Atomtitkok kerültek illetéktelen kezekbe néhány héttel ezelőtt, amikor feltörték a paksi atomerőmű egyik vezetőjének kocsiját – tudta meg a Blikk kormányközeli forrásból.

Az igazgató az autóban hagyta a laptopot és néhány adathordozót, majd találkozóra ment a Belgrád rakparton.

Pár perc elég volt ahhoz, hogy valaki feltörte a kocsit, elemelte a notebookot és az egyéb adathordozókat, majd lelépett a zsákmánnyal.

A Blikk egy kormányközeli forrásra hivatkozva azt írta, a készülő új erőművel, Paks II.-vel kapcsolatos tervek szerepeltek a laptopon. Bár a tulajdonos azonnal feljelentést tett a rendőrségen, a számítógép és az elkövető azóta sem került elő.

Az ügyben a BRFK folytat vizsgálatot, ők annyit közöltek, hogy lopás bűntette miatt folyik az eljárás. Az azonban meglehetősen sokatmondó, hogy a kiemelt ügyek főosztálya jár el az ügyben, ami egy hagyományos autófeltöréshez képest eléggé szokatlan.

80 hozzászólásarrow_drop_down_circle

volvós
..." Az azonban meglehetősen sokatmondó, hogy a kiemelt ügyek főosztálya jár el az ügyben, ami egy hagyományos autófeltöréshez képest eléggé szokatlan." ...

Tessék mondani, ez olyan, mint a Ráhelke telefonja, amit valaki " ellopott "
az esküvöjén ?? Mert akkor qrwa sokba fog kerülni a nyomozás, és ha
Putyin megtudja, hogy hagyta az illetékes elvtárs ellopni az autójából
a nemzetbiztonsági titkokat, hát lesz nagy muri , meg koki, saller...
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
human
A laptopot karbantartó rendszergazdát én kikérdezném az NNI helyében, hogy titkosítva voltak-e az adathordozók. Kizártnak tartom, hogy ne lenne előírás ezeknek az adatoknak a kezelésére.
volvós
..." Az azonban meglehetősen sokatmondó, hogy a kiemelt ügyek főosztálya jár el az ügyben, ami egy hagyományos autófeltöréshez képest eléggé szokatlan." ...

Tessék mondani, ez olyan, mint a Ráhelke telefonja, amit valaki " ellopott "
az esküvöjén ?? Mert akkor qrwa sokba fog kerülni a nyomozás, és ha
Putyin megtudja, hogy hagyta az illetékes elvtárs ellopni az autójából
a nemzetbiztonsági titkokat, hát lesz nagy muri , meg koki, saller...
verum
No, lesz itt kiszivárogtatás, nem csak Őszödön... ;-)
dr. prédikátor
Az igazgató "urnak" talán jobban kellene vigyázni a laptopjára ha már ilyen adatok vannak benne tárolva!!!Vagy nem is véletlen lopták el???
nyanya001
Csak tudnám, ha ilyen titkos adatok voltak a laptopon,
miért hagyta a kocsiban, főleg jól látható helyen !
Ez a pasas nemzetbiztonsági okokból nem aggályos ?
bakegya
@verum: @volvós: @human: az adatokat ebben az országban a MAGYAROK NEVÉBEN EGYEDÜL ORBÁN VITYA KEZELI-A KÉTHARMAD FIDESS-KDMP ERRE FELHATALMAZTA,TEHÁT AZ ATOMTITKOKAT SINTÉR SANYA NÁLA KERESHETI CSAKKK!!!-annál keressék aki titkosította!!!DDD
karma1
@nyanya001: Biztosan nem nemzetbiztonsagi okbol volt ilyen feluletes, hanem szuletetten hulye...:o)) Persze az utobbi nem zarja ki az elobbit...:o)))
eugen4402
Különben pedig az ilyen pitiáner atomtitok trehányságokkal ne tessék zaklatni a Kiemelt Ügyek Főosztályát, van nekik elég gondjuk a plakátrongálókkal...!
karma1
@eugen4402: Meg a recsolke meg-nem-talalt telcsijevel kapcsolatban is... Azert ott terfigyelo kamerak vannak mindenfele, nem igaz, hogy kb. 2 ora kemeny nyomozassal ne lenne legalabb 1 gyanusitott az ugyben... Megint felroppentettek egy kacsat, oszt hadd foglalkozzon vele a jonep, addig se azzal foglalkozik, hogy miert is vesznek 800 millaert uj autokat a lehutoknek? Hiszen nem is jarnak be a Parlamentbe vele melozni, meg ingyen benzinnel se! Akkor megis mire a nagy rongyrazas? (Ja, es az auto riasztoja miert nem volt beelesitve? Egy ilyen hiper-szuper auton olyan biztonsagi rendszer van, amit az Isten se nyit ki feltunes nelkul... )

