A lap abból indul ki, hogy Orbán Ráhel ominózus Facebook-posztjában, amelyben édesapját és saját gazdagságát mentegeti-magyarázza, igazat ír: saját erejükből jutottak annyi pénzhez, hogy abból – többek között – futott a lausanne-i École Hoteliere kurzusára. Az Átlátszó átnézte Orbán Ráhel férje, Orbán Viktor veje, Tiborcz István cégeinek bevételeit, és arra jutottak, hogy igen, ebből már telik a 15 millió forintos félévekre. Tiborcz cégével ugyanis sorra nyerte a megújuló energiaforrások témakörben kiírt közbeszerzéseket, annak ellenére, hogy cége (E-Os Innovatív Zrt., majd Elios Zrt.) nem sokkal korábban alakult: 2009-ben mindössze 8,4 milliós árbevétele, 2010-ben már 686 millió, 2011-ben pedig 3 milliárd (!!!) forintnyi bevétel van a cégnek.

Forrás: 444.hu
Feltöltő: joopapa
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

142 hozzászólásarrow_drop_down_circle

hetöndöe
2Tiborcz cégével ugyanis sorra nyerte a megújuló energiaforrások témakörben kiírt közbeszerzéseket, annak ellenére, hogy cége (E-Os Innovatív Zrt., majd Elios Zrt.) nem sokkal korábban alakult: 2009-ben mindössze 8,4 milliós árbevétele, 2010-ben már 686 millió, 2011-ben pedig 3 milliárd (!!!) forintnyi bevétel van a cégnek."

Hogy micsoda véletlenek vannak,Qrbán haverjainak a cégei jóformán csak a közbeszerzésekből élnek és nem is olyan rosszul.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
papa.49
Megint csak igaz a közmondás: ,,akinek vaj van a fején, ne menjen a napra,, ha nem pampog ez se derült volna ki...
hetöndöe
2Tiborcz cégével ugyanis sorra nyerte a megújuló energiaforrások témakörben kiírt közbeszerzéseket, annak ellenére, hogy cége (E-Os Innovatív Zrt., majd Elios Zrt.) nem sokkal korábban alakult: 2009-ben mindössze 8,4 milliós árbevétele, 2010-ben már 686 millió, 2011-ben pedig 3 milliárd (!!!) forintnyi bevétel van a cégnek."

Hogy micsoda véletlenek vannak,Qrbán haverjainak a cégei jóformán csak a közbeszerzésekből élnek és nem is olyan rosszul.
Mobil123
Ja?! Tehát közpénzből van neki a férje lévén? Hát b@ssza meg nem mindegy hogy az apját balról rugdaljuk vagy jobbról?? Tényleg buta a csaj hiába a diploma és sok több nyelven beszélés . (igaz az észt nem diploma adja!)
Nil
megmondom én honnan van: mivel sem ov sem az apja nem dolgozott- ezért csak az adófizetők pénzéből van minden jövedelmük- tehát a népnek köszönheti hogy Svájcban tanulhat és minden mást is- szerintem ha az apja nem az aki akkor még főiskolára sem kerül be. A nyelvtudására is elég kíváncsi lennék. Bár elég sokat járt külföldön biztos ragadt rá valami - a gyerekeknél ez könnyen megy.
Egyszer egy tanárom azt mesélte bhogy az egyik fizetős egetemen átengedett diákot hogy ha már fizetett akkor legalább a papírja meglegyen- szerintem rachel diplomája is pont ennyit ér
bakegya
Ez a hozzászólás törlésre került. Többszöri törlés a felhasználó kitiltását vonja maga után.
36
@papa.49: A lakodalomban jól húzta a prímás és a vonó alá, csak úgy sorakoztak a 20 ezresek. Lehet abból telik rá. Vagy, a nagynénjének a bácsikájának az unokatestvére hagyta rá örökségül? Mostanában ezt trendi mondani, nem?
Linna
Naugye-ugye???!!
Nem megmondtam, hogy a végén még kiderül, hogy a papa megmagyarázhatatlan gazdagodása a gyerek (Ráhel) anyagi segítségével történt?
coni
Ahhoz képest, hogy a Külügyminiszterünk csak a papa pénzéből boldogul talpraesett kis párocska. Bár a "ne mi nyerjük a legtöbbet" alapszabályról folyton elfelejtkeznek.
soljanka
Szegény papa, így belepiszkítani a karácsonyába...
Törölt felhasználó
Na Ráhel, ilyen amikor valakinek fogalma nincs arról, hogy mit jelent boldogulni az életben..:) Tehát röviden apád ellopta, ti meg átszámoltátok, ez a munka részedről?:) Mert kb. ennyi a történet leszűkítve...
Bonbon
Csak irigyek vagytok, mert az ő apja miniszterelnök, és ezért megteheti, hogy ennyiért tanuljon. Ti ugyanezt tennétek mindannyian a helyükben, felesleges ez a nagy önérzetesség.
Clavigo
Gratula Récsölnek.Talán okosabb lett volna ,ha befogja a csúzliszáját.,,szintén önállóan.
Mindzsi
@Bonbon: 5* - pontosan erről van szó!!!
De ez már nem is irigység, hanem nagyfokú getraság, hogy a miniszterelnök lányát támadják kínjukban - ezek szokták végigkarcolni egy-egy jobb verda oldalát
a tüntetéseiken előjött belőlük a liberális attitűd :)
volvós
@Bonbon: jobb lett volna, ha a pofádat takarékra állítod !!!
Te szavaztad meg ezt a gazember csürhét !!!
Új seprü jól seper ... Ennyi !!
Bonbon
Ez a hozzászólás törlésre került. Többszöri törlés a felhasználó kitiltását vonja maga után.
pbalage
@Mindzsi: @Bonbon: a másik banda meg tankkal szokott furikázni.
JAJMÁR
@Bonbon: 17:40 Hogy aránylik a 98,4 millió a 3 milliárdhoz?
(Én nem számolok, ma valahogy nem megy ... segíts ebben!)

