A honvédség csütörtökön drótakadály építésébe kezdett a magyar-szlovén határon, majd a két ország tisztviselőinek egyeztetése után ugyanezzel a lendülettel pénteken meg is kezdte a bontást – írja a VS.hu.

A Sobota Info nevű lap videót is készített a munkálatokról. A miniszterelnök ma egyébként azt mondta, hogy a szlovén határon terepmunka zajlik csupán, mert a határsávot lezárni ugyan nem lehet, de mobil eszközök alkalmazása még felmerülhet.

65 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Lepényleső
Hűen tükrözi a hozzáértést. Déva mintájára,a regnáló elitet nem-e lehetne kötőanyagnak?
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
volvós
Csütörtökön felépitették, pénteken megérkezett Lakatos & Lakatos Fémtolvaj Kft,
és behordta a nemesfémgyüjtö telepre !! " Dikmá, Gázsi, mennyi fájin ócskavas ! " :-))
KERKA
Hát istenem, változott a világ! Régen a katonák a kint maradt kukoricát törték, most kerítést bontanak.:)
Lepényleső
Hűen tükrözi a hozzáértést. Déva mintájára,a regnáló elitet nem-e lehetne kötőanyagnak?
KERKA
@volvós: ez a kerítés olyan, mint a Penelopé faliszőnyege, amit nappal megszőtt, azt éjjel kibontotta:))
Mézike
@KERKA: Sztem pedig szánalmas vicc amit a kormány művel kerítés ügyben.
KERKA
@Mézike: Muszáj a kerítéssel valamit csinálni, mert ha nem, ez a miniszter is le lesz váltva:))
Mézike
@KERKA: Van karítésügyi miniszterünk?
bakegya
Ezt a mobil eszközt nyomják föl neki a kerítői-naponmta kétszer.
KERKA
@Mézike: az nincs, de van honvédelmi miniszterünk. Hát tudod, hogy a Hende is azért lett menesztve, mert nem volt elég hatékony a kerítés gyártásban:))
Dr. Felipe
Biztos kiokosították a szaros csizmás csuti kanászt Brüsszelben hogy hol lehet még játszódni a szögesdrótos vagonnak és hol kezdődik a határok nélküli Európa. Ezért bont vissza.
Mézike
@KERKA: Igen ez megragadt, de azt hittem azóta van kerítésügyi...
Főlökött
Drága emberek, mit nem lehet ezen érteni ?? De tényleg kérdezem !?

Van aki schengeni egyezmény tagja, van aki nem az. Ennyire egyszerű az egész ! Schengeni tag felé, nem kell építeni kerítést, mivel saját állama, felelősséggel tartozik azért, hogy az egyezmény betartásra kerüljön, ha nem tartja be, viszi a 'balhét'. Ezt egy józan itélőképességű bevállalná, hogy más miatt, helyett vigye el ? Nem hiszem. Max azért érdemes 5-10 m-en, nehogy kerüljenek.
Aki nem az egyezmény tagja, csak 'jelölt' annak bizonyítani kell, kellene, hogy alkalmas ezen feladat véghezvitelére, alkalmas a felvételre - na ezt játszák el most a Horvátok... Ezen ténykedésre a Horvátok megbuktak, ne szépítsük nem kicsit, nagyon is.

Szóval aki még mindíg nem érti, olvassa el a schengeni egyezményt és akkor megérti a lényegét remélhetőleg :)
Clavigo
@Mézike: Lesz !!! Vakondi mester zsenialitása még kihasználatlan...:!! :) :)
Mézike
@Clavigo: Nocsak!
Alagútfúrást terveznek kerítés helyett? .-)
Clavigo
@Mézike: :) :) :) :) :) :) Ezekbe a sötét fejekbe belelátni...:) :) :)
Mézike
@Clavigo: Hát lehet hogy összekötik valamelyik metro vonallal... . hogy lássanak.:-)
Mézike
@Mézike: De Hende távcsöves megoldása se rossz a sötétben.:-)
Clavigo
@Mézike: Azt nem is nagyon lehet űberelni..:) :) :) :)
Mézike
@Clavigo: dehogynem!
