Lázár János, a Miniszterelnökséget vezető miniszter egyre több kritikát enged meg magának Orbán Viktor felé. Az élesedő hangnem mögött az állhat, hogy Lázár önálló arculatépítésbe fogott. Az Index értesülései szerint ez viszont már a miniszterelnök környezetnek is feltűnt és egyre nagyobb értetlenkedéssel, gyanakvással figyelik a miniszter lépéseit.

Lázár mostanában több fronton is kifejezte, hogy nem ért egyet Orbánnal. Pár hónapja azt nyilatkozta, szerinte Mészáros Lőrincnek el kéne tudni számolni a vagyonnyilatkozatával. Erre egyébként Mészáros vissza is szólt, hogy minden rendben van a bevallásával, ám erről kiderült, hogy nem igaz.

A miniszternek Csányi Sándorral nyíltan nagyon rossz a kapcsolata, így az üzletember március 15-ei kitüntetésekor hangot adott nemtetszésének. Ezt Csányi se hagyta szó nélkül és azt mondta, meglepi, hogy Lázár már nyíltan kritizálja Orbán döntéseit, ugyanis a miniszterelnök volt az, aki eldöntötte, hogy ő kaphasson kitüntetést.

Lázár megkezdte Orbán támadását

Ám ezek után következett a legváratlanabb fordulat: Lázár válaszul egy MSZP-s képviselő másra vonatkozó kérdésére, azt kezdte el fejtegetni, ő egyáltalán nem tenne állami pénzt a profi sportba, a fociba se. Orbánról pedig közismert, hogy imádja a focit, így ezzel gyakorlatilag a kormányfő pénzosztási gyakorlatát bírálta. A kijelentés annak fényében különösen érdekes, hogy az Index forrásai szerint részben a foci kapcsán kezdett anno megromlani a kormányfő és egykori barátja, Simicska Lajos viszonya, aki nem támogatta a felcsúti stadionépítést. Így a lap informátorai kizártnak tartják, hogy Lázár a beszólását nem Orbán elleni személyes támadásnak szánta volna.

Több fideszes mégis úgy gondolja, ezek a kritikák nem a miniszterelnök ellen irányulnak, hiszen Lázár Orbánhoz fűződő feltétel nélküli lojalitását mindig hangsúlyozza. A miniszter mindössze másként képzeli el a kormányzást több dologban is. Ám olyanok is akadnak, akik szerint a politikus már egy Orbán utáni korszakra készül fel.

Utóbbi elméletet támasztja alá a Direkt36 mai cikke, amely azt részletezte, hogy a Lázár vezette Miniszterelnökség visszadobott egy olyan pályázattervezetet, amelyet Orbán vejének, Tiborcz Istvánnak a cégére szabtak, így biztosan ők nyerték volna. A Miniszterelnökség olyan kifogásokkal küldte vissza újragondolásra a tenderkiírást, minthogy "versenykorlátozó" vagy hogy "indokolatlanul szűkíti a versenyt". Hogy mi indokolta a Miniszterelnökség döntését, az nem derült ki, ugyanis a Direkt36 április közepe óta nem kapott kérdésére érdemi választ.

41 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nyanya001
És nehogy azt higgye valaki, hogy ez hibbant leáll,
mennek még milliárdok a sz@r focijára !
Arról nem is beszélve mennyibe kerülnek ezeknek a fenntartása,
miközben a kórházak a csőd szélén állnak, az eü dolgozók bérezéséről meg
már ne is beszéljek !
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
nemjoezigy
Csak arra kell figyelni, hogy az ember ellenes, hazaárulós előéletét nem szabad elfelejteni, akárhogy is végződik az "őszinteségi" (számító) rohama.
papa.49
Ez csupán ,,szerepjáték,, a hazugovics imázs építő taktika új része, az értelme ,,lássátok engem is lehet kritizálni,, mehet a lázas, lézeres a sunyi 3.14. ba, a hazugoviccsal együtt!!!
nyanya001
És nehogy azt higgye valaki, hogy ez hibbant leáll,
mennek még milliárdok a sz@r focijára !
Arról nem is beszélve mennyibe kerülnek ezeknek a fenntartása,
miközben a kórházak a csőd szélén állnak, az eü dolgozók bérezéséről meg
már ne is beszéljek !
wagabund
uggyan kérem...egy épeszű nem harap abba a kézbe, ami jómódot, hatalmat adott..

