Különösen méltánytalannak tartja a Vám- és Pénzügyi Dolgozók Szakszervezete, hogy a korábbi ígéretek ellenére a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) dolgozói kimaradnak a közszolgálati életpálya-modellből, a szakszervezet ezért Orbán Viktor miniszterelnökhöz fordult – közölte Holecz Gábor, a szakszervezet elnöke az MTI-vel vasárnap.

A szakszervezeti vezető emlékeztetett rá: a vonatkozó kormányhatározat egyértelműen és kötelezően rendelkezik arról, hogy a közszolgálati életpályamodellt a hivatásos jogviszonyban állókra meg kell alkotni.

Erről szóltak az eddigi egyeztetések is – szögezte le Holecz Gábor, hozzátéve: Lázár János, a Miniszterelnökséget vezető miniszter is megerősítette, hogy az életpálya-modell vonatkozni fog a NAV-dolgozókra is. Emellett Bakondi György, a közszolgálati életpálya kidolgozásának koordinációjáért felelős miniszteri biztos is így nyilatkozott az Országos Közszolgálati Érdekegyeztető Tanács plenáris ülésén, ahogyan ezt az emlékeztető is tartalmazza.

Holecz Gábor, az MTI-nek elmondta: ugyanakkor a hvg.hu a héten arról írt, az új szolgálati törvény nem vonatkozik majd a NAV hivatásosaira, amit Bakondi György miniszteri biztos is megerősített a portál kérdésére.

A szakszervezet elnöke hangsúlyozta: különösen méltánytalannak tartják, hogy egy hetilapból kell értesülniük arról, hogy a korábbi ígéretek ellenére kimaradnak a NAV dolgozói az életpálya modellből. A helyzet rendezése érdekében Orbán Viktor miniszterelnökhöz fordultak, a szakszervezet elnöksége pedig válságülést tart, egyben megkezdték a demonstráció előkészítését.

"A pénzügyőrök, de az egész NAV személyi állománya rendkívül elkeseredett, úgy érzik, a kormány megalázta, becsapta őket" – mondta Holecz Gábor.

Hozzátette, véleménye szerint különösen veszélyes a helyzet abban a pillanatban, amikor a NAV több ezer dolgozója bevetésre készen áll az új elektronikus közúti áruforgalom ellenőrző Rendszer (ekáer) bevezetése előtt, ami rendkívüli fizikai és szellemi megterhelést jelent a személyi állomány számára.

"Elfogadhatatlan, hogy a NAV dolgozói kikerüljenek az életpálya-modellből és azért fogunk küzdeni, hogy a kormány határozatát végrehajtsák az azzal megbízottak" – jelentette ki Holecz Gábor.