Ha kupakos távcsővel a szemükön szembe mennek a metróval... -)
Eriksson
@Főlökött: Jól mondod.
Világosan le van fektetve : "Az egyezmény azt is kimondja ugyanakkor, hogy a külső határokat közösen kell ellenőrizni."
vukkocska
Mert nem értitek. Nem kerítésépítés van, hanem területrendezés. Mondta Orbán Viktor az esti híradóban. Meg azt is, hogy Bakondi elmagyarázza. Úgy, ahogy az Egyenes beszédben Kálmán Olgánál a gyermekdobálást, meg a horvát rendőrök lefegyverzését. Nyögve, makogva.
wagabund
@vukkocska: bakondi még a helyén van? mert a makogását láttam...az tragédia volt...
vukkocska
@wagabund: Bakondi már nincs a katasztrófavédelemnél - a tűzoltók nagy örömére -, most Orbán belbiztonsági főtanácsadója. Itt legalább nem tud nagy kárt csinálni. Orbánnak meg mindegy. Remélem valami nagy baromsággal be is viszi az erdőbe Orbánt. Gáz ez az ember nagyon.
Főlökött
@Eriksson: Sajna vannak olyanok, pl.: Görög melyek nem tartják be, illetve az EU-s fegyveres - rendfenntartó segítségből sem kérnek. Határozott elutasítás volt a miniszterelnöktől - szerintem nem véletlen. Orbán is azt regélte a 6-ból 5 sikeredett, a Görög 6-odik - a leglényegesebb pedig nem, szerintem nem véletlenül nem sikerült, mivel ez egy igen nagy és érdekes játék, nem kevés pénzzel a háttérben.
Egy másik oldalon elregéltem már, hogy szerintem arra hajtanak a Görögök, hogy EU-s nem kicsi dotációban, üzemeltessenek táborokat - az EU-megvédése érdekében. Így megoldódik - bizonyos mértékben a gazdasági gondjaik egy része is.
Avagy az egész- ne legyen igazam - de lehet, hogy arra hajaznak ! Jóváírásra kerüljön az összes tartozásuk, túrisztikai kártérítés-üzemeltetés címszóval, Ők pedig 3 tábort-3 szigeten létrehozva, biztosítják az EU-t, a bevándorlók áradatától, azt felvállalva egyedül :).

Szóval ez egy nagy és érdekes játék, érdemtelen, mihaszna szereplőkkel, akik csak néznek, mint a nagyi a spájzban, hogy mi van, mi nincs, de nem lépnek érdemben semmit, ha valami hiányzik.
A nagyi lagalább van annyira értelmes-gyakorlatias, hogy tudja azt, ha valami hiányzik, irány a piac...
Eriksson
@Főlökött: Az Eu-s nagykutyák élen Merkellel igazán felébredhetnének már és összecsókolhatnák Orbán kezét- lábát, hogy legalább benne meg van a határvédelem szándéka.
A görögök úgy néz ki, hogy nem profitálnak a menekültügyből, mert egyelőre szó sincs adósságelengedésről. A török meg röhög a markába, európai egyetértéssel szabadúl a nyűgtől.
Világossá vált, hogy az unió egy béna kacsa, ha valódi probléma merül fel. Politikájuk lényege abban merül ki, hogy okoskodnak és akadályozzák a nemzetállamok önállóságát.
Főlökött
@Eriksson: Én reménykedtem abban, hogy a 7végére lezárják a Horvát határt!? Még mindíg ki tudja...
Sajna hallottam, az ENSZ közgyűlésén kell elmagyarázni Orbánnak azt, hogy nem a teljes határát zárja az ország, hanem 'csak' a zöldhatárt, tehát menedékkérelmet előterjeszthetnek-akik akarnak, az illetékesek. Azaz magyarul a szabad jövés-menést korlátozzuk olyanok számára, akiknek még okmányuk sincs, sőt így keresnivalójuk sincs itt nálunk - sőt az EU.-ban sincs, se sehol, így ez egy igen érdekes felállás... Azért még én abban reménykedem, hogy 7végére, a teljes zöldhatár zárás meg lesz a Horvát oldalon is !
