AZ RTL Klub híradója is úgy tudja, a kormány középiskolásokat vár a március 15-ei állami ünnepségre. A műsornak egy pedagógus néző írt levelet, aki szerint felháborító, hogy kötelezően gyerekeket kell küldeniük az eseményre, hogy aztán díszletnek használják őket.  A Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete szerint azért problémás a diákok részvétele az ilyen rendezvényeken, mert az ünnepség az aktuálpolitikát sem nélkülözi.

A KLIK az üggyel kapcsolatban azt mondta, a gyerekek részvétele nem kötelező, hanem önkéntes. A szervezet szerint a nemzeti ünnep mindannyiunké és ők csak a lehetőséget teremtik meg arra, hogy a gyerekek mindenféle költség nélkül részt vehessenek rajta.

58 hozzászólásarrow_drop_down_circle

KERKA
Jössz te büdös kölke önként és dalolva Orbán bácsinak tapsolni éljenezni, különben megnézheti magát az apád. Majd a Kubatov listán piros X lesz a nevetek után írva. Aztán mehet majd anyád az önkormányzatba adható segélyért, de közlik, hogy nincs, nem is volt, és nem is lesz.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
KERKA
Jössz te büdös kölke önként és dalolva Orbán bácsinak tapsolni éljenezni, különben megnézheti magát az apád. Majd a Kubatov listán piros X lesz a nevetek után írva. Aztán mehet majd anyád az önkormányzatba adható segélyért, de közlik, hogy nincs, nem is volt, és nem is lesz.
kakaósbögre
köszönöm a lehetőséget,de ha lehet nem élnék vele.
papa.49
A klikk vonuljon ki mindenestől nyalizni a hazugovicsnak, ne a tanulókat kényszerítsék erre!!!
Senara
Ingyen ? Mert egyébként a zsebpénzből , vagy apától , anyától kért pénzből jönnének ünnepelni :-( ...kiadott feladat minél többen legyenek a gyerekek , hogy az esetleges tüntetők megzavarják a felszólalókat , ha megteszik akkor lehet hivatkozni ... az ellenzéknek semmi sem szent , megzavarták a fiatalok békés ünneplését !
Sziszifusz
Amikor O.V. nem a sajátjai előtt szónokol, akkor szüksége van őt, a tömegtől elválasztó védő zónára. Ezt a területet gyerekekkel kívánják feltölteni. Fél az esetleges inzultációtól.
A TEK védelme már kevés, sejti a népharag nagyságát.
Juhász István
..anno, nekünk is fel kellett vennünk az úttörő nyakkendőt, fehér ingben, fekete nadrágban, osztályonként besorolva, menni az ápr. 4.-i, ill. az összes többi állami ünnepre, ja és mi is ingyen ünnepelhettünk, hiszen nem fizetett érte senki...
nyanya001
Biodíszletnek kellenének a diákok, lám, lám, mennyire szeretik a kedves vezetőt,
isszák minden szavát.
papa.49
@Sziszifusz: Pontosan annyira fosik a hazugovics azért kellenek a gyermekek, mert gondolja akkor senki nem kezd ,,felkelésbe,, a gyermekek miatt!!!
Egy semmi, gyáva, nulla manus!!!
eszegfu
Az igazsághoz az is hozzátartozik, hogy az "átkosban" is voltak kötelező ünnepek... minden gyerekre vonatkozott ez, de az iskolában, ill. az iskola szervezésében mentünk pl. koszoruzni és nem pont márc. 15-én, lehetett 1 nappal előbb is. De már a diákok között is válogatnia kell a pedagógusnak...hát ez nem tanulmányi verseny! Azt hiszem Papa "verzója" állhat legközelebb az igazsághoz: "senki nem kezd felkelésbe, a gyerekek miatt".
human
Csatlakozom azokhoz akik úgy gondolják, Orbán a gyerekekkel akarja biztosítani, hogy a forradalom napján ne akarjon bárki hangot adni elégedetlenségének.
nemkati
Mi kerül pénzbe egy gyereknek, amikor ünnepel? Az ebéd? Az akkor is pénzbe kerül, ha nem ünnepel.
bencemacska
Tavaly még tényleg önkéntes volt, mert az ment, akinek szüksége volt a statiszta pénzre!
