A saját kormányának álláspontját tolmácsoló ideiglenes amerikai ügyvivő, André Goodfriend magyarországi felelősségre vonásához Washington biztosan nem járul hozzá, hiába kéri azt a Legfőbb Ügyészség és a magyar külügy – írja a Népszabadság.

Az ügyészség kérte a magyar külügyet, hogy "nagy nyilvánosság előtt, jelentős érdeksérelmet okozva elkövetett rágalmazás" vétségének gyanúja miatt tegye meg azokat az intézkedéseket, amelyek Goodfriend diplomáciai mentességének felfüggesztéséhez szükségesek. Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter kedden levelet küld az Egyesült Államok külügyminisztériumának.

Valki László nemzetközi jogász ezt a hidegháború utáni időszakban példátlanul durva lépésként értékeli, amely a két ország már most sem túl jó viszonyának további romlásához vezet.

Valki egyébként attól tart, hogy Goodfriend „nemkívánatos személlyé” nyilvánítását, azaz kiutasítását készítik elő.

86 hozzászólásarrow_drop_down_circle

silber13
Az egész horda elborult aggyal, lógó nyelvvel és alázattól csorgó nyállal rohan az elmebélileg teljesen megzakkant Kedves Vezető után!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
silber13
Az egész horda elborult aggyal, lógó nyelvvel és alázattól csorgó nyállal rohan az elmebélileg teljesen megzakkant Kedves Vezető után!
Mindzsi
A Betyársereg szlogenje:
"NE BÁNTSD A MAGYART, MERT PÓRUL JÁRSZ"
Mobil123
Nem az amcsik veszítenek ezzel agyatlanok. Kíváncsi leszek majd az amerikai érdekeltségű cégek mit fognak azután lépni ha ezt megteszitek?! Szerintem lehet készülni hogy még több munkanélküli lesz.
Senara
Orbán beleáll: ... már nyakig van ... időhúzás (!) (!) a NAV naponta talál elcsalt milliárdokat , mire megjön a jogsegély , már megvan a válasz rá , mi korrupció ellenesek vagyunk ,tessék , itt és ezt találtuk és intézkedtünk .!!!
m.macskosz
@Mobil123: Obama megbocsájtott a Castro-rendszernek,
lehet, hogy mi fogjuk ezentúl helyettesíteni Kubát.
Kicsit európai, kicsit más, de pótléknak talán jó lesz..
Emlékszem, a volt szocialista országok közül elsőként hozzánk jött az IBM.
Kék rózsa volt a logója a reklámban.
Hol van már az ájbíem, hol van már a régi nimbuszunk..? :(
leszúrt rittberger
@Mindzsi: Hogy jön ez ide? Másrészt azt azért megnézném (nem), hogy egy USA-Magyarország konfliktusban végül ki jár pórul... ;)

De hőzöngjetek csak tovább, lehet szurkolni Orbánnak, hogy teljesen lenullázza az országot.
magyarbakancs
Ez a bolond bagázs annyi kárt tesz az országnak.
Egy kalauznak pszichológiai vizsgálattal és erkölcsi bizonyítvánnyal a kezében helyezkedhet el a vasúthoz dolgozni.
Kérdezném a miniszterelnöknek és a minisztereknek mért nem kötelező a pszichológiai vizsgálat?
Habon Árpád köztörvényesen elítéltként, hogy adhat prominens Fidesz vezetőknek politikai tanácsot?
Lásd Rogán, Orbán, Lázár.
Mindzsi
@leszúrt rittberger: nyugi van, ez a "konfliktus" a kutyát nem érdekli = nem oszt, nem szoroz, Nigériában sem emiatt ölik egymást...:)
Katalina62
@Mindzsi: Ez ostobaság, mert a magyart senki nem bántja most, hacsak nem saját maga! Vissza kéne venni végre a nagy arcból!
Mindzsi
@Katalina62: önbecsülésed legyen, a többi nem számít!