Nos, ha a minielnök veje akkor lesz ennyire sikeres, miután az após minielnök lesz, azt észrevenni nem irigység, de nem észrevenni ostobaság !
@Mindzsi: A minielnök gyereke nem közszereplő, de ha ő maga üzen a köznek, akkor ne csodálkozzon, ha azzá válik, főleg, ha ilyet üzen.
volvós
@Bonbon: Szivi ! Felkaptad a vizet ???
Csak nehogy az intenziven végezd !!
Bonbon
@volvós: Nyugi, nem akarok a szobatársad lenni.
Bonbon
@JAJMÁR: Nem számoltam én semmit, csak leírtam, hogy bárki ezt tenné ebben a pozícióban, elsőként azok, akik most itt szidják. Erre jöttek az anyázások pl. az ilyen targoncakezelő féléktől.
Mindzsi
Ugyan kérem...
Azt sem voltatok képesek megakadélyozni, hogy a Szabadság téren felállítsák a német megszállási emlékművet
Félévig ott szalonnáztatok nonstop, aztán jött egy daru és negyedóra alatt a helyére tette :)
Inkább készüljetek Aranyvasárnapra - délelőtt mise, előtt fogmosás :)
SAapkát vegyétek le, mielőtt beléptek Isten házába! :) :) :)
Bonbon
@Mindzsi: Gondolod, hogy voltak már templomban? Ha ott van nem messze egy kocsma, szerintem hamarabb mennek be oda...
JAJMÁR
@Bonbon: 18:06 Szerintem nem tenné ezt "bárki" ! Próbáltam összeszedni a minielnökök gyerekeit, családját - mert ugye van és volt ebben a helyzetben más is - hogy ők miből és hogyan boldogulnak az életben. Bevallom, nem sok adatot találtam róluk. A legtöbb, de minden jogállamban a korrupció gyanúját kerülik.

Nem gondolod, hogy a miniszterség, miniszterelnökség csupán egy pozíció? Ez nem élethosszig tartó állapot, hát mihez kezd az a gyerek, amelyikbe azt nevelik bele, hogy neki több jár? (Gondolom ez nem is így van, de legalább is remélem :)
volvós
@Bonbon: 18:04

Veled ellentétben én HETERO vagyok, bár ez tudom, téged zavar ...:-))))
volvós
@Bonbon: 18:06

(Még ) nem anyáztalak, de ha szeretnéd...
Bonbon
@JAJMÁR: Nem tudom, mivel még nincs gyerekem, de ez az "áldatlan" állapot februárban véget ér:-) Igen, pozíció, de nem mindegy, hogy amikor véget ér, mennyi pénz lesz a gyerek számláján. Ha semennyi, akkor valóban hiábavaló volt minden.
Bonbon
@volvós: Nem zavar, csak nem megyek melléd az intenzívre. Igaz, nem anyáztál, csak azt írtad, állítsam a pofám takarékra. Én nem sértettelek meg előtte, szóval inkább foglalkozz a kacsáddal...
KERKA
Jaj, de kis aranyosat találtam. Feltétlenül olvassátok el. Meg fogtok hatódni:))

hvg.hu/itthon/20141219_Ugy_ahogy_edesapad_teszi__Orban_Rahelnek
JAJMÁR
@Bonbon: 18:22 Már, hogy mennyi pénz lesz a gyerek számláján, ha már a szülő nem a "hazáért" dolgozik? A gyerek "pozíciója" az, hogy gyerek. Nem pénzt akar ő gyűjteni, hanem a szülei figyelmét és szeretetét, bár ez elég elcsépelt, de karácsonytájt talán elmegy.
Mégis, ha csak a pénzt gyűjtik a gyerek számláján - még ha nem is a miénkből - hiábavaló volt minden.
(Ugyan már, ne csináld, tudom ki vagy :-DDD )
volvós
@Bonbon: 18:25
Isemerelek a régi nickeddel... kis cserépedényke !!!
Törölt felhasználó
@Bonbon: Senki nem mondta, hogy nem szeretné a legjobb helyeken taníttatni a gyerekeit, a kormány szeretne iskolázatlan "jól szavazó" emberek...Miközben a Ráhel közpénzből lopott pénzből tanul 15 milláért és közben még büszke is rá, hogy mennyire önállóak.. Nem érzed ezt kissé ellentmondásosnak. De hogy értsd nem azzal van a baj, hogy nem éttermi kisegítőnek tanul, hanem a fideszre jellemző pofátlanságról van szó, amit Ráhel már nem elsőre sajátítja el magának, "mint a király lánya vagyok" alapon...
papa.49
@36: Tudod már totál tele van a hócipőm az ilyen túl átlátszó hazugságokkal, igaz a jó apjától megtanulhatta...
Na de még a leghosszabb könyvnek is van utolsó lapja, remélem ebből a ,,ponyvaregényből,, sincs már túl sok hátra...
zsizsike
én nem is szeretnék olyan nagyon gazdag lenni. milyen unalmas lehet, hogy bármit akarok, csak csettintenem kell. az ilyen életben nincs semmi izgi. mindenféle rendezvényekre járni, mindig ugyanazokat a pofákat nézni, ingyen zabálni, naponta ötször átöltözni. á, ez nem nekem való.
Desischado
@Bonbon: Fogd be, te fidesz bérenc! Jobban tennéd, ha nem védenéd a védhetetlent! Volvóst meg ne sértegesd, a körme hegye is külömb nálad!
Desischado
Hazudik, és igazi apja lánya! Milyen rendes a csuti more, a vejét is hogy kistafírozta! Így persze hogy telik a sok millás tandíjra! Bocsi, elmentem hányni!
Bonbon
@JAJMÁR: @volvós: Azt erősen kétlem. Cserépedényke?? Annak még nem hívtak soha. Tavaszi tekercsnek már igen, de az már régen volt...
Bonbon
Ez a hozzászólás törlésre került. Többszöri törlés a felhasználó kitiltását vonja maga után.
JAJMÁR
@Bonbon: A tavaszi tudja, hogy ...ö... na, mindegy, el van a "gyerek", ha játszik :-D
A feleségednek vittél ma virágot? vagy bonbont?
brutus
Röviden: Magyarorszagon 2014ben ilyen vagyonra KIZAROLAG ugy lehet szert tenni, ha valaki: LOP, CSAL es HAZUDIK !!! Meg is teszik. NINCS MIT SZEPITENI !!! BASTA !!
volvós
@Bonbon: 18:56

Ha csak tizedannyi eszed lenne, mint Desnek, már megtanulhatnál
helyesen írni...de elfelejtetted a ... jeleket ???
JAJMÁR
@Bonbon: Hú ezt a lájkot elnyomtam, ezennel visszavonom: a Desnek szántam.
Dehogy vagy te tavaszi tekercs, te "hős" harcos :)))
volvós
@JAJMÁR: 19:03

A sanyikának, vagy a béluskának ??? :-))))))
Desischado
@Bonbon: Sekiházi a jó... a többit gondold hozzá! Honnan tudod te, hogy én segélyből élek, mióta megszülettem?! Te hülye! Volt nekem munkám, míg az ilyen orbánféle rablók el ki nem fosztottak belőle! Az meg hogy honnan van gépem, meg netem, hát neked aztán semmi közöd hozzá! Biztosan nem a te jóságodnak köszönhetem! Te mered azt mondani, hogy én senkiházi vagyok?! Akkor te mi vagy, amiért egy ilyen mocskos bandát védesz?! Jobban tennéd, ha kussolnál, te agyatlan!
Desischado
@JAJMÁR: Vettem drágám, jelentem, úgy veszem, hogy megkaptam! És köszi! (megölelget)
De van egy nagy gyanúm, hogy ez a bonbonka valójában tavaszi koma! Én meg azt hittem, hogy szandokan! Hú, azt hiszem, tartozom neki egy bocsánatkéréssel! Meg is fogom lépni!