Ja, persze, most csaptam a homlokomra: AZOK A MOCSKOS BEVANDORLOK VOLTAK, akik a Dunan usztak fel a Bem Rakpartig, es azonnal tudtak, hogy melyik autobol mit kell lopniuk!!! Es orban ezt el is fogja nekunk mondani nyilvanosan, jovo penteken!
lópicigáspár
Nem vagyok az összeesküvés elméletek híve, DE! Innen mintha egy kicsit kilógna a lóláb! Néhány gondolatot már fentebb leírtak és ezt csak összesíteni lehet. Aki ellopta, biztosan tudta, kitől és mit lop. Ezek azok az adatok, amivel a kormányt lazán meg lehet borítani. Szerintem még kulcsa is volt az autóhoz. Meg kellene nézni a bankszámláit, esett e be némi nagyobb összeg mostanság és persze kitől. Ha a "kitől" meg van, a többi már nem is lényeg, hisz ő lesz az aki a viktor helyére pályázik, olyan Harry Potterosan, mindenki tudja ki, de a nevét nem mondjuk ki (mert beperel)! :-)
karma1
@lópicigáspár: A szambol vetted ki a szot! VOLT KULCSA az illetonek! Mar olyan autok vannak, amihez az ajtokulcsot megnyomni sem kell, eleg, ha a zsebedben van, es kozeledsz az ajto fele, csak ki kell nyitnod a kilinccsel az ajtot, es a riaszto sem szolal meg!!! Nekunk is van ilyen autonk, viszont a riaszto 24/7 mukodik az auton, ha illetektelen probalna meg kinyitni, akkor nemcsak visitana, hanem a rendorseget is automatikusan hivja, megadva a koordinatakat!

