A Bibó Szakkollégium alapítója szerint a vállalkozó időzített akna, aki nagyobb veszélyt jelent Orbánra, mint az ellenzéki pártok együtt. A háborúban azonban valakinek bukni kell és szerinte az Orbán-rendszer stabilabb, mint a Simicska-féle erőcsoport.

„Ebben a meccsben Simicska vesztésre van ítélve” – jelentette ki az ATV Szabad szemmel című műsorában Kéri László az Orbán-Simicska konfliktusra utalva. A Bibó Szakkollégium alapítója elmondta, nem csodálkozna rajta, ha a vállalkozó veresége olyan pusztító erővel hatna a Fideszen belül, aminek a következményét még Orbán Viktor sem gondolta végig. „Ez egy nagyon tehetséges ember, a fejében ott van rengeteg olyan összefüggés, kapcsolatrendszer, időzített akna, hogy amíg él és mozog, nagyobb veszélyt jelent Orbán Viktorra, ha már ellenfél és nem szövetséges, mint az ellenzéki pártok együtt” – fogalmazott a szakértő. Nem tudom, van-e az a pénz, amivel leállítható lenne Simicska Lajos. A nyilatkozataiból azt vettem ki, hogy már átlépett ezen a ponton – tette hozzá Kéri.

A háború 10 hónapig úgy folyt, hogy egyik fél sem szólalt meg, egészen mostanáig. „A másik fél még hallgat, de nem biztos, hogy intelligensebben fog viselkedni” – fogalmazott Kéri László.

85 hozzászólásarrow_drop_down_circle

volvós
Kéri László mondta az igazat,
Ö a Bibóból ismeri mind a kettöt !!!
Eddig a mérközés 1:0 Simicska javára !!
Már csak az egyenlités kérdéses, de
szerintem még vár a Viktor, elöször
szokás szerint rendbe kell tenni a
háztájit, eltüntetni a nyomokat !! !
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Bercifiu
Ismervén OV magatartását, biztos. hogy minden rendelkezésére álló hatalmi eszközt be vett simicska ellen. Naz itt azért felmerül a hatalmi ágak vezetőinek felelőssége.
karma1
szerintem is orban most azon gondolkodik, hogy mivel vaghatna vissza lajosnak, de nagyon ossze kell magat szednie, hogy mit mond, mert egy orszag, +az egesz Unio es putyin is ot figyeli, hogy mit lep... kinyirni mar nem tudja, a sajtot - hulye modon pont a fideSS sajat sajtojat - is kivegezte a reklamadoval, havasi berci hallgat, czunyine meg a lathataron sincs, es kulonben is: mit tudnanak erre valaszolni?
volvós
Kéri László mondta az igazat,
Ö a Bibóból ismeri mind a kettöt !!!
Eddig a mérközés 1:0 Simicska javára !!
Már csak az egyenlités kérdéses, de
szerintem még vár a Viktor, elöször
szokás szerint rendbe kell tenni a
háztájit, eltüntetni a nyomokat !! !
KERKA
@karma1: Van igazságod, DE!
Végül is Berlusconit is meg lehetett buktatni, pedig aztán a maffia mellette állt:))
NIncs más hátra, mint előre( avanti), majd még szó párbajoznak egyet és marad minden a régiben:))
bundi
Lehet hogy a fidesz nyer...de hohy a vezér tökönrugja magát ezzel az biztos...már ha nem megrendezett az egész...
KERKA
@bundi: vagy itt, vagy valahol máshol olvastam egy kommentet, hogy az Orbán ezzel vesztette el a 2018-as választást.
karma1
@bundi: azert nem ennyire jok a performance-ban, nehogy azt hidd!...;o)))) ezt simicska igy gondolta, tehat ezert mondta azt, amit, nekem csak a hirtelen szabadsagra valo utazasa tunik furcsanak
bencemacska
@karma1: ma, 11:01

Czunyiné Bertalan Judit az oktatási államtitkár! Nem tévesztetted össze valakivel?
bundi
@KERKA: ha tényleg cicaharcnak lehetünk szenzanúi...akkor érdekes lesz a vida reakciójaaki ugye a simicska embere...
karma1
@KERKA: Bandita mondta ezt, es nem igy,. hogy "elveszitHette", hanem ugy, hogy "elveszitette", vagyis nem felteteles modban mondta ezt, hanem kijelento modban, mint kesz tenyt. nagyon szeretem Banditat, kristalytisztan latja a dolgokat, es amennyit tud, tesz is a valtozasokert...
karma1
@bencemacska: Nyertel ! valamilyen Piroska az uj szovivo csajszi, de most mar nem vagyok biztos,...;o((((
KERKA
@bencemacska: 11.41 A Bandita elmélete? akkor viszont más is felfigyelt rá, mert tegnap más dolgom nem lévén, barangoltam a neten, és ezt bizony olvastam egy zalai kommentelőtől is. Ergó: sokan olvassák a propit, még akkor is, ha nem szólnak hozzá:))
silber13
"A másik fél még hallgat, de nem biztos, hogy intelligensebben fog viselkedni” – fogalmazott Kéri László. Laci bácsi! A másik fél, azaz a csúti dagadt Hippopotamusz? Meg az intelligencia??? Jaj Laci bá! Orbán, meg az intelligencia!:-))))))) A medveállatkák IQ-ja toronymagasan emelkedik a hapsi fölé!
bencemacska
@karma1: ma, 11:01

Amit én pénteken ki tudtam hámozni az egészből, az azt mutatja, hogy már a választások óta nem egyezik a nézetük.
Ha most vissza gondolok bizonyos eseményekre, sok minden megvilágosodik (pl. Mészáros gyors gazdagodása, stb) ennek fényében.
Áthelyezte a pénzügyi alapokat Simicskától az új kegyeltjeihez.

Nem akkor határozta el, hogy elutazik, hanem az volt a durva kirohanásának oka, hogy Liszkayval megbeszélte a lemondását és a kivásárlását, de az nem mondta neki, hogy viszi (vagy rábeszéli ) magával a többieket is, abban az időpontban mikor neki már utazni kell.
Felrúgták a programját, gyors döntésre kényszerítették! És előtte a most felmondott szerkesztőkkel, főszerkesztőkkel tárgyalt OV.

