"Keresztre vagyok feszítve. "Karaktergyilkosság" zajlik épp. Nem is érzem jól magam" – mesélte a Magyar Paralimpiai Bizottság elnöke, Gömöri Zsolt legújabb interjújában. Szerinte a vádak "egytől egyig rosszindulatú rágalmak", egyébként két hét alatt 8 kilót fogyott – mondta a Hír24-nek.

Gömöri úgy fogalmazott, az MPB kiemelten közhasznú szervezet, a felügyelő bizottság minden évben átvizsgálja őket. Bár ez nem kötelességük, de még független könyvvizsgálói jelentést is készíttettek, minden jelentés elérhető a honlapjukon.

Amíg nem kapott díjazást az MPB elnöki posztjáért, addig elmondása szerint vállalkozásaiból élt Gömöri. Azt pedig cáfolta, hogy most milliós fizetése lenne.

Sok mindent mondanak, írnak, hangzik el a televízióban, ami nem igaz. Nincs milliós fizetésem. 420 688 forintot keresek

- tette hozzá.

Arra a felvetésre, hogy 10 milliós luxusautót vett neki a szövetség, és két alkalmazottjának is egy-egy ötmillióst, azt felelte, egy Volkswagen Passattal, mint szolgálati autóval intézi a bizottság ügyeit és nincs benne különösebb extra, sem bőrülés.

Az MPB tulajdona, és személyes kapcsolataim révén 1, 8 millió forintos kedvezménnyel vette részletre 7,5 millióért. A másik kettőre, a két Polora is jelentős kedvezményt kaptunk. A kettő együtt volt nagyjából hatmillió, kedvező részletfizetéssel.

A kétmilliós, túlszámlázás-gyanús tenerifei edzőtábor kapcsán azt közölte, hogy jogi lépéseket tesz az ezt megíró Bors ellen, a pénzösszeget pedig 8 hónapos szervezési munkára fizették ki az edzőtábor részéről kizárólagossággal rendelkező magyar származású szakembernek. Gyermeke utazását pedig külön ő szervezte és "természetesen saját számlájáról fizette".

Hogy kik akarják "kitörni a nyakát", arról "sejtése van":

Van 3-4 sportoló, aki anyagilag érintett ebben a káoszban, vannak, akik személyes sérelmükért bosszúéhesek, mert csökkent a támogatásuk, kikerültek a válogatottból. Érzékeljük a paralimpiai részvételre esélytelen sportágak törekvését is egy új pénzügyi elosztás érdekében a paralimpiai felkészülés során. Ez a társaság rendkívül aktív, mert érdekeltek.

De nem mond le, mert ahogy fogalmaz:

Kollégáim áldozatos munkájával létrehoztunk valamit, amibe nem kapaszkodom, de nem is szívesen engedném el.

Frissítés: Gömöri nemcsak a Hír24-nek adott interjút ma, hanem sajtótájékoztatót is tartott. Ezen arról beszélt: rendőrségi és ügyészségi vizsgálat kezdeményezését javasolja, amiért szerinte a Magyar Paralimpiai Bizottság vezetőivel szemben többen egy "minden részletében megkonstruált, hazug lejárató kampányt folytatnak".

Az MPB elnöke elmondta, pénteken egy terjedelmes, hetekre visszanyúló elektronikus levelezést tartalmazó dokumentációt juttattak el hozzá, amely egyértelműen bizonyítja a lejáratási kísérletet.

Gömöri Zsolt megnevezte a lejáratási kísérlet részvevőit, elsőként említve Nagy Zsigmondot, a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) nemzetközi igazgatóját, majd ide sorolva Tamás Henriette Brigittát, az MPB korábbi munkatársát, az Emberi Erőforrások Minisztériuma sportért felelős államtitkárságnak szakértőjét, Zachár Attilát, az MPB közelmúltban megszüntetett erőemelő szakbizottságának korábbi vezetőjét, valamint Sas Sándor fekvenyomó parasportolót.

Az MPB vezetője szerint a levelezésből kiderül, hogy a szervezet vezetése ellen indított lejárató kampány április 15-re vezethető vissza, amikor Zachár Attila megtudta, az elnökség megszüntette szakbizottságát, majd erre Nagy Zsigmond úgy válaszolt "jó volna megszabadulni az MPB elnökétől".