Az viszont igazán érdekes, és sokat mondó tény, hogy azt kell elmagyarázni egy -ENSZ-nek-, hogy nem járható út egy öntörvényű csűrhének a szabadon hagyása-szabad-ellenőrizetlen flangálása - áramlása az EU.-ban és ténykedése olyan államokban, melyek törvényeit nemhogy be sem tartják, nagyívben tesznek rá. Természetesen Ők nem rosszak az ENSZ - szerint, Ők az áldozatok...:))) Érdekes mód, a vészféket tudják ráncigálni !!!
Az ENSZ bizonyítsa már mindezen agyamentségét, ha kérhetjük mindezt :)! Mocskosul nem tudják az igazságot, de a hír, a téma viszont jól hangzik a médiában ! Úgymond űtős a téma...sőt...Lenyúlós téma, csak pénz kérdése...
Egyszerűen szánalmas és rugalmatlan ténykedés eredménye vezetett el bennünket is ide, hogy az 'átengedéses' a ténykedésünk, folytatódjon saját kárunkra ? Kérem ne vicceljünk már egymással !! Ne nézzük már egymást teljesen lükének !! Azért mert sértő állapot lenne !!
ENSZ - ben pedig, az eddig kapott pénzért kellene - illendő lenne tájékozódni is és nem arra várni, hogy egy holmi magyar miniszterelnök majd megmondja a tutit a számukra, avagy onnan is próbálunk lenyúlni, mivel úgy tűnik az ENSZ erről szól, lenyúlásról és a rugalmatlanságról! Egymásra talált az EU.-val :). Tudom, számukra ez a frankó és az elfogadható, érdekeik szerinti. Mi más is lenne, ahol csak a pénz dominál...Ez a vannak, de minek kategória..
Eriksson
@Főlökött: Lazán körvonalazódik ez a látszólagos koncepciónélküliség. Valami nagy nagy disznóság készül a háttérben, lehet, hogy az évezred átverése. Szegény európai nép meg van, lesz erőszakolva becsvágyó, hataloméhes politikusok által az Unió, a NATO az ENSZ és az összes nagyhatalom cinkos egyetértésével. Igazzá válnak a legvadabb, leghihetetlenebb konteok, s az a leginkább gyanús, aki legjobban hallgat. S vajon kik azok, akik a szétzavart közelkeleti, ázsiai, afrikai népek földjeire igényt tartanak? Kik azok, akik minden működő államformát meg akarnak szüntetni, mert csak akkor lesz teljes a győzelmük?
A menekültek problémáját egyszerűen meg lehetett volna előzni, viszont igy világosan bebizonyosodott, hogy ami az elmult években, évtizedekben a térségben történt, az mind-mind a mostani események előkészítése volt.
S a legnagyobb disznóság az, hogy azok az embereket, akik legkevésbé tehetnek a kialakult helyzetről, hazug propagandával bombázzák, emberségükre, keresztényi könyörületességükre apellálva áldozatul használják fel mocskos céljaik gyorsabb, hatékonyabb eléréséhez.
Az beáramló arab néptömegek pedig szembefordulnak az európai fehér népekkel, leverik rajtuk az összes sérelmüket határtalan szenvedéseikért, üldöztetésükért melyek eddig érték őket saját szülőföldjükön.
