Az Állami Számvevőszék ellenőrizte az egyes egyensúlyjavító intézkedéseket és azok hatását a költségvetés végrehajtására és megállapította, hogy a 2007 és 2013 között hozott intézkedések növekvő mértékben járultak hozzá a költségvetési egyensúly javításához. Hoppá, és mi lesz az elmúltnyolcévvel?

Az ÁSZ közleményben számolt be a vizsgálatról. Megállapításuk szerint a költségvetési gazdálkodás feltételeit kiszámíthatóbbá tette, hogy az időszak elejét jellemző utólagos zárolások helyett 2012-2013-ra lényegesen megnőtt az előzetes tartalékképzés szerepe a hiánycél tartásában. Az ellenőrzés ugyanakkor hiányosságokat állapított meg az intézkedések előzetes hatásvizsgálatával kapcsolatban. Az ÁSZ szerint az ellenőrzött időszak minden évében születtek egyensúlyjavító intézkedések, amelyek által a központi költségvetés bevételeinek növelése, kiadásainak mérséklése valósult meg, illetve egy részük tartalékok képzését célozta.

A központi költségvetés bevételeit érintő intézkedések közül a különadók és járadékok teljesített bevétele a központi költségvetés bevételi főösszegét az ellenőrzött időszak átlagában 3,5 százalékkal növelte, a költségvetés pénzforgalmi hiányát 29,8 százalékkal csökkentette az ÁSZ szerint. Az ellenőrzött időszakban az év végi maradványtartás és a zárolás átlagosan 39,4 százalékkal csökkentette a központi költségvetés hiányát.

A 2007-ben, 2009-ben és 2011-ben is elrendelt maradványtartási kötelezettség miatt a maradványok összege a központi költségvetés kiadási főösszegéhez viszonyítva növekvő tendenciát mutatott a közlemény szerint.

A tartalékok képzése az ellenőrzött időszak második felében kapott nagyobb hangsúlyt. A stabilizációs célú tartalékok év végi egyenlege a 2009–2010. és a 2012–2013. években a központi költségvetés kiadásaira, valamint költségvetési hiányra és adósságra is kedvező hatást gyakorolt. A stabilizációs célú tartalékok céljáról, mértékéről az adott évi költségvetési törvények rendelkeztek. A tartalékok összegét megalapozó háttérszámítások nem készültek – írja az ÁSZ.

58 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Yoda69
Varom a fideszesek (veroce, stb) bocsanat kereset.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Dr plágium
Akkor most majd az ÁSZ is mocskos komcsi lesz?

"A központi költségvetés bevételeit érintő intézkedések közül a különadók és járadékok teljesített bevétele a központi költségvetés bevételi főösszegét az ellenőrzött időszak átlagában 3,5 százalékkal növelte, a költségvetés pénzforgalmi hiányát 29,8 százalékkal csökkentette az ÁSZ szerint. Az ellenőrzött időszakban az év végi maradványtartás és a zárolás átlagosan 39,4 százalékkal csökkentette a központi költségvetés hiányát."
Yoda69
Varom a fideszesek (veroce, stb) bocsanat kereset.
m.macskosz
@Yoda69: Influenzás vagy és lázas, hogy félrebeszélsz? :)
dr. prédikátor
Na kérem szépen!!! Fütyi-sz farkok és faroknék!!! Lehet emultnyócévezni!!!Vagy a ÁSZ is libsibolsikomcsi???
papa.49
A ,,nyalogányok,, kezdik a helyezkedést a másik oldalra...
pbalage
ezt eddig is sejtettük, de most van róla papír is.
Aki ezt a papírt kiállította és lepecsételte még él?
volvós
@dr. prédikátor: 12:04

Ezek soha nem fogják elismerni, hogy " bünösök " !! :-((
karma1
@Yoda69: Akkor orokeletu leszel, vagy legalabbis foldigero-szakallu...:o)))
El tudod Te kepzelni, hogy veroce21 most elojon, es azt mondja, az "emuttharomevben" rosszul mondtam fel a partom pamfletjet?