Gömöri Zsolt szerint a lejáratásban részvevők azokat a dokumentumokat használták fel ellene, amelyek akkor kerültek ki az MPB irodájából, amikor Mexikóban tartózkodott a Nemzetközi Paralimpiai Bizottság (IPC) meghívására.

Az MPB elnöke szerint az RTL Klub és a HírTV "dobta fel" az MPB ügyeit május elején, majd később Zachár Attila készítette a lemondatását sürgető névtelen sportolói levelet, míg Tamás Henriette Brigitta az ügyészségnek szánt beadványt állította össze.

Gömöri Zsolt közölte, május 26-a keddre rendkívüli elnökségi ülést hívott össze, és javasolta, hogy az etikai és jogi bizottság indítson vizsgálatot a levelezésben érintett minden személlyel és szervezettel szemben.

Az MPB vezetője emellett felkérte az elnökséget, hogy a teljes levelezést juttassa el a MOB elnökének és a sportért felelős államtitkárnak, továbbá forduljon a rendőrséghez és az ügyészséghez.

Gömöri Zsolt a sajtótájékoztatón nem válaszolt újságírói kérdésekre.

65 hozzászólásarrow_drop_down_circle

wagabund
aszongya fogyott.. hát persze..most nem jár zabálni, otthon kuksol...

van ennek fogalma, milyen fogyatékkal élni? asszem nincs, bár látja, kiktől ette el a falatot..
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
wagabund
aszongya fogyott.. hát persze..most nem jár zabálni, otthon kuksol...