Az idén önként és dalolva - INGYEN!
karma1
@Juhász István: Ez igaz, kellett mennunk, de ha nem mentunk, akkor sem volt baja belole a szuleinknek,... (Most majd lesz, ahogy Senara is leirta)

Vartuk az Ulloi uton Hruscsovot, aznap tanitas se volt, az ido is szep volt, hat miert ne mentunk volna?
silber13
A KLIK akkor biztosítaná a szabad ünneplés lehetőségét, ha egyáltalán nem pofázna bele a családok dolgaiba. Mert mindenki úgy ünnepel, ahogy akar.
varrólány
Mindig is volt "aktuálpolitika" , régen is megmondták mikor hova kell menni akkor meg még annál inkább. Egyszerre köszönni menetelni , csak az idő telik az "urak" a hatalom mániásak nem változnak!
human
@silber13: De most új világ van. Akarom mondani a régi.
human
@nemkati: A levél szerint az ebédet állja az állam.
nemkati
@human: Igen, és ezzel magyarázzák hogy miért kell kötelezően gyerekeket küldeni a kormány ünneplésére: lehetőséget adnak, hogy a diákok ingyen ünnepeljenek. Tehát egy ebédért menjenek a diákok? Én mindegyik gyereknek megmondanám: azért kell most az állammal ünnepeljél, mert ingyen kapod az ebédet. Remélem ez eléggé lelkesíteni fogja őket.
eszegfu
@nemkati: Az is megoldás lehetne, hogy a legszegényebb (nem tudom mi a helyes szóhasználat!) gyerekeket küldjék el...
papa.49
Nem kedves klikk ezt a ,,felemelő lehetőséget,, köszönettel visszaadjuk nektek, MEHETTEK DÍSZŐRSÉGET ÁLLNI A HAZUGOVICS KÖRÜL, MINDAHÁNYAN VAGYTOK!!!
Clavigo
Miért nem rendeli ki a 150 db. államtitkárát,,meg f@cc tudja hány db. megbizottját,,kormánybiztosát ???,,Miért nem Felsőcsutkán ünnepel ez a G.eci,,,stadionban,,TEK-el körbe véve...?? Kinek hiányzik ez a sonkafejű ???
Dr. Felipe
Várni azt lehet csak ne írják elő az iskoláknak hogy 10 főnek kötelezően meg kell jelenni mert hát ki az a hülye aki ingyen és parancsra tapsol g vicctor ökörségeinek. Legalább fizessék meg a biodíszletet mint tavaly.
Linna
Iskolás koromban egyéb vágyam sem volt, mint hogy együtt meneteljek, ünnepeljek, tapsolhassak a hatalom embereivel/nek!
papa.49
@Linna: Én viszont még osztályfőnökit is kaptam a summantásért, egy ápr. 4. alkalmával...
karma1
@human: Olcso megoldas, ha a gyerekeket elo pajzskent akarja felhasznalni (az ingyen ebed)
radios45
@silber13: na ja, a Klik menjen a pics.ba, dolgoztam iskolában, 3ember mondja meg egy szakinak hogy mikor és mit csinálhat meg, mire van pénz röhej.
ha meg nem végzi el a karbantartást javítást, akkor meg az a baj...
Linna
@papa.49: :) Én jó kislány voltam! Most is lehet a szegény kiválasztottaknak... vagy a szüleiknek... ha olyan alapon történt a kiválasztás (F-tagok)
Linna
@papa.49: Ja, de Orbánnal én sem mutatkoznék :D
papa.49
@karma1: A ,,gyáva diktátor olcsó megoldása,, kérdezem ez mennyivel különb mint a palesztinok szokása, hogy iskolákba közösségi épületekbe telepítik a rakéta kilövőket, ez is ugyanaz...
nemkati
@eszegfu: Ahhoz nem kell március 15., meg 0rbánszónoklat, a legszegényebbeknek adjanak minden nap ingyen ebédet, ne csak 1 napon.