Korábban le volt kötve az utazás.
papa.49
Kári már lukra futott néhányszor a hazugoviccsal kapcsolatban, most se csodálkoznék rajta ha megint úgy járna...Mindkettő gátlástalan, sőt kiszámíthatatlan, a hazugovics meg még ráadásul bosszúálló is, bármi megtörténhet, bár az igaz már nem a Simicska a ribling a hazugovicsnál, hanem az új generáció, a menő...Azért én nem írnám le egyértelműen a Simicskát, nagyon sok piszkos dolgot tud a vezírről, és ha van egy csepp esze, -miért ne lenne- a lényeges dolgok már valakinek a páncéljában fekszenek, várva a megjelenésre, akkor kurva nagy bukta lesz de az is igaz hogy a Simicska is bukik a bagázzsal együtt...Mindenesetre ezek az ,,uborkafára felkapaszkodott,, emberkék nagyon nagy xarba hozták az országot, a nemzetközi megítélésünk közel lehet a Dél-Amerikai banán köztársaságokéhoz...
Manhattan
Érdekes, hogy mindkét háborúzó fél elhagyta az országot. Az egyik ismeretlen okból München felé vette az irányt, a másik ismeretlen helyre ment szánkózni. Kérdés: melyikük ér hamarabb a bankba?
tivoli
Érdemes Kérit végighallgatni, akár 2x, 3x is. Nagyon-nagyon mély dolgokat mond, amin érdemes elgondolkodni. Ha nem is jönne be minden betűje mint megmásíthatatlan igazság, nagyon messze nem járhat tőle.
A két főideológus drámája feltételezem még 17-e előtt lezajlik.
lampa laz
@Manhattan: előbb megvárja, hogy a cimbi mit lép az ügyre, mondjuk személyesen és nem mások által üzengetve. Aztán meglátjuk ...
Mariner1
@volvós: Mitől 1:0 Simicska javára? Mert átment agresszív kismalacba és gecizett egy sort? Attól még nem bukik a Zorbán. Simicska a bármit mond, csak a ballibek fognak háborogni, mert ebben az országban a Jobbikon és a Munkáspárton kívül mindenki lop, mutyizik, seftel, és ezt mindenki tudja.
A választásokon az a kérdés, hogy az elkövetkező négy évben kik lopjanak. A többség azt akarja, hogy Orbánék lophassanak, mert ők többet csöpögtetnek a szajréból az Isten adta népnek.
Simicskából seperc alatt egy dühöngő, mitugrász kis pukkancsot csinálnak, és minden megy tovább...
Így még mindig sokkal jobb, mint ha Gyurcsányék sáskahada dúlná szét megint az országot!
colibri
@volvós: ma, 14.29
Azt írod Kéri ismeri mindkettőt a Bibóból. Ez eddig oké! DE olyan régen volt már az az idő, hogy azóta mind megváltoztak. Lásd ovi, aki tök ellenkezőjét műveli annak, amit anno mondott. Ők se gondolták, hogy ötvenen túl már nem jönnek ki egymással, terhesek lesznek egymás számára. ...talán Kéri is tévedhet egyszer-egyszer...
lajospapa
Mikor fogy a konc, a sakálok összevesznek.
volvós
@Mariner1: 14.29

Örülök, hogy visszakapaszkodtál, a másik nick-ed itt már lejárt lemez !
Én a cikkhez írtam meg a véleményem, Te meg rögtön támadsz
- a töled megszokott fideszpárti stílusodban - a jellemet nem lehet
megváltoztatni a nick váltással !!!
A "ballibezésen " buksz meg mindig !!!
Most meg bajban vagy, mert 2 fidesz-pártfönököd veszett össze,
és hirtelen nem tudod eldönteni, melyik farába turkálj a nyelvecskéddel ...
Gusztustalan voltál, vagy és maradsz !!! Engem meg ne kóstolgass, ha lehet !!
kakaósbögre
egykutya.ezt sérülés nélkül a győztes sem ússza meg.
ria677
@tivoli: Én tisztelem Kéírit, szívesen hallgatom a véleményét. De gondolom, Ő sem mondhat el mindent amit tud. Ezért is lehetnek kétségeink. Persze azt sem állítom, hogy Ő a mindentudó, mindent jól mondó tökéletes.
tivoli
@ria677: ma, 16:14
Na igen, de mégis amondó vagyok, hogy nem közöttünk van az, aki ismeri a tutit. Kéri járhat legközelebb az igazsághoz.
Régebben hallottam hasonló elemzést a fidesz alapítókról és ott is hasonló volt a sztori. Meg azt is, hogy Simicska annyira okos, hogy az már nem normális. Mindent kizárólagos racionalitással intéz, könyörtelenül, az érzelmek teljes kizárásával.
coni
Zseniálisan megoldotta a rezsim, hogy a Simicska, Goodfriend, Putyin és a költségvetési bomba ne robbanjon fel az októberi választás előtt. 2/3-os támogatással pedig mindegyiket hatástalanítani fogják.
tenyadat
Tisztelt Mariner1! Becsülendő, hogy annak emberek, akiknek van véleményük, mint például önnek is. Csupán az nem becsülendő, hogy ennek/ezeknek a véleményeknek java része tolvajozás, az Orbán-rendszer védelme tények felemlegetése nélkül, "liberálbolsizással", Gyurcsány-féle sáskahad pufogtatással. Én nem vitatkozom sem önnel, sem mással, de szeretem a tényeket! Lássuk ezeket 2010-ig (az Orbán-kormány kezdetéig), onnan már mindenki utána rakhatja a saját gondolatait, véleményét:

Íme két hír, amit az emberek 99,9%-a el sem olvas, és nem is ért.

1. hír
Az ország államháztartási és külső finanszírozási helyzete látványosan javult. ...
A Bank of America-Merrill Lynch (BoA-ML) bankcsoport londoni befektetési részlege átfogó összehasonlító elemzést állított össze a magyar és a lengyel költségvetési helyzetről. A ház számításai szerint a magyar államháztartás strukturális elsődleges egyenlege az idén (2010) a hazai össztermék (GDP) 5,3 százalékának megfelelő többletet mutat majd, ...

2. hír
Röntgen alatt Magyarország - elégedett Brüsszel az eredménnyel...
Magyarország tartja a gazdasági program megvalósításának irányát, javul külső pénzügyi helyzete - állapította meg az Európai Bizottság, hétfőn közzétett, a Nemzetközi Valutaalappal (IMF) együttműködésben készített helyzetértékelésében. (...) Az elfogadott 2010-es költségvetés összhangban van a 3,8 százalékos GDP-arányos hiánycéllal, és jelentős tartalékok vannak benne.