@volvós: Köszike, cimbikém! (neked is jár a simike)
volvós
@Desischado: 19:15

Még ...tavaszi...korában...is ...ilyen tetü volt, mindenkivel személyeskedett,
ezért is unták meg a modik, és ba...ák ki, mint a macskát sz@rni !!
Fradigege
Szép dolog a szerelem. Tiborcz Pityu nagy hozomány vadász. Keresztény erkölcsök meg minden. A boldog após örül a szöszi fiúnak. A romavért higítani kell.
JAJMÁR
@volvós: 19:10 Azt gyanítom, hogy ő nem a tavaszi, - a stílusa kifinomultabb - de rajtakapom előbb, utóbb :)))
@Desischado: Ok, látogasd meg Szandokan barátunkat, hátha ő is éppen itt van :)
volvós
@JAJMÁR: Szandokán már a barátunk !!!
Neki külöben sem ez a stílusa !!!
36
@papa.49: "ahogyan fenn, úgy lenn". A morális válság (is) totális az országban. És ahogy a híradókat nézem, megnyilatkozik egy-egy ember(mindíg a legbutábbat találják meg a tv-k), tragédiák, nyomor, elvegyítve azzal hogy kis Gepárd született, ebben meg ebben az állatkertben...tiszta Kaukázus. Engem az aggaszt, hogy ha jön is egy új kormány. Már leélték ezt az országot. Az anarchiától, pedig méginkább félek. Már manapság sem ajánlott kimenni az utcára sötétedés után. Nappal is csak óvatosan.
rugacs
@Bonbon: Itt csupa okos és intelligens ellenzéki, kormányellenes uriember és urihölgy tanyázik és mocskolódik. Des... a legkülönb közülük. Trágár kifejezéseit a Vadai is megirigyelhetné.
Bonbon
@volvós: @JAJMÁR: Na igen...tudok igy is irni...ha azt szeretnem, hogy...mások is megértsék...Az ember sok stílusban képes írni, ha akar. Bárki lehetek, még szandokan is, de lehetek...tavaszi...csizmás kond...verőce, bárki, aki csak kötekedni akar, vagy valójában védeni a...fideszt...
Toby
Nem értem ! Hogyan a francba nem fussa egy jól szituált kiserdőre ennyi lével, miért a szomszédét kell letermelni, amikor a budipapír helyett is bankjegyek vannak feltekerve a kartonra ?
A Tiborc csávó is agyon dolgozhatta magát, mint orbán, a nap 24 órájából 25-öt !
rugacs
Közbeszerzéseket nyerni a jelen érában bűn, 2010 előtt azonban teljesen természetes dolog volt, az itteniek szerint.
Most, hogy nem ők nyerik a tendereket átkozódnak, csalással, lopással vádolják a mostani nyerteseket. Pedig ez mindig, minden kormány idejében ugyan így történt.
A vesztesek privilégiuma a másik gyalázása.
Bonbon
@rugacs: Nekem az tetszik igazából, hogy most találgat mind, vajon ki tért vissza. Nagyon régóta jelen vagyok már a propin, de jelenleg is csak ezzel az egy névvel. Hosszú időn keresztül nem tértem vissza, mert elegem is lett, meg ki is vágtak, de már hiányzott némi kis csörte a bukott oldallal, elvégre itt a karácsony, tudod, szeretet, mi egyéb...
JAJMÁR
@Bonbon: :-DDD Elvan a gyerek ha játszik :-DDD
Csörte nélkül nem élet az élet, ugye?
zsizsike
@Bonbon: hiányoztál ám, mint Karácsonykor a falat libacomb.
Bonbon
@JAJMÁR: Nem bizony. Sok fideszes feladja, megértőbb lesz, bírálni kezd, bedől sok olyan dolognak, ami nem igaz, éppen ezért gondoltam, hogy vissza kell jönnöm. Nincs itt már egy igaz fidesz hívő sem, talán csak kond, egyedül meg csak szélmalomharcot vív.
almosd
Ez a cikk már vetekszik a korrupció fogalmával és elképzelhető hogy ez is az amerikaiak látóterében van és ezért is megy a nagy ködösítés kormány szinten ,csak a kedves kislány most elindított egy lavinát tudtán kívül .
JAJMÁR
@Bonbon: 20:00 Hát, rajta, csak meg ne hasonulj :) vagy össze ne keverd magadat :-D
Sok sikert !
Bonbon
@JAJMÁR: Nehéz volna összekeverni magamat magammal.
rugacs
@Jaj már megint össze-vissza beszél!
Január
Tudni kell jól házasodni. Aztán pedig minden szentnek maga felé hajlik a keze, így "Apósunk" is előnybe részesíti a családját, pláne, ha még pallérozni kell a gyermeket...
Aki Én
@rugacs: Jesszusom! Ezt az ostoba, demagóg butaságot... Itt senki nem mondta, hogy régen nem volt bűn a tolvajlás, a saját érdekkörbe való milliárdos átjátszás. Itt egyedül te véded a kétes meggazdagodásokat. Hogy a bánatba nem lehet egy ilyen egyszerű történetet érteni? Vagy nem akarod?
Csizmás Kond
Gondolom mindenki látott már legalább a tv-ben f1 versenyt, nakéremszépen ott is azok akik több pontot tudtak összekörözni azokat állítják az első vonalakra...pedig a tí logikátok szerint hátulról kéne induljanak...
human
Újabb vállalkozó, aki 2010 után jött rá, hogy szorgalmas munkával és kitartással milliárdos lehet. A többi 200 ezer vállalkozó meg lusta dög és kész.
joopapa
@Csizmás Kond: F1-el összehasonlítani a politikát ráadásul a választásokat, nem éppen szerencsés! A F1-ben a időmérőn a legjobb időt elért versenyző indul az első rajtkockából, és nincs rá garancia hogy meg is fogja nyerni a versenyt!
Aki Én