Desischado
Ennyire gyáva! A nyaloncait rendelje ki! Pfujj!
eszegfu
@nemkati: Persze, hogy nem kellene, de ahogy itt láthajuk mégis csak kell!
mate03
@human: A te pénzedből,meg mindannyiunkéból!
Hellcat
alfahir.hu/sites/barikad.hu/files/2014/03/orban2_1.jpg
És megint így fogja őket pajzsként használni? Ha borul a bili ők felfogják a tömeget míg ő eltűnik hátra a tárt ajtós kapun?
eszegfu
@Hellcat: Ne fesd az ördögöt a falra!
Hellcat
@eszegfu: Nem akarok én festeni semmit. Ez az ő patkány módszerük nem én találtam ki :(
eszegfu
@Hellcat: A fotót nézve még elképzelni is rossz a "karéjban" lévő felnőttek helyett a gyerekeket! Csak remélni merem, hogy talán még ide nem jutottak...
Hellcat
@eszegfu: Én bármit kinézek ezekből a tetvekből.
human
@Hellcat: Ezt egy fontos mondatnak tartom:
"A pártok keveset tettek azért, hogy az emberekkel megszerettessék a demokráciát"
Mert, ha éreztük volna, hogy a pártok értünk vannak és nem magukért, akkor Orbán rendszere már a 2014-et sem élte volna meg.
human
@Hellcat: És a NEMZETI jelzőt is lejáratták. Minden elé odabiggyesztették. Elvesztette az értékét és a funkcióját.
Hellcat
@human: Idehaza a politikusok 99%-a nem azért van a parlamentben, hogy neked vagy nekem jobb legyen. Ennek az egésznek a kultúrája (nagyban hála a fidesznek) mára halott. Nincs felelősségtudat, nincs büntetés, nincs felelősség vállalás vagy felelősségre vonás. Ha egy politikus hibázik, nincs semmi...ha gyanús a vagyona gyarapodása, nincs semmi. Az önmaguknak kreált rendszerbe a saját vagyonosodásuk miatt akarnak bekerülni, nem azért, hogy előrébb vigyék az országot. Legeslegelőször, olyan fizetést kéne nekik kitalálni, ami az ilyen parazitákat eltántorítaná ettől a pályától. Például az előző évi átlagkeresetet kapnák. Megnézném a fideszes megélhetési patkányok hogyan helyezkednének el a versenyszférában...Mentelmi jog se kéne neki. Egy a szavazópolgárok által hatalommal felruházott ember az legyen példamutató! A politikus által elkövetett bűnöket is súlyosabban büntetném.
Mint ahogy írtad itt mára minden megfordult. Lehazudják a csillagokat, hogy bekerüljenek aztán szarnak ránk...főleg a fidesz így, hogy abszolút bebetonozta magát. Köpnek ezek rád vagy ránk. Hiába derül itt ki bármi disznóság rólak szarnak az egészre. Félek azért mert tudják, hogy a jóisten se robbantja ki őket onnan már soha.
human
@Hellcat: Én is gyakran így vagyok ezzel. De hátrébb lépve és kicsit kívülről szemlélve a dolgokat a következőkre jutottam. A politikai korrupció visszaszorítása csak azzal érhető el, ha van olyan eszköz amivel a bűncselekmény és a bűnös felderíthető és a jog teljes szigorral bünteti őket. Ez az egyetlen út. A kevesebb fizetés nem megoldás, sőt. A mentelmi jognak pedig ha arra használják amire való, bizony nagyon fontos szerepe van pont a demokrácia védelmében. Ezt most nem láthatjuk, mert minden a demokrácia által kapott jogukkal visszaélnek és ezzel utáltatják meg az emberekkel a demokráciát. Pedig amit itt látunk nem igazi demokrácia.