Nem kedvelem, ha szülőföldemről elmarasztalóan nyilatkoznak mindenféle utolsó jött-ment senkik, még akkor sem, ha itt valóban sok hülye él!
papa.49
Szerencsétlen ME. szerencsétlen Magyarország, mert egy ilyen valaki ül a ,,trónon,, az lesz a vége hogy a még itt levő amcsi cégek is ,,racionalizálják,, a magyarországi érdekeltségüket, magyarul elhúznak mint a vadludak, a munkanélküli csak több lesz, de gyarapszik a közmunkások ,,rabszolgák,, tábora is!!!
nezelodo
Vezérünk, legyél olyan tökös, mint a lányod, aki "maga él, maga keres", és ne levelezgess, ha igazad van, hanem tedd helyre a rágógumi zabálókat! Vagy mégis elbizonytalanodtál?
Katalina62
@Mindzsi: A kritikátlan önimádat, nem jelent önbecsülést! Az önbecsülésbe bele tartozik, hogy mind az egyénnek mind a nemzetnek látna kell, kellene hibáit is! A kritika, ha jogos , jöjjön bárhonnan csak hasznos lehet az egyénnek, és a nemzetnek is! Elismerem a kritika fájhat még akkor is ha jogos! Itt most nem a magyart bántják különben sem!
papa.49
Egy valamit nem ártana tisztázni a hazugovics kényszerképzetekkel teli agyában, Ő NEM A MAGYARORSZÁG, Ő CSAK AZ ORSZÁG ELSŐ SZOLGÁJA, EZT NEM ÁRTANA NAPONTA LEGALÁBB 10000 x LEÍRNIA HOGY VÉGRE ELÉRJEN A TUDATÁIG!!!
Hiába használja mindig a királyi többest, ettől még NEM LESZ URALKODÓ!!!
Attól hogy ő, vagy a sleppje nem kívánatos valamelyik országban az még nem azt jelenti hogy az adott országnak nem kívánatos Magyarország...
kopeba
Kussoljanak a hot dog zabálók mert elfoglaljuk az USA-t oszt ők lesznek Magyarország tengerentúli megyéje.
Mindzsi
Egyet jól jegyezzetek meg:
Németország, Izrael, USA, stb. - többek között - azért virágzik, mert olyan erős a nacionalizmus, ami Magyarországon csak a társadalom egy elenyésző részében található meg!
libellle
@Mindzsi: 9:04 HAHAHAHAHA !!! Mert ha nem akkor egy millio fideszes hadat üzen Amerikának. Rátok néz egy paar amerikai katona és tele a gyatya!!! Azt gondolod, hogy MO. körül forog a világ, engedd meg, hogy felnyissam kis értelmedet, egyszerüen nem számitunk a nagy világmindenségben. Egy nagyon-nagyon ici-pici porszem vagyunk csupán!!!
Ellenben neked is szép ünnepeket.
Mobil123
@m.macskosz: Ez igaz de csak azért mert az öreg beteg lett és jött a testvére aki elkezdett nyitni a világ felé (mobil telefonok, internet ...) ha jól emlékszem. na nálunk ezt mintha akarnák lassan betiltani vagy legalábbis egyre olyan szolg.árak lesznek hogy nem tudjuk majd megfizetni és ők elmondhatják majd hogy pedig rezsitcsökkentettek és Mi mégis csak élhetetlenek vagyunk.
libellle
@Mindzsi: 9:04 HAHAHAHAHA !!! Mert ha nem akkor egy millio fideszes hadat üzen Amerikának. Rátok néz egy paar amerikai katona és tele a gyatya!!! Azt gondolod, hogy MO. körül forog a világ, engedd meg, hogy felnyissam kis értelmedet, egyszerüen nem számitunk a nagy világmindenségben. Egy nagyon-nagyon ici-pici porszem vagyunk csupán!!!
Ellenben neked is szép ünnepeket.