Tényadat:
A vártnál kevesebb, 918,6 milliárd forint lett a 2009-es államháztartási hiány, azaz a GDP 3,6 százaléka. A Független Szabad Európa kiszámolta. Akkor most nézzük meg, mit jelent ez MAGYARUL.
1. A magyar államháztartás 2009 és 2010 között stagnál, azaz nem változik. (Most tekintsünk el a pár tizedszázalékos csökkenéstől, vagy esetleges emelkedéstől.)
2. A fenti tényadatból így könnyen kiszámítható, hogy a magyar költségvetés 1%-a 255 milliárd forinttal egyenlő. (Sima aránypár: Ha 918,6 milliárd 3,6%, akkor 1% hány milliárd?) Tehát...
tenyadat
Tehát 1%: 255 milliárd forint!
3. Idén 2010-ben 5,3% lesz az államháztartás elsődleges többlete. Azaz 5, 3-szer 255 milliárd, vagyis 1352 milliárd forint. Ez az elsődleges egyenleg. Vagyis 2010-ben ennyi pluszt termel MAGYARORSZÁG: 1352 milliárd forintot.
4. A 2. hír szerint mégis tartható lesz a 3,8%-os hiány!!! Ezek szerint 3, 8-szer 255 milliárd, azaz 969 milliárd forint lesz a hiány.
5. Kérdés: Hová tűnt az 1352 milliárd többlet, és miből keletkezett a 969 milliárdos hiány. Ez összesen 2321 milliárd forint, azaz 11, 6 milliárd dollár. Hol ez a pénz?
tenyadat
Csak annyit tennék hozzá, hogy a nagy, nemzetközi elismerésnek örvendő cégek Orbán Viktor magánvagyonát 480-530 milliárd Forintra becsülik, amit még a legnagyvonalúbb becslések szerint sem közelít meg a rendszerváltás óta politikai vezető szerepben lévők összeharácsolt vagyona összesen sem! Vagy más hasonlattal: Orbán Viktor magánvagyona nagyjából megegyezik Magyarország 1989-es csődközeli helyzetét okozó teljes államadósságunkkal!!! Vagy még egy... 20 év alatt egyszer stagnált sőt javult Magyarország pénzügyi helyzete, a fenti tények világosan leírják, hogy 2009-ben, a mocskos libás, liberálbolsi Bajnai alatt. Ennyit a tényekről...
Mariner1
Ez a hozzászólás törlésre került. Többszöri törlés a felhasználó kitiltását vonja maga után.
Mariner1
@tenyadat: Tisztelt tenyadat!
Engedjen meg annyi észrevételt, hogy nickjét nem fogadom el helytállónak. Adatnak vitathatatlanul adat, de semiképpen nem tény! Csak adat, illetve adatok.
Amiket eredetük miatt (Bank of America-Merrill Lynch, IMF) nem lehet hitelesnek elfogadni.
mariaberta
Én azért emlékszem Kéri László egy régebbi kijelentésére, amelyben reményét fejezte ki, hogy a Fidesz győz.
Most pedig gratulálok pedagógusi munkájához, milyen művelt egyedek kerültek ki a kezei közül.
Aki Én
@Mariner1 14:29: Azért vannak sejtések, hogy miket tudhat Simicska orbánról. Legfeljebb az lehet kérdés, hogy mit fog elmondani? Vagy fogalmad nincs ki ez a Simicska? Az viszont baszottul tetszik, hogy van ember, aki szerint a jobbik nem lop. Hát ha mást nem is, szemet hunynak a tolvajlások és korrupciók felett. Vagy úgy hallod , mint ellenzék elég keményen kiállnak a korrupció ellen? A hangjukat sem hallani, ez a hallgatás felér egy cinkossággal, vagyis lopnak ők is. Csak meg ne lepődj, mikor borul a bili és kiderül, hogy a jobbik távolról sem az, aminek látszik. Egyes reptéri hírek szerint a Vona gyakran repül Izraelbe. Ne kezd már te is ezt a ,,többség" dumát, ez a fogyatékosok szövege. A többség, vagyis 73 % egyértelműen jelezte, hogy nem kér az orbáni rezsimből. Többet csöpögtetnek a népnek? Mire gondolsz? Az 50 új adóra, vagy a 2010-től 2012-ig, vagyis három éven keresztül emelt gázból csepegtetett aprópénzre? Mert gondolom tudod, hogy a fidesz 2010 és 2012 között az inflációt bőven meghaladó mértékben emelte a gáz árát. Azt még felsorolni is órákig tartana, miket emeltek még. Simicskából a hívek előtt csinálnak mitugrász pukkancsot, mert azoknak mindenki ősellenség, aki kritizálni meri a fideszt. Ez már tapasztalható is fideszes oldalakon. Veled is a z a baj, hogy a sok Gyurcsányozás és ballibezés közepette elfelejtesz a mára figyelni. Ezek semmivel sem jobbak, csak meggyőzőbben kommunikálják a hazugságokat. Már akinek meggyőző... Észrevetted, hogy a Gyurcsányt már elzavarták? Mond ez neked valamit? De tőled is megkérdezem, miért nem számoltatja el a kétharmados fidesz a Gyurcsányt? archivum.magyarhirlap.hu/belfold/a_jobbik_mar_nem_az_a_part_aminek_latszik.html
karma1
@eszegfu: a Monika volt a masik tippem, hihi, koszi... Nalad a pont...;o)))
karma1
@ria677: meg ha el is mondhatna mindent Keri, talan akkor is tevedhet most... Keri politologus, nem pszichologus, es az emberek rengeteget valtoznak akar 1-2 even belul is - orban egypar ora alatt is kepes a sajat allitasainak tokeletesen szembemenni! -, szoval kalkulaljuk bele azt is, hogy az egesz brancs, aki a
Bibobol jott, csoron, ver- es dacszovetseget kotve lazas ifjonti aggyal, azok mara mindannyian milliardosok, lelassultak, a nezeteiket (is) olyan suruseggel cserelgettek, mint mas az alsogatyajat, szoval, szerintem ma Keri is tevedhet... azon felul simicska az utobbi 20 evet a hatterben toltotte, nem lehet ot szembesiteni akar egy 5 evvel ezelotti riportban mondott allitasaival sem, egyszeruen mert nem volt ilyen!

nem tudhatjuk, mennyit siboltak ki fejenkent az orszagbol, hol vannak a penzek, ki tud hozzaferni gyorsabban a sajat vagyonahoz?
Svajc nem huzza le a rolot es nem zarolja a penzeket, ha kiderul, hogy az nem maganvagyon, hanem a magyar nemzet jogos tulajdona?

izgatottan varom 17-et, ahol orbannak a viselkedese mindent el fog arulni. lehet, hogy azert van kussban, mert eppen Grazban tuningoljak?
Mariner1
@Aki Én: " Ne kezd már te is ezt a ,,többség" dumát, ez a fogyatékosok szövege. A többség, vagyis 73 % egyértelműen jelezte, hogy nem kér az orbáni rezsimből."