Hellcat
@human: Azzal amit írtál idehaza az a gond, hogy itt a fidesz bezárta a kört. Nincs olyan független szerv amely felelősségre vonhatna egy másikat. Minden a fidesz irányítása alatt áll. Ezt leírtam az előbb is csak nagyon tömören. :) Azt kéne elérni, hogy a politikus pálya annak legyen csábító aki tenni akar az országért, ne az ilyen tetves parazitáknak mint akik most ülnek bent. (ez az ellenzékre is vonatkozik ők sem különbek). viszont itt meg is áll a tudomány, legalább is számomra. Nem tudom, hogyan lehetne ezt elérni. A káosz és a kilátástalanság túl nagy.
human
@Hellcat: Én nem adom fel a reményt, hogy lesz még itt független felügyeleti szerv, ami helyére rakja a politikusokat és figyel az adóhatóságot. Talán sokadik nekifutásra sikerül ilyet összehozni.
A fizetésre visszatérve, 300 ezerért olyan állást kapok, hogy nincs a fenekemben 4 tévés stáb és nem nézik meg a 3. felmenőmig, hogy nem-e betyár volt Szeged mellett. Ezért a fizetéscsökkentés nem indokolt.
Karrierista politikus pedig mindig lesz. Itt az a kompromisszum, hogy jó fizetést kap, cserében végzi a dolgát és nem lesz korrupt. Ez lenne az alap és az már extra, hogy valódi küldetéstudata van. Mert ahogy fent írtam, aki szorgos, tenni akar, szakértő az a versenyszférában is jól tud keresni és nem próbálják lejáratni 4 évente.
Hellcat
@human: Remélem igazad lesz. Ha az első bekezdésedben levők teljesülnének már nagyon boldog lennék. Jelenleg nagyon távol állunk ettől.
human
@Hellcat: Az az egész jogállamiság alapja. Az a baj, hogy aki ebben az országban közpénzt akar lopni az is tudja. De a lényeg, hogy meg lehet csinálni vagy jogállami keretek között vagy másképp.
Bercifiu
@Hellcat: Már régen nem láttam ennyi unott arcot.
human
A diákok szüleinek nyilatkozatot kell adniuk arról, hogy gyermekeik nyilatkozhassanak a sajtónak, fotózhassák őket. Mégis mit akarnak megkérdezni? Hogy tetszett-e a kedves vezető beszéde?
Orbán politikája magában már nem adható el, hát becsomagolja gyerekekkel. Mert ha valaki gyereket lát rögtön megenyhül a szíve és ezt az érzést össze akarják kapcsolni Orbánnal. Undorító.
Juhász István
OKÉ! Ha ez csak egy lehetőség, akkor tessenek szives lenni, nem osztályonként előirottan, 10 főt + kisérőt, rendelni az ÜNNEPI ESEMÉNYRE , hanem hirdessék meg, részt lehet venni, aki akar, és szeretne is menni az ünnepre, ebben az esetben még az ingyenes buszköltséget sem tartanám oktalannak. DE IGY ???
bakegya
Ez a legdrágább ingyenjárat lehet!!!-ha valami közbejön és ezt ilyen korostállyal egyetlen felelős szülő sem,de egyetlen politikai érdekszféra sem teheti.
TÖRVÉNYTELEN HAZÁRDÍROZÁS.
Tibor43
Ez a "lehetőségek" országa.
"Lehetőség" volt: belépni a téeszekbe,KISZ-be,Pártba,Munkásőrségbe, felvonulni,stb...
nemjoezigy
A fideszkdnp újabb bujtatott agymosása.
Borítékolom, hogy a beszédek az aktuális pártpolitikáról szolnak majd, fideszkdnp propaganda felhangokkal.
A szegény gyerekek meg ezt hallják az ország vezetőitől, a felnőttektől, tehát el kell hinniük. Elvégre ezért vannak kivezényelve!
De a többség odahaza és a való világban mást tapasztal, mást lát, mást hall, mint amit ott fognak az orbánék mondani nekik.
Ezek után kinek higgyenek? Valószínű a szüleiknek és a tapasztalataiknak fognak hinni!
A történelem megismétli önmagát: mi ugyan így voltunk fiatal korunkban (én 59 éves vagyok) mást hallottunk a kádáréktól és mást a tiltott, majd tűrt nyugati hírektől. (pl: gráci antennákkal fogott osztrák tv adások)
Bercifiu
@human: Majd kiabálják csoportosan, éljen a nemzet megvezető geci Orsós.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.