogy nem sokáig övezi ilyen tisztelet!
TASzSz
@Yoda69: Ő az egyetlen ember, akivel még MOSZKVÁBAN szóba állnak!!!
Yoda69
@TASzSz: Es ez erdem? Mellesleg csak az urhajos multja miatt.
TASzSz
@Yoda69: Igen, tudni illik, ő akkor jó helyen volt jó időben! Bajkonur tele volt KGB-s tisztekkel, pl.: Putyin...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.