Mondod te. "A 73% egyértelműen jelezte, hogy nem kér a ballib oldalból" Mondják ők...

Vona Izraelbe röpülget? Miért ne tenné? Izraelben is vannak a Jobbikkal azonos platformon álló szerveződések és vannak tisztesség üzletemberek.

Hogy miért nem számoltatják el Gyurcsányt? Mert holló a hollónak...

A linkelt cikk túl hosszú. nem olvastam el. Annyira nem nem látom értelmét elmélyülni a témában.
Aki Én
@Mariner1 21 45: ,,Mondod te. "A 73% egyértelműen jelezte, hogy nem kér a ballib oldalból" Mondják ők...
-Hát így van, ezért nem is nyertek. Nem érted. Hát nem is a bal oldal lett kamu kétharmados. Egyébként a 73%-ban bőven van ballib szavazó. A 73 % az, aki nem fideszes. Nem mondtam, hogy a másikból kérnek, mert a szavazási hajlandóság is ezt mutatja. Akkor mondom másképp, lényeg a lényeg, és ne is próbáld félremagyarázni. 27% választotta a fideszt, ez mitől többség? Hogy ezen kívül kire nem szavaztak még, az mindegy mert nem más nyert. Még egyszer: Nem az a lényeg, hogy kire szavazott vagy nem szavazott a többség. Az a lényeg, hogy nem a fideszre, tehát a többség nem fideszes hanem valami más. Hogy mi, az az ügy szempontjából mindegy. Ez kizárólag hívő körökben megmagyarázható.
-Szerinted az ,,eredeti" Vona szívesen látott vendég lenne Izraelben?
-Ha holló a hollónak, akkor miért teszel különbséget orbán és gyurcsány között? Ha csak gyurcsány lop, akkor miért nem számoltatják el? Ha orbán is lop, akkor mitől jobb fiú? A kamu nacionalista szövegétől, amivel a jobbikhoz átpártolt emberekre akar hatni? A gyurcsánynak legalább van némi munka és élet tapasztalata a törpe önjelölthöz képest. Mondjuk már ettől hitelesebb. Ja, és nem nulláról kezdte a politikában, tehát legalább részben igazolt a vagyona. Hozzáteszem nem kedvelem őt sem.
Desischado
Simicska nem fog énekelni, sajnos. Mert ő is bukna! Kéri meg nem tévedhetetlen!
kamazuka
A gyerekek idővel megtollasodtak.a szekér már a "kocsis,, nélkűl is megy.
vagy "a mór megtette kötelességét, a mór mehet! elv.
karma1
@volvós: Ki ez az " onozo", aki most papuska1 neven jott vissza? Unalmas mar megint
m.macskosz
@karma1: Nem mindegy? Lépd át, nem érdemel figyelmet...:)
eszegfu
@karma1: Csak azért tudtam, mert a jó multkor Bajnai (ha jól emlékszem) vagyonbevallásáról állitotta, hogy nem teljes. Ekkor néztem meg: ki is ez a nő...évekig pedagógus volt, ez "ütött szöget a fejembe", ezért emlékeztem.
volvós
@karma1: 02:02

Emlékezz vissza, kit cikiztünk hosszú ideig a " Önök, Önöknek, stb " kommentek miatt!!
Most is be van regisztrálva más néven is, priviben irom Neked !! Volt már ilyen
a propi történetében, hogy több nick-kel " szerepelt " valaki ...
magyarbakancs
Igazi Magyar mentalitás ennek a két embernek a gazdasági érdek barátsága.
Amíg az egyik a másikból nyereséget remél haverkodnak.
Amennyiben nem lát már nyereséget akkor bele kakál abba ahonnan jól élt.
Ez mindig így volt,lesz,marad.
mate03
@KERKA: Minden azon múlik,hogy a Magyar pénzvilág,ki mellé áll! Ha Simicska megtudja őket győzni,akkor Orbánnak vége! Ha nem,akkor két eshetőség van! Simicska bukik,vagy a külföldi pénzvilággal egyezkedik! Na ez a rosszabbik! Mert akkor ez az ország, megy a levesbe!
világlátó
@mariaberta: Bizony ebben van valami.Kéri úr színt kell valljon. Az nem megy, hogy mindig a napos oldalon járunk., vagy szeretnénk járni. Az események ügyes magyarázata helyett a helyzetelemzés és a kimeneti irányok megfogalmazása kellene. A poltikatörténetnek számtalan tanulsága van, amiket előre lehet vetíteni, mint egy lehetséges prognózist, bemutatva a mai helyzetre adaptálva. Amint már jó ideje látható a mai vezetésnek van víziója, amit rejteget, ezernyi figyelemelterelő manőverrel leplez. Mi ez a vízió ??? Politológusok!!! Elemzők !!! Nagy okosok !!!
Tessék feltárni, a társadalom elé tárni, színt vallani, bizonyítani, vádolni és azt is bizonyítani !!! Hová akar vinni bennünket a nemzet vezetőjének magát beazonosító ember? Hová terel minket, talán csak nem a régmúlt turul monda világába , a szkita - hun - nép legenda révületébe, vagy valami Horthy - Teleki - Kállay féle úri Magyarország revizionista, irredenta és soviniszta világába? Tessék már kitalálni és feltárni!!! Vagy tessék eltűnni a színről, mert így hamar az lesz az osztályrészük mint azoknak a kollaboránsoknak, akik annak idején kiszolgálták a világ legonoszabbikát. Igen Kéri Úr ! és TGM.Úr! és a többi sikamlós média sztár.Akinek nem inge, ne vegye magára.
karma1
@világlátó: ha lehetne, 1000 lajkot kuldenek...:o))))
tivoli
Én erről az egész vagyonharácsolásról azt gondolom, hogy Simicskát nem a gazdagodás, a birtoklás vágya vezérli, hanem az oda vezető út. Az, hogy bármit megtehet, el tud intézni a befolyásával, ő lehet a fidesz alfája és omegája. Most ez a nélkülözhetetlenségébe vetett hite rendült meg.
Kiért, miért fog ezután dolgozni?
eszegfu
@világlátó: Pontosan értem a kivánságodat! Nekem csak az az aggályom, hogy a politológusok és az elemzők is a politika eseményeit, történéseit vizsgálják. Vagyis valami történik, azt próbálják valamiféle rendszerben elemezni, vagyis a multat. Szerintem ez a feladatuk, nem a jövő felvázolása. Nem akarok kötekedni, de nekem ez jutott eszembe és az is lehet egyedül maradok a véleményemmel, mert rosszul fogom fel.
bencemacska
@világlátó: ma, 10:12