@rugacs: Miért? Szerinted az az okos, intelligens ember, aki nem képes még egy ilyen szintű korrupciót sem megérteni, sőt védi azt? Nehogy azt akard mondani, hogy minden kormány kritikus ellenzéki a régi kormányok valamelyikét akarja vissza, mert ez nem igaz. Attól még ez a kormány korrupt, demagóg, dilettáns, szakbarbár és önkényuralmi, mert az előzők is hasonlóak voltak. Van némi fogalmad arról, hogy mit védesz? Szerintem nincs...
sasi1115
Ebben az országban ezt is meg lehet tenni. Nem kell itt sunnyogni ha összeloptunk vagy összecsaltunk valamit (hülye szocik próbálták titkolni, meg próbáltak azért a rászorulóknak is adni, holott elég lett volna a demokráciát leépíteni meg mindenkit megfélemlíteni) hanem büszkén, cinikusan és konzekvensen kell kiállni a hazugságok mellett, a seggnyalók majd úgyis megvédik a védhetetlent.
Volt itt régen vörös rémuralom akkor persze, mindenki ellenálló volt, senki sem volt párttag azért hogy előrébb juthasson (mármint most a legtöbb szarházi nyugdíjas jobboldali ezzel kábítja azt aki el is hiszi). Persze politikusaink életpályája ismert így az ő pálfordulásuk közismert, de ez persze nem gátolja őket meg semmiben, hisz gerincük sosem volt. Mint ahogy azoknak sincs, akik itt védik a védhetetlen dolgokat, miközben tagadják hogy fideszesek lennének. A mocskos liberális hulladék persze kritikus a baloldallal szemben is, mert ezek ilyen folyton elégedetlenkedő népek, mert ők igenis leírnak olyanokat, amiket a gané szarházi jobboldaliak sosem tennének vélhetően gerinc és becsület hiányában. A másik eshetőség persze az lenne hogy sötétek mint az éjszaka, de ez nem igaz, mert némelyik komoly tudással vagy szaktudással rendelkezik bizonyos területeken. Az empatikus képességeik is vagy fejletlenek vagy nagyon túlmosták az agyukat és csak akkor eszmélnek amikor a saját környezetükben történik meg az, amire a többiek korábban már felhívták a figyelmét. Csak entero kartársnak jár tisztelet, mert ő az elejétől elismerte hogy fideszes. Persze az empatikus képessége neki is fejletlen, de két eset volt amikor ismerős miatt érintve volt és kicsit kritikusabb lett.
Ez lenne ennek az oldalnak az értelme.
A többi "nemfideszes" jelenleg is folytatja a gyomorforgató feladatát. Ajnározza a tolvajokat, minden jó amit csinálnak és amúgy sincs jobb és különben is. Tagadja hogy fideszes, a Gyurcsány időről-időre előkerül, meg néha egy kis zsidózás is belefér a repertoárba. A terelőbajnokok a...
F_Viktor
A diktatúrákra nagyon jellemző, hogy a diktátor közpénzekkel tömik degeszre családtagjaikat, miközben nyomorgatja népét, alattvalói között évről évre nő a szegénység.
Desischado
@Bonbon: Na, szandokan biztos nem vagy! Nem is értem az eszemet hova raktam, hogy egy pillanatra is összetévesztettem veled! Ő ennél sokkal kifinomultabb, jól mondja Jajmár. rugacs komának meg azt üzenem, hogy röhögnöm kell rajta, majd épp ő vesézi a stílusomat! Két fidesz bérenc!
Desischado
ÉS AHOGY ÍGÉRTEM, ITT NYILVÁNOSAN IS MEGKÖVETEM SZANDOKANT, AMIÉRT ÖSSZETÉVESZTETTEM BONBONNAL/TAVASZIVAL! EZER BOCSÁNAT, SZANDOKAN! EZ MEGY PRIVIBEN IS!
human
A fő kárt nem az okozza, hogy valaki huszonévesen milliárdos lesz. A baj az, hogy így nincs piaci verseny, ami azt jelenti, hogy sok milliárddal többe kerül egy megrendelt munka. Egy egészséges piaci verseny esetén azok a vállalkozók maradnak talpon, akik hatékonyan végzik a munkájukat. Ez kevesebb kiadást jelent a kormányzati beruházásoknál és nagyobb gazdasági növekedést a gazdaságnak. Ebbe az amúgy is itthon félgázzal működő gépezetbe piszkáltak bele Orbánék és most csodálkoznak, hogy csattog, kattog az egész és már alig forognak a fogaskerekek.
Szimba
Ráhelke jól házasodott. Nem ám közmunkáshoz, nem ám holmi iparoshoz ment.
"Jelenleg tanulok, a jövőben a munkám és a családom mellett is tanulni fogok" - és dolgozni nem akarsz?
"Édesapám azt tanította nekünk otthon, hogy sohase azt kérdezzem, mit tesz értem a hazám, hanem, hogy én mit tehetek a hazámért" - na és mit tehetsz a hazádért 15 millió forintos félévenként, amit a hazád fizet? Édesapád azt is mondta, hogy:"legyen aki dolgozik, aki fenntartja az országot és aztán majd, ha tehetséges, akkor a szakmunkásképző után magasabb ívű pályára is léphet."
Te voltál szakmunkás?
F_Viktor
@human: + nő az életszínvonal.
Nem csak a haverok és rokonok körében.
human
@F_Viktor: Most hallom, hogy megint nőtt az átlagkereset. Vajon most melyik új rokon kapott zsíros állást?
F_Viktor
@human: Igazad van, van összefüggés az átlagkereset és az életszínvonal között. Nagyanyáink és nagyapáink is tudják ezt igazolni, mikor pl. Egymillió B-pengőért 10 tojást kaptak a sarki boltban.

