Ónodi-Szűcs Zoltán, az állami egészségügyi ellátórendszer fenntartásáért felelős intézet jelenlegi főigazgatója lesz az új egészségügyi államtitkár – értesült a Magyar Idők.

A lap online kiadásában megjelent szombati cikkben ismertetik, Ónodi-Szűcs Zoltán 1991-ben végzett általános orvosként, egészségügyi szakmenedzser, de jelenleg is tanul: a Corvinus Egyetem PhD-hallgatója.

Az egészségügy szervezésében 2003 óta vesz részt, akkor nevezték ki a debreceni Városi Egészségügyi Szolgálat élére, amelynek átalakítását követően 2004 októberétől a VESZ Egészségügyi Szolgáltató Kht. és VESZ Vagyonkezelő Kft. ügyvezető igazgatója volt. 2006-tól a debreceni Kenézy Kórház főigazgatójaként dolgozott, és ebben a funkciójában vezényelte le az intézmény gazdasági társasággá alakítását, majd a Kenézy Kórház Zrt. vezérigazgatója, később a debreceni Egészségügyi Holding Zrt. igazgatóságának elnöke lett.

2012 februárjától a központosított kórházakat fenntartó Gyógyszerészeti és Egészségügyi Minőség- és Szervezetfejlesztési Intézet (GYEMSZI) Észak-Alföldi régiójának területi igazgatója. Tavaly október 1-jétől pedig a GYEMSZI főigazgatója. Az intézmény azóta az Állami Egészségügyi Ellátó Központ (ÁEEK) nevet viseli – írták.

Zombor Gábor szeptember 30-i hatállyal mondott le tisztségéről, azóta Beneda Attila helyettes államtitkár megbízottként vezette az államtitkárságot.

Az MTI kereste az államtitkárságot, ahol sem cáfolni, sem megerősíteni nem kívánták az értesülést.

41 hozzászólásarrow_drop_down_circle

volvós
..." az állami egészségügyi ellátórendszer fenntartásáért felelős intézet jelenlegi főigazgatója "...
Aztaqrwa...ilyen is létezik, csak egészségügy nincs ?? Gondolom, hatalmas naplopó
beosztott létszámmal " mükszik " :-))
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
volvós
..." az állami egészségügyi ellátórendszer fenntartásáért felelős intézet jelenlegi főigazgatója "...
Aztaqrwa...ilyen is létezik, csak egészségügy nincs ?? Gondolom, hatalmas naplopó
beosztott létszámmal " mükszik " :-))
zöldszem
@volvós: De ha megszűnnek a betegek Magyarországon akkor...???
wagabund
valamiért elvállata, de hogy nem az egészségügy jobbátételéért...a családja(ha van)biztosan büszke rá, már ezért is megérte...

-államtitkár úr, kérem semmi önállóskodás...nem szeretem, ha a tudtom nélkül újít valaki...pénzt nem tudok biztosítani, főzzön abból, amije van...a zemberek majd megoldják ha már nagyon betegek...aki mégsem, az megy a levesbe...kérdés?
-...
-na, ezt szeretem...maga az én emberem... nem kérdez, végrahajt...így sokra fogja vinni...majd a minisztere eligazítja a részletekben, hogy mit ne csináljon... köszönöm, elmehet
adrenalink
1995-ig aktívan KOSÁRLABDÁZOTT...több tanulmányában is bírálta a magyar egészségügyi rendszert, adatgyűjtéssel és elemzéssel mutatott rá, miért működik pazarlóan a szisztéma. Érdemes tőle elolvasni ezt meg ezt a vitairatot. Érdekesek, és felvetik a kérdést, hogy akkor mégis lesz-e egészségügyi reform, ha már az új államtitkár is ennyire elkötelezettnek tűnik az ésszerűsítés mellett.
/!!444!!!/

Valami itt nekem nagyon nem kerek!
wagabund
-Uram! már így az első nap felajánlhatok néhány milliárdot az egészségügy büdzséjéből a hősiesen védekező déli határszakaszra...régóta pazarolnak, kényeztetik a betegeket a kórházakban, egyéb intézményekben...ez tarthatatlan... majd eligazítom őket, hogy is kell fillérekből okosan gazdálkodni...fizessen a beteg, ha akar még egy kicsit élni...
öt-tíz milliárdot azonnal kivonhatunk kerítésre...ott minden forint jól jön.

köszönöm, hogy meghallgatott...áldás, békesség..
Fradigege
Újabb seggtornász. Kíváncsi leszek mi a feladata. Valami erőset letuszkol az egészségügy torkán és mindenkinek kuss van.
sokanvagyunk
@wagabund: Egészségügy? :) én csak érted aggódok, egyre rosszabbul néz ki az avatarod... :)
wagabund
@sokanvagyunk: aszongya a nejem, hogy részeg disznó...hát ilyen egy részeg..?(disznónak disznó.)...egyébként ilyen lesz mindenki foga, ha beindul újra az állami ingyenes fogászat...