75 hozzászólásarrow_drop_down_circle

karma1
Na mi van, a hohert akasztjak? Sz@r ugy, mikor a rablot is kiraboljak... Ez van, amikor egyre tobb embernek kell rajonnie arra, hogy bizony, hulyenek van nezve, es ha eddig azt
hitte, hogy o burokban szuletett, kivetelezett, hat akkor most itt az ideje szembesulni a tenyekkel: Orbanisztanban minden a vezirtol fugg, azt csinal, amit akar, ha mar a 2/3-ot is megcsinalta maganak, nem? Nemsokara egesz egyedi dolgot fog kitalalni: a prezidencialis kiralysagot, mert ot vonzza az amerikai elnoki rendszer, no meg a "vintage" kiralysag is...Meglatjuk...
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
73
Most az egyszer örüljetek neki,hogy át ba...ot benneteket.A rendőröknek meg a tűzoltóknak már elkészült ez a rémség.És ha tényleg bevezetik,akkor sokan fognak leszerelni.
papa.49
Megmondta a hazugovics más dolog a választást nyerni, megint más dolog kormányozni... Főleg ha a ki nem mondott cél, a brancs zsebeinek totál feltöltése...
Ide sajnos most nem férnek be a nav. dolgozók...
oncogito
Elégetetlen népség! Nem elég nekik, hogy vezetői luxusban élnek?
Mi kell még?
Majd kapnak ostort, mert ugye nem kötelező ott dolgozni!
A kormány megvan nélkülük is, sőt. Legalább törvényt hoznak arra, hogy személy szerint kiknek mennyit kell adózni. Természetesen figyelembe véve a "megbízhatóságot".
Minek ide NAV? Csak kolonc...
Clavigo
Kedves NAV-dolgozók...így jártatok. Azért bizakodjatok,,Vida mama biztos nem lesz átqrva... Ő "életpálya-modell " nélkül is jól boldogul.,,helyettetek is. oszt jó napot.
karma1
Na mi van, a hohert akasztjak? Sz@r ugy, mikor a rablot is kiraboljak... Ez van, amikor egyre tobb embernek kell rajonnie arra, hogy bizony, hulyenek van nezve, es ha eddig azt
hitte, hogy o burokban szuletett, kivetelezett, hat akkor most itt az ideje szembesulni a tenyekkel: Orbanisztanban minden a vezirtol fugg, azt csinal, amit akar, ha mar a 2/3-ot is megcsinalta maganak, nem? Nemsokara egesz egyedi dolgot fog kitalalni: a prezidencialis kiralysagot, mert ot vonzza az amerikai elnoki rendszer, no meg a "vintage" kiralysag is...Meglatjuk...
lópicigáspár
Akkor lesz itt jólét, bőség, ha megszűnik a Pénzügyőrség! Mint látjuk, gyakorlatilag megszüntették és furcsa mód, megszűntek a nagy pénzügyi felderítések is, hisz alájuk hajtották a testületet a Vida által fémjelzett APEH-nak. Innentől kezdve pedig nem kérdés, hogy tilos a nagyhalakra horgászni! Gabikám, azt nem vetted észre, hogy eddigi ténykedéseddel több kárt csináltál az állománynak, mint hasznot?
volvós
Esetleg tüzetesen megvizsgálnák a Viktor idei vagyonnyilatkozatát
" Horváth András " módján, biztos lenne adu a kezükbe...
Mint az Ökotárs alapitványnál 25 rendör segitségével...
De így ??? A csúti csak kiröhögi Öket !!!
kakaósbögre
a mór megtette a kötelességét,a mór mehet...ha idézhetek egy klasszikust.
bundi
Lényegében auswitzban és birkenauban is emberek dolgoztak...és képességükhöz mérten a legjobb minőségben végezték amit a führer elvárt tőlük...később az ellenzék méltánytalanul meghurcolta őket...
Istenem a navosokat is meg lehet érteni... nem ezt várták miután oly sok ember életét gallyravágták...
keresztapa
Az ország népe meg azon akadt ki, hogy maffiahálózatként dolgoznak, tudatosan a szakszervezet vezetésével. Az egész országot becsapva elhitetve, hogy becsületesek! Azt kapták részben csak, amit kiérdemeltek! Ne tisztelegjenek az áldozati bárány szerepében.
kakaósbögre
egyébként most azért elmorzsoltam egy könnyet a szemem sarkában...
Clavigo
Még hogy életpálya modell... Van akiknek ez sikerült.,,Szálloda,egy frankó kis tó pár hektáron,,,"gazdasági területek,amin másnapra hirtelen kinőtt egy tip-top kis villa..,,családi segitségek-kölcsönök,,gumi falú házacskák,,,stadionok,,,,és hát ugye a "zöld dosszié "". Itt van az életpálya-modellre szánt pénzetek,,ugyan úgy,,mint a többi átbaccott társadalmi rétegnek is... ...oszt jó napot,ahogy kegyes Urunk mondta volt.