Mennyivel nőtt az átlagkereset? 2,5 százalékkal?
Mennyivel nőnek átlagban januártól csak a termékdíjak? 6 százalékkal?
S az igazi meglepetések majd tavasztól jönnek, mikortól az önkormányzatokat helyi adók kivetésére kényszeríti Orbán. Mert lesznek új adók, lesznek helyi adóemelések ha a lépviselő-testületek el akarja kerülni az éhséglázadásokat!
rugacs
@Aki Én: Egész jól elbeszélgetsz magaddal. Felteszed a kérdést nekem és meg is válaszolod. :-) A skatulyázásról hallottál már? Egyébként miből gondolod, hogy bárkit is védek? A korrupció - akár ki is követi el - megbocsáthatatlan. De aki a kormány működését aláássa, anélkül, hogy alternatívát ismerne helyette, az az anarchiát támogatja!!! Ha valamire, hát erre van legkevésbé szüksége az országnak!
A gyűlölet elhomályosítja az elmédet!
rugacs
@sasi1115: Te lennél a "mocskos balliberális hulladék"? Én meg a nem fideszes, aki mégis védi őket? Hm!
Nekem ez majdnem elfogadható. Szóval gyomorforgató a véleményem? Érdekes gyomrod van: beveszi azt a szemét stílust, amit itt nyomsz, de nem veszi be, hogy másnak erről más a véleménye.
Én mindig elfogadtam a másik véleményt, ha az normális, trágárkodástól mentes.
Te meg egyáltalán nem fogadod el. De azért demokratának tartod magad, igaz?!
Enterónak a fejére olvasod, hogy nem empatikus..., persze te az vagy?! :-D
A többi nem fideszes, de fidesz szimpatizáns nem a fideszt ajnározza, hanem a hülyéket kritizálja, akik jó dolgukban reggeltől estig itt lebzselnek, osztják az észt, tromfolják egymást, minden bolhából elefántot csinálnak, mert ez a legfőbb gondjuk.
Attól, hogy itt köhögő bolhát játszol, semmi sem fog változni.
Tetszik vagy sem, aki a hatalmat bírja, mindig zsebre is dolgozik. Eddig is, most is, és ezután is így lesz.
A gerinc és a becsület a politikában ismeretlen fogalom - Kossuth óta!
levi
Én kérek elnézést, hogy megkérdőjeleztem Ráhelt !
Végül kiderült, hogy tisztességes, kemény munkával keresik meg a pénzt, és, hogy az a 15 millió aprópénz nekik.
Követendő példa, látni, hogy bármit elérhetsz, ha az apád ad a férjednek pár milliárdot.
Bár a "saját erőnkből" még mindig sántít...
rugacs
@Desischado: "Nem is értem az eszemet hova raktam," Hát ezen nekem is röhögnöm kell!! :-DD
Úgy teszel, mintha valaha is lett volna... - micsoda nagyképűség! :-)
Desischado
@rugacs: Annyi biztos, hogy nálad több van, mert én nem védek ilyen aljas rablóbandát! Na, melyikük a hülyébb? Ha azt tippeled, hogy te, akkor azt mondhatom, hogy igazad van! De a borsónyi agyacskáddal, - egyáltalán van neked olyan? Vagy az agyrágó bogár elvándorolt, mert megunta az éhezést? Szóval ez neked magas, azt tudom.
rugacs
Ez a hozzászólás törlésre került. Többszöri törlés a felhasználó kitiltását vonja maga után.
Vizual
@rugacs: A baj éppen ott kezdőpdik a tefajtádnál, hogy nem olvas csak írogat. A tájékozottság és olvasottság nem a sajátságod. Amit Te kitalálsz azt más okos emberek pár év egyetem vagy egyéb iskola után esetleg tapasztalatból írják. Igaz a Fidesz okoskáknál ez nem lényeges. Lásd új Külügyminiszterünket. Igy egy szinten vagy vele. Különbség csak a kapcsolatrendszeretek.
Csizmás Kond
@joopapa: Most itt nem a verseny alapszabályait akartam megtárgyalni, csupán azt hogy mivel elég népszerű és a tv is mindig közli ezért mindenki láthatta. A lényeg pedig az volt, hogy úgy a versenyben mint az életben mindenütt azok akik valami többel rendelkeznek, legyen az hatalom, pénz, tudás vag,y tehetség netlán ismeretség vagy jó házasság, azok minig kedvezőbb lehetőségekkel tudnk nekivágni bárminek.
...ezen csodálkozni nagyon nagy korlátoltságot jelent.
mate03
@Desischado: Ne foglalkozz velük! Nincs semmi értelme.Azon a szinten, ahol ezek az emberkék Írogatnak! Csak ha a vakondok is érdeklődik!
rugacs
@Vizual: Köszönöm, ennél szebbet nem is reméltem...!!
Bár az első mondatod helyesen: ... nem csak balliberális cikkeket olvas... , ugyanis itt leginkább csak ilyen van. A jobboldali sajtót felesleges figyelni, mert már a csapból is az folyik. Szóval tévedsz, írni még alig tudtam, de már évek óta olvastam... :-D S a könyveim itt körülöttem nem csak porfogók.
De tegyük fel, én egy egyszerű földműves vagyok..., de te egyetemi végzettségűekkel hoztál azonos szintre! Köszönöm! De a tapasztalat még jobb. Az nagyon fontos. Nekem. Számomra. S mint írtad, a Fideszre ez nem jellemző. Tehát sok közöm nem lehet hozzájuk. Tetszik a hasonlatod a Szíjjártóval: egy dologban van közös vonásunk valóban. De Ő sokkal fiatalabb és én az életben sosem leszek olyan gazdag, mint Ő. :-( S a pályafutásom sem lesz ilyen töretlen és magasra ívelő :-( bár abban lehet, hogy igazad van, hogy a lényeges eltérés a létező kapcsolatrendszerünkben van..., magyarul nekem nincsenek bennfentes ismerőseim. Meg én nem vagyok az a törtető, "ide nekem az oroszlánt is" típus.
Azért köszönöm a dícséretedet, jólesett szerény énemnek! Boldog békés ünnepeket kívánok!
rugacs
@mate03: A sötét mélységeket nálad jobban senki sem ismerheti. Ott élted le egész életedet a lifthofban. Néha azért kijöhetnél a napfényre. Akkor láthatnád, hogy a sötéten és világoson kívül vannak egyéb színárnyalatok is! Hátha még nem késő?!
rugacs
@Vizual: Egyébként szerintem meg az a probléma, hogy én ha olvasok valamit, utána is járok, nem hiszem el első látásra, mint ti.
Pl.: van itt egy cikk, hogy Vlagyivosztokban több méteres a hó, ellepi az autókat, stb. Miközben az élő webkamerás felvételeken nyoma sincs hónak!!
Pedig ez is itt a propelleren jelent meg. Vajon hogy történhetett? Hatásvadászat? Hatásvadászat.
Szóval az hír, hogy egy miniszterelnök gyereke hol tanul ilyen vagy olyan forrásból? A Fleto meg Malajziában fektetett be több száz millió dollárt (honnan volt neki?), és a Medgyessy lányáról is cikkeztek anno. Meg hogy a "haverokat" pénzelik. Miért, te hova dugdosnád a lóvét, az ellenségeid zsebébe? Meglepne! Az lenne csak a HÍR! "Vizuál a Rugacs zsebeibe dugdossa a milliárdokat, hogy legyen miből boldogulnia!!" Na ez hír lenne!
Amiről itt cikkeznek az a valóvilág. Így működik. Sajnos. :-( De tudtuk eddig is. Szerintem te is. Mégis, ha egy újabb porszemet felvillantanak, felcsillan a szemed, mintha még sosem láttad volna, és jön a trágáráradat a többitől.
Tudod, mi lenne még a cikk? Itt olvasom: "Chikán: Megfojtja a gazdaságot az illiberális állam." Miközben tegnap láttam a tévében, hogy tüntetnek Merkel ellen, mert be akarják engedni Európába az amcsi termékeket, és a német gazdák féltik a jövőjüket, a boldogulásukat tőle!!!
Na ez lenne itt a hír!! Hogy a Merkel (ki tudja milyen érdekből) tojik a német gazdákra!!!
pbalage
@rugacs: a törökök meg például az illiberális állam ellen tüntetnek állandóan, mert ők is annyira szeretik, hiába a gazdasági növekedés.
Mindzsi
@rugacs: tesó!
Köszönöm, hogy rátapintottál a lényegre!
Itt nem hírközlés folyik, hanem tüzelik a csórókat a kormány ellen
Ők elküldik Orbánt (+ esetleg a lányát) az anyjába, páran elmennek tüntikézni, utána bekussolnak...
