Eddig a magyar kormány egyik erős érve a kerítésépítés mellett az volt, hogy csak így tudják megvédeni a schengeni övezet határait és regisztrálni a menekültek. Viszont úgy tűnik, mióta életbe lépett a szerb-magyar határon a  jogi határzár is és ezzel áttoltuk a horvátokra az érkezőket, akik buszokkal passzolják vissza őket nekünk, már nem nagyon regisztrálunk.

A Népszabadság tudósítása szerint ugyanis Pintér Sándor belügyminiszter az Országgyűlés honvédelmi és rendészeti bizottsága előtt azt mondta:

Magyarország nem regisztrált mintegy 84 ezer, a horvát határon át érkezett menekültet, mert azt feltételeztük, hogy a horvátok már megtették.

Ez már csak azért is furcsa az Index szerint, mert a tudósítások alapján nagyon úgy tűnik, hogy a horvátoknak nincs a regisztrációra kialakított infrastruktúrája. Tehát jó eséllyel ezeket az embereket először Ausztria vagy Németország regisztrálja.

Pintér kijelentésével kapcsolatban a PM-es Szabó Tímea, aki maga is jelen volt az ülésen, úgy reagált:

Teljes mellébeszélés az, hogy ők már uniós országból jöttek, így "feltehetően" regisztrálták őket Horvátországban vagy Görögországban. Mi az, hogy "feltehetően"?? Azért van az uniós EURODAC rendszer, hogy annak segítségével 1 perc alatt lehet ellenőrizni, hogy kit regisztráltak, és kit nem korábban. Pintér Sándor tehát beismerte, hogy a kormány hetek óta hazudik, hogy hiszen nem tartja be az uniós előírásokat.

48 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Freewolf
Miért regisztrálná, ha EU-s országból jönnek?
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
nyanya001
Október 1-től 31-ig a rendőrök országszerte bárkit igazoltathatnak, megmotozhatnak, átvizsgálhatják az autót. Az intézkedés okáról nem, csak a céljáról írt az ORFK: a közbiztonság fenntartása, a bűncselekmények és a szabálysértések számának visszaszorítása.
hvg.hu/itthon/20151001_Motozas_igazoltas_egy_honapos_fokozott_el
Freewolf
Miért regisztrálná, ha EU-s országból jönnek?
satan
Barbárokat, hogyan lehetne regisztrálni, ha semmiféle papír sincs nála , meg nem is akar együtt működik a hatósággal.
Mobil123
Ennyivel kevesebbet b@sznak vissza hozzánk .
satan
@Mobil123: De még nem tűnt fel senkinek, hogy mi vagyunk középen, nem a szélén.
satan
Horvátország az alábbi nemzetközi szervezeteknek a tagja: ENSZ, Európa Tanács, NATO, Kereskedelmi Világszervezet, CEFTA. 2013. július 1. óta az Európai Unió tagja.
AKKOR KI regisztrál???
Hellcat
És akkor most mindent feltételezésekre építünk? talán regisztrálták őket? Talán nem hat ránk a VW botrány? Ez mi ez??? Ez a szakértő kormány?
Mobil123
@satan: Talán a görögöknek kéne de ők tojnak rá. A horvátoknak meg csak a pofájuk nagy mint anno is .
satan
@Hellcat: Ha már idekeverted ez eddig is tényvolt, hogy a W nem tud színvonalnak megfelelő motort gyártani.
Hellcat
@satan: A fidesz meg nem tud országot vezetni...ez eddig is tény volt. :)
satan
@Hellcat: Csak tán azért mert most is unió van, csak most nem szovjet ha nem német.
Hellcat
@satan: És hova tartozunk inkább? Mert a pénz jól jön nyugatról a szidalom nem...a fidesz külpolitikája a nullával egyenlő...hol ide nyalnak be tövig hol oda...idehaza teli torokból szidnak kint helyben meg önként felmossák magukkal a padlót. Sehogy se jó ez.
Freewolf
Miért is regisztráljuk azokat, akik egy EU-s országból jönnek? Tessék már számon kérni azokon, akik ránk zúdítják őket!
Peller Anikó
Miért kell egyáltalán egyetlenegyet is regisztrálni, kérdezem én? Nem kell regisztrálni egyet sem. És még kifejezettebben nem szabadna beengedni egyet sem. Nem nekünk, hanem az euró övezetnek. Azért lenne az európai integráció, együttműködés, hogy az európaiakat védje, nem pedig a fél arab világot, kiegészítve egész afrika szerencsétlenjeivel.