Nem akarom magamat ismételni, ezért javaslom itt olvasd el:

propeller.hu/itthon/3058567-rendkivuli-hir-lemondott-fel-jobbos-media?all#comments
február 6.,18:34

Kéri ezt ismétli azóta is, csak más-más szavakkal, és árnyalatokkal!
coni
Bár Simicska került a címlapokra főleg trágár metaforája miatt, de több olyan oligarcha van aki hosszútávra tervezett Magyarországon és most ezt a rövid távon veszélyben érzi a putyini, azeri, kazah, kínai vonal miatt. Kérdés, hogy ezek összefognak vagy elaprózzák magukat mint a jelenlegi ellenzék.
bencemacska
@tivoli: ma, 12:05

Gondolatmeneted első mondatával tökéletesen egyetértek, de a következtetésed nem biztos, hogy igaz.

Szerintem ugyanis S.L nagyon okos és jó gazdaságpolitikus.
Az első két Fidesz kormány az ő gazdaságpolitikáját követte, (Eredeti tőkefelhalmozás!)
Az ellenzékben töltött 8 éven át (jól!!!) eltartotta OV-t és a pártot.
Most a harmadik Fidesz kormány más politikát akar folytatni, más szereplőkkel, amit már a Simicska gyomra sem vesz be. OV pedig azt hiszi, hogy ugyanolyan lojálisak lesznek hozzá az ifjú titánok, mint S.L volt.
bencemacska
@coni: ma, 14:41

Lehet, hogy ezzel bizonyítva érzik a saját tapasztalataikat, és felerősödik a hangjuk!
Ha már a Lajos is ...
világlátó
@eszegfu: Nincs nagy nézeteltérés közöttünk. Kérlek nézd vissza a tegnapi csatt - ot. Azonnal érezni fogod, mi is várhatunk el a politikai elemzőktől.
Amúgy csak kérdezem, kik azok, ma Magyarországon, akik megpróbálhatják felvázolni az ország jövőjét? Ugye nem Orbán Viktorra kell gondoljunk? Lehet egy ember látnok itt 2015.-ben Európa közepén? Mi itt alig több mint 9 milliónyian nem vagyunk elég alkalmasak arra hogy kitermeljük a legjobbjainkat magunk közül és velük szoros együttműködésben kidolgozzuk a saját , a gyerekeink és unokáink jövőjét?
Persze, tudom, az ország nem így van megszerkesztve. Az országgyűlés és annak vezető pártja által alakított kormány és annak elnöke kapott a barátjától felhatalmazást a kormányalakításra. Kétharmaddal dönthetnek mindenről.Állítólag 8 - 10 kormánytagot nevezhetett meg a miniszterelnök, a többit az oligarchák adhatták.
No szépen vagyunk. Hát persze hogy le kell rázni a koloncokat. Előbb a legnagyobbat kell hanyatt lökni. Simicskát, aztán megüzenni a médiaguruinak, vagy az erő mellé állnak, vagy pusztulnak. Holnap egy másik ellenfél kerül sorra. , majd így tovább. A politológusok pedig vagy átmanővereznek a politikai erő oldalára, vagy emigrálhatnak.
Ők itt a közeljövőben már csak egyet tehetnek. Tudomásul veszik G.Fodor ajánlásait a politikai logika című tantárgy szó szerinti bevésését illetően. Különben mehetnek. Ha arra gondolsz hogy ők kell hogy a jövőt felvázolják a magyar társadalom elé, mint valami délibábot, nem tévedsz. Meglátod, versenyben vázolják a Magyarország előtt álló csodálatos képet, vezérünk kézi irányításával.
eszegfu
@világlátó: Végignéztem. Bevallom mindezek ellenére én nem várom el a politikai elemzöktől, hogy ők mutassák merre is haladjunk. Persze lehet igazságod benne, mert mondjuk egy könyvelő -- ugyanugy mint szerintem egy politológus -- csak kullog az események után, ugyanis ami már megtörtént azt rögziti, befolyásolni nem tudja. Ugyanakkor mindkettőnek lehetnek ötletei a további időszakra. Az hihetetlen számomra is, hogy a 8 mill. emberből nincs egyetlen alkalmas ember sem, aki képes lenne erre a feladatra és vannak ambiciói is hozzá. Ha belegondolok, hogy kb. 30 éve ismerik egymást a Fidesz "nagyjai" és ennyi idő alatt sikerült nekik mindaz, ami most itthon történik és történhet... akkor hogy is álmodozhatok én arról, hogy a köv. választásokon valami változás elé nézhetünk...
Az meg végképp elkeserit, amit a hsz-dben utolsó bekezdésként irsz.
dr. prédikátor
Ez a Kéri is jobb ha hallgat! A megnyilatkozása attól függ honnan fúj a szél!!!Honnan lehet egy kicsit kaszálni!!!A viktor szopkin és talicskás simlicska NEM fog egymásnak esni!!! A szinfalak mögött majd szépen kiegyeznek.A simlicska majd kap egy kisebb zsíros koncot oszt jó napot.Ebben a dologban csak mind a ketten vesztenének!!!Elég sokat tudnak egymás viselt dolgairól, és ha valamelyik elkezdi teregetni akkor mind a kettőnek vége!!! / bár úgy lenne/
bencemacska
@eszegfu: ma, 15:40