Clavigo
@kakaósbögre: Én is félre vonulok egy kicsit,,,,zokogni.
Senara
Életpálya-modell , orvosoknak , tanároknak , fegyvereserők tagjainak ,köz---szolgáknak ,adóhatóságnak . Mindenkinek aki állami fizetést kap ... Szóval mindenkit átvertek .Fizetés emelést , párforint híján levonják adóban .
keresztapa
A NAV dolgozói miért is nem álltak ki szakszervezetükkel együtt, egy emberként Horvát András mellet. Kiállásukkal bizonyíthatták volna becsületességüket, de nem tették, ami nem tette köz hihetővé becsületes munkavégzésüket, emberi becsületességüket, kivétel csak Horvát András, utána hosszú szünetjel.
A Tündik bündije
Vida bébi elvitte a hasznot, verjétek le rajta...
coni
Holecz pontosan tudja, hogy amíg nem fognak össze azokkal a társadalmi rétegekkel akiknek legalább ennyi érdeksérelmük van, az esélytelen nyugalmával tiltakozhatnak.
Clavigo
@A Tündik bündije: Ez jóóó.."Vida bébi "..:) :) :) a kellemes,,b@sszusba hajló baritonjával :) :) :) :) ""Tolmácsot kérek "" :) :) :) :)
levarosbukta
Cseppet sem sajnálom őket, lelkiismeret furdalás nélkül húzzák csőbe két-háromszáz forintos tételek miatt a kisembereket, a milliárdos áfacsalókat meg a milliós tartozásokat felhalmozókat éveken keresztül békén hagyják. Szemét egy banda!
zolobacsi111
Ha most vertek at oket eloszor, akkor volt 4gyel tobb jo evuk, mint barki masnak...
tivoli
@keresztapa: ma, 11:19
Hiszed-e, hogy a NAV dolgozók mind azt csinálnak amit akarnak?
Ha a vezérkar megadja az irányelvet, a segédmunkásoknak azt kell tenniük, amit elvárnak tőlük. S teszik azt úgy, hogy fogalmuk sincs, hogy az törvényt sért-e, vagy se. A felelősség nem az övék.
Clavigo
@tivoli: "Fogalmuk sincs,hogy törvényt sért e..." Nincs igazad. Ugyanis pont ők alkalmazzák és tartatják be velünk az adótörvényeket-előírásokat,,stb.Úgy hogy tudniuk kell,hogy mikor hajtatnak velük végre törvénytelen dolgokat.Ellenkező esetben ,miért ülnek ott ??
tivoli
@Clavigo: ma, 12:22
Gondolkodj vazze! Mindenkinek van főnöke, s ha nem lojális az elvárásokkal, nem felel meg a munkaköri leírásának, akkor mehet kapálni!
Ismétlem, a felelősség nem a beosztott dolgozóké!!!
Clavigo
@tivoli: Aha...Értem.Tehát a felelősség az adózóé...:) :) Mert mire gondolhatnék akkor,,mikor törvénytelenül rászállnak valakire,,vagy a törvényeket mellőzve nem néznek rá a delikvensre.,,vazzzze.,,ugyebár.
naaki
Nagy cucc. Pont őket ne szopatná meg Viktor? Pedig mindent megtettek, hogy Viktor kedve és elvárása szerint basztassák az apró halakat. Orbán nem szavatartó ember(?), és mindig van olyan réteg, aki beszopja az ígéreteit. Hihetetlenül bárgyú ez a nemzet.
simmering73
Becsapta őket? Visszautasítom! Egy ember, aki sosemhazudott, nem tesz ilyet.
karma1
@A Tündik bündije: Az Isten aldjon meg, Te Draga! Hat vegre elokerultel egy picit? Juj de jo! Gyere mar egy kicsit tobbszor errefele, tudod, az internet az mindenfele foghato, >...:o))))Szoval, UDV!!!
Clavigo
@tivoli: :) :) Ne keverj össze senkivel se..:) Csókoltatom a kedves Mamát. :)
Mobil123
Ha meg lesz az életpálya modell kedves NAV dolgozók akkor nem kell év végén sok-sok milla prémiumot kapnotok mert pl nyugdíjast jövedelmét ellenőriztétek? A sok milliós adósok listája meg csak növekszik.
Knapp75
A NAV dolgozói is szimpla állami alkalmazottak, nem hiszem, hogy többségükben rosszindulatúak vagy korruptak lennének, nekik az adó hatékony behajtása a dolguk.
A behajtott adó meg alapesetben közös (oké, a gyakorlatban nem feltétlenül, hehe), így felelős állampolgárként még szurkolok is nekik, magánemberként viszont inkább ellenük... :)