Mindzsi
@libellle: viszont kivánok Neked és szeretteidnek áldott Karácsonyt + Mindannyiunknak Szebb Jövőt! :) :) :)
libellle
@Mindzsi: 11:23 Amiket leirsz komolyan és nevetés nélkül irod le? Itt bizonyitottan abszolute nincs fogalmad a Német , Amerikai és többi társadalomról. Ezért talán ajánlatos nem véleményeket leirni ezekröl. Ezek a társadalmak természetesen teljesen más okokból sikeresek. Nincs olyan kormánya, aki a gazdaságot szándékosan tönkre teszi. Ez csupán egy ok, de sorolhatnám tovább. Ellenben aki ezeket az oldalakat látogatja tisztában az ország állapotával.
bundi
@Mindzsi: ööö...esetleg egy példát dobnál arról amikor a betyársereg vagy akár az ország valakit jól megleckéztetett...mert szerintem az egész a monty pithonos fekete lovag keménykedésére hasonlít...
m.macskosz
@Mobil123: Sajnálom a kubaiakat, mert nagy csalódás éri majd őket. :(
Mi, ugye a legvidámabb barakk voltunk, ők meg ezt nem igazán érezhették.
Azt viszont elfelejtik egyesek, hogy Kuba népe és Castro azért ingyen iskoláztatják a gyerekeket, ingyenes az egészségügyi ellátás...valószínűsítem, hogy ott nincsenek habonyárpádok, simliskák, méééészarosok, fácánlézerek, arrogánstónik... ... ...
Mindzsi
@libellle: bevallom mindig jókedvűen írom a baromságaim :)
ha kérhetném: tájékozottságom megitélését inkább bízd olyanokra, akik ebben kompetensek, Te pedig definiáld helyesen a nacionalizmus fogalmát!
Odaírtam: "többek között"!!!
Mobil123
@m.macskosz: Hát azért ott is van felső kör hidd el. Azért Castro família vigyázz a hatalmára és a körülötte lévő slepp.
dr. prédikátor
A cigánybáró és a velejéig korrupt bandája akkora pofonba fog beleszaladni hogy végleg padlót fog!!!Kiváncsian várom hogy az amik mikor fogják teljesen kiborítani a bilit!!!Attól pedid az egész tolvaj banda szaros lesz még jobban!!!
m.macskosz
@Mobil123: A Kádár érában is voltak kivételezettek, de kétlem, hogy egyik rendszerben is akkora különbség lett volna szegény és gazdag között (leegyszerűsítve), mint ma itthon.
Dr. Felipe
A másik cél meg az hogy vicctor a csuti kanász nemkívánatos személy legyen.
Mobil123
@m.macskosz: És talán sehol nincs elmebeteg vezető mint itt.
Souky Sanjay
Egy király mindent megtehet.Ezt is.Ja,pardon,kormányzó.
m.macskosz
@Mobil123: Nem tudom, hogy Te vagy bárki megfigyelte-e, hogy bár az ország miniszterelnökét --finoman szólva --nem kedvelem, de azért nem aggatok rá alpári jelzőket.
Orbán Viktor a szememben egy .. .. .. , de a sleppje undorítóbb!
Nem tudom, nem értek hozzá, --mert engem "rosszul" neveltek a szüleim--,
de mivel teszi szolgává Orbán a csatlósait.
Tényleg ilyen rohadt pénz-és hatalommániás mind?!
Vagy tényleg a róka fogta csuka esete forog fenn,
miközben mi, az istenadta nép olvasgatjuk gazdagodásuk történetét?
Fradigege
A vajdával sok a gond. A cigány virtus felül akar kerekedni. USA eddig nem nagyon foglalkozott a cigány kérdéssel. Ezek után fog. Ez van, ha egy cigány a szövetségese. Hajrá! Jó kis buli lesz ebből.
kecskésmihály
Szerintem a nagyon tisztelt vezetőink olyan útra tévedtek ezzel a mentelmi jog kikéréssel, amely még inkább zavarossá teszi hazánk és az USA közti politikai viszonyt. Az elmérgesedő helyzetet az egész nemzet fogja megsínyleni. Akárhogy kapaszkodnak Orbánék, ebből már jól nem tudnak kijönni. A nem megfelelő jogi út járásával végül magukra fogják dönteni a bili tartalmát, de sajnos a levét mi fogjuk meginni.