:-(
enslaved
Látom, megy az ítélkezés jó magyar módra...
Toby
@volvós: " az állami egészségügyi ellátórendszer fenntartásáért felelős intézet" ellátásáért felelős intézetet ellenőrző és felügyelő intézet feladatait koordináló intlzet !

Magyarul: csókos bújtató - a Nagy Pénzért !
adrenalink
@Mézike: A legfontosabb: Orbán elkötelezettsége az eü érdemi refolmja mellett.
lampa laz
Az eddigi pályafutásával igazolta, hogy az egészségügy marad ebbe a "remek" formájába amihez már mindenki hozzászokott.
Január
@adrenalink: Ez a reform szó eddig már nagyon elhasználódott, és többnyire megszorításokat jelent. Ha valamit megreformáltak ebben az országban, akkor ott sokan szívtak... Tehát úgy gondolom, hogy nem is baj, hogy Orbán nem köteleződött el a reformok mellett, inkább köteleződjön el az egészségügy megújítása - betegközpontúsága mellett.
adrenalink
@Január: Felőlem hívhatjuk gatyába rázásnak is, csak tapasztaljunk már végre valami pozitív elmozdulást!
Cicamama55
Úgy érzem, ezzel a személyi változtatással nem fog az egészségügy helyzete semmit - számunkra pozitív irányban-változni. Zombor Gábor személye még adott bizakodásra okot, de most én is úgy gondolom, a debreceni kapcsolatai, a kormánypárt általi irányítottság minden pislákoló reményt eloltott...
justhpeter
A köz- és elismert egészségügyi közgazdásznak, Kósa Lalának szerintem is köze van ennek a komának a felfuttatásához.
KERKA
Egy újfajta betegség dúl a Fideszben, amit rangkórságnak hívnak. Már 203 államtitkár, helyettes államtitkár, és miniszteri biztos dolgozik a kabinetben:))
A Fidesz nemrég még a fizetési plafonjukat is eltörölte. Ez a díjazása a politikai hűségnek.
Itt egy kimutatás a gombamód szaporodó miniszteri biztosok számáról.
2014-ben 20 fő. 2015 január -ban 40 fő, 2015 októberben már 51 fő.
Ezek úgy látom, hogy spórákkal szaporodnak. Tudja valaki, hogy konkrétan mi a feladata egy államtitkárnak és mi a miniszteri biztosnak,?
Semmi különbség. Jutalom a hűségért!
Desischado
Ha orbán nevezte ki, akkor én semmi jóra nem számítok. Nyilván nagyon megfelel minden feltételnek, amit a fideszben elvárnak tőle. Tehát jóra ne számítson senki, érdemi változás nem lesz!
kkalman
Egy doktor antiorvos talentum vezeti ezután az egészségügyet, úgy, hogy beteget még fényképen se látott. Ez a teljes pofán verése az egészségügynek, és ez lesz még rosszabb is.
soljanka
Ha belegondolunk, hogy a szinte mindenhol csúnyán bebukott Mikola István most biztonságpolitikai és nemzetközi együttműködésért felelős államtitkár, akkor szép jövő áll ezelőtt is. :)
sentinel216
Emberek! Örüljünk annak, hogy ez a káder legalább nem gázszerelőből lett mangalica kondás, sem pedig futsallista! Talán látott is beteget, talán nincsen rajta narancsos szemüveg, és talán a sarkára tud állni azért a területért, amit most rábíztak.
volvós
@Horizont: tegnap 12:20