Vizual
Szerintem bármit is mondtok ez nem történik meg ha Orbán nem érzi meg a mézes köcsögöske illatát. Az Eu.- tól ne várjátok hogy két tucat állam opertive reagál egy problémára. Látható, hogy ezek a lovak sokfelé húznak. Igy nincs meg az azonnalos reakció. És mint látható szerintem vannak akik előállították ezt a helyzetet és vidáman húzzák a hasznot belőle. Mert ugye a cél szentesíti az eszközt. És nagyon kell Orbánnak a 18-s választás. Utána már fent a Várban valami tingli tangli "Álamelnökként" majd csak kihúzza élete végéig, ülve szerintem is mérhetetlen lenyúlt pénzeken. Nos ez a bátor magyar nép úgy ahogy van elcseszte. Ezeken az rónákon Orbánisztánban kevesen élnek jól most és majd, és sokak szolgálják őket. Mert félnek pár idegentől. Elcsesztük !
Eriksson
@Vizual: Lehet, hogy kevesen élnek jól, de ezután sehogy se fognak. A bevándorlók lekötik az Unió fölös pénzeit. Lesz itt még akkora szegénység, mint Dél-Ázsiában, Afrikában.
Miközben a krízis értelmi szerzői karba tett kézzel, messziről fogják Európa vergődését nézni. Merkelt, Junckert már várja a berendezett floridai luxusbirtok.
cs.n.
Akkor sikerült a kísérlet? Mert hát ugye ez kísérleti drótakadály volt, vagy mi a rosseb. Ilyen hülyeségeket kitalálni. :)
Hari
@Főlökött: ezúttal kinevezlek az Unió migrációs főbizottság elnökévé. Sok sikert !
Hari
Ez egy OV ihlette kísérleti láthatatlan akadály volt. Ment a migráns nyugodtan,mert nem látott semmilyen akadályt, mikor odaért, az akkorát lökött rajta, hogy Németországig repült.
Vizual
@Eriksson: Ez úgy marhaság ahogy le van írva.
Eriksson
@Vizual: Indokold meg légyszi, hogy én is tudjam.
Vizual
@Eriksson: ha meg kell indokolnom akkor nem tudom viccnek venni azt amit írtál. Nem kell egyx kalap alá venni Orbánnal jóformán senkit. Mert lassan akik mellette voltak, látszólag, valahogy kifarolnak onnan ahonnan Orbán akarja osztani az észt. 1./ A migránsok a mi pénzünket nem szívják le. Mert az Eu adta. Hogy nem arra költötték amire adták ? Hát...
2./ Talán hinni kellene abban, hogy a világon nem mindenki olyan kint mint a magyar emberek EGY RÉSZE !0 3./ Szabályaink vannak, de talán nem arra kellett volna koncentrálni, hogy ne vegyék el a munkánkat. Főleg mert az nincs és csak fogy a rendszer alatt. 4./ Lesz szegénység. Neked. Főleg ha legközelebb Orbánt támogatod mert megisztett a migránsokkal. Csak nézd meg visszamenőleg a statisztikákat ! Ugy 10 évre. De ha most valami szélsőjobbos marhaságot kezdenél mondani ne tedd. Van elég az oldalakon. ha meg azt mondod, hogy fogadjak be egy migráns én azt mondom, hogy várják a dolgos lés fegyverhez értő kezeket Görögországban, Törökországban a Balkán néhány államában és persze elmehetsz Sziriába is. Még annyi. Gyűlölni könnyű. Elhinni, hogy valaki rossz az könnyű. Már a játszótéren is gyengéket védtem. Te most vagy a játszótéren ? Keresd az okokat és a múltat. ( de ne Istvánnál ! )
Eriksson
@Vizual: Ne izélj már...Hol beszéltem én Magyarországról, Orbán Viktorról, gyűlöletről? Az a baj, hogy nem látsz tovább az orrodnál. Ez nem helyi probléma, hanem a fél világot érintő katasztrófa, melyre megoldást kellene keresnie mindenkinek, akinek bármi ráhatása van az eseményekre. Talán ott kellene kezdeni, ahonnan ezek a családok, ezek az emberek elindultak.
szaboria1
A nagy okosok nincsenek tisztába Szlovénia is eu.tag együtt lettünk tagok.
bencemacska
Úgy sz... ez az egész, ahogy van.