IGAZAD VAN Lopici, ereztem, hogy valami santit a sztoriban, mert a hapi nem egy Ladabol kaszalodott ki! Istenkem, miert is neznek mindenkit hulyenek, MEG mindig es MAR MEGINT???
lópicigáspár
@karma1: A Dunával óvatosan ám, mert most hallottam kormányközeli körökből, hogy augusztus 20-ra tervezik a budapesti szakasz befagyasztását...! :-)
karma1
@lópicigáspár: Jaj de rossz! En annak idejen Matyast is lekestem, es most is elobb indulunk haza, nem lathatom a Nagy Esemenyt, Elso Rettenetes orbant, amint feher lovon becsuszik a jegre!!! (Szegeny lo! Ilyen terhet cipelni a hatan!?...:o()(((
eugen4402
@karma1: Nem is tudom, hogyan bírjuk ki jövő péntekig.:-) Különben teljesen igazad van, legalább kétszáz homályos kérdés lappang ebben a hírben, de már nem vagyok rá kíváncsi. Amíg nem tudom mi lett a brókergengszterek által elvarázsolt milliárdokkal, addig nem hagyom magam elterelni. Az idióták a delegációkat akarják új luxuskocsikkal fuvarozni, akik az Istennek se akarnak jönni, maguk helyett küldik a menekülőket. Viszont most új atomerőművet kell tervezni, de nem Paksra, hanem Felcsútra. :-)
silber13
@lópicigáspár: Ne ess kétségbe, a honi jégtörő flotta készen áll!
karma1
@eugen4402: Felcsutra eleg lenne csak az atomtemeto,... Tudod, par lepesre lorincbarat hazatol, makovecz emlekere az o stilusaban tervezve, jo sok draga, egzotikus fabol megepitve,...:o)))) Ahogy azt a vezir basitol latta a Pancso Arena kapcsan,...:o)))
glorianna
Ez a hír alighanem kacsa. Tán még hápog is.
perfekt
Komoly ez a téma! Ez az ország,megérett a pusztulásra--és szép lassan,de biztosan oda is ér!Egy ilyen nemzetbiztonsági adathordozót,mint egy szatyor almát autóban hagyni--csak szándékosan lehet.Egyszer, Japán vasútért felelős minisztere,a nemzeti gyorsvonatának,3 perces késéséért öngyilkos lett--az erőmű adatainak,ilyen kezeléséért,háromszori főbelövés,és mellékbüntetésként kerékbezúzás jár-komolyan mondom.
silber13
@karma1: Ha a hajókra tecc gondúni, akkor leginkább a Lusithania és az Athenia lenne a legjobb.
bencemacska
Szerintem is kacs a a hír, hogy rágjuk egy-két hétig, addig sem foglalkozva érdemes dolgokkal!!!
Főlökött
Remélhetőleg az 'igazgató bácsit' is felelősségre vonják, titkos - minősített adatok - dokumentumok hanyag kezelése tárgyában ! Mivel szigorú előírások vannak a tárolásra, mozgatásukra, abba való betekintésre, stb.
Szóval a drága Úr-nak üzenem, nem oly egyszerű a történet, hogy betipegek a területileg illetékes yardra és könnyes szemmel megteszem a feljelentésemet, majd ezen jegyzőkönyvet lobogtatva, mosom kezecskémet.
Nem is értem, ezen meggondolatlan - felületes lépését !
karma1
@silber13: Tenyleg? A Lusithania jegtoro vo't???
bencemacska
@Főlökött: Biztos "elfelejtették" a titkos adatkezelésről kioktatni!!!-:)))
Főlökött
@bencemacska: Tudod egy a baj, a nemtudás, nem mentesít ! - állítólag :)) Tövényben írva vagyon :)

Habár ezen Banánköztársaságban, már semmin sem kell csodálkozni. Azon se, ha pl. megjutalmazzák a gyors feljelentés megtételéért.
silber13
@karma1: Nem volt egyik sem az, de a nevük összekapcsolódik valamilyen katasztrófával! Ebben az esetben - ha megtörténne a dolog - inkább örömünnephez lehetne kapcsolni!
wagabund
a szerencsétlen tolvaj most bajban van...ha egyáltalán érti, mi van a laptopban, akkor ha letörli az a baj, ha nem, az a baj...

...nem baj... a gyerek majd atomerőművesest jáccik..
karma1
@wagabund: Hat a humorod az fantasztikus!... (Na meg a beszolasaid is,...:o)))
karma1
@silber13: Akko' me' nem a Titanikot montad, azt ismertem vo'na...:o)))))
bencemacska
@Főlökött: Lehet, hogy az új atomerőmű blokk kerékpár tárolójának tervei voltak a lap topon!
(OV és "szárnysegédei" képesek még azokat is titkosítani!)-:))))
Mi meg csak rágjuk a gumicsontot, amit elénk vetettek!
boldog nyugdíjas
És ha hetekkel ezelőtt történt, miért csak most lehet olvasni róla? Nagyon titkos az egész!
kamazuka
Feltételezem hogy annak az autónak melyből ellopták a laptopot,volt rendszáma.