Sajnos ebből még senki nem jutott 5-reöl a 6-ra...
magyarbakancs
@rugacs: "Tetszik vagy sem, aki a hatalmat bírja, mindig zsebre is dolgozik. Eddig is, most is, és ezután is így lesz. "
Ebben igazat adok neked.
Kellemes Karácsonyt neked és családodnak.
volvós
@rugacs: "... Ott élted le egész életedet a lifthofban. ..."
Vajon mi az a " lifthof " ???
Helyesen: Lichthof ...
Olvass szótárt is a könyvtárban
rugacs
@volvós: Németül. De a magyar már régen átvette, és magyarosította:
www.e-nyelv.hu/2013-12-16/lichthof/
Nem akartam "helyesen", magyarul akartam!
Neked is inkább trabisnak kéne lenni...
rugacs
@magyarbakancs: Köszönöm és viszont kívánom Neked és hozzátartozóidnak!!
volvós
@rugacs: Primitiv válasz !!!
Primitiv embertöl...
Ez volt az utolsó,
hogy hozzádszóltam...
Magasabb szinten vagyok, ez a lényeg !!
magyarbakancs
Boldog karácsonyt mindenkinek és kedves családjának.
Jó és nagyon szép ünnepeket kívánok.
rugacs
@pbalage: Aha! És mi közünk van a törökökhöz? Még sosem olvastam, hogy azért kritizáltad volna a kormányt, mert nem követi a török példát! Állandóan csak a németek, a nyugat meg az Eu. Mintha ott minden szép és jó lenne.
evacica
Maradjunk abba, hogy ez a szépreményű leányzó, ha nem Orbán lánya nem jutott volna ki erre az iskolára 3 évi munka után, mert nem ke3resett volna annyit, hogy ezt ki tudta volna fizetni! Rechel tanuld meg hallgatni arany, különösen neked!
rugacs
@volvós: Bizony, magasabb szinten vagy, suhansz a felhők között... Én jól érzem magam a földön az emberek között magyarhonban! Echte magyarul társalgok trágármentesen szimpatizánsokkal és kormányellenesekkel.
EMBEREKKEL.
Amit te a magasabb szinteden fel sem tudsz fogni...
levi
@Mindzsi: Ha a tényeket írják le akkor miért lenne uszítás?
Másrészt meg köszi az általánosítást minden csóró nevében, bár nem értem mit szóltam be neked pl. én?
A "néhány csóró" kifejezés találóbb lett volna, mint ahogy a " néhány tirpák paraszt fideszes" is megállja a helyét.
Mindzsi
@levi: tudtommal személy szerint nem szólítottalak meg, miért vetted magadra?
levi
@Mindzsi: "Tüzelik a csórókat a kormány ellen" És, mivel nem vagyok kormánypárti, így ...
nemethfamily3.
Na azért nem kéne Rahelt bántani, kikezdeni! nem tehet arról, hogy nem a száraz kenyeret rágja, ebbe a helyzetbe került, született stb. Éljen boldogan sok sikerrel, a férjével együtt és vigyék minél többre sikeres igyekezettel, becsületes munkával! Szívből kívánom Nekik!
Az más kérdés ki, hogyan miből hozta ebbe a helyzetbe őket!? Nyilván a papik, sőt gyanítom, hogy Rahel papi elsődlegesen, no azt kell megnézni, hogy mibul, és hogy hogyan is! Oszt adózott -e az a fránya jövedelem? (persze a 16% az bakfitty!) No ha ezt tisztán látjuk akár a pályázatok elnyerésének dolgait, stb. valamint a Rahel papi mellékes, netán Svájcban lévő bankszámlákon megjelenő suskáit, akkor persze más a helyzet! Persze az is lehet, hogy a bank nem is Svájcban van, de a hozzáférés a pénzeszközhöz egyértelműen lehetséges ott helyben az iskolánál is - ugye ott is van bankocska! Gondolok én olyanra is persze csak vélelmezem, hogy abban a fránya magyar devizás bankügyletben (amiben nem volt deviza) hozott hülye döntésük is hozott némi suskát a konyhára Rahel papinál - mert ugyebár manapság nem divat ingyen semmit sem csinálni, tehát a bankok némi hálát leróttak, nem korrumpáltak ahogy az USA mondja! Csak jótékonysági adományt származtattak a szegény miniszterelnöknek, meg a csapata tagjainak! Na erről jut eszembe > azért az USA is megéri a pénzét! A kormányközeli hatóságot kipécézve kezdi ki a kormányt, azzal, hogyha el tudod rendezni a korrupciós tényeket akkor megúszod a bulit, ha nem, akkor borul a bili! A kormány mindenhogyan benne van mégpedig az objektív felelősség okán! Tehát van tét a Gootfriend perlése ide-oda ellenére is. Persze nehogy azt tessenek hinni, hogy csak ez az egy ilyen korrupciós ügy van, lenne? Ugyan, csak momentán ez jutott eszembe, merthogy ezt mindenki jól ismeri, és alapos a gyanú, a vélelem arra, hogy a sok-sok ezer milliárdból (tessenek belegondolni évente, és csak öt évet számoljunk, az mennyi?) futja bőven a félévente15 millió forint fedezésére, amely mellé számolhatunk...
tivoli
@rugacs: A trágár tragacs túlértékeli magát. Ám ha meg tudja különböztetni a világítóudvart a liftaknától, az már hatalmas fejlődés az IQ-ja szempontjából.
rugacs
@levi: Kormányellenesként, de akár csóróként is maradhat a kommentelő - ember.
Intelligens ember.
Nem vagyunk egyformák, nem azonosak a véleményeink, normális ember nem is várja el, de civilizált emberként lehetne trágármentesen kommunikálni is. Ez nem kiváltság, nem anyagi lét és politikai hovatartozás függvénye!
Amúgy boldog, békés ünnepeket kívánok!
rugacs
Megragadom az alkalmat és mindenkinek, politikai hovatartozás nélkül, a nézeteimmel szimpatizálóknak és az engem utálóknak egyaránt szeretnék
BOLDOG, BÉKÉS ÜNNEPEKET KÍVÁNNI!!
Mindzsi
@rugacs: jól van, viszont kivánom
mindenkinek nem, mert meghülyülni Karácsonykor sem szabad! :)
Aki Én
@Bonbon: Ostobaság. Nem teheti meg azért mert az apja a MINIszterelnök. Nem érted a lényeget. NEM KERES ENNYIT AZ APJA! Nem irigy senki, de szeretnénk átlátni, hogy miért fizetünk világelső adókat.
Aki Én
@Mindzsi: Ez a sok demagóg butaságod közül a leg. Buta, egysíkú gondolat, miszerint liberális az, aki nálad többet ért meg a dolgokból. Csak szeretnéd, ha ez valóban az irigységről szólna.Hát nem. Ez olyan egyszerű dologról szól, amit még neked is illene megérteni. Én sem vagyok liberális, sem balos, sem komcsi, mint ahogy a fidesz is qrva távol áll a jobboldaltól. Bárhogy kevered-kavarod, az IQ az beállítottságtól és identitástól független.
Aki Én
@Mindzsi: Már megint buta vagy! Mi köze a szobornak az orbáni korrupcióhoz? Már nem tudsz mit kitalálni? Nem attól leszel hiteles, ha minden hozzászólásodban megmutatod, hogy megy a személyeskedés.
m.macskosz
@tivoli: ma, 13:00 Nem @volvós: , hanem
@rugacs: írt "lifthóf"-ot lichthóf helyett, már bocsika.
Mindzsi
@Aki Én: inkább menj ki tüntetni Bajnai libáiért - mindannyian jobban járunk
Aki Én
@rugacs: ...egyedül az ostobaságot és a nagyképűséget gyűlölöm. Na meg azt, amikor valaki nála gondolkodóbbakat akar meggyőzni olyan aljasságokat védve, amiket maga sem ért.
Mindzsi
@Aki Én: na látod bazd+
ha nem keres annyit az apja, akkor keres annyit a férje :)
...hogy kinek honnan van pénze, ennek a firtatása a NAV kompetenciája
Le vagytok maradva picit - már keleten sem illik megkérdezni ki mennyit keres, kutatni meg kiváltképp nem, mert a jobbmódúak egyrésze ezt modortalanságnak gondolja
Nincsen "mi adónk", mivel a pénznek nincs szaga és teljesen mindegy számára, hogy ki kezeli, az értéke változatlan
Mindzsi
Ezzel az erővel megkérdezhetnétek a menő roma gengszterektől is, hogy miből telik nekik mindenre?
Biztosan nem hagynák válasz nélkül :)
(jaj de szellemes voltam má megin...) :)
F_Viktor
@nemethfamily3.: Írod:
"Na azért nem kéne Rahelt bántani, kikezdeni!"