Nyugi, meg 2-3 nap, es jon az, hogy "deviszontaFIDESS" milyen jo is volt, es ugyebar 2010-tol-13-ig mar ugyis mi voltunk a placcon az egyeduli kurvak...
karma1
Jo, ha nem Gyurcsany, akkor Bajnai... Ha o sem, akkor kisnyul...
Yoda69
@karma1: @m.macskosz: Termeszetesen tudom hogy nem varhatunk el ilyesmit gumigerincu fideszesektol. veroce szandokan stb. nem fognak itt bocsanatot kerni mert hamisan hirdettek a fideszes iget. Csak pavatancolnak egyet, mint taho mesteruk.
bakurasz
@karma1: Szerintem is előállnak a fitymasznyaloncok valami magyarázattal. Ezek azt is megmagyarázzák, hogy a döglött ló alszik, azért van csukva a szeme!
nyanya001
Gyurcsány és Bajnai nélkül, akik maguk a patás ördögök, a Fidesz-handabanda semmit se érne. Ki hinné el, hogy az ország pénzügyileg stabil, csökken az államadósság, csökken a munkanélküliség , a fizetések és a nyugdíjak tartják az értéküket?
eszegfu
Az ÁSZ embereit is elérte az influenza virus valamilyen teljesen furcsa változata?!
De az is lehet, hogy már remeg a gyomruk, rájuk jön a "szapora" f...s?! Hát ez gyönyörü!!!
lampa laz
Tehát akkor nem fenyegette kis országunkat mégsem az államcsőd? Devizahitelesek lehet perelni kósa-rogán duót, akiknek a hülyesége miatt elszállt az árfolyam. Ennek a két agyalágyultnak köszönhető minden rossz ami ezeket az embereket érte.
F_Viktor
Nem véletlen volt Orbán kevés hazugságot nem tartalmazó mondata, mikor 2010 május végén Brüsszelben méltatta Bajnai válságkezelő intézkedéseit.
eszegfu
@karma1: Valószinüleg már "képben" voltak egy kicsit az ÁSZ jelentésével, mert 1-2 nappal ezelőtt már Bajnait kezdte ki az a nagyon szimpatikus, volt pedagógus(!) szóvivő (Dunai Mónika) a vagyonnyilatkozata miatt.
Hellcat
Hát eldobom az agyam :D:D Mi lesz a következő hír? Az ÁSZ libsibolsi? Vagy extraprofitot menekít külföldre? :D És a sok agymosott idióta barom meg kajálta ezt a szöveget éveken keresztül. Az utcára nem mernék kimennék, ha olyan hülye lennék mint egy fideszes :D
Csizmás Kond
" minden évében születtek egyensúlyjavító intézkedések"
...ezek szerint mégsem elég...
eszegfu
@Hellcat: Pedig most javasolnám a CÖF-nek egy bazi nagy tüntetést a kormány mellett! Az ÁSZ jelentés tudatában most égjenek!
Dr. Felipe
Ilyet kijelenteni? Mikor Görögország előtt jártunk, nyakig voltunk a csődben és csak szíjj-ártó és kupak lali elvtársaknak köszönhetjük hogy megúsztuk, na meg a fényességes vicctor vezírnek.
Azonnal bekeríteni az ÁSZ t és felszámolni őket mert külföldi ügynökökkel állunk szemben.
eszegfu
@Dr. Felipe: Igazad lehet! Szerintem az ÁSZ-t is az amerikaiak pénzelik.
Yoda69
@m.macskosz: veroce most bezzeg lapit mint szar a fuben
m.macskosz
@Yoda69: Még konzultálnak...tudod, egy a jelszó, egy a ...
szaboria1
Emlékezzünk csak a 2010-es átadást a Bajnai feltette az internetre azt Orbánék meg gyorsan eltüntették. Az átvételkor mégúgy nyilatkoztak, hogy folytatni kell amit Bajnai elkezdett, de aztán rájöttek ha azt folytatják nekik nem lesz mit a tejbe aprítani.
Yoda69
@szaboria1: Ez igy igaz. Bajnai valsag-mento munkajat Nyugat-Europa is elismerte.
Ha akkor azt folytatja a fideSS, akkor mara mar felzarkoztunk volna az EU elvonalaba. Igy most csak 2.-ak vagyunk... hatulrol.
m.macskosz
@Yoda69: De akkor hol lehetne ennyit kaszálni büntetlenül..?
kakaósbögre
ehh,ezek is a Gyurcsány kottájából bazseválnak.
kukac50
Gyurcsány és Bajnai együttesen negyed annyit sem ártott az országnak mint Orbán és csapata.
volvós
@Yoda69: 15:34
A fideszfanok szerint Németország és Magyarország között
gazdaságilag 1 év különbség van...elfelejtik hozzátenni, hogy egy FÈNYÈV !!!
Ha a németek gondolnak egyet, és az Audit, a Mercedest kiviszik pl.Szlovákiába,
a magyar gazdaság összeomlik, mert szijjártó kijelentette, hogy a két gyár
a magyar gazdaság " húzómotorja " !!
kata53
@nyanya001: Már azt sem tudja mit beszél! Agyilag zokni!
miazavalami
@nyanya001: Orbán már annyiszor meg hazudtolta saját magát hogy nem is lehet követni. Én nem is értem miért ül még a trónján...
nyanya001
@miazavalami: mert sunyi módon, alaposan bebetonozták magukat !
miazavalami
@nyanya001: Tatám mindjárt betölti a 100-at. Első kézből tud egyet s mást a forradalom előtti életről. Na ő mondogatja mostanában sajnos elég gyakran, hogy hiába a sok kütyű, hiába a rengeteg "szórakozás" , hiába az iskolába az alma és a tej... nagyon arra hajaz "ángyom" mint ami a forradalom előtt volt. Vótak naon gazdagok és vótak a hóttszegények.
nyanya001
@miazavalami: Az Isten tartsa meg még sokáig ! :))
Nagyon igaza van !
hetöndöe
Azt a kúúúrva ide meg oda,má megint beszivárogtak az aljas békaembernek öltözött imperialista,amerikanista zsidóügynökök,hogy fényességes tekintetű bölcs Vezírünknek és okos népének árcsanak.De majd mink megmutassuk,hogyé lehet az ilyen pénzéhes imperialistákat eltaposni.
Induljon a bííírkamenet elvtársak!!!Na hun az Bayer Zsóti?
Toby
Nosza narancsbirkák !

