Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter bírálta román kollégája arról szóló szombat esti szavait, hogy a határok lezárása "autista és elfogadhatatlan cselekedet", amely sérti az Európai Unió szellemiségét.

A külgazdasági és külügyminiszter – a tárca MTI-hez eljuttatott közleménye szerint – úgy reagált: "több szerénységet várnánk el a bűnvádi eljárás alatt álló román miniszterelnök külügyminiszterétől".

Szijjártó Péter hozzáfűzte: Bogdan Aurescunak semmi alapja sincsen arra, hogy sértegesse Magyarországot, a magyar embereket.

Szijjártó nem hagyja, hogy a románok leautistázzák OrbántA májusi külügyminiszteri találkozón még örült egymásnak Bogdan Aurescu és Szijjártó

"Mi egy több mint 1000 éves állam vagyunk, amely történelme során többször kellett, hogy megvédje nemcsak magát, hanem Európát is. Ez most is így lesz, ha tetszik a román külügyminiszternek, ha nem" – jelentette ki.

A közlemény szerint a Külgazdasági és Külügyminisztérium hétfőre bekérette Románia budapesti nagykövetét.

Szijjártó Péter kedden jelentette be, hogy a magyar-román határon, a magyar-szerb-román hármas határtól "ésszerű távolságig" húzódó kerítés megépítésének előkészítéséről döntött a kormány.

36 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Sziszifusz
Petike ne hagyd, hogy a fejedre sza...janak !
Van neked szád is .
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
keresztapa
Trianon aljassága, hogy ellenséggé tették az összes szomszédot, nehogy véletlenül is találjunk közöttük egyetlen szövetségest sem! Mert amíg bármelyik is magyar földet bitorol, addig egyik sem fog barátként, társként közelíteni felénk.
Sziszifusz
Petike ne hagyd, hogy a fejedre sza...janak !
Van neked szád is .
justhpeter
Jó lenne ha nem dicsérnék folyamatosan Orbánt. Az autista kifejezés Orbánra nézve dicséret, amire nem szolgált rá. Egy autista alapvetően jó szándékú ember. Orbán nem az.
papa.49
Lehet hogy tényleg autista, mert azok az emberek valamiben kiválót tudnak teljesíteni, a hazugovics nevéhez méltóan a hazudozásban verhetetlen a világon)))))))Inkább focizni tudna úgy mint hazudni, nekünk mindent megérne)))))))))
soljanka
@Horizont: Sajnos ezt a felhatalmazásunkkal teszik.
2014-ben megválasztottuk őket. Hiába te, vagy én nem - ez a demokrácia. :(
Clavigo
Vazzze...Orbán elvtárs nem autista ?? Ez nekem teljesen új...
Clavigo
@Sziszifusz: :) :) :) :) ez qrva jóóóóó :) :) :) :) :))))))))))))))))))
Bercifiu
@Horizont: Kimazsolázzák a gazdaságilag hasznos menekülteket, a többit vissza hozzánk.
soljanka
@Horizont: Szerintem meg igen. G. Orbán azt mondta: "Folytatjuk".
Azzal az x-szel megkapták a felhatalmazást, hiszen parlamenti demokráciában erről van szó: megbízunk, hogy járj el az ügyünkben, és megbízunk benned, hogy jól fogsz eljárni.
Aki még 2014-ben is szavazott bármely mutyisz-álkeresztény senkiházira, az megadta nekik a lehetőséget, hogy jobbágysorba juttassa a zembereket, hogy kénye-kedvére szórakozzon az ország hírnevével, hogy a befolyt pénzt úgy kezelje, mintha a sajátja lenne.
Ezt tette már 98-ban is, 2010-től is. Tehát a szavazók voksa felhatalmazta ezekre is.
Én továbbra is az embereket hibáztatom. Viktor ilyen volt, ilyen lesz. Rengeteg ilyen ember van a világon - legfeljebb nem kapnak hatalmat. Nekünk viszont ilyen kellett.
paolo006
Tüskeböki! Anyádat kellett volna megmenteni attól, hogy teherbe essen veled. Sokkal jobb és szebb lenne a világ nélküled. Te, meg a félhülye főnököd, ti majd megmentitek a világot. Úgy mint a közpénzeket. Azt is megmentitek minden nap. Meg mindent amiért más dolgozott meg.
vonotok
Peti ! Szeretnélek megkérni, hogy a késöviekben ne használd " a magyar nép ellen " kifejezést. Inkább azt, hogy a" magyar kormány ellen " kifejezést.
JAJMÁR
Még könnyű védeni az országot, még nem támadják. Súlyos hiba ennek fényében mindenkivel összeveszni, aki amúgy képes lenne segíteni "megvédeni", mert az Isten mentsen meg minket attól, hogy ezek a "kerítésépítők" védjenek meg minket, ha tényleg baj lesz.
De szerintem lesz :(
(Na, ki marad barát? talán a Putyin? Csak nehogy tranzitországból frontország legyünk..)
vonotok
Peti ! kivel nem vesztettek még össze Európában??? Áttol félek ha jövőre ha nagy nehezen találok majd egy olyan országot Európában ahová nyaralni mennék, az ott lakok mennyire fognak kiutálni engemet, családomat. Pedig én nem tehet erről. De Te Peti igen.
adrenalink
Pedig lehetne a magyar/nemzeti 4 Ocar-díjat nyert nyert "Esőember":-)
F_Viktor
@keresztapa: Írod:
"Trianon aljassága, hogy ellenséggé tették az összes szomszédot, nehogy véletlenül is találjunk közöttük egyetlen szövetségest sem! Mert amíg bármelyik is magyar földet bitorol, addig egyik sem fog barátként, társként közelíteni felénk."