Toby
Ez a hozzászólás törlésre került. Többszöri törlés a felhasználó kitiltását vonja maga után.
keresztapa
A szolga lelkűek csak szolgálni képesek, mert képtelenek a fejüket felemelni,hogy előre lássanak. Rettegés félelem az életük mert azt érdemelték ki,
magatartásukkal viselkedésükkel nem tehetnek róla, önálló gondolkozásra képtelenek.
silber13
@Mindzsi: 09_04-re : Nát, ha valaki meghallja Zrinyi szózatát Kodály megkórusításában, azt hiszem, riadtan menekülne, nem hogy a magyarokat bántsa!
Toby
"Nemkívánatos személy" !

- Hányan üvöltötték, hogy " orbán takarodj " és hányan azt, hogy "Goodfriend takarodj " ?
Csak úgy békésen boldog karácsonyosan kérdezem...
Mindzsi
@keresztapa: mintha csak magamat hallanám :)
keresztapa
@Mindzsi: Az az ember aki saját magát annak tartja, mert tudatában áll szellemi nagyságának önbecsülésének, saját akaratának, függetlenségének szabadságának. De a szolga lélek csak személyzet, és nem ember, mert csak szolgálni képes.
Mindzsi
@keresztapa: magam is hasonlóan vélekedem a kérdésről, csak nem akartam ilyen keményen fogalmazni - nehogy megsértsem azok önérzetét akik mernek nem nagyok(!) is lenni...
Mobil123
@m.macskosz: Nézd erre az emberre nem igen tudok más jelzőt mint amit fent írtam. Ha normális lenne akkor a sleppjét sem engedné hogy azt tegyen amit akar. Nem lenne a parlamentbe felszólítva a NAV elnöke hogy tegyen feljelentést mert különben meneszti például és lehetne sorolni sok mindent. Ritkán teszek én is alpári jelzőket politikusokra de ami sok az sok. ha ők hülyének nézhetne bennünket (és akkor még finom voltam!!) akkor nekem sem kell finomkodnom velük szemben. (és ez legyen bármelyik párt képviselője mert számomra a lányom élete a tét és az enyém , szeretteimé, kollégáimé, ismerősöké, a magyar embereké.) Annyira nem érdekel már hogy kinek tetszik a mondandóm vagy a jelző amit teszek némelyik senkiházira hogy na! Ritkán bántok meg embereket de a politikus rohadtul nem érdekel főleg akkor ha úgy gazdagodnak meg életükben nem volt pl. kapa a kezükben. És akár tetszik akár nem a jelen politikai gárdában nem igen van olyan alak aki nem rajtunk (a rendszerváltás óta) szedte volna meg magát. Lehet szövegelni hogy mennyi a fizetésük de mennyi az olyan pénz visszavándorol a zsebükbe?! És addig amíg az ország első számú vezetője ezt hagyja , sőt támogatja addig számomra csak is ez a jelző maradt rá.
rakoczi
Egyszerűen a számomra felfoghatatlan egy ekkora dilettantizmus, amit ezek az ámokfutók politika címén művelnek. Egy ügyvéd bojtár is tudja, hogy egy ügyvivő soha nem a saját véleményét, hanem az általa képviselt államét közli, tehát őt nem is lehet perelni, legfeljebb kifogást emelni ellene. Perelni csak akkor lehet, ha az őt küldő állam elhatárolódik a nyilatkozatától, és ez miatt vissza rendeli, (ez által a diplomáciai mentessége is megszűnik), csak ez után lehet őt bíróság elé citálni... Tényleg a diplomácia alja, amit ez a kókler banda művel, az egész nemzetközi jogot sárba taposva, magukat és a mellettük lévő jogászokat(?) nevetség tárgyává téve!!! NEM AZ ÉN NEVEMBEN JÁRNAK EL !!! NEM AZ ORSZÁG ÉRDEKEIT KÉPVISELIK !!! AKKOR MIK IS ŐK ???...