van ennek fogalma, milyen fogyatékkal élni? asszem nincs, bár látja, kiktől ette el a falatot..
Anna Mária
A rossz karakter a nyilvánosságot elég gyilkos dolognak szokta megélni! :)))
human
8 kilót fogyott? Ha ráérek majd elkezdem sajnálni.
Fodor Ibolya esete ismétlődik meg: youtu.be/Dj6J27bZ_04?t=1m
human
Az előző elnöknél pont 420 ezerrel keres többet, mert az ingyen végezte a feladatát.
Macskaszem
Az ilyen karaktereket kizárólag gyilkolni érdemes, tenyészteni semmi esetre sem.
human
Én csak attól tartok, hogy ha távozik viszi magával a 300 milliós állami támogatást is. Szerintem nem véletlenül kaptak ekkora támogatást. Meg volt a feladata az elnöknek ezzel kapcsolatban.
Mobil123
Hát ha benneteket is olyan független könyvvizsgáló vizsgál mint pl. a Buda brókerházat akkor bele lehet szarni az egészbe.
verum
Nem karaktergyilkosság ez, hanem felelősségre vonás.
Szerintem még sok ilyen kellene az élet minden területén!
sentinel216
Vazze, Zsóti! A három millás adósságcsökkentő segélyedre rábólintott a fideSS Tompikája is! A 17 milla sikerdíjat sem tudod letagadni. Ezzel máris gyanús az egész pénzügyi "karaktered". Sokat nem kell gyilkolászni ajta.
nemjoezigy
1. ha az illetékes rendőrök jól végeznék a dolgukat, akkor -a mi szempontunkból- jó, hogy a rendőrséghez fordul.
2. a 17 milliós sikerdíjat miért nem említette meg? Mert valószínű igaz. És ezt ő meg dajcs, meg a többi erkölcstelen igazságosnak, erkölcsösnek tartja. Direkt nem jogszerűt írtam, mert a fideSSkdnp alkotta jog csak az uralkodó réteg érdekeit képviseli!
3. ha jól végzi a dolgát, akkor az ki van fizetve a 420 688 forinttal + a juttatásokkal. Ami a sportolók juttatásaihoz képest óriási. Pedig...talán ők érdemelnék a többet.
Erkölcstelen, élősködő férgek!!!
soljanka
Miktözben olvastam elmorzsoltam pár könnycseppet szegény emberért.
Tibor43
Azt ír vagy mond Gömöri,én a fogyatékkal élő sportolóknak hiszek.
eugen4402
@Horizont: Pontosan így van, ahogy írod. Ő nem érti, mit kifogásol a közvélemény, meg van győződve, hogy mindent remekül csinált. Az egész ügyet rosszindulatú áskálódásnak fogja fel, amelynek célja az Ő személye ellen irányul. Sorolja, hogy kiket jelent fel, ahelyett, hogy simán lemondana. Már csak a látszat miatt is. Mert így védhetetlenül erkölcsi fogyatékosnak tűnik...
Gonoszgólya
"...egyébként két hét alatt 8 kilót fogyott ..."
Kevés.
eugen4402
@Horizont: Mihelyt valamilyen magas polcra kerül az ilyen ember, azt hiszi, hogy ettől a perctől kezdve tévedhetetlenné vált, egyben szent és sérthetetlen lett. Ha mégis figyelmeztetni próbálják, akkor egy jól irányzott közmondással rálegyintenek: ebugatás nem hangzik a mennyországba. Pedig néha saját érdekükben is meghallgatnák a "földi halandók" véleményét...
eszegfu
Tényleg rohadtul nem érdekel, hogy ő minek fogja fel ezt az ügyet! Ha semmi mást nem nézek, akkor egy sportoló havi ösztöndija 20 eFt, az övé meg 420 eFt, az előző elnök meg
társadalmi munkában, külön juttatás nélkül! 2009-ben Nádas Pál elnöksége idején 83 mill. volt a szövetség állami támogatása, jelenleg Gömöri idejében 343 mill.
szandokan
Azért várjuk meg a vizsgálat végét. Jó szokás szerint megint mindenki ítélkezik úgy, hogy semmit nem tud az ügyről. Ingyen meg csak a hülye dolgozik, ráadásul ez nem is sok pénz.
wagabund
@eszegfu: 15.04: ...és hol a lé? mert a növekménynek kellene látszódni, ha máshol nem, az elégedett parasportolók arcán, eredményein...már ha kiutazhatnak egy versenyre...
iskolakerülő
@szandokan: Megvárjuk az úgynevezett "vizsgálat" végét, és bocsánatot kérünk a szarházitól. Ez a gibbon csak mosakszik, pedig a szar belülről jön.
prielle
Gömöri Zsolt, az tudom javasolni, hogy legyen olyan erős idegzetű, mint azok a baloldali politikusok, akiken karaktergyilkosságot követtek el maguk, fideszesek!
Vigyázzon, ha ma született bárányként állítja be magát, megeszik azok, akik azért fogytak le, mert nincs pénzük az élelemre az ilyenek miatt, mint maguk, fideszesek!
eszegfu
@wagabund: 16:10 Hát nálam nincs!!! Talán Gömörinél... mert a sportolóknál nincs!
soljanka
Jó kis hozzászólás a Paralimpiai Bizottság fb oldalán:
(bár már jó párat töröltek, ez még ott van)
"A Párt nevében egységesen fel vagyunk háborodva, hogy nem akarják hagyni lopni az Elvtársakat! Őket azért választotta a nép sok-sok harmaddal, hogy eltehessék a pénzt. Nekik ez jár. Párttagságilag!
Mi mindannyian Gömöri Elvtárssal vagyunk és javasoljuk neki, hogy ha tud, próbáljon meg még többet lopni. Ez az igaz Fideszizmus, ezért Elvtársi üdvözlettel, a Pártközpont nevében gratulálunk eddigi tevékenységéhez!
Erőt, egészséget Elvtársak!"
www.facebook.com/paralimpiahungary
nyanya001
Nem a rendőrséghez kellene fordulni, hanem lemondani de rögtön !
Na persze ez a fideszeseknél nem szokás, még nekik áll feljebb !
KERKA
További eredményes fogyókúrát kívánok. Sőt, mivel nem a norbi update készítményekkel fogyott le, így további milliókat spórolhat meg.
brutus
Öcsike ! Fogynak itt masok is ebben az "orszagban" (nem is kevesen!!!), nem fogok sirni miattad...
bakegya
Tessék mondani,mennyi az " ez nem is sok pénz"amennyit csakkk úgy lazán lehet lopni HAZAI VISZONYLATBAN FIDESS-NYIKKHAJ STÍLUSBAN?-mert ugye akkor talán többen is próbálkozhatnának olyanok is akikre talán még rá is férne néhány milla ahhoz, hogy ne legyenek olyan tehetségtelenek. Gömöri úr nem kellene ennyire fogyósnak nézni azokat akiknek ön a fene jó dolgát köszönhette.
Vizual
Nem értem. Sajátjaként elköltött 3 milliót és ahogy írják még kettőt. 9 milliós kocsival jár a sportolok meg éheznek az edzőtáborban de pénz nem volt hozzá. Nem értem. A fizetése 1 millió. És még sajtótájékoztatot tart, hogy milyen támadások érték, a helyet, hogy vezetőszíjon vezették volna el. Ja, Valami köze van Szijjártónak a dologhoz ?
Clavigo
Szerintem ki fogják a köcsögöt tüntetni...oszt csinálnak belőle államtitkárt,kom-biztost,,megbiztottat..El lesz majd a nemzet Flórijjával.
papa.49
Talán esetleg KI KELLENE ÁLLNI AZ EMBEREK ELÉ, ÉS ELMONDANI, no nem a HAZUGSÁGOT, AZ IGAZAT, ÉS AVVAL AZ ÍVVEL LE IS MONDANI, AZ ELNÖKI POSZTRÓL, na de nem álmodozom, mert az az élet megrontója, a pacák nem fog lemondani mert az elnöki szék a seggéhez ragadt!!!
sentinel216
@szandokan: Több mint egy hétig sugározták a televíziók az egyik bizottsági ülést a másik után. Valamennyi adásban elhangoztak az összegek. Tompika saját felkent szájával jelentette ki többször, hogy ő javasolta a kifizetéseket. Nem tiltakoztak két hétig. Most valamelyik "jogász" rájött, ha saját magunk vizsgálódnak, eltűnnek a bizonyítékok, vissza lehet vádolni a médiumokat. Így megy ez kérem orbanisztánban.
KERKA
@Vizual: 19.58
Sok mindent mondanak, írnak, hangzik el a televízióban, ami nem igaz. Nincs milliós fizetésem. 420 688 forintot keresek
- tette hozzá."