Aki belép európába az utána szabadon járhat kelhet, a tagállamokban ellenőrizetlenül kószálhat amerre neki ártani tetszik.
namihami
Szabó Tímea úgy reagált: Pintér Sándor tehát beismerte, hogy a kormány hetek óta hazudik
Hetek óta???
Mióta megalapították, a Fidesz azóta se csinál mást.
Már a kezdeti elvei is hazugok voltak és a köpönyegforgatásaik csak erősítették a tényt. Eddig minden megnyilatkozásukat sikerült, változó időtartamon belül, de maguk által meghazudtolni.
wagabund
aszongya:..."Pintér bevallotta: Magyarország nem regisztrált 84 ezer menekültet"...

és tessenmondani a görög belügyminiszter hányat vallott be, hö?
naugye...
keresztapa
Skorpió Fullánkja 122015.09.30. 11:16:03

a terrorizmus, a szeptember 11-e óta eltelt 14 év alatt nem hogy csökkent, hanem évről évre csak növekszik és burjánzik.
A terrorizmus nem hogy csökkent az eltel 14 év alatt, hanem azóta már alakult egy terror”állam” is a Közel-Keleten és jelen pillanatban népvándorlás indult meg Európa irányába az USA közel-keleti háborúi és az ezt generáló terrorhullámok miatt.
2001. szeptember 11-i események után, szinte minden ország elköteleződött a terrorizmus elleni harcban, 100%-ra fokozták a biztonsági intézkedéseket a veszélyeztetett országokban, így Európában is.
Ehhez képest most boldog-boldogtalan átjöhet Európa határain, és ez propagálva is van az EU által, és azok az országok, akik ezt nem tartják jónak, vagy lezárják határaikat és ellenőrizni szeretnék a népvándorlásban résztvevőket, azok pellengérre vannak állítva.
Nagyot változott a világ szeptember 11-e óta.
Úgy tűnik, hogy az eltel 14 év minden lépése egy nagy színjáték volt az USA részéről, vagy ha nem, akkor minden épeszű embernek és európai országnak el kell gondolkoznia azon, hogy az eltelt 14 év alatti amerikai külpolitika rendkívül kártékony és rossz mederben halad, mert eddig csak pusztulást, romokat, terrort és halált hagyott maga után.
izo
@namihami: Nem ismert be semmit, lehetetlen ilyen csürhét ilyen mennyiségben regisztrálni.Timike megkérdezhetné a labancokat is miért nem regisztrálnak!
Január
Már régen ki kellett volna találni valami új módszert ennek az emberáradatnak a kezelésére.
A dublini egyezmény nem ilyen migráns invázióra vonatkozik, hanem néhány száz menekült kezelésére.
Az, hogy a mai napig nincs egy új rendszer kialakítva az invázió kezelésére, nem a magyarok, nem a nemzetállamok bűne.
Ezt az Európai Uniónak már régen rendezni kellett volna, de ha Ők csak mossák kezeiket, akkor a szerencsétlen helyen lévő államokról "szálljanak le".
justhpeter
Azt, hogy mindenkit nem regisztráltak értem, de azt, hogy a környező országokat ugyanezért miért cseszegették, azt már nem értem.
libellle
@Freewolf: Már megint meggondolatlanul hülyeséget irtál. Miota EU-s ország Albanien, Kosovo és Szerbia. ???
libellle
@Peller Anikó: Peller Ùr , vagy akárki, amikor az értelmet osztogatták ön legalább tizszer kért de sajnos egyszer sem jutott belölle.
libellle
@izo: ès ilyet ki állit. Te, vagy pintér ezredes vagy orbán generál???
libellle
@izo: 56`-ban is ment a csürhe. ? micsoda boldog és békés humánus ember lehetsz te is. Bizonyára sok barátod van. Ezenkivül a környezeted is ugy gondolja akinek te vagy a barátja már ellenségre nincs szüksége.
libellle
@Január: Most te errölamit ide irtál meg is vagy gyözödve, hogy nem a magyar kormány a bünös abban ami történt ott
libellle
@satan: Milyen nagy a megynyugvás az egész globuszon. Amennyiben igy kritizálsz( gondolon te is egy roncs 50 éves VW-ennek a tulajdonosa vagy) mond el mi az amit Magyarország kiemelkedöen tud!!! Vagy esetleg te?
libellle
@satan: Bizonyára gyenge elméd nem tudta felfogni a történelmet. A ruszki vitt és állandóan. A német ad és mégpedig nagyon sokat. Persze szükülnek a pénzcsapok egyre jobban.
izo
@libellle: Aki ezt a csürhét 56-sokhoz hasonlítja az idióta!
Lackó50