bretagne
Hamarosan hadat üzennek Amerikának. Hol vannak ilyenkor a jó tanácsadók? Vagy őket is megfélemlítették?
nemzeti_nyugdíjas
Amerika szarik ezek fejére. Mit gondolnak magukról? Azt hiszik, hogy Amerika is úgy ugrál, ahogy ezek fújják? Szereptévedésben vannak a fijjúg:))))
bakegya
Ez a hozzászólás törlésre került. Többszöri törlés a felhasználó kitiltását vonja maga után.
keresztapa
@nemzeti_nyugdíjas: Ha egy nemzet csak szolga lelkekkel van telepítve, akkor igazad van. Viszont azt nem kellene elfelejteni,hogy egyenlő jogokkal, és kötelezettségekkel rendelkező tagnak szerződtünk, nem szolgának, lábtörlőnek, még akkor sem ha a vannak akiknek ez a szolgalélék életelemévé vált. Hát akkor döntse már el minden országban élő személy, hogy ő ehhez az országhoz tartozik, Magyarországot hazájának érzi , vagy mint uzgor szitok szó (hontalan hazátlan) albérlő, csak lakik ebben az országban és szolga.
Öregpubi
Ez a jól szituált jenki Szíriából jött hozzánk. Mennyire lehet egy ilyen aljas, végig nem gondolt dologgal sarokba szorítani? Elképzeli valaki, hogy ez az egész ügy egy lépésről lépésre végiggondolt, minden részletében kidolgozott koncepció mellett halad. Tipikusan amerikai megoldás, még egy kicsit sem tér el a megszokottól. Ezek meg mennek bele folyamatosan és húzzák magukra őket. Szégyenletes. De nem baj. El kellett zavarni minden szolgálattól a régi hozzáértőket és most itt állunk mesztelenül a szélben és azt sem tudják, mert nincs kitől megtudni, hogy egyáltalán hogy gondolkodnak az amerikaiak.
human
Gondolhatjátok mekkora rablás lehet a rendszerben, ha fel merték jelenteni az egyesült államok helyi képviselőjét és még tovább is mennének ennél.
bencemacska
@Öregpubi: ma, 16:32

"és azt sem tudják, mert nincs kitől megtudni, hogy egyáltalán hogy gondolkodnak az amerikaiak."

Hát hogyne tudnák, mikor itt a jól kiemelt, mindenből - saját magának - pénzt csináló, mindenható Andy Vajna.
nemzeti_nyugdíjas
@keresztapa: Én nem tudom mi bajuk van ezzel a Goodfrienddel. Ő nem is mondott neveket a kitiltottakról, Vida Orbán utasítására mégis feljelentette. Ő csak közölte, hogy a korrupció miatt Amerikába nem mehetnek be néhányan. Vida magára vállalta, hogy ő is köztük van. Akkor miért is jelentette fel?
Abban igazad van, hogy , egyenlő jogokkal, és kötelezettségekkel rendelkező tagnak szerződtünk, nem szolgának, lábtörlőnek. De azért a másik ország jogait tiszteletben kell tartanunk. Azt is figyelembe kell vennünk, hogy az egér és elefánt esete is fennáll. Nem kellene ugrálnunk, mert a rövidebbet mi húzzuk.
sekele
"Valki egyébként attól tart, hogy Goodfriend „nemkívánatos személlyé” nyilvánítását, azaz kiutasítását készítik elő."