Úgy érzékeltem senki nem bántotta addig Ráhelt, míg meg nem eresztett egy a papira, a fityeszre annyira jellemző cinikus Fb. postot.
A faternak szólt egy kérdés, amire Orbán nem válaszolt, lánya háta mögé bújva Ráhelt tolta előre a harcvonalba.
A színfalak mögött persze látható, hogy ez is egy előre megtervezett trükk volt az öreg részéről, ezzel a stábja által megírt üzenet lánya részére családja támadásának sugallatával célja csak a népszerűsége érdekében történt.
Következményét, hogy a cinikus bejegyzés nem marad válasz nélkül, nem kellett sok ész megjósolni.
Aki Én
@Mindzsi: Ne ez vagy te! Ostoba, érvtelen ember, aki ha nincs más, libázik és bazdmegel, pusztán azért mert nem érted amit olvasol. Elmondtam, de ezt az egyszerű mondatot sem érted meg, nem tudom miből gondolod, hogy a komolyabb dolgokat megérted. Hát nem érted, ez minden hozzászólásodból kiderül. NEM VAGYOK LIBERÁLIS, sőt, alapvetően jobboldali beállítottságú lennék, ha lenne olyan. A fidesz pedig qrva távol áll a jobboldaltól, tele ex-szocikkal és az általad nevezett libsikkel. Itt nem a jómódról van szó, hanem annak eredetéről. A MINIszterelnök a leginkább közszereplő, és mint ilyennek a fizetése publikus, éppen az átláthatóság és támadhatatlanság végett. Ha mint ilyen, ő vagy családja, legyen az akár a közpénzből tömött veje, látványosan a jövedelme felett költekezik és már kénytelenek 10 éves gyerekekre íratni a vagyont, akkor az a legkevésbé magánügy. Ha magánügy a vagyon, akkor a Simont miért zaklatják? Még mielőtt kitalálnád, nem védem a Simont, csak próbálok fényt gyújtani a fejedben egy egyszerű példával. Nem csak keleten, de a világon mindenhol számon kérik a politikusok kétes vagyonát. Senki nem védi a dilettáns baloldalt, mert tudjuk, hogy mit tettek. Az a baj, hogy te és ostoba társaid nem értitek meg mi folyik ma hazánkban. A hazaárulók ti vagytok, mert véditek a korrupciót. Na igyál valamit, vegyél nagy levegőt és kezdjél anyázni, ahogy szoktad érvek helyett. De mondom, nem vagyok libsi, sőt nálad jobboldalibb vagyok, úgyhogy ennél jobbat találj ki. Az a nagy helyzet, hogy aki ma nem látja a korrupciót, hazugságokat és tolvajlásokat, az tényleg nagyon ostoba. NEm kell liberálisnak lenni ahhoz, hogy az ember gondolkodjon. ÉS csak szerényen kérem...
tivoli
@m.macskosz: ma, 15:55
Igen, olvastam. És ki hülyézte le ezért?
m.macskosz
@tivoli: Lehülyézte?
Lehet, hogy a magyarázkodása miatt?
Bár akkor is kínos.
tivoli
@m.macskosz: Lehet. De attól még ne deklarálja magát valaki magasabbrendűnek, mert tudja, mi a kettő között a különbség.
m.macskosz
@tivoli: Ha engem sértő módon provokálnak, én is előveszem a helyesiras.mta.hu/helyesiras/default/suggest és az orra alá nyomom az illetőnek. Aki nem bánt, annak még azt sem teszem szóvá ha a ilyeneket ír, hogy se kutyálya, se macskálya. :)
Mindzsi
@Aki Én: Simont is leszarom, Fideszt is, Lázárt is és az összes többit!
Úgy vette itt mindenki a korrupció bejelentését, mintha ez valami novi új szenzáció lenne :)
Pedig nem az, mert a piacgazdaság így működik és ez mindenütt jelen van kicsiben, nagyban - ha 6 millió ember lesz kint az utcán, akkor sem vog változni, mert a piaci verseny szerves tartozéka és a piaci szereplők erősebbek, mint a népharag!!!
Ha a 2008-as világválságot (húbazd+ eddig annál nagyobb trükk nem volt!) lenyomták az emberek torkán, akkor ezt simán bekajálják előételnek :)
Kiegészítés: Habonyt is leszarom, mert szerettem volna mindig egy helikoptert, de nem vagyok olyan ügyes, mint az a jólfésült genyó :)
tivoli
@m.macskosz: ma, 17:05
Jaj, haggyál már! Ez szőrszálhasogatás, nem érdemi vita. :-((
volvós
@tivoli: 13:00 Mindketten tehettek egy szivességet !!! :-)))))))
mate03
@rugacs: Látom a szemetben a narancsködöt.
Toby
Mi ez a famíliáris defekt orbánéknál ?
Az apja a büdös életben nem dolgozott, szótárból kereste ki a "munka" fogalmát, a kis kangyerek meccsekre jár közpénzen, anyátok hasal az összeharácsolt vagyonkán és közpénzen - menj el dolgozni, próbáld meg, hátha sikerül !
volvós
" mindzsi " sejtem, ki voltál elözöleg !!!
Még mindig a putriban laksz közmunkásként ???
Na ezért vagy ennyire elégedetlen !! Tudod, a stilus
maga az ember (?)
Desischado
@mate03: Igazad van, de ha sértegetnek, nem maradok adósa senkinek!