ismét mezőgazdasági dolgozó vakítás az egész..(itt a nyóckerben parasztvakításnak mondjuk)
verum
@wagabund: ezek beleharapnak bárkibe, ha érdekük úgy kívánja. Orbán is beleharapott Simicskába.
Mindegyik hatalmat és gazdagságot akar. Bármi áron, bárkin átgázolva.
Senara
@wagabund: Pontosan , átverés ! Nekem mindig az jut az eszembe a "mesékről ", valamiről elterelik figyelmet .
wagabund
@verum: mondjuk erre nem gondoltam, de van benne valami.
wagabund
@Senara: ..de most miről? mert nagyon sokról kellene...
Omarion Nebula
Egyik nagyobb csapás mint a másik..
Kinek kellenek ezek mé
szaboria1
Lázát egy törekvő alak, azt nem lehet tudni mennyi híve van mára a Fideszbe.
prime777
Szerintem megrendezett színjáték egész.Ha valaki ilyeneket merne mondani másnapra már nem lenne a posztján.
Hozzáteszem jogosan.Mert én sem szeretném magamat olyanokkal körülvenni akikben nem bízhatok.Négyszemközt mondja el persze a véleményét,hogy nem jó ez így miniszterem stb...de nem kell kiteregetni ezt a sajtó elé.
Szóval szerintem ez csak cirkusz a népnek.Az meg mindent bekajál.:)
De lehet nincsen igazam.:)
kakaósbögre
felőlem akár dughatnak is.ettől még mindkettő tolvaj geci marad.
Hellcat
Ugyan akkora szarházi patkány mind a kettő...felőlem meg is ölhetik egymást.
ipan54
@prime777: szó szerit így gondolom én is !)
qxy
De mind ezt nem a haza és a nép hanem saját érdekeiért csinálja . Na ez a baj.
nemkati
Érdekes, Lázár a mai sajtótájékoztatón éppen azt fejtegette, hogy 0rbán mennyire kedveli őt, ami abból is látszik, hogy egyre több feladatot bíz rá. Akkor itt valaki nagyon ostoba, másvalaki meg nagyon szemét, de egyik se én vagyok. :)))
bakegya
KENIK EGYMÁSRA A ...terelik a NÉP FIGYELMÉT A 10 MILLIÁRDOS LENYÚLÁSOKRÓL,a TIBORC SZLOVÁKIAI -ÉS HAZAI CÉGEIHEZ JUTTATOTT EU MILLIÓKRÓL,A QUESTOR-SPORTOSAN KIBOCSÁJTOTT FIKTÍV ÜGYLETEIRŐL,ÉS MOST MÉG EZ A HALÁLRABIZTOSÍTÁSI ÜGYLET-A SIMICSKA IS BESZÓLHATNA MÁR VALAMIT A TÉMÁZÁSAIKHOZ-fel gyorsíthatnák már a saját kiiktatásaikat ,mielőtt kivágnak minket magyarokat az EU-ból is.mÉRHETETLENÜL DRÁGA NEKÜNK EZ A KÉT PALI-ÉS A PEREPUTTY!
Pálinkafőző Rézüst
Egy nagy lófausztot! Egyik geci sem tud a másik nélkül tovább lopni, rabolni! Gumicsont a középszerűknek, és az alattuk lévőknek, ők tovább lopnak, rabolnak, oszt jónapot!
mekkelek
Ez igazán jó hír, ezt a rablóbandát csak saját maguk tudják kicsinálni és a bomlás láthatóan megkezdôdött.
Toby
Tegnap este, meghitt, szűk körben - figyelem ! Egy fidesznyik is velünk ivott ! - hallottam, hogy egészen magas helyen, úgy a padlás csúcsában azt rebesgetik, hogy (K)áder menni fog, mert néhány embersége(nek látszó! ) húzása nem nyerte el a felcsúti csökevény tetszését ! Helyére pályázik orbánc, a megfáradt, akinek igazából már semmi sem megy, rosszul van az állandó támadásoktól és már a védekezés is meghaladja erejét ! Orbánc helyére megy lézer, "amely" végre kibontakoztathatja rendkívüli rosszindulatúságát, aljasságait, mocskosságait, ugyanis nagyok sok szopatós ötlet lézertől ered, s ezeket kersztül nyomják a frakción, mert rogán ( törjön ki a nyaka ! ) azonnal támogatja a lézeri ötleteket, nagyon respektálja lézer g**iségeit !
2018-ra végleges felállást szeretne a felcsúti csökevény és lesz "rendrakás" alsóbb szinteken is, számítanak ellenállásra, támadásokra, sértődésekre !
Most, helyi idő szerint egyetlen egy fontos, szavazatszerző igyekezet látszik, mégpedig az, hogy embertelenl felgyorsítják a beruházásokat, hogy azok látványosak legyenek és el lehessen adni az unió felé is és a megvezetett, ingó birkák bizalmát is visszaszerezzék !
Én csak annyit mondtam: Ámen ! Hunniában valami készül !
Január
Holló a hollónak nem vájja ki a szemét.
Pálinkafőző Rézüst
@Toby: az a fidesznyik nem ivott eleget...Mondjál csaj EGYETLEN Káder féle emberséges húzást! Nos, csak egyet! Nos?? Ugye, hogy nem volt részeg a cimbi, csak hazudott??, :)
nemkati
@Toby: Nem újság, hogy 0rbán a Várba készül köztársasági elnöknek. De mivel a köztársaság számára megvetendő dolog, az elnöki rendszer a nyerő, viszont a korona nagyon a szívéhez nőtt, azt már a fejéhez is szeretné növeszteni.
kkalman
Lehet, hogy Lázár Orbán helyére pályázik, de az lesz a Fidesz veszte. Nem tudja a szavazókat maga mögé állítani, mint a főnöke. Ez a Fidesz végét is jelentheti, amivel a semmivel sem szimpatikusabb Jobbik malmára hajtják a vizet.
Lackó50
A lázár még rosszabb, mint Orbán. Szerintem arra játszik, hogy látva a FIDESZ mélyrepülését, átvegye a hatalmat. Most mindent ígérget és próbál a választóknak megfelelni, mert ő felülvizsgálná a trafik sötétítést (annak idején az egész trafik ügybe nyakig benne volt) Támogatja a halálbüntetést, ellenzi a foci támogatást. Amit csak akarnak az emberek, mindent megígér, hogy elnyerje az elégedetlen emberek bizalmát. Addig még futottak ő is mindent elfogadott, tele volt javaslatokkal. Nem véletlenül került a miniszteri székbe. Ahhoz nagyon kellett támogatni a sok hülye törvényt. Most meg úgy tesz, mintha az egészhez semmi köze nem volna. Nem hiszem, hogy ez a gerinctelen ember egyszerre megvilágosodott volna. Aztán majd Viktor elmondhatja, hogy "kígyót melengettünk a keblünkön".
GeoCravker
Lázár nagyjából két éve támadja Orbánt.Az újdonság legfeljebb annyi, hogy most már a nagytudású elemzők is látják, amit különben a vaki is léáthatott eddig is.
puki
Marakodnak a koncon meg a hatalmon.
Mint a sakálok.
agnes200
Szóval Lázár több pénzt és több hatalmat szeretne magának.
human
Alternatíváink tehát Orbán, Lázár (és Simicska). Ez azért nem választási lehetőség, mert ugyanoda fog jutni az ország velük.
mariaberta
@Lackó50: Olyannyira az ő érdeme az egész trafik "mutyi" /mert ugye így nevezik ezt az izét/, logy Csányi még meg is dicsérte .
legacy
A cikkhez tartozó képaláírás:

"Kicsi orbán, és a kicsit nagyobb lázár" - mert a sok kicsi (és kicsit nagyobb) sokra megy!

Apám, én elfáradtam ebbe!
Ha ezek a jók, akkor kik a rosszak? Van még rosszabb? Van még lejjebb?
feco fero
Egy fecske nem csinál nyarat... Többen kellene, hogy szót és hangot adjanak véleményüknek, hiszen a frakcióban már csak egy vélemény lehet!
Persze az a veszély is fenn áll, hogy ...cirkuszt a népnek. Oszd meg és uralkodj... ...
ferii
Amikor a kutyák egymást marják...
világlátó
A lázár már régen a fejére ült Orbánnak. Szemlátomást feszültség van közöttük, csak még nem tehet ez ellen semmit a miniszterelnök. Ő már kezdetektől kénytelen elviselni a hazai oligarcha csoportok kormányba delegált tagjait.
Orbánt lassan, de biztosan felemészti ez az állapot. Nem véletlenül meg bele olyan lehetetlen helyzetekbe mint a menekültekkel kapcsolatos lehetetlen álláspont, vagy a most éppen aktuálissá tett halálbüntetés kérdése, ami már annyira feltupírozott, mintha komoly lenne.
Az biztos, hogy Lázár hatalmas minisztériuma neki dolgozik és nem Orbán miniszterelnöknek. Balogh miniszter alól is kilőtték a lovat, egyre több a gyalogos csetlése - botlása. A lelkész úr sem ura már önmagának, őrlődik Orbán és Lázár között, Varga pedig csak széttárja a kezét, és felolvassa a Lázár által készíttetett az ország jó irányban halad, csökken a szegénység című unalomig hallott esti meséjét.
Az oktatás, nevelés, az ifjúság jövőjének biztosítása, a lefojtott energiák szabadjára engedése, az alkotó erő számára a szabad út az iparban, a mezőgazdaságban, mindkettő innovációjában támogatása, az erőforrások jó irányba terelése, az EU. milliárdok jó gazda módjára való felhasználása lehet csak a kivezető út a mai állapotokból, mert így érhető el az ország kultúrájának , általános jólétének emelése, mert így javítható a biztonságérzet, mert így majd nem kell halálbüntetésről beszélni.
No erre Orbán és Lázár sem együtt, sem külön nem alkalmasak. Szerintem.
Tényfeltáró
Miért nem rúgja félre már a vén kappant? Mire vár?
Toby
@Pálinkafőző Rézüst: (K)áder dobott vissza a parlametnek törvénytervezetet - ennyit tehetett, más vétójoga nincs ! - mire a csürhe ismételt megszavazással válaszolt és ezt követően (K)ádernek már nincs szerepe e tárgyban !
Tényfeltáró
@agnes200: Ez az utolsó esélye, hogy miniszterelnök lehessen (amit nagyon szeretne), megpuccsolni a kótyagost. 2018 után semmi.
mariaberta
@legacy: Megidézhetjük a réges-régi verset, abból készült dalt, melynek refrénje, "anyám én nem ilyen lovat akartam"..Időszerű!!!
/A teljes verset meg lehet keresni/
ferii
Menjenek mind a sunyiba,amíg szabadon megtehetik !

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.