Én még ezt is sokallom:))
papa.49
@KERKA: Főként annak fényében hogy az előző elnök társadalmi munkában csinálta a feladatát...
Desischado
Persze, ő ártatlan, mint a ma született bárány! Sajnos, itt tények vannak, és az a harci helyzet, hogy lopott rendesen, ahogy az hithű fideszeshez illik! Pedig fogyatékosoktól lopni különösen nagy gyalázat! És még neki áll feljebb! Agyam dobom el menten!
brutus
GÖMÖRI !! Ismered a szavakat hogy "ZERO TOLERANCIA" !!!??? Nem en talatam ki...hanem a fönököd. Rad is legyen ervenyes...meg a masik sok tolvajra...
human
@Desischado: Szerintem ezek elhiszik, hogy nekik ez jár.
human
@Vizual: Nem tiltja szabályzat, hogy az elnök tízmilliós prémiumot kapjon, luxus körülmények közt éljen miközben az olimpikonok egyik napról a másikra élnek. Talán erre alapozzák a védelmet.
A fidesz jelmondata, "Amit nem tiltanak azt szabad." Hogy ez csak kiskapu, nem etikus, vagy pofátlan az már nem érdekli őket.
evacica
Ez nem karakter gyilkosság. csak az igazság derült ki ami persze a számára kellemetlen! Le kell vonni a konzekvenciát, s le kell mondani! Persze nehéz lemondani ilyen husos állásról, de a tisztesség ezt követeli, már akinek van!
eszegfu
@iskolakerülő: 16:43 A fb-on ugy kezdi Gömöri a nyilatkozatát: "kiderült az igazság"... aztán jön a hablaty... ebbe a "jóemberbe" egy cseppnyi tisztesség sem szorult!!
mate03
@szandokan: Egy olyan ember, aki a vak koldus kalapjából ellopja a pénzt,az ne vádaskodjon,hanem mondjon le!Természetesen Tom-pikával együtt!
eszegfu
@iskolakerülő: Igen! Szandokán irta Neked, hogy várjuk meg a vizsgálat végét, e nélkül ne itélkezzünk. Ehhez képes Gömöri már tudja az "igazságot", akkor minek ide vizsgálat?! Kis tetü, amit a két köröm között el kell nyomni! Azért is gondolom róla ezt, mert ez hasonlit ahhoz, amikor gyereket "vernek át" egy üzletben...ő nem tud védekezni. Itt olyan sportolókat vertek át, akik hátrányban vannak. Csak kérdezem: mondjuk például miért nem Kokóval tették?!
kati55
@eszegfu: Patkány a süllyedő hajóról !!
prielle
@szandokan: Ez már csak így szokás! A baloldali gyanúsítottaknál sem szokták a jobbosok megvárni az ügy végét! Nemde?
iskolakerülő
@eszegfu: A malájmacska nem nekem válaszolt/azóta se/Én csak a véleményemet írtam.
eszegfu
@iskolakerülő: Akkor ezt "benéztem"..bocs.!
iskolakerülő
@eszegfu: Én is szoktam "benézni":) Van amikor jólesik..:)
eszegfu
Nem egészen idetartozik, csak Deutschról eszembe jutott a nemzeti konzultáció a netről...
Ügyfélkapun keresztül beléptem... és láss csodát...nem engedett be, mert én már kitöltöttem!
Most szerettem volna kitölteni, de ugy látszik már valaki/k tudják a válaszaimat...
Toby
""Keresztre vagyok feszítve. "Karaktergyilkosság" zajlik épp. Nem is érzem jól magam"

csak egy mondat hányzik: " Miután lebuktam !"