Azt hiszem az igazság nagyobb része a te oldaladon van.
Mindenekelőtt figyelembe kell venni, hogy van politológus, meg politikus. Szerintem nagyon jó a könyvelő hasonlatod! A könyvelő egy megtörtént esemény tényeit rögzíti, az elemző ezeket a tényeket összehasonlítja az eredeti tervvel, és megállapítja az eltéréseket és az eltérések okait. Ez az elemzés megy vissza a tervezőhöz, hogy a következő tervezése jobb legyen.
Szinonima a politikában: a politikus tervez a politológus elemez. Az elemzés kimutatja, hogy milyen döntésnek mi az eredménye. Ezzel a jövőre is ad útmutatást, mert megmutatja, hogy melyik döntés mit eredményezett.
Hogy miért nem szívesen jósolnak a politológusok? Mert a politikusok döntenek, és a politológus nem tudhatja, hogy a politikus mit vesz figyelembe az ő véleményéből a döntésnél!
bencemacska
@tivoli: ma, 16:02

Csak a holdudvar tagjai már nem a Kis Rabló törzsvendégei, hanem a Pasa Park lakói!
tivoli
@bencemacska: ma, 16:17
Változnak az idők és az el- és lekötelezettek névsora..
világlátó
@bencemacska: Nem vitatkozom, elfogadom, hogy a politikus dönt, a politológus elemez. Talán az a remény, vagy kósza gondolat íratta velem amit írtam, hogy ezek a régi , öreg és az ifjú, új politológusok alkothatnak egy szellemi műhelyt, ahol egybevetve tudásukat, megfogalmazhatnak irányokat, célokat, várható politikai lépéseket befolyásolhatnak. Inkább ők mint Habony és ez a G.Fodor.
Gondoljatok csak Brzezinskire, vagy a másik híres tanácsadóra, aki nemzetbiztonsági tanácsadóból külügyminiszter is volt / ha jól emlékezem /Nem örülök annak, hogy egy ismeretlen figura / Habony Árpád / és ilyen ismertebb, de nem kifejezetten közkedvelt egyetemi tanszékvezető adhat tanácsot a miniszterelnöknek./ vagy csak követik döntéseit és a közbeszéd számára azt érhetővé teszik G.Fodor esetében.
Talán hasznosabb, biztonságosabb lenne, ha kollektív döntés előkészítés és kollektív döntés történne Magyarországon.
bencemacska
@világlátó: ma, 15:49

Nem akartam megvédeni az általad megnevezetteket, mert még a látásuk is idegesít, nemhogy a tevékenységük! Csak azt akartam érzékeltetni, hogy újabban miért mondják a megkérdezett politológusok, hogy nem válaszolnak, mert nem jósok.
Azért nem válaszolnak, mert annyira kiszámíthatatlanok a hatalom lépései, hogy azokra vonatkozóan bármit mondani lehetetlen. Nem követnek józan racionalitást!
És senki nem akar hülyének látszani!
G. Fodor meg hajlandó ezeket a lépéseket megmagyarázni miden áron (Jó pénzért eladva a lelke!)
Habony viszont egy abszolút sötét ló számomra, csak addig tudtam követni, hogy asztalos! Szerintem sok munkát elvégez, ami OV-nek hasznára válik. Lehet, hogy csak hallgat(ÓZIK)
világlátó
@bencemacska: Értem, egyetértek. Ráadásul a politikai elemzők, politológusok is emberek. egy részük kifejezetten az Orbán Viktorhoz feltétlenül hű alattvalók, néhányan az ellenzékhez állnak közelebb, de képesek viszonylag rövid idő alatt átváltozni, mint a kaméleon.
Azt hittem nagyobb lesz a cirkusz, de látod, lecseng még ez is.A tüntetés szervezők számára ez a pénteki eseménysorozat úgy látszik nem adott muníciót a kezükbe. Bezzeg Öszöd után...
bencemacska
@világlátó: ma, 17:27

Bezzeg Őszöd után volt aki szítsa a tüzet és fizesse a "tüntetőket"!

Milyen aktív volt a Hír TV!!!
Hogy elzavarták "a békés tüntetők" a TV2 műholdas közvetítő kocsiját!-:)))
eszegfu
@bencemacska: Nem akartam kardoskodni: feltétlen nekem legyen igazam, csupán az érzéseimet próbáltam elmagyarázni. Sőt meggyőzni sem akarok senkit! Azt viszont elfogadhatjuk akár ténynek is: nem tudjuk, hogy egy politikus egyáltalán mit is vesz figyelembe döntései előtt.
bencemacska
@eszegfu: ma, 18:38