@magyarbakancs: Nagyon szépen köszönöm, és viszont kívánom! Boldog karácsonyt mindenkinek!
Aki Én
@Mindzsi: Butaság. A népharagnál nincs erősebb. Lásd 1989 Bukarest, de van még példa bőven. Attól, hogy a világon mindenhol jelen van a korrupció, még nem kell elfogadni, de még kevésbé védeni. Na meg aztán néhány szélsőséges kivételtől eltekintve, szokták érezni hol a határ. Egy nyilvánvaló bűnt, egy másikkal menteni pedig a legnagyobb demagóg butaság.
Mindzsi
@Aki Én: nem védem a korrupt aljas genyókat, tőlem ugyan mindegyik megrohadhat!!! :)
A '89-es romániai eseményekhez nem tudok hozzászólni, hogy voltaképpen mi történt
Az tény, hogy az embereknek sokkal jobb lett, de ott is a régiek ültek be az új demokratikus hivatalokba
Aki Én
@Bonbon: Vagy inkább savanyú cukor? Szerintem nem a nemlétező irigység itt a gond, hanem a végtelen ostobaság. Ráadásul nem azok ellen emelsz szót, akik korruptak, sőt, azokat látszólag próbálod védeni, hanem azok ellen, akikről csak feltételezed, hogy azok lennének, ha... Fura egy agymenés ez. Ne a tilosban parkolót büntessük meg, hanem azt aki majd feltehetően fog valamikor pirosban parkolni... Nem semmi!
Bonbon
@Aki Én: Bizonyította valaki is érdemlegesen a korrupciót? Nem. Akkor addig lehet csendben maradni. Mivel ez itt Magyarország, az első számú szempont az irigység. Ma karcolta össze valami eszement barom a vadi új Mercimet messze a városomtól, gondolom, nem volt köze az irigységhez neki sem.
Aki Én
@Bonbon: Az irigység egy létező emberi tulajdonság. Nem annak létezését vonom kétségbe, hanem ebben az esetben nem arról van szó. Ha valaki ma nem látja a korrupciót, akkor azt nem is szeretném minősíteni, de nem túl bölcs és nem túl hiteles az illető. Sajnálatos ami a vadi új Merciddel történt, de nem tudhatjuk az okát. Kicsi a világ, lehetett egy ,,kedves" ismerősöd, rossz helyen parkoltál, véletlen, vagy pusztán irigység. Na persze egyik sem elfogadható. Az én autómat soha nem karcolták össze. Viszont a dicsekvés, kérkedés, legalább annyira ellenszenves, mint az irigység. Elég lett volna annyi, hogy ,,autómat". Az irigység sokszor csak válasz a dicsekvésre, ami elkerülhető lenne egy kis bölcsességgel. Tapasztalatom szerint a dicsekvés együtt szokott járni az irigységgel.
sasi1115
@rugacs: Kérdezted, hogy én lennék-e a mocskos balliberális hulladék. Nem, én olyan független vagyok csak mint Te, de ha úgy érzed hogy én mégis az vagyok aminek tartasz vagy amire rákérdeztél, akkor ezek szerint magadra vetted a gané szarházi jobboldali titulust. Akinek nem inge, ne vegye magára.
De igazad van, a politikában a gerinc és a becsület ismeretlen fogalom. De a magánéletben, meg a hétköznapokban azért jó ha van. Feltételezem, Te nem vagy politikus, így remélem neked jutott ezekből, de szerintem a mocskos dolgok mindkét oldalon mocskosak, még akkor is ha bizonyos emberek ezt próbálják tisztára mosni.
Ez a véleményem, nem kell rajta rugóznod, továbbá meg sem szólítottalak, de azért az jelzésértékű lehet, ha ennyire felhúztad magad.
Ne idegeskedj, maradj csak olyan független, mint amilyen eddig voltál. De megjegyzem, a függetlennek néha kritizálni is illik, ez pedig neked eddig sosem ment.
Ja és nézd már meg korábban semmit sem írtam, ez az én véleményem amit meg vagy elfogadsz vagy nem. Az én gyomrom beveszi amit írok, mert a trágárságtól ez messze van, aztán hogy téged ez hogy érint, arra magasról teszek.
Bonbon
@Aki Én: Olyan helyen történt, ahol eddig még soha nem jártam, szóval kétlem, hogy véletlen "baleset" volt. Az autó típusát meg csak azért írtam oda, hogy érzékeld az irigység fogalmát, mivel ha egy Suzuki lett volna, az valószínűleg nem szúrt volna szemet senkinek. Korrupció meg persze hogy van, az lesz is, volt is, én itt most az amerikai vádakra céloztam.
F_Viktor
@Mindzsi: Írod:
"...a korrupció (...) a piacgazdaság így működik és ez mindenütt jelen van kicsiben, nagyban..."

Ez így igaz! Viszont az orbáni Magyarországon a legfelsőbb kör által központilag szervezett korrupció folyik 5. éve. O'szt pl. Amerika ezt tette szóvá, ennek kedvezőtlen hatása csapódik le 5,5-6 millió magyar ember életére!

A magyar külügyminisztérium a diktátor végrehajtó szerve lett, a központilag irányított korrupció megvédését képviseli, sz*rja le alapvető feladatát, a magyar nemzet érdekeit.
Bercifiu
@Mindzsi: Csatlakozom, az összes rokonságommal, meg padtársaimmal.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.