Mikor lezártuk a határt és próbáltuk visszatartani őket legalább a regisztrációig, addig mi voltunk az Eu szégyene, hogy mit csinálunk a szegény menekültekkel és miért nem engedjük őket Németországba. Miután nyitottunk egy "folyosót" hogy akkor menjenek isten hírével, ha ezt akarják, akkor megint mi vagyunk a hibásak, mert már ők se tudnak mit kezdeni ennyi emberrel. Ez a "van kalapja, nincs kalapja" tipikus esete.
kkalman
Gyűlöletplakát kampány és nemzeti inzultáció helyett inkább készültek volna fel a menekültek, migránsok áradatára. Ez nem történt meg, és így az országot sem sikerült megvédeni. Így nem maradt más csak hazudni, hazudni, hazudni.
Desischado
Fejetlenség, a humanizmus, és a szervezettség teljes hiánya. A menekültek csak arra jók a bandának, hogy az emberek ne foglalkozzanak azzal, hogy addig is mennyit lopnak. Hazudtak? Ez nem meglepő, hazudnak éjjel és nappal. Az lenne a csoda, ha nem tennék!
TASzSz
@Horizont: Erre van 250.000 titkos ügynök!!!
teuton
@Freewolf: Miert regisztralja akkor öket Ausztria es Nemetorszag? Hiszen Magyarorszagrol jöttek, tehat vissza velük, tartsa el öket Orban! Egyebkent a jogban csak bizonyitekok szamitanak, nem feltetelezesek, ezt egy belügyminiszternek tudnia kellene! Ja, hogy ö soförböl lett az? Hat ez valoban elfogadhato kifogas egy unios orzsag miniszterere...
JAJMÁR
A feltételezésre épül a biztonságunk. Meg a szájtépésre. Na, ja! Tudom :(
Toby
A Ragyás egyre szarabbul néz ki ( a fotója láttán mondom) talán van isten és reménykedhetünk ?
Toby
@Freewolf: Akkor mégis miért volt hivatkozási alap a regisztráció megtagadása a menekültek részéről ?
Január
@libellle: Igen, meg vagyok győződve arról, hogy amit én írtam így is van. Amennyiben nem igaz amit írtam , akkor viszont alultájékozott vagyok, és kérem az oldalt, ahol a dublini egyezményt hatályon kívül helyezték, hogy ne legyek tájékozatlan.
Január
@Január: ... és én a magyar kormányról egy árva szót sem írtam.
libellle
@Január: èn bántani nem akartalak. Amennyiben ugy érzed akkor pardon. Ellenben van egy másik szerzödés is mégpedig a Genfi menekült szerzödés. A problémát ott látom, hogy a magyar kormány minden felelöség és kötelezettség alol kibujt. Eléggé felháboritónak találom, hogy eggyik állam sem fogadja be szivesen a migránasokat. Az eggyik arról beszél, hogy Magyarország mekkora keresztényországgá változott ( hm.. keleti nyitás) A másik akármilyen okokat, mond el. Vagyis nekünk kötelességünk beengedni öket mert humánusak vagyunk a végtelenségben. Természetesen ebben a témában én is ugylátom, hogy oriási fejetlenség van. De a legnagyobb mocskosságot mégis a magyar kormány tette. Elösször fogva tartotta a migránsokat a asaját politikai érdekei miatt azután pedig rátolta regisztrácio nélkül a ahatalmas emberáradatot elösször az Osztrákokra és végezetül pedig ránk. Az ember áradat nem áll meg, söt még növekszik. Van olyan hét, hogy hetvenezren érkeznek ide Németországba. Ellenben remélem Németország egy kicsit nyomatékosabban fogja érdekeit megvédeni, és megszünteti az EU-ba irányitott összegeket.
Január
@libellle: Bizonyára elkerülték a figyelmedet azok a híradások, melyek a Keleti Pályaudvaron összegyűlt mígránsokkal voltak kapcsolatosak akkor amikor német kérésre nem indítottak vonatokat München felé.
A mígránsok egyértelműen tudtára adták a magyaroknak, hogy ők Németországba akarnak menni.
Napokon át skandálták a Germani-t, Germani-t és Merkel-t Merkel-t. Nekik meghívójuk volt Németországba, azzal, amit a kancellár asszony nyilatkozott szeptember elején. Azóta is a migránsok célországa Németország, Svédország és Európa gazdag országai.
Szerinted, hogyan lehetett volna itt tartani Őket, akkor amikor még a regisztrációjukat is megtagadták?
Csak egy adalék: A szlovén tv. riportere megkérdezte, hogy letelepedne-e Szlovéniában a migráns hölgy? Válasz:Nem, mert úgy hallottam, hogy Szlovénia csóró ország.