A politikus általában az általa meghirdetett program végrehajtását vállalja a választások előtt. Sőt még a végrehajtás módját, ütemezését, stb. is közli!
Nos, ha egy politikus nem hirdet a választások előtt programot, és mégis megválasztják 2/3-al, akkor ez van!-:(((
mariaberta
@világlátó: Köszönöm, hogy részletes elemzéseddel kiegészítetted a véleményemet.
világlátó
@eszegfu: Kérlek, csak írd meg a gondolataidat bátran. Ránk számíthatsz. Mi már úgy teszünk, mintha tudnánk mindenre a helyes lépést, a megoldást. Persze mi sem tudjuk, de együtt közelebb jutunk a valószínühöz. Csak kardoskodj és tényekkel, érvekkel erősítsd itt a hozzászólókat.
Ami a politikusok döntéseit illeti, nem állunk jól ezzel. Ha érdekel a magyar történelem, akkor ha az uralkodóink, később a kormányzó , aztán a miniszterelnökök döntéseit veszed nagyító alá, csak rossz döntéseket találsz sorsfordító kérdésekben.
Az ő döntéseik háborúkba, pusztulásba vitték az országot. Most közel állunk ahhoz, hogy így vagy úgy belesodródjunk. Elég egy részeg ukrán vagy orosz rakétairányító, máris benne vagyunk. Ha áthívjuk magyarjainkat Kárpát Ukrajnából már is benne vagyunk.Elég ha mint NATO tag a fejünk felett átrepül néhány repülő, vagy helikopter kötelék és odavág a KRIM környékén valahová, előfordul, hogy jön a válaszcsomag és máris benne vagyunk.Ugyan ki adhat tanácsot erre Orbán Viktornak? Talán csak nem Habony Árpád, ne adj Isten Hende Csaba honvédelmi miniszter? Talán Rezsi Szilárd?
No itt a döntés előkészítés kérdése. A parlament? Bárdossy is a parlamentből üzent hadat. A kormányzó is kiment Berlinbe, , majd amikor végzett a tárgyalásokkal, Hitler és a teljes vezetés búcsúzott tőle a pályaudvaron. Nagyon fontosak voltunk nekik.Aztán, újabb rossz döntések következtében elpusztult a 2: Hdsg. a Donnál és hazafelé a hóban, fagyban. Itthon pedig rommá bombázták a fővárost, a németek felrobbantották az összes Duna hidat. Míg kiszorították őket az országból vér és pusztulás kísérte a dicső Wehrmahtot és az SS erőket, közöttük számtalan magyar gyereket, csak mert sváb családból származtak. Rossz döntés volt a Szálasi kormánynak átadni a hatalmat. Ugorjunk. Azt követően is volt néhány rossz döntés. Rákosi, Gerő, Farkas és Péter Gábor vegzálása. Kádár és a kivégzések.Aztán a rendszerváltást követő ostobaságok, amiknek most isszuk a levét. No és most ki dönt és hogyan?
világlátó
@bencemacska: Csak megerősíted amit eddig is tudtunk. G.Fodor okfejtése nyomán haladva a politika a pillanatok kormányzása Orbán Viktor számára. Adott volt a pillanat, adott volt a rávaló lóvé, adott volt egy felbőszített focihuligán társulat, adott volt egy felkészületlen rendőrség, adott volt a helyszínen egy saját média, máris mehet fel a függöny, indulhat a nyitány.
Tény és való, azért mindezt össze kellett hozni, koreografálni, az öszödi hanganyagot elkészíttetni / vajon mikor tudjuk meg kik voltak az árulók / , bedobni egy adott pillanatban, amikor " csapataink készen állnak " Szóval volt ezzel munka. De volt rá egy döntés. Meg kell buktatni a kormányt !! - mert itt a pillanat.
Ehhez kell egy erőszakos emberi alkat, egy kíméletlen és töretlen hatalomvágy, egy képesség ehhez társakat kiválogatni, ha kell lecserélni olyanokkal, akikből hiányzik minden olyan amit moralitásnak, humánumnak lehet nevezni, akik feltétlen lojalitásukkal képesek mindenre, amit a pillanatok kormányzója parancsként kiad.
Hogy ettől lesz valaki államférfi?
Ez a sajátos emberi tehetség, képesség, akarat és jellem feljogosíthatja tulajdonosát arra hogy rossz döntést is hozhat? Egyedül?
Válaszoljátok meg, kérlek !
Vizual
Minden nemzetiségnek megvolt a maga elit SS egysége. Ők végezték a fontos munkákat, feladatokat. nekünk is volt. Pld a "Hunyadi páncélosok" Mint harcoló egységek.
Horthy magát ormányozta be egy zsákutcába. És ifj. Horthy lelővése után beadta a derekát. Féltette az életét. Nem volt más választása mint a bebörtönzött Szálasynak adja át a hatalmat. DE ne feledjük ! Európában a Horthy Magyarország hozta az első zsidó törvényeket !
Horhyval az angolok akikhez szeretett volna tartozni, nem álltak szóba. Úgy kb. !
Bocsi csak el kellet mondanom. mert megfulladtam volna.
És Világlátó ! Egy tudatlan, tájékozatlan vezető a múltból merít.
@világlátó:
bencemacska
@világlátó: ma, 10:53

Az elmúlt időszak- kb. a választások óta - történt eseményeket végiggondolva egyre jobban megerősödik bennem, hogy Magyar Bálintnak igaza van a maffiaállam ügyben.
Az elmélet is stimmel, meg ő ismeri OV-t még a szoc. időkből!
Lehet, hogy nem is elmebeteg? De, hogy nem államférfi az biztos!!!

Bocs. most el kell mennem, de este majd megmagyarázom a véleményemet!
világlátó
@Vizual: Volt egy tanárom. Ő is a Hunyadi páncélos alakulatnál volt tiszti beosztásban. Átvette a Magyar Néphadsereg és nagy megbecsülésben volt része a tudása, korrektsége, kiváló pedagógiai érzéke miatt. Csak tisztelettel tudok visszaemlékezni rá.
A rossz döntések kapcsán említettem Horthy kormányzót is, elődeit és utódait is.Kik és hogyan hoznak döntéseket, ez volt a kiinduló motivációs gondolat. Kérem, írja meg mi okozott ilyen rossz állapotot a hozzászólás olvasásakor. Remélem nem voltam faragatlan, tapintatlan. Ha mégis, az nem volt szándékomban, kérem bocsásson meg.
Ma olyan korban élünk, amikor a történelmi megítélések tekintetében érdekek csapnak össze. Egyesek szeretnének az általuk dicsőített politikusokhoz hasonlóvá lenni, de előbb lakájaikkal lefaragtatják a rárakódott nem kívánatos zavaró tényezőket.
Ilyen jelenségeket láthatunk Horthy Miklós kormányzónál is.
Igaza van, egy tudatlan vezető a múltból merít. Mert tudatlan. Teleki, vagy Kállay miniszterelnök ma példaértékű némely politikusunk számára.Pedig más időket élünk, mások lettek Európa érdekei, a nemzetállamok érdekei is. A világ is más lett, ebbe felidézni a két világháború közötti Magyarország politikusainak szellemét nem vall okos politikusi alkalmasságra.
Azt hiszem kell ide még egy fontos következtetés. Ne legyenek illúziói senkinek. Itt Európában a mai és a holnapi modern kapitalizmus nem ismer sem lehetetlent, sem barátságot, sem önálló nemzeti érdekek Európa érdekei feletti törekvést. Szövetségi rendszerei hibátlan működése az egyetlen garancia a közös biztonságra, amit az élet naponta késztet ellenőrzésre és kollektív döntések meghozatalára, hozzáigazítva azt az aktuális eseményekhez.
Az egyénieskedés ideje lejárt. Az illiberális álom íródjon meg az Élet és Irodalom hasábjain, mint egy olyan gondolat, ami felmerült egy magyar ember fejében egy szép üdülőhelyen Erdélyben. Ez nem Erdély hibája.
Vizual
@világlátó: Tudja kedves bátyám, nekem könnyű. Én általában elolvasok pár dolgot aztán levonom a számomra megfelelőt. Ez igaz. De ha teljes akarsz elni, írd meg. A A Néphadseregben is szolgáltak a Horthy rendszerből sőt a hirszerzésnél és a rendőrségnél is szolgáltak a Horthy rendszerből, Csak tudod én nem mondom, hogy erendendően rossz aki ott tanult és tett szert tapasztalatra.
DE pld.-l az meg történelmi tény és dokumentálva van, hogy az első zsidó törvényeket mi hoztuk meg Európában. Kádár is felelt volna a hibáiért, vagy éppen most felel az egyetlen életben maradt MSZMP főfunkcionárius.
Másképpen itéljük meg. De vannak tények. Mert éppen lemondhatott volna előbb is a Főkormyányzó úr. Ja, hogy elvitték volna a VKF-z, Hát igen. Ő csak egy hajóskapitány volt eredendően, bár igaz Kádár pedig lakatos. Most mérlegeljük ki mennyire ? Nevetséges. Ami megtörtént azért felelni kell mindenkinek.
kamazuka
Ha hatalomra kerülök ,ezt a Bibó zsiványneveldét azonnal bezáratom!
JAJMÁR
Gratulálok a hozzászólásokhoz! Egy-két kivételtől eltekintve, élmény olvasni őket.
Szinte jobbak vagytok, mint a politológusok.