Szerintem rosszul gondolja, mert az az USA Mo-i nagykövetségének a megszűnésével járna. Vihar a biliben az itthoni analfabétáknak.
leszúrt rittberger
@Mindzsi: Téged lehet, hogy nem érdekel, mert eszed amennyi látszik (érvelni képtelen vagy, ha szorult helyzetben vagy, elbagatelizálod a témát, zsindexezel, sunyin náciskodsz), de egy USA-Magyarország konfliktus másoknak azért elég forró téma...
m.macskosz
@Mobil123: ma, 15:03 Azt hiszem, nagyon félreérthetően fogalmaztam, mert nem Rád céloztam, hanem általánosságban mondtam, hogy Orbán Viktorra semmilyen jelzőt nem akasztok, viszont a sleppjét nem vagyok köteles kímélni. De végül is magamat sem értem, miért is finomkodom a kormányfővel, hiszen a sleppje sem merne ilyen pofátlan lenni, ha ő nem tűrné, sőt bátorítaná! Szóval, bocsánat, ha félreérthető voltam! :)
Mobil123
@m.macskosz: Hát megleptél délután rendesen:-))) Boldog karácsony kívánok Neked és családodnak na és a kutyusnak:-))
Meine Ehre heisst Treue
@magyarbakancs: Így igaz és jogos a felvetés, hiszen az egész országot érintő döntéseket hoznak.
És, hogy a kérdésedre válaszoljak:
Ugyanazért, amiért sikerült véghez vinniük az ország történelmének legnagyobb gazdasági ámokfutását, tehát, mert ők diktálnak, ergó azt csinálnak, amit akarnak.
Kérdés: meddig?
rakoczi
@keresztapa: Na mondjuk jelenleg az ország vezetése nagy ívben "tesz" a polgáraira, nem hagyja őket ugyan az út szélén, hanem a legmélyebb gödörbe rugdossa,és még azt a még létező minimális szikrát is kiöli belőlük, ami ehhez a földrajzi szélességhez egyáltalán köti. A túlélési ösztön azért minden normális embert arra késztet, hogy valahogyan megmentse a családját, és ezért inkább olyan országba menekül, ahol "idegenként" nehéz ugyan beilleszkedni, de legalább nem központilag létrehozott rablóbanda akarja az utolsó fillért is kilopni a zsebéből, természetesen a saját maguk által hozott törvényekkel(?) megtámogatva. Aki ezt nem látja, az vagy haszonélvezője ezen rablásoknak, vagy a saját hátsójából nem tudja kihúzni a fejét !!!
Desischado
A csui more addig feszegeti a pofonosládát, hogy a végén beleszalad néhány sallerba! Egyetértek, szerintem is arról van szó, hogy akkora a korrupció, hogy tűzzel vassal igyekeznek elfedni! Na meg a hülyeségük, hogy a bolha akar valaki lenni!
lajospapa
Az USA csak irigykedik a sikereinkre, a boldog Magyarországra. Nem tudja elviselni, hogy képzett fiataljaink külföldre áramlanak, hogy több százezernek biztosítunk közmunkát, hogy beszámolunk minden korrupcióról ami külföldön történik, hogy nálunk nem érdemes áfát csalni, mert csak 27 százalék, hogy nálunk fejlett orvosi ellátás van társadalombiztosítási alapon páréves várólistával, hogy nincsenek hajléktalanok, ahonnét kitiltottuk őket, hogy jogrendszerűnkbe beépített fékek és ellensúlyok vannak, melyeket egy bizonyos kollégiumi szoba és környezete ad. Irigy, hogy nálunk csak az a gyermek megy éhen az iskolába, akinek ez az életformája direkte, hogy igazságos közteherviselés van annak aki nem tudja elkerülni.
Mindezekért már meg is szálltak volna, ha Magyarország nem volna erős és és büszke kétharmados hatalom.