Ugyanakkor minél több állami alkalmazásban álló embernek rajzolnak meg "fent" egy csodás életpálya modellt, azt annál nehezebb lesz a valódi adófizetőknek kigazdálkodniuk.
keresztapa
@tivoli: 12:11-re Le kell választani a NAV - ot arról a maffiahálózatról, amely az ügyeskedők, spekulánsok, adócsalók érdekeit védik, a közzel szemben. Alakuljon ki a közben az az érzés, hogy az adózás elől kibúvás lehetetlenné válik. Akkor lesz feltételezhető, hogy a NAV dolgozói munkaköri leírásban foglaltak szerint, végzik munkájukat, az oligarcháinkkal szemben is, a gyanú árnyéka sem vetődik korrupciós múltukra. A szakszervezetük ne az oligarchiák
hát tere legyen, mentesüljön tőlük való függéstől, és a dolgozók érdekének szolgálatában kell, hogy álljon. Ezek megvalósulása után szóba jöhet a közszolgálati életpálya modell kérése, de nem követelése! Addig állítsák magukat takarék pályára.
pálya model
tivoli
@keresztapa: ma, 14:13
Nem értelek. A NAV nem egyéni adóbehajtó vállalkozók szakszervezete. Az alkalmazottaknak azt kell csinálniuk, amivel megbízták őket. Ha némelyik függetleníti magát és a saját szakállára dolgozik, az felveti a függelemsértés gyanúját.