OV tudja csak a megoldást, nemzetállami alapon!-:(((

Ha nem bízzák rá a megoldást, kötözködik, betart. Nem lesz összefogás, eredmény. Ha rábízzák a megoldást, mindenki kibicel, segítés, összefogás helyett. Bebizonyosodik, hogy a magyarok a hülyék!-:((((
bencemacska
@Eriksson: ma, 12:06

Most te magad mondtad ki, hogy OV megoldása nem megoldás, hanem a kakas rikácsolása a szemétdombon!

(Hajrá azonnal lebontani a kerítést, mert én azt mondtam a rádióban, hogy az nincs ott!
Ja, hogy én utasítottam az építést is? Az akkor volt, most meg most van!!!)!
Eriksson
@bencemacska: Te egy parafenomén lehetsz, ha azt hiszed, hogy belelátsz a fejembe, de most melléfogtál. Egyébként nem szeretem, ha tolmácsolnak magyarról magyarra. Ha valamit nem értesz, csak szólj, leírom még egyszer.
Nem említettem Orbán Viktort
Nem említettem a kerítést
Nem említettem idegengyűlöletet
Említettem viszont politikusok felelősségét, hogy úgy kellene megoldaniuk ezt a menekült kérdést, hogy az ne a választóik rovására menjen, mert a kialakult helyzethez azoknak semmi közük.
Olyan intézkedéseket várnánk el a világ vezető politikusaitól, hogy ne kelljen kerítést építeni, ne kelljen országokon keresztül gyalogoltatni, vonatoztatni, buszoztatni emberek százezreit. Mert az az igazi emberiesség elleni gyalázat, megalázás, hogy ide-oda lökdösik őket, mondván most gyertek, most ne gyertek, aztán megint, aztán megint.
Mi meg itt öljük egymást, hogy mert kinek-kinek az a véleménye, ami.
bencemacska
@Eriksson: ma, 13:14

Ha 50-szer leírod, akkor is engem igazolsz! Ismétlem: nem nemzeti probléma, hanem nemzetközi, a megoldás is csak az lehet!
Amit te az utolsó két bekezdésben írsz, az ugyanaz, kicsit bővebben! Én tömörítek.

(Amit zárójelbe tettem azt úgy is értettem, magyarázatként a hülye kapkodásokra! Sehol sem írtam, hogy ezt neked valaminek a cáfolatául írtam!)
volvós
A képen levö katona búcsúzóul lepisili a kerítést ???
bencemacska
@volvós: ma, 16:16
Jó, hogy írod! Megnyugodtam, hogy nem is olyan rosszul látok!-:)))
dr. prédikátor
@volvós: Ugyanerre gondoltam én is! Kifejezi a véleményét az egészről. De lehet hogy szarik az egész kerítésre!!!
Vizual
@Eriksson: Ja Nyamnyam földről beszélünk, ahol Nyamnyam a király ? Tudod amíg Gyurcsány előkerül minden fidesz bakinál és a hozzád hasonlok őt hozzák fel elrettentő példának addig ez megy. De komolyra fordítva. Ma Orbán Magyarország. Nélküle még TE sem írhatsz ide. Ugy ne kend el a szart ! Orbán felel ma mindenért. Mint ma Gyurcsány is. A Te olvasatodban. Ez evidens. Ezek a kérdések nem azonnaloasok és az Eu. bvezetői, bár követnek el hibákat, mert emberek, de megfontoltan döntenek abban a szervezetben ahol két tucat állam van szövetségben. Ahol a renitens Magyarország. ...Orbán...( aki a saját Eu-ját próbálja megvalósitani. Egy Dzsingisz kán.
eugen4402
@volvós: és @bencemacska: Amikor a hír megjelent, a fotó láttán első gondolatom az volt, minek ide a tüskésdrót, a katona körbevizeli a territóriumot, a drótot lehet tovább vinni (és újra leszámlázni). Lehet, hogy csak 4 - 5 spulnit vettek, és mindenhol azt fotózzák...?