Juhász István
Megvam még a vitya bicskája? igaz- már beletört a nyele többször, több mindenbe, de folytatja a tördelését...Ha Goodfriend el is menne, VALAKI, vagy valakik képviselni fogják az Államokat, és az USA.-t nem tudjuk " kitiltani " . Gondolom, a civilizált nyugat szilvesztei paródiáiban kiemelt szerepet kapnak a magyar események, ők ugyanis csak röhögnek rajtunk. Mi is magunkon... Csak mi keserédes szájizzel.
nezelodo
Hát a keresztény megbocsátás erénye is hiányzik a naaagy emberekből! Ezért most megtanulják ezek a hülye amik, hogy nem volt szép anno a légterükben két órát keringtetni azt a friss diszdoktorival megrakott svájci bérelt repcsit, amit aztán a légi irányítóik leszállási engedély nélkül kitaszigáltak a hazafelé vezető légi folyosóra.
mate03
@Mindzsi: Inkább nem írok semmit,mert karácsony van! Azért neked is kivánok békés boldog karácsonyt!
Mindzsi
@mate03: felesleges, szavak nélkül is értjük egymást :) :) :)
Viszont kivánok Áldott Karácsonyt Neked és Mindannyiunknak! :)
coyote3
Valaki miért nem dobja bele ezt a kövér elmebeteg disznót a talicskába és tolja el valami pszichiátriára?
Bercifiu
@bencemacska: Az a seggfej semmihez nem ért, azért zavarták haza.
Bercifiu
A sok okostóni a tenger fenekére akar bugyit húzni. Inkább ők húznának Ócsára, s alakítanának ki egy telepet maguknak.
silber13
Figyu te csúti Belisarius! Hamarébb leszel te kint az USA-ban persona non grata, mit itt Goodfriend! Ezt jó, ha tudod!
keresztapa
@nemzeti_nyugdíjas: Goodfrienddel nincs baj csak a kijelentésével, korrupció elhintése, kitiltással való összemosása amire Ildi megszemélyesítette azt, hogy az ország legfőbb adóbehajtó szerve így az ország korrupt. Szuverenitásunkat
akkor gyermeknyelven egyszerűbben lehet megfogalmazni. A homokozóban áll egy gyerek és fennhangon ordítja a homokozón kívülieknek "Enyém a vár, Tiéd a lekvár" mire a homokozón kívüli nagyfiúk összenéznek. Vagy másként
Annyira kipusztították a függetlenség szuverenitás fogalmát a nagyok, hogy minden veszély, és minden esély, ami itt lehetséges egyforma undorral tölti el, az alkuszokat.
nemzeti_nyugdíjas
@keresztapa: Korrupcióbotrány létezik. Ezt már Horváth András is jelezte. Igaz nem a korrupt emberek után nyomoz a hatóság, hanem Horváth Andrást akarták lehetetlenné tenni. Akkor miről is beszélünk? Goodfriend ezekkel kapcsolatosan jogosan jegyezte meg, hogy országunkban akkora a korrupció, hogy már ez miatt Amerikából is tiltottak ki embereket.
keresztapa
@nemzeti_nyugdíjas: Ez az ami a rendszerben a gondot okozza,hogy lehetséges egy majdnem diplomatának, de nem az, szuverén partner országban csak sejtés szintjén gyanúsítani. Nem keverendő össze a kitiltással. Mivel az országban az Amerikai betelepedett cégek mindegyike kivétel nélkül, amerikai korrupcióval működik az országban, ezért állítja Goodfriend a korrupciót oly magabiztosan mert elképzelhetetlen részükről, hogy amerikai cégek korrupt mentesek lennének.
nemzeti_nyugdíjas
@keresztapa: Én abban biztos vagyok, hogy az Amerikai titkos szolgálat van olyan fejlett, hogy bele lásson olyan ügyekbe is amiről nem is sejtünk. Goodfriend ez alapján nyilatkozhatott. Valószínű,hogy ő biztos adatok birtokában is van.
keresztapa
@nemzeti_nyugdíjas: Teljes egészében egyet értek amerikai titkos szolgálat fejlettségével, tanulhatna az EU amerikai lehallgatásokról, hogy hogyan kell lehallgatni a szövetséges országok államfőinek tevékenységét. A nagy testvér figyeli európát, ami ékes bizonyítéka annak, hogy minek nézi az EU-t Amerika.