Hol az a híres tisztánlátásod?
okoska68
Ez a hozzászólás törlésre került. Többszöri törlés a felhasználó kitiltását vonja maga után.
Captain Blood
Holecz Gábor eddig hol élt? Eddig nem is tünt fel neki, hogy mennyi embert átbaxtak, csak amikor ő került sorra?
Eszembe jut anno amikor a Horváth Ede-féle gyárösszevonások és ezzel együtt a kirúgások is mentek, egy nyalonc magasan dicsőítette azt. Munkatársai közölték vele: Haver te is a listán vagy! A válasza: Akkor ez túlkapás! :)
Gyuri Géderről
Idézet: "A pénzügyőrök, de az egész NAV személyi állománya rendkívül elkeseredett, úgy érzik, a kormány megalázta, becsapta őket" – mondta Holecz Gábor.
Ez az "öntudatos" érdekvédő, egy évvel ezelőtt, vagy azóta, miért nem emelet fel a szavát Horváth András mellett? Pedig Horváth Andrást igen csak megalázták minden az állam által működtetett szervnél, hatóságnál.
Feraj49
@Fradigege: 12.08-ra.Erre több pontot is adtam volna,ha lehetne.
Miért is nem együtt tüntettek a NAV-osok a rendvédelmisekkel,a tűzóltokkal. Talán össze kellett volna más szakszervezetekkel fogni és együtt fellépni . A háttérben meg "vigyorogtak" mert megkapták a 13-14 havi illetményüket. A legkisebb beosztású NAV-os 230 000 Ft-t kapott.Azon nem háborog a "tisztelt" szakszervezetis,hogy miért is nem utalják vissza a túlfizetett adókat a polgároknak.2014-ben is több milliárddal több adót szedtek be mint várható volt.Egy kis adminisztrációs hibáért milliós bírságok a NAV részéről.
Nem tudlak sajnálni benneteket.
keresztapa
A tisztánlátás érdekében azt tudni kell, hogy ami az ország oligarchiák érdekeivel szembe megy, azt hatástalanítani kell. E hatástalanítás kényszerítette ki az APEH Összeolvadást, 2011 január 1- töl létrejövő egységes szervezetben , a Nemzeti Adó és Vámhivatal. Azt tudomásul kell venni,hogy a NAV közutálat tárgya. Mivel a kicsiket ellenőrizve bűntett, az oligarchia nagyjait kíméli nem veti úgy ellenőrzés alá, át siklik felettük útól érhetetlenségbe menekítve azokat. Az összeolvadás azt a célt szolgálta, hogy egy szervezetben működnek (" maffia") egy személy irányításával, felelősség hárítással amit az összeolvadás tesz lehetővé. Magyarázgatni lehet de a mai valós helyzetet nem tudomásul venni merészség.
Strassnoff Ignác
Orbán ígéretei...
"Hány éves vagy királyfi? És még hiszel a mesékben?"
human
Van egy javaslatom a NAV dolgozóinak, ami egy idézet egy klasszikustól:
"Ha én egyszer kinyitom a számat! Ha én egyszer elkezdek beszélni!"
És garantáltan megsegíti őket Orbán. Hisz a túlbuzgó RTL-el is milyen engedékeny lett hirtelen. Orbán csak az erőből ért.
Strassnoff Ignác
@human: Vagy úgy járnak, mint Laborc.
Vagy épp az elgázolt polgármesterjelölt. Persze utóbbinak lehet, hogy csak pechje volt, mert itt még nem tart a rendszer, (Remélem.) de jó tempóban erre haladunk.
1magyar
@human: Te csak ne javasolj nekik semmit, ők az ország behajtói.Most egy kicsit kevesebbet kapnak - ennyi.
radios45
@human: Így igaz, de sajnos az erő még mindig vele van.
Fradigege
blablablablabla...nem kötelező ott dolgozni...blablabla...mélyen együtt érzek...blablabla...teccik érteni?!...blablabla...forradalom?...blablabla...
human
@1magyar:Pedig nincs is annál szebb mikor az államhatalom behajtószerve ura ellen fordul.
Linna
Észhez térhetnének már! Ők EGYÜTT akár győzhetnének is! És nem kell megijedni a fenyegetésektől! De egy maffia ellen MAFFIAELLENES módszerekkel lehet csak harcolni!
Mert nálunk másképp nem fognak bizonyítani, és ezt nálam okosabb emberek már megmondták. Nem kellene a tanácsot elengedni a fülünk mellett.
Attól tartok, ezért nem bírtak az amerikaiak sem velük, mert - nem győzöm hangsúlyozni - ez egy igazi MAFFIA! Keresztapát sürgősen el kell távolítani! A zűrzavarban talán kialakulna valami...
human
Le merném fogadni, hogy a most életpályamodellért könyörgő navosok közt nincsenek ott a portások, takarítók, karbantartók. Őket a közszférában mindig kihagyják a bérfejlesztésből.
KERKA
Rájöttek a Navosok, hogy eddig kígyót melengettek a keblükön? Hát így jártak. Fölmelegedett a kígyó és beléjük mart. Képesek voltak aláírást gyűjteni Vida Ildikóért, hogy megmentsék, tessék, itt a köszönet érte,osszák el egymás között:))
kkalman
O.vi becsapta a navosokat, amitől ők kiakadtak. Így már értem, miért tették ki a megyeszékhelyen a NAV bejáratához a kiakadásjelzőt.
vonotok
Látod Gábor igaz a mondás " fejétől büdös a hal ". Mért előszór a főnöknődhöz fordul panasszal? Mert Te is tudod, hogy neki is Viktor parancsol
bakurasz
Hát a fene verné magát ezért! Én ugyan nem kérnék semmiféle életpálya-modellből, amihez köze van a csuti Csüngőhasú Focihuszárnak! Szerintem ez is csak kivételezés a NAV-val!
Manhattan
Rogán pasaparki lakása, Szíjjártó 167 milliós háza, Lázár fiának budai luxuslakása, Mészáros Lőrinc becsületes, kétkezi munkával (!) megszerzett milliárdjai, az Orbán klán vagyona - kikötőstül, tandíjastól, szőlőbirtokostól... Ezekről tud a NAV?
coyote3
Becumiztátok, mert hittetek a nemzeti hazugnak :)
Pestilence
Majd ha lesz egy kis időm, akkor sajnálom őket egy kicsit.
mate03
@KERKA: Miért? szerinted eddig nem tudták?
bundi
@tivoli: olvasd el a tegnap 11,16-ost...tudom mindenkinek van főnöke...de ...
ha azt mondja ugorj a kútba...vagy tedd tönkre valaki életét...te megtennéd? csak azért mert lojális vagy?
tivoli
@bundi: Elolvastam és nagyon is igazad van. Ha valamit csinálni KELLETT, akkor azt ott és akkor kellett, amikor kérték, mérlegelés nélkül, mert lehet, hogy élet-halál volt a tét. Azt úgysem lehetett tudni, hogy az utókornak mi lesz a véleménye, meg nem is érdekelt senkit.
@bundi: ma, 10:46
Ha ott akarsz dolgozni, kénytelen vagy azt tenni ami az elvárás, vagy nem is vállalod, inkább mész kapálni, parlagfüvet írtani. Ám sok ember van, aki élvezi, hogyha a másikkal minél jobban kitolhat. Na ezeknek pont testhez álló a feladat.
brutus
Berencek azok, akik ezt a hatalmat kiszolgaljak !!! Tessek inkabb körülnezni a "szabad munkaeröpiacon" ! Ja, az meg mar nem annyira "kellemes" dolog...
eszegfu
Ennyire nem gondolok butának egyetlen NAV-os dolgozót sem... nem látták a pedagógusok, rendőrök, tüzoltók életpálya modelljét és a fizetésemelését?! Most nem kellene meglepődni.
m.macskosz
@A Tündik bündije: február 1., 11:34 :D
Na, ezért kár volt aláírást gyűjtenie a sok birkának Vida védelmében...:)
kukac50
Fizetés kiegészítést kapnak azoktól a nagyvállalkozóktól akiknek elsimítják az ügyeit,hogy ne keljen adót fizetni.
nezelodo
"eszegfu
Ennyire nem gondolok butának egyetlen NAV-os dolgozót sem... nem látták a pedagógusok, rendőrök, tüzoltók életpálya modelljét és a fizetésemelését?! Most nem kellene meglepődni."