Csak - mert van egy csak - attól tartok, ez nem lesz elég, ettől még a történések visszafordíthatatlanná válnak :(
eszegfu
@világlátó: Tény: a mult történéseit elemezve, ma már sokkal "okosabbak" lehetünk, mert ugye látjuk a jó és rossz döntéseket és látjuk ezek következményeit is. Valóban az okos tanul a mult hibáiból, mert látja és akarja is látni. De ma egy nagy horderejü döntés meghozatalának jó és rossz oldalát csak a későbbiekben láthatjuk. Természetesen az ember előbb igyekszik felmérni döntésének jó és rossz hatásait, de a legjobb szándék ellenére is teljesen rosszul sülhet el, mert annyi objektiv tényező is felléphet még csak egy tizednyi eltérésekkel is az általam tervezetthez képest, összeadódva más kerekedik belőle, mint amit szerettem volna. Ha én rossz döntés hozok a családi költségvetésemnél, én és a családom isszuk meg a levét. Az ország mai döntéshozói mintha nem tudnának különbséget tenni a saját és az ország érdekei között, ugy gondolják az ő érdekük = M.o. érdekével. Pedig az "én" érdeknek ebben az esetben háttérbe kellene szorulnia, hiszen az országot képviselik, nem magukat! Az meg végképpen bosszant, felháborit, hogy én a laikus is érzem: ennek, vagy annak biztos nem lesz jó vége, de kormányunk (akinek annyi szakembere lehet, amennyi M.o-n fellelhető!) mégis azt "nyomja" teljes erőből! Ezért gondolom, hogy ez az önző, beképzelt, fennhéjázó, stb. kormány, tanácsadóik sokasága alkalmatlan az ország vezetésére és döntések meghozatalára. Hiveik -- legalábbis szerintem -- nagy része még ma pontosan látja, de őket gazdasági érdekük tartja mellettük és észrevétlenül ugyanolyanná válnak. Éltetik harsányan a Fideszt, mert ha nem igy tennének, akkor ők is mehetnének a nem magyar, hazaáruló, stb. ember közé. Végső soron önzők lettünk, nem érdekel hogy él a másik, átgázolunk a másikon és csak az a fontos: mi éljünk. Az emberek szemléletének kell megváltoznia, fel kell rázni a közömbösöket, vagy mondhatom belefáradt embereket is.
világlátó
@eszegfu: Egyetértek Veled.
Az ország népét felrázni lenne kinek ebben felelőssége bőséggel , mondjuk a normális médiának, értelmiségi csoportoknak, a hazai történelmi egyházaknak, Az egyetemek professzorainak, felsőbbévfolyamú hallgatóinak, a pedagógus társadalomnak,sok civil egyesületnek, akik erre szakosodtak, de még sok embernek. Ez a felrázás, a megszólítás ideje. A szemléletváltás, a tudatformálás az a nehezebb. Egy hitet, egy bizalmat, egy reményt kiradírozni a fejekből, szívekből, még ha hamis, hazug, álságos és gonosz, akkor is nagyon nehéz. Van azonban egy kiút erre.
Csak akkor lehet ezt az országot helyes irányba fordítani, nemzet lehető legtisztább erkölcse alapján megjavítani, ha egy a nemzet minden egészséges gondolkodású, megtisztulni vágyó tagja számára megvilágítunk egy kivezető utat. Most nem gondolok a szövetségesekre, Európára mint mindennapi potenciális gazdasági és egyéb kapcsolat partnerekre, csak a magyar nemzet számára meghatározható egyetlen helyes, tisztességes útra. Ezt kellene ma és holnap és azután minden nap elkezdeni megfogalmazni. Távol tartva minden, eddigi károkozó szellemiséget, a szélsőségeseket, jobbról és balról, a mélymagyarokat és a hun- szkíta ősöket majmolókat, mindazokat, akik már kiforgattak minket a normális gondolkodásunkból és eltérítettek minket egy olyan útról, ahol járnunk kellene. Ez nem megy egy vezérbikával az élen. Ma már nincsenek Attilák és Árpádok. Ha elsatnyúlt a nemzet , akkor csak a kollektív bölcsesség vezetheti a nemzetet. Hogy akkor kezdődik a pártoskodás elölről? A kollektív bölcsesség dolga kell legyen, hogy megváltozzon a politikai berendezkedés, a közigazgatás, az ország erőforrásaival való tisztességes és okos gazdálkodás, a társadalomról való gondoskodás és minden, ami ide tartozik, az oktatás-nevelés, az egészségügy és a szociális gondoskodás az öregekről és az arra rászorulókról. Mindez most egy álomszerű kép, de ha körülnézel, most nem egy álomszerű képet mutató országban élünk?
eszegfu
@világlátó: Hasonlókat gondolok én is... és tényleg ugy érzem néha magam, mint egy meseországban... ez is, meg ez is megtörténhet? Az egészben a legrosszabb: ez a mai "álom" a valóság, ezt éljük meg nap, mint nap, a jövőnk pedig még elég homály. De kérdem: hol van azon emberek csoportja, akik valahogy képesek lennének a helyes irányt felvázolni, kidolgozni? Értem, hogy professzorokra, pedagógusokra, stb. gondolsz... de itt akkor "belépne" a generációs ellentét. Mint ahogyan elképzelhetetlen Mészáros Lőrinc "veje" 27 évesen vezérigazgatónak, pontosan igy az egyetemistákat sem érzem tapasztalanságuk miatt az irány meghatározásában kompetensnek. Ugyanakkor az idősebb korosztály, akinek van tapasztalata, tudása, ők már talán nem olyan "harcos" szellemüek, esetleg még balosok, vagy jobbosok is voltak. Én igazán nem tudom eldönteni ez esetben sem: milyen emberek lennének erre a legalkalmasabbak még elvi sikon sem.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.