Nem lehet, hogy fordítva ülsz a lovon?
A (mély)magyarok ellenségesek az összes szomszéddal, mert valamikor volt magyar földet birtokolnak?
F_Viktor
"több szerénységet várnánk el a bűnvádi eljárás alatt álló román miniszterelnök külügyminiszterétől"

Nem biztos, hogy a nemzetközi diplomáciában is olyan nyerő, mint a belföldön, az agymosottaknak szóló, politikai ellenfeleket lejárató beszólások!
volvós
Petya ! Tedd le a kannás bort, józanodj ki kis cserépke !
zöldszem
Eddig mindenki hazudott, most a románok igazat mondanak!-:))) Mégis mi a baj?
Dönts már el, hogy hazugságot vagy igazságot akarsz hallani!-:)))
eugen4402
Sokan leírtátok: a "leautistázás" nem sértés, azért nem kellene mindjárt bicskát rántani. Egy több mint ezeréves ország külügyese ezt igazán tudhatná, és fájó szívvel tudomásul kellene vennie (neki is), hogy a Teremtő a hetedik napon este elfelejtett táblát rakni erre a sártekére, hogy: "Magyar föld, idegeneknek belépni tilos!!!"
Rózsika Hatházi
"Mi egy több mint, ezeréves állam vagyunk, mely történelme során többször kellett, hogy megvédje, nemcsak magát, hanem Európát is."
Hogyan is szólt a régi fohász? A magyarok nyilaitól, ments meg uram minket!
Szeparepa-
Autista boborjánka, autista zsebhitler fönököcskéje fényesre nyalt popsiját buzgón védi, nem csak nyalja...
wagabund
lári-fári...Szijjártó csak a munkáját végzi...ez is pont olyan hálátlan feladat, mint focistának lenni...szerencsétlen csatár nyelve kilóg a sok rohanástól, itt-ott belerúgnak, néha van egy-egy jó passza is, miközben a lelátókról több tízezer anyázó, éljenző, fütyülő, buzdító, káromkodó drukker lengeti a karját, zászlaját...kinek mije van..
...egy gólpassz után istenítik, de egy benézett hazadásból eredő öngól után bizony jobb, ha kifut az öltözőbe..

hát ez a foci megy most...a csatár fáradtan rohangál, a közönség meg kifütyüli...mindenki a félidő végét várja...ki ezért, ki azért.
...
nusika
... határok lezárása "autista és elfogadhatatlan cselekedet", amely sérti az Európai Unió szellemiségét." - Hol van ebben a mondatban Orbán neve? :)))
csa-csa
egyébként is! hogy jön pont ide ez a kifejezés!
vitriol
@Bercifiu: jól teszik! Akinek esze van, így cselekszik. orbánéknak ez nem juthat eszükbe, mert ők most is csak saját mutyijukkal vannak elfoglalva, nem az ország jövőjét akarják biztosítani.
mariaberta
Hogy ez a Szijjgyértó mennyit dolgozik??? Nem sokára lovaggá fogja ütni a gazda.
Tényfeltáró
Nem nagy dicsőség a külpolitikában zöldfülűnek lenni. Így neki csak a "labdaszedés" juthat.
Tényfeltáró
@Szeparepa-: Meg a sajátját tolja oda, hadd rúgják szét. Élvezi.
Desischado
Bárcsak annyi lenne a gond orbánnal, hogy autista lenne! Bár lenne az, nem okozna ennyi kárt! De zselés wc kefehajú "zsenike" milyen szorgalmasan védi a viktátort! Ennyire oda van érte? Te pétörke! Nem mondták neked, hogy "beszélni ezüst, hallgatni arany?" Akkor így jártál, megint leckét vettél dilettantizmusból és kapitális ökörségből!
papa.49
@Desischado: Tudod az életben eddig minden az ölébe hullott, semmiért igazán nem kellett neki fáradnia, most még kitart a seggnyalásból szerzett érdemei, de mikor kiderül hogy a ,,király,, is meztelen, itt fog állni a pipaszárlábain egy szál gatyában))))))))
volvós
@papa.49: 13:54

Bocsika, de ez a petya nem gatyában jár ( mint kovács-szófosó ).,
hanem a képek tanulsága szerint csíkos bugyikákban... :-)
papa.49
@volvós: Látom te is figyelsz, kösz))))
Desischado
@papa.49: Remélem, eljön ez a nap is! Én egy szép börtöncellát kiutalványoznék nekik!
papa.49
@Desischado: Azért ne essünk túlzásokba, szép, dehogy egy 5 nm lyuk bőven megteszi ablak nem kell, az ajtót meg be kell hegeszteni mindre, etetés csúzlival)))))))))

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.