Látom, érted a csíziót. Orbán a csahosaival bejelenti, kikkel tett jót, életpálya modell formájában, a népszaporulat növelésért adókedvezmény ígérve a kismamáknak, a kisembernek a rezsicsökkentéssel, aztán egyenként átveri őket, de reklamálni nem mernek, különösen a közalkalmazottak. Az átvert kismamák meg majd az adóbevalláskor tudják meg, hogy lukra futottak a gyes alatti "adómentes munkával". Akiket meg nem érint az ígéret cunami, utálja a többit, akit megajándékozott a nemzet igazmondója.
keresztapa
@m.macskosz: Az aláíró személyek a bűn pártolását, a korrupciót védték kiállásukkal mentesítették a bűntől Ildikó keresztanyát ezáltal ők is bűnözőkké váltak.
Nil
hogy a fenébe tudtunk eddig dolgozni életpálya modell nélkül?
aremy
@eszegfu: de az is lehet hogy stratégiai megállapodást kötnek a mis-más dolgozókkal
szóval a korruptakkal.
eszegfu
@Nil: Ja, ja! De tudod: ahol nincs jogbiztonság, kiszámithatóság, ott lehet hinni az életpálya modellnek?!
eszegfu
@nezelodo: @aremy: Akár hihető is lehetne ez a frankó életmodell pálya bizonyos szervezeteknél, csakhogy ez szerintem csak a középvezetőktől felfele valósul meg. A ténylegesen munkát végző "hangyácskák"-at csak belekényszeritik, belerángatják a hülyébbnél hülyébb dolgokba. Nem tudom ezeknek a szervezeteknek a felépitését, de azt merem mondani: a kisemberek soha nem döntenek el semmit önállóan, mindig követik az utasitásokat és nem ők azok, akiket korrumpálni lehet. Rájuk is vonatkozik, hogy féltik az állásukat, a megélhetésüket. Tehát ezekre az intézményekre is -- mint ahogy tisztelt kormányunkra is -- azt tudom mondani: fejétől büzlik a hal!
keresztapa
@eszegfu: Ezzel azt akarod kifejezni, hogy bűzlenek a korrumpáltak az országban, mert mindenki korrumpált. Ez akár igaz is lehet, sőt ez maga az igazság, csak még nem mindenki ismerte be.
eszegfu
@keresztapa: Nem egészen ugy értem, ahogy Te. Szerintem a kisembereket nem korrumpálják, ők csak a végrehajtók: csinálják, amit mondanak. Nem döntéshozók, igy őket minek is korrumpálni, semmit sem tudnak intézni az ügy érdekében. Max. "cinkosoknak" nevezhetném, mert ha véletlenül rájönnek valami suss-kussra, bizonyitani nem tudják, igy nem is szólnak. Pl. azt sem hiszem el, hogy önként kezdtek aláirást gyüjteni a dolgozók Vida Ildikó mellett.
Nil
@eszegfu: semmi értelme de jóllehet vele keresni- ha kirúgnak átszervezés miatt akkor hova lesz a modell?
eszegfu
@Nil: Hát akkor ez a modell is megy a "lecsóba", ha jól gondolom...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.