Márpedig a rendszám, megegyezik a protonok számával!
wagabund
@karma1: 12.29 örülök, hogy nem reklamálod a szmájlit... ugyanis ez a hír inkább megríkatja az épeszű embereket...

de ha már ilyen megtörtént, de az igazi igazat sosem fogjuk megtudni, legalább csináljunk úgy mint te, vagy én...vegyük viccre a figurát..
te vagy a példa...aki szmájli nélkül is érti, az érti... aki nem, az nem.. a világ forog tovább.

mellesleg itt rohatt meleg van.
karma1
@boldog nyugdíjas: Mostanra talaltak ki, hogy mennyit es hogyan talaljanak a pornepnek,...:o((
karma1
@wagabund: Nemsokara "szemellessen" is megtapasztalom majd,...:o))

(Itt meg piszok hideg, itt mindig ugy jon le az idojarasjelentes, hogy pontosan hany fok van, es megmondjak, hogy VALOJABAN mennyinek erezzuk azt, tehat +9 Celsius van, de +2-nek erezzuk,... Szakad az eso, es az elkovetkezendo 10 napban is esni fog, na meg a szel is jo viharos,...:o(((
wagabund
@karma1: indulj, mert keddtől tíz fokt csökken..
...na jó, azért nagykabát nem kell...
karma1
@wagabund: De azt VISZEK!!! Ugyanis itt k@rva hideg van, megse mehetek bikiniben? Es csak szerdan indulok, csutortokre leszek otthon,... Csak visszajon a kanikula, nem???
Tényfeltáró
Vajon az illetékes elvtárs milyen titkos találkozóra rohant szélsebesen, hogy még az autóját is nyitva hagyta? Hátha...
bencemacska
@karma1: Örülj, hogy lesz egy kis átmenet, nem ebbe a fülledt kánikulába érkezel, hanem egy kicsit elfogadhatóbba!
A rendszer áporodottsága sajnos marad, azon nem változtatunk. lassan mindenki elfárad!
csa-csa
a marhája! miért nem egy széfben őriz ilyen adatokat!
kata53
Kiváncsi leszek, kerül belőle nyilvánosságra valami?
wagabund
inkább az érdekelni, mi lesz a bünti? mert csak úgy megúszni egy kis fizetésemeléssel, és új kocsival, azt mégsem kéne... esetleg előléptetni? igen, az jobb...
Cicamama55
Azta!!! Brókereseknél semmi árulkodó papír, ezt a titkos anyagot meg csak úgy lenyúlták??? TEK miért nem őrzi az ilyen fontos adatokat?
nyanya001
@karma1: Jó utat vigyázz magadra ! :))
Tényfeltáró
Vajon mi az a rohadt nagy titok? Az, hogy a 3800 md Ft, vagy inkább 5-6000 md Ft -ból mennyi megy "egyéb" célokra? Ha az kiderülne, valóban rohadt nagy gáz lenne itt.
karma1
@csa-csa: 16.58-ra: Csillagom, a dokumentacioknak az a franya sorsa, hogy MUSZAJ oket elvinni egy-egy targyalasra, nem vandorolhat mindenki a trezorhoz, ahol a dokumentaciot orzik, es nem targyalhatnak az ugyrol ott mondjuk 40-en egyszerre, mert ez irrealis...:o)))
Csakhogy van az ilyen iratoknak egy szigoru kezelesi rendje, es ez a diri pont ezt hagyta figyelmen kivul, vagy inkabb DIREKT hagyta elerheto helyen a laptopjat, mert ezt mondtak neki egy "eleg magas helyrol", es tudod, a parancs az parancs!...:o)))
Desischado
@karma1: Én a direktre szavazok. Én is, te is, akárki, akinek egy csöpp sütnivalója van, nem hagyna az autóban ilyen fontos dolgot, mikor mennyi betörés van! Az érdekelne, mi van a cuccon, és vajon ha szándékosan hagyta meglovasítani, kinek a parancsára történt, és nyilvánosságra hoznak e belőle valamit! Az az információk amik rajta lehetnek, talán meg lehetne a kormányt buktatni velük! Csak már ott tartanánk!
karma1
@nyanya001: Tudod, Dragam, repulo meg nem maradt fenn... (Meg velem sem...:o)))
karma1
@Desischado: Pontosan osszefoglaltad a kerdeseket: aki ma a Belvarosban BARMIT a kocsijaban hagy, az 1/ vagy kulfoldi 2/ vagy hulye 3/ vagy mindketto!