Mi szegény ország vagyunk, - európai viszonylatban, a menekültek viszonylatában - a magyar kormánynak az országlakóival van feladata, kötelessége, s ezek teljesítés után bizonyára nem fog elzárkózni a menekültek befogadásától...
lampa laz
Ne ezt valld be te ragyás, hanem azt, hogy mennyit loptál..
satan
@libellle: 2015-van történelem könyv még midig van néz bele légy szíves. Nem ide tartozik de válaszolok "magyar" autóval járok 0km-es kora óta az enyém.
libellle
@Január: Nem semmi nem kerülte el e figyelmemet. A magyar kormány nem engedte öket egy ideig eljönni ( politikum majdnem mindenki bedölt neki) ellenére annak, hogy megvették a ticketjüket. A magyar vasutak ellopták ezeket e pénzeket. Merkel senkinek nem küldött meghivót. Hogy mit skandáltak a migránsok az secundär. Egyetlen egyszer jelentette ki a német Kanzlerin, hogy magyarországról jöhetnek a migránsok, mert embertelen módon éltek a földön fekve Mindennemü sanitär ellátást nélkülözve. . EGYSZER. Ellenben ezt orbán is igy nyilatkozta véletlenül el mondta az igazat. A magyar kormányt sem te, sem a nemzet sem a migránsok nem érdekli. Amennyiben te ebben hiszel akkor ez már sajnos nem naivság. Az EU számtalatnszor elmondja, hogy Magyarországon egy példás gazdaságnak kellene lennie annyi pénzt amit az EU abba az országba folyositott, mert minden EU állam közül Magyarország kapja a legtöbb pénzt. Ezt meglehet az Interneten nézni amennyiben kétségbe vonod. Registrálni azert nem regisztrálta a magyar állam a migránsokat mert ahogyan már irtan az egész egy politikum. orbán megakarta mutatni az egész europának, hogy ö csak ö az ur. Ezert engedte öket be ezreivel, hogy rátudja nyomni öket a Austriára és ránk. Lehetséges, hogy most elgondolkodik ugyanis az összes EU-s pár még a Náppártból is sokan inditványozzák, hogy magyarországtól megvonják a szavazati jogot esetleg késöbb kizárják az EU-ból. Ezt azonban kétségbe vonom, hogy orbán elgondolkodna. Ahhoz egy minimális értelemre is van szükség
libellle
@satan: jaja én pedig vagyok csipkerószika.
libellle
@satan: Ugye a magyar törtélemkönyvet sem gondoltad komolyan. Szerintem nincs abban már semmi ami valoságban megtörtént.
Január
@libellle: Én hinni csak a templomban szoktam, és nem a migráns ügyben. Már írtam, ha nem az a valós, amit tudunk erről az egész migráns mizériáról akkor annak az oka a tájékozottságban vagy a tájékoztatásban keresendő.
A problémát nagyobb emberek sem tudják megoldani, és mi sem fogjuk. Azért vannak a demokratikusan megválasztott ország, - Európai Unió vezetői, hogy megoldják azt, ha pedig nem tudják vegyék a kalapjukat, és adják át a helyüket arra érdemesebbeknek.

A vitánkat ezennel lezártam, mindegyikünk szíve joga, hogy mi a dolgokról a véleménye.
Freewolf
@teuton: Nem hajlandó Pintér a regisztrációval bajlódni, ha már EU-s országból jönnek. Mi betartjuk a szabályt!
teuton
@Freewolf: NEM tartja be! Ezert kellett bevallani, hogy nem regisztraltak! Ugyanis ha EU orszagbol jönnek is, akkor is ellenörizni kell, hogy ott regisztraltak-e es akkor vissza lehetne öket oda toloncolni! De forditsuk meg a dolgot: A Szerbiabol jötteket miert nem regisztraltak, hanem Ausztriaba vonatoztattak-buszoztak öket? A nemetek regisztraljak... Ha kiedritik, hogy MO-rol jöttek, vagy ott voltak elöször regisztralva, akkor szerinted vissza kell öket tehat MO-ra toloncolni... Ha pedig a görögök nem rigisztraljak öket es MO-on megjelennek, akkor nem kellene öket regisztralni?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

További ajánlatok