Eriksson
@Vizual: Az én olvasatomban nem szerepel sem Orbán, sem Gyurcsány, sem senki a magyar politikai életből. Egyszerűen nem érdekelnek a pengeváltásaik.
Ami az Uniót illeti, továbbra is fenntartom, hogy vezető politikusai nem alkalmasak problémakezelésre, legalábbis ha Európa érdekei vannak napirenden. Az viszont nagyon megy nekik, hogy békeidőben egy disznóólba zsúfolják a kondát és még a moslékot is féldecinként mérjék, hogy te most ennyit kapsz, mert ennyit érsz, ha jobb leszel kapsz többett is, ha nem, akkor még ennyit se.
Szerintem nem tarthatja senki normális állapotnak, hogy saját országunkban idegen emberek dirigáljanak, hogy ránk kényszerítsenek mindenféle egységes törvényeket. Mert a törvények csak akkor működnek jól, ha testreszabottak, megalkotóik figyelembe veszik a helyi sajátosságokat.
Vizual
@Eriksson: Ez úgy ahogy van egy marhaság. Te nem vagy társas lény, nem tudsz reálisan nézni dolgokat, nem ismered a folyamatokat és mint a buta emberek általában felállítasz egy fikciót amiről a második alkalommal már világelméletnek hiszel. A konda nem szúfolódik egy ólba. Az csak rád jellemző, hogy oda iparkodsz, mert a tömegben sok marhaságot el tudsz hitetni a birkával keresztezett fideszesnél. Ebben az országokban magyarok dirigálnak, de nem szinonimája az "ész" nevű szavacskának. Nálad sem. Csak megjegyzem közéd csak én dobok moslékot nehogy éhen haljál. Ez egy politikai fórum, és mivel ismerni véllek igy nyugodtan mondom, hogy mellé beszélsz.
A régi szövetségben nyersanyagot és gyárakat kaptunk, buszt exportáltunk és lédigben dűtöttük ki az almát Szabolcsból és 7 konzervgyár dolgozta fel a mezőgazdasági termékeket. Acélt gyártottunk és azon röhögtünk és bosszankodtunk, hogy az M7-s építéséből hány balatoni víkendház épülhetett fel. Drukkoltam mert nekem is ott volt egy, ma már pár db ilyenem van. Már nincs ilyen. Egyből a pénzt lopják el.
És az, hogy nem teszik, hogy dirigálnak abban igazad van Egyszerűbb befogni a szemed a szád és tetszhalottnak tetetni magad. De, hogy megemlékezzek a harmadik majomról is, itt az ideje, hogy befogd a szád mert ezt a hülyeséget ne terjeszd. Izgatás. DDDD ...Orbán nélküli politika...nanemá ! ( még egy észrevétel. Rád nehezen lehetne törvényt szabni. Nincs már Lípot !) És a törvény egy ország törvénye. Olyan amilyen. Amit manapság vagy nem tartanak be, vagy két nap alatt megváltoztatják, a testedre szabják.
eugen4402
@Eriksson: Ezt hogyan kell érteni: "...a törvények csak akkor működnek jól, ha testreszabottak..."? Valami olyasmi, mintha azt mondanánk: A gravitáció törvénye csak az Isaac keresztnevű fizikusokra érvényes?
Eriksson
@Vizual: Ezt mind a hangok sugalmazták neked?
Eriksson
@eugen4402: Úgy gondolom, ahogy mondom. 28 tagállamra nem lehet egységes törvényeket alkotni súrlódás nélkül.
eugen4402
@Eriksson: 28 tagállamra lehet egységes törvényeket alkotni, BETARTANI sokkal nehezebb. Márpedig - ugye - minden törvény annyit ér, amennyit a gyakorlatban meg lehet valósítani belőle. A törvényalkotás mindig utólag követi a valóság változásait, 28 ország esetében ez annyira lelassítja a folyamatot, hogy a dublini sztori lassan inkább Döblingre emlékeztet...