Annakidejen - amikor meg nem is volt akkora a bunozes - egy baratomeknak nyugati autoja volt, nem Mercedes, de nem is tul rossz, es ezzel elmentek a budapesti Sugar Aruhazcentrumba vasarolni. Bementek a boltba, mikor a ferj eszrevette, hogy a tarcajat a kocsijaban hagyta veletlenul, igy amig a felesege sorbaallt, o visszament a bukszajaert, es nem akart hinni a szemenek, az autojan mar egy szloven rendszam volt, pedig csak kb. 3 perc telt el attol fogva, hogy leparkolta az autojat...Es ez nem is a belvaroban volt, es nem is volt laptop vagy mas ertek a kocsiban (na ja, csak maga a kocsi...:o(((
wagabund
@Horizont: Elgondolkodtató, hogy is van ez?
Vizual
Ez a lopás megint egy kamu. valami célja van ha már recseg-ropog az a Paks. Talán időhúzásnak fogják mondani, mert arra hívatkoznak majd, hogy át kellett dolgozni. Ez sok pénz lesz valakiknek. (szerintem)
papa.49
Ez a Vágó Pista műsor ,,Fele se igaz,,...
Lepényleső
Mi az,hogy titok? A közvagyon titok? Akkor nem közvagyon. Ha meg nem az,miért a köznek
kell finanszíroznia? Ha meg a köz finanszírozza,akkor ez nem csalás,vagy hűtlen kezelés?
Akkor ez nem bűneset? Ha meg nem bűneset,akkor miért nem szóltak;hogy lopni szabad?
papa.49
@Lepényleső: Jó a felvetésed, megannyi kérdés amire a fütyisz, meg a hazugovics SOHA NEM FOG VÁLASZOLNI!!!Egyébként merem remélni hogy abból az okból ,,lopták el,, a terveket, hogy végre már az Unió is értesüljön arról is amit ,,kifelejtett a magyar fél az Unió orrára kötni,, !!!Ugyebár köztudott a fütyisz, meg a hazugovics az ,,igazság felkent bajnoka,, csak az a baj nem a falra vannak felkenve!!!
dr. prédikátor
@karma1: HA MAGYARORSZÁGRA JÖSSZ, NE VEDD EL A VIKTOR SZOPKIN STADIONJÁT!!!DDD:))))Amúgy meg jó utat!!!
Yeromos
És vajon mit kerestek a paksi vezető laptopján a terv és egyéb titkos adatok?
Ahol egy kicsit is adnak az adat védelemre ott SZIGORÚN TILOS lokális adathordozóra ilyen adatokat menteni, azokon tárolni.
Az üzleti titoknak minősülő adatokat szerveren szokták tartani, ott sokkal nagyobb biztonságban lehet tárolni.
papa.49
@Yeromos: Vedd észre ez csak az aktuális ,,gumicsont,,...
Yeromos
@papa.49: Erre gondoltam én is, de ha mégsem, akkor nagyon sok seggbe kellene belerúgni az adatvédelmi szabályok megsértése miatt.
papa.49
@Yeromos: Ha nem készakarva lett bedobva hogy rágódjunk rajta, akkor csak az lehet hogy mint minden a sajátjuknak éreznek az országban és nem érdeklik őket hogy betartsák a szabályokat...
Jozefina
Na erre leszek kíváncsi, hogy melyik párt, melyik politikusának, vagy a kár sajtónak a postaládájában fog kikötni!!! Az ellopásnak csak így lenne értelme!!!
karma1
@dr. prédikátor: Mondhatom, hogy imadlak?...:o))) (Amugy meg azert nem vennem el egyetlen stadionjat sem, mert falabu nyomorekoktol lopni tobb, mint szegyen...Mielott valaki felkapna a vizet, itt kizarolag a Puskas Akademia jolfejlett, amde minuszban teljesito diakjaira gondoltam!...:O))