Mocskos tróger vagy te öcsi !
human
@eszegfu: Az ügyfélkapun belül hol találom. Én is megnézem, hogy "kitöltötem-e már".
eszegfu
@human: Ha már beléptél, akkor felül van a menüsor vizszintesen és balról a 2. "ügyintézés",
utána jobb oldalon ha mész lejjebb, akkor zöld négyzetben "Magyar Internet jövője..." rákattintasz.
human
@eszegfu: Nekem megjelentek a kérdések.
fütyi
Kedves Gömöri ! Az hogy Ön lefogyott, senkit nem érdekel, ezek szerint eddig túl jól élt a dajcs tomikával együtt. Kérdezem Ő, nem fogyott le? Pedig lenne miből, úgy néz ki a zsíros fejével, mint egy Uradalmi Főbarom. Ezután jön a Fidesz duma, hogy Ön menager betegségben szenved és tessék sajnálja már valaki. Ha beteg , mondjon le, huzzon el a tarka malac f...ra , mert nagyon nehezen viselnénk el, ha az egészsége teljesen rá menne erre az Ön csúnya ügyére. Most dobálózik a nevekkel, vádol, intrikál ,az ezer mentségek várába próbál menekülni ! Állj ! Nem akarja észrevenni, hogy már vége. Persze hogy nem ,mert, ilyen zsíros állást nagyon nehéz találni. De nem kell félnie, dajcstomika majd a libásoknál szerez ennél jövedelmezőbb simlis állást Önnek.
kecskésmihály
Szegény ember! Annyira sajnálom, hogy már nyolc kilót fogyott. Az Ő helyében, ennyi stiklit elkövetve, annyit fogytam volna, hogy már nem is látszanék.
Fradigege
Mutyerál a közpénzzel és ki van borulva, ha körmöst kap érte. Forduljon a rendőrséghez. Lepattan róluk.
kukac50
Orbánnak ebben az ügyben kellene halál büntetésről beszélni!
Milliós fizetés mellett vissza nem térítendő támogatást adni,akkor amikor havi 20 ezer forintból tengődnek ezek a beteg emberek,akikre büszkék lehetünk.
Azokra is kellene alkalmazni a halálbüntetést akik megszavazták engedélyezték a 3 millió kifizetését! Ez miatt nem mehettek olimpiára mert arra már nem volt pénz.
Ezt a genny ládát fontosabb volt támogatni?
szandokan
@prielle: Szerintem meg igenis megszokták várni. Se Bajnai, se Veres, se Gyurcsány nem került rács mögé még.
sziha
@szandokan: es folytathatnank a sort a regnalo kormany tagjaival...
hetöndöe
És mit fogsz mondani a rendőröknek te tetű?A csúnya bácsik el merték mondani, mennyit loptál?
prielle
@szandokan: Mit tud felhozni ellenük? Csak nem azt, hogy jóval kisebb étvágyúak voltak, mint a mostaniak? Csak nem azt, hogy sokkal kevesebbet hazudtak a mostaniaknál? Csak nem azt, hogy lényegesen alázatosabbak voltak a mostaniaknál?
Knapp75
@szandokan: Hja, de Bajnai, Veres és Gyurcsány ellen nem is folyik semmilyen vizsgálat. Vagy te máshogy tudod?

Egyébként Gömöri rács mögé került?
Egyáltalán miről beszélsz?
Az még nem ítélet, ha egy fórumon felvetik valaki felelősségét. (gondolom, akkor is háborogtál, amikor Simon Gábort őrizetbe vették, csak most hirtelen nem találom)

A fizetés nagysága meg relatív. Nem mindegy, hogy egy piacon működő cég ad neki ennyit vagy az állam. (itt az állami támogatásból jut neki pénz, nem a parasport termeli meg a bevételeket)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.