eszegfu
@Eriksson: 10:57 Ha az EU által hozott szabályokat többséggel megszavazzák, akkor bizony azokat azoknak az országoknak is be kell/ene tartania, akik nemmel szavaztak! Persze lehet "zsörtölődni", lehet még "surlódni" is magukban(!), attól még érvényes. Sajnos ez pont olyan, mint M.o.-n. A papiron lévő többség bármit megszavaz, nekünk, a "kisebbségnek" be kell tartanunk... csak a morgáshoz való jogunk marad..., de attól még a szabály, az szabály marad!
eszegfu
@Eriksson: Kösz.! Ha már ekkora az "egyetértés" közöttünk, engedj meg még egy gondolatot, ami "szöget" ütött a fejemben a régebbi hsz-ből. "A beáramló arab néptömegek pedig szembefordulnak az európai fehér népekkel, leverik rajtuk az összes sérelmüket..." Azt gondolom, hogy sajnos ez ránk, magyarokra is vonatkozik... Mi pedig a menekülteken veszünk "elégtételt" az eddigi "történelmi" sérelmeinkért, akár az I., akár a II. v.h. utáni "felosztásra" gondolok... sőt ezt az "igazi magyar honfitársainkon" is érzem... nem lett akkor igazunk, amikor fegyveresen harcoltunk fegyverek ellen... de majd most megmutatjuk az igazi magyar virtust: nem hagyjuk, hogy hazánkat elfoglalják a "jött-ment" menekültek, ha kell fegyvert is fogunk. Gondold csak át, mint elvi kérdést!
Eriksson
@eszegfu: Igen, ebben is igazad van, elviekben. Bár én az idézett szövegben a jelenidőt emlegetem, a közel-keleti, az afrikai, az ázsiai országok elleni agressziót, ami miatt éppen útnak indultak errefelé. És ezekben a háborúkban csak mint uniós tagok vagyunk bűnösek, egyebekben pedig ugyanolyan áldozatok, mint az arab világ megszállt területei. Azzal a különbséggel, hogy itt nem az égből potyognak bombák, de majd az utcákon, tereken, templomokban, zsinagógákban fognak, hamarosan. Mert mint uniós állam, megérdemeljük.
És itt jön be az únió felelőtlensége, hogy arra kényszeríti a tagállamokat, hogy önként, feltartott kézzel engedjék be válogatás nélkül mindenféle népeket, büntetést ígérve azoknak, akiknek ez nem tetszik.
eszegfu
@Eriksson: Értem én, hogy jelenidőben beszélsz...csak sajnos nekik pedig -- jó pár éve is, de jelenleg is -- inkább a multjukban lehet "sérelmük"... ezt nem birták tovább és indultak el. Azt pedig, hogy "kényszeriti" az államokat... hát ebben a formában nem igaz, hiszen a 28 ország többsége bizonyos dolgokat elfogadott, tehát az országoknak magukat kellene kényszeritenie az elhatározott dolgokhoz. Ezek az elvek, de bizonyára a "végrehajtásban" van az ördög elrejtve... ez akár vitatható is... és ezt Te másképpen látod, mint én. De kösz, hogy legalább az elvi részben hasonlókat gondolunk!
Eriksson
@eszegfu: Azért mégis... Kicsit hasonló a szitu, mintha egy öngyilkos szekta elvárásait kellene végrehajtani szó nélkül, mert egyszer valamiért ígéretet kaptak a lojalitásra.
eszegfu
@Eriksson: 16:43 Nem akarom vitatni meglátásodat! Megértem, hogy Téged ez a "szitu" emlékeztet valamire. Nem tudom máshoz hasonlitani -- sőt az is lehet: rossz a példa -- de, ha egy magyar adótörvény előir valamit, akkor "szó nélkül" l én magam is végrehajtom... és még "igéretet sem kapok a lojalitásomra", hiszen ez a kötelességem! És akkor még mindig az elvekről beszélek... Azt gondolom, ezt a témát bőven "kicsontoztuk"... kösz. a beszélgetést!
Eriksson
@eszegfu: Azért a kettő nem ugyanaz, de rendben, hagyjuk.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.