Mi lehet a fejében ???
Nos...Vagy víz, vagy semmi ...:-))
Mézike
@adrenalink: Jaj drága! :-) Orbán csak a stadionnnyai, és a kerítések mellett elkötelezett.
Pont a múlt héten tapasztaltam egy újabb reformot az eü-ben.
sentinel216
@Horizont: Mit röhögsz? A feltételezés még nem állásfoglalás.
adrenalink
@Mézike: Én csak arra válaszoltam, hogy nekem mi hiányzik.
A tapasztalatod feldobott, vagy elkeserített? Szerintem nem fogok meglepődni a válaszon.
Cicamama55
Még a végén Mocsai "doktor" lesz az e.ü.miniszter ha így haladunk...
Mézike
@adrenalink: neked mi hiányzik.
Letaglózott!!!
Három napom ment rá egy szimpla kivizsgálásra , úgy hogy csak vártam.
Most egy nap nem lehet csak egy vizsgálatot kérni a dokinak, ha nem súlyos az eset, még akkor se ha van rendelés és kong a váró.
adrenalink
@Mézike: Sajnos tényleg nem leptél meg.. A szüleim is szenvedő alanyai ennek a kritikán aluli ellátórendszernek, ami minden logikát, szervezettséget nélkülöz.
Mézike
@adrenalink: nem azért tetszikeltem mert tetszik.
Gondolom a szüleid már nyugdíjasok. Én nem . Nekem a szabadságom megy rá. Bár az időseket illetve mindenkit kiborít a hiába való várakozás, csak azért mert valamelyik eszementnek ez pattant ki a csipás szeme mögül, mikor egy reggel felkelt.
adrenalink
@Mézike: Igen nyugdíjasok. Écsanyámnál szerencsére hamar kiszürték a csontritkulási hajlamot. Lassan 20 éve jár rendszeresen ellenőrzésre, saját bőrén tapasztalja az eü fokozatos leépülését. Már 3 napi hidegélelemmel indul el 1-1 rutinvizsgálatra. Volt, hogy reggel 8-ra ment, és du 3-ra keveredett haza. Ebből az orvos-beteg találkozó 15 perc volt...
sentinel216
@Mézike: Csütörtökön kértem időpontot szemészetre, következő kedd de. tízkor már a vizsgáló székben ültem. Pupilla tágítás, vizsgálat. A doktornő telefonált egyet és szólt, hogy menjek át a másik épületbe. Fél órán belül lézer kezelték a szürke hályogot és mehettem haza. Nem telt el egy hét. ...és egy fillérembe sem került!!!
Mézike
@adrenalink: nekem tavaly decemberben kezdődött a kálváriám. Akkor lettem rosszul itthon.
Az első MR nem sikerült, mert elmozogtam. Hiába mondtam hogy szédülök , hányingerem van, nem adtak semmit csak bedugtak a gépbe. Persze hogy majdnem lehánytam magam...
Kaptam másik időpontot 3 hét múlva. Akkor nem volt jó a gép. De természetesen ezt akkor mondták meg amikor már ott voltunk. Eszükbe nem volt értesíteni, hogy ti hülyék ne gyertek.
Következő időpont valamikor március végén április elején lett volna. De megnyugtattak, hogy ha közben romlana az állapotom azonnal visznek Debrecenbe.
A vejem csak annyit kérdezett , hogy miért kell megvárni míg valaki meghal?
Tudni kell hogy a CT decemberben amikor rosszul lettem bizonytalan volt, mert nem tudta kimutatni, hogy agydaganat vagy agyvérzésem van - e.
Hazajöttünk a semmire. Másnap a dokim felhívta nyíregyházát , kibulizott nekem egy március eleji időpontot. Na az már sikerült. kiderült, hogy agylágyulásom volt, illetve egyéb agyi történések. 7 x 2 centis agyszövet halt el, amit a CT daganatnak nézett.
Mondanom sem kell hogy addig nem is tudtak kezelni, mert nem tudták mi bajom van.
Az orvosaim mindent megtettek amit a rendszer megengedett, de meg van kötve a kezük. :-(
Most már jól vagyok. Járok vissza ellenőrzésre három havonta. Eddig úgy ment, hogy reggel bejelentkeztem, 10 körül CT, 11 körül labor, dél körül amit még a doki kért és 3-ra otthon voltam. De a múlt héten, kiderült, hogy egy nap csak egy vizsgálatot kérhet az orvos.
Hétfő labor.
Kedd CT
Szerda Nyaki ultrahang, valami új eljárással.
Minden lelettel külön vissza a dokihoz. Minden nap ráment egy szabad napom.
Következő
Mézike
@sentinel216: Jó neked.:-)
Én nem voltam ilyen szerencsés. Nézd meg fentebb amit adrenalinknak válaszoltam.
adrenalink
@Mézike: Örülök, hogy a körülmények ellenére jól vagy! Remélem a vérnyomásoddal sincsenek problémák.:-)
Mézike
@adrenalink: Eddig nincs. Bár az is rejtély hogy mi okozta nálam ezt a betegséget, hiszen semmi olyat nem teszek ami árt.
adrenalink
@Mézike: Te kis hazudós! Naponta olvasod az Orbán kormány hülyeségeit!:-)
Mézike
@adrenalink: :-)
Az igaz. De nem nézek tévét, és olvasok ám mást is. Pl. horrort + romantikus könyveket. Néha bőgicsélni is szoktam. Ja + mindenfélét ami jól meg van írva. :-)
Én hírös vagyok a nyugalmamról. Úgy el tudok küldeni bárkit a jó édesbe, hogy nem emelem fel a hangom, és nem használok csúnya szavakat. :-)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.