karma1
@Horizont: Hat tudogy : "ellophattak", "egy autobol" "tobb hettel ezelott",... Talan csak a Belgrad Rakpart volt ebbol az igaz...:o(((
mate03
@lópicigáspár: Röhögnöm kell! Ez megint egy paraszt vakítás!Egy 50-évre titkosított anyag,hogy kerülhet egy magán laptopra!?Egy ilyen anyagnak ,páncélszekrényben van a helye,nem egy laptopon! Egyszerűen hazugság és terelés!
Bercifiu
Ezek a seggfejek azt hiszik, hogy beszopjuk ezt a baromságot.
Csizmás Kond
Tehát ellopták az igazgató táskagépét miről mindenki azt feltételezi, hogy azon voltak az egész Paks titkai...elég egyszerű következtetés...
Bercifiu
Legalább megtudjuk, hogy miért titkosították?
bencemacska
Én csak megismételni tudom, nem hiszem el, hogy használható adatokat tartalmazott az ellopott laptop! Sőt adathordozók!
Egy sima bírósági gépre tilos pendrive-t csatlakoztatni!
dr. prédikátor
@karma1: Látom a legelő birkákat nálatok.Remélem azoknak több eszük van mint az itt menetelő cöf -ös birkáknak?
csa-csa
@karma1: akkor cipelje minden hova magával!
.."tudod, a parancs az parancs!...:o))) "
na! ezt tudom csillagom.
sokanvagyunk
Ha igaz a hír, akkor már nem titok a titok - amit egyébként 6-7 éves korban a normálisabbja kinövi.
bakegya
Az van,többet számlázott ki nekik a FŐ-RUSZKI és így lehet hozzádobni ,magyarázkodás nélkül.
Még mindíg azt követelném ki Orbán álljon bele az oroszokkal titlosított atommutyiba és ne lőcsölje rá a magyarokra a luxuskiadásait-korrupt megoldásait.
bakegya
@glorianna: vasárnap -az az ma du. már beis hápogták a Kossuthon,hogy nem tartalmazott az eltulajdonított gép semmiféle titkolni való anyagot!--a leközlő lap nevének megemlítéséről sem feledkezett meg a hír beolvasója-hát így hasít a mi géniuszunk!!!-ATOMBIZTONSÁGGAL-
Desischado
@papa.49: Nem hiszed el, Papa, én is ezért imádkozom!
karma1
@Csizmás Kond: 11.13-ra: Hat ha a Tom es Jerry osszes volt rajta, akkor nagyon megszivtak...:o)))
glorianna
@bakegya: Ajjaj :) A Kossuth rádió semmivel sem megbízhatóbb hírforrás, mit a Bors. Azaz: továbbra sem lehet tudni semmit, de azt nagyon :D
human
Állítólag a pendriveokon nem volt titkos adat. Ezért Jávor Benedek kikérte ezeket az adatokat.
Ez ezért is érdekes, mert a fidesz mindent titkosíttatott Paks2-vel kapcsolatban. Most mégis azt mondják, hogy nem titkos adatok voltak rajta. De ha Jávornak nem adják ki, akkor mégis titkos adatok? Saját farkába harap a kígyó?
bakegya
@human: a vicctor mindent titokban intéz,mert így nagyobb a haszon rajta.
evacica
Én csak azon csodálkozom, hogy hogy a fenébe lehet államtitkokat kicipelni a munkahelyről és ilyen slendrián módon azt kezelni. Szép kis vezetés van ebben az országban!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.