Sopasch -mondja a művelt kínai latinul !

És mi lesz az "együtt qrták el" című fideszes szappanoperával ?
karma1
@Yoda69: Nem baj, van itt, aki szerint nem volt megsem eleg a nemzetmento intezkedes, az illeto csupan azt felejti el, hogy orbanek ott tettek keresztbe a Gyurcsany kormanynak es kesobb Bajnainak, ahol csak tudtak, mig ellenzekben voltak. Ellenzekben sem volt egy epkezlab otletuk sem, kizarolag rombolni, dehonesztalni tudtak akkor is, es most is, amikor "emuttnyoceveznek", pedig jaj, mar igencsak "emuttotev" borzalmai folynak Ma.o.-n...:o(((((
zsizsike
Én azért örülök, hogy valamiben Gyurcsi is jó volt. Jól oda lehet dörgölni a mostaniaknak, hogy na lám, volt valami jó is az elmúlt nyóc évben.
kamazuka
Kitálalás helyett leszedték az abroszt!
Desischado
@Dr. Felipe: Köszi, Felipe, ájultra nevettem magam! Tuti, ez van a háttérben! Árulás! Az ÁSZ elárulta a vezírt! Vagy már érzik a vesztét! De szép is lenne! (még mindig vihog)

@miazavalami: Én is csatakozom, isten éltesse még sokáig a nagypapádat! És szerintem is nagyon igaza van! Látszik, hogy agyilag teljesen rendben van, nem úgy mint a vezír! Hú, 100 év, nem semmi!

@hetöndöe: @Toby: Haláliak vagytok! (röhögőgörcs 2)
petike
@lampa laz: Ezeket nem perelni kell ! Tarkónlőni!
papa.49
@volvós: Szerintem van az kettő is...
human
Most pedig a tartalékok felélését látjuk. Lásd MNB költekezése. Akkor ebből hogy lesz gazdasági egyensúly az ÁSZ szerint, ha az MSZP a tartaléknöveléssel javította azt?
eszegfu
@human: Egyszerüen: uj adóval, vagy a "nemzeti konzultáció" után a távközlési adó "kiterjesztésével" az internetre. A költekezést úgy általában csak bevételből lehet
fedezni.
mate03
@nyanya001: Orbán Viktor 2010-ben azt mondta !(Jó állapotban van az ország gazdasága)! Egy év múlva ki jelenti,most kezdenek a csontvázak kihullani a szekrényből!Akkor hogy a picsába történt meg az átadás -átvétel? Valaki akkor is hazudott! Háromat találhattok hogy ki volt!?
Hellcat
@eszegfu: Ha felgyújtanák magukat is kevésbé égnének mint egy birkamenettel most :D
eszegfu
@mate03: Ne terheld az agyamat kérlek! Hármat nem tudok mondani...esetleg egyet.
Hellcat
@mate03: 2010 ben mikor átvették a hatalmat, azt mondták, hogy az ország nagyon szar állapotban van, mondták ezt többször és hangsúlyosan. Lehetett az az ország akár milyen állapotban ezt kellett mondaniuk, mert tudták, hogy szakértelmük hiányában nem fogják tudni teljesíteni azt a kevéske ígéretet amit tettek...1 millió új munkahely stb. Ezzel a húzással kimentették magukat minden alól. Arról nem is szólva, hogy ezekkel a kijelentésükkel 100 napon belül 2x döntötték be a forintot.
Gyuri Géderről
Na böszme nyócévezők, mi van? Nincs mit írni? Megadta magát a szivacsos agy?
IQrvára beszoptatok.
coyote3
Ajajj!!! Most mi lesz a nagyon sikeres "Gyurcsány a hibás" kommunikációval???
mate03
@Hellcat: Keress rá Orbán 2010 májusi beszédjére! Ott hangzott el!
Hellcat
@mate03: Az lehet. :) Tudod, hogy a qrbán tud hülyeségeket beszélni ha nem írják meg előre a szövegét. Utána hamar korrigáltak mert amit én írtam az nyáron történt már.
simmering73
Na birkák. Az emútnyóc év elhamvadt, mint az értelem lángja az agyatokban.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.