Az EU teljes függőségi viszonya áll fent, és ezt észre nem is, de lehetne kellene észlelni. Európa országai műveleti területnek van Amerika által nyilvánítva. Hisz védelem szó alatt ezt műveli Amerika, mely védelmet az EU saját maga kérte Amerikától.
KERKA
Ha a Gotfriend diplomáciai mentességét kéri a kormány az egyet jelent azzal, hogy (szószerint) menjen haza.! Ennek a következménye, hogy majd Amerikából válaszként hazaküldik a magyar képviseletet. Ennek szörnyű következményei lehetnek, megszűnik a két ország közötti diplomáciai viszony.
Ezt f@szán összehoztátok Külügyminisztériumban, zselés- tarajos Péterke. Itt ülünk a két nagyhatalom között a tehénlepényen amiben alul tányér akna van. Sz@r helyzetbe hoztátok az országot. Szijjártókám, le kéne mondanod, még nem gondoltál rá???,,,,,
kukac50
Persze,hogy ellenség az aki a korrupciót ellenzi!
Orbán a korrupciót leplezni segít, nem az igazságszolgáltatást.
Ebből az következtethető le,hogy az egész kormány benne van a korrupcióban.
Gyuri Géderről
Csak azt nem értem, hogy ez az okostojás, hogy - hogy nem jött rá ezidáig, Ő már alapból nem kívánatos személy Amerikába.
Ezt kitalálni, igazán nem kell nagy ész.
mariaberta
Nekem sokkal inkább kedvemre való volna ezt olvasni: Orbán nem kívánatos személy itthon.
nusika
@Gyuri Géderről: Nem véletlenül hívják a mi kis minipinocsetünket második "napkirály"-nak.

Keleten nem nyugszik, nyugaton meg nem kell !
keresztapa
@nusika: Aki saját gyűlölködését, amit nem tud maga sem megfogalmazni, vetíti ki más személyre, hogy mások is gyűlölködők legyenek. Ez a tevékenység saját személyét értékteleníti le, mivel a gyűlölettel szemben nincs befolyásolhatósága.
Szűk látóköre akadályozza a jelenségek elhelyezkedését, annak megértését tudatos elvhűsége miatt . Ez viszont már nem születési hiányosság, inkább valami más, ami nagyon fájdalmas.
Linna
Gyerekek, én nem értem. Ha a nagykövetség elvileg nem magyar, hanem amerikai terület, és Goodfriend lényegében ott tartózkodik, akkor hogy lehet kiutasítani? Világosítson már fel valaki legyen szíves, aki ért hozzá!
Csizmás Kond
@Linna: Mint íros ezek csak elvi kérdések...ha szorul a kapcsa iszkirilnek mint a patkányok a híres saját erületjükről...
coni
Goodfriend csak az érintettekkel közölte a kitiltás tényét (és a magyar külüggyel). Ha az érintettek nyilvánosságra hozták az magánügy. A századvéges Napi Gazdaságnál kellene érdeklődni hogyan jutott a közzétett információhoz.
Linna
Na de őt csak az amerikai kormány hívhatja vissza!
tivoli
Valójában én egy végtelenül türelmes ember vagyok, de ezt a havert rég pofán vágtam volna már. Szórakozzon azzal, ami vele egyidős.
petrol
@silber13: De azért már úggy egy millióvak kevesebben! Orbán a saját pártjának lett a veszte! Az enyészet ,úgy tűnik már megállíthatatlan.
petrol
@nemzeti_nyugdíjas: Pedig a Viktor mennyi energiát és tömérdek KÖZPÉZT fektet abba,hogy mindezt eltussolja,elbagatellizálja,széthazudja!
petrol
@tivoli: Melyik "havert"? Gottfriendet vagy Orbánt?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.